سقط جنین

187 عضو

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

مشکلات روحی پس از سقط

 افراد مبتلا به این مسأله باید راجع به نگرانی های خود با یک فرد آموزش دیده در این زمینه صحبت کرده و سوألاتشان را از او بپرسند. عوارض روحی ناشی از سقط جنین همانند عوارض فیزیکی آن اهمیت بسیاری دارد.
عوارض روحی که بسیاری از بانوان پس از یک سقط جنین تجربه می کنند:

سقط جنین، مادر را به طرق گوناگونی تحت تأثیر قرار می دهد. عوارض روحی و احساسی پس از سقط جنین نسبت به عوارض فیزیکی آن شیوع بیشتری دارد و می تواند بسیار خفیف باشد و یا منجر به ایجاد مشکلات پیچیده تری همچون افسردگی شود.
برای مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید:
"لینک قابل نمایش نیست"

1397/02/17 14:03

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

نارسایی دهانه رحم
در دوران بارداری، رشد جنین موجب فشار بر دهانه رحم می شود. این فشار می تواند پیش از آمادگی جنین برای تولد، منجر به باز شدن دهانه رحم شود. این عارضه نارسایی دهانه رحم یا ضعف دهانه رحم نام دارد که می تواند به سقط یا زایمان زودرس منتهی شود. اما بطور کلی این عارضه در هر 100 بارداری تنها در1 بارداری وجود دارد.

نارسایی دهانه رحم چیست؟
تنها هدف بارداری، به سلامت رساندن جنین به ماه نهم است. البته دلیل اکثر سقط ها در سه ماهه اول بارداری، ناهنجاری های کروموزومی است. اما در سه ماهه دوم و سوم، نارسایی دهانه رحم دلیل عمده از دست رفتن بارداری بشمار می آید. اما خوشبختانه بر طبق گزارشات، این عارضه به هیچ عنوان متداول نیست.



علت ایجاد نارسایی دهانه رحم چیست؟
هر یک از دلایل زیر می تواند موجب ایجاد این عارضه شود:

-سابقه جراحی دهانه رحم
-آسیب دیدگی در زایمان قبلی
-شکل غیرطبیعی رحم یا دهانه رحم بدلیل نقص مادرزادی
-سابقه آسیب یا جراحت دهانه رحم مانند عمل کورتاژ (به دلیل سقط)
-استفاده از داروی دی‌ اتیل‌استیل بسترول

ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"

1397/03/01 12:33

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

سقط­ مکرر
خبر آمدن یک کوچولوی دوست داشتنی برای پدرها و مادرها بسیار هیجان انگیز است. ولی گاهی با وجود اینکه آزمایشات اولیه بارداری همه چیز را مرتب نشان می دهد، اما به ناگهان به دلایل نامشخصی، اوضاع تغییر می­ کند و بارداری از دست می رود. البته در بارداری اول معمولاً سقط جنین پدیدۀ غیرمنتظره­ای نیست اما وقتی بیش از یک بار رخ می­ دهد، مادر باید دلایل وقوع و راه­های پیشگیری از آن را بداند.
اگر سقط بیش از یکبار رخ دهد، باید مورد بررسی قرار بگیرد
عامل سقط جنین معمولاً بروز یک مشکل ژنتیکی تصادفی در جنین است و راهی برای پیشگیری از آن وجود ندارد. با این حال، اگر بیش از یک بار اتفاق بیفتد دیگر نمی­ توان علت آن را در اختلالات کروموزومی نسبت داد، بلکه باید برای یافتن دلایل سقط جنین آزمایش­های مربوط با نظر پزشک انجام گیرند.

به طور معمول، برای بانوانی که سقط مکرر دارند آزمایش­ های مختلف و متعددی انجام می­شود. برای درمان سقط مکرر اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد و جامعه پزشکی در خصوص ریشه یابی و درمان این مشکل تاکنون به نظر قطعی و نهایی دست نیافته است.

ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"

1397/03/06 15:19

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

چگونه با افسردگی پس از سقط جنین کنار بیاییم؟
مهم‌ترين توصيه‏ ما به شما مادران عزیز اين است که همان‌طور که از نظر مشکلات پزشکي زير نظر متخصص زنان و زایمان بررسی مي‌شوید، حتما به يک روانپزشک هم مراجعه کنید تا از لحاظ مسائل روان شناختی بررسی شوید، به‌خصوص اگر خانمی پس از سقط جنین احساس مي‏کند کم‏ حوصله و عصبانی است، ساعت خوابش تغيير کرده، تمايلی به انجام کارهای منزل يا امور شخصی ندارد، کلافه است، اضطراب و دلشوره دارد يا بی‏جهت نگران است، احساس لذتش از شرايط تغيير کرده و مواردی که در گذشته او را خوشحال می‏کرده در حال حاضر اثری ندارد، ترس يا گريه ‏‏های بی‏ دليل دارد يا بی ‏دليل پرخاشگری می‏کند، نسبت به سلامت و وضعيت جسمانی خود بی‏اهميت شده و...

بايد این علائم را جدی بگيرد و برای جلوگيری از پيشرفت آنها به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کند. بسياری از اين علائم ممکن است نيازی به درمان دارويی نداشته باشند و با روش‏های غيردارويی و آرام‏ سازی حل شوند.

ادامه مطلب در لینک زیر:
"لینک قابل نمایش نیست" />

1397/04/13 16:57

سوال مخاطب:
چند روز خونریزی بعد از سقط جنین طبیعی است؟

پاسخ کارشناس:
دکتر آرین (جراح و متخصص زنان،زایمان و نازایی)
اگر سقط خود به خودی اتفاق بیفتد باید سونوگرافی واژینال کرد تا مشخص شود که رحم پاک است و بقایای جفتی ندارد در این صورت تا یک هفته خونریزی معمولا قطع می شود ولی اگر سونوگرافی وجود تکه ای از جفت را نشان داد باید حتما کورتاژ کرد چون ماندن تکه ای از جفت باعث بروز عفونت، تداوم و طولانی شدن خونریزی می شود.

موضوعاتی که در این بخش مشاهده می کنید سوالاتی است که توسط مخاطبان نی نی پلاس مطرح شده و توسط پزشکان متخصص و ماما هایی که با این مجموعه همکاری می کنند پاسخ داده شده است.
شما نیز می‌توانید با ارسال سوالات خود به مادران دیگر كمك كنید، زیرا مشكل شما ممكن است مشكل دیگر مادران نیز باشد.

1398/01/17 11:37

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

با عوامل سقط جنین مکرر آشنا شوید!

اکنون مشخص شده است که فعالیت "سلول‌های مرگبار طبیعی" NK یکی از علل اصلی سقط جنین و کاهش جایگزینی (جایگزینی تخمک بارور شده در رحم) هستند.

سلول‌های مرگبار طبیعی نوع غالب سلول‌های ایمنی مادرانه است که هنگام شکل‌گیری جفت در مخاط رحم تجمع می‌کنند. پس از تخمک‌گذاری، سلول‌های مرگبار طبیعی به شدت افزایش می‌یابند و موجب حداقل 30 درصد از استروما (بافت نرم با منبعی غنی از رگ‌های خونی) آندومتریوز می‌شوند.

سلول‌های مرگبار طبیعی NK در محل جایگزینی به تعداد زیاد جمع می‌شوند. در اینجا آنها در تماس نزدیک با سلول‌های ترومبوبلاست مهاجم جفت قرار دارند. این تغییر برای اطمینان‌بخشی از جریان خون طبیعی به جنین و جفت در دوران بارداری ضروری است.

نکتۀ مهم تفاوت زیاد بین سلول‌های NK رحم و سلول‌های NK و خون مادر است که باعث سقط جنین می‌شوند.

