نی نی خبر

182 عضو

بلاگ ساخته شد

داشته و از بروز بیماری کبد چرب غیرالکلی، پیشگیری می‌کند.

بر اساس این پژوهش‌ها، تداوم تغذیه نوزاد با شیر مادر به مدت‌زمان بیش از شش ماه، می‌تواند یک درمان ایدئال برای بیماری کبد چرب غیرالکلی بوده و از بروز این بیماری پیشگیری می‌کند. به گفته پژوهشگران، مادرانی که به نوزادان خود شیر می‌دهند تا سال‌های طولانی در برابر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی مصون شده و شانس بروز این بیماری در آن‌ها بسیار کم می‌شود.

این مطالعات توسط تیمی از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا – دانشکده پزشکی سن دیگو انجام‌ شده و بر این اساس اعلام شد که راه‌حل درمانی مشخصی برای بیماری‌های کبدی ناشی از سبک و نوع زندگی وجود نداشته و در این میان، شیردهی می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای زنان مبتلابه کبد چرب محسوب شود.

ویرال آجمرا (Veeral Ajmera) از اعضای این گروه تحقیقاتی درباره موضوع فوق اعلام کرد: شیردهی طبیعی و مزایای بی‌شمار آن در بسیاری از مطالعات پیشین به اثبات رسیده و نتایج مطالعات و تجزیه‌وتحلیل‌های جدید نشان می‌دهد شیردهی طبیعی مادران به نوزادانشان برای آن‌ها مزایای زیادی در سلامت کبد داشته و از بروز بیماری کبد چرب غیرالکلی، پیشگیری می‌کند.

گفتنی است این موضوع در برخی کشورها مانند ایران بسیار بااهمیت است زیرا نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که حدود 30 درصد از مردم ایران دچار عارضه کبد چرب غیرالکلی هستند و این بیماری غیر واگیردار می‌تواند باعث بروز مشکلات عدیده‌ای در حوزه بهداشت و پزشکی شود. این عارضه می‌تواند در کودکان و افراد لاغر نیز به وجود آید.

کشف تأثیر شیردهی طبیعی در مادران بر پیشگیری از کبد چرب غیرالکلی بسیار مهم است زیرا مطالعات و اطلاعات منتشرشده از سوی یکی از پژوهشگران مرکز مطالعات بیماری‌های داخلی و کبد دانشگاه تهران نشان می‌دهد، شیوع بیماری کبدی چرب غیرالکلی در میان زنان نسبت به مردان بالاتر است.

باید توجه داشت که اگرچه کبد چرب غیرالکلی معمولاً با چاقی، اضافه‌وزن و دریافت کالری اضافی در رژیم غذایی روزانه مرتبط است اما افراد لاغر هم می‌توانند دچار این بیماری شوند. متأسفانه در حال حاضر حدود 30 درصد مردم ایران دچار بیماری کبد چرب غیرالکلی هستند که از آن میان 10 تا 20 درصد این افراد دارای وزن معمولی و استاندارد هستند.

بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) یک بیماری به‌طور فزاینده‌ای رایج در بین افراد مبتلابه چاقی، دیابت نوع 2 و فشارخون بالا است. بیماری کبد چرب غیرالکلی یک عامل خطر مستقل برای آترواسکلروز یا ساختن چربی، کلسترول و سایر مواد در و بر

1397/08/14 09:58

روی دیواره شریان‌ها است که ممکن است به بیماری‌های قلبی عروقی (CVD) و مرگ‌ومیر مرتبط با آن منجر شود.

شواهد همچنین نشان می‌دهد که کبد چرب و ملتهب نشان‌گر چندین عامل پیش التهابی انعقاد خون است. این امر، احتمال وجود ارتباط بین بیماری کبد چرب غیرالکلی و مرگ‌ومیر قلبی عروقی را بالا می‌برد.

کبد چرب غیرالکلی به‌طور مستقل از عوامل خطر قلبی عروقی در بیماران مبتلابه مشکلات سلامتی سندرم متابولیک مانند دیابت؛ موجب افزایش خطر سکته در بیماران خواهد شد.

در بیماران مبتلابه کبد چرب احتمال ابتلا به پلاک و درنتیجه ضخامت عروق خونی در درازمدت بیشتر است. بیماری کبد چرب در ابتدا، وقوع پلاک کاروتید را بدون در نظر گرفتن سن، جنسیت، دیابت نوع 2، مصرف تنباکو و سایر عوامل خطر بیماری‌های قلبی، پیش‌بینی می‌کند. به پیشنهاد محققان، نظارت دقیق بر بیماری‌های قلبی عروقی در هنگام مدیریت بیماری کبد چرب غیرالکلی بسیار مهم است.

sinapress.ir
@ninikhabar
@ninikhabar
@ninikhabar

1397/08/14 09:58

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

نمک دریا خطرناک است؛ باعث سقط جنین، تولد نوزاد مرده، اختلال مغزی جنین و عقب ماندگی می شود


برخی از شهروندان با جست و جو در فضای مجازی و با استناد به نوشته ها به مصرف نمک دریا روی آورده اند که بنا به اعلام یک مقام بهداشتی فارس این نوشته ها هیچ سندیتی ندارد بلکه کاربرد این نوع نمک موجب صدمه به سلامت شهروندان می شود.

