114 عضو
روانی و فیزیکی در صورت صلاحدید پزشک باید اقدام به تغییر جنسیت فرزند بشه. (به یاد داشته باشید ترنس سکشوال ها با دوجنسه ها و همجنس باز ها متفادت هستند و نیازمند درمان هستن
ادامه دارد@donyayekoodak
🌼🍃🌼🌼🍃🌼
✅ #انحرافات_جنسی در کودکان
قسمت دوم
راه پیشگیری چیست؟
‼️برای پیشگیری از رخ دادن این مسائل در فرزندانمون لازمه پیش از هر روشی با فرزندانمون روابط دوستانه برقرار کنیم و با آموزش صحیح از جنس مخالف اونهارو نسبت به جنس حقیقی مکملشون آشنا کنیم.😊
با کنترل(در حد اعتدال) مسیرهای دسترسی و فضای مجازی و دوستان مدرسه و.... اونهارو از خطر قرار گرفتن در معرض آسیبهای فیلمهای پورن مصون نگهداریم.✅
با شناخت از دوستان نزدیک و سنجش روابط فی مابین سعی کنیم میزان وابستگی جسمی اوناهارو بسنجیم(چسبیدن بیش از حد. بوسیدن طولانی و متعددو....)⚠️
فرزندانمون رو به مدت طولانی با دوستان خود در منزل تنها نگذاریم.
در محیط مدرسه به فرزندان خود بی اطلاع سر بزنید.👣
به فرزندانتون نوید این رو بدید که در سنی مشخص با بلوغ عقلی و کسب صلاحیت ازدواج, میتونن مکمل مرد و یا زن خود را کنار خود داشته باشن و درکنارش خوشبخت باشن و تا پیش از اون با کنترل غرایض و تمرین خودداری در پی کسب علم و پیشرفت باشند تا مکمل بهتر و لایق تری در کنار خود داشته باشند و همچنین با کم کردن سخت گیری های ازدواج در فرزندان,برقراری صحیح رابطه جنسی رو امری دور از دسترس برای فرزندان نکنید.💍
در مواقع لزوم با ایجاد شرایط بحث به فرزند خود آموزش دهید که رابطه با جنس موافق از نظر اجتماع و عرف مردود بوده ک نشون از انحرافات اخلاقی دارد.📛
توجه کنید, چک کردن ها همه روزه و همه هفته و افراطی نباشه و شکل و فرم چک کردن نداشته باشه🌷
همچنین سخت گیری ها بصورتی نباشه که باعث آسیب جدی تر بشه🚫
مادرانه,دلسوزانه,دوستانه و پر از عشق راهنما باشید.✔️
نکته:
اگر مدتی بررسی کردید و هیچ مورد شکی نبود به فرزندتون اطمینان کنین و مجدد بعد از چندین ماه ذره بین مادرانتون رو بکار بندازید و بررسیش کنین🔍👩
اخطار مجدد:
دائم در حال بررسی و چک کردن فرزند نباشید اما هرگز غافل نشین و تمامی تلاشتون پیشگیری از طریق آموزش باشه نه درمان 💕 💯@donyayekoodak
برای کودکان زیر سه سال باید کوتاه و مستقیم صحبت کنید. لغات اضافه را حذف کنید. مثلا بگویید "گاز گرفتن درد داره، اخ"
برای یک کودک بالای سه سال، میتوانید از زبان رساتر استفاده کنید: «دهن ما برای گاز گرفتن غذاست. وقتی دوستانمون رو گاز میگیریم به بدنش آسیب میزنیم. اگر کمک لازم داری، به معلمت بگو.»
البته میتوانید کمی با کلمات بازی کنید. کودک شما میتواند کلمات زیادی را در دو سالگی و حتی کلمات بیشتری را در دو و نیم سالگی درک کند. شما میدانید فرزندتان چه تواناییهای دارد.
