صفحه اصلي > تغذیه و آشپزی > تغذیه از ديدگاه اسلام > طب اسلامی-سنتی
تاریخ : سه شنبه 1393/11/14
افزایش و مغذی کردن شیر مادر با طب سنتی
مصرف گیاهان دارویی مانند برگ گشنیز، تخم رازیانه، اسفناج و حریره بادام و جو در افزایش و مغذی کردن شیر مادر موثر است.

شیر مادر بهترین غذا برای کودک و باعث تقویت اعضاء اصلی، فربهی و تنومندی کودک است. شیر صالح شیری است که معتدل القوام باشد به این ترتیب که قطره ای از شیر را بر ناخن چکانده، اگر جاری شد، شیر رقیق است، اگر ثابت ماند، شیر غلیظ بوده و اگر میل به جاری شدن داشت و توقف کرد، معتدل است. شیر مادر باید معتدل المقدار، سفید رنگ، خوشبو، طعم آن شیرین باشد و کف زیادی نداشته باشد. گندم، برنج، ذرت، گوشت بره، ماهی تازه، ماش، کاهو، اسفناج، بادام و فندق از غذاهای مناسب مادر شیرده در دوران شیردهی است.
بر اساس طب سنتی و مکمل، در دوران شیردهی گیاهان دارویی عموما با سه هدف مصرف میشوند که عبارتند از:
1- افزایش ترشح شیرمادر و غنی و مغذیتر شدن آن
2- بهبود التهابات و شقاق پستان ناشی از مکیدن نوزاد
3- درمان اسپاسم و دلپیچه نوزادان
افزایش تولید و ترشح شیر مادر
* دانه «خار مریم» از دیرباز در طب سنتی سرزمینهای مختلف به منظور افزایش شیر مادران استفاده میشده است، بدین ترتیب که یک قاشق چایخوری از دانهها را در یک لیوان آب به مدت 10 دقیقه جوشانده و آب حاصل از آن مصرف میشود.
* دانههای کنجد نیز بر اساس منابع سنتی یکی از گیاهان موثر در افزایش ترشح شیر است و علاوه بر این، دانههای کنجد به افزایش ارزش غذایی شیر مادر نیز کمک میکند.
*زیره سیاه و زیره سبز قابلیت افزایش ترشح شیر از غدد سازنده آن را در مادران شیرده دارند. این گیاه در بهبود اسپاسم و کولیک مادر و نوزاد نیز مفید میباشد. برای مصرف این دو گیاه باید نصف قاشق چایخوری از دانههای آسیاب شده هر یک از آن ها را در یک فنجان آب، دم کرده و بعد از غذا میل کرد.
1398/10/21 03:39