به گزارش تهران24، گسترش فضای مجازی و در دسترس بودن آن در کنار همه خوبی ها و مواهبی که دارد موجب بروز برخی زیان ها و صدمات نیز می شود از جمله این صدمات، آسیب هایی است که با مصرف برخی محصولات با عنوان طبیعی و گیاهی به سلامت است.

مصرف نمک دریا و نمک های دیگر موسوم به نمک تخته یا سنگ نمک که با جست و جو در فضای مجازی یا به توصیه افراد ناآگاه و گاه با توصیه برخی عطاری ها دنبال می شود می تواند به سلامت مردم صدمه بزند.

ده ها خاصیت نمک دریایی برای پوست و مو بیان می شود بدون آنکه هیچ مستندی در باره وجود ید در نمک دریا ارائه شود یا شهرونددان را به این سمت و سو گرایش می دهد که با مصرف نمک دریا، یُد بیشتری دریافت می کنند بدون اینکه به این پرسش پاسخ داده شود که آیا همیشه دریافت یُد بیشتر برای سلامتی مفید و مناسب است؟

سایت ها و محتواهای غیر مستند ادعا می کنند که یکی از مهمترین منابع طبیعی برای زیبا سازی و بهداشت پوست و مو استفاده از نمک دریایی است که به وفور در دریاها یافت می شود.

بر اساس این ادعاها گفته شده که این منبع مقوی در ایجاد تعادل، محافظت و بازگرداندن پوست به حالت طبیعی موثر است و یکی از بزرگترین تفاوت های نمک دریا و نمک معمولی، محتوای معدنی آنهاست.

مدعیان دراین باره اینطور فضا سازی می کنند که نمک دریا مملو از مواد معدنی همچون ید، منیزیم، کلسیم، سدیم و پتاسیم است که همگی نقش بسیار مهمی در سلامت و عملکرد پوست و ارتباط سلولی ما دارند.

ید یک ماده مغذی ضروری برای انسان است که باید به طور روزانه مصرف شود و حیاتی ترین نقش آن در بدن شرکت در ساختمان هورمون های تیروئیدی و به تبع آن در رشد، تکامل جسمی و سیستم عصبی است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه گفت: به دلیل پایین بودن میزان ید در بیشتر مواد غذایی به غیر از غذاهای دریایی، یک راه تامین ید موردنیاز بدن، استفاده از مواد غذایی غنی شده با ید و تغییر در عادات غذایی مانند مصرف خیلی از غذاهای دریایی است.

دکتر عبدالرسول همتی با بیان اینکه غنی سازی نمک خوراکی با ریزمغذی ید از نزدیک به سه دهه پیش در کشور آغاز شده است، با ابراز تاسف از گسترش تبلیغات بی اساس و غیر علمی علیه مصرف نمک ید دار

1397/08/17 14:42

و ترغیب به مصرف نمک دریا، بیان کرد: انجام این تبلیغات آسیب رسان، موجب شده تا معاونت بهداشت بر آن شود تا ید نمک های خوراکی خانوارهای شهری و روستایی را مورد سنجش قرار دهد.

وی اضافه کرد: این برنامه با سنجش ید انواع نمک های خوراکی خانوارهای شهری به کمک کارشناسان تغذیه و در روستاها نیز با همکاری بهورزان انجام گرفت.

همتی با اشاره به اینکه نتایج به دست آمده نشان داد که خانوارهای استان به مصرف نمک های غیر یددار، نمک دریا، نمک دریاچه ارومیه و دیگر موارد مشابه روی آورده اند، هشدار داد: عوارض خطرناک مصرف اینگونه نمک ها زنگ خطری برای افزایش سقط جنین، زایمان های زودرس، تولد نوزاد مرده، اختلال رشد مغزی جنین، عقب ماندگی جسمی و ذهنی نوزادان و بسیاری از بیماری های دیگر است.

او با تاکید بر اینکه نمک هایی با نام های تجاری دریا، رودخانه، دریاچه ارومیه، چشمه، شفا، سلامت، سوناکس و تخته، غیرمجاز هستند، ادامه داد: اینگونه نمک ها دارای ناخالصی هایی مانند شن، ماسه، خاک، گچ، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و آرسنیک هستند که منجر به بروز عوارض نامطلوب در سیستم های گوارشی، کلیوی، کبدی، ریوی و جلوگیری از جذب آهن می شوند و خطر سرطان زایی دارند.

همتی اعلام کرد: برای آگاه سازی مردم و گسترش آموزش اهمیت مصرف نمک ید دار و آسیب های نمک دریا به کمک رسانه های جمعی و برگزاری نشست های حضوری موارد را پیگیری و اجرا می کنیم.

