عوارض بارداری دوقلویی یا چندقلویی

بارداری عاری از خطر نیست. اما بارداری دوقلویی یا چندقلویی برای مادر و فرزندان خطرات زیادی (زایمان زودرس، دیابت، کم خونی فقر آهن، پره اکلامپسی و...) به همراه دارد. مادران باردار می توانند با مراقبت های مناسب، بارداری و زایمان بی خطر و فرزندان سالمی داشته باشند.

عوارض بسیاری مادرانی که دو قلو باردار هستند را تهدید می کنند، عوارض بارداری دوقلویی یا چندقلویی عبارتند از : زایمان زودرس، کم وزنی هنگام تولد (LBW)، سندرم اختلال خون دو قلو دو قلو (TTTS)، پره اکلامپسی، دیابت بارداری، کم خونی فقر آهن

1- زایمان زودرس : دو قلوها معمولا پیش از موعد (قبل از اتمام هفته سی و ششم بارداری) متولد می شوند. نوزادان نارس ممکن است با مشکلات متعدد جسمی و روحی دست و پنجه نرم کنند.

2- کم وزنی هنگام تولد (LBW): بیش از نیمی از دو قلوها با وزنی کمتر از دو و نیم کیلوگرم متولد می شوند. خطر بروز مشکلات زیر در نوزادان کم وزنی که پیش از هفته سی و دوم بارداری و با وزنی کمتر از یک کیلوگرم متولد شده اند بسیار زیاد است:

3- سندرم اختلال خون دو قلو دو قلو (TTTS): این سندرم بر 10 درصد از دو قلوهای همسان تاثیر می گذارد. سندرم اختلال خون دو قلو دو قلو پس از تقسیم تخمک و برقراری اتصال عروق خونی ایجاد شده و نتیجه اش افزایش و کاهش بیش از اندازه خون در جنین ها است. جراح با استفاده از لیزر رگ را مسدود کرده و با استفاده از آمنیوسنتز مایع اضافی را خارج می کند.

4- پره اکلامپسی: احتمال بروز مسمومیت بارداری در مادرانی که دو قلو باردارند، دو برابر بیش از سایر مادران است. علایم و نشانه های پره اکلامپسی عبارتند از:

5- دیابت بارداری: ابتلاء مادر به دیابت بارداری، خطر رشد بیش از اندازه نوزادان، زایمان سزارین و ابتلاء فرزندان به مشکلات تنفسی را به شدت افزایش می دهد. مادران می توانند با پیروی کردن از رژیم غذایی سالم و ورزش کردن از بروز این نوع دیابت جلوگیری کنند.

6- کم خونی فقر آهن: کم خونی فقر آهن می تواند باعث زایمان پیش از موعد شود. از دریافت میزان مورد نیاز ماده معدنی آهن بدن تان اطمینان حاصل کنید. پزشک پس از بررسی نتیجه آزمایش خون، مصرف مکمل آهن را توصیه خواهد کرد.

نویسنده : تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

منبع : webmd

دانلود اپلیکیشن نی نی پلاس صفحه اینستاگرام نی نی پلاس