اساسا برای حمایت و امنیت رشد رویان، سلول‌های مرگبار طبیعی رحم به تعداد زیاد رشد می‌کنند. آنها برای حمله به هر مهاجمی که سعی می‌کنند به رویان آسیب رسانند، مثل ویروس‌ها در آنجا هستند.
ادامه مطلب در لینک زیر:
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 10:33

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

اهمیت تغذیه پس از سقط!
پس از سقط علاوه بر حمایت احساسی و عاطقی از نظر جسمی نیز باید نیازهای مادر برطرف شود و مواد غذایی مورد نیاز بدن تامین شودبارداری ناموفق می تواند بدن را بسیار ضعیف کند بنابراین پس از سقط، تغذیه اهمیت بسیاری دارد

1398/08/19 12:57

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

مصرف روزانه آسپرین از سقط جنین مکرر جلوگیری می کند

یافته جدید محققان نشان می دهد گاهی اوقات مصرف روزانهدوز پایین آسپرین می تواند از بروز سقط جنین مجدد پیشگیری کند

1398/08/19 13:17

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

سقط زودهنگام یا زودرس جنین
عدم موفقیت در بارداری در هر زمانی از حاملگی که رخ دهد از نظر روحی برای والدین بسیار دشوار خواهد بود. ولی سقط در اوایل بارداری بسیار دردناک تر است و معمولاً پس از این رویداد احساس فقدان و غم بزرگی بر مادر مستولی می گردد.
سقط زودرس جنین دقیقا چیست؟
سقط جنین از بین رفتن خود بخودی جنین قبل از بیست هفتگی بارداری است. یعنی زمانی که جنین نمی تواند خارج از رحم به زندگی خود ادامه دهد. اصطلاح پزشکی این سقط، سقط خودبخودی است و جنین تنها یک محصول از عمل لقاح بحساب می آید.

اگر در12 تا 14 هفته اول بارداری، سقط جنین رخ دهد به آن سقط زودرس جنین می گویند.

اگر سقط در 20 هفتگی رخ دهد به آن سقط دیررس جنین می گویند.
ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/21 09:57

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

چه مدت بعد از سقط جنین می‌توان مجدد باردار شد؟
وقتی مادری دچار سقط جنین می‌شود احتمالا اولین چیزی که به آن فکر می‌کند زمان بارداری بعدی است تا بتواند با حاملگی مجدد و امید به داشتن فرزند دیگر روزهای غم و اندوه بعد از سقط را راحت‌تر تحمل کند. یا بسیاری از زنانی که تصمیم به سقط جنین می‌گیرند دوست دارند در آینده مجدد باردار شوند، اما نمی‌دانند سقط جنین چه تاثیری بر بارداری آینده آنها خواهد داشت.
سقط در اکثر موارد روی باروری تاثیر منفی ندارد. اکثر خانم‌ها حتی چند هفته بعد از سقط می‌توانند مجدد برای بارداری اقدام کنند. البته این موضوع تا حدی به سن حاملگی بستگی دارد. سقط جنین با از سرگیری چرخه قاعدگی همراه است. تخمک‌گذاری که با آزاد شدن تخمک از تخمدان آغاز می‌شود معمولا در دوره‎‌های 28 روزه در روز چهاردهم اتفاق می‌افتد. یعنی چند هفته بعد از سقط می‌توانید مجدد باردار شوید.
به عبارت دیگر اگر از روش‌های پیشگیری استفاده نکنید بعد از سقط احتمال باردار شدنتان وجود دارد. البته تمام خانم‌ها دوره‌های 28 روزه ندارند و تخمین زدن دقیق تاریخ تخمک‌گذاری آنها کار ساده‌ای نیست. در برخی خانم‌ها دوره‌های ماهانه کوتاه‌تر و در برخی بلندتر است. این بدان معنی است که گاهی تنها 8 روز بعد از سقط جنین احتمال حاملگی مجدد وجود دارد. البته ممکن است هورمون‌های بارداری تا چند وقت بعد از سقط جنین در بدن باقی بمانند و تخمک‌گذاری و قاعدگی را به تعویق بیاندازند. پس هر چه سن حاملگی در زمان سقط کمتر باشد احتمال حاملگی پس از آن سریع‌تر است.
اگر 6 هفته از سقط جنین گذشته و خانمی خونریزی نداشته باشد ممکن است مجدد باردار شده باشد. در این شرایط انجام تست ادرار یا خون مشخص می‌کند که خانم باردار است یا هنوز هورمون‌های بارداری قبلی در بدنش فعالند.
این که مدت کوتاهی بعد از سقط جنین توانایی باروری وجود دارد به این معنا نیست که همان ماه اول اقدام کنید!! چون در طول فرآیند سقط بدن شما دچار تغییرات روحی و جسمی شده و کمی زمان می‌برد تا خود را بازیابی کند. به همین دلیل متخصصان توصیه می‌کنند که مناسب‌ترین زمان بارداری بعد از سقط جنین 6 ماه است. اگر عجله دارید، بهتر است 3 ماه بعد از سقط جنین برای بارداری اقدام کنید. با این کار شانس یک باروری موفق افزایش خواهد یافت.

