آزمایش پاپ اسمیر در دوران بارداری

آزمایش پاپ اسمیر، احتمال بروز سرطان ها و ضایعات پیش سرطانی دهانه رحم (قسمت پایین رحم که به واژن منتهی می‌شود) را مورد بررسی قرار می دهد. پیش سرطان ها، نوعی تغییرات سلولی هستند که در صورت عدم درمان مناسب، ممکن است به سرطان تبدیل شوند. اکثر بیمه های درمانی، باید آزمایش پاپ اسمیر یا غربالگری سرطان رحم را بطور رایگان پوشش بدهند. 

آزمایش پاپ اسمیر چیست؟

پاپ اسمیر، آزمایشی است که رحم را از نظر تغییرات غیر عادی، بررسی می کند. در صورتی که تغییرات سلولی دهانه رحم، تشخیص داده نشده و درمان نشوند، می‌تواند به سرطان دهانه رحم منجر گردد.

 

دلیل انجام پاپ اسمیر

آزمایش پاپ اسمیر، گاهی می‌تواند با تشخیص به موقع نشانه‌های سرطان دهانه رحم، جان یک بیمار را نجات دهد. در صورتی که سرطان زود تشخیص داده شود، شانس درمان بسیار بالاتر خواهد بود. این آزمایش، همچنین می‌تواند سلول های غیرطبیعی سرویکس را قبل از تبدیل شدن به سلول‌های سرطانی تشخیص بدهد. درمان این سلول های غیر طبیعی، می‌تواند از تشدید سرطان رحم پیشگیری کند. آزمایش پاپ اسمیر، یکی از بهترین روش‌های پیشگیری از سرطان رحم است.

 آیا تمام بانوان نیاز به انجام آزمایش پاپ اسمیر دارند؟

اکثر بانوان در سنین 21 تا 65 سال، باید آزمایش پاپ اسمیر را در برنامه‌ مراقبت های بهداشتی خود بگنجانند، حتی اگر از نظر جنسی فعال نیستند. بانوان یائسه که سن آنها کمتر از 65 سال باشد نیز بهتر است به طور منظم آزمایش پاپ اسمیر را انجام بدهند.  

بانوانی که نیاز به انجام منظم آزمایش پاپ اسمیر ندارند، عبارتند از:

برای توقف انجام این آزمایش، باید با مشورت پزشک صورت بگیرد.

 

آیا با وجود انجام عمل هیسترکتومی یا برداشتن رحم، آزمایش پاپ اسمیر ضرورت دارد؟

این موضوع به نوع عمل هیسترکتومی و سوابق بیماری هر فرد بستگی دارد. افرادی که در این شرایط قرار دارند، بهتر است در این باره با پزشک مشورت نمایند.

 

چند بار در سال باید آزمایش پاپ اسمیر انجام شود؟

پاسخ این سوال، به سن و سابقه‌ی هر فرد بستگی دارد و باید در این باره با پزشک مشورت نمود. اما به طور کلی:

برخی از بانوان ممکن است نیاز به انجام آزمایش های مکرر پاپ اسمیر داشته باشند، در همین راستا، در صورت داشتن شرایط زیر، با پزشک مشورت نمایید:

 

آمادگی برای آزمایش پاپ اسمیر

برخی عوامل باعث ایجاد خطا در نتیجه آزمایش پاپ اسمیر می‌شوند.

دو روز قبل از آزمایش:

 بهتر است این آزمایش در دوره‌ عادت ماهانه انجام نشود. بهترین زمان برای انجام آزمایش، ده تا بیست روز پس از اولین روز شروع عادت ماهانه است.

 

آزمایش پاپ اسمیر چگونه انجام می‌شود؟

ممکن است پزشک آزمایش پاپ اسمیر را هنگام انجام معاینه‌ لگنی انجام دهد. این آزمایش، ساده و سریع است. بر روی تخت دراز می‌کشید. پزشک، برای مشاهده‌ی رحم، وسیله‌ای به نام اسپکولوم را داخل واژن قرار می‌دهد. سپس با استفاده از یک وسیله‌ی مخصوص، سلول‌هایی را از سطح داخلی دهانه‌ رحم برمیدارد. سلول‌ها بر روی یک سطح شیشه‌ای قرار گرفته و برای آزمایش، به آزمایشگاه ارسال می‌شوند. آزمایش پاپ اسمیر، ممکن است کمی ناخوشایند باشد اما دردناک نیست. ممکن است پس از آزمایش احساس کنید در آن ناحیه جوش در آمده است.

معمولا نتیجه آزمایش در طول یک تا سه هفته آماده می‌شود. اکثرا نتیجه آزمایش نرمال است، در صورتی که مشکلی وجود داشته باشد، پزشک برای معاینات و بررسی بیشتر با بیمار تماس خواهد گرفت. دلایل زیادی برای حاصل شدن نتیجه غیر طبیعی وجود دارد. نتیجه غیر طبیعی آزمایش پاپ اسمیر، صرفا به معنای سرطان نیست.

وجود مشکل در نتیجه آزمایش می‌تواند باعث ایجاد دلهره شود، اما لزوما به معنی ابتلا به سرطان نیست. اغلب مشکلات کوچکی مربوط به گردن رحم وجود دارد. در صورتی که نتیجه آزمایش مبهم بوده یا حاکی از وجود تغییراتی در گردن رحم باشد، ممکن است آزمایش پاپ اسمیر بالافاصله، شش ماه بعد یا یک سال بعد تکرار شده یا نیاز به انجام آزمایشات بیشتری باشد.

برخی از سلول‌های غیر طبیعی به سرطان تبدیل می‌شوند، درمان آن دسته از سلول‌های غیر طبیعی که به طور خود به خود از بین نمی‌روند، تقریبا تمام سرطان‌های مربوط به گردن رحم را از بین می‌برد. در صورتی که نتیجه غیر عادی در آزمایش شما حاصل شده است، علت و تحلیل آن را از پزشک جویا شوید. پزشک باید به تمام پرسش‌ها، پاسخ و درباره‌ی ابهامات توضیح بدهد سلول‌های غیر طبیعی، اغلب با یک ویزیت معمولی در مطب پزشک درمان می‌شوند.

در صورتی که آزمایشات حاکی از تغییرات جدی‌تری در سلول‌های دهانه رحم باشند، پزشک انجام آزمایشات تکمیلی را توصیه می‌کتد. نتایج این ازمایش‌ها، پزشک را در انتخاب بهترین روش درمان، یاری می‌نماید.

 

نتیجه مثبت کاذب و منفی کاذب در آزمایش پاپ اسمیر به چه معناست؟

آزمایشات پاپ اسمیر همیشه بی‌نقص نیستند. گاهی نتایج منفی کاذب یا مثبت کاذب نیز ممکن است حاصل شود.

 

روش‌ پیشگیری و کاهش احتمال ابتلا به سرطان گردن رحم

روش‌های مختلفی برای پیشگیری و کاهش احتمال ابتلا به سرطان گردن رحم وجود دارد. تعدادی از این روش‌ها عبارتند از:

 

هزینه آزمایش پاپ اسمیر 

آزمایش پاپ اسمیر، توسط بیمه پوشش داده شده و اکثر بیمه‌ها هزینه‌ آزمایش پاپ اسمیر را پرداخت می‌کنند.

 

نویسنده : تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

منبع : parents

دانلود اپلیکیشن نی نی پلاس صفحه اینستاگرام نی نی پلاس