علت سقط مکرر

148 عضو

❌آسپرین و هپارین
در پژوهشی برای درمان سقط مکرر از آسپرین یا هپارین با وزن مولکولی کم (LMWH) و سایر داروهای ضد انعقاد استفاده شد. پروتکلی که در این تحقیق به کار گرفته شد شامل آسپرین با دوز پایین و هم LMWH می شود. نتیجه پژوهش نشان می‌دهد که این داروها در زنان مبتلا به سقط راجعه و ترومبوز ناشی از ترومبوفیلی ارثی یا اکتسابی باعث کاهش میزان سقط جنین و دستیابی به نرخ بالاتر تولد زنده می‌شوند. با این حال نباید سرخود از این داروها استفاده کنید.

اگر مشخص شد که مبتلا به APS یا سایر مشکلات لخته شدن خون هستید، به شما توصیه می‌شود که در بارداری‌های بعدی از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده کنید. در این حالت معمولاً قرص‌های آسپرین و تزریق هپارین با وزن مولکولی پایین تجویز می‌شوند.

1402/06/08 08:15

آیا سقط مکرر قابل درمان است؟ درمان سقط مکرر با توجه به علت آن پس از تشخیص، صورت می گیرد. درمان سقط مکرر در مواردی که علل ایمونولوژیکی علت آن باشند، توسط تجویز داروهایی مثل هپارین، آسپیرین، ویتامینD، ایمونوگلوبولین تزریقی و یا ترکیبی از این داروها می باشد.
متفورمین و پروژسترون نیز از جمله درمان‌های دارویی مورد استفاده برای درمان سقط مکرر با علل هورمونی هستند. برای درمان سقط مکرر که در نتیجه مشکلات ساختاری رحم ایجاد می شود، ممکن است گاهی نیاز به انجام عمل جراحی (در بیشتر واقع با کمک لاپاراسکوپی) برای برطرف کردن مشکل مذکور و یا بستن دهانه‌ رحم برای جلوگیری از باز شدن آن باشد تا فرد قادر به حفظ محصولات حاملگی تا پایان دوران بارداری خود باشد.

1402/06/08 08:26

❌تاثیر تنبلی تخمدان بر سقط مکرر

در تحقیقات انجام شده درباره ی " تاثیر تنبلی تخمدان بر سقط مکرر " در حداقل 40 درصد زنان با سابقه سقط مکرر پیدا شده است. مقاومت به انسولین و هایپرانسولینمیا (افزایش سطح انسولین) که اغلب در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مشاهده می شود، ممکن است نقشی در سقط مکرر داشته باشد، زیرا با درمان (تجویز متفورمین برای تنبلی تخمدان) احتمال سقط کاهش پیدا می کند بنابراین تاثیر تنبلی تخمدان بر سقط مکرر به صورت مستقیم می باشد.

1402/06/13 00:22

❌عوامل هورمونی که در سقط مکرر نقش دارند:

نقص فاز لوتئال
تنبلی تخمدان
دیابت
بیماری های تیروئیدی
سطح بالای پرولاکتین که می تواند با تکامل فولیکول ها و عملکرد لوتئال تداخل ایجاد کند.
تقریبا تاثیر اختلالات هورمونی بر سقط در 20-17 درصد از بارداری های پرخطر نقش دارند.

1402/06/13 00:23

❌❌سیستم ایمنی
دو نوع سیستم ایمنی از بدن ما محافظت می کند، اولین خط دفاع سیستم ایمنی، ذاتی نامیده می شود و شامل گلبول های سفید و سلول های دیگر است.دومین خط دفاعی ایمنی سلولی است که آنتی بادی ها را تولید می کند. آنتی بادی ها پروتئین هایی هستند که در خون ما گردش می کنند و ویروس ها ، باکتری ها و سایر ارگانیسم ها یا آلرژن ها را خنثی و نابود می کنند. اما در بیماری های خود ایمنی آنتی بادی به سلول های خودی حمله میکند وسیستم ایمنی را برهم می زند. بیماری خودایمنی Autoimmune disease)) به دسته‌ای از بیماری‌ها گفته می‌شود که بر اثر خودایمنی ایجاد می شوند. بیماری خودایمنی هنگامی رخ می‌دهد که دستگاه ایمنی بدن به اشتباه حمله به خود بدن را آغاز می‌کند. بیماری‌های خودایمنی می‌توانند اندام‌ها و بافت‌هایی از جمله گلبول‌های سرخ خون، عروق خونی، غده تیروئید، لوزالمعده، عضلات، مفاصل و پوست را درگیر کنند.

