277 عضو
"لینک قابل نمایش نیست"
1399/07/07 16:29"لینک قابل نمایش نیست"
بچها نظر بدید تو لینکم
1399/07/07 16:29بچها نظر بدید تو لینکم
دادیم
1399/07/07 17:29"لینک قابل نمایش نیست"
1399/07/07 17:29برامنم نظر بدین ??
1399/07/07 17:30سلام بچه ها صبحیه بچم را بردم بهداشت تو یکماه دو سرش یک میل فقط اضافه کرده همش خوب بود باید الان 38ب...
سلام عزیزم اصلا نگران نباش بهداشت اندازه گیریاش اصلا دقیق نیست،من دخترم قدش 49 بود امروز اندازه گرفت 48 بود بعد میگفت بیمارستان اشتباه گرفته.اصلا قابل اعتماد نیستن
1399/07/07 17:31دادیم
مرسی
1399/07/07 17:39مرسی
??خاهش
1399/07/07 17:40"لینک قابل نمایش نیست"
اگ واتساپ داری بزار
1399/07/07 17:41اگ واتساپ داری بزار
اره گذاشتم
1399/07/07 17:43اره گذاشتم
بعد بخون پیماهاشونا
1399/07/07 17:44اوهوم
1399/07/07 17:46بعد بخون پیماهاشونا
ممنون نظر دادی
1399/07/07 17:47ممنون نظر دادی
?چطوری دیدی
1399/07/07 17:58?چطوری دیدی
??????
1399/07/07 18:07چرا فرزندم خوب وزن نمیگیرد؟
نوزادی دارم که خوب وزن نمیگیرد از کجا بفهمم که به اندازه کافی شیر میخورد و سیر میشود و شیر من برایش کافی است یا نه؟
بهترین ملاک برای اینکه بدانیم شیر مادر برای نوزادش کافی است و او را سیر می کند یا نه، گرفتن وزن کودک است. اگر فرزند شما مطابق نمودارها یرشد وزن استاندارد وزن می گیرد، یعنی مشکلی در میان نیست و شیر شما هم برای سیر کردنش کافی است.
بنابراین اگر شیرخواری سینه مادر را درست می مکمد اما همچنان به خوبی وزن اضافه نمی کند می توانیم نتیجه بگیریم که کم وزنی اش ناشی از کافی نبودن شیر مادر برای سیر کردن اوست. که در این حالت توصیه می کنیم که مادر شیرش را بدوشد و به نوزاد بدهدف دفعات شیردهی را بیشتر کند و در طول شب هم دو تا سه بار به کودک شیر بدهد. این مساله بسیار مهم است چون چربی شیری که در طول شب ترشح می شود نسبتا بالاست و به سیر شدن و گرفتن انرزی بیشتر کمک می کند. از طرف دیگر شیر داد به کودک در طول شیر به تولید شیر بیشتر در سینه مادر هم کمک می کند.
البته به غیر از وزن گیری نشانه دیگر همچون میزان ادرار و مدفوع شیرخوار در طول روز، خواب آرام و... هم می تواند از سایر علائمی باشد که به ما نشان می دهد شیرمادر برای کودک کفایت ی کند. به هر حال اگر روند وزن نگرفتن این شیرخوار همچنان ادامه داشته باشد باید با یک متخصص مشورت کنند تا معاینات لازم صورت گیرد.
چگونه زمان شیردادن به نوزاد را بفهمیم؟
طبق آخرین توصیههای انجمن طب اطفال آمریكا، باید هر زمانی كه نوزاد علائم گرسنگی را بروز میدهد به وی شیر داد. به عبارت دیگر شما باید قبل از اینكه نوزاد شروع به گریه كند به وی شیر بدهید.
نوزاد باید هر زمان که میل دارد ، در شب و یا روز این فرصت وامکان را داشته باشد که مستقیما از سينه مادرش شیر بخورد.
در شماره قبل به زمان «شروع شیردهی» و «پوزیشن شیر دهی» اشاره شد،در ادامه مطلب تغذیه نوزاد با شیر مادر، به دفعات تغذیه با شیر مادر ، مدت هر وعده و نحوه شیر خوردن نوزاد می پردازیم .
