زایمان زودرس یا پیش از موعد
با دوستانتان به اشتراک بگذارید
شروع زایمان زودتر از زمان تعیینشده را زایمان زودرس یا پیش از موعد (preterm)مینامند. تولد نوزاد زودتر و قبل از زمان لازم برای رشد کامل میتواند تأثیرهای کوتاه یا بلندمدتی در سلامت کودک داشته باشد. در این مطلب میتوانید با عوامل مؤثر در زایمان زودرس و اثرات آن در نوزاد آشنا شوید.
در این مقاله مطالعه میکنید:
تشخیص زایمان پیش از موعد
عوامل مؤثر در زایمان زودرس
تأثیر زایمان زودرس در نوزاد
پیشگیری از وقوع زایمان زودرس
تشخیص زایمان پیش از موعد
با آغاز انقباضات رحمی در هفتههای 20 تا 37 بارداری و به دنبال آن تغییر، باز و نازک شدن دهانۀ رحم مادر باردار، پزشک تشخیص زایمان پیش از موعد میدهد. اگر دچار انقباضات رحمی شوید، پزشک ممکن است با استفاده از لمس کردن دهانۀ رحم، شما را معاینه کند. معاینات واژن زمانی انجام میشود که مادر باردار دارای هر یک از علائم زیر باشد:
انقباضات رحمی
فشار لگنی غیرمعمولی یا کمردرد
لکهبینی یا خونریزی از واژن
دردهای کرامپی شبیه قاعدگی
بیشتر یا رقیقتر شدن حجم ترشحات واژن
تغییر رنگ در ترشحات واژن؛ مایل به صورتی یا قهوهای روشن
اگر انقباضات طی یک دورۀ چند ساعته ادامه پیدا کند، ممکن است میزان باز و نازک شدن دهانۀ رحم به صورت دورهای بررسی و معاینه شود. اگر انقباض رحمی وجود داشته، اما دهانه رحم تغییری نداشته باشد، تشخیص پزشک معمولاً زایمان پیش از موعد نخواهد بود. در صورت احتمال زایمان پیش از موعد، پزشک با معاینات واژینال و لگنی موارد زیر را بررسی خواهد کرد:
میزان باز و نازک شدن دهانۀ رحم
میزان حرکت کودک به سمت کانال یا مسیر تولد
برسی ترشحات واژن برای خروج مایع آمنیوتیک یا پاره شدن کیسۀ آب
درصورتیکه کیسۀ آب زودتر از موعد پاره شود، پزشک برای جلوگیری از خطر عفونت جنین، تا حد امکان معاینات واژن را انجام نخواهد داد.
1398/07/12 10:16