36 عضو
?مشاوره :
? #روانشناسی_تربیتی_فرزند:
#تلنگر
چند هزار صفحه کتاب تربیتی رو توی همین یک جمله ميشه خلاصه كرد?
*فرزندتون، اونی نمیشه که دوست دارید، اونی میشه که هستید!*
*#خودتون_رو_بسازید*
?مشاوره :
? #روانشناسی_تربیتی_فرزند:
#کودک_مضطرب
شايد داشتن فرزندی محتاط كه قبل از دست زدن به هر چيزی اول به چشمان مادرش نگاه كند يا بدون اجازه مادرش دست از پا خطا نكند، آرزوی بسياری از والدين باشد!
اما بد نيست بدانيد كودكی كه حتی برای آب خوردنش هم منتظر گرفتن تاييد از مادرش است، احتمالا در بزرگسالی با اختلال وسواس درگير میشود.
مادران مضطربی كه با كنترل كودکشان سعی میكنند، استرس خودشان را كنترل كنند، كودكانی پر از ترس و اضطراب تربيت میكنند.
پس نگذاريد ترسهای شما باعث تربیت کودکانی ترسو و مضطرب و وسواسی شود.
#نصایح
?صــلوات...
هم مـــداد است و هم پاك ڪن!!!
یعني...هم حسنہ مینویسد!!!
و هم ڪَناه را پاڪ ميڪند!!!
روزتان معطر به عطر
صلوات بر محمـد وآل محـمد?
?مشاوره :
?روان_شناسی_تربیتی_کودک :
#فرزندپروری#نقاشی
پدر ومادر عزیز ، اگر فرزندتان روی دیوار رنگ آمیزی می کند ،
بخشى از ديوار را با كاغذ پوشانده
?و به او بگوييد كه مى تواند از آنجا براى نقاشى كردن استفاده كند.
?مشاوره :
? #روانشناسی_تربیتی_فرزند:
#کودک_پرخاشگر
*تكنيك هاي رفتار با كودك پرخاشگر*
نگویید : اینقدر همه چیز را پرت نکن!
بگویید: وقتی اسباب بازی هایت را پرت می کنی من فکر می کنم دوست نداری با آنها بازی کنی. آیا این طور است؟ این تکنیک گوینده/شنونده، برای کمک به ارتباط دهی احساسات به شیوه ای غیررودررویی است.
✅ این شیوه نه تنها مسیرهای گفتگو را باز نگه می دارد بلکه شما الگویی می شوید برای این که نشان دهید موقعیت پیش آمده از نگاه شما چگونه است، در نتیجه کودک شما فرصت این را پیدا می کند تا حادثه پیش آمده را مجددا از نگاه خودش و با زاویه ای دیگر بازبینی کند.
?مشاوره :
? #روانشناسی_تربیتی_فرزند:
#گفتار_و_رفتار_دوگانه
*گفتار و رفتار دوگانه با کودک ممنوع*
«گفتار و رفتار دوگانه شما؛ کودک را گیج و سردرگم میکند.»
➖ مثال:
? یک شب به کودک بگوییم باید دیگه دراتاق خواب خودت بخوابی.
?چند شب بعد بگوییم: اشکالی نداره روی تخت ما بخوابی!!
▫️ بگوییم دیگه اجازه نداری بیشتر از یکساعت با کامپیوتر کار کنی.
▪️ یک روز که کار داریم بگوییم: امروز هر چقدر خواستی با کامپیوتر بازی کن!!
?به کودک بگوییم نمیشه روی صندلی جلوی اتومبیل بشینی.
? یک روز که مجبوریم بگوییم تو کوچکی بیا صندلی جلو تا عقب ماشین، جا تنگ نباشه!! یا اینجا پلیس نیست، بیا جلو بشین!!
? این رفتار و گفتار چندگانه ما سبب :
? کودک متوجه عدم قاطعیت ما میشود.
? بچه گیج و سردرگم میشه.
? سبب اضطراب فرزندمان میشه
?? زیرا نمیداند کدام حرف ما همیشگی است .
و نمیتواند روی حرفهای ما حساب کند.
? یا رحمان و یا رحیم?
خدایا! بنده ات را ناز کردی،
چه زیبا در به رویم باز کردی.
دوباره بوی باران،بوی رحمت،
نشان تازه ای از کوی رحمت
سلام ای سفره داران ضیافت،
سلام ای بندگان باشرافت
سلام ای افتتاح نیمه شبها ،
ابوحمزه،دعای زیر لبها
دلم تنگ مناجات است ای دوست،
که اوقات ملاقات است ای دوست
فرا رسیدن ماه رمضان مبارک.????????????
*#آرامش⇜❥*
*قشنگ ترین آدمای دنیا نه چشم رنگیان نه چشم درشتا، نه اونا که چال رو لپشون نه اونا که پوستشون صافه، نه اونا که قدشون بلنده و...
اینا هیچکدوم قشنگرینها نیستن؛
قشنگترینها،
مهربون ترین هان
اونایی که بلدن بین غرور و عشق دستشونو سمت عشق دراز کنن..
اونایی که میدونن چجوری قلبتو مال خودشون کنن..
