96 عضو
یکی از موارد ضروری و اولین چیزهایی که والدین جدید درباره اش صحبت می کنند آروغ گرفتن شیرخوارشان است، اینکه چطوری و چه وقت آروغ نوزاد را بگیریم، هر روز چند بار این کار را بکنیم و اگر اینکار را نکنیم چه مشکلی بوجود می آید و ...
هر آنچه لازم است در این مورد بذانید را میتوانید در این ویدیو مشاهده کنید.
چگونه نوزاد را نگه داریم؟
نگهداشتن و بغل کردن نوزاد برای هر شخصی متفاوت است، لازم است طوری نوزاد را نگهدارید که برای شما راحت ترین حالت باشد، در این ویدیو چند روش مختلف برای نگهداشتن و بغل کردن نوزاد پیشنهاد می شود که هم وضعیت راحتی برای والدین باشد و هم پیوند عاطفی میان نوزاد و مادر برقرار شود.
در چه وضعیتی نوزاد را بخوابانیم؟
در این ویدیو با توضیحات کارشناس نکاتی مطرح میشود که با رعایت آنها نوزاد راحت و آسوده می خوابد
چگونه به نوزاد لباس بپوشانیم؟
در این ویدیو طرز صحیح پوشاندن لباس به نوزاد و میزان مناسب آن نشان داده می شود
حمام کردن نوزاد
حمام کردن نوزاد برای اولین بار میتونه تجربهای دلهره آور باشه! در این پست نحوه ی صحیح و ایمن حمام کردن نوزاد مرحله به مرحله آموزش داده میشه که امیدواریم برای شما مادران جدید کاربردی و مفید باشه
این آموزش ویژه حمام کردن هفته های اول تولد نوزاد هست که چون نوزاد پوست بسیار حساسی دارد نیازی به شستن با مواد شوینده مثل صابون و شامپو نیست حتی شوینده های مخصوص نوزادان و آب در تمیز شدن او در هفتههای اولیه کفایت میکند.
چگونه دندانهای کودک را بشوییم؟
شستن دندانهای کودک برای اینکه در آینده لبخندی زیبا و جذاب داشته باشد بسیار مهم است برای همین در این پست نشان میدهیم که چگونه دندانهای فرزندمان را بشوییم تا تمیز شده و دندانهای سالمی در آینده داشته باشد
بغل کردن صحیح نوزاد و نوزادانی که ریفلاکس دارند
مریم رضاخان
کارشناس مامایی وکارشناسی ارشد روانشناسی بالینی
در این ویدیو روشهای صحیح بغل کردن نوزادان را با استفاده از مدل نوزاد به صورت عملی آموزش میدهند همچنین در مورد نیاز به آغوش گرفتن برای نوزاد،مادر و پدر صحبت میکنند و...
دیدن این ویدیو رو به تمام خانمهایی که نوزاد دارند یا باردارند و بزودی صاحب فرزند میشوند و پدران توصیه میکنیم .
توصیه های کاربردی درباره پوشک بچه
زوجینی که تازه بچه دار شدند درباره انتخاب و استفاده از پوشک بچه حساسیت زیادی به خرج میدهند.
دکتر اندی کلارک، پزشک متخصص اطفال معتقد است، با توجه به این که شکم نوزادان روزانه یک یا چند بار کار کرده و آلت تناسلیشان در معرض آب، مواد ضد عفونی کننده، کاغذ و رایحههای شیمیایی قرار دارد خطر بروز حساسیت و عفونت به شدت افزایش میابد. مادران باید هنگام تعویض و شست و شوی فرزند- به خصوص در یکماهگی - به نکات زیر توجه کنند:
- پس از قرار دادن فرزند روی میز یا تخت برای تعویض پوشک، مراقبش باشید تا قل نخورده و نیافتد. سعی کنید کلیه لوازم مورد نیازتان در دسترس باشند و فرزندتان را تنها نگذارید.
- اگر پسر دارید، هنگام تعویض پوشک، آن را روی آلت تناسلیاش قرار دهید تا ادرار ناگهانی، همه جا را کثیف نکند.
- اگر دختر دارید، دستگاه تناسلیاش را با هدف پیشگیری از بروز عفونت از جلو به عقب تمیز کنید.
