بچه های رفلاکس آلرژیک

62 عضو

گروه خصوصی ساخته شد.

سلام خانوما ایشالا که حال دلتون خوب باشه. این گروه ساخته شده تا مادرانی که کودک رفلاکسی یا رفلاکس آلرژیک دارن بتونن با هم تبادل نظر کنن و از هم کمک بگیرند. ایشالا که بتونیم در کنار هم این چالش و پشت سر بگذاریم.

1403/10/12 12:45

رفلاکس معده در دوران نوزادی و شیرخوارگی علاوه بر علایم تنفسی و گوارشی ناشی از برگشت محتویات اسیدی معده به مری و مجاری تنفسی فوقانی, علائمی نیز خارج از سیستم تنفسی و گوارشی دارد
در تحقیقات انجام شده، کودکانی که دارای سابقه ی رفلاکس نوزادی بودند در مقایسه با گروه مشابه:
دارای درصد بالاتری از انگشت مکیدن (42 درصد در مقایسه با 7 درصد گروه بدون سابقه ی رفلاکس معده)
پرخاشگری مانند پرتاب کردن اشیا
کشیدن موی خود و دیگران
زدن سر خود به دیوار یا زمین و عاداتی مانند گاز گرفتن و چنگ زدن (22 درصد در مقایسه با 5 درصد گروه بدون سابقه ی رفلاکس معده)
اختلالات خواب شامل دیر به خواب رفتن، پریدن از خواب، غلط زدن مداوم در طول خواب، دیدن خواب های بد همراه با گریه و ناآرامی که کودک را از خواب بیدار می کند
ناله در هنگام خواب و عدم به خواب رفتن در محل های گرم و هنگام استفاده از پتو و بالشت (66 درصد در مقایسه با 12 درصد گروه بدون سابقه ی رفلاکس معده)
بی قراری در طول سفرهای درون شهری و برون شهری به صورت تهوع با یا بدون استفراغ در طول حرکت
تمایل به بغل شدن و نا آرامی در صورتی که در آغوش نباشند
بروز علائم اسهال و استفراغ در طول سفر
واکنش بیشتر تنفسی مانند سرفه، گرفتگی بینی و علایم مشابه سرماخوردگی در طول سفر (25 درصد در مقایسه با 9 درصد کودکان بدون سابقه ی رفلاکس نوزادی)
ریسه رفتن ( نگه داشتن نفس همراه با کبود شدن صورت و علایمی مشابه با تشنج که به صورت هوشیارانه و توسط خود کودک به منظور جلب توجه والدین صورت می پذیرد) نیز در کودکانی که دارای سابقه رفلاکس نوزادی بودند در مقایسه با کودکانی که فاقد سابقه ی رفلاکس نوزادی بودند هم بروز بیشتری داشت (35 درصد در مقایسه با 4 درصد) و هم از شدت بیشتر و زمان طولانی تری برخوردار بود
سایر واکنش ها مانند تیک های عصبی، بیش فعالی و کمبود توجه و تنوع در بازی های مورد علاقه کودک تفاوت معنی داری در دو گروه نداشت.
بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت کودکانی که در طول دوره ی نوزادی و شیرخوارگی دارای رفلاکس نوزادی بوده اند و رفلاکس معده ی آنان شناخته شده و تحت کنترل بوده است در مقایسه با کودکانی که فاقد این سابقه بوده اند، بیشتر دچار پرخاشگری، پرتاب اشیا، اختلال در به خواب رفتن و بی قراری در طول خواب، مکیدن انگشت، ریسه رفتن، زدن سرخود به اشیا و کندن موها، بی قراری در طول سفر، تهوع و استفراغ حین حرکت در اتومبیل در سفرهای درون و برون شهری، تمایل به جلب توجه و کاهش آستانه ی تحمل پذیری می باشند، ولی از نظر بروز تیک های عصبی، بیش فعالی و کمبود توجه (هر چند کودکان