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: افزایش نظارت بر مراکز عرضه و جمع آوری برندهای غیرمجاز، گسترش بازرسی از کارخانه های تولید نمک از دیگر مواردی است که کارشناسان برای مقابله با این موضوع اجرا می کنند.

همتی افزود: استفاده از نمک تصفیه شده یُددار یکی از ساده ترین و موثرترین روش ها برای دریافت ید است و مردم باید نمک هایی را که بر روی بسته بندی آن ها عنوان ' نمک تصفیه شده ید دار' قید شده و دارای پروانه ساخت، سیب سلامت و مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده کنند، زیرا نمک های دیگر برای مصرف خوراکی، غیرمجازند.

منبع: خبر آنلاین

@ninikhabar
@ninikhabar

1397/08/17 14:42

زایمان زودرس؛ معضل جدید مادران

نتایج یک بررسی جدید نشان می دهد، شمار زنان بارداری که دچار زایمان زودرس می شوند، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

به گزارش افکارنیوز ، نتایج یک بررسی جدید که در دانشگاه های آمریکا صورت گرفته نشان می دهد، شمار زنان بارداری که دچارزایمان زودرس می شوند، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. 

به گفته کارشناسان سی دی سی، زایمان زودرس و نارسی نوزاد یکی از شایع ترین علل مرگ های نوزادی است. 

براساس آمار موجود، به طور متوسط سالانه 15 میلیون نوزاد به صورت نارس متولد می شوند که از این میزان 60 درصد آن ها ازآفریقای جنوبی و آسیا است. 

نرخ تولد نارس در ایالات متحده آمریکا نیز روند صعودی یافته است. 

محققان این پژوهش تاکید می کنند، بیماری های فیزیکی، اختلالات ذهنی مربوط به یادگیری و سایر ناتوانی ها از جمله عوارض زایمان زودرس است که برای نوزاد پدید می آورد. 

همچنین، این دسته از نوزادان، در معرض خطر بیشتر ابتلا به ناهنجاری های شناختی، اوتیسم، اختلال بیش فعالی و کم توجهی قرار دارند.

افکار نیوز

@ninikhabar
@ninikhabar

1397/08/17 14:52

کودکی شاد منتهی به زندگی سالم می شود


سلامت نیوز : پژوهشگران دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا در جدیدترین بررسی های روان شناسانه خود دریافتند که خاطرات خوش و خوب در دوران کودکی باعث تندرستی و سلامت جسمانی و روانی افراد در بزرگ سالی و کهن سالی می شود. 

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سیناپرس، بر اساس تحقیقات جدید پژوهشگران، خاطرات دوران کودکی که ناشی از ارتباطات خوب کودک با والدین باشد، می تواند به سلامت جسمی و روانی او در بزرگ سالی منجر شود. 

به نظر می رسد که خاطرات خوب تاثیر مثبتی بر سلامت و تندرستی انسان خواهد داشت و علاوه بر کاهش استرس به افراد کمک می کند تا انتخاب های بهتر و سالم تری داشته باشند. 

این تحقیقات نشان می دهند که افراد سالخورده ای که به تجدید خاطره های خوش دوران کودکی خود با والدینشان می پردازند، احتمال بیشتری وجود دارد تا سلامت و تندرست باشند و احتمال کمتری وجود دارد که این افراد دچار بیماری های مزمن و افسردگی شوند. 

پژوهشگران این پروژه تحقیقاتی از اطلاعات دو پایگاه داده ها استفاده کرده و با تجزیه وتحلیل داده های بیش از 22 هزار نفر در آمریکا نتایج قابل توجهی به دست آوردند. افرادی که اطلاعات آن ها در این پروژه استفاده شده از اواسط 40 سالگی به مدت 18 سال یا پس از 50 سالگی برای شش سال موردبررسی قرارگرفته است. 

قابل توجه است، کسانی که سطح بالایی از توجه و مهر مادری را در اوایل دوران کودکی خود به یاد می آورند از سلامت جسمانی بهتر با علائم کمتری از افسردگی برخوردار هستند. شرکت کنندگانی که در دوران کودکی از حمایت زیاد پدران خود برخوردار بودند دارای علائم کم افسردگی هستند. 

ویلیام چوپیک (William Chopik) از محققان این پروژه تحقیقاتی و از استادان روانشناسی دانشگاه ایالتی میشیگان ایالات متحده آمریکا در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد: «ممکن است با گذر زمان خاطرات دوران کودکی را کمتر موردتوجه قرار دهیم اما این خاطرات دوران کودکی است که در سلامت جسمی و روانی افراد سالخورده و بزرگ سال تاثیرگذار خواهد بود.» 

باید در نظر داشت که هنوز بررسی ها و تحقیقات در این رابطه کافی نبوده و باید مطالعات بیشتری انجام شود. یکی از مهم ترین نکات به دست آمده در این پروژه این است که ارتباط میان خاطرات خوب دوران کودکی و سلامت بهتر پس ازآن در زندگی، در میان کسانی که رابطه خوبی با مادر خود داشتند، در مقایسه با داشتن رابطه خوب با پدرشان، قوی تر است. 