@donyayekoodak
بهانه گیری کودکان
✳️کنترل خود را از دست ندهید
کودکان گاهی شروع به بهانه گیری های مختلف و کج خلقی می کنند و رفتارهایی مانند جیغ زدن و غرغر کردن ، لگدپراکنی ، کوبیدن پاها به زمین ، پرت کردن اشیا به اطراف ، کتک زدن دیگران و یا حتی حبس کردن نفس خود تا مرحله کبودی از خود نشان می دهند . تحمل و کنترل این رفتارها در کودکان واقعا طاقت فرسا است .
زمانی که کودک شما در حال بهانهگیری و جیغ زدن و داد زدن است به صحبت های شما گوش نمی دهد و به فریادها و تهدیدهای شما با حالتی منفی جواب می دهد. در این شرایط هر چه شما بیشتر داد بکشید صدای جیغ او نیز بلندتر می شود. در این مواقع بهترین کار این است که کنار او بنشینید و چیزی نگویید. کودکان خودشان هم از خشمی که دامن آنها را گرفته است می ترسند و بودن در کنار کودک هنگام بدرفتاری هایش موجب آرامششان می شود.
اگربهانه گیری های او برایتان غیر قابل تحمل شده است چند دقیقه کوتاه بیرون بروید تا کودک دست از گریه و جیغ بردارد سپس دوباره به اتاق بازگردید.
در این شرایط شما هیچ گاه نباید کنترل خود را ازدست بدهید و باید همیشه آرامش خود را حفظ کنید تا او سریع تر آرام شود. همچنین نباید هیچ گاه وعده یا رشوه به کودک خود در این مواقع بدهید و باید به بهانه گیری های بی مورد کودکتان بی اعتنا باشید تا خودش خسته و ساکت شود.
@donyayekoodak
آیا سر بچه با همسرتان بگومگو کنید؟ برای مثال شوهرتان به شما بگوید: «داری لوسش میکنی» و یا شما به خانمتان بگویید: «چرا اینقدر بهش گیر میدی؟» بهترین روش این است تیمی عمل کنید.
چگونه در تربیت فرزندتان تیمی عمل کنید؟
1. درباره اختلافتان صحبت کنید.
2. به همدیگر گوش کنید.
3. به دنبال توافق باشید نه به کرسی نشاندن نظر خودتان
4. در یک جبهه باشید.
5. ثابتقدم باشید
@donyayekoodak
💜گاهی ما زیبایی های زندگی رابه خاطر اینکه در جست و جوی عیب های آن هستیم از دست میدهیم.
💚کودکان زیبایی زندگی هستنداز وجودشون لذت ببریم...
@donyayekoodak
🌼🌼🌼
🌻🌻
🌷
#آموزش_رفتاری
#تقویت_هوش_کلامی_کودک
✨ می توانید با گفتن لطیفه، چیستان ذهن کودک رو به چالشی شیرین دعوت کنید.
خواندن کتاب های لطیفه مختص سن کودک نیز لذت بخش هست.
✨ راهکار دوم، خواندن ، نوشتن و داستان تعریف کردن هست.به کودکتان درست کردن کتاب داستان را پیشنهاد بدهید.کودکان کم سن می توانند نقاشی کنند و داستان را برای شما بگویند و شما در کتاب داستان شان بنویسید. یا قصه ای از خود بسازند.کودک در حین ساخت قصه از کلمات متفاوتی بهره می برد و این خود راهکار موثری در شناخت زبان هست.
✨ راهکار سوم بازی با کلمات هست.بازی های زیادی در این زمینه هست که می توانید با جستجو در اینترنت بیابید و با لذت و هیجان با کودک تان شریک شوید در چشیدن طعم خوش گفتگویی هدفمند!
✨راهکار چهارم : همراه با کودک یک مشاهده ساده علمی انجام داده و از کودک تان بخواهید مشاهده اش را وصف کرده و یادداشت نمایید.
@donyayekoodak
#تربیت_فرزند
لباس گرون برای بچهها نخرید!