1402/06/13 00:25

❌❌بیماری های قابل درمان با آی وی آی جی (ایمونوگلوبولین)

از این دارو تا به حال به عنوان درمان و کمک درمان برای 101 نوع بیماری استفاده شده است.
در ضعف و نقص های ایمنی بدن مانند:
سندرم کاوازاکی، کودکان دچار عفونت HIV، پیوند سلول های بنیادی خون ساز در افراد بالای 20 سال، نوزادان با وزن کم هنگام تولد، نوزادان مبتلا به زردی شدید.
در بیماری های خود ایمنی مانند:
MS، پمفیگوس، لوپوس، آرتریت روماتوئید، سندرم نفروتیک (از نوع خود ایمنی).
و انواع مختلفی از اختلالات دیگر مانند:
سندرم خستگی مزمن، لوسمی، ترومبوسیتوپنی، سندرم گیلن باره، میاستنی گراویس، آسم ...
به عنوان مثال استفاده از این دارو در سندرم کاوازاکی به همراه آسپرین عوارض عروقی را تا 75% کاهش می دهد.
IVIG (ایمونوگلوبولین)، معمولاً از بازو و از طریق یک رگ، مانند سرم به بدن تزریق می شود.

1402/06/13 23:24

❌❌داروی ایمونوگلوبولین یا IVIG :

این دارو برای کسی که گیرنده یک عضو پیوندی است، یا اگر نوزادی در زمان تولد کم وزن بوده و دچار عفونت شده، یا شخصی دچار یکی از بیماری های ناشی از ضعف سامانه ایمنی شده باشد، این دارو برای درمان این افراد موثر می باشد.

1402/06/13 23:29

❌❌درمان سقط های مکرر با IVIG


IVIG یعنی ایمونوگلوبولینی که به‌صورت داخل وریدی تزریق می‌شود. این فرآورده در واقع مخلوطی از گاماگلوبولین‌های (آنتی‌بادی­‌ها) موجود در خون است. IVIG از سال 1970 تا­کنون به­‌طور وسیعی در پزشکی مدرن برای درمان طیف گسترده­‌ای از بیماری­‌ها استفاده شده است. این دارو در درمان نقص­­‌های ایمنی ناشی از کمبود آنتی‌بادی‌‌های طبیعی، بیماری­‌های عفونی، پوستی، خونی، عصبی، روماتولوژی و بیماری­‌های ایمونولوژیک مورد استفاده قرار می­‌گیرد. از جمله مهمترین کاربرد­های این فرآورده درمان بیماری­‌های لوپوس، مولتیپل اسکلروز (MS) و جلوگیری از رد پیوند می‌باشد.
IVIG در هر سری تولید، از سرم 1000 تا 15000 فرد سالم در طی فرآیند­های مختلف، تولید می‌شود میزان مصرف آن به وزن شخص بستگی دارد و بسته به نوع بیماری، تزریقات از 4-1 هفته یک‌بار تکرار می‌شود. یکی از مواردی که تزریق IVIG موفقیت قابل توجهی داشته است، درمان سقط‌های مکرر و روش‌­های باروری آزمایشگاهی نظیر IVF و میکرواینجکشن (ICSI) می‌باشد. در درصد قابل توجهی از زنان مبتلا به سقط مکرر و یا مبتلا به شکست مکرر لانه‌­گزینی به­‌دنبال IVF و میکرو­اینجکشن، عوامل ایمونولوژیک دخیل هستند. بدین معنی که نارسایی‌های سیستم ایمنی مادر باعث جلوگیری از لانه‌­گزینی و کاهش رشد جنین و یا مرگ جنین می‌شوند. از جمله این عوامل می­‌توان به تولید آنتی‌بادی‌‌های ضد فسفولیپیدها، ضد هسته، ضد تیروئید، ضد تخمدان و افزایش فعالیت یا تعداد سلول‌های کشنده طبیعی اشاره کرد.