تحریک و خارش پوست
والدین باید پس از هر شست و شو، آلت تناسلی و پاهای فرزند را خشک کرده و به پماد ضد سوزش آغشته کنند تا از بروز بثورات پوستی پیشگیری شود.
وجود رنگها یا رایحههای گوناگون در پوشکها میتواند زمینه بروز بثورات را فراهم کند. بهترین کار استفاده از پوشکهای بدون رنگ، رایحه و ... است.
دکتر دیوید هیل، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی گفت:" والدین باید پس از مشاهده بثورات قرمز رنگ در کشاله ران، اطراف آلت تناسلی و ... با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرند. پزشک با تجویز کرم ضد قارچ از بروز و گسترش عفونتهای شدید جلوگیری خواهد کرد".
"لینک قابل نمایش نیست"
نکات مهم در انتخاب پرستار بچه
اگر مادری شاغل هستید و باید بعد از مدتی به سر کار برگردید، بهتر است قبل از استخدام پرستار اولویتهایتان را برای انتخاب فرد مناسب بخوبی در نظر بگیرید.
گام اول: مشخص کردن ویژگیهای مورد نظرتان
مشخص کنید دقیقا از پرستار چه توقعاتی دارید. آیا دنبال فردی دنیا دیده و باتجربه هستید؟ یا داشتن تحصیلات در زمینه بچه داری و پرستاری کودک اولویت اول شماست؟ به پرستار چقدر استقلال میدهید؟ آیا انتظار دارید فقط مسئولیت غذا دادن، حمام کردن، آماده کردن و جابجایی کودک را بعهده داشته باشد یا وظایف بیشتر و گستردهتری مد نظرتان است؟
گام دوم: انجام تحقیقات گسترده و کامل
تا جای ممکن از اطرافیان، آشنایان و دوستان قابل اعتمادتان کمک بگیرید. پرستاری که قبلا آزمایشش را پس داده بهترین گزینه است. به مراکز تخصصی خدمات پرستاری مراجعه کنید. این شرکتها قبل از معرفی پرستار آنها را مورد بررسی قرار داده، تجربه کاری، تخلفات رانندگی یا سابقه کیفری پرستار را هم بررسی میکنند پس مطمئنتر هستند.
وب سایتهای معرفی آنلاین پرستار و خدمات پرستاری معمولا مطالبی دارند مانند نظرات و پیشنهادات والدین درباره پرستاری که استخدام کردند. بعنوان آخرین راه به صورت آنلاین یا در روزنامههای معتبر شرایط استخدام پرستار خود را اطلاعرسانی کنید. اما بهتر است لیستی از موارد منع استخدام هم ارائه کنید. (مثلا پرستار سیگاری استخدام نمیکنید).
گام سوم: مصاحبه
تا جایی که امکان دارد با متقاضیان درباره سابقه کاری و دیدگاه آنها درباره نگهداری از کودک و حتی علایق شخصیشان صحبت کنید. مصاحبه ابزار مناسبی برای کسب اطلاعات لازم است. داشتن اطلاعات کافی درباره سوابق رانندگی و گذشته فرد متقاضی اهمیت زیادی دارد.
گام چهارم: بررسی و تحقیق درباره معرف
بعد از انتخاب متقاضیان نهایی، با معرفهای آنها تماس بگیرید و درباره جزئیات بیشتر از آنها سوال کنید و میزان رضایت افراد را جویا شوید. از کارفرمای قبلی درباره نقاط ضعف و قوت پرستار و علت عدم ادامه همکاری پرستار سوال کنید.
گام پنجم: استخدام آزمایشی
از فرد مورد تایید نهایی بخواهید چند روز به صورت آزمایشی در منزل شما کار کند و مبلغ را روزانه پرداخت کنید. در این چند روز رفتار و برخورد او را با فرزندتان ببینید. دیدن عملکرد پرستار از نزدیک بهترین روش تصمیم گیری است.
آیا ریزش موی سر نوزاد طبیعی است؟
هفتهها و ماههای اول زندگی کودک با تغییرات بزرگ و گاهاَ شگفت آوری همراه است. یکی ازین تغییرات مشاهده موهای نازکی روی بالش نوزاد است. بعد از گذشت چند ماه، موهای سر نوزاد کمپشت و نازک شده و حتی طاس میشود.
