چه اسباب بازی مناسب کودک شماست؟

 

تمامی والدین پیش از خرید هر نوع اسباب بازی باید به سن و توانایی های کودک خود توجه کنند. ما به شما کمک می کنیم تا بتوانید اسباب بازی متناسب با سن نوزاد خود را تهیه کنید. در ادامه با در نظر گرفتن دوره سنی کودک زیر یک سال و همچنین نقاط عطف رشد او، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم تا بتوانید پیش از خرید اسباب بازی مطالعه کرده باشید. 

اسباب بازی مناسب نوزاد 1 ماهه تا 3 ماهه

نوزاد یک ماهه قبل از اینکه یاد بگیرد چیزی در دست بگیرد یا بنشیند، ترجیح می دهد آن را ببیند یا صدای آن را بشنود. در سن یک ماهگی دید نوزاد تار و نامفهوم است  البته در ماه اول نوزاد فقط فاصله حدود 30 سانتی متری را به درستی می بیند، نوزاد در یک ماهگی می تواند صورت اطرافیان و صورت شما را تشخیص دهد. او در این سن از دیدن عکس های بزرگ چهره ها لذت می برد.

طرح هایی با کنتراست بالا و رنگ های روشن توجه نوزاد را جلب می کند، زیرا این تصاویر را راحت تر می بینند. نوزاد در این سن به موسیقی ملایم و آرام واکنش خوبی نشان می دهد. برای نوزاد تا سن یک ماهگی وسایل و اسباب بازی هایی که به آرامی تکان می خورند، همچنین صدای آرام یا موسیقی ملایمی دارند نسبت به اسباب بازی های ثابت و بدون صدا، لذت بخش تر و سرگرم کننده تر هستند.

 

عروسک پولیشی

اسباب بازی مناسب نوزاد 1 ماهه

1. عروسک پولیشی: دید نوزاد نزدیک بین است پس هر وسیله یا اسباب بازی که در معرض دید او حرکت کند توجه او را جلب کرده و آن را دوست دارد. او در این سن نمی تواند برای مدتی هر چند کوتاه چیزی در دست خود نگه دارد اما با ضربه زدن به چیزهایی که دوست دارد، علاقه خود را به آنها نشان می دهد.

 

2. اسباب بازی موزیکال یا جعبه موسیقی: موسیقی یکی از بهترین روش ها برای آرام و سرگرم کردن نوزاد یک ماهه تا سه ماهه است. انواع موسیقی (خیلی پر سر وصدا) برای او پخش کنید و واکنش او را نسبت به موسیقی های گوناگون ببینید.

 

3. موبایل: گوشی های موبایل بعد جدیدی از زندگی را به نوزاد نشان می دهند. موبایلی انتخاب کنید که کنتراست بالای رنگ و شکل داشته باشد. معمولا نوزاد یک تا سه ماهه نسبت به انواع موبایل که موسیقی پخش می کند علاقه بیشتری نشان می دهند. بهتر است، برای حفظ امنیت گوشی موبایل را دور از دسترس نوزاد قرا دهید. موبایل اشعه های مضر و خطرناک دارد، بنابراین آن را مستقیما در کنار نوزاد قرار ندهید یا بالای سر آنها در گهواره آویزان نکنید. موبایل را به گونه ایی که در معرض دید نوزاد قرار گیرد از سقف آویزان کنید.

 

اسباب بازی مناسب نوزاد 1 ماهه تا 3 ماهه 

1. آیینه نشکن: گرچه نوزاد یک ماهه تا سه ماهه نمی تواند تشخیص دهد تصویری که در آینه می بیند خود او است ولی تصویر و حرکاتی که می بیند توجه او را جلب می کند. ممکن است از سه ماهگی به بعد متوجه برقراری ارتباط بین خود و نوزاد شوید. همچنین ممکن است او به تصویر خود در آینه لبخند بزند. هنگام عوض کردن پوشک یا غذا دادن به نوزاد می توانید نزدیک او یک آینه قرار دهید تا سرگرم شود و گریه نکند.

