پاسخ به پرسیدم چیزی نگف میخام برم پیش دکتر دیگ
گلیکو پروتئین PAPP–A چیست ؟
گلیکوپروتئین PAPP-A توسط جفت و لایه دسیدوا تولید می شود. این مارکر یک آنزیم متالوپپتیداز است که از سلولهای تروفوبلاستیک جفت (به ویژه تروفوبلاستهای خارج پرزی) ترشح میشود.
سطح گلیکوپروتئین PAPP-A آن در هفته های 11 تا 13 با شیبی نسبتا تند افزایش مییابد.
*زنان بارداری که سطح گلیکو پروتئین PAPP-A آنان در هفتههای 11 تا 14 بارداری کمتر از میزان مورد انتظار است، احتمال ابتلاء جنین آنها به سندرم داون بیشتر خواهد بود.
وظایف مارکر گلیکو پروتئین PAPP-A
1. این آنزیم با شکستن پروتئینهای باند شونده به IGF-BPو آزاد کردن آن سبب تحریک نقش تهاجمی تروفوبلاستها شده و در نتیجه در لانهگزینی جنین نقش مهمی دارد.
2. مولکول IGF در تنظیم حمل و نقل گلوکز و اسیدهای آمینه از جفت نقش دارد.
3. از دیگر نقشهای بیولوژیک IGF آن است که کارکردی مشابه هورمون رشد داشته و در نتیجه در رشد و نمو جنین نیز نقش دارد.
4. از شناسایی جنین توسط سیستم ایمنی بدن جلوگیری می کند.
5. در مینرالیزاسیون ماتریکس استئوبلاست های جنین (و از این رو در استخوان سازی جنین) نقش مهمی دارد.
6. در رگ سازی (آنژیوژنزیس) مشارکت دارد.
کاهش گلیکو پروتئین PAPP-A باعث اختلال در فرآیند تشکیل جفت شده و ممکن است با پیامدهای نامطلوب بارداری ( Adverse Obstetric Outcomes ) همراه باشد.
پیامدهای نامطلوب کاهش گلیکو پروتئین PAPP – A در بارداری
1. مرگ داخل رحمی جنین ( ( Intra Uterine Fetal Death= IUFD
2. زایمان زودرس ( Preterm Delivery )
3. مسمومیت بارداری ( Preeclampsia )
4. افزایش فشارخون در هنگام بارداری ( Gestational Hypertension )
5. محدودیت رشد داخل رحمی ( Intra Uterine Growth Restriction ) = IUGR شروع این پیامد در سه ماهه دوم بارداری بوده، از این رو بهتر است با انجام سونوگرافی در هفته 18 تا 20 اولین ارزیابی از این جهت آغاز شود.
6. سقط ناگهانی ( بویژه در سه ماهه دوم بارداری )
در جنین هایی که به روشهای کمک باروری ( Assisted Reproductive Technology ) = ART تشکیل شده اند، سطوح پایین PAPP-A دیده می شود که می تواند منجر به افزایش موارد مثبت کاذب تست های غربالگری سه ماهه اول شده، ولی این سطوح پایین بازتابی از نقص در لانه گزینی می باشد.
سطح پایین این مارکر یعنی زمانی که میزان آن به کمتر از 5th پرسنتایل برسد ( بعبارتی سطح MoM آن کمتر از 0.37 باشد) که در اینصورت باعث افزایش ریسک بروز پیامدهای نامطلوب بارداری می شود (این تعریف بر مبنای مطالعه FASTER = First And Second Trimester Evaluation of Risk
1399/08/10 18:41