🔸اینکه ما مدام لباسهای مختلف و گرونقیمت بخریم یا هر لباس رو فقط یک بار بپوشیم، به بچههامون تجملگرایی رو آموزش میدیم، چه خوبه که از همون دوران کودکی مسیر درست زندگیشون رو در نهایت سادگی قرار بدیم.
@donyayekoodak
▫️کمکهای بیجا به بچهها ممنوع
▫️روزی سوراخ کوچیکی در یک پیله ظاهر شد. شخصی نشسته بود و ساعتهای تقلای پروانه برای بیرون اومدن از سوراخ کوچیک پیله رو تماشا میکرد. وقتی تقلای پروانه متوقف شد و به نظر میرسید که خسته شده و دیگه نمیتونه به تلاشش ادامه بده. اون شخص مصمم شد به پروانه کمک کنه و با برش قیچی سوراخ پیله رو گشاد کرد!
▫️پروانه به راحتی از پیله خارج شد، اما جثهاش ضعیف و بالهاش چروکیده بودند. اون شخص به تماشای پروانه ادامه داد. انتظار داشت پر پروانه گسترده و محکم بشه و از جثه او محافظت کنه، اما اینجوری نشد!
▫️در واقع ناچار شد همه عمر رو روی زمین بخزه و هرگز نتونه با بالهاش پرواز کنه، اون شخص مهربون نفهمید که محدودیت پیله و تقلا برای خارج شدن از سوراخ ریز اون رو، خدا برای پروانه قرار داده بود، تا به اون وسیله مایعی از بدنش ترشح بشه و پس از خروج از پیله.....
▫️ فرزندان ما باید در سختیها قرار بگیرند باید در تلاش و تقلا برای انجام کارهاشون قرار بگیرند کمکها و حمایتهای زیادی و بیموقع اونا رو یک عمر از کار میندازه.
@donyayekoodak
خانم ها بدون هماهنگی لطفا تبلیغ نذارید پاک میکنم
1403/02/18 21:51#قصه_کودکانه
#یک_قصه_یک_حدیث
🍃بشقاب پلاستیکی
نجار فقیری بود که داشت پیر میشد. او تمام توان خود را از دست داده بود و کم کم داشت نور چشمان خود را نیز از دست میداد. به دلیل اینکه دستانش میلرزید او نمی توانست به خوبی قاشق را در دست خود بگیرد. او بیش تر از اینکه غذا را در دهان خود بگذارد غذا را روی سفره میریخت.
پسر و عروسش همیشه به او میگفتند که مراقب باش. آنها خیلی از دستش عصبانی میشدند به خصوص زمانی که غذا روی چانه اش میریخت. در نهایت آنها میزی جدا برای خود قرار دادند.
حسن، نوهی کوچک او، خیلی برای پدربزرگش ناراحت بود. او با گرفتن قاشق برای او سعی به یاری رساندن به پدربزرگش را داشت تا دیگر غذایش را بیرون نریزد.
یک روز، پیرمرد زمانیکه داشت غذا میخورد تصادفا بشقاب خود را انداخت و بشقاب شکست. او به فرزندان خود در حالیکه چشمانش پر از اشک بود نگاه کرد. آنها خیلی عصبانی شدند و او را سرزنش کرده و قلبش را شکستند. از آن زمان به بعد غذایش را در بشقاب پلاستیکی میدادند.
یک روز، پسر نجار به زنش گفت که میوه را در بشقاب پلاستیکی نگذار و بشقابها را درون سطل آشغال بینداز.
حسن دوتا از بشقابها را برداشت و به مادرش گفت که آنها را بیرون نیندازد چون در آینده به آنها نیاز خواهند داشت.
پدرش پرسید: "این بشقابها را برای چه میخواهی؟"
حسن پاسخ داد:
"من از این بشقابها برای زمانی که شما پیر شدید استفاده خواهم کرد. "
والدین حسن شرمگین شدند. آنها به پدرشان اجازه دادند تا دوباره با آنها غذا بخورد.