اونایی که زبونشون به عشق میچرخه
اونایی که عزیز بودن آدمهای دور و برشونو بهشون متذکر میشن
باعث حال خوب دنیا میشن، قشنگ ترینها، خوش اخلاق ترین ها و مهربون ترینان
نسبت قشنگی آدمها رابطه مستقیم داره با زلالی ِقلبشون
اونایی که حتی اگه قلبت آهنی باشه، حتما آهن ربا میشن
اونا که اگر دوستت دارن، توی نشر عشق و مهربونی خساست خرج نمیدن و بهت یاداوری میکنن عزیز بودنتو
" قشنگ ترینها، جنس قلبشون همیشه مخملیه!*
?مشاوره :
? #روانشناسی_دینی_فرزند
#هر_حرفی_نگفتن:
این پدر است که به فرزندان چگونه حرف زدن و درست حرف زدن و با اندیشه سخن گفتن را باید بیاموزد به همین جهت حضرت امیر علیه السلام فرمود:
?و لا تقل مالاتعلم و ان قل ما تعلم و لاتقل مالاتحبّ ان یقال لک؛
(پسرم) آنچه را نمی دانی نگو(و در امری که تخصص نداری اظهار نظر نکن) گرچه آنچه را می دانی اندک است، آنچه را دوست نداری به تو نسبت دهند، درباره دیگران مگو.
#تجربه_موفق
#گرفتن_از_پوشک
ادامه ی تجربه ی موفق؛ رهایی از پوشک
معمولا بچه ها بعد از گذشت دو هفته پیشرفت چشمگیری می کنن و بخش زیادی از کار رو یادمیگیرن و می تونن مدت زمان بیشتری خودشون رو کنترل کنن و فاصله زمانی دستشویی رفتن هاشون خیلی بیشتر میشه و کار بسیار راحت تر میشه ?
حتی اگه خونه رو سفره کشی کردید می تونید همه رو جمع کنید و به شکل اول برگردونید شما می تونید تا یک ماه خودتون ببریدش دستشویی ولی بعد از اون معمولا بچه ها خودشون دستشویی داشته باشن میگن?
حتی بعضی بچه ها هم بعد از دو هفته یاد میگیرن که بگن به هر حال متفاوت هستن و شما می تونید هر وقت خواستید یک تستی بکنید و مثلا یک مرتبه نبریدش ببینید بالاخره میگه یا بعد از چندین ساعت خودش رو خیس می کنه. ??
?قانون های لازم:
لازمه که در همون هفته های اول قوانینی به بچه ها آموزش داده بشه که این قوانین به واسطه ی سنشون به راحتی توسط اونا پذیرفته میشه و در پذیرشش چون و چرا نمی یارن. این قوانین عبارتند از:
♦️?1- بچه های کوچیک معمولا روی سنگ توالت نمی نشینن و کنار سنگ کارشون رو انجام میدن. همونطور که می دونید رو به قبله یا پشت به قبله نباید دستشویی کرد یعنی در موقع ادرار و دستشویی کردن نباید شکم یا سینه رو به قبله یا پشت به قبله باشه درسته که بچه های کوچیک تکلیفی ندارن اما خوبه که از همون کوچیکی این آموزش رو بهشون بدیم که باید در جهت خاصی بشینن.
من از همون اول بهش گفتم از کدوم طرفی بشینه درسته و برچسب هایی که براش می چسبوندم رو به دیواری می چسبوندم که وقتی جلوی اون میشینه در جهت قبله نباشه. بعضی وقتا هم که اشتباه می نشست بهش میگفتم از کدوم طرفی باید می نشستی؟ یا اگه گفتی از کدوم طرفی درست بود؟ خودش سریع در جهتی که آموزش داده بودم می نشست.
البته بعضی وقتا بازیگوشی میکرد و با لبخندی معنی دار عمدا در جهت دیگه ای می نشست و من میگفتم نه اشتباه بود! اگه گفتی کدوم طرفی درست بود؟ و اون در انواع جهت ها می نشست تا جهت درست رو انتخاب کنیم.
♦️? 2- اگه بچه ها از لگن استفاده می کنن باید سعی کنیم که از ابتدا با لگنش رابطه ی خوبی برقرار کنن. مثلا بچه ی من روز اولی که دستشوییش رو توی لگن انجام داد با دیدن اونا توی لگن از لگنش بدش اومد و گفت که لگن کثیفه!?
من به مدت دو هفته لگنش رو پنهان کردم تا یادش بره و بعد که آوردمش، قسمت داخلی لگل رو در آوردم و اجازه دادم تا دستشویی هاش رو کف دستشویی بریزه. می تونید لگن رو تزیین کنید تا اون رو بیشتر دوست داشته باشه.?
♦️? 3- توی فصل سرما دقت داشته باشید که سطح لگن سرد نباشه تا
با نشستن روی اون پاهاش سرد نشه و از اون فراری نشه. اگه قسمت رویی لگن جدا میشه میتونید اون رو بشویید و نزدیک شوفاژ بذارید و وقتی می خواهید برید به دستشویی اون رو که کاملا گرم هست روی لگن بذارید
حتی می تونید با کمک پارچه و مقداری پنبه یه سطح نرم برای روی لگن بدوزید و اون رو کنار شوفاژ بذارید و وقتی می خواهید به دستشویی برید اون رو روی لگن بذارید و حتی می تونید اسم «بالش لگنی» رو براش انتخاب کنید.?
♦️? 4- معمولا بچه ها دوست دارن زیاد آب بریزن می تونید بهش کلمه ی اسراف رو یاد بدید و بگید زیاد آب بریزیم اسراف میشه، فرزند من که کارش به جایی رسیده که به خود من هم تذکر میده مامان شیر آب رو ببند اسراف میشه!?
♦️? 5- بهش یاد بدید که وقتی وارد دستشویی شدیم باید در دستشویی رو ببندیم که کسی ما رو اونجا نبینه! می تونید از اون بند شعر کتاب مامان بیا جیش دارم که درباره ی خرس سفید خسته نوشته شده هم کمک بگیرید فقط به جای در خونه رو نبسته بگید در دستشویی رو نبسته???
✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️
#تجربه_موفق
#گرفتن_از_پوشک
#قوانین_دستشویی_برای_کودک
ادامه ی تجربه ی موفق؛ رهایی از پوشک
♦️? 6- اوایل پروژه می تونید شلوار و لباس زیرش رو دربیارید، ولی وقتی یه کم راه افتاد می تونید یادش بدید که شلوارش رو تا نصفه پایین بکشه و پاچه هاش رو به منظور مسایل امنیتی بالا بزنه و بشینه و دستشویی کنه.
اینطوری برای مواقعی که کسی بیرون از دستشویی هست خوبه! توجه داشته باشید که حیا امری هست که از بچگی به بچه هامون هدیه می دیم، با گفتن این که اشکال نداره و این حرفها خیلی چیزها رو براشون عادی جلوه میدیدم و بعدا توی بزرگسالی نباید توقع داشته باشیم که خیلی کارها رو بکنه و یا نکنه!
قانون «کسی نباید ما رو بدون لباس زیر ببینه» از جمله قوانینی هست که اگه توی کودکی به بچه گفته بشه و براش عادی بشه، جلوی خیلی از سوالاتش رو می گیره و بچه توی دوگانگی قرار نمی گیره که مثلا چطور تا دیروز اشکال نداشت که بقیه منو بدون لباس زیر ببیند ولی الان اهمیت پیدا کرده و از این حرفها!????
یک حسن دیگه ای که وجود داره که بچه ها یاد بگیرن لباسشون رو نصفه بکشن پایین و کارشون رو انجام بدن اینه که اینطوری دیگه آلت تناسلی خودشون رو نمی بینن و کمتر روش حساس میشن و به فکر بررسی اون میفتن!!!!????
البته برای اینکه این مساله رو بهشون یاد بدید که لباسشون رو کامل در نیارن خیلی عجله نکنید و بهش فشار نیارید، وقتی که دیگه توی دستشویی رفتن حسابی راه افتاد فقط و فقط با روش های تشویقی و انگیزه دادن یادش بدید که لباسش رو تا بالای زانوش بکشه پایین و بنشینه و راحت کارش رو انجام بده .
✅ مثلا من وقتی فرزندم به طور کامل فرآیند دستشویی رفتن رو یاد گرفت بهش گفتم آفففففرین تو دیگه خیلی بزرگ شدی و همه ی کارهای دستشویی رفتن رو بلد شدی فقط یه کار مونده که اگه اون رو هم یاد بگیری دیگه همه چی رو بلدی و اون با هیجان پرسید چه کاری؟ ...
و اینجا بود که زدم به هدف و گفتم اینکه بتونی مثل آدم بزرگا لباست رو نصفه دربیاری و کارت رو انجام بدی، بعد از مدتی خودش بهم پیشنهاد داد که این کار رو یادش بدم و من هم شدیدا استقبال کردم و جهت انگیزه دادن بیشتر شب برای آقای پدر تعریف کردیم و کلی تشویقش کردیم.
از اون به بعد هم هر وقت خودش میگفت میخواد لباسش رو نصفه دربیاره من استقبال میکردم تا کم کم خودش به این نتیجه رسید که چقدر اینطوری راحت تر هست ??
♦️? 7- سعی کنید تا اونجاییکه می تونید بچه ها فقط با خودتون به دستشویی بروند و نسبت به بقیه حیا داشته باشند . و به هیچ وجه دخترها رو با پدرها به دستشویی نفرستید چون این کار عوارض خیلی
بدی روی روحیه ی دخترتون خواهد داشت.
ولی در مورد آقا پسرها بد نیست تا اونجاییکه می تونید حداقل بعد از سن سه سالگی آقای پدر محترم خانواده این مسئولیت رو تقبل کنند. البته اگه زحمتی براشون نباشه ?
♦️?8- می تونید بهش یاد بدید که بعد از شستشو بهتره خودش رو خشک کنه تا مثلا لباسش خیس نشه.
♦️?9- شستن دست ها قبل از خارج شدن از دستشویی هم خیلی نکته ی مهمی هست، می تونید براش چهارپایه ای تهیه کنید تا وقتی می خواد دست هاش رو بشوره بره روی اون و قدش به شیر آب برسه یا حتی اگه محیط دستشویی تون خیلی کوچیکه می تونید از اون چهارپایه های کم جا و تاشو بگیرید.
♦️?10- اگه به خشک کردن دست ها با حوله هم حساس هستید می تونید از این آویزهای عروسکی بگیرید و براش آویزون کنید تا بیشتر تشویق بشه ازش استفاده کنه.
♦️?11- یک مساله ای که معمولا وقتی بچه ها بزرگتر میشن، مامان ها باهاش درگیر هستن اینه که قبل از بیرون رفتن از خونه یا قبل از خواب باید بچه ها به دستشویی برن اما مقاومت می کنن.
? شما می تونید همین مساله رو به عنوان یک قانون در همین سن بهشون یاد بدید تا وقتی بزرگتر شدن این مساله براشون عادی شده باشه.
من وقتی می خواستم ببرمش بیرون از خونه، بهش گفتم که آدما قبل از بیرون رفتن از خونه و قبل از خواب باید برن دستشویی و دلشون رو خالی کنن که راحت باشن و این نکته رو توی قصه هایی که براش تعریف میکردم میگفتم. فرزندم الان این مساله براش به عنوان یک قانون جا افتاده، امیدوارم وقتی بزرگتر شد هم همینطوری بمونه?
♦️?12- همونطور که می دونید یکی از مستحبات درون دستشویی خواندن دعای مخصوص دستشویی هست. می تونید حتی در حال پایین کشیدن لباسش اون رو آهنگین بخونید . چون این دعا خودش آهنگینه بچه ها ازش خوششون میاد و براشون حکم بازی رو داره.
