💐دانستنی ها💐

152 عضو

كودك را نیز برای میل كردن موادغذایی مفید و مغذی، كمتر کرده و عاملی جهت سر باز زدن كودك از خوردن غذاهای اصلی و اساسی می‌شود و زمینه گرایش او را به مواد شیرین و پرچرب فراهم می‌سازد.
گاهی بچه‌ها از خوردن غذای خاصی خودداری كرده یا علاقه و رغبتی به آن ماده غذایی كه ممكن است خیلی هم ارزشمند باشد، نشان نمی‌دهند؛ وادار کردن اجباری كودك با هر ترفندی به تناول غذایی موجب خواهد شد كه در سنین بعدی نیز از خوردن چنین غذایی خودداری كند. بهتر است بدون هیچ‌گونه عكس‌العملی از دادن آن خودداری كنید ولی در آینده با مخلوط ساختن آن با سایر غذاهای موردعلاقه كودك،‌ او را به‌تدریج به قبول چنین غذایی راغب كنید؛ عدم پافشاری و اجبار کردن كودك به بیشتر خوردن یا تمام كردن به موقع غذا موجب خواهد شد كه او به نیازهای واقعی خود به غذا پاسخ گوید.
گاهی بچه‌ها به علت دیر خوابیدن شبانه، خستگی یا خواب‌آلودگی، اشتهایی به خوردن وعده‌های غذایی از خود نشان نمی‌دهند، بهتر است به جای اصرار و پافشاری، چند دقیقه‌ای قبل از دادن غذا، بچه را به غذا خوردن فراخوانده و پس از شستن دست و روی او برای برطرف كردن هیجان و خستگی‌اش، اقدام به غذا دادن كنید.
آغاز حس استقلال‌طلبی در سال‌های دوم و سوم زندگی موجب بروز واكنش‌های منفی می‌شود؛ مثلا كودك در قبال اصرار بی‌حد و وادار کردن اجباری به خوردن ماده غذایی خاص یا انجام عمل معین و مشخص، از خود عناد و سرپیچی نشان خواهد داد. برعكس منع كردن شما از خوردن ماده‌ای یا انجام كار و عمل معینی او را حریص‌تر به خوردن آن غذا یا انجام عمل منع شده می‌كند.
با تغذیه مناسب کودک شما رشد خواهد کرد
گاهی در مسیر رشد و افزایش ماه‌ها و سال‌های زندگی كودك، عوامل و عوارضی مثل دندان درآوردن، ابتلا به بیماری‌های عفونی،‌ اسهال و استفراغ وجود دارد؛ بنابراین نوساناتی در افزایش صعودی وزن به صورت خط‌ مستقیم یا حتی به صورت نزولی در مسیر رشد به چشم خواهد خورد كه كاملا موقتی است و به‌زودی با تغذیه مناسب و متعادل، واماندگی رشد قدی و وزنی جبران خواهد شد ولی اگر این روند كماكان ادامه داشته باشد باید با مشورت پزشك معالج یا متخصص تغذیه كودكان علت‌یابی و چار‌ه‌جویی شود.
كمبود بعضی از ریزمغذی‌ها مثل كم‌خونی ناشی از فقرآهن یا كم‌كاری تیروئید، كمبود روی یا بیماری‌های روماتیسمی، نارسایی‌های قلبی، اختلالات غدد درون‌ریز، عدم دریافت تمامی مواد مغذی و املاح یا افزایش مصرف ویتامین‌های a و d و مسمومیت‌های ناشی از آنها یا سایر مسمومیت‌ها با فلزات سمی از جمله جیوه یا