1403/10/12 15:09

علائم ریفلاکس در نوزادان چیست؟

در نوزادان، ریفلاکس محتویات معده به مری (GER) معمولا باعث علائم زیر می‌شود:

بازگشت محتویات معده از طریق مری و به داخل گلو یا دهان

برگرداندن شیر

نوزادان مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) ممکن است علاوه بر رگورژیتاسیون و برگرداندن شیر علائم زیر را نیز داشته باشند:

دادن قوس به کمر و حرکات غیرطبیعی در گردن و چانه

اختلال در بلع

تحریک‌پذیری

از دست دادن اشتها یا امتناع از شیر خوردن

عوارضی مانند خوب وزن نگرفتن، سرفه یا خس‌خس سینه

استفراغ

اگر شیرخوار علائمی مانند موارد زیر را داشته باشد، ممکن است علت یک مشکل جدی سلامتی غیر از GERD باشد و باید فوراً با پزشک تماس بگیریم:

گریه یا تحریک‌پذیری بیش از حد معمول

مشکل تنفسی

مشکل در بلع

علائم خونریزی دستگاه گوارش، مانند: استفراغ حاوی خون یا شبیه تفاله قهوه
خونریزی مقعدی یا مدفوع حاوی خون

علائم کم‌آبی بدن، مانند بی‌حالی یا خشک بودن پوشک به مدت 3 ساعت یا بیشتر

استفراغ:
بسیار زیاد
پرتابی
حاوی صفرا که رنگ استفراغ را سبز یا زرد می‌کند

1403/10/12 15:14

درمان ریفلاکس در نوزادان

اکثر نوزادان مبتلا به ریفلاکس معده به مری (GER) نیازی به درمان ندارند، زیرا علائم معمولاً تا 12 تا 14 ماهگی خود به خود بهبود می‌یابند. بسته به سن و علائم کودک، ممکن است پزشک تغییراتی در سبک زندگی را برای درمان علائم GER یا GERD توصیه کند. ممکن است در برخی موارد، پزشک مصرف دارو یا جراحی را نیز تجویز نماید.

تغییر سبک زندگی

ممکن است پزشک تغییرات زیر را در سبک زندگی برای کمک به بهبود علائم GER یا GERD در شیرخواران توصیه کند:

پرهیز از قرار گرفتن نوزاد در معرض دود سیگار

گرفتن بادگلوی شیرخوار

تغییر رژیم غذایی نوزاد

نگه داشتن شیرخوار در حالت عمودی، در صورت امکان، به مدت 20 یا 30 دقیقه پس از غذا خوردن

1403/10/12 15:15

چه تغییراتی در رژیم غذایی ممکن است علائم ریفلاکس را در نوزادان بهبود بخشد؟

باید قبل از تغییر رژیم غذایی شیرخوار برای درمان علائم ریفلاکس با پزشک صحبت کنیم. بسته به سن و علائم کودک، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

از تغذیه بیش از حد کودک خودداری کنیم یا به دفعات، وعده‌های غذایی کوچکتری به او بدهیم. باید دستورالعمل‌های پزشک را دنبال کنیم تا مطمئن شویم که شیرخوار به اندازه کافی تغذیه می‌شود.

به شیرخوار غذاهای غلیظ‌تری بدهیم. ممکن است پزشک توصیه کند به شیر خشک یا شیر مادر غلات اضافه کنیم. نباید بدون مشورت با پزشک غذای شیرخوار تغییر دهیم.

شیر گاو را از رژیم غذایی نوزاد حذف کنیم. علائم آلرژی به پروتئین شیر گاو شبیه علائم ریفلاکس است. ممکن است پزشک برای شیرخوارانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، استفاده از شیر خشک مخصوص را برای 2 تا 4 هفته تجویز کند.