 

2. کتاب پارچه ای با تصاویر بزرگ و پررنگ: کتاب های نرم با تصاویر بزرگ و قابل تشخیص، مخصوص نوزاد طراحی شده است. کتاب را در کنار او قرار دهید تا بتواند تصاویر کتاب را ببیند. با وجود اینکه سن او کم است داستان یا شعر را برای او با صدای بلند بخوانید. 

 

3. اسباب بازی متحرک و کوکی: اسباب بازی های نرمی که هنگام فشار دادن کلیدهای آن ، حرکت می کند، می لرزد و موسیقی پخش می کند جزء اسباب بازی های مورد علاقه نوزاد یک تا سه ماهه است. صدایی که این اسباب بازی ها تولید می کنند هوشیاری نوزاد را نسبت به عملکرد دست های او بالا می برد.

 

4. جغجغه مچی یا جورابی: جغجغه های نرم و کوچکی را به مچ دست یا قوزک پای نوزاد یک تا سه ماهه خود وصل کنید. می توانید از جوراب هایی استفاده کنید که داخل آنها جغجغه وجود دارد. با وجود این جغجغه ها نوزاد برای مدت طولانی سرگرم و ساکت است. او با هر تکانی که به دست و پای خود می دهد، صدای جدیدی می شنود و همین برای او بسیار جالب است.

 

5. آویز موزیکال: نوزاد عاشق موسیقی های آرام است، بنابراین آویز موزیکال و جغجغه دار را در بالای سر نوزاد و جایی که می خوابد آویزان کنید تا هم حرکت آن را ببیند و هم صدای آن را بشنود. اگر آویز نزدیک گهواره یا تخت او آویزان باشد، معمولا عادت می کند پیش از خواب برای چند دقیقه به آن نگاه کند. می توانید هر چند وقت یک بار نوزاد خود را بلند کنید تا خودش زنگوله ها و جغجغه های آن را به صدا در آورد.

 

اسباب بازی مناسب نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه

 توجه نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه به دستانش جلب می شود گویی آنها را کشف کرده و احساس می کند بسیار سرگرم کننده هستند. به همین دلیل آنها را مشت نمی کند. او می تواند اسباب بازی که در دستش گذاشته می شود را بگیرد یا اسباب بازی مورد علاقه خود را بردارد.

بزودی او می تواند اسباب بازی را  بین دستان خود عقب و جلو ببرد و مچ دست خود را در هر جهت بچرخاند، گاهی اوقات نیز اسباب بازی را در دهان خود قرار می دهد، پس اسباب بازی باید ایمن و بی خطر باشد. به برچسب روی اسباب بازی توجه کنید و مطمئن شوید اگر نوزاد آن را به دهان خود فرو برد خطری برای او نداشته باشد. هرگز اسباب بازی کشی یا فنری را از گهواره و تخت نوزاد آویزان نکنید زیرا ممکن است منجر به خفگی یا گیر افتادن او شود.

جغجغه

 

اسباب بازی های مناسب نوزاد 3ماهه تا 6 ماهه 

نوزادان از دیدن اشیا رنگ روشن لذت می برند بخصوص اگر حرکت کرده و موسیقی پخش کند. این نوع اسباب بازی ها می توانند زندگی را برای نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه لذت بخش تر کنند. فقط باید توجه داشته باشید تا زمانی که نوزاد خودش قادر به نشستن نیست، می توانید از این اسباب بازی استفاده کنید. نوزادانی که به سختی به خواب می روند، بهتر است از این وسیله استفاده نکنند. 

توجه کنید اسباب بازی نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه نباید از چند قسمت تشکیل شده باشد، مانند انواع آویز یا اسباب بازی که کودک نتواند آنها را بگیرد. این وسیله را در فاصله  20 تا 35 سانتی متری چشمان نوزاد قرار دهید. به محض اینکه نوزاد علائمی مانند بالا بردن دست ها و زانوهای خود را نشان داد، آن را تکان دهید.

