فشارخون، پروتئین اوری و پره اکلامپسی

37 عضو

بلاگ ساخته شد

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

عوامل بروز پره اکلامپسی در دوران بارداری

اگر رگهای خونی شما آسیب ببیند، رحمتان خون کافی دریافت نکند یا درصورت ضعف سیستم ایمنی یا تغذیه نامناسب ممکن است دچار پره اکلامپسی شوید

1398/08/19 13:17

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

پره اکلامپسی زنان چاق را کمتر تهدید می‌کند!
جدیدترین یافته‌ها نشان می‌دهند، عوارض جانبی پره اکلامپسی در دوران بارداری زنان چاق را کمتر تهدید می‌کند.
مادران باردار از نظر بالینی اضافه وزن دارند و خطر ابتلا به پر فشاری خون آنها را تهدید می‌کند.
با این وجود، یافته‌های تحقیقات اخیر نشان داده که کمتر از نیمی از این بانوان در مقایسه با بانوان بارداری که وزن‌شان طبیعی است در معرض سکته مغزی، تشنج و ... قرار دارند.
دکتر لیزا لوئین، استادیار مدرسه پزشکی دانشگاه پنسلوانیا و سرپرست تحقیقات گفته:" خطر ابتلاء به پره اکلامیسی در بانوانی که وزن طبیعی دارند بیش از بانوان چاق است."
علایم بروز پره اکلامیسی، فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار است که در پنج تا هشت درصد بانوان باردار رخ می‌دهد.
هر چند پره اکلامیسی در اواخر دوران بارداری از میان می‌رود، اما در برخی موارد باعث مرگ مادر و نوزاد می‌شود.
دکتر لوئین افزود:" خطر بروز بیماری قلب و عروق، بانوان بارداری که از پره اکلامیسی رنج می‌برند را در سال‌های میانی عمرشان تهدید می‌کند. "
پره اکلامیسی حاد ( 160 سیستولیک و110 دیاستولیک) عوارض جدی و خطرناکی دارد.
محققان پس از مقایسه بانوان چاق و بانوانی که وزن طبیعی داشتند پی بردند بانوانی که وزن طبیعی دارند در معرض سکته مغزی، نارسایی کبد، نارسایی کلیه، لخته شدن خون و تشنج قرار دارند.
توصیه ما به شما چک کردن فشار خون و انجام آزمایشات دوره‌ای بارداری است.
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/20 17:22

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

فشار خون بالا در بارداری و عوارض آن
اگر میزان فشار خون هر فردی از محدوده نرمال بالاتر رود، دچار فشار خون بالا شده است، اما اگر افزایش فشار خون فقط در دوران بارداری ایجاد شود به آن فشار خون بالا در بارداری می گویند که می تواند در صورت درمان نشدن بسیار خطرناک باشد. اگر فشار خون بارداری کنترل نشود منجر به پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری خواهد شد. در این مطلب با این مشکل بیشتر آشنا می‌شوید و از نشانه ها و چگونگی پیشگیری و درمان آن اطلاعات بیشتری بدست می آورید.

 فشار خون بالا در بارداری

 بسیاری از مادران در دوران بارداری خود متوجه تغییراتی در سیستم بدن خود می شوند که بسیاری از آنها طبیعی و بعضی نیز می تواند نشانه عارضه خطرناکی باشند. یکی از عواملی که ممکن است بسیاری با آن مواجه شوند ورم بدن است. حتی بانوان باردار ی که در سلامت کامل بسر می برند نیز احتمال دارد دچار ورم شوند، اما بعضی مواقع تورم می‌تواند نشانه مشکل خطرناکی مانند فشار خون بالا یا پره‌اکلامپسی باشد. 

مشکل فشار خون بالا یا پره‌اکلامپسی معمولا بدلیل خوب عمل نکردن جفت به وجود می‌آید و درصورتی‌که درمان نشود، می‌تواند برای شما و فرزندتان مشکلاتی ایجاد کند. معمولا این بیماری در نیمه دوم بارداری یعنی بعد از هفته 20 بارداری اتفاق می‌افتد. ولی در سه‌ماهه سوم بارداری و بعد از رسیدن به هفته 27 بارداری احتمال ابتلا به آن بیشتر خواهد شد.