خوندن این دعا باعث میشه که شیاطین به اندام نگاه نکنند و همین نکات ریز می تونه توی تربیت جنسی و آرامش فرزندتون و خودتون تاثیر خوبی داشته باشه:
?بسم الله و بالله اعوذبالله من الرِجسِ النَجِسِ الخَبیثِ المُخبِثِ الشیطان الرجیم?
✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️
#تجربه_موفق
#گرفتن_از_پوشک
#نکاتی_برای_گرفتن_از_پوشک
ادامه ی تجربه ی موفق؛ رهایی از پوشک
?بیرون رفتن از خانه در طول پروژه:
?با توجه به اینکه نمیشه بچه ها رو در طول این پروژه توی خونه زندانی کرد لازمه که گاهی به گردش هم ببریمشون. در طول این مدت شما می تونید با پوشوندن شورت آموزشی به فرزندتون به پیاده روی های کوتاه مدت یا خرید برید و یا حتی می تونید به پارک برید البته با تجهیزات کامل! ?
من در هفته اول فقط با فرزندم به پیاده روی و خرید می رفتیم که معمولا بیشتر از یک ساعت یا یک ساعت و نیم هم طول نمی کشید. شورت آموزشی پاش می کردم و روی اون یک شورت معمولی و بعد هم شلوار میپوشوندم و قبل از بیرون رفتن و بعد از برگشتن همون قانون دستشویی رفتن رو اجرا می کردیم.
البته هفته های بعد برای پارک رفتن دو دست لباس و نایلون برا لباس های احیانا نجس شده و خوراکی های تشویقی رو همراه خودم میبردم و حتی مخصوصا به پارک میرفتیم تا یاد بگیره که دستشویی های بیرون از خونه رو هم استفاده کنه ??
دفعه ی اول که بیرون از خونه می خواستم ببرمش دستشویی یه کم مقاومت کرد اما با همون ترفند اسمارتیز و خوراکی های رنگی بردمش و دفعات بعدی خیلی راحت تر باهام به دستشویی های عمومی می اومد اگر هم مثلا میگفت دستشوییش کثیفه میگفتم بله الان شلنگ میدم شما کثیفی هاش رو بشور و از بین ببر! و وقتی داشت می شست کلی ازش تشکر و تقدیر به عمل می آوردم? و الان دیگه این مساله براش عادی شده و وقتی بیرون هم باشیم خیلی راحت به دستشویی میاد?
?پوشک شب:
همیشه شنیده بودم و خونده بودم که بچه ها اول کنترل ادرار در شب رو یاد میگیرن و بعد روز رو و وقتی شب ها پوشکشون خشک باشه نشون دهنده ی اینه که آماده هستن تا از پوشک گرفته بشن.
اما در مورد فرزند من این برعکس بود! یعنی وقتی کنترل روز رو به دست آورد شب ها هم دیگه پوشکش رو خیس نکرد. اگه فرزند شما شب تا صبح پوشکش خشک نمی مونه یا مثلا خودتون نگران هستید می تونید تا مدتی پوشک شب رو براش داشته باشید به این ترتیب که وقتی خوابش برد و خوابش سنگین شد پوشکش کنید و صبح که از خواب بیدار شد و هنوز خواب آلود هست با همون روش های تشویقی و بدون زور و اجبار ببریدش دستشویی و خیلی سرعتی قبل از اینکه بفهمه چی شد پوشک رو باز کنید و از پشت بردارید و بگید آفففففففرین لباست خشکه. ??????
این کار مخصوصا در چند هفته ی اول توصیه میشه و از جمله مزایای اون اینه که بچه ها وقتی کم کم کنترل روز رو به دست آوردن دیگه بهتر در طول شب خودشون رو نگه میدارن همچنین در هفته های اول فشار کمتری به خودتون
میاد و اعصابتون در طول روز راحت تره چون خواب شبتون رو داشتید و صبح هم با یک عالمه رختخواب خیس شده مواجه نشدید! ????
اینطوری بچه رو هم در طول شب بدخواب نمی کنید که بخوایید چند بار ببریدش دستشویی و هم اون اذیت بشه هم خودتون.? مخصوصا اگه فصل سرما باشه مجبور نیسیتد وقتی صبح بیدار شد و جاش رو خیس کرده بود مدام ببریدش حمام و خدایی نکرده سرما هم بخوره! ?
بعد از یک مدت وقتی دیدید پوشکش رو شب تا صبح خیس نمی کنه می تونید با خیال راحت اون رو هم حذف کنید. ?????
من بعد از یک ماه از شروع پروژه دیگه پوشک شب رو هم حذف کردم و با وجودی که صبح ها دیر از خواب بیدار میشد اما شکر خدا باز هم خودش رو خیس نمی کرد ? البته پیش میاد بعضی وقتا نزدیک اذان صبح توی خواب غر غر میکرد و مشخص بود دستشویی داره که اگه اینطوری بود میبردمش تا کارش رو انجام بده.?
?چند نکته:
♦️? هنگام خرید شورت های آموزشی دقت کنید کشباف هاش خوب دوخته شده باشه و نایلون شورت در محل سوزن های دوختش سوراخ نباشه و حتی الامکان حوله ی نرم تری داشته باشه تا بچه ها کمتر اذیت بشن.
♦️? وقتی بچه ها شورت آموزشی میپوشن کمی عرق میکنن و ممکنه شما فکر کنید جیش کردن یا شک کنید که این رطوبت بالاخره جیشه یا عرق! یکی از راه های تشخیص اینه که اگه عرق باشه فقط حوله شورت خیسه و کشباف ها خشک هستن اما اگه جیش باشه کشباف هاش هم خیس میشه!