رابین ادلستین (Robin Edelstein) از محققان این پروژه پژوهشی در این رابطه می گوید: «با توجه به شرایط اجتماعی احتمالا مادران،

1397/08/17 14:52

اصلی ترین و نخستین نقش حمایتی را برای فرزندان و نوزادان ایفا می کنند و به همین جهت نقش عمده ای در سلامت آینده افراد بر عهده خواهند داشت. البته ممکن است با تغییر هنجارهای فرهنگی در مورد نقش پدران در مراقبت کودکان، تاثیر سلامت افراد در بزرگ سالی بیشتر به روابط با پدران متمرکز شود.» 

پروفسور چوپیک با اشاره به اینکه حافظه افراد نقش مهمی در چگونگی شناخت جهان و نحوه برخورد با اتفاقات و سنجش رفتار آن ها دارد، گفت: «نتایج این تحقیقات نشان می دهد که روش های مختلفی وجود دارد تا خاطرات ما از گذشته بتواند ما را هدایت کند. به نظر می رسد که خاطرات خوب تاثیر مثبتی بر سلامت و تندرستی انسان خواهد داشت و علاوه بر کاهش استرس به افراد کمک می کند تا انتخاب های بهتر و سالم تری داشته باشند.» 

پروفسور چوپیک در انتهای توضیحاتش یادآور شد که تحقیقات پیشین ارتباط بین خاطرات خوب و سلامت جوانان را پیداکرده بودند. 

شرح کامل این پژوهش ها و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله روانشناسی بهداشتی (Health Psychology) به چاپ رسیده و قابل دسترسی است. 

منبع: consumer.healthday

@ninikhabar
@ninikhabar

1397/08/17 14:52

مزایا و خطرات ورزش در دوران بارداری


به گزارش افکارنیوز، بسیاری از زنان باردار تصور می‌کنند انجام ورزش در دوران بارداری خطرناک است، اما هیچ اثبات علمی در خصوص این باورها وجود ندارد و طی تحقیقات 10 سال گذشته ثابت شده ورزش دورانبارداری هم ایمن و هم برای مادر و کودک مفید است.

البته این مطلب به این معنی نیست که ورزش در دوران بارداری کاملا بی‌خطر است. به همین علت زنان طی دوران بارداری برای ورزش کردن باید با پزشک خود مشاوره کنند تا اطمینان حاصل شود که کدام ورزش در دوران بارداری مشکلی برای مادر و کودک ایجاد نمی‌کند و از چه مواردی باید اجتناب شود.

مزایای مربوط به ورزش در دوران بارداری

دیابت بارداری (GDM)

ورزش در دوران بارداری موجب حفاظت از مادر در برابر یکی از عوارض شایع بارداری یعنی دیابت دوران بارداری می‌شود. تمرینات عضلانی گسترده به بهبود میزان قند خون از طریق بهبود مصرف گلوکز و حساسیت انسولین کمک می‌کند. احتمال ابتلا به دیابت بارداری در زنانی که در دوران بارداری فعالیت ورزشی دارند به‌خصوص زنانی که یک سال پیش از بارداری فعالیت ورزشی کرده و سپس در دوران بارداری نیز به ورزش ادامه می‌دهند بسیار کمتر است.

پره اکلامپسی

خطر ابتلا به پره اکلامپسی در زنان بارداری که فعالیت ورزشی دارند در مقایسه با زنان غیر فعال کمتر است. این تاثیر در زنانی که قبل و همچنین طی دوران بارداری فعالیت ورزشی دارند تقویت می‌شود.

زایمان

میزان سزارین در زنانی که فعالیت ورزشی دارند پایین‌تر است

نتایج ورزش بر رشد و وزن جنین

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد وزن هنگام تولد نوزاد با ورزش مادر در دوران بارداری کاهش می‌یابد و نتایج علمی نشان می‌دهد این تاثیر ناچیز است و با پیامدهای نامطلوب تولد نوزاد ارتباط ندارد. ورزش در دوران بارداری با کاهش SGA همراه است.SGA به این معنی است که وزن نوزاد در هنگام تولد کمتر از 10 درصد وزن نوزادان متولد شده در همان سن و جنس است. بنابراین اگر مواردی وجود داشته باشد که نشان دهد ورزش دوران بارداری سبب کاهش وزن نوزادان در زمان تولد می‌شود این مورد مهم یا زیان‌آور نیست.

