گروه نی نی های ناز

277 عضو

آنها پروتئین گیاهی سویا می باشد، توصیه می گردد.



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:31

علل و علائم قولنج در نوزادان

نوزادی که مبتلا به کولیک یا قولنج است، در اغلب موارد موقع خاصی از روز شروع به گریه و  بی تابی می کند که معمولا در اواخر بعدازظهر و یا شب است.



برای کسانی که نوزاد کوچک دارند و یا به تازگی صاحب فرزند شده اند، بارها اتفاق افتاده است که نوزادشان بیقراری کند. اگر نوزادتان دائما در حال گریه است و شما هیچ علتی را برای آن پیدا نمی کنید، به احتمال زیاد نوزادتان به کولیک (colic) یا قولنج مبتلا شده است.

 

اگر نوزادتان کاملا سیر است و پوشک او را تازه عوض کرده اید، ولی باز هم بی قراری می کند، کولیک اولین گزینه ای است که باید به ذهنتان برسد. تقریبا 20 درصد شیرخواران دچار کولیک می‌شوند.

 

علایم کولیک در نوزادان

- گریه های قابل پیش بینی و دنباله دار نوزاد : نوزادی که مبتلا به کولیک یا قولنج است، در اغلب موارد موقع خاصی از روز شروع به گریه و بی تابی می کند که معمولا در اواخر بعدازظهر و یا شب است. طول مدت گریه نوزاد مبتلا به کولیک از چند دقیقه تا تا چند ساعت می باشد.



شروع گریه نوزاد، معمولا ناگهانی و بدون هیچ گونه دلیل است و معمولا گریه نوزاد با خارج شدن گاز روده و یا اجابت مزاج پایان پیدا می کند.

 

- گریه شدید و تسلی ناپذیر : گریه نوزاد مبتلا به کولیک، بسیار شدید و بی وقفه می باشد و آرام کردن او به سختی امکان پذیر است.

 

- بروز تغییراتی در ظاهر نوزاد : پاهای نوزاد مبتلا به کولیک در هنگام شروع درد، به سمت شکم خم می شوند، دست هایش را مشت می کند و عضلات ناحیه شکم در او سفت می شود که نشان دهنده ناراحتی او می باشد.



همچنین پیشانی او به تدریج در اثر گریه و بی تابی های زیاد، چروک می افتد.



 تذکر

1- اگر گریه نوزاد بیش از سه ساعت در روز ادامه داشته باشد و بیش از سه روز در هفته و نیز سه هفته پشت سر هم تکرار شود، نشان دهنده کولیک است.

 

2- کولیک معمولا 25 درصد نوزادان را درگیر می کند. کولیک چند روز بعد از تولد شروع می شود و حدود 3 تا 4 ماهگی و یا حداکثر 5 ماهگی بهبود پیدا می کند.



علل کولیک در نوزادان

علت قطعی و دقیق کولیک در نوزادان ناشناخته است، ولی علل احتمالی آن عبارتند از:



- آلرژی

- عدم تحمل لاکتوز شیر

- عدم تکامل سیستم گوارشی

- اضطراب مادر

- تفاوت های فردی نوزادان

- روش های شیر دادن مادر به نوزاد

 

عوامل خطر کولیک نوزادان

استعمال دخانیات توسط مادر در دوران بارداری، یک عامل خطرزای مهم در ابتلای نوزاد به کولیک است.



عده ای هم رژیم غذایی مادر و جنسیت را

1399/07/07 22:31

در ابتلای نوزاد به کولیک موثر می دانند که هنوز ثابت نشده است.

 

تاثیر کولیک نوزاد بر خانواده

یکی از مشکلاتی که ممکن است پس از زایمان برای مادر اتفاق بیفتد، افسردگی پس از زایمان می باشد. اگر نوزادی مبتلا به کولیک باشد و دائما در حال گریه و بی قراری باشد، بر روحیه مادر تاثیر بدی خواهد گذاشت و اضطراب مادر افزایش پیدا می کند و باعث خستگی و افسردگی پدر و مادر می گردد.

 

حتی گاهی دیده شده است که برخی مادران، به دلیل گریه های مداوم نوزاد، دیگر شیر خودشان را به او نمی دهند و به او شیر خشک می دهند، زیرا فکر می کنند که نوزاد به دلیل گرسنگی گریه می کند.



 حتی ممکن است اختلافات خانوادگی ایجاد شود و بنیان خانوادگی متزلزل شود و استرس و اضطراب به نوزاد القا شود.



 بنابراین تشخیص و درمان این بیماری در نوزادان بسیار حائز اهمیت است.

 

چه موقع نزد پزشک متخصص اطفال برویم؟

اگر نوزاد شما خیلی گریه می کند، او را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید، زیرا پزشک می تواند بیماری های دیگری نظیر موارد زیر را در او رد کرده و کولیک را تشخیص دهد :



- اگزما (نوعی بیماری پوستی است)



- بیماری رفلاکس معده به مری بیماری است  که طی آن اسید معده از معده به گلو بر می گردد و سبب ناراحتی و گریه نوزاد پس از هر بار شیر خوردن می شود.

 

چند توصیه به مادران عزیز

- به محض شروع گریه های نوزاد، آرامش خود را حفظ کنید. اگر علت اصلی گریه کودک کولیک باشد، خطرناک نیست.



- در حین گریه های نوزاد، نفس عمیق بکشید تا آرامش خود را بدست آورید. اگر شما هم مضطرب و کلافه باشید، کودک این حس را از شما می گیرد و هرگز نخواهید توانست که او را آرام کنید.

 

- بهتر است با پزشک خود در مورد رژیم غذایی تان مشورت نمایید تا برخی موادغذایی نفاخ را از رژیم غذایی تان حذف و یا کم کند، موادی مانند شیر، کلم، حبوبات و  ... .

 

- دقت کنید که هنگام شیر دادن، هوا وارد دهان کودک نشود. هنگام شیرخوردن مواظب باشید کل هاله قهوه ای رنگ سینه در دهان کودک قرار بگیرد، نه فقط نوک آن. با این کار هنگام شیرخوردن، هوای کمتری وارد معده کودک می‌شود.

 

- از آنجا که شیر خشک و شیر مادر هر دو می توانند باعث کولیک شوند، اگر شیر خود را به نوزاد می دهید، هرگز با مشاهده کولیک در نوزادتان، شیر خود را قطع نکنید.



 - در صورتی که از شیر خشک استفاده می کنید و نوزادتان به کولیک مبتلاست، در مورد تعویض نوع شیر خشک با پزشک متخصص اطفال خود صحبت کنید. معمولا استفاده از شیرخشک هایی که پایه

1399/07/07 22:31

آنها پروتئین گیاهی سویا می باشد، توصیه می گردد.