1397/11/16 16:29

سرب، عوامل ایجادكننده بی‌اشتهایی‌های مرضی بوده و باید سریعا تحت نظر متخصص كودكان نسبت به تشخیص و درمان آنها اقدامات لازم به عمل آید.
چرا کودکتان کم اشتهاست؟
علاوه‌بر بیماری‌های جسمی، محروم شدن بچه از مهر و عاطفه پدری و مادری یا هر دوی آنها یا دوری از یكی یا هر دو تاثیر مستقیم و بسیار چشمگیری در خورد و خوراك و اشتهای بچه داشته و آثار آن به صورت احتمالی در روند رشد نمایان می‌شود.  توجه داشته باشید علاوه بر علل رفتاری در قبال بی‌اشتهایی كودكان، نباید سایر عوامل تاثیر‌گذار را نیز دست‌كم گرفت و به آنها بی‌اعتنایی نشان داد؛ گرچه این اختلالات نادر است و شیوع كمتری دارد ولی به هرصورت آگاهی شما بزرگواران از علل زیر و چاره‌اندیشی به موقع و اقدام سریع، خالی از لطف نخواهد بود.  اولین عامل غیر رفتاری در ایجاد بی‌اشتهایی، ابتلای حاد كودك به عفونت‌های مختلف در اندام‌های گوارشی، ریوی یا گوش میانی است كه سریعا با مشورت متخصص كودكان باید چاره‌اندیشی شود. علاوه‌بر‌ عفونت‌های حاد، عفونت‌های مزمن یا مصرف دائمی بعضی از داروها مثل ضدتشنج‌ها و ضدافسردگی و ضدحساسیت‌ها یا سایر داروهای تجویزی متخصص كودكان نیز در قبال اشتها تاثیرگذار بوده و باید چاره‌اندیشی شود

1397/11/16 16:29

کودکان‌شان چندین راهکار مهم ارائه می‌کنند که از دیدگاه علمی نتایج قابل ملاحظه‌ای در بهبود اشتهای کودکان در پی داشته است.

با چقدر هزینه می تونم کامپوزیت دندان کنم؟
بهترین دونر کباب تهران رو کدوم رستوران داره؟ (ویژه روز عشاق)
تا 55% تخفیف کافی شاپ در اطراف شما ویژه روز عشاق (نت برگ)
لیست قیمت انواع سمعک ها برای افراد کم شنوا
رستوران آسیایی با تخفیف نت برگ (ویژه عاشقانه پر تخفیف)
از جمله این راهکارها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود

راهکار اول: تدارک یک صبحانه مفصل، خوشمزه و متنوع برای کودک

یکی از مواردی که باعث کم اشتهایی کودک می‌شود، یکنواختی در مصرف وعده‌های غذایی است.

به همین دلیل به والدین و بخصوص مادران توصیه می‌شود تا نوع، ترکیب و رنگ‌بندی صبحانه کودک خود را هر روز با روز قبل متفاوت نمایند.

راهکار دوم: به کودک یاد داده شود که 30 دقیقه قبل از وعده غذایی آب بنوشد

در مورد کودکانی که کم اشتها و یا بدغذا هستند توصیه می‌شود برای افزایش ترشحات گوارشی و بالا رفتن حس گرسنگی حدود نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی به آنها یک لیوان آب داده شود تا بنوشند.

راهکار سوم: کودک هر دو ساعت یکبار ماده غذایی مصرف نماید

در مورد کودکانی که بسیار لاغر هستند و به علاوه بد اشتها نیز می‌باشند، توصیه می‌شود که والدین حتما هر دو ساعت یکبار یک ماده غذایی (که کودک دوست دارد) به او بدهند تا مواد مغذی مورد نیاز بدن او تامین شود و به تدریج وضعیت و تمایل اشتهایی او اصلاح گردد.

راهکار چهارم: میان وعده‌های کودک مختصر نباشند

در مورد کودکان کم اشتها باید توجه شود که مصرف میان وعده‌های طی روز باید کمی بیشتر باشند.

برای مثال به جای دادن بیسکویت، چیپس یا کلوچه به عنوان یک میان وعده به این کودکان، بهتر است ساندویچ نان و پنیر یا غلات صبحانه‌ای با شیر داده شود.

راهکار پنجم: عدم اکتفا به مصرف تنها شیر به عنوان وعده برای کودکان زیر 3 سال

مادران حتما توجه نمایند که در مورد کودکان زیر 3 سال نباید فقط به دادن شیر به عنوان یک وعده بسنده کرد.

چون که با این کار زمینه برای بد غذایی و کم اشتهایی کودک فراهم می‌شود.

راهکار ششم: تهیه غذاهای خوشمزه برای کودک

طعم و مزه غذا نقش موثری در خوش اشتهایی کودک دارد.

بنابراین مادران نقش موثری در تهیه غذاهای خوشمزه برای کودکان خود دارند و توصیه می‌شود که در طول روز زمان بیشتری را در جهت تهیه غذاهای اشتها‌آور برای کودکان خود اختصاص دهند.

