289 عضو
وضعیت بریچ یعنی چه؟
جنین برای خارج از رحم باید در وضعیت سر پایین قرار بگیرد، اما در برخی موارد جنین نمی چرخد و در وضعیت بریچ قرار می گیرد، بطوری که پاها یا باسن او به سمت پایین است و گویی جنین در حالت نشسته قرار گرفته، در این شرایط باید به چرخیدن جنین کمک کرد.
بریچ یعنی چه ؟
قرارگیری جنین در رحم به شکل عرضی را صورت بریچ می گویند. اکثر جنینها طوری در رحم قرار میگیرند که سر آنها رو به پایین باشد، اما به ندرت نیز پیش میآید که پا یا پایین تنه جنین در قسمت دهانهی رحم قرار بگیرد، نام دیگر این وضعیت جنین نشسته است زیرا پاهای او در پایین رحم یا به شکل چهارزانو قرار دارد.
"لینک قابل نمایش نیست"
گرید جفت چیست؟
جفت عضوی است که در تمام طول بارداری وظیفه انتقال اکسیژن و مواد مغذی را به جنین و همچنین دفع مواد زاید را بر عهده دارد. رشد جفت اهمیت بسیاری دارد از این رو پزشکان برای تعیین میزان رشد آن عنوان «گرید» را در نظر گرفته اند، کمترین میزان رشد جفت از گرید صفر شروع می شود و تا گرید 3 که رشد کامل است ادامه دارد.
گرید جفت چیست؟
بسته به رشد جفت و پیشرفت بارداری، جفت را از صفر تا 3 درجه بندی می کنند، مثلاً در اوایل بارداری درجه یا گرید جفت با صفر شروع شده و به مرور با پیشرفت بارداری درجه آن افزایش می یابد. این درجه بندی یا گرید با استفاده از سونوگرافی و بر اساس رشد جفت انجام می شود.
"لینک قابل نمایش نیست"
جفت قدامی یعنی چه؟
به وضعیت قرار گیری جفت در جلوی رحم و به سمت شکم مادر، جفت قدامی می گویند که می تواند شنیدن صدای قلب جنین و احساس حرکات جنین را دشوار کند. جفت قدامی را می توان در هفته 22 بارداری بوسیله یک سونوگرافی تشخیص داد.
جفت قدامی چیست؟
جفت اندامی است که جنین در حال رشد را به دیوارۀ رحم مادر متصل نموده و مواد مغذی را به او می رساند، جفت وظیفه تنظیم گرما، از بین بردن مواد زاید و اکسیژن رسانی از خون مادر به جنین را بر عهده دارد. همچنین جفت با عفونت های داخلی مبارزه می کند و برای محافظت از بارداری به تولید هورمون کمک می کند. جفت در دیواره رحم نهفته شده و در بالا، پایین یا اطراف رحم جای می گیرد. اما نحوۀ قرار گرفتن جفت، همیشه اینطور نیست و در برخی مواقع اوضاع کمی فرق می کند.
"لینک قابل نمایش نیست"
سندرم آسپیراسیون مكونیوم
اولین مدفوع سیاه رنگ درون روده های جنین مکونیوم نام دارد و در زایمان دیرهنگام ممکن است جنین مکونیوم را درون مایع آمنوتیک دفع کند و سپس آن را همراه با مایع بدرون ریه های خود فرو برد، در این صورت عارضه ای بنام آسپیراسیون موکونیوم رخ می دهد که می تواند موجب بروز مشکلات تنفسی و در برخی موارد آسیب مغزی و در موارد شدید حتی می تواندمرگبار باشد. .
آسپیراسیون مكونیوم چیست؟ (Meconium aspiration)
مکونیوم (Meconium) اولین مدفوع جنین و به رنگ سیاه است که قبل از تولد در روده جنین تشکیل می شود. معمولاً نوزاد طی چند روز اول پس از تولد، مدفوع مكونیوم را دفع می کند. استرسی و فشاری که قبل یا حین تولد به کودک وارد می شود ممکن است موجب دفع مکونیوم در رحم گردد. در این شرایط مدفوع مکونیوم با مایع آمنیوتیک كه جنین را احاطه كرده است، مخلوط می شود. بنابراین امکان دارد کودک قبل از تولد، این مخلوط را استنشاق کند و مکونیوم وارد ریه او شود. این کودکان دچار استنشاق و خوردن مکونیوم یا سندرم آسپیراسیون مکونیوم (Meconium aspiration syndrome) یا سندروم MAS یا آغشتگی مایع آمنیوتیک به مکونیوم می شوند.