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:31

نکاتی مهم درباره تغذیهٔ نوزاد

نکاتی مهم درباره تغذیهٔ نوزاد

عموماً این کار را با غذای صبح و بعد غذای شب شروع می‌کنیم. می‌توانید مواد غذایی مخلوط شده همراه با یک قاشق سوپ را به نوزادتان بدهید. همچنین، می‌توانید مقداری از شیری را که نوزاد با شیشه می‌خورد با پورۀ سبزیجات (خانگی یا صنعتی) جابه‌جا کنید؛ برای این کار می‌توانید 30 میلی گرم پورۀ سبزیجات را جایگزین 30 میلی گرم آب+ شیر خشک کنید. به تدریج، میزان شیر را کم کرده و پوره را جایگزینش کنید تا جایی که مقدار پوره، پنج برابر شیر شود. 



حتی اگر به تدریج، میزان شیر مورد نیاز کودک کم شود، تا دو سالگی همچنان به 500 میلی لیتر شیر در روز نیاز دارد. 



خوراکی‌های جدید بنابر سن نوزاد

بنابراین، می‌توان با کشف سبزیجات شروع کرد. بنابر یک قاعدۀ کلی، نوزادان کنجکاو به شناخت طعم و مزه‌های جدید هستند و به طور داوطلبانه سبزیجات را می‌پسندند. با این حال، اگر بچه‌‌ای تمایلی به سبزیجات نداشته باشد، می‌توانید سبزی و صیفی جاتی را که کمی شیرین و مطابق میلش هستند، مثل چغندر و هویج، به او بخورانید. البته این سبزیجات باید به خوبی به شکل پوره مخلوط شده و با قاشق یا شیشۀ شیر به کودک داده شوند. 



چند هفته بعد، می‌توانید این روند را با کمپوت میوه‌ها (خانگی یا صنعتی) ادامه دهید. همیشه میوه‌های رسیده، پخته شده، مخلوط و بدون شکر در الویت قرار دارند.



حدود هفت یا هشت ماهگی، نوزاد می‌تواند شروع به مزه کردن گوشت یا ماهی کند. توصیه می‌شود که گوشت، مرغ یا ماهی بدون چربی مثل گوشت بره، گاو، گوساله و یا ماهی قزل آلا، ماهی حلوا یا مرلان به دلبندتان بدهید. در حدود ده ماهگی هم می‌توانید تخم مرغ پخته شده را به این لیست اضافه کنید. در نهایت، بعد از 18 ماهگی نوبت به حبوبات می‌رسد. 



برای متنوع کردن تغذیه، از چه مواردی باید اجتناب کرد؟

به غذای نوزاد، زیاد چاشنی نزنید. تا جایی که می‌توانید نمک و شکر را محدود کنید. اولاً این کار برای حفظ سلامتی مهم است و در ثانی، با این کار کودک می‌تواند مزۀ تک تک سبزجات و خوراکی‌ها را کشف کند. قبل از هفت، هشت ماهگی به غذای کودک روغن اضافه نکنید. 



متنوع کردن تغذیۀ نوزاد را با میوه‌ها شروع نکنید. طبیعتاً او خوراکی‌های شیرین را ترجیح می‌دهد. اگر تغذیه اش را با خوراکی‌های شیرین مثل میوه‌های شیرین شروع کنید، این احتمال وجود دارد که او از خوردن سبزیجات اجتناب کند. 



سبزیجات "پر طعم"، سبزیجات سرشار از

1399/07/07 22:32

فیبر و سبزیجات آلرژی زا عبارتند از: کلم، شلغم، پیاز، تره (سبز)، کرفس، نخود فرنگی، گوجه فرنگی، کنگر فرنگی، فلفل دلمه‌ای، بادمجان، جعفری ...؛ این سبزیجات به هیچ وجه توصیه نمی‌شوند. بنابر توصیۀ بسیاری از متخصصان آلرژی، میوه‌هایی نیز که ایجاد آلرژی می‌کنند، مانند: توت فرنگی، کیوی و یا میوه‌های محرک نیز نباید تا قبل از دو سال به کودک داده شوند.

از هویج هم به خاطر یبوست آور بودنش، باید پرهیز کرد.  



توصیه‌های ما

سعی کنید پوره‌های سبزیجات را خودتان، بدون نمک درست کنید.

در ابتدا، سبزیجات را و سپس میوه‌ها را یکی یکی به کودکتان بدهید تا بتواند به وضوح مزه و طعم آنچه را که می‌خورد تشخیص دهد و آنها را از هم متمایز کند. بعد از چند هفته، آنها را با هم مخلوط کنید.

اگر خودتان پوره را برای نوزاد آماده می‌کنید، آن را با بخار بپزید، این روش به بهترین شکل ممکن ویتامین‌های مواد غذایی را حفظ می‌کند



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:32

چند نکته کاربردی در مورد یبوست نوزادان

وضعیت مزاجی نوزاد یکی از نشانه‌های سلامت کودک است. ضمن اینکه بروز مشکل در مزاج نوزاد، خود زمینه ابتلا به بیماری را ایجاد می‌کند. تشخیص یبوست در نوزاد و حل به موقع مشکل و مراقبت‌های مربوط به آن نکاتی هستند که دانستن آنها، والدین را در نگهداری از نوزادشان یاری می‌دهد.

 



اولین گام؛ تشخیص یبوست



یبوست با توجه به تعداد دفعات اجابت مزاج، قوام مواد دفعی و مشکل در هنگام اجابت مزاج تعریف می‌شود. پس یبوست یک پدیده نسبی است. یک کودک سالم ممکن است هر دو تا سه روز یک بار اجابت مزاج بدون مشکل داشته باشد. ولی در صورت بروز مشکل هنگام اجابت مزاج، همین هر سه روز یک بار دفع هم یبوست است. در واقع سفتی یا نرمی مدفوع ملاک مهم‌تری برای تشخیص یبوست است تا دفعات اجابت مزاج. به طور کلی در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند و میزان شیر دریافتی آنها کافی است یبوست کمتر مشاهده می‌شود.



عوامل ایجاد یبوست



عوامل ایجاد کننده یبوست به دو دسته ارگانیک (عضوی) و غیر ارگانیک (عملکردی) تقسیم می‌شوند. این عوامل ارگانیک یا عضوی، آناتومیک هستند، از جمله تنگی روده، اختلالات ساختمان عضلانی شکم مانند سندروم پرون، اختلالات عصبی یا عضلانی روده مانند هیرشپرونگ و اختلالات ستون فقرات. عوامل دارویی مانند مسمومیت با ویتامینD و عوامل متابولیک مانند کمبود پتاسیم، کم کاری تیروئید و اختلالات روده مانند عدم تحمل پروتئین شیر گاو، اختلالات بافت همبند مانند لوپوس و اختلالات روحی و روانی مانند بی‌اشتهایی عصبی.