راهکار هفتم: ماست غذای اشتهاآور برای کودک کم‌اشتها

توصیه می‌شود که مصرف انواع ماست‌ها در رژیم غذایی کودک

1397/11/16 16:32

موجود باشد و حتما در وعده‌ها و میان وعده‌های غذایی ماست‌های متنوع را مصرف نماید.

راهکار هشتم: عدم تشویق کودک به مصرف غذاهای چرب و شور

مصرف غذاهای چرب و شور مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا انواع چیپس‌ها می‌توانند باعث سیری کاذب در کودک شوند و همین مساله منجر به بد غذایی و کم اشتهایی کودک می‌شود.

به همین دلیل به والدین توصیه می‌شود که در مقادیر بسیار کم به کودک خود از غذاهای شور یا سرخ‌کردنی بدهند.

راهکار نهم: اهمیت مصرف روی در افزایش اشتهای کودک

در مورد کودکان کم اشتهایی که بسیار لاغر هستند و رشد قدی خوبی نیز ندارند، علت می‌تواند کمبود عنصر روی باشد.

در این موارد مصرف روزانه مکمل روی به صورت ZINC PLUS مخصوص کودکان البته زیر نظر متخصص کودکان توصیه می‌گردد.

راهکار دهم: توجه به مصرف دسرهای خوشمزه برای کودکان

بسیاری از کودکان مصرف دسرها را به مصرف غذا ترجیح می‌دهند.

در این مورد توصیه می‌شود که به جای دادن دسرهای بسیار شیرین مانند کیک و بستنی به کودک، دسرهای بر پایه انواع میوه‌ها که خوشمزه باشند به او داده شود تا ترغیب به مصرف این نوع دسرها شود.

 

1397/11/16 16:32

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

1397/11/16 16:33

تومورهای‌ هیپوفیز

رشد غیرطبیعی‌ در ((غده هیپوفیز)) که‌ باعث‌ فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری بیش‌ از معمول‌ سایر غدد درون‌ریز می‌گردد. تومورهای‌ هیپوفیز ممکن‌ است‌ خوش‌خیم‌ و یا بدخیم‌ باشند، ولی‌ حتی‌ در صورت‌ بدخیم‌ بودن‌ نیز این‌ تومورها به‌ندرت‌ به‌ سایر نواحی‌ بدن‌ گسترش‌ می‌یابند. تومورهای‌ هیپوفیز در هر دو جنس‌ و در همه‌ سنین‌ دیده‌ می‌شوند، ولی‌ در سنین‌ 50-30 سال‌ شایعترند.



علل ایجاد تومور غده هیپوفیز


دلیل آشکاری برای ایجاد تومور غده هیپوفیز وجود ندارد. در برخی موارد ممکن است به دلیل تحریک از سوی هیپوتالاموس باشد؛ هیپوتالاموس قسمتی از مغز است که به هیپوفیز سیگنال می‌فرستد تا هورمون تولید کند.حدود 1 تا 5 درصد موارد تومور غده هیپوفیز ارثی است. قطعاً به ندرت عوامل وراثتی منجر به افزایش خطر ابتلا به تومور هیپوفیز می‌شود.

یک اختلال شایع مولتیپل اندوکرین نئوپلازی (سلول‌های درون‌ریز غیر نرمال چندگانه نوع 1) است که باعث ایجاد تومورها در غده‌های درون‌ریز (که ترشحات خود را به درون خون می‌ریزند و هیپوفیز نیز از این نوع غدد است) و اولین قسمت روده کوچک می‌شود. کارنی کمپلکس عامل دیگری است که باعث ایجاد چند نوع تومورها می‌شود که تومور غده هیپوفیز نیز از این نوع است.



تشخیص تومورهای غده هیپوفیز
ارزیابی و معاینه بیمارانی که به تومور غده هیپوفیز مبتلا هستند توسط متخصصین غدد درون‌ریز (اندوکرینولوژیست) که در هورمون‌ها تخصص دارند انجام می‌شود. گاهی اوقات ممکن است بیماران قبل از مراجعه به متخصص غدد درون‌ریز بسته به علائم خود توسط شماری از متخصصین ازجمله چشم پزشکان، متخصصین مغز و اعصاب (جهت سردرد و سرگیجه) ویزیت شده باشند.

