ارسال شده از
يكي از مسايلي كه در سخنان معصومين (علیهم السلام) آمده انجام كارها به تناسب خود، در روز ها خاص بخاطر تاثير فراوان بر تداوم و بركت آن كار است.
از امام صادق (علیه السلام) نقل است كه در روزهاي يكم، دوم، ششم، هفتم، نهم، چهاردهم، هجدهم، نوزدهم، بيستم، بيست و دوم، بيست و سوم، بيست و هفتم، بيست و هشتم و بيست و نهم هر ماه قمري، آغاز هر كاري مبارك است.
بنا به دستورات ديني در ساعات قمر در عقرب، از انجام كارهاي اساسي نظير انعقاد نطفه، عقد ازدواج، افتتاح كار و كسب، اسباب كشي، تعيين و تغيير نام و گذاشتن سنگ بنا و كلاً انجام هر يك از كارهاي اساسي پرهيز كنيم.
البته راههايي براي بر حذر بودن از نحوست ايّام نيز وجود دارد.«آقا امام صادق (علیه السلام) میفرماید:مَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ إِذَا أَصْبَحَ دَفَعَ اللَّهُ عَنْهُ نَحْسَ ذَلِكَ الْيَوْم.» هر كس صبح صدقه دهد خدا نحوست آن روز را از دفع مي كند.
از امام رضا (علیه السلام) از پدرانش درباره شنبه تا پنجشنبه از پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلّم) نقل شده است كه از خدا براي امتش چنين درخواستي كرد: «الهم بارك لأمتي في بكورها يوم سبتها و خميسها؛ خدايا! در صبحگاهان امت من در روز شنبه و پنجشنبه بركت قرار ده».
البته آقا امام رضا (علیه السلام) به روايت از پدرانش می فرماید: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرموده است: آخرين چهارشنبه هر ماه همواره روز نامباركي است.
هاشم بن حكم از امام صادق (علیه السلام) درباره مردي پرسيد كه قصد دارد كار خيري مانند صدقه يا صوم (روزه) و اينگونه امور انجام دهد؟ آن حضرت فرمود: خوب است آن عمل را در روز جمعه انجام دهد، زيرا پاداش عمل در روز جمعه چند برابر است.
البته. نكاتي كه بيان شد، صرفاً براي رعايت فضيلت بيشتر بود كه رعايت آن داراي نكات مثبت است، اما اگر به خاطر مشكلاتي نمي توانيد اين مسايل را رعايت كنيد، به خودتان سخت نگيريد و با دادن صدقه مشكلات احتمالي را دفع كنيد تا مبادا دچار وسواس شويد. یاحقّ.
1398/06/01 10:18