 

درد در هنگام دفع مدفوع



یبوست غیرارگانیک یا عملکردی نوع غالب یبوست است و به صورت تاخیردر اجابت مزاج به مدت بیش از دو هفته و سفتی مدفوع، خود را نشان می‌دهد. با شرح حال و معاینه بالینی می‌توان یبوست عملکردی کودک را از یبوست ناشی از اختلالات عضوی تفکیک کرد.



برخلاف یبوست ناشی از اختلالات روده‌ای، مقعدی و هیرشپرونگ (اختلال در عصب‌گیری روده)، یبوست عملکردی پس از دوره نوزادی شروع می‌شود. اغلب شروع آن با دفع دردناک و خودداری ارادی کودک از دفع برای جلوگیری از درد است. در ادامه این روند باقی ماندن مدفوع در روده بزرگ سبب خشکی بیشتر مدفوع و سخت‌تر شدن دفع می‌گردد. در این هنگام والدین اغلب متوجه ناراحتی یا درد شیرخوار هنگام دفع می‌شوند که سرنخ مهمی در تشخیص یبوست عملکردی است. در معاینه فیزیکی کودک، پزشک متوجه توده مدفوع در ناحیه شکم شده و همراه شدن این علائم با استفراغ، درد

1399/07/07 22:32

شکمی و بزرگی شکم نشانه شرایط بحرانی کودک است.

 

بررسی‌های تشخیصی



درصورت عدم وجود اختلال در معاینه بالینی به ندرت بررسی‌های رادیولوژی لازم است. در صورت وجود شواهدی از اختلالات عصبی و عضلانی؛ بررسی حرکات روده لازم است. در یبوست‌های مقاوم و شدید بررسی‌های تشخیصی مثل آزمایش خون از نظر کلسیم، پتاسیم و هورمون‌های تیروئید لازم است.در یبوست‌های عملکردی که اختلال خاصی در پیدایش آن دخالت نداشته، کمبود دریافت آب کافی، بالا بودن پروتئین غذا، کمبود فیبر غذایی، حساسیت به پروتئین شیرگاو، حرکات کمتر و ناکافی روده و گاهی خودداری ارادی از دفع مدفوع به علت درد موجب بروز یبوست می‌شوند.



عوارض یبوست



درد شکمی به ویژه در هنگام دفع، وجود خراش اطراف مقعد، علائم هموروئید (بواسیر)، بیرون‌زدگی روده، خونریزی و به طور شایع وجود توده مدفوع خشک شده بر سر راه مقعد، دفع مداوم ترشحات مدفوعی در طول روز و آلودگی لباس زیر که گاهی با اسهال اشتباه گرفته می‌شود، ولی در واقع خروج خود به خودی مدفوع آبکی‌تر از اطراف توده مدفوع خشک شده در انتهای روده است؛ مهم‌ترین عوارض یبوست در کودکان است.

 



زنگ خطرهای یبوست



بزرگ شدن شکم کودک، ‌وجود خون در مدفوع،‌ تغییر حجم مدفوع، تاخیر در رشد و اختلال در افزایش وزن، علامت‌هایی هستند که اگر در یک شیرخوار مشاهده شد باید والدین او را به نزد پزشک ببرند تا احتمال یبوست بررسی شود. یبوست می‌تواند نشانه یک بیماری باشد؛ بیماری‌های ستون فقرات، بیماری‌‌های دستگاه گوارش و‌ کم‌کاری تیروئید می‌توانند با یبوست خود را نشان دهـنـد.در بیماری هیرشپرونگ به صورت مادرزادی انتهای روده فاقد عصب است و به همین سبب روده حرکات کافی برای عبور مواد دفعی را ندارد. در چنین نوزادانی دفع اولیه در دوران نوزادی دچار اختلال و تاخیر می‌شود. لذا این بیماری نیازمند درمان سریع است زیرا موجب باقی ماندن مواد دفعی در روده و افزایش مقدار مواد دفعی همراه با از دست دادن آب آنها شده و منجر به بزرگ‌ شدن قطر روده‌ها و حتی سوراخ شدن روده‌ها می‌شود.

 

یبوست مزمن



در برخی موارد یبوست کودک برطرف نشده و نیاز به درمان پیدا می‌کند. این حالت را یبوست مزمن می‌نامند. مشخص‌ترین علامت آن، مشکل دفع دردناک مدفوع است. معمولا با عبور مدفوع این درد برطرف می‌شود، تا بار دیگر که مجددا نیاز به دفع باشد. شدت این دردها گاهی به حدی است که کودک از ترس درد، از اجابت مزاج خودداری می‌کند و

1399/07/07 22:32

مدفوع در روده کودک باقی مانده و به مشکل افزوده می‌شود.والدین باید توجه داشته باشند که درشیر خواران زیر سه ماه اگر یبوست بیشتر از 24 ساعت به طول انجامید و در کودکان سه ماهه تا 11 ساله اگر یک هفته درمان در منزل مفید واقع نشد، به مرور بر شدت بیماری افزوده می‌شود و با علائمی مانند درد مقعدی یا دردهای شکمی، تب و خون در مدفوع همراه می‌شود. در چنین شرایطی حتما باید نوزاد را به پزشک برد.

 

باید نبایدهای مصرف دارو



در یبوست‌های طولانی در صورت وجود توده سفت مدفوع، نخست با مداخلات پزشکی از طریق تنقیه و شیاف، توده را از میان برداشته و سپس درمان دارویی شروع می‌شود.از آنجایی که درمان دارویی برای طولانی مدت ادامه می‌یابد، پس باید از داروهای کم‌عارضه و بدون ایجاد عادت یا وابستگی استفاده کرد.



عوامل دارویی که برای کاهش قوام، مواد دفعی و نرمی مدفوع استفاده می‌شوند به دو گروه محرک و اسموتیک تقسیم می‌شوند. گروه محرک مانند روغن کرچک یا سنا که کمتر توصیه می‌‌شوند. عوامل اسموتیک که سبب جذب آب به طرف روده‌وشلی مدفوع می‌شوند برای مصرف طولانی مناسب‌ترند. عصاره مالت و پودر پلی‌اتیلن گلیکول که اغلب با شیر یا آب میوه مخلوط و مصرف می‌شوند از دسته عوامل اسموتیک هستند.نکته مهم در مصرف دارو عدم قطع زودرس آن است. اغلب والدین با بهبود حرکات روده یا ایجاد اسهال اقدام به قطع دارو می‌کنند که این امر سبب برگشت علائم می‌شود. ولی باید توجه داشت که دوره درمان دارویی در حدود چهار تا شش ماه به طول می‌انجامد.



