ارسال شده از فرزند شما امروز 25 هفته و 4 روزه است.
مامانی، بابایی:
در هفته بیست و پنجم، نوزاد صداها را تکرار می کند و از حروف صامت بیشتری استفاده می کند. نوزاد در این سن شروع به تمرین صداهایی مانند ما ما ما یا با با با می کند.
آنطور که شما توقع دارید، اولین ماما یا بابا گفتن نوازد معنی دار نیست. یعنی او صرفا صداهای مشخصی را بطور منظم تکرار می کند ولی واکنش هیجان زده ی شما او را تشویق می کند تا کارش را تکرار کند و زمانی که او شما را صدا می زند و شما پاسخ می دهید او به تدریج (ظرف 3 یا 4 ماه) یاد می گیرد که مامان شما هستید.
اگر اولین کلمه قابل تشخیص نوزادتان بابا بود تعجب نکنید زیرا یادگیری حروف صامت سخت مثل (دال) و (ب) راحت تر از یادگیری حروف صامت نرم مثل (نون) و (میم) است. بنابراین احتمالا افتخار اولین کلمه نصیب بابا می شود.
همچنین برایش مفید است که شما اسم اشیا و افراد را به او بگویید، زیرا متوجه می شود که می توان یک مفهوم را با کلمات نشان داد. و این چیزی است که او طی چند ماه آینده یاد می گیرد. در این مرحله صحبت کردن برای او مثل یک بازی است و نوزاد شما در حال تجربه ی استفاده از تارهای صوتی، زبان و دندان برای تولید بسیاری از صداهاست. بدون در نظر گرفتن زبان مادری، نوزادان همگی الگوهای رشد زبانی مشابه و تلفظ صوتی سخنان نامفهوم مشابهی دارند، بنابراین در سرتاسر دنیا نوزادانی وجود دارند که صداهایی مانند صدای نوزاد شما تولید می کنند. او صداهایی تولید می کند که از نظرش جالب و خنده دار هستند و زمانی که به دنبال واکنش است یا صرفا حس خوبی دارد آن ها را تکرار می کند.
مامان! اولین باری که نوزاد می گوید مامان احتمالا تصادفی است ولی زمانی که می بیند این حرف شما را خوشحال می کند آن را تکرار می کند. او دوست دارد که شما سخنان نامفهومش را تکرار کنید.
1400/04/29 00:56