مهم است بدانیم که وزن هنگام تولد تنها شاخص رشد جنین نیست و شاخص‌های دیگری وجود دارند که رشد مطلوب جنین در دوران بارداری را بیان می‌کنند. دور شکم کم به طور مستقیم با کبد کوچک ارتباط دارد و همچنین می تواند بر میزان افزایش کلسترول در دوران زندگی تاثیر داشته باشد. دور سر کم به طور مستقیم با اندازه مغز کوچک و میزان هوش مرتبط است. دور سر کم خطر ابتلا به فشار

1397/08/17 14:52

خون بالا، خطر ابتلا به بیماری قلبی و اختلال در تحمل گلوکز را افزایش می‌دهد. هر چند مطالعات نشان می‌دهد ورزش بر موارد ذکر شده هیچ تاثیر منفی ندارد، اما تحقیقات بیشتر در این زمینه ضروری است.

وزن هنگام تولد نوزاد تحت تاثیر ورزش در دوران بارداری و نسبت به شاخص توده بدنی مادر (BMI) کمتر می‌شود. زنانی که دارای اضافه وزن و چاق هستند بیشتر احتمال دارد نوزادانی با وزن بیشتر داشته باشند و زنانی که فعالیت ورزشی دارند بیشتر احتمال دارد نوزادی با وزن کمتر داشته باشند. بنابراین ورزش در دوران بارداری ممکن است اثر حفاظتی در برابر تولد نوزاد (LGA) با 90 درصد بالاتر از وزن کودکان مانند خود داشته باشد.

چاقی و بارداری

چاقی و اضافه وزن مادران به دلیل افزایش بیش از حد وزن در دوران بارداری بسیار شایع است و بسیاری از مادران تا 6 ماه پس از زایمان این اضافه وزن را دارند و حفظ این افزایش وزن برای زنان خطرناک است. افزایش وزن در دوران بارداری به معنای افزایش 10 درصدی و یا بیشتر از وزن طبیعی بدن پیش از دوران بارداری است. افزایش بیش از حد وزن در دوران بارداری خطر ابتلا به فشار خون بالا (پره اکلامپسی) و دیابت بارداری GDM را افزایش می‌دهد. اضافه وزن و چاقی مادر یکی از شاخص‌های مهم چاقی در دوران زندگی نوزاد و مادر است. علاوه بر این پریشانی در نوزاد زنان چاق دو برابر بیشتر از زنان با وزن طبیعی است.

زنان باردار با مشورت پزشک خود می‌توانند از ورزش به عنوان روشی برای مقابله با افزایش وزن در دوران بارداری استفاده کنند. به همین دلیل پزشک برای پیشگیری از افزایش وزن در دوران بارداری تمرینات هوازی را توصیه می‌کند که تعداد زیادی از گروه‌های عضلانی درگیر می‌شوند و برای مادر و فرزندش ایمن هستند. تمرین‌های هوازی که در دوران بارداری کم خطر هستند شامل پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری ثابت، ورزش‌های آبی و یا ایروبیک هستند که باید تقریبا سه تا چهار بار در هفته انجام شوند.

مزایای روانشناختی ورزش در دوران بارداری

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد زنان در دوران بارداری باید آرامش داشته باشند تا با فشارهای هیجانی و فیزیولوژیکی بارداری از جمله دردهای زایمان غلبه کنند. ورزش دوران بارداری تاثیرات مثبت مانند کنترل بیشتر بر وزن، تصویر بهتر از بدن و اعتماد به نفس، بهبود خواب و افزایش سطح انرژی دارد. اعتقاد بر این است که این تاثیر مثبت برسلامت روان همچنان پس از بارداری نیز ادامه می‌یابد و می‌تواند بروزافسردگی پس از زایمان را کاهش دهد.

مزایای فیزیولوژیکی ورزش در دوران بارداری

فعالیت ورزشی در

1397/08/17 14:52

دوران بارداری موجب موارد ذیل می‌شود:

• افزایش آمادگی قلبی عروقی و عضلانی و قدرت

• بهبود وضعیت بدن به علت افزایش قدرت شکمی

• بهبود گردش خون و کاهش بروز ورید واریسی

• کاهش یبوست، نفخ و تورم

• کاهش بروز کمر درد

• شانس بیشتر برای زایمان آسان تر با مداخلات پزشکی کمتر

• نوزادان سالم

این مزایا بعد از تولد نیز حفظ شده و برخی از زنان بهبود عملکرد خود از طریق ورزش را تا ماه‌ها بعد از زایمان حفظ می کنند. به نظر می‌رسد ورزش موجب افزایش میزان تنفس، افزایش خروجی قلب و حجم خون به همراه افزایش ظرفیت اکسیژن می‌شود.

خطرات انجام ورزش در دوران بارداری

هرچند مزایای ورزش در دوران بارداری زیاد است اما خطراتی نیز برای زنان با شرایط خاص دارد. تحریک هورمون‌ها در در دوران بارداری موجب انقباض‌های زودرس می‌شود، البته هنوز خطر واقعی این رویداد مورد بررسی قرار نگرفته است. ورزش باعث می‌شود که خون از اندام‌های داخلی به عضله اسکلتی منتقل شود و در نتیجه کاهش قابل توجهی از اکسیژن و انتقال مواد مغذی به جفت وجود دارد.