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:32

5 موردی که در مورد کودکان نمی دانید

 رشد و پرورش کودکان بسیار اسرارآمیز و پیچیده است به طوری که کارشناسان و متخصصان سال هایِ سال است برای مطالعه در این زمینه وقت گذاشته اند. کودکان رفتارهای منحصربه فرد و مشترک بسیاری دارند. نمی توان آینده آنها را حدس زد. آنها به طور مدام تغییر می کنند. اما گاهی زیرکی های جالبی دارند که آدم بزرگ ها متوجه نمی شوند. در این مطلب، برخی از مواردی که شاید ندانید یا باور نداشته باشید را برایتان نام برده ایم تا متوجه شوید این فسقلی های دوست داشتنی خیلی هم ساده نیستند!

1. نوزادان نیز می توانند کلک بزنند

آیا خوردن، خوابیدن، دستشویی کردن، گریه کردن و ... همه کارهایی است که نوزاد تازه متولد شده انجام می دهند! خیر. خیلی جالب است بدانید این فسقلی هایی که فکر می کنید هنوز چیزی نمی فهمند خیلی هم سرشان می شود و شما را هم گول می زنند.

آیا تاکنون تصور می کردید نوزادان کوچک شما فقط دراز می کشند و می خوابند؟ نه این طور نیست. نوزادان پس از دو یا سه هفته اول می توانند سر خود را از روی سینه شما بلند کنند. برخلاف اینکه تصور می کنید آنها هیچ کنترلی روی اعضای خود ندارند، آنها می توانند برخی عمل های غیر ارادی را به خوبی انجام دهند. مثلا اگر انگشت خود را در دهان او قرار دهید با قدرت جاروبرقی انگشت شما را می مکد. یا سرش رابه سمت صورت شما بر می گرداند. اگر او را طوری نگه دارید که پاهایش زمین را لمس کند، پاهایش را تکان می دهد. این اعمال غیر ارادی به رشد کودک کمک می کنند و باعث سرگرمی والدین نیز هستند.

از دیگر موارد جالب که می توانید امتحان کنید این است که زبان خود را برای نوزاد بیرون بیاورید. اگر خیلی خسته یا گرسنه نباشد یا حواسش جای دیگری نباشد، او نیز زبان کوچولوی خود را برای شما بیرون خواهد آورد.

2. کودکان بیشتر از آنچه تصور می کنید، می فهمند

با اینکه نوزادان بیشتر مواقع خواب هستند اما تحقیقات نشان می دهد آنها بیشتر از آنچه تصور می شود، می فهمند. به طور مثال، نوزاد از همان ابتدای تولد می تواند صدای مادر خود را تشخیص دهد. به این معنی که آنها از زمانی که داخل رحم هستند صدای مادر را می شناسند و پس از تولد نیز آن را به خاطر دارند. یا به زبان ساده تر، آنها مدت ها پیش از تولد مکالمات مادر را گوش می کنند.

نوزادان همچنین به خوبی بوهای خوب را از بد تشخیص می دهند و می توانند مزه های تلخ و شیرین را از هم تمیز دهند.

جالب است بدانید نوزادان چهره انسان ها را به خوبی درک می کنند و آن را به تماشای عروسک و موارد دیگر ترجیح می دهند. نوزادان به

1399/07/07 22:32

خوبی تفاوت انسان از عروسک را تشخیص می دهند. یا در برخی موارد می توانند تشخیص دهند آنها نیز انسان هستند و تشابهاتی با اطرافیان دارند.

نوزادان از همان چند روز نخست تولد شروع به انجام واکنش های بدنی می کنند. این نشان دهنده این است آنها با فرضیه های درونی می خواهند با دیگران ارتباط برقرار کنند. این نخستین قدم ها برای نوزاد است تا درک کند صورتی مشابه صورت شما دارد و به همین دلیل سعی می کند کارهایی را که شما انجام می دهید را تقلید کند.

از همه جالب تر این است تحقیقات ثابت کرده اند نوزادان از همان روزهای نخست به دنبال کشف دنیای اطراف خود هستند. به طور مثال، کودکان در همان چند ماه نخست به گوشی موبایل هایی که می توانند با آنها بازی کنند علاقه بیشتری نسبت به موبایلی که نمی تواند کاری با آن انجام دهد از خود نشان دهد.

کودکان می توانند رابطه بین کاری که انجام می دهند و اتفاقی که در دنیای اطراف آنها رخ می دهد را  به خوبی درک کنند و از تجربه این حس نیز لذت می برند. شاید بتوان گفت این کوچولوهای دوست داشتنی برای خود دانشمندان کوچکی هستند که نباید دست کم گرفتشان.

3. کودکان به روش های مختلف حرکت می کنند

کودکان به روش ها مختلف در زمان های مختلف حرکت می کنند. اما این عمل آنها را نمی توان از قبل حدس زد. برخی حرکت خود را با غلت زدن آغاز می کنند، سپس می نشینند و بعد چهار دست و پا می کنند؛ اجسام مختلف را حرکت می دهند، راه می روند و در آخر هم می دوند. اما این در همه کودکان مصداق ندارد. هر کودکی روش خود را دارد.

 



 حدود 10 درصد از کودکان بدون اینکه چهار دست و پا کنند، راه رفتن را شروع می کنند. این مساله به هیچ عنوان ترس و نگرانی ندارد.

درست برعکس، برخی دیگر از کودکان به افقی راه رفتن علاقه بسیاری نشان می دهند و از یک طرف اتاق به طرف دیگر غلت می خورند و این در حالی است که کودکان هم سن آنها چهار دست و پا می کنند. بعضی ها نشسته حرکت می کنند. اینها مسایلی نیست که شما بتوانید آن را تعیین کنید یا حدس بزنید.

اما اگر کودک پس از 18 ماهگی توان راه رفتن نداشت حتما با پزشک در میان بگذارید.

4. رشد کودک محدوده گسترده ای دارد

تماشای اینکه کودک از نوزادی که همیشه خوابیده است به کودکی پرتحرک رسیده که می خواهد همه دنیا را کشف و زیر و رو کند بسیار لذت بخش است. اما اینکه کودک به آنصورت که شما می خواهید رشد نکند نیز نگرانی رایجی است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد.

امید خود را از دست ندهید. مسایل طبیعی محدوده گسترده ای دارند و هر کودکی برنامه زمان بندی خودش را دارد.

1399/07/07 22:32

شاید کمک کننده باشد که بدانید این برنامه زمان بندی برای موفقیت های آینده قابل پیش بینی نیست. اینکه کودک شما 17 ماه طول کشیده تا نخستین قدم های خود را بردارد به این معنی نیست که نمی تواند در آینده از شما جلو بزند. برخی از کودکان مثلا تا 15 ماهگی نمی توانند راه بروند اما نباید ناامید شد، شاید در آینده ورزشکار قابلی شود.