نوزاد باید هر زمان که میل دارد ، در شب و یا روز این فرصت وامکان را داشته باشد که مستقیما از پستان مادرش شیر بخورد. بدیهی است برقراری هم اتاقی مادر و نوزاد به این خواسته کمک زیادی می کند ضمن اینکه در تولید و ترشح بیشتر و زودتر شیر و تداوم شیر دهی نیز تاثیر بسزایی دارد.
تغذیه نامحدود و برحسب تقاضای شیر خوار ، هم برای نوزاد و هم برای مادر او مفید است. برای نوزاد بیشترین اثر قابل توجه آن دریافت شیر بیشتر ، وزن گیری بهتر و کاهش سطح بیلی روبین در روزهای اول پس از تولد است . بیشترین اثر آن برای مادر، پیشگیری از احتقان(گرمی ، سفتی ، قرمزی و حساس بودن هر دو پستان) و زخم نوک پستان می باشد.
دفعات تقاضای شیر خوار برای شیر خوردن متفاوت است . بعضی از نوزادان در یکی دو روز اول پس از تولد ممکن است تمایل زیادی به شیر خوردن نداشته باشند و یا پس از هر بار شیر خوردن چندین ساعت بخوابند.
اگر نوزاد سالم و طبیعی است و مشکلی ندارد ، بیدار کردن او برای تغذیه مکرر ضرورتی ندارد، مسلما چنانچه تغذیه مکرر باشد به تولید و ترشح بیشتر شیر کمک می کند و نوزاد آغوز بیشتری در یافت نموده و از مزایای آن بهره فراوان تری می برد، ضمن آن که بروز زردی نیز در او کمتر می شود . برعکس بعضی از نوزادان در روزهای سوم تا هفتم ممکن است تمایل بیشتری به شیر خوردن داشته باشند که از فواید آن نیز بهره مند می شوند . گر چه دفعات شیر خوردن به تعداد 8 تا 12 بار توصیه شده ولیکن دفعات تغذیه از پستان مادر در طی شبانه روز بر حسب میل خود شیر خوار و ظهور علائم گرسنگی متفاوت است.
شیر خوارانی که برحسب میل خودشان تغذیه می شوند معمولا تمایل به استفاده از شیر مادر به دفعات بیشتری دارند.
نکته دیگر توجه به علائم گرسنگی نوزاد است. این علائم عبارتند :
علائم اولیه گرسنگی :
– نوزاد سر خود را بطرف صدای مادر چرخانیده و دهانش را باز می کند.
– لباس یا ملافه را مزه مزه
کرده و زبانش را تکان می دهد.
– دست هایش را به صورت حرکات نامنظم تکان می دهد.
– مچ دست هایش را به طرف دهان می برد.
– در صورت عدم توجه به علائم مذکور ، حرکات او تشدید می یابد.
– شروع به نق زدن می کند.
علائم دیر رس گرسنگی :
– نوزاد ابرو و پیشانی اش را در هم می کشد.
– دهانش را کاملا باز کرده و سرش را با عصبانیت به این طرف و آن طرف می برد و بازوانش را خم کرده و پاهایش را شبیه به حرکات دوچرخه زدن تکان می دهد.
– با دست های مشت شده دهانش را جستجو می کند .
– و بالاخره شروع به گریه می کند.
– به علت کوچک بودن حجم معده نوزاد و همچنین نسبت کمتر «کازئین» به « پروتئین وی « *،هضم بهتر و جذب سریع تر شیر مادر و کوتاه بودن زمان تقریبی تخلیه معده ( تا 90 دقیقه )، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند نیاز به تغذیه مکرر داشته و به دلیل زودتر گرسنه شدن ، بایستی با ظهور علائم گرسنگی ، مکررا از سینه تغذیه می شوند.به طور ایده آل باید با احساس و مشاهده اولین علائم گرسنگی ، تغذیه از پستان شروع شود، گرچه والدین معمولا گریه نوزاد را دلیل گرسنگی او می دانند و بعد از گریه تغذیه او را شروع می کنند ولیکن لازم به ذکر است که گریه آخرین علامت گرسنگی در نوزاد است.
شروع تغذیه نوزاد در چنین شرایطی که نوزاد انرژی زیادی صرف کرده و خسته شده است، بدلیل مکیدن نامناسب حاصل از خستگی، علاوه بر دریافت شیر کمتر، ممکن است سبب کاهش ترشح شیر مادر نیز بشود.
