114 عضو
همون داروی سری قبل بده
1402/12/22 13:16❌❌❌❌خانما پلارژین برای بچه های زیر یکسال ممنوع شده❌❌❌❌
1402/12/22 16:37ممنوع شده از چند روز قبل
اطلاعیه ش روپزشک ها اعلامکردن
چرا
1402/12/22 21:14سلام.خانوما
بچه ها رو برا واکسن 4 ماهگی بردم.گفت وزن شون کمه.6.500 بودن هر کدوم.چیکار کنم وزن بگیرن.دکتر اهن و یه تقویتی بهشون از قبل داده بود..الان نمیدونم همونو ادامه بدم
وا من بردم دریا 6300 بود آریا 6750 گفت خیلی خوبه
1402/12/22 22:37ولش کن بابا وزنش خوبه
1402/12/22 22:37والا بچهای ما 6 ماهگی اینقدرن، بهداشت میگه خوبن، رو نمودارن
1402/12/22 23:45چرا
1402/12/22 23:49سلام والا پسر من 4 ماه و 9 روزش بود بردمش بهداشت واکسن زدن گفت وزنش6300
1402/12/22 23:50سلام مامانا من تازه عضو شدم
1402/12/22 23:53میگم اینجا کسی هست بارداری دوقلویی تو یه کیسه باشه میگن خطر داره؟
1402/12/22 23:54سلام خوش اومدی عزیزم
1402/12/22 23:54نه قربونت اصلا خطر نداره و اینکه بهشون میگن دوقلوهای همسان
1402/12/22 23:55خوب بوده ماشاالله
من امروز وزن کردن 5 ماهو 12 روزشون هست
وزنشون 6.500
اخه گفت زیر نموداره....نمیدونم والا .پس میگین خوبه.خداروشکر.
1402/12/23 09:20عزیزمنگران نباش تازه من تک بود باید بیشتر میشد که نشد
1402/12/23 10:18فرزند شما امروز 23 هفته و 3 روزه است.
کربوهیدرات ها: لاکتوز یا قند شیر اصلی ترین کربوهیدرات موجود در شیر مادر است و علت طعم شیرین آن نیز می باشد. شیر خشک نیز حاوی لاکتوز است. با افزایش تنوع مواد غذایی مصرفی، نشاسته و دیگر قندهای طبیعی موجود در میوه ها، سبزیجات، حبوبات و سیب زمینی نیز وارد بدن کودک می شوند. اگرچه چربی نسبت به کربوهیدرات انرژی بیشتری تولید می کند اما غذاهای غنی از کربوهیدرات دارای ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های گیاهی (فیتونوترینت ها) هستند. هرچه تنوع مواد غذایی مصرفی بیشتر شود میزان قند در رژیم غذایی کودک کمتر و میزان نشاسته بیشتر خواهد شد و شیر نیز نقش کم رنگ تری در برنامه غذایی کودک خواهد داشت.
پروتئین ها: هر یک از سلول های بدن حاوی پروتئین است و شیر از بهترین منابع تامین پروتئین محسوب می شود. با این وجود غذاهای دیگر غنی از پروتئین نیز باید وارد برنامه غذایی کودک شوند چرا که این مواد غذایی انواع ویتامین ها و مواد معدنی مهم را نیز به بدن کودک می رساند. به طور مثال گوشت قرمز منبع آهن و روی است. پروتئین های گیاهی مثل سویا منبع کلسیم و آهن هستند و به راحتی می توان آنها را به صورت پوره درآورد.
ویتامین ها و مواد معدنی: این مواد برای بدن بسیار ضروری هستند. میوه ها و سبزیجات منبع غنی ویتامین ها و مواد معدنی اند و هرچه میوه و سبزی تیره تر (پررنگ تر) باشند میزان ویتامین ها و مواد معدنی در آنها بیشتر است. سبزیجاتی از قبیل کلم بروکلی و اسفناج که به رنگ سبز هستند را در سنین پایین به کودکتان بدهید تا با طعم آنها آشنا شوند.
