راهنمای خرید لوازم حمام نوزاد

 

بیش‌تر وان‌های کودک کوچک، قابل حمل و از جنس پلاستیک سبک هستند، در نتیجه می‌توانید آن را هر جایی بگذارید. برخی از آن‌ها طوری طراحی شده‌اند رو یا داخل سینک قرار بگیرند، در حالی که بقیه داخل وان بزرگ‌سال استفاده می‌شوند.

چندین وان متفاوت در بازار وجود دارد، یک وان خوب و ابتدایی باید گوشه‌ها و لبه‌های گرد داشته باشد، و باید کودکتان را به نحوی ایمن در بر بگیرد.

فارغ از اینکه وان را کجا نصب می‌کنید، مهم‌ترین چیزی که باید به یاد داشته باشید ماندن کنار کودک و دائم مراقب او باشید تا زیر آب نغلتد. مایع شوینده ارگانیک کودک دم دست‌تان نیست؟ حوله‌ها را در اتاق دیگر فراموش کرده‌اید؟ وقتی سراغ چیزهایی که نیاز دارید می‌روید، کودک را همراه خود ببرید. هیچ وقت کودک را تنها در وان نگذارید. هیچ وقت وان قابل حمل را در حالی که کودک در آن است بلند نکنید.

 

نکات اولیه و ایمنی در خصوص وان حمام نوزاد

برای کودک زیر شش ماه، که کنترل اندکی بر سر و گردن خود دارد، وانی بخرید که طراحی‌اش به کودک اجازه دهد در موقعیت نشسته آرام بماند. بسیاری از مدل‌ها قلاب‌هایی داخلی دارند که نوزاد را در وان نگه می‌دارند. یک گهواره بافتنی یا پارچه‌ای باعث می‌شود کودک نتواند زیاد این ور و آن ور حرکت کند و او را امن نگه می‌دارد تا بتوانید به آسانی بشوییدش. یک لایه اسفنجی ضدکپک هم معمولاً در وان وجود دارد. این لایه برای سر و بدن بچه نرم‌تر از پلاستیک سخت است. برای جلوگیری از کپک و جمع شدن خرده صابون در وان، پس از هر بار استحمام آن را بشویید و خشک کنید.

در حوالی شش ماهگی، وقتی کودکتان توانست خودش بنشیند، احتمالاً برای وان نوزادی بزرگ است و می‌توانید او را به یک وان پلاستیکی بزرگ‌تر که در وان متعارف خودتان جا شود، منتقل کنید. (توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از حرکت یا لیز خوردن وان کودک، زیر آن یک زیرانداز پلاستیکی بیندازید.)

در بازار، وان‌های «تبدیل پذیر» هستند که برای سنین نوزادی تا نوپایی (تا حدود 13 کیلوگرم) طراحی شده‌اند. برخی مدل‌های تبدیل پذیر شامل بندها و قلاب‌های قابل‌ تعویض هم هستند، که وقتی کودکتان توانست خودش بنشیند می‌توانید آن را بردارید.

اگر فضای کافی ندارید، می‌توانید یک وان تاشو بخرید. اما در نظر داشته باشید که تنها شش ماه از آن استفاده خواهید کرد. برخی مدل‌ها در بازار هستند که قطعاتشان کاملاً از هم جدا می‌شوند و برای سفر مناسب‌اند. اگر یکی از آن‌ها مدنظرتان است، پیش از قرار دادن کودک در آن، از استحکامش مطمئن شوید.

باید منتظر باشید در چند دفعه اول شست‌وشو، بچه شاکی شود. پس از آن، احتمالاً آنقدر بزرگ می‌شود که از زمان حمام لذت ببرد – و شما هم همین‌طور. اما به یاد داشته باشید، وقتی کودک در حمام است، حواس‌تان به او باشد.

 

وان حمام 

 

انواع وان حمام نوزاد

1. وان‌های ساده کودک: بیش‌تر این وان‌ها یک فضای داخلی اریب دارند تا کودک بتواند در زاویه‌ای مناسب دراز بکشد (مثل حالتی که در صندلی ماشین دارند). بسیاری از این مدل‌ها با اسفنج لایه‌دوزی شده‌اند، که از لیز خوردن کودک جلوگیری و به نوزادی که هنوز نمی‌تواند خودش بنشیند کمک می‌کند آرام در موقعیت نیمه نشسته قرار بگیرد.

2. وان‌هایی با بند بافتنی: بسیاری از وان‌ها یک بند و قلاب حفاظتی بافتنی دارند که نوزاد را نگه می‌دارد. در بیش‌تر مدل‌ها، این بند و قلاب را می‌توان برداشت.

3. انواع تبدیل پذیر: این وان‌ها برای انطباق با رشد کودک شما طراحی شده‌اند. آن‌ها به اندازه کافی برای نوزاد ایمن‌اند (برخی بند و قلاب دارند) اما در عین حال به اندازه کافی بزرگ‌اند تا کودک بزرگ‌تر را هم در بر بگیرند.

4. وان‌های تاشو برای استفاده در وان بزرگسال: نوع دیگر وان‌های کودک آن‌هایی هستند که تا می‌شوند و برای استفاده در وان‌های متعارف طراحی شده‌اند.

5. وان‌های تاشو برای استفاده در سینک: انواع دیگر به نحوی تا می‌شوند تا کاملاً صاف شوند و طوری طراحی شده‌اند تا در سینک جا شوند.این مدل ها را نمی‌توان در وان بزرگسالان استفاده کرد.