"لینک قابل نمایش نیست"
بزرگتر نسبت به سن حاملگی
اصطلاح بزرگ تر از سن حاملگی یا LGA برای توصیف نوزادانی استفاده می شود که وزن هنگام تولد آنها، نسبت به مقدار نرمال هفته ای از بارداری که در آن متولد شده اند زیاد است .از آنجا که ژنتیک نقش بسیار مهمی در وزن هنگام تولد دارد، برخی از نوزادان بزرگ هستند زیرا پدر و مادر آنها در هنگام تولد وزن زیادی داشته اند. وزن هنگام تولد تحت تأثیر مقدارافزایش وزن مادر دردوران بارداری نیز هست. افزایش وزن بیش از حد در این دوران ممکن است منجر به وزن بالای هنگام تولد شود.
لینک مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"
چگونه مواد مغذی از جفت به جنین می رسد؟
پس از لقاح تا تولد، رشد جنین الگویی مشخص و قابل پیش بینی دارد. سلول ها تقسیم شده و تغییر شکل می دهند. رشد جنین با تخمک بارور شده (زیگوت) آغاز می شود. تخمک بارور شده ابتدا به بلاستوسیت سپس به رویان تبدیل می شود و در نهایت جنین شکل می گیرد، لازم به ذکر است همه این تغییرات در سه ماهه اول بارداری رخ می دهند. از ابتدای بارداری سلول های در حال رشد نیاز به اکسیژن و مواد مغذی دارند. جنینمواد مغذی مورد نیاز خود را از بدن مادر و از طریق جفت و بند ناف تامین می کند.
شکل گیری جفت
جفت یک اندام موقت است که از عروق خونی و غشایی تشکیل شده که مادر و جنین را به هم وصل می کند. از زمانی که تخمک بارور شده تبدیل به بلاستوسیت می شود (توپ توخالی سلولی) و در رحم لانه گزینی می کند رشد جفت نیز آغاز می شود. سلول های داخلی بلاستوسیت تبدیل به جنین و لایه خارجی آن با پوشش داخلی رحم مادر پر خون می شود. شکل گیری عروق خونی بین رویان و رحم مادر تا زمانی که خون در همه رگ های رویان جریان پیدا کند ادامه دارد تا مواد مغذی از مادر به جنین برسد.
ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"
هیدروسفالی، تجمع آب درون مغز
هیدروسفالی Hydrocephalus ، تجمع آب درون مغز(water on the brain) عارضه ای است که در آن مایع مغزی نخاعی درون بطن ها و حفرات مغزی تجمع پیدا کرده و سبب تورم بافت مغز می شود.عمدتاً هیدروسفالی در نوزادان، کودکان و بزرگسالان بالای 60 سال رخ می دهد. بر اساس آمار اعلام شده توسط انجمن مغز و اعصاب امریکا، یک تا 2 نوزاد از هر 1000 تولد به هیدروسفالی مبتلا هستند.
هیدروسفالی Hydrocephalus چیست؟
هیدروسفالی عارضه ای است که در آن مایع مغزی نخاعی درون بطن ها و حفرات مغزی تجمع پیدا کرده و سبب تورم بافت مغز می شود. یکی از نتایج این تورم، آسیب به بافت مغز است که می تواند سبب اختلالات تکاملی، فیزیکی و ذهنی شود. برای جلوگیری از ایجاد مشکلات جدی، باید هرچه سریع تر این مشکل را برطرف کرد.
عمدتاً هیدروسفالی در نوزادان، کودکان و بزرگسالان بالای 60 سال رخ می دهد. بر اساس آمار اعلام شده توسط انجمن مغز و اعصاب امریکا، یک تا 2 نوزاد از هر 1000 تولد به هیدروسفالی مبتلا هستند.
ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست" />
افزایش وزن نوزاد با استفاده مادر باردار از صابون مایع
یافته های تازه نشان می دهند، فرزندان مادرانی که از صابون مایع برای شست و شوی دست های شان در دوران بارداری استفاده کرده اند در کودکی با چاقی دست و پنجه نرم خواهند کرد.
دانشمندان اعلام کردند، قرار گرفتن جنین در معرض مواد شیمیایی سمی می تواند عامل چاق شدن نوزاد باشد.
نتایج مطالعات بر روی موش هایی که در صابون های مایع قرار گرفته اند نشان دادند، موش های نوزاد نر و ماده به ترتیب هشت و 11 درصد چاق شدند.
یافته های پژوهشگران نشان داد، ماده شیمیایی تریکلوکربن از طریق جفت و شیر مادر به جنین و نوزاد منتقل می شود.
دانشمندان آزمایشگاه دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اعلام کردند، قرار گرفتن روزانه در معرض مواد شیمیایی سمی می تواند آسیب های جدی به اندام های حیاتی بدن وارد کند.
ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست" />
رایحه خاص بارداری ابزاری برای تشخیص جنسیت جنین
تحقیقات صورت گرفته توسط محققان آمریکایی نشان میدهد: برخی از گونههای ماده، یک رایحه بارداری طبیعی منتشر میکنند که گونههای نر قادر به تشخیص آن هستند.
برخی تحقیقات عنوان میکنند که برخی گونههای نر از جمله انسان از توانایی استشمام رایحه خاص و تشخیص بارداری گونه ماده برخوردار هستند.
محققان دانشگاههای دوک و کالیفرنیا در برکلی در تحقیق اخیر خود نشان دادند، برخی گونههای ماده یک رایحه بارداری طبیعی منتشر میکنند که گونههای نر قادر به تشخیص این رایحه هستند؛ چنین رایحهای حتی میتواند جنسیت جنین در رحم را نیز مشخص کند.
در این مطالعه، میمونهای لمور ماده مورد بررسی قرار گرفتند؛ محققان از سوآب پنبهای برای جمعآوری نمونه بو از ناحیه تناسلی 12 لمور باردار قبل و در زمان بارداری استفاده کردند.
ادامه مطلب در لینک زیر:
"لینک قابل نمایش نیست" />
همه چیز درباره وضعیت بریچ جنین هنگام زایمان!
امروزه چهار درصد جنینها در انتهای دوره کامل دروضعیت بریچ قرار دارند، یعنی آنها برای خارج شدن از رحم در وضعیتی هستند که به جای خروج از ناحیه سر، پا یا باسن آنها در مقابل دهانه رحم قرار دارد.
تقریباً قبل از سال های 1340 تا 50، عملا تمامی این جنینها به طور سالم از طریق واژنی (زایمان طبیعی) به دنیا میآمدند؛ اما امروزه اکثراً با عمل سزارین به دنیا میآیند. با توجه به افزایش آمار جهانی سزارین و بیشترشدن پیچیدگیها و خطرهای ناشی از جراحی سزارین (در سال 1350، میزان زایمانهای سزارین 5.5 درصد بود؛ اما امروزه به 34 درصد رسیده است)، بعضی از متخصصین نظر خود را نسبت به زایمان جنین بریچ، دوباره مورد ارزیابی قرار دادهاند.
در گذشته متخصصین زنان و زایمان به تدریج به تغییر روش زایمان جنینهای بریچ اقدام کردند، زیرا فرض آنها، ایمنی بالاتر زایمان سزارین بود. اما تمامی پزشکان، سزارین را به عنوان آخرین راه چاره نپذیرفتند و بسیاری به زایمان طبیعی (واژنی) جنینهای بریچ ادامه دادند.
این داستان ادامه داشت تا زمانی که مقاله آزمایش دورهای بریچ هانا Hannah term breech trail منتشر شد. این آزمایش دوره ای دو هزار و 83 جنین بریچ در 26 کشور را مورد مطالعه قرار داد که به صورت تصادفی تحت زایمان واژنی یا سزارین قرار گرفته بودند.
نتایج اولیه، کمترین آسیبها و مرگ را در گروه سزارین نشان داد. دکتر هثر ویلدون متخصص زنان و زایمان در مرکز تخصصی زنان و زایمان واش در ونکور کانادا میگوید: شدت تاثیرات نتایج این پژوهش چشمگیر بود.