اگر فرزندتون ریفلاکس یا مشکل گوارشی خاصی نداشته و تاکنون غذای کمکی او را شروع نکرده اید، پایان شش ماهگی زمانی است که می توانید به تدریج تغذیه تکمیلی را آغاز کنید. نکته بسیار مهم این است که تغذیه تکمیلی باید با فرنی و حریره بادام آغاز شود. (اگر فرزندتان به بادام حساسیت ندارد به او حریره بدهید). هر هفته فقط می توانید یک ماده غذایی جدید را به رژیم غذای كمكی نوزاد شش ماهه اضافه کنید. هرگز چند ماده غذایی را همراه با هم به برنامه تغذیه تکمیلی اضافه نکنید تا در صورت بروز نشانه های حساسیت بدانید که مربوط به کدام ماده غذایی بوده است. برنامه غذایی سالم و مناسب شیرخوار با برنامه غذایی شما متفاوت است، چرا که او برای رشد مناسب و حفظ سلامتی، نیاز ویژه ای به مواد مغزی و انرژی کافی دارد. رژیم غذایی سالم مخصوص 6 ماهه دوم فرزند شما می بایست دارای 4 ماده غذایی ضروری باشد. این مواد عبارتند از : چربی ها، کربوهیدرات ها، ویتامین ها و
مواد معدنی، پروتئین ها.
فرزند شما امروز 23 هفته و 3 روزه است.
برنامه غذایی متعادل کودک:
در این بخش فهرستی از انواع غذاهای زیر مجموعه هریک از 4 گروه اصلی مواد غذایی آورده شده است. پس از شروع غذای کمکی می توانید موارد زیر را در برنامه غذایی کودکتان بگنجانید.
چربی ها: به ویژه برای کودکان 10 ماهه و بالاتر از آن: روغن های گیاهی (مثل روغن زیتون و کانولا) ، ماهی (مثل سالمون) پنیر، ماست، کره و تخم مرغ.
کربوهیدرات ها: سرلاک برنج، انواع سیب زمینی شیرین، غلات و مواد غذایی حاوی گلوتن اعم از گندم، چاودار، جو و یولاف (جو دوسر) ( معمولا پس از 6 ماهگی) به همراه پاستا، نان و کورنفلکس بدون قند.
ویتامین ها و مواد معدنی: سبزیجات تازه یا یخ زده شامل قطعات نرم هویج، لوبیاسبز و ذرت مینیاتوری پخته، میوه تازه، یخ زده یا به صورت کمپوت. کمپوت باید طبیعی و فاقد قند مصنوعی باشد. میوه های مناسب عبارتند از موز، گلابی و آووکادو خرد شده، میوه های تابستانی نرم (پوست کنده و به قطعات کوچک خرد شده)، انگور و بلوبری (به منظور جلوگیری از خفگی، هر حبه انگور یا بلوبری را با چاقو به دو نیم ببرید) .
پروتئین ها: گوشت قرمز کم چرب (کاملا پخته)، مرغ یا بوقلمون (قسمت های تیره تر آهن بیشتری دارند) ، فیله ماهی های کم چرب و نیز ماهی های چرب مثل سالمون، تن ماهی، عدس، لوبیا و نخود پخته به صورت سوپ دال یا هوموس کم نمک، تخم مرغ (بهتر است تخم مرغ و ماهی را از 9 ماهگی به بعد آغاز کنید).
خواص طبیعی : مجموعه متنوع میوه ها و سبزیجات رنگارنگ، عنصر اساسی در رژیم غذایی سالم کودک می باشد.
فرزند شما امروز 23 هفته و 4 روزه است.
بازی کردن در کنار دیگران:
اگرچه کودک برای کسب توانایی بازی کردن به معنای واقعی کلمه با دیگر کودکان به زمان زیادی نیاز دارد، اما در 23 هفتگی در کنار دیگران با شادی به بازی می پردازد.