ممکن است پزشک تغییر رژیم غذایی را برای نوزادانی که به دلیل GERD خوب وزن نگیرند، در نظر بگیرد. به عنوان مثال، ممکن است استفاده از شیر خشک با کالری بالاتر را تجویز کند.

1403/10/12 15:17


حساسیت کودک به پروتئین گاوی زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به طور غیرطبیعی نسبت به پروتئین موجود در شیر گاو و برخی حیوانات دیگر واکنش دهد. به این‌معنی که بدن، پروتئین موجود در شیر گاو را به عنوان یک ماده مضر و بیگانه تلقی کرده و به آن حمله می‌کند. این واکنش ایمنی می‌تواند به معده و روده کودک آسیب برساند. این بیماری معمولاً در شیر‌خواران زیر یک سال مشاهده می‌شود.

عوامل ایجاد کننده حساسیت به پروتئین شیر گاو در کودک

برخی از عوامل ممکن است خطر ابتلا به حساسیت کودک به پروتئین گاوی را افزایش دهد:

سایر آلرژی‌ها: بسیاری از کودکانی که به شیر حساسیت دارند، آلرژی دیگری نیز دارند. آلرژی به شیر ممکن است قبل از سایر آلرژی‌ها خود را نشان دهد.

درماتیت آتوپیک: کودکانی که به درماتیت آتوپیک مبتلا هستند - یک التهاب مزمن و پوستی در پوست است - به احتمال زیاد دچار آلرژی غذایی می‌شوند.

سابقه خانوادگی: اگر والدین آلرژی غذایی یا نوع دیگری از آلرژی یا بیماری آلرژیک - مانند تب یونجه، آسم، کهیر یا اگزما – داشته باشند، خطر ابتلا به آلرژی غذایی در فرزندشان افزایش می‌یابد.

سن: حساسیت به شیر در کودکان شایع‌تر است. با افزایش سن، سیستم گوارش آن‌ها بالغ می‌شود و بدن آن‌ها نسبت به پروتئین شیر گاو واکنش کمتری نشان می‌دهد. آلرژی به پروتئین گاوی کی خوب میشه؟ بیشتر کودکان تا یک سالگی به صورت خود به خود درمان می‌شوند و در شرایط شدیدتر بیماری تا نهایت 3 سالگی به پایان می‌رسد. حساسیت به پروتئین گاوی در بزرگسالان به ندرت دیده می‌شود

1403/10/12 15:21

علائم حساسیت به پروتئین گاو در نوزادان

علائم حساسیت کودک به پروتئین گاوی و  از فرد به فرد متفاوت است و می‌تواند از چند دقیقه تا چند ساعت بعد از آن‌که مادر یا فرزند شیر می‌نوشد یا محصولات لبنی را مصرف‌ می‌کنید، بروز کند. به طور کلی می‌توان علائم حساسیت به پروتئین گاوی در نوزادان را به دو دسته فوری و تاخیری تقسیم کرد:

علائم حساسیت نوزاد به پروتئین گاوی که فوراً ظاهر می‌شوند عبارتند از:

کهیر و حساسیت پوستی

خس خس سینه

احساس خارش یا سوزش در اطراف لب یا دهان

تورم لب، زبان یا گلو

سرفه یا تنگی نفس

استفراغ

علائم حساسیت به شیر گاو در کودکان و نشانه‌هایی که ممکن است زمان بیشتری بعد از مصرف بروز پیدا کنند؛ عبارتند از:

حساسیت به پروتئین گاوی نوزاد اسهال آور است از انواع شکل مدفوع نوزادان، که ممکن است حاوی رگه‌های خون باشد.