این پروتئین معمولا ترکیبی از بتا-لاکتوگلوبولین حدود65 درصد، آلفا-لاکتا آلبومین حدود 25 درصد و سرم آلبومین حدود 8درصد است. پروتئین وی، در میان تمام انواع پروتئین شناخته شده ازبالاترین ارزش غذایی برخوردار است.
مدت هر وعده شیر خوردن و نحوه گرفتن پستان در نوزادان متفاوت است:
به طور کلی نوزادان از جهت خصوصیات فردی در گرفتن پستان مادر و نحوه و مدت شیر خوردن به پنج دسته تقسیم می شوند.
دسته اول : نوزادانی که به سرعت ، با قدرت و راحت پستان مادرشان را دهان گرفته و ظرف چند دقیقه آن چه را نیاز دارند دریافت و سپس پستان را رها می کنند.دراین صورت ممکن است باعث آزردگی نوک پستان مادر هم بشوند.
دسته دوم : هیجان زده به طرف سینه مادر حمله ور می شوند و قبل از آنکه آنرا درست در دهان بگیرند رها کرده و شروع به داد و فریاد می کنند. در این موقع باید نوزاد را بغل گرفته و آرام کرد، سپس به آرامی نوزاد را زیر پستان گذاشت . با گذشت چند روز ، مادر و نوزاد یاد خواهند گرفت چگونه عمل کنند.
دسته
1399/07/07 22:30سوم : در چند روز اول از مکیدن طفره می روند و منتظر روزهای بعد می شوند که جریان شیر برقرار شود تا آن گاه به راحتی شیر بخورند.این نوزادان را نباید مجبور به گرفتن پستان مادر کرد، بلکه لازم است با صبر و حوصله و تکرار در فواصل زمانی نزدیک به هم آنان را تشویق به مکیدن پستان کرد. بالاخره نوزاد یاد خواهد گرفت و شیر خوردن را ادامه خواهد داد.
گروه دیگر : نوزادنی که ابتدا نوک پستان مادر را لیس می زنند و مزه شیر را می چشند و سپس پستان را می گیرند و شروع به مکیدن می کنند. این گروه را نیز نباید به زور و با عجله وادار به گرفتن پستان نمود ، زیرا ناراحت شده ، شروع به گریه کرده و از گرفتن پستان امتناع می ورزند.
دسته چهارم : آرام آرام شیر می خورند و هر چند یک بار شیر خوردن راقطع و کمی استراحت می کنند . مادر باید به آن فرصت دهد تا به قدر کافی شیر بخورند و خوب رشد کنند.
شیردادن به نوزاد,بهترین زمان شیردادن به نوزاد,شیردادن به کودک
دسته پنجم : نوزادانی هستند که معمولا ترکیبی از روش های فوق در آن ها مشاهده می شود.
برای مادر شناخت روش های مکیدن پستان که در هر نوزاد متفاوت است بسیار کمک کننده و راهگشا است، لذا آگاهی داشتن از خصوصیات طبیعی و ویژگی های هر شیر خوار در زمینه روش پستان گرفتن و مکیدن ، به مادر ، اطرافیان و نیز گروه پزشکی ، کمک می کند تا بیهوده نگران نشوند و در هر مورد بتوانند تصمیم درستی بگیرند. در حقیقت وقتی یک نوزاد سالم خودش از پستان جدا می شود و تمایل به ادامه شیر خوردن ندارد، اعلام واقعی پایان تغذیه در یک نوبت است و می توان به شیر دهی خاتمه داد.
فقط در نظر گرفتن ” زمان مکیدن ” در ارزیابی شیر دریافت شده توسط نوزاد، ممکن است گمراه کننده باشد ، زیرا همان طور که اشاره شد نوزادان مختلف خصوصیات فردی متفاوتی در نحوه و مدت شیر خوردن از خود نشان می دهند به طوری که بعضی نیاز به زمان کمتر و بعضی نیاز به زمان بیشتری جهت دریافت شیر کافی از پستان دارند.
مطالعه در نوزادان شش روزه نشان داد که 50 درصد آن ها 10تا 20 درصد حجم شیر یک پستان را در دو دقیقه اول و 80 تا 90 درصد باقیمانده را در مدت چهار تا پنج دقیقه بعدی کسب نمودند. مطالعه دیگری در نوزادان بین پنج تا هفت روزه ، مدت شیر خوردن آنها را از هفت تا سی دقیقه گزارش نموده است.