پس از ارزیابی علائم بیمار و انجام آزمایش‌های کلینیکی دقیق، یکی از متخصصین غدد درون‌ریز ما ترتیب انجام برخی آزمایش‌های خونی را خواهد داد تا سطح هورمون‌های مختلف غده هیپوفیز را اندازه‌گیری کند. گاهی اوقات لازم است آزمایش‌های خون پیچیده‌ی بیشتری انجام شود، که ممکن است در آن قبل از اندازه‌گیری هورمون به بیمار یک تزریق یا نوشیدنی گلوکز داده شود.

بهترین نوع تصویربرداری برای مطالعه‌ی غده هیپوفیز روشی است که به آن ام آر آی می‌گویند. برای این نوع تصویربرداری، بیمار باید روی تخت در یک تونل طویل به مدت یک ساعت به پشت بخوابد. اگر اسکن ام آر آی نشان دهد که ممکن است تومور با عصب بینایی تماس پیدا کند، از شما درخواست می‌شود که یک تست از میدان دید خود در مرکز چشم پزشکی انجام دهید.



علایم‌ شایع‌

1397/11/16 17:06

غده ی هیپوفیز
تاری‌ دید
دوبینی‌
منگی‌ یا افتادگی‌ پلک‌ ناشی‌ از فشار تومور بر روی‌ اعصاب‌ چشم
سردرد در ناحیه‌ پیشانی‌
تهوع‌ و استفراغ‌
تشنج
آبریزش‌ بینی‌
تشنگی‌ بیش‌ از معمول‌
تغییرات‌ در قاعدگی‌
افزایش‌ وزن‌ توجیه‌نشده‌
عقب‌افتادگی‌ رشد یا رشد بیش‌ از حد در کودکان‌
قند خون پایین‌
فشار خون‌ پایین‌
از دست‌ رفتن‌ دید محیطی‌
علایم‌ اختلالات‌ سایر غدد درون ریز


دارو درمانی و عمل جراحی تومور هیپوفیز

هر یک از این روش ها با توجه به شرایط بیمار توسط متخصص جراح مغز و اعصاب و متخصص غدد درون ریز مورد استفاده قرار می گیرد و پیگیری بیمار توسط این متخصصان برای کاهش عوارض بیماری در حال و آینده بیماری به عمل می آید.بعضی از تومورها فقط در زنان و بعضی از تومورها هم در زنان و هم در مردان دیده می شود.

علت بروز تومور ناشناخته است

گاهی اوقات اختلالات ژنتیکی زمینه ساز بروز تومور می شوند که بسیار نادر است و با فعالیت های همزمان غدد درون ریز همراه است.بیماری های ژنتیکی، اختلالات عمومی بدن مانند دیابت، مصرف بعضی داروها و ترشح هورمون فوق کلیه باعث تشدید تومور هیپوفیز می شود و بیماران در صورت مصرف داروهایی که باعث فعالیت‌های هورمونی می شود باید پزشک معالج را از مصرف این داروها مطلع سازند. بیماران در صورت هر گونه افزایش وزن غیرطبیعی، ترک پوستی در ناحیه شکم، افزایش رشد به صورت نامتناسب، تغییر خطوط چهره به پزشک متخصص مراجعه کنند تا ضمن معاینه و تصویربرداری احتمال وجود ضایعات تومور در بیماران برطرف شود.درمان تومور غده هیپوفیز به عوامل بسیاری بستگی دارد.

ازجمله:

محل تومور
اینکه آیا تومور مقدار بیش از حدی از هورمون خاصی تولید می‌کند
حال عمومی بیمار و اولویت راجع به گزینه‌های درمانی بالقوه
به دلیل اینکه تومور غده هیپوفیز می‌تواند روی بسیاری از سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن تأثیر بگذارد، برای هر شخص پزشکانی با تخصص‌های مختلف با هم کار می‌کنند تا یک طرح درمانی کارآمد برای او فراهم کنند.
مشاهدات

منظور از مشاهدات، ارزیابی متخصص مغز و اعصاب و یا متخصص غدد درون‌ریز است که در آن آزمون‌های تصویربرداری به صورت دوره‌ای انجام می‌شود. ممکن است لازم شود درمان به تعویق بیفتد، به عنوان مثال، وقتی تومور غده هیپوفیز رشد می‌کند یا علائم بیماری در حال وخیم‌تر شدن هستند.