مهارت های زبانی کودک در برخی مواقع می تواند در آینده در مدرسه تقویت شود. کودکی که دیر زبان باز می کند به این مفهوم نیست که نمی تواند در آینده کلمات را درست تلفظ کند یا درست حرف بزند. به طور مثال، انیشتین نیز دیر زبان باز کرد اما به یکی از مشهورترین دانشمندان تاریخ تبدیل شد.

رشد کودک یک پروسه خطی یا سیستم دینامیک  نیست. شما نمی توانید بر اساس شواهد موجود آینده هیچ کسی را حدس بزنید. این درست مثل این می ماند که بخواهید آب و هوای سی سال آینده را از حالا پیش بینی کنید.

البته در صورتی که کودک دیرتر از زمان های معمول زبان باز کرد یا راه افتاد باید با پزشک او مشورت کنید.

5. افزایش رشد مغز کودک در دستان شما است

اگر در اسباب فروشی ها بچرخید، متوجه می شوید بیشتر وسایل در جهت رشد و پرورش بهتر مغز و ذهن کودکان است. حتی باشگاه و کلاس های موسیقی متنوعی نیز در این راستا وجود دارند. اسباب بازی خوب است و  کلاس ها آموزشی نیز بهترین فرصت برای ارتباط با دیگر والدین هستند.

 



  اما هیچ کدام از آنها به اندازه کشف دنیای اطراف توسط کودک و تعامل با والدین به رشد مغز او کمک نمی کنند. کودکان از فلش کارت های آموزشی مسایل جدید را نمی آموزند آنها با توجه دیگران به آنها است که متوجه خیلی چیزها می شوند.

از همان روز نخست با کودک خود حرف زدن را آغاز کنید. تحقیقات ثابت کرده اند، کودکانی که والدین آنها زیاد با آنها صحبت می کنند ضریب هوشی بالاتری دارند و بیشتر از همسالان خود کلمات و واژه های جدید می دانند.

از اینکه کودک را برای دقایقی تنها بگذارید هراس نداشته باشید. می توانید او را رها کنید تا خودش بازی کند اما از دور مراقب او هم باشید که اتفاقی برایش نیفتد. اما گاهی حس استقلال را به کودک خود بدهید.

حتی زمانی که شما با فرد دیگری صحبت می کنید نیز کودکان مسایل بسیاری یاد می گیرند. کودک هنگام شنیدن مکالمه های تلفی شما هم در حال یادگیری مسایل مختلف است. بنابراین مراقب حرف های خود باشید.



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:32

نخستین سرماخوردگی پس از تولد

نخستین سرماخوردگی کودک پس از تولد، اتفاقی ناگوار و ناخوشایند برای والدین است. ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن نوزاد، احتمال ابتلا به آنفلوانزا یا سرماخوردگی را در نوازدان افزایش داده و باید توجه داشت، بیش از 200 نوع ویروس مختلف سلامت نوزاد را تهدید کرده و او را در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار می‌دهد اما با رعایت نکات مراقبتی، احتمال ابتلا به سرماخوردگی در نوزادان کاهش خواهد یافت.

 

هوای اتاق کودک بهتر است مرطوب بوده و از دستگاه بخور سرد استفاده شود. حمام کردن نوزاد باید قبل از خواب با آب گرم انجام شود.

 

 

در صورتی که تغذیه نوزاد از روش‌هایی غیر از شیر مادر است توصیه می‌شود، بین دو وعده غذایی به نوزاد یک‌چهارم فنجان آب جوشیده داده شود.

 

 

برای نرم شدن مخاط بینی و کاهش موکوس‌های موجود در بینی نوزاد، استفاده از سرم شست‌وشو مؤثر خواهد بود.

 

برای تهیه این سرم یک‌چهارم قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم جوشیده ریخته و بینی نوزاد را با آن شست‌وشو دهید.

 

 

استفاده از روش‌هایی مانند دستمال آب سرد برای کاهش درجه حرارت بدن نوزاد، احتمال بروز عفونت گوش یا برونشیت مزمن را افزایش می‌دهد.



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:33

12 توصیه تکمیلی برا آموزش دستشویی رفتن کودکان

1. به کودکتان فرصت دهید: برای آنکه کودک توالت‌رفتن را بیاموزد ابتدا باید مغز او تکامل یابد و سیستم عصبی مرکزی بتواند مثانه او را کنترل کند. وقتی هنوز مغز کامل نیست، کودک بدون اختیار ادرار می‌کند یعنی مثانه یا روده‌ها به محض پرشدن، خالی می‌شوند. تقریبا در تمام کودکان از 28 ماهگی به بعد، مغز تکامل پیدا می‌کند و می‌توانند ادرارشان را کنترل کنند.



2. از فصل تابستان استفاده کنید: فصل تابستان، بهترین زمان برای گرفتن کودک از پوشک است. کودک را تشویق کنید اگر ادرار یا مدفوع دارد، بگوید. چند ساعت در روز او را باز بگذارید.



3. به او آموزش دهید: برای کودکتان یک صندلی توالت کوچک بخرید و به او یاد دهید که هر زمان احساس نیاز کرد، روی آن بنشیند. می‌توانید این صندلی را در حمام، دستشویی یا اتاق خود کودک قرار دهید.



4.مثل بزرگ‌ترها با او رفتار کنید: اگر فرزندتان به تکامل مغزی رسیده اما هنوز توالت رفتن را نیاموخته، او را همراه با خواهر یا برادرزاده‌هایتان به مسافرت ببرید. بودن در کنار کودکان بزرگ‌تر و دیدن آنها باعث می‌شود کودک شما نیز از رفتارهای آنها تقلید کند. فقط مراقب باشید رقابت ایجاد نشود یا اگر فرزندتان اختیار خود را از دست داد، مسخره‌اش نکنید.



5.اجازه ندهید بیش از 10دقیقه روی صندلی بنشیند: اگر از کودکتان خواستید روی صندلی توالت بنشیند، اما 10دقیقه گذشت و او کاری نکرد، مجبورش نکنید تا همچنان روی صندلی بماند. صندلی توالت او را جمع کنید و ساعتی بعد دوباره از او بخواهید این کار را انجام دهد.



6.به او اطمینان دهید: برخی کودکان از مدفوع یا ادرارکردن می‌ترسند چون هنوز نمی‌دانند بدن آنها مواد مضر را دفع می‌کند و فکر می‌کنند قسمتی از بدنشان را از دست می‌دهند. ماجرا را برای آنها توضیح دهید تا ترسشان از بین برود.