1398/08/29 14:39

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

راه‌های جلوگیری از سقط جنین در ماه‌های اول بارداری
تقریبا 15 درصد از بارداری‌ها به سقط جنین می‌انجامند. حقیقت اینست که بیشتر سقط جنین‌های ابتدایی به خاطر ناهنجاری‌های ژنتیکی رخ می‌دهند که از کنترل مادران خارج است. دکتر سیوبان دولان مشاور پزشکی مارچ آو دایم و پزشک مقیم بخش ژنتیک تولیدمثل بیمارستان دانشگاه انیشتین در نیویورک می‌گوید: "در بیشتر موارد شما مسئول و باعث سقط جنین نیستید و کاری هم برای جلوگیری از آن از دستتان برنمی‌آید. شرایط بسیار چالش‌برانگیزی است. دلمان می‌خواهد درمانی پیشنهاد کنیم، اما واقعا دخالت بسیار اندکی می‌توان انجام داد".
دکتر اریکا نیکلسون متخصص زنان و زایمان در مرکز زایمان مرسی در بالتیمور می‌گوید: "شیوه زندگی سالم پیش از بارداری و حین آن می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد". بدین منظور بهتر است توصیه‌های زیر را جدی بگیرید:
اگر هنوز باردار نیستید، برای معاینات پیش از بارداری به دکتر زنان مراجعه کنید: یکی از راه‌های جلوگیری از سقط جنین در ماه‌های اول مشورت به موقع با متخصص زنان است. او سابقه پزشکی شما را بررسی خواهد کرد و از شیوه زندگی‌تان می‌پرسد و آزمایش سالانه می‌خواهد و برای تعیین گروه خونی، فاکتور RH و مصونیت در مقابل آبله مرغان و سرخجه از شما نمونه خون می‌گیرد. اگر قبلا واکسن این بیماری‌ها را نزده‌اید حالا وقتش است. با این‌که عدم انجام این کار احتمال سقط جنین را بالا نمی‌برد، اما واکسن‌ها ویروس زنده هستند و نمی‌توان آن‌ها را هنگام بارداری تزریق کرد.
در حد اعتدال ورزش کنید: به شما پیشنهاد می‌کنیم برای جلوگیری از سقط جنین در اوایل بارداری به رعایت اعتدال در ورزش توجه کنید. باید عادت ورزشی عادی خود را هنگام بارداری ادامه بدهید، ولی اکنون وقت مناسبی برای شروع تمرینات سنگین همچون دوی ماراتن نیست. کلید ماجرا اعتدال است: تحقیقات نشان می‌دهند که هفت ساعت ورزش سنگین در هفته در بارداری می‌تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد. ورزش‌های رزمی را هم فعلا فراموش کنید، چون ممکن است به جراحت و زمین خوردن منجر شود.
از استرس خود بکاهید: آرامش علاوه بر بهبود حال و هوای کلی شما به سلامت بارداری هم کمک می‌کند. طبق تحقیق انجام شده مادرانی که گفته بودند در این دوران احساس خوشحالی و آرامش داشتند، تا 60 درصد کمتر در معرض خطر سقط جنین بودند.
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/09/16 17:22