خوشبختانه، از دست دادن موی نوزاد عموماَ نگران کننده نیست. در سه ماهه اول بارداری رویش موی جنین شروع میشود. ولی هنگامیکه نوزاد به دنیا میآید، فرقی ندارد موهای کرکی و نازکی داشته باشد یا موهای پرپشت، درنهایت مقداری از موهایش میریزد. در حقیقت، از دست دادن مو به این معناست که کودک در حال تطبیق با دنیای خارج از رحم است.
در مورد موهای بزرگسالان؛ هر تار مویی که رشد نکند ممکن است بریزد. روزانه در حدود 50 تا 100 تار مو میریزد. اما این نکته در مورد نوزادان صدق نمیکند. دکتر سیج تیمبرلین، متخصص اطفال بیمارستان اطفال ساکرامنتو معتقد است بعد از تولد تغییرات هورمونی زیادی در بدن کودک رخ میدهد که ممکن است باعث شود همه موهای نوزاد ناگهان بریزد. او میگوید: مادر و نوزاد هر دو بعد از زایمان دچار تغییرات شدید هورمونی میشوند. با شروع زایمان، به بدن نوزاد هشدار داده میشود تا هورمونهایی برای تطابق با زندگی خارج از رحم ترشح کند. برخی از هورمونها به رشد شریانها و رگهای نوزاد کمک میکنند تا اطمینان حاصل شود که در حین زایمان و بعد از جدا شدن بند ناف به تمام اندامهای نوزاد خون کافی میرسد.
هورمون کورتیزول، باعث تکامل ریهها شده و به تنفس نوزاد کمک میکند. زایمان استرس مفیدی به نوزاد وارد میکند. استرس باعث تولید کورتیزول در بدن نوزاد میشود که انرژی را به سمت تغییرات مربوط به رشد حیاتی برای زنده ماندن سوق میدهد و از عملکردهای غیرحیاتی مانند رویش مو دور میکند.
در نتیجه موها معمولا از 8 تا 12 هفتگی شروع به ریختن کرده و از 3 تا 7 ماهگی شروع به رشد میکند ولی تا قبل از دو سالگی به ضخامت کافی نمیرسند. زمان دقیق ریزش مو و رویش مجدد آن به عوامل زیادی مانند جنسیت، قومیت، ژنتیک و شرایط زایمان و تغذیه بستگی دارد.
"لینک قابل نمایش نیست"
آیا تیغ زدن موی سر نوزاد سبب بیشتر شدن موهایش میشود؟
اگر شنیدهاید که زدن موی نوزاد با تیغ به رویش و ضخامت بیشتر موهایش کمک میکند باید بگوییم باور اشتباهی است. کوتاه کردن موهای نوزاد تنها بهظاهر باعث میشود اینطور به نظر برسد که تارهای مو مشکیتر و ضخیمتر شدند.
کتی الگاس؛ متخصص اطفال سازمان سلامت اطفال استنفورد در ایالت کالیفرنیا میگوید: "در حقیقت، تعداد و محل قرار گرفتن پیازهای موی هر فرد به صورت ژنتیکی تعیین شده است و پس از تولد، پیاز جدیدی ساخته نمیشود."
رنگ و جنس موی کودک در ماهها و سالهای اول تولد تغییر میکند. ولی تشخیص چگونگی و زمان این تغییر کار آسانی نیست. دکتر تیمبرلین اعتقاد دارد: «تنها کاری که میتوانیم بکنیم این است که از مدل مویی که کودک در هر زمان دارد لذت ببریم و زیاد به این مسئله توجه نکنیم!» پس از دیدن نوزاد کچل بانمکتان نهایت لذت را ببرید!!
"لینک قابل نمایش نیست"
زمان تعویض پوشک نوزاد هر چند ساعت است و نکات کاربردی
اگر به تازگی مادر شده اید، کاملا طبیعی است که همه چیز برای شما سوال برانگیز باشد، حتی عوض کردن پوشک. زمان تعویض پوشک نوزاد اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا رعایت فاصله زمانی مناسب می تواند تا حد زیادی از بروز التهابات پوشکی جلوگیری کند. در این مطلب قصد داریم درمورد زمان تعویض پوشک نوزاد و نیز نحوه انجام کار توضیحاتی را برای شما بیان کنیم.