 اگر میزان فشار خون هر فردی از محدوده نرمال بالاتر رود، دچار فشار خون بالا شده است، اما اگر افزایش فشار خون فقط در دوران بارداری ایجاد شود به آن فشار خون بالا در بارداری می گویند که می تواند در صورت درمان نشدن بسیار خطرناک باشد. اگر فشار خون بارداری کنترل نشود منجر به پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری خواهد شد. در این مطلب با این مشکل بیشتر آشنا می‌شوید و از نشانه ها و چگونگی پیشگیری و درمان آن اطلاعات بیشتری بدست می آورید.
ادامه در لینک زیر:
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/21 09:58

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

وجود ارتباط میان پره اکلامپسی و بروز سکته مغزی

از هر شش مادر باردار سه نفر به پره اکلامپسی یا افزایش فشار خون در دوران بارداری مبتلا می شوند که در برخی موارد مزمن شده و مشکلات زیادی برای مادر و جنین ایجاد می کند.
سکته مغزی در بانوان که از پره اکلامپسی رنج می برند شش برابر بیشتر از بانوان باردار سالم است.
محققان معتقدند، بانوان بارداری که از پره اکلامپسی رنج می برند، اگر به عفونت ادرار، اختلال لخته شدن خون و خون ریزی و پر فشاری مزمن خون مبتلا شوند، بسیار بیشتر از بانوان باردار سالم در طول دوران بارداری و پس از آن در معرض سکته مغزی قرار دارند.
ادامه مطلب در لینک زیر:
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/21 09:59

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

فشار خون در بارداری عامل ابتلا زنان به بیماری قلب

یافته های تازه نشان می دهند، بانوانی که در دوران بارداری با پر فشاری خون دست و پنجه نرم می کنند ممکن است در دراز مدت به بیماری قلبی مبتلا شوند و سلامت شان به خطر بیفتد.

فشار خون در بارداری عامل ابتلا زنان به بیماری قلب

پژوهشگران مدرسه پزشکی دانشگاه مک گیل بر روی بیش از 146 هزار زن باردار تا چهار ساله شدن فرزندان شان مطالعه کردند و دریافتند، زنانی که در دوران بارداری با پر فشاری خون دست و پنجه نرم می کردند، به ترتیب 2.5 و 5.6 برابر بیشتر از بانوانی که چنین نبودند در معرض ابتلا به بیماری قلبی و پر فشاری خون پس از زایمان قرار دارند.
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/21 10:02

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

پره اکلامپسی یا فشار خون بالا در بارداری

پره اکلامپسی یا فشار خون بالا یکی از اختلالات مهم دوران بارداری به شمار می آید. می‌تواند سلامت مادر و جنین را تحت تاثیر قرار دهد و معمولاً طی نیمه‌ی دوم بارداری یعنی از هفته بیستم تا یک هفته پس از زایمان رخ می دهد. و با فشار خون بیشتر از 140 / 90 که معمولاً همراه با دفع پروتئین در ادرار است، تشخیص داده می شود.
پره ‌اکلامپسی حدود 10درصد از بارداری‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این مشکل بیشتر در بارداری‌ اول رخ می‌دهد و بانوانی که یک بار به این مشکل دچار می‌شوند، معمولا در بارداری‌های بعدی خود نیز دوباره آن را تجربه می‌کنند. ولی به ندرت احتمال دارد خانمی که در بارداری‌های قبلی خود به آن دچار نشده‌ است، در بارداری‌های بعدی به آن مبتلا شود.
برای پیشگیری از پره ‌اکلامپسی چه می توان کرد؟ آیا پره ‌اکلامپسی با دارو قابل درمان و کنترل است! تفاوت پره ‌اکلامپسی با اکلامپسی چیست؟ و چه عوارضی برای مادر و جنین به همراه دارد.
برای پاسخ به این سوال ها لینک زیر را مطالعه کنید.
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/21 10:02