اگر پسر و زنش قبلا میدانستند که بهترین راه ورود به بهشت رفتار خوب با والدین است احتمالا آنها این جور عمل نمی کردند.
🌸پیامبر ما این نکته را در حدیث بعدی روشن میکند:
رضایت خدا در رضایت والدین است، و خشم خدا در خشمگین کردن والدین است.
رضی الرب فی رضی اوالد و سخط الرب فی سخط الواد
🌸🍂🍃🌸
@donyayekoodak
درمان ناخن جویدن
💎 بارها دیده شده است که با رفع اضطراب و ناراحتی جویدن ناخن به کلی از بین میرود و دوباره با پیدایش ناراحتی شروع میشود این مسئله در خانوادههایی که بین پدر و مادر اختلاف وجود دارد و یا برای تربیت کودکان از ناسزا و کتک استفاده میکنند بیشتر دیده میشود.
💎کودکان را تحقیر و تنبیه نکنید، نسبت به کودک مهربان باشید و بیشتر به او محبت کنید و به این عادت او بیاعتنا باشید از تذکر مستقیم به او خودداری و بصورت غیر مستقیم حواس او را پرت کنید بطور مثال: با نقاشی کردن، قیچی کردن کاغذ و بازیهایی که دست را درگیر میکند. به ازای هر بار کوتاه کردن ناخن او را تشویق کرده و به او جایزه بدهید چنین کودکانی لازم است در زمان خواب عروسک و یا اسباب بازی مورد علاقهشان را در آغوش بگیرند.
@donyayekoodak
💜کودکان از حدود #یکسالگی شروع به پرت کردن اشیاء می کنند و گاهاً تا سه سالگی ادامه پیدا میکند.
💙پرت کردن قسمتی از #رشد_مغز و ماهیچه های کودک است.
🧡وسایل بی خطر را درمکانهای مناسب به فرزندانتان بدهید تا بازی کند.
❌این مسئله را با ممانعت مداوم تبدیل به لجبازی نکنید وگرنه کودک می آموزد برای کنترل شما ونشان دادن خشم خود اشیاء را پرت کند.❌
@donyayekoodak
✅مقدار توصیه شده روزانه #کلسیم برای سنین مختلف :
#غذای_کودکیها کودکان 1-3 ساله 350 میلی گرم
کودکان 4-6 ساله 450 میلی گرم
کودکان 7-10 ساله 550 میلی گرم
✅چند نوع صبحانه برای افزایش انرژی و تامین کلسیم (استحکام استخوان و بلند شدن قد) در کودکان:
💠نان و پنیر و مغز گردو+ یک لیوان شیر
💠نان و پنیرو گوجه فرنگی + یک لیوان شیر
💠نان و پنیروخیار + یک لیولن شیر
💠نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی + یک لیوان شیر
💠نان و کره و مربا + یک لیوان شیر
💠نان و پنیر و خرما + یک لیوان شیر
💠نان و عدسی + یک لیوان شیر
💠نان و حلیم + یک لیوان شیر
💠نان و لوبیا + یک لیوان شیر
💠نان و آش + یک لیوان شیر
@donyayekoodak
👧🧒 درمان خجالت در کودکان
كودك خجالتي كودك "مضطربي"ست كه باور دارد من بد هستم همه بد هستند، و اين افراد بد اگر از بدي من اگاه شوند به من اسيب مي زنند. خجالت به معني عدم حرمت نفس همراه با اضطراب مي باشد.
👦هميشه احساس كودك را تاييد كنيد.
وقتي ترسيد نگيد اين كه ترس نداره يا نترس، بايد گفت ميدونم ميترسي. در صورت نفي و رد احساس كودك، او به اين نتيجه ميرسد كه من هيچي نميفهمم، هر چه احساس ميكنم اشتباه است و شروع به نفي احساس خود و شخصيت خود ميكند.