زمان تعویض پوشک نوزاد هر چند ساعت است؟
تنظیم زمان تعویض پوشک نوزادان به دفعات دفع ادرار و مدفوع و نیز میزان حساسیت پوست نوزاد وابسته است. نوزادان به تعویض مرتب پوشک نیاز دارند اما فواصل تعویض به حساس بودن پوستشان بستگی دارد. برخی نوزادان پوست بسیار حساسی دارند و به محض مرطوب شدن پوشک باید آن را عوض کنید چون سرعت پوستشان قرمز و خارش دار میشود. با این وجود برخی دیگر از شیرخواران میتوانند مدت زمان بیشتری با پوشک خیس سر کنند و میتوان پوشک آنها را قبل یا بعد از شیرخوردن تعویض کرد.
اما پوشک را در تمامی شیرخواران باید به محض مدفوع کردن عوض کرد. نوزادان معمولا به 10 تا 12 بار تعویض پوشک در طول روز نیاز دارند اما این میزان در شیرخواران به 6 تا 8 مرتبه میرسد.
ادامه در پست بعد...
"لینک قابل نمایش نیست"
برای تعویض پوشک به چه نیاز دارید؟
باید دستان خود را بشویید و نکات اصلی برای تعویض پوشک را رعایت کنید. از جمله وسایل مورد نیاز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• زیر انداز برای تعویض پوشک
• آب یا دستمال مرطوب برای پاک کردن اندام
• کیسه یا ظرف برای انداختن دستمال و پوشک داخلش
• کرم ضد سوختگی برای محافظت از پوست شیرخوار
• پوشک تمیز
• لباسهای تمیز
کجا باید پوشک نوزادان را عوض کرد؟
بهترین کار این است که حوله یا زیراندازی را روی زمین قرار دهید مخصوصا اگر بیش از یک فرزند در خانه دارید. در این شرایط اگر در هر صورتی مجبور به ترک نوزاد یا شیرخوار برای لحظه ای شوید نگران افتادن نوزاد نخواهید بود.
اگر میز تعویض نوزاد دارید تمام مدت حواستان به فرزندتان باشد و چشم از او برندارید. هرگز او را ترک یا به او پشت نکنید. شیرخواران بزرگتر حین بستن پوشک مقاومت میکنند. در چنین شرایطی میتوانید به شیرخورتان اسباب بازی بدهید تا حواسشان پرت شود.
چطور پوشک را عوض کنیم؟
فرزندتان را روی حوله یا زیر انداز تعویض بخوابانید و پوشک کثیف را باز کنید. فرقی نمیکند فرزندتان تنها ادرار کرده یا مدفوع هم دارد. به هر حال لازم است بدنش را به طور کامل تمیز کنید. اگر مدفوعی روی پوست باقی ماند حتما با دستمال تمیزی آن را پاک کنید میتوانید از آب یا دستمال مرطوب استفاده کنید. نوزادان دختر را از جلو به عقب تمیز کنید تا میکروب و آلودگی به واژن وارد نشود. در پسرها اطراف بیضه و آلت تناسلی را به طور کامل تمیز کنید اما نیازی به عقب کشیدن پوست روی آلت و پاک کردن زیر آن نیست، انجام این کار در حمام ضرورت دارد.
اگر هوا به اندازه کافی گرم است اجازه دهید نوزاد یا شیرخوار بدون پوشک مدتی روی زیرانداز تعویض بخوابد. استفاده مرتب از پوشک میتواند سبب بروز راشهای پوستی شود.
اگر از پوشکهای یک بار مصرف استفاده میکنید مراقب چسبهای آن باشید تا با کرم یا آب آلوده نشود و قدرت چسبی خود را از دست ندهد. اگر از پوشکهای معمولی استفاده میکنید یک لایه پارچه کتانی داخلش قرار دهید تا نایلون پوشک با پوست نوزاد در تماس نباشد.
در طول تعویض پوشک نوزاد با او صحبت کنید و بخندید. این کار به تکامل نوزاد کمک میکند. هیچ نوع تنفری از چیزی که روی پوشک میبینید نشان ندهید. قصد نداریم به نوزاد نشان دهیم مدفوع کردن کار منفی و ناخوشایندی است.
علاوه بر زمان تعویض پوشک نوزاد، بهداشت پوشک نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.