جراحی تومورهای غده هیپوفیز
جراحی از رایج‌ترین روش‌های درمان تومورهای غده هیپوفیز است. اگر تومور غده هیپوفیز خوش‌خیم باشد و در قسمتی از مغز قرار گرفته باشد که جراح مغز و

1397/11/16 17:06

اعصاب بتواند به راحتی آن را کامل و بدون هیچ آسیبی بردارد، ممکن است جراحی تنها درمان موردنیاز باشد.

جراحی در مواردی توصیه می‌شود که موارد زیر اتفاق بیفتد:

تومور در حال تولید هورمون‌هایی است که با دارو قابل‌کنترل نیست
تومور به وسیله‌ی فشار وارد کردن به غده هیپوفیز و یا دیگر قسمت‌های سیستم عصبی باعث اختلال در سلامت فرد می‌شود.
بر خلاف درمان‌های قبلی با دارو و یا جراحی، تومور هنوز در حال رشد است

1397/11/16 17:06

ناباروری ناشی از اختلال در عملکرد هیپوفیز/کدام ناباروری‌ها درمان می‌شوند؟

ناباروری در بانوان علل مختلفی دارد اما یک نوع ناباروری شایع با مصرف دارو و در مدت زمان مشخصی بهبود می‌یابد.

داروهای ناباروری هنوز بیمه نشده اند
هزینه بالای درمان زوج‌های نابارور
ساخت دارویی برای درمان بدترین نوع سرطان
اعزام زوج‌ها براى درمان نابارورى به خارج معکوس شد
برنامه‌های وزارت بهداشت برای پیشگیری از ناباروری
 شهین یار احمدی رئیس اداره غدد وزارت بهداشت ؛  بیان کرد : غده هیپوفیز در مغز همه انسان‌ها وجود دارد و به نوعی مرکز فرماندهی بدن به شمار می رود. 

 وی با بیان اینکه  هورمون‌های مختلفی برای کنترل وضعیت بدن توسط غده هیپوفیز تولید می‌شود، گفت: پرو لاکتین یا هورمون شیر از جمله این هورمون‌ها است که بطور طبیعی در اواخر دوران بارداری و پس از زایمان ترشح آن برای شیر دهی مادر تا چند برابر افزایش می‌یابد. 


 رئیس اداره غدد وزارت بهداشت ادامه داد: در برخی موارد به علت ایجاد نوعی کیست‌های بسیار ریز موسوم به آدنوم در اطراف غده هیپوفیز،   این غده دچار نوعی اختلال عملکرد در زمینه تولید پرولاکتین می‌شود که در نتیجه آن میزان ترشح پرولاکتین در فرد افزایش میابد، مسئله ای که شایع ترین اختلال هیپوفیزی در بیشتر کشور های جهان علی الخصوص ایران به شمار می رود که عموما بین جنس مونث شیوع بالایی دارد. 

 این متخصص غدد همچنین با تاکید بر اینکه توده‌های آدنوم هیپوفیز و ناباروری‌های ناشی از تولید بالای پرولاکتین درمان‌پذیر ترین و خوش‌خیم‌ترین اختلالات هیپوفیزی هستند، افزود: توده های آدنوم تشکیل شده در کنار غده هیپوفیز عموما با دارو به راحتی درمان می‌شوند و فقط در موارد نادر به علت حجم بالای توده، کار به جراحی می کشد تا به واسطه آن تومور یا کیست آدنوم برداشته و غده هیپوفیز آزاد شود. 

 یار احمدی با اشاره به نحوه تاثیر اختلال هیپوفیزی ناشی از تشکیل کیست و توده آدنوم در کنار غده هیپوفیز، ادامه داد: در این زمان میزان ترشح پرولاکتین بدون اینکه فرد باردار باشد افزایش میابد و در کنار آن نظم عادات ماهیانه بهم خورده و حتی فرد می تواند بدون پرخوری دچار اضافی وزن نیز شود. 

 وی بیان کرد : در واقع با افزایش تولید هومورن پرولاکتین در بدن به نوعی مغز تصور می‌کند که فرد باردار است در حالیکه اصلا این چنین نیست و طبیعتا در این شرایط  (حین بارداری )  فرد باردار نمی‌شود و این دقیقا علت ناباروری ناشی از ترشح بالای پرولاکتین را در زنان و حتی دختران ایجاد می‌کند. 