در عرض چند ماه، سزارین جنینهای بریچ از 50 درصد به 80 درصد و در سال 2006 به 90 درصد رسید. اما منتقدین سزارین، سریعاً بعد از چاپ و انتشار این مطلب شروع به یافتن نقاط ضعف آن پرداختند.
برای مثال، بعضی از نتایج که نشانه ناکارآمدی زایمان واژنی (طبیعی) بود در زایشگاههایی اتفاق افتاده بود که برای زایمان از روشهای غیراستاندارد استفاده کرده بودند یا متخصصین آنها برای زایمان (طبیعی) از تخصص کافی برخوردار نبودند و یا بعضی از نوزادان ناهنجاریهای ژنتیکی داشته یا نارس بودند. یعنی اکثرا نوزادان به دلیل زایمان طبیعی آسیب ندیده بودند.
ادامه مطلب در لینک زیر:
"لینک قابل نمایش نیست"
روشهای چرخاندن جنین در سه ماهه سوم
امروزه 4 درصد جنینها در انتهای دوران بارداری در وضعیت بریچ قرار دارند، یعنی آنها برای خارج شدن از رحم در وضعیتی هستند که به جای سر، پا یا باسن آنها در دهانه رحم قرار دارد. با مطالعه این مقاله می توانید از انواع روش های چرخاندن جنین توسط اقدامات پزشکی آشنا شوید.
روشهای چرخاندن جنین در سه ماهه سوم
امروزه 4 درصد جنینها در انتهای دوران بارداری در وضعیت بریچ قرار دارند، یعنی آنها برای خارج شدن از رحم در وضعیتی هستند که به جای سر، پا یا باسن آنها در دهانه رحم قرار دارد. با مطالعه این مقاله می توانید از انواع روش های چرخاندن جنین توسط اقدامات پزشکی آشنا شوید."لینک قابل نمایش نیست"
وضعیت بریچ جنین یعنی چه؟
جنین برای خارج از رحم باید در وضعیت سر پایین قرار بگیرد، اما در برخی موارد جنین نمی چرخد و در وضعیت بریچ قرار می گیرد، بطوری که پاها یا باسن او به سمت پایین است و گویی جنین در حالت نشسته قرار گرفته، در این شرایط باید به چرخیدن جنین کمک کرد.
بریچ یعنی چه ؟
قرارگیری جنین در رحم به شکل عرضی را صورت بریچ می گویند. اکثر جنینها طوری در رحم قرار میگیرند که سر آنها رو به پایین باشد، اما به ندرت نیز پیش میآید که پا یا پایین تنه جنین در قسمت دهانهی رحم قرار بگیرد، نام دیگر این وضعیت جنین نشسته است زیرا پاهای او در پایین رحم یا به شکل چهارزانو قرار دارد.
پرزنتاسیون بریچ یعنی چه؟
حدود یک پنجم از جنینها، در هفته 28 بارداری، در موقعیت قرار میگیرند که پاها یا باسن شان رو به پایین است، به این وضعیت پرزنتاسیون بریچ می گویند. اما اغلب تا هفته 36 بارداری مجدداً چرخیده و سر او رو به پایین قرار میگیرد. در این مرحله، تنها 3 درصد از جنین ها تغییر موقعیت نداده و در حالت بریچ باقی میمانند.
ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست" />
DNA جنین شما
در طول یک دقیقه شما را با دنیای اسرار آمیز علم ژنتیک آشنا می کنیم!
برای کمک به شما در افزایش شانس تعیین جنسیت فرزندتان از روش دکتر شتلز استفاده می کنیم.
روش شتلز (shettles) چیست ؟
بخشی از این فرضیه میگوید که زمانبندی آمیزش جنسی پیرامون زمان تخمکگذاری میتواند شانس انتخاب جنس جنین را افزایش دهد. برای دختر، باید چند روز پیش از تخمکگذاری نزدیکی شود و برای پسر، همان روز یا یک روز بعد از تخمک گذاری. دکتر ساشا تشریح میکند: در مقایسه با اسپرم حامل X، اسپرم حامل Y سبکتر و سریعترند، اما شکنندهترند و زندگی کوتاهتری دارند. اجرای آمیزش جنسی نزدیکتر به زمان تخمکگذاری، احتمال جنین پسر را افزونی میبخشد و اگر رخداد آمیزش جنسی دو روز پیش از تخمکگذاری زمانبندی شود، بنابراین اسپرم حامل Y نابود میشود و باروری با اسپرم حامل X روی می دهد، که یعنی احتمال جنین دختر بیشتر می شود.
