فرزند شما امروز 30 هفته و 3 روزه است.
رژیم غذایی نوزاد خود را گسترش دهید:
زمانی که نوزاد شما از خوردن غذاهای جامد لذت برد، باید او را با انواع بافت های غذاها و طعم های ترکیبی آشنا کنید.
از این مرحله به بعد نوزاد یاد می گیرد تا بجای پوره های آبکی هم تکه های نرم درون غذاها و هم غذاهای کوبیده را بخورد. او برای خوردن این تکه های نرم غذا نیازی به دندان ندارد اما باید یاد بگیرد که غذا را بجای مکیدن و بلعیدن، بجود.
او کم کم یاد می گیرد تا غذا را در دهان خود حرکت دهد و این برای نوزاد حس جدیدی است. بنابراین مهم است که بافت غذاها را تغییر دهید تا او به جویدن و حرکت دادن غذا عادت کند، این کار منجر به تقویت عضلات مربوط به صحبت کردن نیز می شود.
گذشتن از مرحله خوردن پوره ها:
نوزاد شما اکنون با طعم و غلظت پوره های معمول خود آشناست، بنابراین باید بافت غذاهای او را تغییر دهید. یعنی اگر تا سن شش ماهگی صبر کرده اید و هنوز غذای کمکی را آغاز نکرده اید، اکنون باید این کار را کمی با سرعت انجام دهید. شما می توانید بافت این غذاهای آشنا را حفظ کنید و در عین حال غذاهایی جدید به آنها اضافه کنید. بطور مثال می توانید غذاهای جدیدی که کاملا خرد شده، له شده، رنده شده یا چرخ شده هستند به پوره های او اضافه کنید. این کار باعث تغییر بافت و طعم غذاها و همچنین بهبود ارزش غذایی آنها می شود.
در ابتدا از افزودن تکه های کوچک و نرم به غذاهای آشنا آغاز کنید. اگر این تکه ها در غذا پدیدار شدند تعجب نکنید، آنها را با ملاقه بیرون بیاورید و سپس مجددا درون قابلمه ببرید. می توانید از پاستاهایی که اشکال کودکانه دارند و کاملا پخته شده اند، پوره ی سیب زمینی یا سبزیجات پخته شده ی نرم که می توان براحتی با چنگال آن ها را له کرد استفاده کنید.
نوزاد را با غذاهای انگشتی آشنا کنید. کاسه کوچکی از غذاهایی که براحتی جویده و حل می شوند مانند نان مخصوص نوزادان، هویج پخته شده نرم، بادمجان و سیب زمینی خرد شده، تکه های موز، گلابی، خربزه، هندوانه، انبه یا آووکادو ایده آل هستند. نوزاد این غذاها را بررسی می کند و بعد از مدتی یاد می گیرد تا آنها را با دندان یا لثه ی خود بجود و ببلعد. حتما هنگام غذا خوردن او حضور داشته باشید تا دچار پریدن غذا به گلو نشود.
1403/10/23 22:25