گرفتگی شکم و دل‌درد

آبریزش بینی

چشمان اشک‌آلود

1403/10/12 15:30

ارتباط رفلاکس با حساسیت به پروتئین شیر گاو
رفلاکس و حساسیت کودک به پروتئین گاوی، هر دو از بیماری‌های شایع در شیر‌خواران هستند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این دو بیماری با هم ارتباط داشته و رفلاکس به عنوان عارضه‌ای از حساسیت به پروتئین شیر گاو خود را نشان می‌دهد. معمولاً با پایان‌یافتن حساسیت به پروتئین شیر گاو، رفلاکس نیز بهبود می‌یاید. اگر رفلاکس برای کودکتان بسیار آزاردهنده است.

1403/10/12 15:31

حساسیت به پروتئین گاوی در نوزادان تا کی ادامه دارد؟ به طور کلی در بیشتر موارد حساسیت به پروتئین شیر‌ گاو تا یک سالگی و نهایتا تا سه سالگی از بین می‌رود.

1403/10/12 15:34

رژیم غذایی مادرانی که نوزادشان به پروتئین گاوی حساسیت دارد چگونه است
به عنوان بخشی از درمان حساسیت به شیر گاو در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، رژیم مادر در حساسیت به پروتئین گاوی نیز مهم است. از آن‌جا که بهترین تغذیه برای کودک شیر مادر است؛ برای درمان، پزشک متخصص اطفال به مادر توصیه می‌کند تا لبنیات را از رژیم غذایی خود حذف کند، البته مادر باید از پزشک سوال کند که چگونه پس از حذف لبنیات می‌تواند کلسیم و مواد مغذی کافی را دریافت کند و گاهی ممکن است نیاز به مکمل‌های حاوی کلسیم باشد.

این منع مصرف علاوه بر شیر پاستوریزه، محصولات لبنی تولید شده از شیر مانند ماست، دوغ، پنیر، خامه، کره، بستنی و نیز سایر محصولات غذایی که در آنها از شیرخشک و یا پودر آب پنیر استفاده شده را نیز شامل می‌شود. در برخی موارد این بیماری، حساسیت به پروتئین موجود در گوشت گاو و یا گوساله را نیز شامل می‌شود که به مراتب رژیم غذایی سخت‌تری را میطلبد. ایا ماست پروبیوتیک برای مادر شیرده که نوزادش به پروتئین گاوی حساسیت دارد مضر است؟ پروبیوتیک‌ها، پری بیوتیک‌ها و سین بیوتیک‌ها اغلب برای درمان CMPA استفاده می‌شوند و از این رو مصرفشان بدون خطر است.

غذای کمکی نوزاد حساسیت به پروتئین گاوی چگونه است؟ پس از شروع غذای کمکی نیز، رژیم غذایی کودک باید فاقد انواع محصولات لبنی با شیر گاو باشد. پزشک متخصص کودک شما حتما انواع جایگزین و رژیم غذایی برای حساسیت کودک به پروتئن گاوی را به شما معرفی خواهد کرد و جای هیچ نگرانی نمی‌باشد.

شیرخشک‌های مناسب برای حساسیت به پروتئین گاوی
اگر نوزاد شیرخوار از شیر خشک تغذیه می‌کند، متخصص اطفال تعویض شیر خشک را توصیه می‌کند. از آنجایی که بسیاری از نوزادان دچار آلرژی به شیر، به سویا و شیر بز نیز حساسیت دارند، متخصص اطفال شیر خشک هیدرولیز شده یا شیرخشک مخصوص حساسیت به پروتئین گاوی را پیشنهاد می‌دهد که پروتئین‌های شیر موجود در آن شکسته شده است و کمتر باعث واکنش آلرژیک می‌شود. به طور کلی در پاسخ به این سوال که " چه شیر خشکی استفاده شود، بهتر است؟" و در مورد راهنمای خرید شیر خشک می‌توان شیر خشک‌های زیر را معرفی کرد:

