پیچیدن بندناف دور گردن جنین چه زمانی خطرناک است؟
چون بندناف به اندازه کافی بلند است، معمولا پیچیدن آن دور گردن جنین باعث فشار زیادی نمیشود و خطر جدیای برای جنین ایجاد نمیکند، اما در برخی موارد، بندناف خیلی محکم دور گردن جنین پیچیده میشود و در موارد نادر، گره واقعی ایجاد میکند که مانع خونرسانی به جنین میشود و مرگ جنین را در رحم به دنبال دارد.
پیچش بندناف دور گردن جنین در اواسط بارداری خیلی نگرانکننده نیست و به بررسی نیاز ندارد، اما در اواخر بارداری، بهخصوص اگر قرار باشد زایمان طبیعی باشد و بندناف چند مرتبه دور گردن جنین پیچیده و کوتاه شده باشد، باعث فشار روی بندناف، کمشدن و قطع جریان خون مادر به جنین و نامرتبشدن قلب جنین و در برخی موارد مرگ جنین خواهد شد.
اگر در سونوگرافی تشخیص داده شود بندناف دور گردن جنین است، باید در تمام طول زایمان طبیعی، یعنی از زمانی که دردها شروع میشود تا زمان تولد نوزاد، دقیق و با فواصل کوتاه، ضربان قلب جنین کنترل و از دستگاه مانیتورینگ برای ثبت ضربان قلب جنین استفاده شود.
گاهی با خروج جنین از کانال زایمانی، بندناف تحتفشار قرار میگیرد و لحظات آخر زایمان و قبل از تولد نوزاد، تعداد ضربان قلب او کاهش قابلملاحظهای پیدا میکند.
برخی جنینها را در این شرایط نمیتوان با زایمان طبیعی به دنیا آورد و با نامرتبشدن تعداد ضربان قلب آنها، به سزارین فوری نیاز است.
پایینافتادن بندناف نیز از اورژانسهای جدی مامایی است. در طی زایمان، اول سر و بعد تنه و اندامهای نوزاد از بدن مادر خارج میشوند و بعد از خروج جنین، بندناف او قطع میشود و بعد از مدتی جفت خارج خواهد شد.
اگر مشکل به موقع تشخیص داده نشود، میتواند طی 10 تا 15 دقیقه باعث مرگ جنین شود. به محض تشخیص، سزارین فوری ضروری است.
این موارد در جنینهای نارس، زمانی که سر جنین کاملا حفره لگن را پر نکرده، جنین با پا وارد حفره لگنی شده یا مادر دچار تنگی لگن باشد و این امر مانع ورود کامل سر جنین به داخل لگن شود، دیده میشود.
طی این روند، بعد از پاره شدن کیسه آب، نواری از بندناف از کنار اندامهای جنین به داخل لگن میافتد و حتی گاهی وارد واژن میشود و از اندام تناسلی بیرون میافتد.
1397/12/18 05:27