7.لباس‌های راحت تن او کنید: وقتی توالت رفتن را به کودک آموزش می‌دهید لباس‌های راحت تن او کنید تا بتواند بلافاصله آنها را دربیاورد. فاصله زمانی بین حس کودک برای توالت رفتن و انجام این کار گاهی بسیار کوتاه است. در تابستان فقط یک شورتک پای او کنید تا بلافاصله بتواند آن را دربیاورد.



8.تشویقش کنید: برای آموختن پاکیزگی باید کودک را تشویق کرد. تشویق‌های زبانی مثل «تو بزرگ‌شده‌ای» «مایه افتخار هستی» در کنار تشویق‌های عملی! مثلا هر بار که کودکتان ادرار یا مدفوعش را کنترل کرد، به او امتیاز بدهید و بعد از هر 10-5 امتیاز

1399/07/07 22:34

برایش هدیه بخرید.



9.پوشک‌های شورتی بخرید: در طول زمانی که قرار است پاکیزگی را به فرزندتان آموزش دهید، از پوشک‌های شورتی استفاده کنید تا هم مطمئن باشید همه‌جا را کثیف نمی‌کند هم بتواند در صورت تمایل فورا آن را درآورد.



10.سرزنش نکنید: شاید کودک برای چند روز اختیار مدفوع و ادرارش را به دست بیاورد اما بعد از آن دوباره نتواند خود را کنترل کند. در این صورت او را سرزنش نکنید و فقط مرتب توالت‌رفتن را به او یادآور شوید.



11.ترس‌هایش را از بین ببرید: اگر کودکتان از ریختن آب بعد از اجابت‌مزاج می‌ترسد، به او آموزش دهید آب برای شستن و پاک‌کردن است و وقتی روی توالت نشسته آسیبی به او نخواهد زد.



12.عصرها او را کنترل کنید: کودکان در 3 سالگی تقریبا کنترل ادرار و مدفوع را می‌آموزند اما باز هم کنترل این مساله طی شب کار آسانی نیست و بیشتر کودکان یا آنقدر هوشیار نیستند که خود را کنترل کنند یا توانایی برخاستن از خواب را ندارند. شب‌ها کودکتان را پوشک کنید و برای چند ماه عصرها که او را می‌خوابانید، مراقب کنترل ادرارش باشید. اگر لباس‌های او هنگام بیدارشدن خشک بودند، یعنی شب‌ها هم می?شود خیالتان راحت باشد.



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:34

رفتار های طبیعی یک نوزاد

واکنش های تعریف شده نوزاد بعد از تولد، نشانه رفتاری یک نوزاد سالم و طبیعی است نوزاد در دوران جنینی، توانایی انجام این واکنش ها را به دست می آورد.این واکنش ها به طور طبیعی در بدو تولد وجود دارد و از کودک در برابر بسیاری از خطرات محافظت می کند، اما به تدریج با بزرگ شدن نوزاد در طول 3 تا 12 ماهگی، این واکنش ها به تدریج از بین می رود.این واکنش ها که برای بقای نوزاد ضروری است، غریزی است و به صورت غیرارادی انجام می شود مانند مکیدن، چشمک زدن و....نوزاد سالم و طبیعی بعد از تولد، قادر به انجام واکنش های زیر است:



1 - واکنش از جا پریدن

زمانی اتفاق می افتد که یک نوزاد در وضعیت خوابیده قرار گرفته باشد و یک صدای بلند و ناگهانی شنیده شود. نوزاد در این هنگام، به صدا، واکنش سریع و ناگهانی نشان می دهد و سر خود را به سمت عقب می برد و دست هایش را به دو طرف می کشد.این واکنش حدود ماه سوم تا ششم از بین می رود. هرگونه ناهماهنگی در انجام این واکنش، نوعی اختلال محسوب می شود.



بروز ندادن این واکنش در نوزاد به منزله آسیب های عصبی در اوست، پزشک یا کارشناس شنوایی سنجی، این واکنش را در بدو تولد نوزاد بررسی می کند که در صورت وجود اختلال در این واکنش، به والدین کودک اعلام می شود تا بررسی های بیشتر برای تشخیص قطعی اختلال نوزاد انجام شود.



2 - واکنش مکیدن

هنگامی که چیزی داخل دهان نوزاد قرار داده شود واکنش مکیدن شروع می شود و نوزاد با قدرت تمام شروع به مکیدن می کند، طوری که مکیدن او با بلعیدن شیر هماهنگ شده است.



3 - واکنش پلک زدن

هنگامی که نوری به طور مستقیم به چشم نوزاد تابیده شود، نوزاد باید بلافاصله چشمک بزند و به نور واکنش نشان دهد.این واکنش ها همگی بعد از تولد نوزاد سالم و طبیعی وجود دارد.واکنش پلک زدن نباید از بین برود و باید برای همیشه فعال بماند.



4 - واکنش در جا گام برداشتن

هنگامی که نوزاد را راست نگه می دارید، اگر پای نوزاد با سطح صافی (مثل زمین) تماس داشته باشد، او حرکاتی شبیه به گام برداشتن از خود نشان می دهد.این واکنش در 3 تا 4 ماهگی ناپدید می شود، ولی در حدود 10 تا 15 ماهگی به صورت حرکات ارادی در کودک به وجود می آید تا کودک بتواند راه رفتن را آغاز کند.



5 - واکنش کف پا

واکنش بابینسکی یکی از نشانه های مهم سلامت نوزاد است. این واکنش به صورت خم شدن انگشت شست پا به طرف جلو و باز شدن انگشتان از یکدیگر، هنگام تحریک کف پا دیده می شود.این واکنش از ماه ششم تا نهم از بین می رود.وجود این واکنش بعد از دو سالگی نوعی اختلال محسوب می

1399/07/07 22:34

شود.پزشکان واکنش بابینسکی را به عنوان حرکت رو به جلوی شست پا می دانند.



6- واکنش چنگ زدن

هنگامی که شیئی و یا انگشت مادر در کف دست نوزاد قرار می گیرد، نوزاد شروع به گرفتن آن می کند. این واکنش در انگشتان پا هم صدق می کند، طوری که با قرار دادن شیئی روی انگشتان پای نوزاد، انگشتان او به سمت پایین خم می شود و سعی در گرفتن آن شی دارد.این واکنش برای انگشتان دست در حدود ماه ششم از بین می رود و برای انگشتان پا، در حدود ماه نهم تا دهم از بین می رود.



7 - واکنش جست و جو یا ردیابی

هنگامی که با انگشت گونه نوزاد و یا گوشه دهان او را تحریک می کنیم، پاسخ نوزاد به این تحریک، چرخاندن سر به سمت محرک و باز کردن دهان به دنبال محرک است.



این واکنش برای یافتن سینه مادر است و معمولاً در ماه سوم یا چهارم از بین می رود.