رئیس اداره غدد

1397/11/16 17:11

وزارت بهداشت، همچنین گفت : در بیشتر موارد کنار ایجاد اختلال عملکرد غده هیپوفیز و افزایش غیر عادی پرولاکتین، غده تیروئید نیز دچار کم کاری می شود االبته هنوز علت دقیق ایجاد کیست‌های آدنوم و عوارض ناشی از آن مشخص نیست در حالیکه این مشکلات با مصرف دارو ( قرص) در مدت زمان مشخصی از میان می رود و مشکلات ناباروری فرد در این مورد کاملا درمان می ش

1397/11/16 17:11

درخاستی☝

1397/11/16 17:11

?رابطه جنسی از پشت ممنوع??
?رابطه جنسی چه #مزایا و #مضراتی دارد؟! ?خانم هایی که همسرشان این رابطه را تقاضا میکنند بخوانند?
در بسیاری از #روابط_ در دوران قبل از ازدواج،و حتی بعد از ازدواج خانم ها تن به رابطه از پشت میدهند حتی داشتن رابطه از پشت هم قابل تشخیص است❗️ لطفا 2 تصویر را با هم مقایسه کنید. تصویر اول تصویر ... است که تا کنون دخولی در آن صورت نگرفته است. برای دیدن تصویر کیلیک کنید تصویر خانمی ک مکرر رابطه از پشت داشته ?
بزن رو لینک??
telegram.me/joinchat/AAAAAECnHTg2Uw_2FNN5Lg

1397/11/16 17:36

دخول و ارضا شدن:دخول آلت در واژن زن که میتواند همراه بانوازش بدن مثل مالش سینه ها باشد. مرحله آخر دخول است و بعد از آن تشکر از همسر! و چه بهتر که کمی صحبت کنید! وبه عشق ورزی بپردازید

? @pinkamag

1397/11/16 17:37

اخبار داغپر بحث ترین هاصوت و فیلمتماس با ماگزارش تصویریاخبار ویژهبیوگرافی
16 بهمن 1397

جستجو در سرپوش...
سیاست
اقتصاد
کار و کارگر
جامعه
سلامت و پزشکی
حوادث ایران و جهان
نهاد های آموزشی
فوتبال
جهان ورزش
خانه هنر و سینما
خواندنی ها و دیدنی ها
فرهنگ و اندیشه
دین و شریعت
چهار سوی علم
دنیای دیجیتال
مجله ماشین
بیوگرافی شخصیت ها
منهای خبر
افغانستان
سلامت و پزشکی > سلامت و تندرستی
کد مقاله: 970200080
دیسک کمر چیست؟ | روش های پیشگیری و تشخیص دیسک کمر
شایع ترین علت کمردرد در جوامع مختلف فتق دیسک کمر است
دیسک کمر (درست یا غلط) یکی از کابوس های مردم در تمام دنیاست و بسیاری از افراد از کمردرد رنج می برند. امروزه سن ابتلا به درد دیسک کمر بسیار پایین آمده به گونه ای که دیسک کمر در جوانان نیز شیوع بسیار بالایی پیدا کرده است.
سرپوش پزشکی - دیسک کمر چیست؟

هر انسان معمولاً 26 مهره در ستون فقرات خود دارد. مهره ها بوسيله صفحات انعطاف پذيري به نام ديسک بين مهره اي از يكديگر جدا مي شوند.

 

اگر بنا به دلايلي ديسک از قسمت عقبی خود دچار بيرون زدگي يا فتق شود، اين قسمت بيرون زده روی نخاع يا رشته هاي نخاع فشار وارد می كند و سبب بروز درد در ناحيه كمر با انتشار به پاها می شود.

 

مردم به اصطلاح به اين بيماري ديسک كمر مي گويند كه البته اصطلاح درست آن فتق ديسک كمری مي باشد. اين بيماري، بيماري سياتيك نيز خوانده مي شود.

 

شایع ترین علت کمردرد در جوامع مختلف فتق دیسک است که بیش از 90 درصد علل کمردردها را تشکیل می دهد. فتق دیسک عمدتاً در سنین 35 تا 55 سالگی رخ می دهد که البته در سنین بالاتر نیز ممکن است دیده شود.