🧒كودك را به صورت مستقيم تصحيح نكنيد. هرگز او را جلوي دوستانش يا در مقابل جمع يا حتي جلوي خواهر و برادرش اصلاح نكنيد. اگر كلمه اي گفت كه اشتباه بود، در جمله اي از ان كلمه استفاده كنيد. در صورت لزوم، در اتاقش به تنهايي درباره كار اشتباهش صحبت كنيد.
👧وقتي با شما صحبت ميكند به او توجه مخصوص نشان بدهيد. اگر در حال تلفن حرف زدن، صحبت با دوستانتان، كار با كامپيوتر، يا تماشاي تلويزيون هستيد لحظه اي كارتان را متوقف كنيد، به چشمانش نگاه كنيد، و در صورت لزوم از او بخواهيد بعد از اتمام كارتان با او صحبت خواهيد كرد.
👦از او بخواهيد برايتان كتاب بخواند، اواز بخواند، فيلمي كه ديده را تعريف كند و نشان بدهيد مشتاق شنيدنيد
👶 هرگز به او يا كارهايش نخنديد.
مخصوصا در جمع حتي به كارهاي بامزه ش نخنديد مگر انكه خودش اين خواسته يا انتظار را داشته باشد.
🧒 بعد از شش سالگي با كمك مربي خصوصي او را در زمينه يك ورزش "گروهي" مثل فوتبال يا بسكتبال بسازيد تا در زمين ورزشي بدرخشد.
👧هرگز با فرزندتان درد دل نكنيد . (تجاوز غير جنسي به كودك با عوارضي شبيه تجاوز جنسي) بدي ديگران مخصوصا همسر خود را هرگز به او نگوييد. پدر و مادر باید دوست فرزندانشان باشند ولی هیچگاه هیچگاه هیچگاه هیچ پدر و مادری حق ندارد فرزندش را به عنوان دوست خود انتخاب کند.
👦روزي 49 بار به جا به موقع به او بگوييد تو خوبي. مرسي پسر خوبم، ممنونم دختر خوبم.
👧از ظاهر او ايراد نگيريد او را با كسي مقايسه نكنيد.
🧒به خاطر اشتباهش او را تنبيه نكنيد.
👧اجازه بدهيد اشتباهات بي خطر كند و در صورت نياز بدون منت كمكش كنيد.
👶به او احساس گناه ندهيد. مثلا خسته شدم از دستت، پيرم كردي، كاش بميرم راحت بشم. تو هم لنگه بابات/مامانت هستي.
👦از كودك به عنوان جاسوس استفاده نكنيد.
🧒با او قهر نكنيد.
👧 از خجالتی بودن او در جمع حرفی به میان نیاورید کودکان خجالتی در برابر حرف های اطرافیان بسیار حساس اند. حرف زدن در مقابل او با مادر دوستش تنها وضعیت را وخیم تر خواهد کرد. کودکان خجالتی بیش از
قضاوت های منفی به قضاوت های مثبت محتاج اند.
👶 در پی هر پیشرفت کوچکی او را تحسین کنید. کودکان خجالتی همیشه فکر می کنند دیگران در مورد آنها بد قضاوت می کنند. پس هر بار کار درستی انجام می دهد، او را تشویق کنید. مثلا بگویید «من به تو افتخار می کنم.»، «چه قدر شجاعی!» و ... این امر سبب می شود حس عشق در او جان بگیرد
@donyayekoodak
چه کتابی برای فرزندمون بخونیم؟؟؟
در کتابخوانی، افق فکری کودکان گسترش پیدا میکنه.
کتاب خوندن، توجه و تمرکز کودک رو زیاد میکنه ،دایره واژگانشون رو افزایش میده و یادگیری علوم ،دیکته و روان خوانی را تسهیل میکنه.
همچنین خوندن کتاب با صدای بلند ، به رشد اعتماد به نفس ،قدرت گویای ،تخیل و ارتباط اجتماعی کودک کمک میکنه.
نو پایی
کودک عاشق اینکه به حالت صدا ها و آهنگ کلام شما در حالی که روی پایه شما نشسته، گوش بده.
