? روشهای مهم والدین برای وادار کردن کودکانشان برای غذا خوردن
1- روش انحراف فکر و توجه:
مادر رادیو، تلویزیون، موبایل یا ضبط صوت را روشن میکند یا شروع به آواز خواندن میکند. یا پدر مثل اسب شیه می کند و ادای گاو و الاغ در می آورد و امثال اینها. یا مثلا کودکی دیگر هنگامی که پدرش روی چهار دست و پا دور اتاق راه میرفت غذا می خورد. کودک دیگر فقط وقتی پدرش زنگ ساعت را طوری کوک میکرد که زود به زود زنگ بزند تا حواس کودک پرت شود و مادر در این موقع مقداری غذا در حلق کودک بریزد غذا می خورد. یا داخل آسانسور، روی کاپوت ماشین یا روی اوپن آشپزخانه و پشت بام به او غذا می دهند.
2- روش چاپلوسی و ریشخند کردن:
مادر سعی می کند که کودک را برای غذا خوردن آماده کند، مادر بشقاب غذا را نگاه می کند و از کودک میخواهد برای خاطر مادر کمی غذا بخورد. مادر به کودک می گوید غذا برایش خوب است ولی کودک نمی تواند بفهمد مادرش چه میگوید. یا مادر می گوید اگر غذا بخورد وقتی پدرش برگشت بهش میگوید چقدر بچه خوبی بودی.
3- روش رشوه دادن
بیشتر پدر و مادرهایی که با غذا نخوردن کودک خود روبرو شده اند برای غذا خوردن، به او رشوه داده اند. از جمله اسباب بازی، شیرینی، بستنی، سینما و پارک یا گاهی اوقات به بچه اجازه می دهند که بشرط غذا خوردن می تواند شب دیرتر به رختحواب برود.
4- روش اجبار کردن:
بیشتر پدر و مادران دماغ بچه را میگیرند و با قاشق غذا را به دهان او میریزند. هر بچه عاقلی در مقابل این کار مقاومت میکند، قاشق غذا را پرت میکند و یا غذا را تف یا استفراغ میکند.
5- تهدیدها:
بعضی مادران کودک را تهدید میکنند که اگر غذا نخورد او را ترک خواهد کرد، با او قهر خواهد کرد، او را دوست نخواهد داشت و بچه همسایه یا برادر یا خواهرش را بیشتر دوست خواهد داشت. یا به بچه اش می گوید اگر غذا نخوری من (مادرت) خواهد مرد. برخی مادران میگویند اگر غذاتو نخوری بچه همسایه رو صدا میکنم غذاتو بخوره. برخی مادران دیگر می گویند اگر غذا نخوری تو را به دکتر خواهم برد تا بهت آمپول بزنه.
6- مقایسه تحقیرآمیز
مادران به کودک خود نگاه میکنند و به او میگویند نگاه کن به بچه همسایه یا پسر عموت که سنش نصف تو هستش اما وزنش دو برابر تو هستش و تو خیلی لاغر و مردنی هستی. از بچه همسایه یاد بگیر ببین چطوری غذا میخورد، آخه چرا منو عصبانی میکنی کاش بچه همسایه بچه من بود.
تمام این راهکارها، جنبه مرضی دارند که در صورت بکارگیری مستمر آنها، کودک را در جهت بی اشتهایی فیزیولوژیک و بی اشتهایی روانی سوق خواهند داد که
1397/05/15 11:46