معمولا توصیه می شود که نوزاد در هر وعده شیر خوردن از هر دو پستان تغذیه کند، یعنی باید به او اجازه داد که تغذیه از پستان اول را تمام کرده و خودش آنرا رها کند تا شیر چرب انتهایی (Hind milk) را دریافت کرده باشد، سپس پستان دوم به
1399/07/07 22:30او عرضه شود تا در صورت تمایل از آن پستان نیز شیر بخورد. شیر خواران بزرگ تر اگر بعد از تخلیه کامل یک پستان احساس رضایت و کفایت نموده و تمایلی به گرفتن دوم نداشته باشند لزومی ندارد که در هر وعده شیرخوردن از هر دو پستان تغذیه نماید.
به هر حال به مادران توصیه می شود که در نوبت بعدی شیردهی، تغذیه را از پستانی که قبلا استفاده نشده یا به خوبی تخلیه نشده است شروع کنند.
وقتی به نوزاد فرصت داده می شود تا ابتدا پستان اول را تخلیه کند و سپس به پستان دوم گذارده شود ، او تعادل مناسبی بین مایعات و انرژی برقرار می کند، زیرا ترکیب شیر در طول تغذیه تغییر یافته و فقط نوزاد می داند که چه زمانی به تعادل آب و کالری رسیده است . به ابتدای شیر که حجم زیاد و چربی کم دارد شیر پیشین یا Foremilk و به قسمت آخر شیر که کم حجم و پرچرب است شیر پسین با Hindmilk می گویند. اگر مادر زود به زود پستان مورد مکیدن را تغییر دهد ، شیر کم چربی عاید نوزاد شده و معده او از شیر کم کالری پر می شود. افزایش وزن نوزادی که Foremilk زیاد و Hindmilk ناکافی در یافت می کند ممکن است کند شده و موقع مکیدن پستان و در فاصله تغذیه ها نق بزند و مدفوع آبکی سبز داشته باشد. مطالعه نشان داده است اعم از این که نوزاد همیشه در هر نوبت تغذیه از یک و یا هر دو پستان تغذیه کند، مقدار شیری که در 24 ساعت می خورد یکسان است ، گرچه وقتی از یک پستان تغذیه می کند، ممکن است مدت تغذیه او از آن پستان مختصری طولانی تر باشد.
وقتی یک نوزاد سالم خودش از سينه مادر جدا می شود و تمایل به ادامه شیر خوردن ندارد، اعلام واقعی پایان تغذیه در یک نوبت است و می توان به شیر دهی خاتمه داد
با خشکی پوست نوزاد در زمستان چه کنیم؟
زمستان فصل سرما و سفیدی است. ما باید یادمان باشد که زمستان علاوه بر زیبایی های بی نطیرش مشکلات و بیماری هایی را هم برای ما به وجود می آورد. زمانی که صحبت از مشکلات می شود فکر همه ما به سمت سرماخوردگی، آنفلوانزا و … می رود، اما مشکلات زمستان تنها به این مریضی ها ختم نمی شود، بلکه پوست بدن انسان بر اثر سرما دچار آسیب می شود. از اینرو همانطور که در تابستان و در مقابل اشعه خورشید باید از پوستمان مراقبت کنیم، در زمستان هم باید در مقابل سرما از پوستمان مراقبت کنیم.
حال با توجه به اینکه پوست نوزادان نسبت به افراد بزرگتر حساس تر است، نتیجه می گیریم که پوست آن ها بیش از افراد دیگر نیاز به مراقبت دارد.
باید گفت که هواي سرد و خشك زمستان مي تواند به پوست ظريف و نرم كودكان آسيب برساند. پوست نازك نوزادان در برابر هواي تند زمستاني حساس تر شده و بيشتر در معرض آسيبهاي پوستي قرار مي گيرد. در اين فصل هواي خشك داخل منزل و هواي سرد بيرون، منجر به ايجاد ترك، خشكي، سوزش و سرخي در پوست نوزادان مي شود. بنابراين با آمدن فصل زمستان، شما به كارهايي بيشتر از تعويض پوشك و شيردهي به نوزاد نياز دارید.