اگر به حیوان، ماشین ، بچه و....... توجه میکنه، در همان مورد که کتاب تهیه کنین.
قبل خواب براش به مدت 5 دقیقه کتاب بخونین ،تا زمانی که حوصله داره.بچه ها در 2 سالگی به کتابهای تماماً تصویری با مقوا های کلفت یا پارچهای که اشیا و حیوانات داره، علاقه دارن
3 سالگی تا پیش دبستانی
بچه ها در این سن کتاب های قصه پرتحرک، شاد و خنده دار دوست دارن. کتاب های کارتی یا اشعار موزون و داستانهایی از زندگی روزمره و حیوانات میتونه مناسب باشه.
آداب اجتماعی و ارتباطی ،نظم و مسئولیت پذیری را میتوان با داستان های نیمه تمام، آموزش داد.
کودکان 6 تا 10
قدرت تخیل کودک در 6 تا 9 سالگی پیشرفت میکنه و میتونه خیال و واقعیت را از هم تمیز بده، قصه های پریان، داستان های پهلوانان افسانه ها ،شخصیت های عجیب و غریب یا متفاوت و غیر معمول ،علاقه نشان میده .دایره المعارف تصویری بسیار جذاب و کلی دانش بچه ها را بالا می بره.
ده تا دوازده سالگی
کودکان به سمت مواردی گرایش دارند که امکان تجرب آنها در محیط زندگی شان وجود نداره. کتاب هایی مثل "ماجرای رابینسون" و "هری پاتر" و...... که کودک را به سرزمینی دور و ناشناخته میبره ،همچنین قصه های واقعی که دارای شخصیت مثبت و پویا هستن ،براشون جذابه.
فرزند شما چه کتابی یا داستانی و دوست داره؟
@donyayekoodak
🟡نمايشگاه مجازی کتاب
کودک و نوجوان عموکتابی📚
همزمان با بهار کتاب و دهه کرامت
👈کد تخفیف: ketab1403👉
20 درصد تخفیف روی تمامی کتاب ها
هر رده سنی مد نظرتون بود روی لینک بزنین تا کتاب های مناسب فرزندتون بهتون نمایش داده بشه😊📚
✳️رده سنی 0 تا 1 سال👇
"لینک قابل نمایش نیست"
💠رده سنی 1 تا 3 سال👇
"لینک قابل نمایش نیست"
✳️رده سنی 3 تا 5 سال👇
"لینک قابل نمایش نیست"
💠رده سنی 5 تا 7 سال 👇
"لینک قابل نمایش نیست"
✳️رده سنی 7 تا 9 سال👇
"لینک قابل نمایش نیست"
💠رده سنی 9 تا 12 سال👇
"لینک قابل نمایش نیست"
✳️رده سنی 12 + سال 👇
"لینک قابل نمایش نیست"
عموکتابی | مربی تربیتی🌱
"لینک قابل نمایش نیست"
🔴در 3 تا 6 سالگی کودک بیشتر تحت تاثیر فشارهای درونی است؛ بنابراین علاقه وافری به استفاده از رنگ دارد و آن را مقدم بر شکل ظاهری می داند؛
🔴هرقدر کودک کوچک تر باشد، رنگ های زنده تری را به کار می برد. در کودکستان کودک ترجیح می دهد از رنگ های گرم و تند استفاده کند؛ در حالی که آن کودکی که در خانه تحت نظارت شدید است، رنگ های سرد را انتخاب می کند که مسلما علت اصلی آن به مشکلات عاطفی و روانی وی مربوط می شود.
🔴کودک سازگار به طور متوسط در نقاشی هایش از 5 رنگ مختلف استفاده می کند؛ در حالی که کودک گوشه گیر، بیشتر از یک یا دو رنگ را در نقاشی به کار نمی برد.
@donyayekoodak
🔵#طبیعت_کودک اقتضا می کند که قبل از بزرگ شدن "کودک" باشد پس بگذاریدکودک در کودکی خود پخته شود.