شیر خشک بر پایه پروتئین سویا: این نوع از شیر خشک از پروتئین سویا ساخته می شود. متاسفانه طبق گفته بنیاد آسم و آلرژی آمریکا، بین 8 تا 14 % از نوزادان مبتلا به حساسیت به شیر گاو، به سویا نیز واکنش نشان می‌دهند.
شیرخشک هیدرولیز شده کامل: شیر خشک هیدرولیز شده معمولاً نخستین انتخاب برای درمان این حساسیت است؛ با این حال برخی کودکان به

1403/10/12 15:37

این محصول نیز واکنش نشان می‌دهند. در این نوع از شیر خشک، پروتئین شیر گاو را به ذرات بسیار ریز خرد می‌کنند تا حساسیت کمتر شود. مثل شیرخشک های ha
شیر خشک بر پایه آمینواسید: کودکانی که قادر به تحمل فرمول هیدرولیز نیستند ممکن است با مصرف شیر خشک بر پایه اسیدآمینه عملکرد خوبی داشته باشند. این نوع شیر خشک از آمینواسید یا پروتئین در ساده‌ترین شکل ساخته شده-است. تقریباً در تمام موارد حساسیت کودک به پروتئین گاوی و سویا، کودک می‌تواند شیر خشک بر پایه آمینواسید را تحمل کند. مثل پپتی و نئوکیت

1403/10/12 15:37

داروهای معمول برای رفلاکس؛
امپرازول ، نکسیوم
موتلیوم
فاموتیدین
پروبیوتیک ها
دایمیتیکون
باکلوفن
و......

1403/10/12 15:40

ادامه ی مطلب بالا
هر چند کودکان دارای سابقه ی
ریفلاکس در ظاهر و طبق نظر والدین به نظر پر جنب و جوش تر و بیش فعال به نظر می رسند) اختلاف معنی داری بین این دو گروه وجود ندارد.



1403/10/12 15:44

سلام اینجا کسی هست نوزادش فقط تو خواب سینه رو بگیره ولی بیداری بی قرار بشه نخوره؟ ولی چون گرسنه هست شیشه بگیره
نوزادم 2ماهه و 11 روزشه تقریبا 15 روزه اینجور شده

1403/10/12 23:17

نفخ نداره؟ همش گریه کنه فقط با پستونک آروم بشه یا با بغل کردن وراه رفتن وماشین سواری؟ اگه این علاعم باشه کولیکه پسر من اینجوره

1403/10/12 23:42

درسته به غیر از رفلاکس ، کولیک هم میتونه باعثش بشه. مثل بچه خودم. هم رفلاکس داشت. هم کولیک و هم آلرژی. براش سخت بود فک بزنه و سینه رو بگیره اما شیشه رو میگرفت چون براش راحت بود

1403/10/12 23:51

البته یه چیزی هم هست به اسم اعتصاب شیر که دلایل مختلف داره. کدوم شهر هستی؟ شاید مشاور شیردهی بتونه کمکت کنه

1403/10/12 23:53

شیرم کمه. نوک سینه ام هم کوچیکه.نفخم داره. سینه رو میخواد ولی وقتی نفخ میکنه ثانیه ای سینه رو ول میکنه ولی چون گرسنه اس هست باز میگیره ول میکنه. تو شب یه مدته دیگه شیر خشک نمیدم چون تو خواب بهتر میخوره وچون میخوابم یکم شیر دارم ولی روز اینقدری شیر نداره یکم که شیرمیخوره وقتی دیگه شیر نمیاد تو دهنش غر میزنه شیر خشکش میدم

1403/10/13 04:25

اره از شیر کمم هست . منم نوک سینه نداشتم کلا

1403/10/13 12:03

سلام

1403/10/13 12:57

خانوما بچم از بعد 15ماهگی بهتر شده رفلاکسش

1403/10/13 12:57

اما همچنان هست تو خواب روز رفلاکس میشه

1403/10/13 12:58

روزا هم نیم ساعتی نق میزنه نمیدونم حالا بخاطر رفلاکس هس یا بهونه گیری میکنه

1403/10/13 12:58

22ماهشه الان

1403/10/13 12:58