البته مضرات ورزش در دوران بارداری شناسایی شده، اما هنوز مشخص نشده این موارد بر سلامت جنین تاثیر دارد یا نه. نگرانی‌های عمده ورزش دوران بارداری به شرخ ذیل است:

• انقباضات زودرس که ممکن است به طور بالقوه توسط هورمون‌هایی که توسط ورزش تحریک می‌شوند ایجاد شوند

• افزایش مصرف گلوکز ناشی از فعالیت عضلات که سطح قند خون جنین را تحت تاثیر قرار می‌دهد

• ورزش باعث می‌شود که خون از اندام‌های داخلی به عضله اسکلتی منتقل شود و در نتیجه کاهش قابل ملاحظه‌ای در انتقال اکسیژن و مواد مغذی به محل جفت وجود دارد

• گرمای بیش از حد موجب اختلال در تنظیم گرمای بدن مادران به خصوص در سه ماهه اول خواهد شد.

بنابراین از شرکت در تمرینات شدید دوران بارداری در محیط‌های با گرمای بالا اجتناب شود.

تاثیر ورزش بر دردهای بارداری

شرایط پزشکی خاص ممکن است خطر بالقوه ورزش برای برخی از زنان را افزایش دهد و در این موارد باید از ورزش اجتناب کرد:

• بیماری قلبی

• بیماری محدود کننده ریه :وضعیتی که عملکرد ریه در هنگام تنفسمحدود می‌شود

• گردن نامناسب رحم : وضعیت پزشکی که در آن دهانه رحم قبل از دوره کامل بارداری شروع به رشد می کند.

• زایمان زودرس

• پارگی زودرس غشا : پارگی کیسه آب

• پره اکلامپسی : فشار خون ناشی از بارداری

• خونریزی مستمر در سه ماهه دوم یا سوم

جفت سرراهی: عارضه دوران بارداری به دلیل متصل نبودن بند ناف به جفت


@ninikhabar
@ninikhabar

1397/08/17 14:52

نخستین نوزاد مرکز ناباروری دانشگاه علوم پزشکی قم متولد شد.

قم نیوز: نخستین نوزادمرکز ناباروری دانشگاه علوم پزشکی قم، امروز متولد شد و اشک شوق را به چشمان مادر و پدر و پزشکان آورد.

نخستین نوزاد مرکز ناباروری دانشگاه علوم پزشکی قممتولد شد
به گزارش قم نیوز مرکز ناباروری دانشگاه علوم پزشکی قم کمتر از یک سال پیش فعالیت خود را در مرکز آموزشی درمانی نکویی هدایتی فرقانی آغاز کرد که امروز نخستین نوزاد این مرکز متولد شد.
این زایمان به صورت نوزادان دوقلو انجام شده که بعد از 10 سال نازایی خداوند به این زوج یک دختر و یک پسر عنایت کرده است.
پزشک متخصص این زوج خانم دکتر سلیمی و جنین شناس آنها نیز خانم دکتر صفری بودند که با عمل میکرو اقدام به بارداری برای این زوج کرده و بعد از 9 ماه بارداری حال مادر و هر دو فرزند خوب و در بهترین شرایط هستند.
ابوالفضل ایرانی خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در بازدید از این نوزادان ضمن تبریک گفت: از زمان فعالیت این مرکز تاکنون 30 درصد مراجعه کنندگان باردار شده اند که از نظر استانداردهای جهانی آمار مطلوبی است و امروز شاهد متولد شدن نخستین نوزاد مرکز ناباروری دانشگاه علوم پزشکی قم بودیم.
وی بیان داشت: 14 مادر دیگر نیز که با کمک متخصصان این مرکز باردار شده اند نیز در هفته های بارداری هستند و به زودی شاهد متولد شدن فرزندان آنها نیز خواهیم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: مرکز ناباروری دانشگاه علوم پزشکی قم در قالب طرح تحول نظام سلامت راه اندازی شد که 85 درصد هزینه های درمانی توسط دولت و 15 درصد نیز توسط خود فرد پرداخت می شود.
ایرانی خواه گفت: طی شش ماهه امسال هزار و 536 مورد ویزیت برای خانم ها در این مرکز انجام شده که 330 مورد آنها منجر به تشکیل پرونده شده است، همچنین هزار و 85 مورد سونوگرافی انجام و 182 مورد نیز ویزیت آقایان صورت گرفته است. 