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

مراقبت‌های بعد از سقط جنین
پس از سقط جنین مادر از نظر جسمی و عاطفی ضربه سنگینی می‌خورد. هرچقدر سن بارداری هنگام سقط بیشتر بوده باشد، مراقبت بعد از آن اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد. از چند راهکار ساده زیر برای بهبودی زودتر کمک بگیرید:
1. استراحت کنید: برای بهبودی روحی و فیزیکی به زمان نیاز دارید. تا جای ممکن در ساعت‌ها و روزهای پس از سقط جنین بیشتر استراحت کنید.
2. دارو مصرف کنید: سقط جنین باعث احساس درد و گرفتگی در شکم مادر می‌شود. میزان درد بستگی به علت سقط  دارد. با مشورت پزشک مسکن یا داروهای ضد اسپاسم مصرف کنید.
3. دمای بدن‌تان را کنترل کنید: تا پنج روز پس از سقط جنین حواستان به دمای بدن‌تان باشد. اگر دمای بدنتان به بیش از 37.5 رسید، با پزشک خود تماس بگیرید. وجود تب ممکن است از علائم وجود عفونت باشد.
4. رعایت نکات بهداشتی: پس از سقط جنین برای کنترل خونریزی  از نوار بهداشتی استفاده کنید. بسته به نوع آب و هوا و دمای محیط اطرافتان در روز یک تا دوبار دوش بگیرید. از دوش واژینال و مواد ضدعفونی کننده برای شستشوی قسمت واژن استفاده نکنید، چون احتمال عفونت را تشدید می‌کنند.
5. کمپرس سرد و گرم: بیشتر خانم‌ها پس از سقط جنین دچار سردرد می‌شوند. برای کاهش و بهبود سردرد و گرفتگی عضلات شکم از کمپرس سرد و گرم استفاده کنید.
6. تغذیه سالم: پس از سقط جنین وعده‌های غذایی باید حاوی پروتئین، کربوهیدرات، فیبر و چربی باشند. مقدار آهن و کلسیم مصرفی خود را افزایش دهید.
7. عدم برقراری رابطه جنسی: چند ماه اول پس از سقط جنین نباید رابطه جنسی برقرار کنید، باید به بدنتان فرصت بهبود دهید.
8. در صورت نیاز گریه کنید: شما حق دارید برای فرزند از دست رفته‌تان سوگواری کنید.
9. درمورد حستان حرف بزنید: پس از چنین تجربه دردناکی باید احساسات خود را تخلیه کنید. با دوست، نزدیکان یا پزشک متخصص صحبت کنید.
10. همسرتان را درک کنید: همسرتان را مقصر ندانید یا مواخذه نکنید، یادتان باشد او هم فرزندی را از دست داده شاید نحوه سوگواری متفاوتی داشته باشد.
11. ورزش کنید: بمنظور بهبود سریع‌تر جسمی و بدنی ورزش کنید. انجام تمرینات ورزشی مناسب باعث ترشح هورمون آندروفین و کاهش میزان استرس خواهد شد. اول با تمرینات سبک مانند پیاده‌روی شروع کنید.
12. نکات نهایی: اگر شاغل هستید قبل از شروع به کار و آغاز فشار کاری مدتی مرخصی بگیرید. اگر قصد بارداری مجدد دارید با پزشک‌تان مشورت کنید. نکته مهم آنکه احساس گناه نکنید و به بدن و ذهن‌تان اجازه بهبود بدهید.
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/09/20 12:37