نشانههای جهش رشد
کودکان چندماهه نمیتوانند به شما بگویند که چه مشکلی دارند، اما خودتان میتوانید از روی نشانههایی متوجه شوید که فرزندتان دارد یک دوره جهش رشد را تجربه میکند. چهار نشانه اصلی جهش رشد عبارت است از:
1. کودک دائماً گرسنه است.
تا خیالتان میخواهد راحت شود که برنامه شیرخوردن کودک روی روال افتاده است، یکدفعه روال عوض میشود و کودک انگار هر چه شیر میخورد برایش کم است. در این دورههای جهش رشد، احتمالاً متوجه شوید که دو سه روز فرزندتان به این زودیها سینه مادر را ول نمیکند، یا اگر شیرخشک میخورد یک شیشه برایش کم است.
در یک سال اول زندگی، همه چیز روی دور تند است. متابولیسم کودک سریع است، نیاز کودک به غذا زیاد و با فواصل کم است. کالریهایی که کودک دریافت میکند صرف رشد او میشود: بخشی از آن به صورت چربی، بخشی دیگر به صورت عضله، و بخشی دیگر هم (به کمک غدد درونریز) صرف استخوانسازی میشود.
2. الگوی خواب کودک تغییر کرده است.
خواب در تولید هورمونهای اصلی رشد نقش مهمی دارد. بعضی از والدین میگویند که خواب کودک در دورههای جهش رشد افزایش پیدا میکند، و بعضی دیگر میگویند که کمتر میشود. اگر فرزند در دوران جهش رشد به خواب بیشتری نیاز پیدا کرده است، اجازه دهید بیشتر استراحت کند. هر چه باشد بدنش سخت مشغول کار است.
3. کودک نسبت به حالت عادی بدقلق و بهانهگیر شده است.
به دلیل گرسنگی و خستگی بدن، کودک ممکن است بدقلق و بهانهگیر شود.
4. کودک مهارت تازهای پیدا کرده است.
البته نمیتوان مهارتهای کودک را (مثلاً دستزدن یا برداشتن اسباببازی) مستقیماً به یک دوره جهش رشد خاص نسبت داد، اما آنچه مسلم است در کنار رشد اندامهای بدن، در دورههای جهش رشد اندازه مغز کودک هم بزرگتر میشود و کودک با مهارت بیشتری میتواند با دنیای اطرافش تعامل کند.
1403/07/19 09:59