♦️? یادمون باشه که واقعا ما از این که دل بچه امون راحت شده باید خوشحال باشیم. یاد بسیاری از بیماری هایی بیافتیم که خیلی ها باهاش درگیر هستند و این نعمت رو خدا به بچه ی ما داده که به سلامت خودش رو تخلیه کنه، واقعا جای شکر داره و کمتر در مواقع بحرانی به عصبانیت منجر میشه، می تونیم به فرزندمون یاد بدیم که وقتی کارش تموم شد همونحا دستش رو بکشه روی دلش و بگه سبحان الله و الحمدلله، خداروشکر که دلم راحت شد.?
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
امیدوارم این تجربه برای شما مامان های عزیز مفید واقع بشه و شما هم مثل من خیلی راحت و بدون فشار و استرس این مرحله رو پشت سر بذارید ?
✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️
مدتی که فرزند شما کنارتان می خوابد، در شیردهی نیمه شب و شیردهی های موقت، مراقب تنفس او باشید.
منبع: کتاب نسیم مهر1 - حسین دهنوی
✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️
#جداسازی_محل_خواب_کودک
?جداسازی کودک برای خواب:
یکی از مشکلاتی که ما در فرهنگ خود داریم این است که به دلیل وابستگی بیش از حد والدین به کودکان و گاهی به دلیل گرفتن احساس آرامش از آنها؛ والدین کودکان را کنار خود میخوابانند و قادر به جدا کردن محل خواب آنها از اتاق خود نیستند.
?هرچه سن جدا کردن محل خواب کودکان در سنین پایینتر صورت بگیرد، این روند آسانتر و با آرامش بیشتر ممکن خواهد بود اما هر چه سن جدا کردن محل خواب در سن بالاتر باشد، این امر سختتر و گاهی غیرممکن می شود.
❓ اما مناسب ترین سن برای جداکردن اتاق خواب کودک از والدین چه زمانی است؟....
♦️? بهترین زمان جدایی، 12 تا 18 ماهگی است یعنی بین یک تا دو سالگی. چون تا این سن، هنوز به والدین وابسته نشده و مهمتر از آن، ترس از تاریکی برایش مفهوم نیافته است.
بین یک تا دوسالگی، کودک در شرایط مناسب تری نسبت به گذشته قرار دارد، در این زمان کودک آن قدر توانایی هایش بهبود یافته است که می تواند، مادر خود را از نیازهای اولیه مانند گرسنگی مطلع سازد و حتی اندکی تاخیر در رفع این نیازها را تحمل کند؛ بنابراین چنانچه اندکی دورتر از مادر باشد می تواند چند دقیقه ای منتظر بماند تا مادر، خود را به او برساند.
?❤️گذشته از این، گرمای وجود مادر و صدای ضربان قلب او در آرامش و رشد عاطفی او بسیار مؤثر است.
?❤️تماس بدنی کودک با مادر، سبب افزایش ترشح هورمون پرولاکتین در شیر مادر میشود
?❤️و افزون بر این، مادر میتواند در مرحله ی آسیبپذیری خواب کودک به او کمک کند و برای انتقال کودک از خواب سبک به عمیق و برعکس، به او یاری برساند.
?خواب کودک، دو مرحله دارد:
?مرحله ی سبک
? و مرحله عمیق.
✅ در مرحله ی سبک، چشم، حرکت دارد، و نیمه بسته است؛ بدن پیچ و تاب میخورد و حرکات تنفسی کودک نامنظم است.
✅در مرحله ی عمیق، بدن آرام، و تنفس منظم است و دست ها و پاها در دو طرف بدن رها می شود.
?80 درصد خواب نوزادان سبک است و تا 3 سالگی 80 درصد خواب عمیق می شود، و این پدیده از الطاف الهی است تا کودک در خواب سبک بتواند در برابر سرما، گرسنگی، گرفتگی بینی و قطع تنفس، عکس العمل نشان دهد.
کودکان، دائم از مرحله ی خواب سبک به عمیق و برعکس در حال تغییرند و این تغییر دائم، دفعات بیداری و در نتیجه دفعات زمان آسیب پذیری را بیشتر می کند.
?وجود مادر کنار کودک می تواند انتقال از خواب سبک به عمیق را با شیردهی یا نوازش و لالایی راحتتر کند و در صورت عدم حضور مادر، انتقال، به راحتی انجام نمی شود و کودک گریه های عصبی سر خواهد داد.
در
#جداسازی_محل_خواب_کودک
?چند توصیه برای جداسازی محل خواب کودک:
?1- اتاق کودک را به مکان مطلوبی برای او تبدیل کنید مثلاً از اسباب بازی هایی که به آن ها علاقه نشان می دهد استفاده کنید.
?2- اتاق کودک باید از نور کافی برخوردار باشد تا او بتواند با اطمینان و بدون ترس به اتاقش رفت و آمد کند.
?3- او را به اتاقش ببرید و قسمت های مختلف آن را نشانش دهید اگر در فضای اتاق کمد وجود دارد یا قسمتی هست که از دید او دور است آن مکان را به او نشان دهید تا نسبت به فضای اتاق آشنایی کاملی پیدا کند.
?4- هرگاه می خواهید برای کودک کتاب بخوانید یا با او بازی کنید به اتاق او بروید و در آن جا این فعالیت ها را انجام دهید تا نسبت به اتاقش دیدگاه مثبتی پیدا کند.
?5- در کلام خود دقت کنید اتاق را به محیطی که او را از خانواده دور می کند تبدیل نکنید مثلاً دایم نگویید: " برو تو اتاقت من باید آشپزی کنم" همچنین با تحکم او را وادار به این کار نکنید به عنوان نمونه نباید گفت: "همین الان باید بروی توی اتاق در غیر این صورت دیگر دوستت ندارم".
?6- برای کودکان بالاتر از 3 سال می توانید از جدول امتیاز دهی استفاده کنید و به ازای هر شب که در اتاقش بخوابد یک ستاره در جدول اضافه کنید و در مقابل هر 5 ستاره یک پاداش از پیش تعیین شده به او بدهید.