@ninikhabar

1397/08/20 15:18

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

نکات مهم پیرامون آروغ گرفتن نوزاد

آروغ گرفتن نوزاد باعث تخلیه هوای گیر افتاده در معده نوزاد می‌شود. بهتر است پس از هر بار شیردهی آروغ نوزاد گرفته شود تا او احساس آرامش و راحتی کند. در صورت خوابیدن نوزاد پس از شیردهی نیز می‌توان با روشی آروغ او را گرفت.
منبع پارسینه

@ninikhabar

1397/08/23 12:39

نوزادان از 3 راه، حباب‌های هوا را می‌بلعند:


در حال تغذیه با شیر: نوزاد در هنگام مکیدن شیر (شیرخشک / شیر مادر) حباب‌های هوا را می‌بلعد. بدین ترتیب حباب‌های هوا وارد دستگاه گوارش می‌شوند.
غذا: در نوزادانی که تغذیه با غذای جامد را آغاز کرده اند، گوارش برخی از غذا‌ها در حین عبور از روده، تولید گاز می‌کند.
آلرژی: آلرژی یا عدم تحمل برخی غذا‌ها نیز باعث ایجاد گاز در شکم کودک می‌شود.

منبع پارسینه
@ninikhabar

1397/08/23 12:40

دلیل آروغ زدن نوزاد 


هنگامی که حباب‌های هوا در شکم نوزاد گیر می‌کنند، باعث ایجاد ناراحتی می‌شوند. نوزاد در این حالت احساس نفخ و ناراحتی می‌کند، از این رو گریه می‌کند تا شما را از ناراحتی خود آگاه کند. توصیه می‌شود که آروغ نوزادان حتی در مواقعی که احساس درد و ناراحتی ندارند نیز گرفته شود، به خصوص برای نوزادانی که مشکلات گوارشی مکرر دارند. یک باور عمومی وجود دارد که نوزادانی که شیر مادر می‌خورند، نسبت به نوزادانی که از شیرخشک تغذیه می‌کنند، نیاز به آروغ گرفتن کمتری دارند. البته این موضوع به نحوه تغذیه کودک و دستگاه گوارش او بر می‌گردد و نمی‌توان در این مورد نظر قطعی داد.

منبع پارسینه
@ninikhabar

1397/08/23 12:41

اهمیت آروغ گرفتن نوزاد 


نوزادان نیاز به کمک دارند تا هوایی در معده شان گیر افتاده را آزاد کنند. دلیل اهمیت موضوع به شرح زیر است:

کولیک: بسیاری از نوزادان از کولیک (قولنج) رنج می‌برند، در این حالت هوای زیادی در معده به دام افتاده است. برای کاهش اثرات کولیک، بایستی آروغ نوزاد، پس از هر بار تغذیه، گرفته شود.
کمبود خواب: گاهی مادران شکایت می‌کنند که نوزادان در طول شب خواب خوبی ندارند یا از خواب بیدار می‌شوند. اگر احساس می‌کنید که کودک شما وقتی می‌نشیند، احساس راحتی می‌کند، احتمال دارد که هوا در داخل معده گیر افتاده و باعث ناراحتی شده باشد.
خطر خفگی: شما همچنین باید پیش از تغذیه نوزاد، آروغ او را بگیرید. این کار باعث می‌شود که هوای اضافی خارج شده و از خفگی کودک در هنگام شیردهی پیشگیری می‌کند.

منبع پارسینه
@ninikhabar

1397/08/23 12:42

بهترین زمان برای آروغ گرفتن نوزاد


بهترین زمان برای آروغ گرفتن نوزاد، به خصوص در شش ماه اول تولد، بلافاصله پس از شیردهی است. در این زمان می‌توانید نوزاد را به مدت 10 تا 15 دقیقه در به حالت صاف و مستقیم نگه دارید تا آروغ بزند (گاهی اوقات ممکن است این زمان طولانی‌تر شود).
اگر نوزاد اندکی از شیر را بالا آورد نگران نباشید. این اتفاق در میان نوزادان کاملا طبیعی است.

منبع پارسینه
@ninikhabar

1397/08/23 12:43

آروغ گرفتن نوزاد تازه متولد شده


برای آروغ گرفتن نوزاد تازه متولد شده بایستی از روش درستی استفاده کرد. با قرار دادن آن‌ها در موقعیت مناسب، می‌توانید گاز معده را در کوتاهترین زمان از دستگاه گوارش آن‌ها خارج کنید. البته برخی نوزادان پس از تغذیه به سرعت به خواب می‌روند که آروغ گرفتن را کمی دشوار می‌کند. در ادامه بهترین روش برای آروغ گرفتن نوزاد خواب و بیدار را معرفی می‌کنیم.


منبع پارسینه
@ninikhabar

1397/08/23 12:43

بهترین موقعیت برای آروغ گرفتن نوزاد


قرار دادن نوزاد به حالت ایستاده در حالیکه سر نوزاد بر روی سینه یا شانه شما قرار دارد و زدن ضربه‌های آرام به پشت او
نشاندن نوزاد روی پا‌ها و زدن ضربه‌های آرام به پشت او
در آغوش گرفتن نوزاد و زدن ضربه‌های آرام به پشت او در حال راه رفتن

اگر نوزاد از شیرخشک تغذیه می‌کند، پس از خوردن هر 60-90 میلی لیتر شیر، آروغ او را بگیرید. اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه می‌کند، در هر بار تعویض سینه، آروغ او را بگیرید.
اگر نوزاد پس از شیردهی به خواب رفت، نوزاد را بر روی شانه و به سمت خود قرار دهید و به آرامی پشت او را مالش دهید. این کار را ادامه دهید تا نوزاد آروغ بزند.