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

فشار خون بالا در بارداری و علائم آن
از جمله علائمی که اغلب مادران باردار با آن مواجه می‌شوند تورم است که معمولاَ طبیعی است، اما بعضی مواقع این تورم می‌تواند نشانه مشکل خطرناکی مانند فشار خون بالا یا پره‌اکلامپسی باشد. فشار خون بالا یا پره‌اکلامپسی معمولا بدلیل خوب عمل نکردن جفت به وجود می‌آید و درصورتی‌که درمان نشود، ممکن است برای شما و فرزندتان مشکل‌ساز شود. معمولا این بیماری در نیمه دوم بارداری یعنی بعد از هفته 20 اتفاق می‌افتد. ولی در سه‌ماهه سوم بارداری و بعد از رسیدن به هفته 27 احتمال ابتلا به آن بیشتر خواهد شد.
علائم و نشانه‌های فشار خون بالا در بارداری
بزرگ‌ترین نشانه‌های فشار خون بالای بارداری تورم است که البته با وجود پروتئین در ادرار همراه است. نوع ملایم آن نسبتا معمول است و از هر 10 خانوم باردار، یک نفر به آن مبتلا می‌شود. آگاهی از نشانه‌ها و روش‌های کنترل آن بسیار ارزشمند است. پره‌اکلامپسی شدید کمتر رخ می‌دهد و تقریباً یک نفر از هر 200 باردار به آن مبتلا می‌شود. اما بطور کلی علائم فشارخون بالا در بارداری شامل موارد زیر می‌شود:
• افزایش ناگهانی وزن در حدود هفته 20 بارداری
• تورم ناگهانی صورت و دست‌ها
• کاهش ادرار
• سردرد
• تاری دید
• دیدن لکه در برابر چشم 
• درد در قسمت بالا سمت راست شکم
برخی از این نشانه‌ها از موارد عادی و علائم خود بارداری هستند. عموماَ نشانه‌ها بصورت ناگهانی یا به‌تدریج ظاهر می‌شوند و امکان دارد با بعضی از علائم معمول بارداری اشتباه گرفته شوند، به همین دلیل بعضی بانوان تا هفته‌ها از بیماری خود مطلع نیستند.
چه کسانی بیشتر در معرض خطر فشار خون بارداری هستند؟
شرایط زیر احتمال ابتلا به فشارخون بارداری و پره اکلامپسی را افزایش می‌دهند:
• بارداری چند قلویی
• فشار خون بالا قبل از بارداری
• دیابت
• مشکلات کبد
• سابقه فشارخون در مادر یا خواهر
• اضافه وزن
• سن بیشتر از 40 سال یا کمتر از 16 سال
• اختلالات خونی
• سابقه فشارخون در بارداری قبلی
• سابقه سندرم پلی کیستیک تخمدان یا تنبلی تخمدان (PCOS)
• بیماری‌های خود ایمنی مانند بیماری لوپوس و آرتریت روماتوئید
• نژاد سیاه پوست
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/09/11 10:40

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

عوارض فشار خون بالای بارداری بر جنین
پره‌اکلامپسی یا فشار خون بالا در بارداری اگر بدون درمان ادامه یابد، ممکن است نتایج خطرناکی برای مادر و جنین به همراه داشته باشد، از جمله:
• گرفتگی رگ‌های کوچک مغز که باعث بیهوشی و تشنج مادر می شود.
• افزایش فشار خون در رگ‌های کوچکتر جفت که می‌تواند انتقال اکسیژن و مواد مغذی به جنین را مختل کند.
• محدودیت رشد داخل رحمی جنین  (IUGR)
در این شرایط سونوگرافی داپلر به پزشک متخصص اجازه می‌دهد تا برای بررسی سلامت و فعالیت جفت، جریان خون در رگ‌های بندناف را مشاهده کند. اگر در مادر نشانه‌های پره‌اکلامپسی شدید مشاهده شود به نظارت دقیق نیاز پیدا خواهد کرد و زایمان زودتر از موعد انجام خواهد شد. ممکن است در بعضی مواقع افزایش فشار خون مادر یا پره‌اکلامپسی به بیماری اکلامپسی منجر ‌می‌شود. در این شرایط مادر دچار بیهوشی، غش و تشنج می‌شود که برای مادر و جنین بسیار خطرناک است.
کنترل و درمان فشار خون بارداری با اندازه گیری منظم هر چهارساعت یک بار فشار خون مادر باردار و درصورت لزوم درمان آن با داروهای ضد فشار خون انجام می‌شود. معمولا استراحت برای کاهش فشارخون و افزایش جریان خون در جفت مفید است. درصورت نگرانی در مورد رشد جنین، ممکن است مادر باردار با القای زایمان وادار به زایمان زودتر شود. اما اگر جنین شما نارس باشد، قبل از زایمان برای بهبود وضعیت ریه‌های جنین، به شما استروئید داده می‌شود. در مواردی که وضعیت مادر خطرناک باشد، باید با سریع‌ترین روش زایمان سزارین انجام شود.
هنوز علت اصلی و دقیق این بیماری شناخته نشده است. فشار خون نرمال برای افراد بالغ 120 یا 120/80 است و فشار خون سیستولیک بالای 160 خطرناک است. پزشک در چنین مواقعی نمونه‌ای از خون برای اندازه‌گیری پروتئین می‌گیرد چون معمولا به علت اختلال در کارکرد کبد در این موارد با دفع پروتئین مواجهیم.
تغذیه مناسب و کنترل وزن می‌تواند به درمان و همچنین پیشگیری از افزایش فشار خون بارداری کمک کند، مصرف مواد غذایی زیر هم در کاهش فشار خون نقش دارند :
• منیزیم کمتر از 320 گرم در روز، سبزی‌های برگ سبز تیره مانند اسفناج منبع غنی منیزیم هستند.
• آهن
• روغن ماهی
• کلسیم


"لینک قابل نمایش نیست"

1398/09/11 11:43