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:34

رشد و نمو معمول بچه ها

هرگونه تأخیر در رشد کودک، یکی از نشانه های مهم بیماری ها و ناراحتی های کودکانه است. رشد انسان و حیوان نتیجه ازدیاد سلول های بدن است. بدیهی است که رشد کودک تابع شرایط ویژه ای است: تعذیه صحیح و توجه لازم به بهداشت کودک باعث رشد طبیعی وی خواهد شد.

 

● تغذیه:

غذا و طرز تغذیه واجد اهمیت به سزائی است. توجه به این نکته که کدام مواد غذائی دارای چه خواصی است تا با برنامه ریزی صحیح غذائی به رشد کودک خود یاری رساند.

 

کلسیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر برای استخوان بندی کودک ضروری می باشند و مواد آلبومین دار مانند کازئین در شیر گاو، گلوتن در گندم، آلبومین در تخم مرغ تأثیر مثبت و سازنده ای در رشد کودک به جای می گذارند. ویتامین ها به ویژه ویتامین های A و B نیز برای رشد کودک لازم می باشند.

 

نور آفتاب که باعث تبدیل بخشی از چربی های بدن به ویتامین D می شود، استخوان بندی بدن کودک را استوارتر می سازد.

 

● غدد:

غده هائی که ترشح داخلی می کنند نقش مهمی در رشد و نمو کودک ایفا می نمایند.

 

غدهٔ تیروئید در رشد قامت تأثیر داشته و چنان چه این غده به تنبلی دچار آید، قد کودک کوتاه می ماند. چنان چه این غده به کلی از کار باز بماند رشد قد متوقف خواهد ماند.

 

غده تیموس نیز در نمو قامت کودک مؤثر می باشد. غده هیپوفیز با تأثیر مهمی که بر رشد و نمو همه جانبه کودک دارد، چنان چه کودک باشد و یا به طرز صحیح عمل نکند باعث توقف رشد می شود و در صورت زیادی ترشح، رشد قد بیش از حد طبیعی خواهد. غده های پاراتیروئید و سورنال نیز تأثیرات مثبتی در رشد و نمو کودک به جای می گذارند.

 

تفاوت آشکار کودک با شخص بالغ در رشد سریع کودک است به همین دلیل می باید به طور مرتب وزن و قد کودک را کنترل کرد.



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:39

رشد و تکامل کودک ازنوزادی تا شش ماهگی

1 ماهگي



مهارتهاي اصلي

(اكثركودكان انجام مي دهند) 



* سر را بالا مي گيرد

* به صدا پاسخ مي دهد

* به صورتها خيره ميشود

 

 

مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند)



* اشيا را دنبال مي كند

* اصوات اوه و آه ازحلق خارج مي سازد

* قادر به ديدن طرح هاي سياه و سفيد است

 

 

مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)



* لبخند مي زند

* مي خندد

* سر را با زاويه 45 درجه نگه مي دارد

 

 





 

دو ماهگي

 

مهارتهاي اصلي



(اكثركودكان انجام مي دهند) 



* ازحلق خود اصواتي خارج مي كند

* اشيا را دنبال مي كند

* سر را براي مدت كوتاهي نگه مي دارد





مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند)



* لبخند مي زند و مي خندد

* سر را با زاويه 45 درجه نگه مي دارد

* حركاتش نرمتر مي شود

 

مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)

 

* سر را دائم نگه مي دارد

* وزنش را روي پا تحمل مي كند

* ممكن است سر و شانه را كمي بلند كند

 

 





 



سه ماهگي

 

مهارتهاي اصلي



(اكثركودكان انجام مي دهند)



* مي خندد

* سر را بطور دائم نگه مي دارد

* صورت و بوي شما را تشخيص مي دهد





مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند)



* جيغ ميزند

* صداي شما را تشخيص ميدهد

* سر و شانه را كمي بلند ميكند

 

مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)



* بطرف صداهاي بلند برمي گردد

* مي تواند دست ها را بهم برساند وممكن است روي اسباب بازيها بكوبد

* مي تواند بغلتد

 





 





چهارماهگي

مهارتهاي اصلي



(اكثركودكان انجام مي دهند)



* سر را بطور ثابت بالا نگه مي دارد

* مي تواند وزن را روي پاها تحمل كند

* وقتي با او صحبت مي كنيد با صوت پاسخ ميدهد

 



مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند)



* مي تواند به اسباب بازي چنگ بزند

* دستش را به طرف اشيا دراز مي كند

* مي تواند بغلتد

 

مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)

 

* اصوات را تقليد ميكند

* ممكن است اولين دندانش جوانه بزند

* ممكن است براي خوردن جامدات آماده باشد

 





 

پنج ماهگي

مهارتهاي اصلي



(اكثركودكان انجام مي دهند) 



* رنگهاي تيره را تشخيص ميدهد

* مي تواند

1399/07/07 22:40

بغلتد

* با بازي كردن با دست ها و پاهايش خودش را سرگرم مي كند

 



مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند)



* بطرف صداهاي جديد ميچرخد

* نام خود را تشخيص ميدهد

 

مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)

 

* ممكن است بدون كمك چند لحظه بنشيند

* اشيا را به دهان ميبرد

* ممكن است ترس از غريبه ها شروع شود

 





 

شش ماهگي



مهارتهاي اصلي



(اكثركودكان انجام مي دهند)



* بطرف صداها واصوات ميچرخد

* صدا را تقليد ميكند و حباب درست مي كند

* به هر دو جهت مي غلتد





مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند)



* دستش را به طرف اشيا دراز مي كند و آنها را به دهان مي برد

* بدون كمك مي نشيند

* براي خوردن آماده است

 

مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)

 

* ممكن است بطرف جلو خيز بردارد كه روي زمين بخزد

* ممكن است بخش هاي كلمات را به هم بچسباند و كلمه اي نامفهوم بسازد

* ممكن است اشيا را بطرف خود بكشد.