اگرچه کودک شما هنوز قادر به ایجاد تعامل با دیگر کودکان نیست اما به شدت مجذوب چهره های آنها و مبهوت بازیشان می شود و از طریق مشاهده و تقلید اصوات و رفتار آنها مهارت های جدیدی را کسب می کند. مطالعه ای در این زمینه نشان داده است که کودک در این سن از رفتار کودکان دیگر تقلید می کند، مثلا اگر در دست آنها کتاب یا جغجغه ای ببیند او نیز این اشیاء را در دست می گیرد و یا اگر کودک دیگری را در حال گریه ببیند او نیز به گریه می افتد و حتی با لبخند زدن و تولید اصوات نامفهوم سعی در برقراری ارتباط با کودکان دیگر دارد. شرکت در جلسات بازی گروهی به همراه کودکان دیگر به صورت منظم و یا بازی با خواهر و برادرها فرصتی برای تعامل
اجتماعی کودک فراهم می کند. این تعامل در حقیقت پایه گذار روابط اجتماعی او در آینده خواهد بود. اگرچه هنوز برای کسب مهارت های اجتماعی زود است، اما مشاهده روابط گوناگون افراد به یادگیری کودک کمک می کند.
وقتی کودک شما در کنار بچه های دیگر قرار می گیرد ترجیح می دهد که سرگرم بازی خودش باشد و در نتیجه کمی خجالتی به نظر می رسد. این حالت طبیعی بوده و مرحله ای از رشد او به حساب می آید. از سوی دیگر کودک برای وفق دادن خود با تجربیات تازه و آشنا شدن با چهره های جدید به زمان نیاز دارد. اگر کودک به تجربیات جمعی عادت کند و خاطره خوبی از آنها در ذهن داشته باشد تمایل او برای تکرار این تجربیات بیشتر خواهد شد.
بازی گروهی: فرزند شما به واسطه بازی در کنار دیگر کودکان، فعالیت ها و اسباب بازی های جدیدی را کشف می کند و سهیم کردن دیگران در داشته هایش را می آموزد.
به کررات ممکن است برای لحظه ای حواس شما از فرزندتان پرت می شود و یا وقتی او را بغل کرده اید، بیفتید و حادثه ای رخ دهد. هر چقدر آن اتفاق کوچک و بی اهمیت باشد ولی باز هم پدر ومادر به دلیل زمین خوردن یا افتادن ناگهانی و آسیبی که به شیرخوار دلبندشان رسیده خود را مقصر می دانند و احساس گناه می کنند. اگر او بلافاصله پس از افتادن، گریه کرد، بدانید که اوضاع خوب است، مخصوصا اگر زود خندید و به حالت معمول برگشت. گرچه گاهی اوقات آسیب ها می توانند جدی باشند، در این شرایط باید از پزشک کمک بگیرید، مخصوصا اگر پس از افتادن روی سر او برآمدگی مشاهده کردید یا در حرکت دادن اعضای بدنش مشکل داشته باشد، استفراغ کرده، خواب آلوده شده، یا اگر درباره شدت افتادن او نگران هستید حتما به سرعت با پزشک مشورت کنید.
فرزند شما امروز 23 هفته و 5 روزه است.
او چه کسی است ؟
زمان زیادی لازم است تا کودک شما با مفاهیمی همچون "من" و " تو" آشنا شود. در حال حاضر هویت او به طرز جدایی ناپذیری وابسته به شما است.
کودک شما دائما نحوه حرکات بدنش را می آزماید. او حرکات شما و دیگران را به صورتی پیش پا افتاده تقلید می کند و علی رغم اینکه هنوز خود را فردی مجزا از شما نمی داند و خود را نشناخته است، تعامل با شما برای او بسیار جذاب است. اگر او را در آغوش گرفته و مقابل آینه قرار بگیرید خواهید دید که با اشتیاق به تصویر خود در آینه نگاه می کند و علی رغم شناختن تصویر شما و دانستن اینکه در آغوش شما قرار دارد، خود را در آینه نمی شناسد و فکر می کند که شما در آینه کودک دیگری را در آغوش گرفته اید. نگاه او بین شما و تصویرتان دائما در نوسان است و او تمایل به لمس کردن هر دو دارد.
در حدود 16
ماهگی کودک وارد مرحله "تمایز" می شود و به تدریج خود را فردی مستقل از شما می داند. در این مرحله کودک خود را شناخته و از استقلال فردی و توانایی اش در تصمیم گیری آگاه می شود و ممکن است از دستورات شما سرپیچی کند!