🟣بگذارید کودک در #بازی_های_بی_هدف و گاهی از نگاه شما بیهوده غرق شود تا در بزرگسالی به جدی ترین فعالیت ها بپردازد
🟠بگذارید کودک #شیطنت کند، نیاز طبیعی اش به #بازی تأمین شود تا در بزرگسالی به حلم پایدار برسد.
🟢بگذارید کودک از #استدلال عقل و دیوار #منطق به دور باشد و در دنیای #خیال پرواز کند تا در بزرگسالی عقلش نیرومند شود و ذهنش گسترش یابد.
#مثبت_باش 💞
کودکان قبل از تولد به واسطه #مادر در #امنیت_کامل هستند اما با تولدشان امنیت آنان به خطر میافتد زیرا که زبان ندارند تا از خود دفاع کنند و نیازهایشان را بیان نمایند بنابراین نیازمند کسی هستند که بتواند بهطور دقیق، حساس، منظم و دلسوزانه از آنان حمایتهای لازم #احساسی، #عاطفی، #تغذیهای و #تربیتی را داشته باشد در واقع مادر #سمبل_امنیت_کودک هست.
#مادر_ایمن مادری است که چهار ویژگی داشته باشد.👇
1⃣#حضور_فیزیکی چراکه فرزندان بالباس، بدن و عطر تن مادر و ضربان قلب او آرامش میابند.
2⃣#حضور_عاطفی مادر. مادر ایمن علاوه بر شیردهی برای کودکان خود لالایی میخواند و آنان را در آغوش میگیرد و به آنها محبت میکند؛ بنابراین نقش عاطفی مادر از نقش تغذیهای او بااهمیتتر است.
3⃣تا دوسالگی خود مادر باشد نه اینکه به دلیل شغل یا بیحوصلگی پرستار بگیرد یا مادربزرگ یا خاله و عمهها نقش او را بازی کنند.
4⃣#حضور_منظم او در ساعات غذا، بازی و خواب که فوقالعاده مهم است.
این چهار ویژگی و تأمین نیازهای کودکان توسط والدین به روش طبیعی و بهاندازه و بهموقع و بهجا باعث میشود فرزندی #مقتدر، #مسئولیتپذیر،#أمن و آرام با اعتمادبهنفس و #خلاق تربیت نموده و به جامعه تحویل دهد.
❌سه سال اول کودک نیاز به حضور و توجه خاص مادر دارد بنابراین مراقب باشید فرزندتون رو مانند توپ پاس کاری نکنید خونه مادربزرگ و خاله و عمه ...❌
@donyayekoodak
🏷تکنیک هایی برای کمک به فرزندان برای کنترل پرخاشگری و حفظ آرامش:
1. وقتی با مشکلات روبرو میشوید برای خونسردی الگوسازی کنید.
لازم است قبل از اینکه به بانک زنگ بزنم، یه نفس عمیق بکشم و خونسردی خودم را حفظ کنم، نمیفهمم چرا حسابم انقدر خالی شده؟
2. اهمیت خونسردی را منتقل کنید.
برای این که به کودکتان کمک میکند اهمیت خونسرد بودن را درک کند یک بادکنک احتیاج خواهید داشت. به فرزندتان بگویید:" ما گاهی عصبانی میشویم!"مخصوصاً وقتی اوضاع اونجوری که برنامهریزی کرده بودیم، پیش نمیره! "
بادکنک را نگه دارید و به آرامی آن را تا نیمه باد کنید ، بعد دست نگه دارید و سرش را بپیچانید تا هوای داخلش حفظ شود. سپس بگویید : " وقتی ما ناراحتیم، عصبانیت درون ما میتواند خیلی سریع زیاد شود ببین چه اتفاقی میافتد؟ "
به باد کردن بادکنک ادامه دهید تا به طور کامل پر شود، بعد سرش را بپیچانید و بگویید : " وقتی این همه عصبانیت در تو وجود داشته باشد، فکر کردن خیلی مشکل میشود. قلب تو در حال تپشه و تند تند نفس میکشی! این همون موقع است که ممکنه انتخابهای بدی کنی و توی دردسر بیفتی!