قبل از بیرون رفتن از خانه، نوزاد خود را مناسب بپوشانید و البته باید مطمئن شوید که این نوع پوششی که برای نوزادتان انتخاب کردید طوری نیست که نوزاد عرق کند. یادتان باشد که پوست نوزاد نسبت به تغییر دما بسیار حساس است و بهتر است برای بیرون بردن نوزاد شرایطی را فراهم آورید که تفاوت دمای بیرون و دمای داخل خانه زیاد نباشد.
از کرم مرطوب کننده استفاده کنید
رطوبت پوست مانع از ايجاد ترك در پوست مي شود. بنابراين از ميزان رطوبت پوست صورت نوزاد اطمينان حاصل كنيد. استفاده از مرطوب كننده براي نوازاد قبل از بيرون رفتن از منزل مهم است. نوزاد را هر روز به حمام نبريد. هميشه از صابون هاي ملايم و مخصوص به نوزاد در حمام استفاده كنيد.
پس از آنكه نوزاد به بازيها و آب پاشيدن هاي لذت بخش خود در وان حمام پايان داد، او را با يك حوله تميز به آرامي خشك كنيد. سعي نكنيد تا حوله را روي بدن نوزاد بكشيد. اين كار باعث مي شود تا پوست نوزاد دچار سوزش شود. زماني كه پوست او مرطوب هست و هنوز كامل خشك نشده است، لوسيون را روي بدن او ماساژ دهيد تا بهتر جذب بدن شود.
عرق سوز شدن نوزاد و جلوگيري از آن در زمستان
عرق سوز شدن فقط مخصوص به فصل تابستان نيست. زماني كه غده هاي كوچك عرق بسته مي شود اين اتفاق رخ مي دهد. اگر در زمستان لباس نوزاد بيش از
اندازه گرم باشد يا در مكاني قرار گرفته باشد كه گردش هوا در آنجا كم باشد (مانند صندلي ماشين مخصوص نوزاد)، نوزاد عرق سوز مي شود.
براي جلوگيري از عرق سوز شدن نوزاد، لباسها را به شكل چند لايه به او بپوشانيد. به اين شكل هوا از لابه لاي آنها جريان پيدا مي كند. در اينصورت هر زمان كه مشاهده كرديد درجه حرارت بدن او بالا رفته است يك لايه از لباسها را از تن او خارج كنيد و نوزاد را در مكاني قرار دهيد كه از نظر راحتي و تهويه هوا در شرايط خوبي قرار گرفته باشد. زماني كه از بيرون به منزل برگشتيد لباسهاي نوزاد را كم كم از تن او خارج كنيد و اجازه دهيد تا هوا در لباسهاي او جريان پيدا كند.
مراقبت از پوست بيني نوزاد در سرما
اگر سرما باعث آبريزش از بيني نوزاد شده است، سعي كنيد تا از خشك شدن و ترك خوردن پوست بيني جلوگيري كنيد. مي توانيد از وازلين يا ساير كرمهاي مخصوص نوزاد كه ضد حساسيت هستند استفاده كنيد. قسمت زير بيني را با مقداري از كرم مخصوص نوزاد يا وازلين مرطوب نگه داريد. اين كار را چند بار در طول روز انجام دهيد. اين كار براي برطرف كردن مخاط هاي خشك بيني نيز بسيار مفيد است. زماني كه مي خواهيد بيني نوزاد را تميز كنيد، از دستمالهاي مرطوب استفاده كنيد. نوزاداني كه اگزما دارند احتمال مي رود تا در بيني آنها باكتري وجود داشته باشد. چنانچه متوجه پوسته پوسته شدن اطراف سوراخهاي بيني و دهان و همراه آن آبريزش بيني شديد، با پزشك متخصص تماس بگيريد تا با تجويز آنتي بيوتيكهاي موضعي عفونت را برطرف كند.
مدت زمان حمام نوزاد را کوتاه کنید
پوست زمانی خشک می شود که روغن طبیعی که روی پوست قرار دارد، شسته شود و یا به هر دلیل دیگری روی پوست باقی نماند. این به این معنی نیست که حمام رفتن ضرر دارد و صد در صد موجب خشکی پوست می شود، بلکه به این معنا است که بهتر است در زمستان طوری نوزاد را حمام ببریم که به طور کامل چربی روی پوست را پاک نکنیم.