> برای افزایش احتمال نتیجه گرفتن از روش شتل باید به دقت سیکل قاعدگی و زمان تخمک گذاری خود را در نظر داشته باشید.
دختر می خواهید یا پسر؟
اگر برای بچه دار شدن تلاش می کنید؟ اگر علاقمند به داشتنفرزند دختر هستید یا دوست دارید پسردار شوید و به دنبال راهی برای تعيين جنسيت فرزندتان هستید این راهنمایی ها شانس شما را برای داشتن بارداری سالم افزایش می دهد و همچنين براي تعيين جنسيت فرزندتان به كمك تان مي آید.
"لینک قابل نمایش نیست"
چگونه جنسیت فرزند را تعیین کنیم
از قدیم بسیاری از زنان و مردان به دلایل مختلفی همیشه به دنبال راهی بودند تا بتوانند به طریقی جنسیت فرزند خود را تعیین کنند. در گذشته این باور وجود داشت که تنها زنان برجنسیت جنین تاثیر میگذارند، اما امروزه به اثبات رسیده که اسپرماتوزویید مردانه در این امر تاثیر بسزایی دارد. زیرا تخمکهای زنانه همگی حامل کرومزوم X هستند، در حالی که اسپرماتوزویید مردانه حامل کرومزوم X و Y است و در صورتی که تخمک خانم با اسپرماتوزویید حامل کرومزوم X همراه شود، جنسیت جنین دختر خواهد بود، اما همراهی تخمک با اسپرماتوزویید حامل کرومزوم Y سبب پسر شدن جنین می شود.
"لینک قابل نمایش نیست"
اگر می توانستید، جنسیت فرزندتان را تعیین می کردید؟
چنانچه دو فرزند پسر دارید و نا امیدانه برای داشتن فرزند دختر تلاش می کنید و شانس و اقبال، تنها امید شماست، جالب است بدانید که اکنون انتخاب جنسیت فرزند از نظر فنی امکان پذیر شده است. یعنی چیزی که قبلا بر عهده طبیعت بود، اکنون در دستان ماست. آیا این روش ها دروازه جدیدی برای آفرینش " نوزادان طراحی شده " باز می کنند و در دسترس عموم قرار دارند.
"لینک قابل نمایش نیست"
تعیین جنسیت
اگر به هر دلیلی به جنسیت خاصی علاقه دارید، یا مثلاً یک فرزند دختر داشته و می خواهید بعدی پسر باشد و بلعکس، اگر تصمیم دارید که فقط یک فرزند داشته باشید و نمی خواهید که بارها شانس خود را برای داشتن یکی از جنسیت ها که مورد علاقه تان است امتحان کنید، اگر شما و یا همسرتان به نوع خاصی از بیماری های ژنتیکی وابسته به جنس مانند هموفیلی و دیستروفی عضلانی مبتلا هستید و در صورتی که فرزندتان پسر شود حتماً بیمار خواهد بود و تنها گزینه ی شما داشتن فرزند دختر است، به شما مژده می دهیم که روش هایی وجود دارد که برای داشتن جنسیت مورد نظر به شما کمک خواهد کرد. برای کسب اطلاعات دقیق و کامل از این روش ها با ما همراه باشید.
برای درک بهتر این مطلب در ابتدا باید برخی از مفاهیم مربوط به سلول های جنسی را برای شما توضیح دهیم.
تمایی سلول های بدن انسان حاوی 46 کروموزوم (ماده ی ژنتیکی) می باشند. این 46 کروموزوم شامل 44 کروموزوم آتوزوم و 2 کروموزوم جنسی هستند. آتوزوم ها کروموزوم هایی هستند که تمامی صفات انسان از جمله رنگ پوست، شکل ظاهری و ... را تعیین می کنند. کروموزوم های جنسی همانطور که از نام آنها پیداست جنسیت انسان یعنی دختر و یا پسر بودن جنین را تعیین می کنند. در انسان ها دو کروموزوم جنسی وجود دارد، X و Y . کروموزوم Y عامل پسر شدن انسان ها می باشد. به این ترتیب اگر جفت کروموزوم های جنسی در سلول های بدن یک فرد به صورت XX باشد آن فرد مونث و اگر به صورت XY باشد آن فرد مذکر خواهد بود.