 

1. جغجغه های سبک: نوزاد از به صدا در آوردن اسباب بازی لذت می برند. به او یک جغجغه بدهید و همزمان برای او موسیقی با ضرب آهنگ قوی پخش کنید، سپس تکان دادن آن را تماشا کنید. نوزاد در این سن به موسیقی علاقه زیادی دارد و یاد می گیرد جذب ریتم آهنگ شود. جغجغه باید جنس محکمی داشته باشد و در ساخت آن قطعات کوچک به کار نبرده باشند زیرا ممکن است نوزاد آن ها را به دهان خود فرو برده و قورت دهد. از دادن جغجغه های نازک یا از جنس پلاستیک شکننده به نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه خودداری کنید.

 

2. آویز متحرک و موزیکال: به آویزهایی مخصوص نوزاد می توان عروسک یا اسباب بازی های پلاستیکی گوناگونی را وصل کرد و آن را جلوی گهواره، بالای تخت، صندلی ماشین، یا روروک نوزاد قرار داد. در مسافرت های طولانی یا زمانی که نوزاد در تخت یا گهواره است می تواند به مدت طولانی خود را با این اسباب بازی های جالب و پر سرو صدا و رنگارنگ که در جلوی او قرارا دارند سرگرم کند.

 

3. عروسک های پارچه ای نرم: در این سن بسیاری از نوزادان همیشه یکی از انواع این عروسک ها یا حیوانات پارچه ایی را همراه خود دارند. نکته مهم نرم و راحت بودن این اسباب بازی ها است. نباید از عروسک هایی که در گوش یا دم آنها سیم وجود دارد استفاده کنید. زیرا ممکن است سیم از داخل آن خارج شده و به نوزاد آسیب برساند.

همه قسمت های این عروسک ها باید دوخته شده باشند. عروسک های نرمی که چشم و دهان پلاستیکی دارند خطرناک هستند و ممکن است باعث خفگی نوزاد شوند. علاوه براین توجه داشته باشید نوزاد می تواند زنگوله، دکمه، ربان، یا بند عروسک را جدا کرده و وارد دهان خود کند.

 

 

4. عروسک پلاستیکی حمام: نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه هر چیزی را که بتواند در دست می گیرد و دوست دارد صدای آن را در بیاورد. این اسباب بازی ها برای بازی در وان حمام بسیار مناسب هستند. اغلب اوقات نوزاد از صدای این اسباب بازی ها لذت می برد.

 

5. کتاب پارچه ای با نقوش برجسته: کتاب خواندن در هر سنی برای کودک اهمیت و ارزش زیادی دارد. این کتاب ها انتخاب مناسبی برای نوزاد در این سن هستند زیرا اگر آنها را وارد دهان خود کند، در برابر دهان و آب دهان نوزاد مقاومت بیشتری دارند. همچنین نوزاد از بازی با انواع کتاب های پارچه ای لذت فراوانی می برد. نوزاد براحتی می تواند شکل های برجسته آن را لمس کند و لذت ببرد. 

گوش دادن به صدای شما به رشد شنوایی نوزاد برای یادگیری آهنگ زبان کمک کرده و او می تواند تفاوت زیر و بمی صدا و آوا را در لهجه ایی که شما با آن صحبت می کنید یا آواز می خوانید تشخیص دهند. آواز خواندن و صدا در آوردن همراه نوزاد برای او بسیار جذاب و دوست داشتنی است.

 

6. دندانگیر: زمانی که نوزاد در لثه خود احساس خارش یا سوزش می کند، هیچ چیز به اندازه گاز زدن یک حلقه پلاستیکی سفت به او آرامش نمی بخشد. این حلقه ها را در یخچال نگهداری کنید تا هنگامی که نوزاد می خواهد آن را گاز بگیرد احساس بهتری داشته باشد. دندانگیر ها را در فریزر نگذارید زیرا دمای پایین فریزر به دهان و لثه های حساس نوزاد آسیب می رساند.

