?2. غذاهایی با کمترین شاخص گلیسمی
?- هنگامی که غذای حاوی کربوهیدرات مصرف می کنید گلوکز خون افزایش می یابد و سپس افت می کند. مقدار بالا رفتن قند خون و مدت بالا ماندن آن بستگی به نوع کربوهیدرات (شاخص گلیسمی، GI) و مقدار مصرف (بار گلیسمی، GL)دارد. شاخص قند خون پایین کربوهیدراتی است که به کندی در بدن تجزیه می شود، و افزایش قابل ملاحظه ای ندارد و پس از آن سطح انسولین کاهش می یابد. بار گلیسیمی به مقدار مواد غذایی و تاثیر آن بر قند خون بستگی دارد. بار گلیسمی، کیفیت و کمیت کربوهیدرات را به یک عدد ترکیب می کند. این بهترین روش برای پیش بینی میزان قند خون در انواع مختلف غذا است.
?- میزان مصرف کربوهیدرات واقعا اهمیت دارد. در صورت داشتن تنبلی تخمدان مقاوم در برابر انسولین و اضافه وزن، بیش از 100 گرم کربوهیدرات شاخص گلیسمی پایین را در روز مصرف نکنید. اگر کم وزن هستید کربوهیدراتهای با شاخص گلیکوزمیک پایین را روزانه بیش از 100 گرم مصرف کنید.
?بعضی از نمونه های غذای شاخص گلیسمی پایین عبارتند از:
?- کلم، کلم بروکلی، مارچوبه
?- لوبیا و عدس
?- گریپ فروت و سیب
?- گردو و بادام
کربوهیدراتهای فرآوری شده که به سرعت تجزیه می شوند باعث افزایش سطح انسولین می شوند. از غذاهایی که دارای شاخص گلیسمی بالا هستند اجتناب کنید مانند غذاهای مغذی و نشاسته ای مانند پنکیک، شربت، قند، سیب زمینی سفید، محصولات نان سفید، ماکارونی و نوشابه.
1399/12/08 16:21