?7- طبیعی است که کودک اندکی در مقابل تغییر مکان مقاومت کند. اگر بر مالکیت داشتن او بر اتاق تاکید کنید و به این احساس مالکیت احترام بگذارید او گرایش بیشتری به این تغییر نشان خواهد داد.
?8- کودک باید از نظر محبت سیر باشد در اینصورت جدا شدن برایش راحت تر خواهد بود، اگر به بچه توجه نکنیم و یا کم توجهی کنیم دوست دارد زمان خواب بین پدر و مادر بخوابد.
?9- زمانی که کودک در اتاق شما می خوابد رختخواب جداگانه ای داشته باشد و در رختخواب خود و با کمی فاصله کنار شما بخوابد.
?10- برای اینکه به ویژه بعد از سال اول، کودک را جدا کنیم بهتر است والدین در اتاق خواب کودک حضور پیدا کنند برای او قصه بگویند تا به خواب رود.
❌اگر کودک در سن بالاتری است و تا صبح چند بار بیدار می شود و میخواهد به رختخواب والدین برگشته و پیش آنها بخوابد، در اینجا مقاومت والدین به ویژه مادر نقش اساسی و مهم را دارد. مادر باید به همراه کودک به اتاق او برگردد و تا موقع خوابیدن کنار او باقی بماند.
?11- گاهی ممکن است حادثه ای ناگوار پیش آید مثل مرگ یکی از نزدیکان و در دل کودک ترس ایجاد شود و بخواهد تا مدتی پیش والدین بخوابد در این صورت نیز توصیه می شود رختخواب او کاملا جدا و با فاصله باشد.
?12- اگر سن کودک شما
بالاتر رفته و اتاق خواب او را جدا نکرده اید توصیه می شود از جدا کردن مرحله به مرحله استفاده کنید. یعنی کودک در مرحله اول در رختخواب خود در اتاق والدین بخوابد، بعد رختخواب او به تدریج فاصله بیشتری از رختخواب والدین بگیرد تا آنکه به اتاق خودش منتقل شود.
?13- لازم است که محيط خواب تاريک و آرام باشد پس هرگز کودک خود را از تاریکی نترسانید. نور موجب ميشود که برخي از هورمون ها که درطول شب و تاريکي مي توانند در بدن تاثير داشته باشند به ميزان لازم ترشح نشوند و با توجه به اينکه هورمون رشد که در دوران کودکي اهميت زيادي دارد هنگام خواب شبانه به ميزان کافي ترشح مي شود.
?14- والدین می توانند برای زمانهایی که کودک در تخت خود میخوابد چند ستاره به او بدهند و برای هرچند ستاره ای که دریافت کند جایزهای در نظر بگیرند تا این روند رفتاری در کودک تشویق شود.
? 15- برای کودکان بزرگتر سعی کنید دکوراسیون اتاق کودک را با نظر خود کود تغییر دهید و حتی الامکان رو بالشتی یا رو تختی مورد علاقه اش را تهیه کنید تا علاقه و انگیزه اش برای خوابیدن در اتاق خودش بیشتر شود.
?16- بهتر است محل خواب کودک را به صورت تدریجی جدا کنید تا به محیط اتاقش عادت کند مثلا از خواب بعد از ظهر شروع کنید و وقتی با محل خوابش انس بیشتری گرفت کم کم این روند را برای شب ها در پیش بگیرید.
?17- صبور بودن را به خاطر داشته باشید فرزند شما زمانی این کار را انجام خواهد داد که شما با شکیبایی مادرانه خود او را به این مرحله از استقلال برسانید .
?18- در برخی مواقع گاه این خود مادران هستند که به کودکان وابسته اند اگر مادری از دوری موقت و شبانه کودک برای خوابیدن دچار اضطراب مفرط می شود، بهتر است برای پیش گیری از مشکلات آینده از مشاوره با یک روان شناس بهره مند شود.
✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️
هستند.
✅ می توانید ماه و ستاره را روی مقوا بکشید دور آن را برش بزنید و آن را از کاغذ جدا کنید سپس مقوا را جلوی نور بگیرید و آن را تکان دهید تا تصویر ماه و ستاره روی دیوار اتاق بیفتد و از کودک بخواهید آن ها را بگیرد.
✅ به این ترتیب می توانید مفاهیمی همچون دوری و نزدیکی از منبع نور و بزرگ و کوچک شدن سابه ها را نیز به او آموزش دهید.
❎ به طور کلی کودک را با بازی های مختلف در محیط تاریک همراهی کنید تا لحظات شادی را در آن محیط سپری کند و به او خوش بگذرد.
❌? البته به این نکته هم توجه داشته باشید که مدتی طول خواهد کشید تا این ترس کمرنگ شود پس هرگز او را سرزنش نکنید و اصلا برچسب ترسو بودن به او نزنید.
✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️
#جداسازی_محل_خواب_کودک
#ترس_از_تاریکی
? ترس از تاریکی:
متاسفانه بعضي از والدين کودکان خود را از تاريکي ترسانده و باعث مي شوند تا کودک اعتماد به نفس کافي براي تنها خوابيدن را نداشته باشد.
? معمولاً ترس از تاریکی زمانی در کودک به وجود می آید که شب در تاریکی قرار گیرد؛ این مسئله ممکن است در نتیجه اصرار والدین بر خوابیدن کودک در اتاق تاریک و به تنهائی باشد و یا زمانی که کودک نیمه شب بیدار می شود در تنهائی و تاریکی احساس وهم نماید. برخی کودکان آنقدر در تاریکی دچار وحشت می گردند که ضربان قلبشان به شدت افزایش می یابد.