 

علت ايجاد فتق ديسک کمر چيست؟ 

از عوارض دیسک کمر آسیب دیدگی ریشه عصب ها می توان اشاره کرد
 

از حدود 15 سالگي به بعد ديسک بين مهره اي دچار تغييراتي مي شود كه اجتناب ناپذير است. اين تغييرات به كاهش ميزان آب موجود در ديسک و كاهش انعطاف پذيري آن منجر مي شود. اين تغييرات در برخي افراد زودتر بروز مي كند و در برخي ديرتر ديده مي شود. در صورت وارد آمدن فشار نامناسب به ديسک فرسوده، قسمت پشتي ديسک دچار فتق يا بيرون زدگي مي شود و اين بيرون زدگي روي نخاع يا رشته هاي آن فشار وارد مي كند.

 

چگونه یک فتق دیسک به خودی خود بهتر شده یا بدون علامت خوب می‌شود؟

گمان می‌رود که 3 فرایند اصلی، علائم و درد ناشی از یک فتق دیسک کمر را کاهش می‌دهند.

 

1. پاسخ ایمنی توسط بدن

در برخی موارد، بدن شما ممکن است بخشی از دیسک که بیرون زده است را به عنوان یک ماده بیگانه شناسایی کرده، به آن حمله کند و سایز

1397/11/16 17:38

آن را کاهش دهد. پروتئین‌های التهابی نیز برداشته می‌شوند.

 

2. جذب آب

قطعه بیرون زده دیسک، حاوی آب است. این آب به مرور زمان توسط بدن جذب می‌شود و باعث می‌شود که بخش بیرون زده، کوچک شود. هنگامی که این بخش کوچک شود، ممکن است دیگر بر عصب مجاور تاثیر نگذارد.

 

3. مکانیک‌های طبیعی دیسک

برخی استدلال می‌کنند که از طریق تمرینات کششی، قسمت علامت دار دیسک می‌تواند به سمت داخل دیسک و دور از اعصاب نخاعی، حرکت داده شود.

 

هر یک از عوامل بالا ممکن است به کاهش اندازه فتق کمک کنند، این بدان معناست که ریشه عصب شما به احتمال کمتری تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در این شرایط، دیسک شما بخودی خود درمان نشده است زیرا هنوز هم دارای فتق است. با این حال علائم شما ممکن است به علت عدم وجود یا کاهش التهاب و یا فشار در مجاور ریشه عصب، فروکش کنند.

 

 مدیریت فتق دیسک:

اگر شما یک فتق دیسک داشته باشید، پرسش کلیدی این نیست که آیا آن از لحاظ فنی التیام خواهد یافت یا نه؟ درعوض، مهم‌ترین سوال این است که شما برای کاهش علائم حاد و جلوگیری از مشکلات آینده، چگونه باید بر درمان و توانبخشی تان تمرکز کنید. اگر شما علائم عود کننده فتق دیسک دارید، گزینه‌های جراحی شناخته شده‌ای موجودند که نتایج مطلوبی در بهبود درد و اختلال عملکرد ارائه می‌دهند. در حالی که ممکن است برای درد شدید و ناتوانی، مداخله جراحی اولیه توصیه شود اما درمان غیر جراحی، معمولا اولین راهکاری است که تجویز می‌شود.

 

دیسک کمر بیماری نیست
 

علایم دیسک کمر:

معمولا بیماری دیسک کمر با دردی در ناحیه کمر شروع می‌شود. در مراحل اولیه این درد فقط در کمر ایجاد می‌شود و به جاهای دیگر زیاد انتشار نمی‌یابد و اگر به آن توجه نشود و این فشارها ادامه پیدا کنند، به علت این که قسمت مرکزی مهره‌ها بیرون زدگی پیدا می‌کند و روی ریشه عصب فشار می‌آورد، آزردگی ریشه عصب به وجود می‌آید و به دنبال آن درد و سایر عوارض ایجاد می‌شود.

