خونریزی مقعدی و دلایل خونریزی مقعدی چیست؟

مقعد و یا راست روده آخرین بخش از لوله گوارش است که مخاط بخش انتهایی آن با بیرون بدن در تماس است. بر اثر موارد مختلفی همچون ابتلا به یبوست شدید، شقاق و ... فرد ممکن است که دچار خونریزی مقعد شود. در این مطلب قصد داریم که تمامی موارد مربوط به خونریزی از راست روده و نیز مدفوع خونی را برایتان شرح دهیم.

خونریزی مقعدی چیست؟

مقعد، آخرین بخش از روده بزرگ و دقیقا قبل از مقعد قرار دارد. خونریزی در این قسمت می‌تواند، ملایم، شدید یا در حدی باشد که برای سلامتی خطرناک است. خونریزی مقعد حتما باید مورد بررسی قرار گیرد، زیرا ممکن است علائمی از مشکلات گوارشی باشد. اگر خونریزی این بخش با اسهال شدید، مدفوع به اندازه مداد، حالت تهوع، استفراغ، زخم مقعد، ضربان قلب غیر عادی، از هوش رفتن یا اختلال تنفسی همراه باشد، باید به دنبال درمان پزشکی باشید. درمان خونریزی مقعد، بستگی به منشا و علت این عارضه دارد.

دلایل خونریزی مقعدی چیست؟

درحقیقت دلایل خونریزی مقعد بی‌شمار و متفاوت است اما از شایع ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 علائم خونریزی مقعدی معمولا به این صورت ظاهر می‌شوند:

 مدفوع خونی نشانه چیست؟

خونریزی در بخش گوارشی (معده، روده کوچک، یا روده بزرگ)، ممکن است باعث سیاه شدن رنگ مدفوع و قیر مانند شدن آن شود که اصطلاحا به آن مدفوع خونی می گویند. دیگر علائم خونریزی دستگاه گوارش شامل موارد زیر است: 

 خونریزی مقعدی در کودکان

کودکانی ممکن است دچار دردهای شکمی، استفراغ و خونریزی مقعد ‌شوند؛ خم شدن و فشرده شدن روده (intussusception) می‌تواند دلیل اصلی آن باشد. توجه به نشانه های خونریزی مقعدی و پیگیری هرچه سریع تر اقدامات درمانی اهمیت بسیار زیادی دارد.

خونریزی مقعدی در بارداری

بانوان باردار اغلب در سه ماهه دوم و سوم بارداری به هموروئید و حتی بواسیر دچار می‌شوند. اگر بانوی باردار در اثر یبوست شدید دچار خونریزی از راست روده شود، باید حتما با پزشک خود مشورت کند تا علت خونریزی مشخص شوده و درمان گردد. اگر این افراد دچار علائمی چون؛ خونریزی روده همراه با مدفوع سیاه یا آلبالویی رنگ، از دست دادن مقدار زیادی خون، زخم مقعد، ضربان قلب تند و غیر عادی،‌ غش یا سرگیجه هستند، باید سریعا با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید.

تشخیص خونریزی مقعد بستگی به علت به وجود آمدن این عارضه دارد. متخصصان می‌توانند با توجه به سابقه بیمار و برخی معاینات، به تشخیص برخی از علت‌های این عارضه بپردازند. ولی برخی دلایل دیگر این بیماری، نیاز به انجام آزمایش خون و تست‌های مربوط به روده، سی‌تی‌اسکن، آنژیوگرافی یا بررسی پزشکی هسته‌ای دارد.

درمان خونریزی از مقعدی

درمان خونریزی مقعدی نیز به دلیل به وجود آمدن این عارضه بستگی دارد. درمان‌های ساده (برای مثال بعضی از بواسیرها) می‌تواند در منزل انجام شود. ولی برخی موارد جدی‌تر (مانند تومورها یا زخم معده، نیاز به درمان جدی‌ مانند جراحی یا دیگر درمان‌ها دارد). اگر خونریزی از راست روده متوسط گزارش شده است، می‌توان در منزل آن را درمان کرد. ولی اگر بهبودی سریع صورت نگیرد یا سن بیمار بالاتر از ۴۰ سال یا بیشتر باشد، باید به دنبال درمان پزشکی بود.

 پیگیری درمان در مواردی که بهبودی سریع انجام نمی‌شود یا خونریزی بازمی‌گردد، ضروری است. پیش‌آگهی خونریزی مقعد به دلایل ایجاد این عارضه و واکنش فرد نسبت به درمان بستگی دارد. در مجموع، افرادی که مقدار کمی خون از دست می‌دهند، به درمان پاسخ بهتری داده‌اند و افرادی که خون بیشتری از دست می‌دهند (معمولا افراد مسن‌تر با مشکلات پزشکی دیگر) نسبت به درمان واکنش ضعیف‌تری نشان می‌دهند.

 

https://www.emedicinehealth.com/rectal_bleeding/article_em.htm#rectal_bleeding_during_pregnancy

نویسنده : تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

دانلود اپلیکیشن نی نی پلاس صفحه اینستاگرام نی نی پلاس