از حدود 16 ماهگی تا دو سالگی شما دوره ای تحت عنوان "دوسالگی چالش برانگیز " را تجربه خواهید کرد. در این دوره کودک برخواسته های خود اصرار می کند و تمایل شدیدی به ابراز وجود دارد، محبوبترین واژه او در پاسخ به درخواست های شما " نه " خواهد بود.
آیا می توانم به شیرخوارم " نه " بگویم؟ بله، اما کلمه "نه " را عاقلانه به کار ببرید و همچنین آن را در عمل نیز نشان دهید. شیرخواران در سنین بین 9 تا 12 ماهگی مفاهیم " بله " و " نه " را درک خواهند کرد. بهتر است از همین حالا این کلمه را گاهی به کار ببرید تا شیرخوار برای درک آن در آینده آماده شود. شما با مخالفت عملی (به طور مثال به شیرخوار " نه " بگویید و در عین حال مانع نزدیک شدن او به اجاق گاز داغ شوید) در واقع مفهوم کلمه " نه " را به شیرخوار می آموزید. او مشتاق تایید کارهایش از سوی شماست و بنابراین به زودی " بله " و " نه " پیام های واضحی خواهند بود که شیرخوار را از کارهای مطلوب و نامطلوب از نظر شما آگاه خواهند کرد.
فرزند شما امروز 23 هفته و 5 روزه است.
کودک من دائما انگشت شستش را می مکد، آیا باید مانع او بشوم؟ نگران تبدیل شدن این کار او به یک عادت ترک نشدنی هستم.
کودک از طریق مکیدن انگشت شست خود آرامش پیدا می کند. این کار به هیچ وجه آسیبی به کودک نمی زند، بنابراین لزومی ندارد که مانع او بشوید. اغلب کودکان پس از مدتی این عادت را ترک می کنند. اگر این عادت قبل از 5 سالگی ترک شود بر روی ترتیب قرارگیری دندانهای او به هیچ وجه اثر نامطلوبی نخواهد گذاشت.
فرزند شما امروز 23 هفته و 6 روزه است.
شما فقط مادر نیستید:
نیاز شما به اوقاتی بدون حضور کودکتان کاملا طبیعی است و به هیچ عنوان میزان عشق و توجه شما به کودکتان را زیر سوال نمی برد. همه والدین برای پرداختن به علایق، تعامل با دیگران و بازیابی شخصیتی خود، خارج از نقش والد، نیاز به اوقات فراغت دارند.
در حقیقت ایجاد یک زندگی رضایت بخش شخصی در کنار زندگی همراه با کودک، نه تنها به شما آرامش و شادی می بخشد، بلکه موجب می شود که والد بهتری نیز برای فرزندتان باشید. منزوی کردن خود و عدم تجدید قوا به ضرر شما و کودکتان خواهد بود.
ایجاد تعادل در زندگی بسیار مفید است. شما باید مجالی برای پرداختن به علایق شخصی تان داشته باشید تا هویت فردی تان حفظ شود و در عین حال نباید خود را بیش از حد درگیر برنامه های
جدید و فعالیت های گوناگون بکنید زیرا موجب خستگی و آشفتگی بیشتر شما می شود.
فرزند شما امروز 23 هفته و 6 روزه است.
کودک شما به 6 ماهگی نزدیک می شود بنابراین می توانید با خیال آسوده او را برای مدت کوتاهی به عضوی از خانواده، دوست و یا پرستار بچه که مورد اعتماد شما هستند بسپارید. اگر کودک شما مصرف غذای کمکی را آغاز کرده است، می توانید بین دو وعده شیر او فاصله بیشتری ایجاد کنید و در نتیجه می توانید مدت زمان بیشتری از او دور باشید و کودک بین دو وعده شیر می تواند مقداری غذای پوره شده بخورد.
اوقات فراغت تان را به خواندن کتاب و استراحت اختصاص دهید و یا به باشگاه ورزشی بروید. اگر در رابطه با شغلتان برنامه هایی در سر دارید و یا به تغییر شغل فکر می کنید می توانید در این زمان به تحقیق و بررسی فرصت های موجود و یا کسب شرایط لازم برای اجرای برنامه هایتان بپردازید.