در طی روند تولید اسپرم و تخمک درون دستگاه تولید مثل، این دو کروموزوم از هم جدا می شوند. به این ترتیب تمامی سلول های جنسی یا همان تخمک های بانوان دارای کروموزوم X هستند. در آقایان به علت داشتن دو نوع کروموزوم جنسی 50 درصد از کل اسپرم های (سلول های جنسی) نهایی دارای کروموزوم X و 50 درصد دیگر دارای کروموزوم Y (عامل پسر شدن) هستند.
در طی فرآیند لقاح، اسپرم و تخمک با هم ترکیب می شوند. اگر اسپرمی که دارای کروموزوم X است با تخمک (که همه X هستند) ترکیب شود، سلول تخم حاصله به صورت XX خواهد بود یعنی جنین دختر است. اگر اسپرمی که دارای کروموزوم Y است با تخمک ترکیب شود، سلول تخم حاصله به صورت XY بوده یعنی جنین پسر است.
حال اگر می خواهید که دختر داشته باشید باید کاری کنید که اسپرم های X با تخمک ترکیب شوند و اگر می خواهید که پسر داشته باشید باید اسپرم های Y را برای لقاح تشویق کنید.
روش های تعیین جنسیت جنین متنوع هستند، برخی از آن ها بر پایه ی تغذیه بوده و برخی دیگر مربوط به زمان نزدیکی هستند. قطعی ترین آن
ها تعیین جنسیت با کمک روش های درمان ناباروری است.
1398/08/19 12:48
تعیین جنسیت جنین با کمک روش های درمان ناباروری
به احتمال زیاد اسم روش هایی مانند و PGD وIVF برای شما آشنا است و می دانید که از جمله ی روش های درمان کردن مشکلات ناباروری می باشند. در این روش و امثال آن تخمک بالغ از بدن مادر گرفته می شود و در محیط آزمایشگاه با نمونه ی اسپرمی که از پدر گرفته شده لقاح پیدا می کند. جنین حاصله هر چه که هست، چه دختر و چه پسر تا مرحله ی 8 سلولی در دستگاه مخصوصی در آزمایشگاه مانده و سپس تحت یک عمل انتقالی کوچک به رحم مادر منتقل می شود. احتمال ماندن تخمک لقاح یافته و تبدیل شدن آن به جنین 100 درصد نیست و ممکن است که سلول تخم نتواند لانه گزینی کند و دفع شود. اما در صورت موفقیت آمیز بودن تمام مراحل و ادامه یافتن روند بارداری، مانند بارداری معمولی می توان از جنسیت جنین با کمک سونوگرافی و ... مطلع شد.
درصورت درخواست والدین و پذیرش این درخواست توسط مرکز درمانی مربوطه، این امکان وجود دارد که پس از گرفتن نمونه ی اسپرم از پدر، با کمک روش های آزمایشگاهی اسپرم های X را از اسپرم های Y جدا کرد. به این ترتیب اگر والدین دختر بخواهند اسپرم های X را لقاح می دهند و اگر پسر بخواهند از اسپرم های Y برای لقاح استفاده می کنند. با استفاده از روش PGD (preimplantation genetic diagnosis) می توان جنسیت تخمک های حاصله را بررسی نمود و جنسیت مطابق با درخواست والدین را به رحم مادر منتقل کرد.
لازم به ذکر است که انجام این روش معایبی نیز دارد، از جمله هزینه ی انجام آن، قطعی نبودن موفقیت این روش و امکان دفع سلول تخم و از همه مهم تر این که در طی انجام این روند های آزمایشگاهی ممکن است که برخی از ژن ها آسیب ببینند. از آنجاییکه هیچ آسیب ژنتیکی به مجموعه ی ژنوم انسان قابل اغماض نیست و قطعا پیامدهایی را در پی خواهد داشت. به دلیل وجود این خطرات، پیش از تکامل جنین با استفاده از روش ی ویژه ای به نام بررسی کاریوتایپ، تمامی کروموزوم های جنین را بررسی می کنند و اگر این مجموعه ی ژنتیکی آسیبی دیده باشد باید جنین سقط شود.