 

عوارض ناشی از دیسک کمر:

افزایش درد مفصل کمروساق پا

 

عوارض جانبی شدید که به ندرت اتفاق می افتد:

- عفونت والتهاب درعصب ستون مهره ها وبافت های دیگر

- ازبین رفتن وآسیب دیدگی بافت ها براثرتزریقات متعدد

- آسیب دیدگی ریشه عصب ها

 

علل ابتلا به دیسک کمر

از علل  دیسک کمر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- افزایش سن

- وزن بالای بدن

- وضعیت بد بدن در زمان نشستن، ایستاده و…

- بلند کردن اشیا در حالات نامناسب

- افزایش ناگهانی فشار بر ستون فقرات (حتی فشارهای کم)

- سیگار کشیدن

- ورزش های غیر اصولی و سنگین مثل فوتبال، کشتی،

1397/11/16 17:38

ورزش های رزمی و…

- رانندگی به ویژه در مسافت های طولانی و با ماشین های سنگین یا دارای صندلی نامناسب.

- ایستادن و یا نشستن طولانی مدت .

- خم و راست شدن زیاد

- لرزش کل بدن (مثلاً هنگام کار کردن با تراکتور و…)

 

خم و راست شدن زیاد یکی از علل دیسک کمر می باشد
 

تشخیص دیسک کمر:

برای تشخیص دیسک کمر، پزشک ابتدا سابقه بیماری شما را بررسی کرده و چندین تست فیزیکی از جمله تست های زیر را انجام می دهد:

 

1-تست بالا بردن عمودی پا در تشخیص دیسک کمر

 شما دراز می کشید و پزشک پایی را که درد دارد بالا می برد.

 

2-تست بالا بردن پای مخالف در تشخیص دیسک کمر

شما دراز کشیده و پزشک پایی را که درد ندارد بلند می کند.

 

3-آزمایش عصبی در تشخیص دیسک کمر

اگر تست های بالا با درد پا یا کمر همراه باشد ، این آزمایش انجام می گیرد که نتیجه مثبت آن نشانه وجود دیسک کمر است.آزمایش کامل شامل تست رفلکس، قدرت عضله، توانایی راه رفتن و وجود بی حسی است. همچنین ممکن است پزشک وجود بی حسی در ناحیه مقعد را نیز بررسی کند زیرا که این قسمت هم ممکن است تحت تاثیر فتق دیسک کمر قرار گیرد.

 

4-آزمایشات دیگر در تشخیص دیسک کمر

در اغلب موارد تست های فیزیکی ای که در بالا توضیح داده شد برای تشخیص دیسک کمر کافی است. اگر پزشک تردید داشته باشد یا بخواهد عصبی را که تحت فشار است شناسایی کند یا بعد از 4 هفته درمان هیچ بهبودی مشاهده نشود ممکن است از تست های تشخیصی دیسک کمر زیر هم استفاده شود:

 

5-تشخیص دیسک کم با اسکن MRI

در این روش از میدان مغناطیسی برای گرفتن عکس از بدن استفاده می شود. با کمک این تست می توان به طور قطعی محل فتق  دیسک کمر را شناسایی کرد و عصب تحت فشار را یافت.

 

6-تشخیص دیسک کمر با سی تی اسکن

 

روشی ساده برای تشخیص دیسک کمر:

روش تشخیص دیسک کمر
 

خیلی از افراد نگران این هستند که نکند بیرون زدگی دیسک کمر داشته باشند و در آینده درد آن را نتوانند تحمل کنند اما با این تست می‌توانید بفهمید که بیرون زدگی دیسک کمر دارید یا خیر.

 

«خیلی از افراد نگران این هستند که نکند بیرون‌زدگی دیسک کمر داشته باشند و در آینده درد آن را نتوانند تحمل کنند اما با این تست می‌توانید بفهمید که بیرون‌زدگی دیسک کمر دارید یا خیر.

 

روی سطح صاف دراز بکشید و پاهایتان را بالا بیاورید. اگر بین زاویه 30 تا 70 درجه درد شدیدی در کمر احساس کردید، شما مشکل بیرون‌زدگی دیسک کمر دارید.»

1397/11/16 17:38

درخاستی☝☝

1397/11/16 17:38

ریختن_مایع_من_ داخل_مقعد زن اگر به سرعت تخلیه شودمشکل خاصی ایجادنمیکند

اما در صورتی که دیر تخلیه شود باعث عفونت میشود

دلیل اصلی آن وجودمیکروبی بنام استریپکوک است.

? @pinkamag

1397/11/16 17:39

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

1397/11/16 20:02

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

1397/11/16 20:02

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

1397/11/16 20:02

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

1397/11/16 20:02

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

1397/11/16 20:03

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

1397/11/16 20:03

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

1397/11/16 20:03