حتی سپری کردن وقت با آن دسته از دوستانتان که فرزندی ندارد و بر اینگونه مسائل نیز تمرکز نمی کنند نیز، می تواند مفید باشد و این نکته را به شما یادآوری می کند که اگرچه نقش شما به عنوان والد فوق العاده مهم است اما جنبه های ارزشمند دیگری نیز در زندگی شما وجود دارند که از جانب شما نیازمند توجه و رسیدگی هستند.
با همسرتان در این مورد گفتگو کنید و فرصت هایی را برای هم ایجاد کنید تا هر یک بتوانید به علایق شخصی تان بپردازید. انجام فعالیت های مشترک و بدون حضور کودک نیز می تواند به تحکیم رابطه شما و همسرتان کمک کند. تلاش برای حفظ شور و شوق در زندگی، ابدا خودخواهانه نیست.
شما اساسا الگوی فرزندتان هستید. اگر زندگی متعادلی داشته باشید که در آن علایق فردی و خانواده، هر دو از اهمیت بالایی برخوردارند، کودک شما شاهد سبک زندگی شما خواهد بود و هرچه سن او بالاتر می رود و علایق و روابط دوستی او گسترده تر می شود، روش شما را سرمشق زندگی اش قرار خواهد داد.
آیا دعوا و ناراحتی های خانواده بر شیرخوار اثر می گذارد؟
بله. شیرخوار از ابتدای زندگی خود نسبت به حالات روحی شما بسیار حساس است و در واکنش نشان دادن به مسائل مختلف، رفتاری مشابه شما دارد. اگر شما استرس و اضطراب داشته باشید دلبندتان نیز بدخلق و یا گریان خواهد بود و اگر شاد باشید، او نیز بشاش و خنده رو خواهد بود، بنابراین حفظ آرامش بسیار مهم است. تحقیقات نشان داده است که شیرخواران نه تنها متوجه استرس می شوند بلکه با دیدن این حالات، خود نیز به آن دچار می شوند. اگر فرزند شما دائما به دلیل حالات روحی شما دچار استرس شود، توانایی یادگیری و به خاطر سپردن در او کاهش پیدا می کند و
به تجربیات نامطلوب، حساسیتی بیش از حد متعارف نشان داده و در نتیجه در واکنش به استرس های زندگی در آینده با مشکل روبرو خواهد شد.
فرزند شما امروز 23 هفته و 6 روزه است.
کودک من هنگامی که به فرزندان دیگرم توجه می کنم سر و صدای زیادی به راه می اندازد. آیا این رفتار او طبیعی است؟
در دنیای کودکانه او شما مرکز توجه هستید و او شما را فقط متعلق به خودش می داند. او مسئولیت های دیگر شما را درک نمی کند و هنوز با مفهوم سهیم شدن آشنا نشده است. هنگامی که به فرزندان دیگرتان رسیدگی می کنید او را نیز در این کار شرکت دهید. با کودک صحبت کنید و خواهر و برادرهایش را نیز به این کار تشویق کنید. مادامی که کودک مورد توجه اطرافیان قرار بگیرد، راضی و خشنود خواهد بود. اگر با یکی دیگر از فرزندانتان بازی می کنید چند اسباب بازی نیز در اختیار کودک قرار دهید تا سرگرم بازی شود و شما به کارتان برسید. دائما به همه فرزندانتان محبت کنید تا کودک نیز به آن عادت کند. سرانجام او درک خواهد کرد که شما فقط متعلق به او نیستید و خواهر و برادرهایش نیز در این میان سهمی دارند.