6. وان‌های چشمه‌ای: این وان‌ها گرداب و حباب تولید می‌کند، برخی نیز یک دوش کوچک دارند که اجازه می‌دهد کودک را با آب تازه از یک مخزن بشویید.

7. وان‌های مدرن: ممکن است وان‌هایی در بازار ببینید که مینیاتوری از وان‌های بزرگسالان هستند.

 

موارد زیر برخی ویژگی‌های خاص وان کودک هستند که باید مد نظر داشته باشید:

1. طراحی برجسته با تودوزی تشکی: در غیاب یک بند و قلاب، طراحی برجسته (با یک ستون مانع و یا یک حفاظ کناری) برای ممانعت از غلتیدن و سرخوردن بچه ضروری است. بیش‌تر لایه‌دوزی‌ها نازک هستند اما باز هم راحت‌تر از پلاستیک سخت‌اند.

2. خالی کردن آب با یک سوراخ‌گیر همراه: بلند کردن وان پر از آب برای خالی کردن آن می تواند دشوار باشد به خصوص در مورد وان خردسالان. با خرید وانی که تخلیه دارد این کار را آسان کنید.

3. نشانگر دما: برخی مدل‌ها دماسنج دارند که وقتی آب بیش از حد داغ شود تغییر رنگ می‌دهند. مدل‌های دیگر دماسنج‌های دیجیتالی دارند. دماسنج‌ها و نشانگرها می‌توانند مفید باشند، اما بهتر است پیش از گذاشتن کودک در آب، باز هم دمای آب را چک کنید.

4. قابلیت تا شدن: معدودی از وان‌های پلاستیکی، برای نگهداری راحت‌تر، از وسط تا می‌شوند.

5. دیواره‌های نرم و لبه‌دار: این ویژگی حمل وان پُرآب را راحت‌تر می‌کند. البته در نظر داشته باشید که وان را نباید با کودک درون آن حمل کرد. این ویژگی همچنین مانع از خراشیدن پوست کودک به هنگام قرار دادن یا برداشتن او از وان می‌شود.

6. سطح غیر لغزان: برخی مدل‌ها سطحی غیر لغزان در زیر خود دارند که مانع از لیز خوردن و حرکت وان، در یک وان متعارف می‌شود.

 

 اسباب بازی حمام

 

وسایل فرعی حمام نوزاد

 پوشش های شیر آب: احتمال دارد که سر کودکان به شیر آب بخرود اما یک پوشش شیر آب پلاستیکی می تواند شکستگی سری که نیاز به بخیه دارد را تبدیل به ضربه آرام کند.

گرماسنج های شناور

اسپری های دستی: اسپری هایی که به شیر آب نصب می شوند می توانند اب کشی را در انتها شستن آسان کنند.

فنجان های ریختن آب: این ها برای آب کشی مو بدون سوزش چشم مناسب هستند.

پارچه ها و اسفنج ها به دنبال اسفنج های طبیعی ساده و کوچک یا پارچه های ارگانیک نرم باشید.

حوله های کلاه دار: این یک الزام برای نوزادان است زیرا هم سر و هم بدن را برای خشک کردن سریع و آسان می پوشاند.

اسباب بازی های حمام: از اردک های پلاستیکی تا آبپاش، اسباب بازی های حمام وسیله مهمی برای زمان حمام هستند. در شروع کودک شما لذت بیشتری از بودن با شما می برد اما همچنان که از پیرامون خود آگاه تر می شود, شروع به لذت بردن از اسباب بازی های خود نیز می کند.

چارپایه: این برای شماست تا لازم نباشد که روی وان زانو بزنید.

 

موارد ایمنی زیر را هنگام حمام کودک رعایت کنید:

  • هیچ وقت بچه را حتی برای ثانیه‌ای، بدون توجه رها نکنید
  • وقتی کودک در وان است، وان را جابه‌جا نکنید.
  • وان را با کمترین آب ممکن پر کنید.
  • وان را در سطحی صاف و هموار بگذارید تا تکان نخورد و شستن کودک برایتان راحت باشد.
  • پیش از این‌که بچه را در وان بگذارید، دمای آب را با ساعد خود تست کنید. به نشانگر دمای وان توجه نکنید. (بین 32 تا 37 درجه سانتی‌گراد)
  • اگر لازم است حمام را ترک کنید، بچه را با خود ببرید.
  • به جای اسفنج از لیف حمام استفاده کنید. کودک هر دو را می‌تواند در دهانش بگذارد، اما لیف امن‌تر است زیرا تکه‌های ریز اسفنج ممکن است کنده شوند و او را در معرض خطر خفگی قرار دهند.
  • وقتی کودک به مرحله استفاده از وان بزرگسال می‌رسد، به کف وان نوارهای پلاستیکی بچسبانید تا لیز نخورد، یا از زیرانداز حمام استفاده کنید.

به شریک زندگی خود، پدربزرگ و مادربزرگ بچه، و هر کس دیگری که از بچه نگهداری می‌کند این نکات را یادآوری کنید. با این حال، اگر آن‌ها در حمام کردن بچه تازه‌کارند، بهتر است از آن‌ها بخواهید در غیاب شما بچه را حمام نکنند. آن‌ها ممکن است همیشه از دستمال و لیف بچه برای پاک‌کردن هر کثیفی‌ای استفاده کنند.