محققان مدرسه پزشکی نیویورک در جدیدترین تحقیق خود اعلام کردند که نوزاد را می توانید حتی در فصل زمستان حمام ببرید، اما باید مدت زمان حمام وی را کوتاه کنید.
به طور کل توصیه می شود در صورتی که همیشه نوزاد خود را 30 دقیقه می شستید، در فصل زمستان زمان آن را کمتر کنید و آن را به 10 دقیقه برسانید. برای شستن نوزاد از آب گرم استفاده کنید و صابون هایی را به کار ببرید که مرطوب کننده هستند، هرگز با صابون های معمولی و یا صابون هایی که مخصوص بزرگسالان هستند، نوزاد خود را شستشو ندهید.
عرق سوز شدن نوزاد و جلوگيري از آن در زمستان
عرق
سوز شدن فقط مخصوص به فصل تابستان نيست. زماني كه غده هاي كوچك عرق بسته مي شود اين اتفاق رخ مي دهد. اگر در زمستان لباس نوزاد بيش از اندازه گرم باشد يا در مكاني قرار گرفته باشد كه گردش هوا در آنجا كم باشد (مانند صندلي ماشين مخصوص نوزاد)، نوزاد عرق سوز مي شود.
براي جلوگيري از عرق سوز شدن نوزاد، لباسها را به شكل چند لايه به او بپوشانيد. به اين شكل هوا از لابه لاي آنها جريان پيدا مي كند. در اينصورت هر زمان كه مشاهده كرديد درجه حرارت بدن او بالا رفته است يك لايه از لباسها را از تن او خارج كنيد و نوزاد را در مكاني قرار دهيد كه از نظر راحتي و تهويه هوا در شرايط خوبي قرار گرفته باشد. زماني كه از بيرون به منزل برگشتيد لباسهاي نوزاد را كم كم از تن او خارج كنيد و اجازه دهيد تا هوا در لباسهاي او جريان پيدا كند.
علل و علائم قولنج در نوزادان
نوزادی که مبتلا به کولیک یا قولنج است، در اغلب موارد موقع خاصی از روز شروع به گریه و بی تابی می کند که معمولا در اواخر بعدازظهر و یا شب است.
برای کسانی که نوزاد کوچک دارند و یا به تازگی صاحب فرزند شده اند، بارها اتفاق افتاده است که نوزادشان بیقراری کند. اگر نوزادتان دائما در حال گریه است و شما هیچ علتی را برای آن پیدا نمی کنید، به احتمال زیاد نوزادتان به کولیک (colic) یا قولنج مبتلا شده است.
اگر نوزادتان کاملا سیر است و پوشک او را تازه عوض کرده اید، ولی باز هم بی قراری می کند، کولیک اولین گزینه ای است که باید به ذهنتان برسد. تقریبا 20 درصد شیرخواران دچار کولیک میشوند.
علایم کولیک در نوزادان
- گریه های قابل پیش بینی و دنباله دار نوزاد : نوزادی که مبتلا به کولیک یا قولنج است، در اغلب موارد موقع خاصی از روز شروع به گریه و بی تابی می کند که معمولا در اواخر بعدازظهر و یا شب است. طول مدت گریه نوزاد مبتلا به کولیک از چند دقیقه تا تا چند ساعت می باشد.
شروع گریه نوزاد، معمولا ناگهانی و بدون هیچ گونه دلیل است و معمولا گریه نوزاد با خارج شدن گاز روده و یا اجابت مزاج پایان پیدا می کند.
- گریه شدید و تسلی ناپذیر : گریه نوزاد مبتلا به کولیک، بسیار شدید و بی وقفه می باشد و آرام کردن او به سختی امکان پذیر است.
- بروز تغییراتی در ظاهر نوزاد : پاهای نوزاد مبتلا به کولیک در هنگام شروع درد، به سمت شکم خم می شوند، دست هایش را مشت می کند و عضلات ناحیه شکم در او سفت می شود که نشان دهنده ناراحتی او می باشد.
همچنین پیشانی او به تدریج در اثر گریه و بی تابی های زیاد، چروک می افتد.