 

7. قطعات خانه سازی: زمانی که نوزاد می تواند اشیاء اطراف خود را بردارد، جابجا کند یا پرت کند، دوست دارد با قطعات خانه سازی، پازل های مخصوص و اسباب بازی های پایه دار بازی کند. یکی از انواع اسباب بازی های مناسب نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه توپ های بزرگ و نرمی هستند که او می تواند آنها را به آرامی در اطراف خود حرکت دهد، به خصوص اگر هنگام حرکت صدا تولید کرده یا موزیک پخش کنند. اسباب بازی هایی که دسته دارند و کودک می تواند آنها را به جلو یا عقب هل دهد یا لولای بزرگ دارند و او می تواند آنها را باز و بسته کند، جزء اسباب بازی های جذاب نوزادان هستند.

 

8. روروئک ثابت: معمولا نوزاد از سن شش ماهگی به بعد می تواند بنشیند. همین امر دریچه ایی نو از زندگی را روی نوزاد می گشاید و او را در مرکز تغییراتی که خود بوجود می آورد قرار می دهد. اما برخی از نوزادان پیش از تمام کردن 6 ماهگی گاهی اوقات دوست دارند در روروک ثابت یا همان "تخت پادشاهی" خود بنشینند. می توان به این وسیله بازی انواع اسباب بازی هایی که می تواند آنها را بچرخاند، فشار یا هل دهد یا انواع جغجغه ها را آویزان کرد. روروئک نباید ناگهان بچرخد یا حرکت ناگهانی داشته باشد یا واژگون شود، زیرا اگر روروئک چرخ داشته باشد و ثابت نباشد، گاهی اوقات نوزاد می تواند با فشار پا به سمت وسیله یا جای خطرناکی حرکت کند.

 

9. تشک بازی: این تشک ها نه تنها برای خانه بلکه برای هر مکان دیگر مانند پیک نیک در پارک یا هتل نیز مناسب هستند. با پهن کردن این تشک کودک مکانی تمیز و آشنا برای بازی دارد. می توانید از قلاب هایی که اطراف تشک قرار دارند اسباب بازی های مورد علاقه او را آویزان کنید.

 

اسباب بازی مناسب نوزاد 6 ماهه تا 9 ماهه

نوزاد 6 ماهه تا 9 ماهه بطور متفاوتی از گذشته با اسباب بازی هایش بازی می کند. او با قدرت و شوق بیشتری بازی می کند. اکنون می تواند با قاشق ضربه محکمی به قابلمه یا ماهیتابه بزند. او با شور و هیجان زیادی جغجغه یا دسته کلید اسباب بازی خود را به صدا در می آورد. حتی می تواند دو اسباب بازی را همزمان در دست بگیرد و آنها را به هم بکوبد.

کودک در این سن می داند حتی اگر نتواند چیزی را ببیند یا لمس کند آن چیز وجود دارد. به این معنا که اگر حیوان پارچه ایی مورد علاقه اش را نبیند، دلتنگ آن می شود و آن را جستجو می کند.

نوزاد در سن 6 ماهگی ت 9 ماهگیمی تواند کمی حرکت کند و بدون کمک دیگران بنشیند. این گام کوچکی در آغاز روند رشد او است. رشدی که با حرکت سینه خیز رفتن روی شکم، حرکت جلو و عقب روی دست ها و زانوها سپس با چهار دست و پا رفتن و سعی برای ایستادن ادامه پیدا می کند. به همین دلیل اکنون باید فضای منزل را برای کودک امن و بی خطر کرده و وسایل خطرناکی که در دسترس او قرار دارند را حذف کنید.

اسباب بازی آموزشی

 

 اسباب بازی های مناسب نوزاد 6 ماهه تا 9 ماهه 

 1. کتاب: خواندن کتاب در سن شش تا نه ماه کودک را سرگرم و تعامل کودک و شما را بیشتر می کند. کتاب خوانی مادر همراه با کودک نقش بسیار مهمی در رشد مهارت های زبانی او دارد و به رشد این مهارت سرعت بیشتری می بخشد.