?والدین بایستی این واقعیت را بپذیرند که اتاق تاریک برای کودکان ماهیتاً متفاوت با زمانی درک می شود که چراغ ها روشن است یا روشنائی اتاق مناسب است.
♦️?بنابراین، بهترین و مؤثرترین شیوه در کاهش این ترس، آن است که به فرزندان خود اطمینان دهیم اتاق و فضای آن، در تاریکی و روشنائی تغییری نمی کند.
❤️جهت کاهش ترس از تاریکی در کودکان چند راه کار پیشنهاد می گردد:
✅ از چراغ خواب استفاده کنید؛ اما محل قرار گرفتن چراغ خواب هم بسیار حائز اهمیت است، چرا که باید در محلی قرار گیرد که باعث ایجاد سایه های ترسناک نگردد.
✅ پس از آنکه چراغ اتاق خواب کودک را خاموش کردید، چند دقیقه ای در کنارش بمانید و راجع به مسائل مختلف با او صحبت کنید، در این مدت هم چشم کودک با تاریکی منطبق می شود و هم اطمینان خاطرش افزایش خواهد رفت.
✅ درب اتاق کودک را نیمه باز بگذارید و به او بگوئید در نزدیکی اتاقش باقی خواهید ماند. فراموش نکنید که ممکن است حتی صدای باد هم، در شب برای کودکان وهم آور و متفاوت از روز، تلقی گردد.
✅ اگر فرزند شما نیمه شب از خواب بیدار شد به همراهش به اتاقش بروید، مسئله را جویا شوید، او را اطمینان ببخشید که علتی برای ترسیدن وجود ندارد سپس شرایطی را که باعث ترس او شده کشف کنید و آن را رفع نمائید. به کودکتان بگوئید افتخار می کنید که آنقدر بزرگ شده است که می تواند به تنهائی در اتاق خودش بخوابد.
✅ برای اینکه کودکتان تاریکی و روشنایی را درک کند گاهی در قالب بازی او را بلند کنید تا خودش لامپ را روشن و خاموش کند.
✅ اگر فرزند شما از تاریکی میترسد بازی هایی مثل سایه بازی در اتاق تاریک را با او انجام دهید مثلا چراغ قوه های کوچک برایش بگیرید و حیوانات مختلف را روبروی چراق قوه نگه دارید و از او بپرسید این چه حیوانی ست و بعد صدایش را تقلید کنید و داستانی تعریف کنید
✅ همچنین می توانید اشیاء مختلف دیگر را جلوی نور بگیرید تا از روی سایه ی آن ها حدس بزند که چه چیزی
#جداسازی_محل_خواب_کودک
#تجربه_موفق
?تجربه ی موفق جداسازی محل خواب کودک:
22 ماهه بود و من تصمیم داشتم تا از ماه بعد شروع کنم و کم کم و تدریجی دخترم رو از شیر بگیرم. ولی می دونستم که باید بین هر پروژه ای که می خوایم برا بچه ها اجرا کنیم حداقل بیست روز و یا یک ماهی فاصله باشه تا بهتر بتونن با تغییرات کنار بیان و اونها رو قبول کنند و توی روحیه اشون اثر بدی نذاره.?
از طرفی دخترم شدیدا به شیر خوردن وابسته بود و با دیدن جای من توی تخت یادش می افتاد که شیر بخوره، کافی بود من رو توی همون جایگاه همیشگی ببینه که نشستم، حتی اگه سیر بود هم به هوس می افتاد.?
به همین خاطر طی یه عملیات ضربتی تصمیم گرفتم از همون شب توی اتاق خودش بخوابه. البته ناگفته نمونه که توی هفته ی اخیر چند روز بعدازظهر توی اتاق خودش خوابیده بود.?
اولین مرحله سعی کردم که این تغییر رو با ذوق بسیار براش تعریف کنم. بهش گفتم: «اگه گفتی می خوایم امشب چی کار کنیم؟» . اون ذوق بهش منتقل شد و با علاقه ی خاصی همراه با نگاهی پر از چرا گوش داد و من گفتم : «از امشب می خوایم بریم پیش عروسک هات بخوابیم».?
چون همه ی این ماجرا رو با هیجان و ذوق تعریف کردم خیلی استقبال کرد و من هم سریع تخت پارکش رو به قول دخترم از اتاق مامان و بابا به اتاق خودش انتقال دادم و به عروسک ها و اسباب بازی ها و برچسب های در و دیوار وعده دادم که از امشب دیگه دخترم میاد پیششون می خوابه و از زبون اونها کلی خوشحالی کردم.???
خلاصه ، بعد از انتظار چند ساعتی موقع خوابش فرا رسید و رفتیم توی اتاقش؛ با اینکه اولش با ذوق استقبال کرد، ولی بعد از اینکه چند دقیقه شیر خورد پاشد و گفت بریم تو اتاق مامان و بابا بخوابیم! ?
اینو می دونستم که اگه همون موقع کوتاه میومدم ، دیگه هر شب همین بساطمون بود. من توی تشکی که انداخته بودم خوابیدم و بهش گفتم وقتِ خوابه. گفتم من هم همینجا می خوابم. توی این مرحله گفت پس چراغ رو روشن کنیم. و بعد شروع کردم به گفتن یه قصه و بهش گفتم بیا این قصه رو گوش بده بعد اگه خواستی چراغ رو روشن می کنم. (البته ناگفته نمونه که چراغ راهرو روشن بود و تاریکی مطلق نبود).?
به این ترتیب اولین شب به مدد الهی به سر رسید و الحمدالله خواب خوبی هم داشت. من هم ساعت چهار صبح به خاطر ذوق به مناسبت این تغییر ، چند عدد حیوون کوچولو با نوارهای کاردستی درست کردم و بالای سرش چسبوندم.??