لازم به ذکر است که داروهایی که برای بالغ کردن تخمک ها در تخمدان های بانوان استفاده می شوند عوارض خاص خود را برای بانوان به دنبال خواهند داشت. بعلاوه از آنجا که برای افزایش احتمال موفقیت، حداقل 4 جنین در رحم مادر قرار داده می شود در این روش احتمال بارداری چند قلو نیز وجود دارد.
با توجه به وجود خطاهای آزمایشگاهی و فردی، احتمال دریافت نتیجه ی مطلوب از این روش ها 70 تا 80 درصد است.
استفاده از روش های غیر دارویی برای تعیین جنسیت
مطالعات نشان می دهد که اسپرم های X نسبت به اسپرم های Y تفاوت های ظاهری و رفتاری دارند. به این ترتیب که بر اساس تحقیقات آزمایشگاهی اسپرم های Y کوچکتر و سبک تر هستند درنتیجه سریع تر شنا می کنند. به این ترتیب در یک نمونه ی مایع منی که پس از انزال درون واژن (مهبل) ریخته می شود، اسپرم هایی که در صف های جلوتر هستند Y بوده و اسپرم های عقب تر X هستند.
زمان نزدیکی: شما می توانید از این ویژگی برای تعیین جنسیت فرزندتان استفاده کنید. به این ترتیب که زمان تخمک گذاری خود را در سیکل های ماهانه پیدا کنید، باتوجه به این که طول عمر تخمک 24 ساعت است و در 12 ساعت اول بیشترین توان باروری را دارد، هرقدر که زمان نزدیکی شما به زمان تخمک گذاری نزدیک تر باشد احتمال لقاح یافتن اسپرم های Y که جلوتر هستند با تخمک بیشتر است و جنین حاصله پسر خواهد شد. اما هر قدر که زمان نزدیکی شما از زمان تخمک گذاری فاصله ی بیشتری داشته باشد احتمال لقاح یافتن اسپرم های X و دختر دار شدنتان بیشتر خواهد بود.
بنابراین اگر دختر می خواهید 2 روز قبل از تخمک گذاری نزدیکی کنید و اگر پسر می خواهید در روز تخمک گذاری نزدیکی داشته باشید.
پوزیشن نزدیکی و مقاومت اسپرم در تعیین جنسیت
پوزیشن نزدیکی: اگر می خواهید پسردار شوید از پوزیشن هایی استفاده کنید (مانند داگ استایل) که بتوانید در هنگام انزال دخول عمیق داشته باشید تا اسپرم های Y بتوانند به راحتی از سوراخ دهانه ی رحم عبور کرده و وارد حفره ی رحم شوند. اگر دختر می خواهید از پوزیشن پهلو به پهلو استفاده کنید تا در هنگام انزال دخول عمیق نباشد.
مقاومت اسپرم: ساختار و فیزیولوژی اسپرم های X به گونه ای است که در محیط نامناسب مقاومت بیشتری نسبت به اسپرم های Y دارد. می توان این گونه نتیجه گرفت که اسپرم های Y زود تر ازبین می روند. از جمله عوامل تعیین کننده ی عمر اسپرم در دستگاه تناسلی بانوان (PH) اسیدیته ی واژن است. محیط واژن در حالت طبیعی اسیدی است، این ویژگی مانع از رشد میکروارگانیسم ها درون آن می شود. اما این محیط اسیدی برای اسپرم ها کشنده است. از آنجا که مقاومت اسپرم های Y کمتر است، در محیط اسیدی واژن زودتر از اسپرم های X کشته می شوند.
بنابراین اگر قصد پسر دار شدن دارید باید مانع از مرگ اسپرم های Y شوید. این عمل را به دو روش می توان انجام داد:
1- برای پسر دار شدن قبل از نزدیکی دوش واژینال بگیرید. این کار سبب کاهش اسیدیته ی واژن شده و طول عمر اسپرم های Y را بیشتر خواهد کرد. بعلاوه در روزهای حوالی زمان نزدیکی (که باید نزدیک به زمان تخمک گذاری باشد) از پماد ها و شست و شو دهنده های واژینال اسیدی استفاده نکنید.