کتاب های پارچه ایی یا مقوایی انتخاب های مناسبی هستند. پس از اینکه کتاب را برای کودک خواندید آن را به کودک بدهید تا آن را ورق بزند و این بار او برای شما بخواند.

 

2. اسباب بازی های ساختنی: نوزاد در  سن 6 ماهگی تا 9 ماهگی تصور می کند می تواند اتفاق جدیدی را رقم بزند، بنابراین تکان دادن، چرخاندن، فشار دادن،  لرزاندن و باز کردن اسباب بازی برای او بسیار جذاب و دوست داشتنی است. لیوان های پلاستیکی در سایزهای مختلف، جعبه های محکم، اشکال مخروطی، اسباب بازی های پازل دار، خانه سازی و انواع اسباب بازی هایی که با بستن و چفت کردن آنها به یکدیگر و سر هم کردن قطعات اسباب بازی می تواند وسیله بزرگتری بسازد، وسایل مناسبی برای بازی و سرگرمی کودک هستند. همچنین او از پر و خالی کردن فنجان در حمام لذت می برد.

 

3. عروسک پولیشی نرم: اغلب اوقات کودک در این سن پتو یا یکی از اسباب بازی های مورد علاقه خود را همراه خود دارد. پزشکان متخصص اطفال از این نوع ارتباط استقبال کرده و معتقدند کودکی که در این سن این نوع ارتباط را تجربه کرده در آینده نیز می تواند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند. همیشه کودک برخی از اسباب بازی ها یا حیوانات پارچه ایی را بیشتر از سایر اسباب بازی ها دوست دارد.

از خریدن اسباب بازی هایی که ربان، نوار، چشم پلاستیکی، نخ یا هر چیز دیگری دارد که کودک می تواند آن را از عروسک جدا کرده و وارد دهان خود کند، خودداری کنید. برای کودک عروسک بزرگ انتخاب نکنید زیرا برداشتن و بازی با آن برای او سخت است. بهتر است جنس عروسک قابل شستشو باشد و روی برچسب آن عبارت «مقاوم در برابر حرارت و آتش» درج شده باشد.

 

 4. توپ: بازی با توپ برای هر سنی از کودک مناسب و سرگرم کننده است. توجه کنید توپ باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا باعث خفگی کودک نشود. قطر توپ حداقل باید 4.5 سانتی متر باشد. برای نوزاد شش ماه تا نه ماه توپ سبک بهترین انتخاب است. اگر توپ جنسی خاص و جذاب مانند پارچه داشته باشد یا کودک با تکان دادن آن صدایی بشنود قطعا برای او دوست داشتنی تر است.

توپ را بین خود و کودک روی زمین هل دهید. با آغاز چهار دست و پا رفتن کودک می توانید توپ را به سمت دیگری پرتاب کنید و او با حرکت کردن دادن خود به سمت توپ برود.

 

5. وسایل خانه: برخی از کودکان وسایل داخل کابینت آشپز خانه را بیشتر از بسیاری از اسباب بازی ها دوست دارند. ممکن است کودک مدت طولانی با کاسه پلاستیکی، پیمانه ها و قاشق های چوبی سرگرم شود. این وسایل بی خطر را در کابینت پایینی قرار داده و درب آن را باز نگه دارید تا زمانی که مشغول تمیز کاری یا انجام کارهای آشپزخانه هستید با آنها بازی کند. حین بازی به کودک نگاه کنید، این وسایل سرگرمی های خوب و مناسبی برای کودک هستند همچنین متوجه می شوید هنگام بازی و به هم ریختن آنها او حس تخیل خود را به کار می برد.