از آنجا که فعالیت های شما در طول روز، برای دلبندتان بسیار جذاب است، آنها را تقلید می کند و مایل به داشتن وسایلی است که شما به طور روزمره از آنها استفاده می کنید. پس تعجب نکنید اگر دوست دارد با وسایل آشپزخانه بازی کند! شیرخواران از طریق تقلید کردن از والدین و مراقبین خود کارهای مختلف را یاد می گیرند و از بازی با اسباب بازی های مناسب سنشان که شبیه وسایل پر کاربرد مخصوص بزرگسالان هستند، لذت می برند. اسباب بازی هایی مثل دسته کلید، کاسه و قاشق، قابلمه و تابه، تلفن وحتی گیتار مخصوص شیرخوار، اوقات مفرحی را برای او فراهم می کند و ضمنا به یادگیری او نیز کمک می کنند. نحوه هم زدن با قاشق را به او نشان بدهید و یک مکالمه تلفنی نمایشی اجرا کنید. نحوه ضربه زدن به طبل و یا تکان دادن دسته کلید را به شیرخوار یاد بدهید. شیرخوار در حال درک محیط پیرامون خود است و این گونه فعالیت ها فرصت کسب تجربه در یک فضای ایمن را برای او فراهم می کنند.
فرزند شما امروز 168 روزه است.
ریزش موی کودک در چند ماه ابتدایی پس از تولد بسیار شایع است. اگر کودک شما در این زمان دچار ریزش مو شود ممکن است قبل از رویش مجدد، به مدت کوتاهی پوست سر او در برخی نقاط، بی مو و یا کم مو شود و ظاهری ناهمگون با بقیه قسمت ها پیدا کند. علت این ناهمگونی آن است که نحوه قرار گرفتن سر او روی بالشت، همواره ثابت بوده است. هنگامی که کودک نشستن را یاد بگیرد موهای ریخته دوباره رشد خواهند
کرد.
فرزند شما امروز 168 روزه است.
زمان قصه خواندن:
در این سن، کودک شما با اشتیاق، فرا رسیدن زمان قصه خواندن را پیش بینی می کند و برای شرکت در این فرآیند علاقه نشان می دهد.
کودک شما به داستان هایی که بارها شنیده است علاقه بسیاری دارد و سلسله مراتب اتفاقات رخداده در داستان را پیش بینی می کند. او برای اینکه علاقه خود را به شنیدن قصه نشان بدهد به کتاب ضربه آرامی می زند و یا آن را در دست می گیرد. و اگر خواندن قصه را تمام کنید و کتاب را کنار بگذارید با گریه و اخم، ناراحتی خود را بروز می دهد. قصه خواندن علاوه بر ایجاد شادی در کودک، دایره واژگان او را نیز گسترده تر کرده و او را با لحن های گوناگون کلام و اصوات زیر و بم آشنا می کند. همه این موارد به رشد مهارت سخن گفتن کودک کمک کرده و او را برای کسب مهارت خواندن در آینده آماده می کند.
اگر صاحب دوقلو هستید می توانید آنها را روی پایتان بنشانید و برای هر دو آنها قصه بخوانید. البته بهتر آن است که برای هر یک به صورت جداگانه این کار را انجام دهید تا هر کدام از آنها به صورت مستقل اوقاتی را با شما سپری کنند و قصه مورد علاقه شان را بشنوند.
در این هنگام باید یکی از دوقلوها را نیز روی زمین بنشانید و تعدادی از کتاب ها و اسباب بازی هایش را در اختیارش قرار دهید تا وقتی شما مشغول خواندن قصه برای خواهر یا برادر دوقلویش هستید، او نیز به کار دیگری سرگرم شود.
اگرچه والدینی که صاحب دو یا چند قلو هستند تحت فشار زیادی قرار دارند و خواندن قصه به صورت مجزا برای هر یک از کودکان کار سختی است اما این کار تاثیر بسیار خوبی بر روی مهارت های کلامی و یادگیری کودکان و به ویژه کودکانی که نارس به دنیا آمده اند دارد.
شرکت دادن کودک در خواندن قصه: کودکتان را تشویق کنید تا از طریق ورق زدن کتاب و یا لمس قسمتهایی که دارای بافت های گوناگون هستند در فرآیند قصه خواندن مشارکت کند.
فرزند شما امروز 24 هفته و 1 روزه است.
آزمون و خطا:
وقتی انجام کاری برای کودکتان دشوار است برای کمک فوری وسوسه نشوید! به او مجالی برای آزمون و خطا بدهید.