2- تنظیم رژیم غذایی: بیشتر مواردی که در رژیم های غذایی دختر و پسر دار شدن بیان می شود مربوط به تنظیم اسیدیته ی واژن است. آنچه که باید در رژیم دختر دار شدن و پسر دار شدن بخورید، در قسمت غذاها و مکمل ها بیان شده است.
نقش ارگاسم در تعیین جنسیت
ارگاسم: بانوانی که پسر می خواهند در طی نزدیکی باید به ارگاسم (اوج لذت جنسی) برسند. انقباضات دیواره های واژن و عضلات کف لگن و نیز ترشحات قلیایی آزاد شده در محیط واژن به اسپرم های Y کمک می کند تا مدت بیشتری زنده بمانند و راحت تر و سریع تر خود را به تخمک رسانده و با آن لقاح پیدا کنند. درصورتی که دختر می خواهید بدانید که بانوان نباید در طی نزدیکی به ارگاسم برسند.
نقش غذا ها و مکمل ها در تعیین جنسیت- بخش اول
غذا ها و مکمل ها: تمامی آنچه در مبحث رژیم های غذایی دختر دار شدن و پسر دار شدن مطرح می شود بر سه پایه استوار است:
1- میزان کالری دریافتی
2- تاثیر غذا ها بر PH بدن خصوصاً اسیدیته ی واژن
3- افزایش و یا کاهش دریافت برخی از مواد معدنی موثر در تعیین جنسیت
براساس تئوری میزان کالری دریافتی، گفته می شود مادرانی که در رژیم غذایی خود میزان بیشتری کالری مصرف می کنند احتمال پسر دار شدنشان بیشتر است. با دریافت کالری کمتر در رژیم غذایی احتمالاً دختر دار خواهید شد.
براساس تئوری میزان PH واژن، مصرف غذاهایی مانند پروتئین ها، غلات و شکر سبب کاهش PH بدن و افزایش اسیدیته ی واژن می شوند، بنابراین احتمال دختر دار شدن را بیشتر خواهند کرد. همچنین مصرف غذاهایی مانند سبزیجات PH بدن را افزایش داده و اسیدیته ی واژن را کاهش می دهند بنابراین احتمال پسر دار شدن را بیشتر خواهند کرد.
لازم به ذکر است که استرس و اضطراب به علت تأثیراتی که بر روند متابولیسم بدن می گذارد، سبب اسیدی تر شدن واژن می شود و احتمال دختر شدن جنین را بیشتر می کند.این مسأله یکی از دلایلی است که وقتی یک کشور درحال جنگ و ترس و اضطراب ناشی از آن است، به علت اثر این استرس ها بر بانوان، بیشتر نوزادانی که متولد می شوند دختر هستند که این مسأله توسط آمار های جهانی تأیید شده است.
تئوری مصرف مواد معدنی می گوید که دریافت چهار ماده ی معدنی سدیم، پتاسیم، منیزیم و کلسیم از طریق رژیم غذایی و مکمل ها بر تعیین جنسیت جنین موثر است. به این ترتیب که اگر دختر می خواهید باید سدیم و پتاسیم کمتر و کلسیم و منیزیم بیشتری مصرف کنید پس اگر پسر می خواهید به صورت برعکس عمل کنید.
مواد غذایی سرشار از کلسیم: لبنیات، بادام شیرین، لوبیا چیتی و ...
مواد غذایی سرشار از منیزیم: تخم کدو تنبل، بادام هندی، سویا، ماهی سالمون، گشنیز و ...
مواد غذایی سرشاز از پتاسیم: سیب زمینی، برگ چغندر، آلو، موز و ...
در انتها باید گفت که هیچ یک از روش های تعیین جنسیت صد در صدی نیستند و فقط با احتمال بالایی برای دستیابی به جنسیت مورد نظر کمکتان خواهند کرد.
در این بلاگ شما را با تمامی تحولات رشد جنین از اولین لحظه بارداری تا روز تولد و روشهای تعیین جنسیت آشنا خواهیم کرد.
289 عضو
این بخش در حال طراحی می باشد