تذکر
1- اگر گریه نوزاد بیش از سه ساعت در روز ادامه داشته باشد و بیش از سه روز در هفته و نیز سه هفته پشت سر هم تکرار شود، نشان دهنده کولیک است.
2- کولیک معمولا 25 درصد نوزادان را درگیر می کند. کولیک چند روز بعد از تولد شروع می شود و حدود 3 تا 4 ماهگی و یا حداکثر 5 ماهگی بهبود پیدا می کند.
علل کولیک در نوزادان
علت قطعی و دقیق کولیک در نوزادان ناشناخته است، ولی علل احتمالی آن عبارتند از:
- آلرژی
- عدم تحمل لاکتوز شیر
- عدم تکامل سیستم گوارشی
- اضطراب مادر
- تفاوت های فردی نوزادان
- روش های شیر دادن مادر به نوزاد
عوامل خطر کولیک نوزادان
استعمال دخانیات توسط مادر در دوران بارداری، یک عامل خطرزای مهم در ابتلای نوزاد به کولیک است.
عده ای هم رژیم غذایی مادر و جنسیت را
1399/07/07 22:31در ابتلای نوزاد به کولیک موثر می دانند که هنوز ثابت نشده است.
تاثیر کولیک نوزاد بر خانواده
یکی از مشکلاتی که ممکن است پس از زایمان برای مادر اتفاق بیفتد، افسردگی پس از زایمان می باشد. اگر نوزادی مبتلا به کولیک باشد و دائما در حال گریه و بی قراری باشد، بر روحیه مادر تاثیر بدی خواهد گذاشت و اضطراب مادر افزایش پیدا می کند و باعث خستگی و افسردگی پدر و مادر می گردد.
حتی گاهی دیده شده است که برخی مادران، به دلیل گریه های مداوم نوزاد، دیگر شیر خودشان را به او نمی دهند و به او شیر خشک می دهند، زیرا فکر می کنند که نوزاد به دلیل گرسنگی گریه می کند.
حتی ممکن است اختلافات خانوادگی ایجاد شود و بنیان خانوادگی متزلزل شود و استرس و اضطراب به نوزاد القا شود.
بنابراین تشخیص و درمان این بیماری در نوزادان بسیار حائز اهمیت است.
چه موقع نزد پزشک متخصص اطفال برویم؟
اگر نوزاد شما خیلی گریه می کند، او را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید، زیرا پزشک می تواند بیماری های دیگری نظیر موارد زیر را در او رد کرده و کولیک را تشخیص دهد :
- اگزما (نوعی بیماری پوستی است)
- بیماری رفلاکس معده به مری بیماری است که طی آن اسید معده از معده به گلو بر می گردد و سبب ناراحتی و گریه نوزاد پس از هر بار شیر خوردن می شود.
چند توصیه به مادران عزیز
- به محض شروع گریه های نوزاد، آرامش خود را حفظ کنید. اگر علت اصلی گریه کودک کولیک باشد، خطرناک نیست.
- در حین گریه های نوزاد، نفس عمیق بکشید تا آرامش خود را بدست آورید. اگر شما هم مضطرب و کلافه باشید، کودک این حس را از شما می گیرد و هرگز نخواهید توانست که او را آرام کنید.
- بهتر است با پزشک خود در مورد رژیم غذایی تان مشورت نمایید تا برخی موادغذایی نفاخ را از رژیم غذایی تان حذف و یا کم کند، موادی مانند شیر، کلم، حبوبات و ... .
- دقت کنید که هنگام شیر دادن، هوا وارد دهان کودک نشود. هنگام شیرخوردن مواظب باشید کل هاله قهوه ای رنگ سینه در دهان کودک قرار بگیرد، نه فقط نوک آن. با این کار هنگام شیرخوردن، هوای کمتری وارد معده کودک میشود.
- از آنجا که شیر خشک و شیر مادر هر دو می توانند باعث کولیک شوند، اگر شیر خود را به نوزاد می دهید، هرگز با مشاهده کولیک در نوزادتان، شیر خود را قطع نکنید.
- در صورتی که از شیر خشک استفاده می کنید و نوزادتان به کولیک مبتلاست، در مورد تعویض نوع شیر خشک با پزشک متخصص اطفال خود صحبت کنید. معمولا استفاده از شیرخشک هایی که پایه
1399/07/07 22:31madran
277 عضو
این بخش در حال طراحی می باشد