وقتی محدودیت های جسمی کودک انجام برخی کارها را برای او دشوار می سازد طبیعی است که شما مایل به کمک کردن به او باشید، اما به یاد داشته باشید کودک از طریق تکرار، آزمون و خطا و راهنمایی های شما، قطعا می تواند مهارت های لازم برای رسیدن به اهدافش را هرچند با سرعت کم کسب کند. تشخیص زمان مناسب برای کمک به کودک کار دشواری است.
ممکن است اسباب بازی دائما از دست کودک بیفتد و یا نتواند دکمه پرش عروسک فنری اش را به درستی فشار
دهد و ورق زدن کتاب برایش مشکل باشد. ولی به هر حال شما نباید همه کارهای او را برایش انجام دهید. وقتی کودک برای اولین بار برای انجام عملی تلاش می کند، او را راهنمایی کنید، دست او را بگیرید و یا او را در موقعیت مناسب قرار دهید. بار دوم کمتر از قبل به او کمک کنید و اجازه بدهید به تنهایی تلاش کند. وقتی کودکتان برای انجام کار جدیدی تلاش می کند او را تشویق کنید و اگر در انجام آن اشتباه کرد و یا ناموفق بود با رویی گشاده و با به کار بردن عباراتی نظیر " اینجوری نه! " و " اوه ... اوه " او را راهنمایی کنید. اگر کودک تان از تلاش بی حاصل خسته شد وارد عمل شوید و به او کمک کنید. اگر او هنوز توانایی لازم را کسب نکرده است باید برای انجام آن کار دفعات بیشتری به او کمک کنید.
اگر کودک برای ادامه تلاش خود از جانب اطرافیان مورد توجه قرار بگیرد و به اندازه کافی تشویق شود، انگیزه لازم برای ادامه کار را پیدا می کند. از طریق آزمون و خطا مهارت های حل مسئله در کودک تقویت می شود و در نتیجه اعتماد بنفس و کارآیی او افزایش یافته و احساس غرور و سربلندی می کند.
با نام گذاری اشیا و حرف زدن مداوم با شیرخوار، می توان تشخیص صداها و كلمات را در او تقویت کرد. در این سن، تكرار كلمات و آواها توسط شما، عنصر اساسی تكامل زبانی فرزندتان است. او به طور مداوم با صدا در آوردن، غان و غون كردن و ایجاد صداهای پیاپی خود را سرگرم می كند. دلبندتان در حال پیشرفت در كنترل دهان، لب ها و زبان برای تولید صداها است. وظیفه شما این است كه به حرف زدن با او ادامه داده تا زبان عمومی بدن را یاد بگیرد. هم چنین خود را موظف به گوش دادن و تكرار غان و غون های او کرده و منتظر بمانید تا پاسخ شما را بدهد. به طور مرتب در مكالمات روزانه به شیرخوار بیاموزید كه كلمات می توانند برای اشاره به اشخاص یا اشیا به كار روند. با این کار به تكامل فهم زبانی او كمك خواهید کرد. برای مثال وقتی پدرش وارد اتاق می شود او را نشان داده و بگویید "بابا".
فرزند شما امروز 24 هفته و 1 روزه است.
توجه ویژه به دندان های کودک:
در دوران جنینی دندان های کودک در داخل لثه شروع به رشد می کنند و اکنون 20 دندان شیری آماده درآمدن هستند. برخی کودکان این دوران را به سختی سپری می کنند در حالیکه برخی دیگر بدون هیچ گونه ناراحتی و صرفا با سرازیر شدن آب دهان از این مرحله عبور می کنند.
در موارد نادر، برخی کودکان با دندان به دنیا می آیند ولی در حالت طبیعی اغلب کودکان بین 4 تا 8 ماهگی و به طور میانگین در 6 ماهگی شروع به درآوردن دندان می کنند و در برخی کودکان نیز این امر با تاخیر و در
سلام دوستان، این گروه رو برای پرسش و پاسخ راجب نوزادن نارس هست امیدوارم بتونیم از تحربیات همدیگه استفاده کنیم
114 عضو
این بخش در حال طراحی می باشد