نکته: اگر در حال آشپزی هستید کودک نباید در آشپز خانه نزدیک شما روی زمین باشد بهتر است او را با وسایل بی خطر آشپزخانه در تشک بازی خود قرار دهید. ممکن است کودک با پاشیدن یا ریختن مایعات داغ و مواد غذایی در حال پخت روی گاز یا با حرارت فر بسوزد.

 

6. اسباب بازی صدادار: چند قطعه خانه سازی یا اسباب بازی را روی یکدیگر قرار دهید و به کودک اجازه دهید آنها را خراب کند. اسباب بازی هایی که صدای جیر جیر می دهند، برخی آلات ساده موسیقی که کودک می تواند هنگام ضربه به آنها صدایی تولید کند، تلفن اسباب بازی، مکعب های صدادار که کودک با به هم زدن، فشار دادن یا تکان دادن صدای آنها را درمی آورد، سرگرمی های مناسبی برای نوزاد 6 ماه تا 9 ماه هستند. صدای اسباب بازی نباید خیلی بلند باشد زیرا ممکن است  به شنوایی کودک آسیب برساند به خصوص اگر آن وسیله بازی  نزدیک صورت او باشد.

 

7. اسباب بازی هل دادنی: زمانی که کودک توانایی حرکت به اطراف خود را پیدا می کند، علاقه بیشتری به اسباب بازی هایی که می تواند آنها را جابجا کند، پیدا می کند. برای او در این سن ماشین های محکم یا حیوانات چرخ دار انتخاب های مناسبی هستند.

 

اسباب بازی مناسب نوزاد 9 ماهه تا 12 ماهه

کودک در سن 9یا 10 ماهگی می تواند با خزیدن، سینه خیز رفتن، چهار دست و پا یا راه رفتن با کمک گرفتن وسایل خانه خود را به نقاط گوناگون اتاق برساند. ممکن است در دوازده ماهگی بایستد یا حتی راه برود.

در این سن کودک شروع به استفاده از وسایل گوناگون به حرکت خود کمک می کند، او می تواند با یک چوب یا عصا توپ خود را هل دهد یا با قاشق هویج های بشقاب غذا را جدا کند. همچنین علاقه بیشتری به انجام بازی های تعاملی پیدا می کند. او را غلغلک دهید و اجازه دهید او نیز شما را غلغلک دهد. با تلفن صحبت کنید سپس آن را به کودک دهید تا او نیز با کلمات نامفهوم صحبت کند و دوباره گوشی را به شما دهد و بازی را تکرار کنید.

مهارت حل مسئله نیز در کودکان 9 ماه تا 12 ماه رشد می کند. او می تواند برای برداشتن اسباب بازی درب جعبه را به طور کامل بردارد، او به جای رسیدن به اسباب بازی از روی درب، داخل جعبه را نگاه می کند. در این سن یادگیری کلمات آغاز شده و می تواند اسم اشیاء آشنا را تشخیص دهد.

او بدون کمک دیگران چهار دست و پا یا یا روی دو پای خود حرکت می کند و همین تحرک و امکان جابجایی، کنجکاوی او را بیش از قبل می کند. او می خواهد حرکت کند، اجسام را بگیرد و هر آنچه قبلا از دسترس او خارج بوده را بدست آورد. در این سن منزل باید محل امن و بی خطری برای کودک باشد.

کودک در سن 9 ماهگی تا 12 ماهگی هر چیزی را وارد دهان خود می کند. بنابراین اسباب بازی مناسب این سن را برای او تهیه کنید، همچنین به نکات ایمنی درج شده روی آن نیز دقت کنید که مناسب سن او باشد. 