1402/06/13 23:36

❌❌لازم به ذکر است که IVIG در درمان تمام علل سقط مکرر مؤثر نمی‌باشد، بلکه عمدتاً در مواردی که سقط جنین ناشی از برخی از علل ایمونولوژیک باشد، مؤثر است. یکی از مهمترین موارد تجویز IVIG در درمان سقط مکرر زمانی است که سقط به‌­واسطه افزایش فعالیت سلول­‌های کشنده طبیعی (Natural Killer Cell) باشد. افزایش فعالیت این دسته از سلو­ل‌ها موجب بر هم زدن تنظیم ایمونولوژیک موضع بارداری و تخریب بافت جفت می­‌گردد. در برخی از موارد تولید آنتی‌بادی‌‌های ضد فسفولیپید، علت اصلی سقط جنین می‌باشد. اگرچه در چنین مواردی معمولاً از هپارین و آسپرین به عنوان درمان اصلی سقط جنین استفاده می‌شود، ولی مطالعات نشان داده­‌اند که در بسیاری از موارد ظهور این آنتی بادی­‌ها با افزایش فعالیت سلول­‌های کشنده همراه است. بنابراین در چنین مواردی تجویز IVIG می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. IVIG همچنین در درمان سقط مکرر ناشی از اتوآنتی‌بادی‌‌ها (آنتی‌بادی‌‌های ضد خودی) نظیر آنتی‌بادی‌‌های ضد تیروئید بسیار مؤثر است. نتایج برخی از تحقیقات نشان می­‌دهد که درمان با IVIG در 80% موارد با موفقیت همراه است، در حالی‌که در برخی از مطالعات دیگر، میزان موفقیت پایین­‌تر از این حد گزارش شده است.

1402/06/13 23:37

❌❌مطالعات نشان داد­ه‌­­اند که IVIG از طریق مکانیزم­‌های مختلف، فعالیت‌های غیرطبیعی سیستم ایمنی مادر را کنترل می­‌کند. اگر­چه مکانیزم اصلی عملکرد IVIG در درمان سقط­‌های مکرر به­‌خوبی روشن نشده است ولی به نظر می‌­رسد که یکی از عملکرد­های مهم این دارو جلوگیری از تولید آنتی‌بادی‌‌های مضر و تنظیم سیستم ایمنی بدن باشد.
با توجه به اینکه این دارو اصولاً آنتی­‌بادی می‌باشد و نیمه عمر قسمت اعظم آنتی‌‌بادی­‌های خون حدود سه هفته است، این فرآورده در افراد مبتلا به سقط مکرر به فاصله 4-3 هفته تزریق می‌شود. معمولاً اولین تزریق قبل و یا هنگام شروع بارداری انجام شده و با فواصل زمانی مذکور بر حسب نظر پزشک تا ماه ششم بارداری ممکن است ادامه یابد. برخی از دانشمندان عقیده دارند که تجویز IVIG باید در اولین ماه بارداری انجام گیرد ولی مطالعات اخیر نشان داده­‌اند که تجویز این دارو قبل از شروع بارداری و ادامه درمان در طول بارداری نتایج بهتری را به همراه دارد.

1402/06/13 23:41

آیا مشکلات انعقادی سبب سقط مکرر می شوند؟

سلام، من چند دفعه هست که باردار میشم ولی بچم سقط میشه. دکتر گفت باید آزمایش انعقادی بدم. میخواستم بدونم سقط با مشکل انعقادی چه ارتباطی باهم دارن؟

پاسخ مشاور سایت، هاجر شکری کارشناس ارشد مامایی:

سلام دوست عزیز، یکی از بررسی‌های لازم در سقط مکرر، بررسی مادر به لحاظ فاکتور‌های انعقادی است. طبق بررسی‌های انجام شده، مشکلات انعقادی می‌توانند منجر به اختلال در عملکرد جفت  شوند که این موضع در اثر ایجاد لخته خون در ورید یا شریان‌های جفت شده و مختل کردن خونرسانی به جنین ایجاد می شود و سبب سقط جنین می گردد.

