برای درک این که چگونه یک الکتروآنسفالوگرام (EEG)کار میکند، درک برخی اصول اولیه در مورد این که خود مغز چگونه کار میکند لازم است. فعالیت مغز شامل موجی از سیگنالهای الکتریکی است که از طریق سلولهای عصبی به نام نورونها جریان مییابند. وقتی یک نورون فعال و یا تحریک میشود، جریان الکتریکی در سلول به وجود میآید و هنگامی که بسیاری از نورونها همزمان عمل میکنند، سنسورهای روی پوست سر میتوانند این تغییر در ولتاژ را تشخیص دهند، فرایندی که اساس تشکیل نوار مغز را شکل میدهد. یک کلاهک EEG معمول شامل بسیاری از سنسورهای دیسکهای فلزی کوچک به نام الکترودها است که سیگنالها را از بخشهای اطراف سر ثبت میکنند.
نمودارهای EEG شامل یک سری خطوط موجی هستند که نشاندهنده افزایش و کاهش ولتاژ در گروههای مختلف نورونها هستند. این امواج که اغلب به آنها امواج مغزی گفته میشود، با یکای هرتز یا تعداد نوسان در ثانیه اندازهگیری میشوند و براساس فرکانس طبقهبندی میشوند. دستههای موج مغز عبارتند از:
امواج دلتا (4 – 0.5 هرتز)
آلفا (12 – 8 هرتز)
بتا (35 – 12 هرتز)
تتا (8 – 40 هرتز)
گاما (100 – 32 هرتز)
محققان و پزشکان با ردیابی اینکه چه زمانی و در چه مناطقی از مغز این نوع امواج ظاهر میشوند، میتوانند دیدگاههای مهمی را در مورد عملکرد مغز ارائه کنند.
تصویری از امواج مغزی
1402/05/29 10:15