"لینک قابل نمایش نیست"
تلویزیون دیدن نوزاد سوال های رایج تلویزیون دیدن نوزاد و کودک
قسمت اول
احتمالا شما نیز با این صحنه مواجه شده اید که نوزادتان به تلویزیون خیره شده و با دقت تصاویر را دنبال می کند. احتمالا به این فکر افتاده باشید که تلویزیون بهترین ابزار برای ساکت نگه داشتن و سرگرم کردن نوزادتان است اما آیا تلویزیون دیدن نوزاد برای او ضرر ندارد؟ با ما همراه باشید تا به سوالات رایج درمورد تلویزیون دیدن نوزادان پاسخ دهیم.
برای از بین بردن برخی ازنگرانی های شما، در این بخش به چند سوال رایج درباره تلویزیون دیدن نوزاد اشاره می کنیم:
چه زمانی می توانید به کودک اجازه دهید از تلویزیون، موبایل و کامپیوتر استفاده کند؟
کارشناسان توصیه می کنند کودکان زیر دو سال تحت هیچ شرایطی نباید از موبایل، تبلت، کامپیوتر و تلویزیون استفاده کنند، زیرا فرصت تعامل با شما یا کودکان دیگر را از دست می دهند، همچنین این مسئله مانع یادگیری زبان و حرکات اندام ها برای آنها می شود. پس از سن دو سالگی کودک می تواند به طور کنترل شده از طریق این ابزار با برنامههایی از قبیل آشنایی با الفبا، حل مشکل، ریاضی، علوم پایه، رفتارهای اجتماعی اولیه و تعاملی آشنا شوند.
تلویزیون دیدن نوزاد و کودکان از چه سنی مجاز است؟
بین سن 2 تا 5 سالگی کودک نباید بیش از یک ساعت در روز از موبایل، تلویزیون، تبلت یا کامپیوتر استفاده کند.
اگر به هر دلیلی وسیله ایی، مانند گوشی تلفن همراه لمسی را در اختیار او قرار می دهید نباید هر بار بیش از بیست دقیقه از آن استفاده کند. پس از بیست دقیقه سرگرمی جالب تر و جذاب تری برای او آماده کنید.
"لینک قابل نمایش نیست"
تلویزیون دیدن نوزاد سوال های رایج تلویزیون دیدن نوزاد و کودک
قسمت دوم
آیا کودک می تواند هنگام غذا خوردن تلویزیون تماشا کند؟
با انجام این کار کودک میزان غذا و مزه غذایی که خورده را متوجه نمی شود. ممکن است کودک با نگاه کردن به مانیتور یا تلویزیون حین صرف غذا بیشتر یا کمتر از نیاز خود غذا میل کند. ممکن است غذا دادن به کودک با وجود نور و تصاویر صفحات نمایشگر باعث شود شما نیز متوجه نشوید آیا او در طول روز به اندازه کافی غذا خورده یا خیر؟
آیا استفاده از برنامه های آموزشی برای کودک مفید است؟
هیچ مدرک و شواهدی مبنی بر مفید بودن استفاده از برنامه های آموزشی برای کودکان زیر 2 سال وجود ندارد. در حقیقت تماشای مانیتور کامپیوتر و تلویزیون ممکن است مهارت فکر کردن را در کودک ضعیف کند.
آیا خواندن کتاب الکترونیکی (E-Book) برای کودک مفید است؟
اگر برای خواندن کتاب برای کودک از ای بوک استفاده کنید در حقیقت فرصت تعامل با کودک خود را از دست می دهید. اگر شما کتاب الکترونیکی را جایگزین کتاب سنتی کنید در واقع او را از جزئیاتی که منجر به تقویت دنیای تخیل کودکان میشود محروم کرده اید. به جای آن می توانید استفاده از تکنولوژی را برای خود محدود کنید. خواندن کتاب داستان به صورت قدیمی و سنتی فواید زیادی برای کودک دارد به عنوان مثال تصاویر رنگارنگ روی کاغذ کتاب می تواند مغز کودک را تحریک کند.