1402/06/15 14:41

❌وظیفه­ ی ژن MTHFR چیست؟

این ژن فرایند تجزیه و تحلیل ویتامین اسیدفولیک و نهایتاً ساخت هموسیستئین را هدایت می­ کند. هموسیستئین یک ماده­ ی شیمیایی است که هنگامی که اسیدفولیک شکسته می­ شود، از یک آمینواسید در بدن ساخته می­شود. اگر اسیدفولات شکسته نشود، توانایی بدن برای تولید مقادیر کافی فولات متوقف می­ شود. هایپر هموسیستئینمی شرایطی است که سطح هموسیستئین در بدن افزایش می­ یابد. این شرایط معمولا در بیماران MTHFR مثبت، به دلیل وجود جهش در این ژن ایجاد می­ شود. افزایش سطح هموسیستئین در بدن که مخصوصاً همراه با کاهش سطح اسید فولیک بدن می­تواند منجر به عوارض بارداری شامل موارد زیر شود:

سقط خودبه­ خودی جنین

پره اکلامپسی

نقایص حین تولد

دو واریانت رایجی که در آزمایش ژن MTHFR بررسی می­ شوند، C667T و A1298C هستند. اگر فرد دارای دو واریانت C667T ویا یک واریانت C667T و یک واریانت A1298C باشد، معمولاً دارای سطوح بالای هموسیستئین می ­باشد. ولی فرد دارای دو واریانت A1298C معمولاً سطوح بالایی از هموسیستئین نیست. در شرایطی هم ممکن است فرد دارای سطوح بالای هموسیستئین باشد و برای آزمایش جهش برای ژن MTHFR منفی باشد.

فولات در بدن مسئول ساخت DNA، تعمیر DNA و تولید سلول­های قرمز خون (RBC) می ­باشد. زمانی که فعالیت ژن MTHFR در بدن متوقف شود، اسید فولیک شکسته نمی ­شود. این وضعیت زمانی که این ژن دارای جهش باشد ایجاد می ­شود. داشتن یک ژن MTHFR جهش یافته غیرمتداول نیست. حدود 20 درصد جمعیت دارای جهش در این ژن هستند.

1402/06/21 09:30

❌عوارض جهش در ژن MTHFR چیست؟

انواع مختلفی از جهش­ ها وجود دارند که ممکن است در این ژن وجود داشته باشد. برخی از این جهش­ ها ممکن است اثر مهم­تری بر بارداری داشته باشند. جهش­ ها ممکن است بر روی برخی دیگر از سیستم­ ها بدنی مانند قلب نیز اثرگذار باشند. هیچ شواهد علمی وجود ندارد که ثابت کند جهش در این ژن باعث سقط جنین می­ شود، ولی اغلب زنانی که تجربه­ ی چندین سقط داشته ­اند، برای جهش در این ژن مثبت بوده­ اند.

زنان بارداری که دارای جهش در ژن MTHFR هستند، ممکن است در دوران بارداری عوارضی شامل موارد زیر را تجربه کنند:

1402/06/21 09:31

مهره ­ی شکاف­دار (Spina bifida): یک نقص حین تولد که در آن طناب نخاعی در ناحیه­ ی پشتی، از بدن بیرون زده است و باعث آسیب عصبی می­شود. بسته به شدت این مشکل، برخی از کودکان می­توانند زندگی نرمالی داشته باشند و برخی دیگر ممکن است نیاز به مراقبت تمام وقت داشته باشد.

آنسفالی: یک نقص شدید حین تولد است که در آن نوزاد، بدون بخشی از مغز یا جمجمه متولد می­شود. این نوزادان معمولا بیش از یک هفته زنده نمی­ مانند.

پره اکلامپسی: شرایطی که در آن فرد در دوران بارداری دچار فشار خون شدیداً بالا می­شود.