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:40

رشد و تكامل کودک از 7 تا 12 ماهگي

7ماهگي



مهارتهاي اصلي

(اكثركودكان انجام مي دهند)



* بدون كمك مي نشيند

* با حركتي جارويي شكل خود را بطرف اشيا مي كشد

* اصوات را تقليد مي كند



 



مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند)



* سيلاب هارا كنارهم مي گذارد و صداهايي شبيه يك لغت مي سازد

* آغاز خزيدن يا خود را به جلو كشيدن



مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)





* با گرفتن دست به چيزي مي تواند بايستد

* دست را به حالت خداحافظي تكان مي دهد

* اشيا را به هم مي كوبد

 

 





 

8 ماهگي



مهارتهاي اصلي

(اكثركودكان انجام مي دهند)





* به هر دو والد دادا و ماما خطاب مي كند (اختصاصي نيست)

* آغاز خزيدن

* اشيا را از يك دست به دست ديگر مي دهد





مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند)





* با گرفتن دست به چيزي مي تواند بايستد

* بخوبي مي خزد

* به اشيا اشاره مي كند



مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)





* خود را براي ايستادن به حالت كشيده در مي آورد، دور خانه مي گردد

* اشيا را با شست دست و انگشتان بر مي دارد (حالت نيشگوني)

* در خواست هاي خود را با ژست مخصوص نشان مي دهد

 





 

9 ماهگي 



مهارتهاي اصلي

(اكثركودكان انجام مي دهند)





* سيلابل ها را كنار هم مي گذارد و صدا هاي شبيه يك لغت مي سازد

* با گرفتن دست به چيزي مي تواند بايستد





مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند)





* براي برداشتن اشيا از حركت شست در مقابل انگشتان استفاده مي كند (حركت نيشگوني)

* با گرفتن دست به مبل ها دور اتاق مي گردد

* اشيا را بهم مي كوبد





مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)





* به والد اختصاصي به طور صحيح دادا و ماما خطاب مي كند

 





 

10 ماهگي



مهارتهاي اصلي

(اكثركودكان انجام مي دهند)





* دست را به حالت خداحافظي تكان مي دهد

* اشيا را با حركت نيشگوني بر مي دارد

* بخوبي مي خزددور خانه مي گردد





مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند) 





* به والد اختصاصي به طور صحيح دادا و ماما خطاب مي كند

* به نام خود جواب مي دهد و مفهوم كلمه نه را مي فهمد

* درخواست هاي خود را با ژست مخصوص نشان مي دهد





مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)





* با فنجان مي نوشد

* براي چند ثانيه بدون

1399/07/07 22:40

كمك مي ايستد

* مي تواند اشيا را درون يك ظرف بريزد

 





 

11 ماهگي



مهارتهاي اصلي

(اكثركودكان انجام مي دهند)





* به والد اختصاصي به طور صحيح دادا و ماما خطاب مي كند

* براي چند ثانيه مي تواند بدون كمك بايستد





مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند) 





* حركات ديگران را تقليد مي كند

* مي تواند اشيا را درون يك ظرف بريزد

* دستورات ساده را مي فهمد





مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)





* بافنجان مي نوشد

* به غير از دادا و ماما يك كلمه ديگر مي گويد

* در حالت ايستاده خم مي شود

 





 

12 ماهگي



مهارتهاي اصلي

(اكثركودكان انجام مي دهند)





* حركات ديگران را تقليد مي كند

* اصواتي شبيه لغت از دهان خارج مي كند

* درخواست هاي خود را با ژست مخصوص نشان مي دهد





مهارتهاي اضافي

(نيمي از كودكان انجام مي دهند) 





* به غير از دادا و ماما يك كلمه ديگر مي گويد

* چند قدم بر مي دارد

* دستورات ساده را مي فهمد و به آن ها پاسخ مي دهد



مهارتهاي پيشرفته

(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)





* با مداد رنگي خط مي كشد

* بخوبي راه مي رود

* به غير از دادا و ماما 2 كلمه ديگر هم مي گويد



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:40

فواید شیر‌مادر

شیر‌مادر یکی از بهترین مواد غذایی برای تغذیه کودکان شیرخواره می باشد . شیر‌مادر دارای بهترین مواد غذایی مورد نیاز برای نوزاد از نظر ترکیبات موجود در شیر می باشد .



وجود مواد ایمنی زا در شیر مادر، کودک را از ابتلا به بیماری های عفونی مانند اسهال، بیماری های سیستم تنفسی مانند عفونت گوش و ریه محافظت می کند و بهترین شرایط رشد و تکامل ذهنی او را فراهم می آورد.



همچنین احتمال ابتلا به آلرژی، آسم، بیماری های قلبی، فشارخون و چاقی و بدخیمی ها را کاهش می دهد، به خوبی هضم و جذب می شود و احتمال ابتلا به دل درد و کولیک در شیرخواران را کاهش می دهد.



مواردی که مادر از شیر دادن سود می برد نیز شامل کم کردن هزینه خانواده برای تهیه شیر خشک، کم کردن وزن مادر و کوچک شدن بموقع رحم و کاهش خونریزی ها و مشکلات پس از زایمان می شود.



باید بدانیم کودکی که با شیر مادر تغذیه می شود. در سن بالاتر دارای ضریب هوشی بالاتری نسبت به کودکان همسن خود است.



خوب است بدانید میکروب های موجود در محیط در روزهای اول زندگی در دستگاه گوارش نوزادان رشد کرده و به طور دائم در دستگاه گوارش آنان باقی می مانند، اما نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، در روده خود میزبان میکروب های مفید سازنده ویتامین های لازم برای رشد نوزاد خواهند بود و این امر به دلیل وجود موادی در شیر مادر است که جلوی رشد میکروب های نامناسب را در روده نوزاد می گیرد.



وضعیت اجابت مزاج در نوزادان شیر مادرخوار راحت تر بوده و با درد کمتری همراه است، در حالی که نوزادان شیرخشک خوار تعداد دفعات دفع کمتر با درد و مشکلات بیشتری را تجربه می کنند و این امر روی اشتهای آنان موثر خواهد بود.



برخی شیرخواران که شیر مادر مصرف می کنند دفعات اجابت مزاج هر چند روز یکبار را تجربه می کنند، این وضع در عده ای از این نوزادان رخ می دهد، ولی چون همراه با هیچ مشکل گوارشی نیست و در رشد و اشتهای شیرخوار تاثیری ندارد، به درمان خاصی نیاز ندارد.



نوزادان شیرخشک خوار نیز ممکن است از وزن بیشتری نسبت به شیر مادرخواران برخوردار باشند و این امر مادران آنها را به طور کاذب خوشحال می کند، در حالی که وزن بالای شیرخوار احتمال چاقی و عوارض بعدی را در فرزندشان افزایش می دهد و جلوی پیشرفت فعالیت های حرکتی شیرخوار مانند نشستن و راه رفتن بموقع را خواهد گرفت.



به خاطر داشته باشید در یک شیرخوار سالم و قبل از شش ماهگی، شیرمادر تنها ماده غذایی مورد نیاز او خواهد بود و در صورت کافی بودن فقط می توان از مولتی ویتامین در کنار

1399/07/07 22:41

شیر مادر در تغذیه کودک استفاده کرد.



در صورت گرم بودن هوا و محیط خانه، دادن آب جوشیده سرد شده همراه با شیر مادر، توسط سرنگ یا قاشق توصیه می شود. همچنین مادران در هوای گرم باید از پوشاندن لباس های اضافی و پتو به نوزادان خودداری کنند، زیرا سلامت آنان با این کار ممکن است به خطر افتد.



narbonsoft.ir

1399/07/07 22:41

بچه ها سلام

1399/07/08 09:23