منبع پارسینه
@ninikhabar

1397/08/23 12:45

نکات مهم پیرامون آروغ گرفتن نوزاد


بایستی از زبان بدن و حرکات نوزاد بفهمید که چه زمانی در معده او گاز جمع شده و نیاز به آروغ زدن دارد.
بهتر است تعداد دفعاتی که نوزاد در روز نیاز به آروغ زدن دارد را بدانید.
نوزادانی که از شیشه شیر می‌خورند، به دلیل آنکه آن‌ها هوای بیشتری را نسبت به نوزادانی که از سینه شیر می‌خورند، می‌بلعند، نیاز بیشتری به آروغ زدن دارند. البته رفتار هر نوزادی منحصر به فرد است.
اگر نوزاد پس از چند دقیقه تلاش شما آروغ نزد، روش دیگری را امتحان کنید و اگر آن نیز کار نکرد، برای مدتی نوزاد را به حال خود بگذارید.
اگر نوزاد آرام و راحت است، نیازی نیست او را مجبور به آروغ زدن کنید.
مالش آرام پشت نوزاد در هنگام آروغ گرفتن، موجب تسریع کار می‌شود.
اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه می‌کند، اطمینان حاصل کنید که به درستی هاله پستان را در دهان گرفته و هوای اضافی نمی‌بلعد. هم چنین اگر نوزاد از شیر خشک تغذیه می‌کند، بررسی کنید که سرشیشه بزرگ و یا خیلی کوچک نباشد و هوای زیادی وارد دهان نوزاد نشود.
شیردهی را در مکانی آرام انجام دهید تا آروغ گرفتن نوزاد برایتان دشوار نباشد.
بیرون ریختن مقدار کمی شیر از دهان و بینی نوزاد در حین آروغ گرفتن طبیعی است. با این حال، اگر مقدار استفراغ بیش از حد بود، با متخصص کودکان در میان بگذارید.

منبع پارسینه
@ninikhabar

1397/08/23 12:45

جمع بندی

اگر نوزاد شما احساس گاز در معده دارد، اما به خوبی شیر می‌خورد، هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.
نوزادان به طور طبیعی تمایل به آروغ زدن دارند، زیرا دستگاه گوارش آن‌ها هنوز در حال تکمیل است.
در صورتی که نوزاد خودش آروغ نمی‌زند، بایستی برای آروغ گرفتن او اقدام کنید.

منبع پارسینه
@ninikhabar

1397/08/23 12:46

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

1398/10/09 13:51

مطالعات قبلی نشان داده بودند که قرارگیری در معرض داروهای ضدافسردگی SSRI (مهارکننده‌های بازجذب سروتونین) موجب تغییر در ساختار مغز و رفتار می‌شود.

محققان در مطالعه جدید، موش‌ها را در طول حاملگی و در دو هفته اول بعد از تولد در معرض فلوکستین SSRI قرار دادند و سپس از مغز آنها تصویربرداری کرده و مغزشان را با موش‌های گروه کنترل مقایسه کردند.

در حالت استراحت، مغز هر دو گروه موش‌ها تقریباً مشابه بود. اما در زمان تحرک موش‌ها، موش‌های قرارگرفته در معرض فلوکستین در نواحی حسی مغزشان دارای فعالیت غیرعادی بودند.

این تأثیر در طول دوره بزرگسالی موش‌ها هم مشاهده شد که بیانگر این مطلب است که قرارگیری در معرض SSRI موجب تغییرات بلندمدت در پردازش احساسات می‌شود.

1398/10/09 15:37

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

درمان کبد چرب در خانم ها با شیر دادن به نوزاد


 شیردهی  به نوزاد مزایای زیادی دارد و همیشه توصیه می شود مادران نوزادان شان را با شیر خود تغذیه کنند که اخیرا دانشمندان دریافته اند علاوه بر مزیت هایی که شیردهی برای نوزاد دارد، برای مادر هم منافع زیادی دارد

شیردهی به نوزاد و درمان کبد چرب

 آیا شما جز گروه خانم‌هایی هستید که نوزادتان را از شیر خود تغذیه کرده و قصد دارید این نوع تغذیه نوزاد را ادامه دهید؟ نتایج پژوهش‌های جدید متخصصان نشان می‌دهد این عمل نه‌تنها برای نوزادتان مزایا و فواید بی‌شماری دارد، بلکه کبد شما را نیز در شرایط سلامت نگه می‌دارد.

شیردهی طبیعی و مزایای بی‌شمار آن در بسیاری از مطالعات پیشین به اثبات رسیده و نتایج مطالعات و تجزیه‌وتحلیل‌های جدید نشان می‌دهد شیردهی طبیعی مادران به نوزادانشان برای آن‌ها مزایای زیادی در سلامت کبد

1397/08/14 09:59