1402/06/21 09:31

❌گزینه­ های درمانی برای فرد MTHFR مثبت ( دارای ژن MTHFR جهش یافته):

مطالعه برای یافتن درمان مناسب برای افراد دارای ژن MTHFR جهش یافته همچنان ادامه دارد ولی برخی پزشکان درمان­ هایی را برای جلوگیری از ایجاد لخته شدن خون و یا افزایش سطح اسیدفولیک خون تجویز می­ کنند.

پزشک ممکن است یکی از موارد زیر را پیشنهاد دهد:

تزریق Lovenox یا هپارین: این تزریق به جلوگیری از ایجاد لخته­ ی خون مابین جفت در حال رشد و دیواره­ی رحم مادر کمک می­ کند. زنانی که این درمان برایشان تجویز می­شود باید درمان را از ابتدای بارداری آغاز کنند ولی در مورد اینکه تا چه زمانی باید تزریق ادامه داشته باشد نیاز به مطالعات بیشتری می­باشد.

آسپرین روزانه (81 میلی گرم): این کار نیز به جلوگیری از شکل­ گیری لخته­ ی خون کمک می­ کند ولی شواهد علمی برای تأیید اینکه این کار یک درمان مؤثر است هنوز در دست نیست.

فولیک اسید اضافی: مقادیر ویتامینی که از پیش از تولد در بدن ذخیره شده است، ممکن است تمام نیاز بدن به این ویتامین را تأمین کنند، با این وجود برخی پزشکان استفاده از مقادیر اضافی این ویتامین را تجویز می­کنند.

برخی پزشکان ممکن است تجویز ویتامین L متیل فولات به جای اسیدفولیک را در طی دوران بارداری توصیه کنند. برخی مطالعات نشان داده­اند که L متیل فولات می­تواند باعث کاهش خطر بروز آنمی در زنان دارای جهش در ژن MHTFR شود

1402/06/21 09:31

نتیجه­ گیری:

غربالگری بررسی جهش­ های ژن MHTFR برای تمام زنان باردار توصیه نمی­شود. برخی زنان با وجود مثبت بودن برای جهش در این ژن، بارداری کاملا طبیعی دارند. با این حال اگر شما دارای نوزاد دارای نقص لوله­ ی عصبی یا چندین سقط مکرر بوده، اید برای انجام این آزمایش با پزشک مشورت کنید.

1402/06/21 09:32

❌❌ایمونوگلوبولین یا IVIG چیست ؟

وقتی باکتری، قارچ و یا انگل وارد بدن می شود، سلول های ایمنی برای مبارزه با آن ها موادی به نام پادتن یاایمونوگلوبولین ترشح می کنند.

در واقع پادتن مسئول کشتن میکروب ها در خون است.

گاهی اوقات سلول های ایمنی بدن به جای کشتن میکروب به قسمت های مختلف در خود بدن حمله می کنند و باعث اختلالات و بیماری هایی در بدن می شوند که بیماری های خود ایمنی نام دارد.

حال اگر سیستم ایمنی بدن به دلیل وسعت عفونت و یا ضعف قادر به مبارزه موثر با عوامل بیماری زای خودایمنی و یا عفونت نباشد داروهای آنتی بیوتیک و کورتون تجویز خواهد شد.

در برخی از این قبیل بیماری ها استفاده از داروهای متداول کافی نبوده و نیاز به داروی قوی تر با اثر متفاوت تری خواهد بود.

IVIG (ایمونوگلوبولین) (ایمونوگلوبولینی که داخل رگ تزریق می شود) داروی موثر در این زمینه است.

این دارو که از اختلاط پادتن های خون 2000 نفر تولید شده است باعث افزایش چشمگیر قدرت ایمنی بدن و افزایش سطح پادتن ها تا 5 برابر در مقابله با بیماری می شود.

معمولا اثرات دارو به صورت بهبود علائم یا توقف آسیب به بدن 24-48 ساعت پس از تزریق ظاهر می شود.

پیش بینی پاسخ هر فرد متفاوت و گاهی پاسخ زودرس و گاهی دیررس خواهد بود.

ماندگاری اثر دارو در بدن ممکن است 18 تا 33 روز طول بکشد ولی شدت اثر آن با گذشت زمان کاهش خواهد یافت.

1402/06/13 23:25