وقتی صبح از خواب بیدار شد با روی خوش و با ذوق زیاد به استقبالش رفتم و بهش گفتم تو دیشب توی اتاق خودت خوابیدی. بعد هم اون کاردستی ها رو بهش معرفی کردم و گفتم اینا دوستای
جدیدِ شما هستن و از این به بعد اونا هم هر شب با شما می خوابن.?
به این ترتیب شب های بعدی سپری شد و الان دیگه روی تخت خودش میخوابه و اون پروژه ای که خیلی به نظرم سخت و محال بود به حول و قوه ی الهی به راحتی پشت سر گذاشته شد.?
نکاتی که بعد از پایان این پروژه به ذهنم می رسید رو یادداشت کردم و امیدوارم که مفید باشه براتون?❤️
????????
✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️
#جداسازی_محل_خواب_کودک
#تجربه_موفق
ادامه ی تجربه موفق جداسازی محل خواب کودک:
♦️برای جداسازی کودکتون باید از وقتی به دنیا میاد به این پروژه فکر کنید و یک سری از کارها رو قبل از اینکه تصمیم به جداسازی داشته باشید از اول انجام داده باشید ؛
✅ فاز اول (ذهنیت زیبا):
?زمان شروع: از بدو تولد
مرحله ی اول اینه که از اتاقش خاطره ی خوبی از اول براش به جا بذارید. به این ترتیب که همه ی بازی ها و خوش گذشتن ها و خوراکی های مورد علاقه اش رو توی اتاقش بهش بدید و دیوار اتاقش رو با کمک خودش تزیین کنید و از برچسب ها و یا کاردستی هایی که مخصوص چسبوندن به دیوار هستند استفاده کنید و ازش بپرسید اون رو دوست داره کجا بچسبونه؟
♦️نکته:
❌ اشتباهی که بعضی از والدین مرتکب می شوند اینه که موقعی که از دست بچه اشون ناراحت میشن به بچه میگن که برو توی اتاقت . این کار باعث میشه که ذهنیتی که از اتاقش توی وجودش شکل میگیره، محلی برای تنبیه اون باشه.
?اگر بچه ها توی رختخواب میخوابن سعی کنید از پارچه های عروسکی با تصاویر شاد و کودکانه براشون استفاده کنید و درباره ی تصاویر روی روکش رختخوابشون باهاشون صحبت کنید.
?اگر بچه ها توی تخت می خوابند باید خاطره ی خوبی از تختشون براشون بذارید و کاری کنید که به تختشون علاقمند بشن .
♦️برای این کار می تونید از روشهای زیر استفاده کنید:
?1- انواع بازی هایی که توی تخت میشه انجام داد رو باهاش بازی کنید؛ به نمونه های زیر توجه کنید:
✏️مثال:
?بچه رو توی بخت بذارید و براش توپهاش رو بندازید توی تختش و از اون بخواهید که توپ رو بیرون پرتاب کنه. و شما به تدریج سرعت رو بیشتر کنید و همین کار رو ادامه بدید و هیجان بازی رو بیشتر کنید.
? بچه رو توی تخت بذارید و باهاش قایم باشک بازی کنید. به این ترتیب که از یه طرف تختش برید پایین و قایم بشید و بعد با تولید صدای مداوم به طوری که متوجه بشه الان کجایید و یهو از اینکه سرتون رو میارید بالا نترسه از یه جای دیگه بیایید بالا و باهاش دالی کنید.
? انواع عروسک هاش رو بریزید توی تختش و بچه رو توی تخت بذارید تا با اونها بازی کنه. و بعد می تونید اون عروسک ها رو خواب کنید و بچه رو از تخت بیارید بیرون .
?2- تزیین دیوار مشرف به تخت و خود تخت:
?برچسب های حیوانات مختلف رو تهیه کنید و یا خودتون با دستان هنرمند خودتون اون ها رو درست کنید و روی دیوار مشرف به تخت و یا روی تخت بچسبونید. اینطوری بعدا می تونید قصه ی تک تک اون ها رو تعریف کنید و به اونها توی قصه هاتون جون بدید تا باهاشون رابطه برقرار کنند و دوست بشن. این خیلی می تونه
کارساز باشه.
✅فاز دوم (خواب بعدازظهر شیرین):
?زمان شروع: لحظه ی تصمیم به جداسازی اتاق خواب کودک
با بچه این مورد رو در میون بذارید و با علاقه و ذوق این ماجرا رو براش تعریف کنید، ازش نپرسید که دوست داری توی اتاق خودت بخوابی یا نه؟ چون اگه جواب نه بشنوید کارتون سخت تر میشه. ?
?کاری که می کنید اینه که انگار دارید بهترین و جذاب ترین ماجرا رو براش تعریف می کنید براش بگید که مثلا از حالا دیگه میری توی اتاق خودت می خوابی و علاقمندی های که توی فاز اول رو براش فراهم کردید رو براش تعریف می کنید. مثلا انواع کاردستی ها و یا برچسب هایی که روی دیوار داره و انواع عروسک ها و کمدش و...
بعد از اون، اول یه مدتی مثلا یه هفته خواب بعدازظهرش رو ببرید توی اتاقش بخوابه تا وقتی بیدار میشه با اون محیط آشنا باشه.
✅ فاز سوم (خواب شبانه ی مستقل):
?زمان شروع: آغاز زمان جداسازی
قسمت نهاییِ پروژه همین جاست . توضیحاتی که توی فاز دوم داده شد برای این قسمت داده میشه. و اتاق خواب بچه جدا میشه.
✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️
فرزند پروری(تربیت فرزند)_زناشویی(همسرداری).
36 عضو
این بخش در حال طراحی می باشد