چگونه می توان تماشای تلویزیون را برای کودک محدود کرد؟
گرچه تلویزیون دیدن نوزاد و یا به عبارتی کودکان بعد از دو سالگی، آن هم به مقدار محدود مجاز است اما رسیدن به این هدف کار ساده ای نیست. ساده ترین روش برای کم کردن مدت زمان استفاده کودک از این وسایل حذف تلویزیون و کامپیوتر از اتاق کودک است. همچنین تلفن همراه و تبلت را در دسترس او قرار ندهید. اگر مجبور هستید مدت زمانی کودک را با صفحات نمایشگر و دستگاه های هوشمند سرگرم کنید بهتر است به جای استفاده از بازی های کامپیوتری از برنامه های آموزشی استفاده کنید و سعی کنید شرایط را برای شادی، تعامل، فعالیت بدنی و خندیدن نوزاد و کودک فراهم کنید، با او صحبت کنید و اجازه دهید او نیز با شما صحبت کند، این نوع تعاملات هستند که به رشد فردی و اجتماعی کودک کمک می کنند و برای جلوگیری از تلویزیون برای نوزادان و کودکان نوپا بهترین انتخاب هستند.
"لینک قابل نمایش نیست"
چگونه باد شکم نوزاد را خالی کنیم و3 روش برای آروغ زدن نوزاد؟
احتمالا فرزندتان طی اولین ماههای شیردهی هوای زیادی را میبلعد و باعث میشود، شکم او از گاز پر شود. راه حل این مسئله، آموختن روش و زمان مناسب برای آروغ زدن اوست. این که بدانید چگونه باد شکم نوزاد را خالی کنیم، درجلوگیری از بروز دل دردهای کولیکی اهمیت بسیار زیادی دارد. سه روش زیر را برای آروغ زدن نوزاد به یاد بسپارید:
چگونه باد شکم نوزاد را خالی کنیم؟
گرچه خالی کردن باد شکم نوزاد کار بسیار ساده ای است اما اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا درصورتی که حباب هاب هوای گیر افتاده درون معده به داخل روده وارد شوند، احتمالا مجبود خواهید بود که شب تا صبح درحالی که گریه های بی امان او را تحمل کنید مدام او را در بغل خود تکان دهید.
1- وضعیت روی شانه:
نوزاد را به شکلی نگه دارید که سر او روی شانه شما قرار گیرد (کودکان بزرگتر باید توانایی بالا نگه داشتن سر خود را داشته باشند). پائین تنه او را با دست خود نگه دارید و با کف دست دیگر خود، پشت او را مالش دهید یا به پشت او به آرامی ضربه بزنید.
2- وضعیت نشسته:
کودک را روی رانهایتان بنشانید، دست خود را برای پشتیبانی روی سینه او قرار دهید. نوزاد را کمی به سمت جلو متمایل کنید تا اینکه چانه او روی دست شما قرار گیرد (کودکان بزرگتر به پشتیبانی زیادی نیاز ندارند). با دست دیگرتان، پشت او را مالش دهید یا به آرامی به پشت او ضربه بزنید.
3- وضعیت روی ران:
کودک را بصورت عرضی روی رانهایتان بخوابانید، صورت او باید به سمت زمین باشد، بطوریکه بازوان او به سمت جلو کشیده شده و جهت سرش به پهلو باشد. یکی از رانهای خود را کمی بلند کنید تا اینکه سر و سینه کودک بالاتر قرار گیرد. پشت کودک را با دست آزاد خود مالش داده یا به آرامی به پشت او ضربه بزنید.
شیردهی پستانی؟ بلافاصله بعد از اینکه فرزندتان را شیردهی کردید، آروغ او را بگیرید، یعنی هنگامی که هنوز در وضیت شیردهی قرار دارید، بعد از آروغ، اگر فرزندتان هنوز هم به نوشیدن شیر علاقه نشان می دهد، دوباره او را شیردهی کنید و وقتی کار به پایان رسید، دوباره آروغ او را بگیرید.
شیردهی شیشهای؟ پس از نوشیدن هر 100 میلیلیتر او را به آروغ زدن وادارید. زمانی که ناراحت به نظر میرسد و به آرامی شیر می نوشد باید برای آروغ زدن او اقدام کنید.
حال که می دانید چگونه باد شکم نوزاد را خالی کنیم، تمامی روش ها را باید امتحان کنید تا مشخص شود کدامیک بر روی فرزند شما موثر است.
"لینک قابل نمایش نیست"
در این بلاگ با نکات مفیدی درمورد نحوه مراقبت از کودک دلبندتان آشنا میشوید.
96 عضو
این بخش در حال طراحی می باشد