ماشین موزیکال

اسباب بازی های مناسب نوزاد 9 ماه تا 12 ماه  

1. اسباب بازی های هل دادنی: این نوع اسباب بازی ها به کودک نوپای شما این شانس را می دهد تا مهارت جدید راه رفتن را با لذت بیشتری تمرین و تجربه کند. از بین انواع اسباب بازی های هل دادنی نوع سنگین آن مانند واگن قطار را انتخاب کنید. بنابراین کودک می تواند روی آن خم شود و به آن تکیه دهد و یک یا دو بار دور اتاق نشیمن راه برود.  استفاده از اسباب بازی های کشیدنی مناسب این سن نیست. اسباب بازی های کشیدنی برای کودک در سن بالاتر که می تواند هنگام راه رفتن پشت سر خود را نگاه کند، مناسب است. مهارت راه رفتن که کودک به تازگی آن را کسب کرده تجربه بسیار بزرگی است. اما حتی پس از اینکه تازگی تجربه راه رفتن نیز برای او از بین می رود، او ماه ها از کشیدن و هل دادن اسباب بازی ها لذت فراوان می برد.

 

2. جورچین: به او بفهمانید چرا قطعه مربعی شکل نمی تواند داخل حفره دایره ای شکل شود، این یک تمرین مناسب برای به چالش کشیدن اولیه مهارت حل مشکل در کودک 9 ماهه تا 12 ماهه است . جورچین یکی از انواع اسباب بازی های جذاب برای کودک در این سن است و به ندرت برای او خسته کننده می شود. همچنین می توانید یک ظرف شفاف پلاستیکی و تعدادی توپ یا اجسام مکعبی شکل به او بدهید و شاهد سرگرمی او باشید.

 

3. انواع توپ ها: کودک قبلا نیز با توپ بازی می کرد، اما اکنون بازی با توپ، ایستادن و پرتاب آن روی زمین برای او بسیار هیجان انگیزتر از قبل شده است. اسباب بازی های دیگری که ویژگی های توپ را دارند نیز برای او جذاب هستند. او به اسباب بازی هایی که درون آنها پر از هوا است و می تواند آنها را به هوا پرتاب کند و ویژگی های سرگرم کننده دیگری مانند پخش صدا و موزیک دارند، علاقه زیادی دارد.

 

 4. تلفن اسباب بازی: کودک 9 ماهه، 10 ماهه، 11 ماهه و 12 ماهه علاقه زیادی به تقلید رفتار پدر و مادر خود دارد. حتی اگر او نتواند کامل و واضح صحبت کند، ولی با در دست گرفتن گوشی تلفن و فشار داردن دکمه ها رفتار پدر و مادر خود را تقلید کرده و سعی می کند با دیگران و محیط اطراف خود ارتباط برقرار کند. هرچه تلفن اسباب بازی به نوع واقعی شباهت بیشتری داشته باشد بهتر است.

 

5. انواع کتاب ها: همه کتاب ها به ویژه کتاب هایی که با وارد کردن ضربه صفحات آنها باز می شود، کتابهایی که با باز کردن هر صفحه شخصیت های سه بعدی در آن دیده می شود و نقوش برجسته دارند، برای کودک بسیار جذاب تر هستند. بهتر است کتاب قابل شستشو بوده و جنس نرمی داشته باشد که کودک از کشیدن دست خود روی آن لذت ببرد.

 

6. قطعات خانه سازی: این اسباب بازی برای او این امکان را فراهم می کند تا بتواند هنر روی هم قرار دادن قطعات را تمرین کند. ممکن است فقط بتواند همزمان با چند قطعه بازی کند ولی ضربه زدن و فرو ریختن آنها برای کودک سرگرم کننده و جذاب است. ابتدا قطعات خانه سازی بزرگ، چوبی و رنگ نشده در اختیار او قرار دهید. در تولد یک سالگی او می توانید قطعات خانه سازی پلاستیکی و بزرگ که در یکدیگر فرو می روند و محکم می شوند به او هدیه دهید.

 

7. بیلچه و سطل بازی: اگر کودک علاقه زیادی به پر و خالی کردن سطل دارد این وسیله می تواند برای او جذاب و سرگرم کننده باشد. می توانید از این وسیله بازی در محوطه ماسه بازی ساحل و پارک ها استفاده کنید. کودک از بازی با آنها لذت برده و برای مدتی سرگرم می شود.