سریع بادکنک را رها کنید تا دور اتاق پرواز کند. حال بگویید : " ببین بادکنک چطور خارج از کنترل همه جا میچرخه! این همون اتفاقیه که وقتی عصبانی هستی در درونت میافته!
از فرزندتان بخواهید آرام یک نفس عمیق بکشد، دستهای کودکتان را روی شکمش بگذارید تا نفسش را حس کند. اغلب بچهها سعی میکنند نفسهایشان را تند و سریع بکشند که به جای شکم از سینه است. این جواب نمیدهد، بگویید :"نفس آرام و عمیق کشیدن روش آسانی برای آرام شدن است، این کار خشم را بیرون میفرستد. در نتیجه تو میتوانی شروع به فکر کردن کنی که چگونه مشکلات را حل کنی؟".
3.علائم هشدار عصبانیت را شناسایی کنید.
یک تکه بزرگ کاغذ را به شکل علامت بزرگ توقف ببرید و کلمه خشم را داخل آن پرینت بگیرید و به فرزندتان توضیح دهید که همه ما نشانههای کوچکی داریم که به ما هشدار میدهد ، در حال عصبانی شدن هستیم.
فرزندتان را راهنمایی کنید تا به این فکر کند که وقتی عصبانی است بدنش چه چیزی حس میکند ؟ مثلاً من بلندتر حرف میزنم، گونههایم سرخ میشود، دستهایم را مشت میکنم، قلبم میزند ، دهانم خشک میشود، کف دستم شروع به عرق کردن میکند و تند تند نفس میکشم.
🔅 به کودکتان کمک کنید که بعضی از علائم فیزیکی عصبانیتش را روی کاغذ چاپ یا نقاشی کند، حالا کلمه خطر را مقابل خشم بنویسید و بگویید یادت باشد اختلاف خشم و خطر خیلی کم است. به علائم خطری که بدنت برای
تو میفرستد، توجه کن! آنها به تو کمک میکنند که صبر کنی و آرام شوی و در نتیجه میتوانی بفهمی چه چیزی اذیتت میکند؟
4. یک فرمول آرامش بخش تهیه کرده آموزش دهید:
موثرترین روشي که تا به حال برای کمک به
آرامش بچهها به کار بردهام، " 1+3+10 " نامیده ام.
من این فرمول را روی صفحات بزرگ چاپ نمودم و در اتاق فرزندم نصب کردم.
روش استفاده از این فرمول این گونه است که به فرزندتان بگویید: " همین که متوجه شدید، بدن شما برای شما علامت هشدار میفرستد که در حال از دست دادن اختیار خود هستید، سه کار انجام دهید. اول مکث
و به خودتان بگویید: " آرام باش!" این 1⃣ است
دوم، سه بار به آرامی نفس عمیق شکمی بکش! این 3⃣ است.
حالا آرام در ذهنتان تا ده بشمارید. این 🔟 است.
همه اینها را کنار هم بگذارید، این
1+3+10 است.
انجام آن به شما کمک میکند که آرام شوید.
@donyayekoodak
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍂🌺🍂
🌺
#فرزندپروری
♦️وقتي بچهها همديگر را #مسخره می كنند⬇⬇⬇
🚩مسخره كردن در بین بچهها اتفاقی طبیعی و حتی پذیرفته شدهاست. این وظیفه والدین است كه شیوه برخورد مناسب و كنارآمدن با این شرایط را به آنها بیاموزند. البته به این شرط كه پدر، مادر یا معلم تا زمانی كه ضرورتی نباشد، در امور مربوط به بچهها دخالت نكنند.
هر پدر و مادری به شیوهای خاص با این شرایط مقابله میكنند. گاهی ممكن است آنها هر دو نفر را محكوم كرده و تنبیه كنند یا اینكه با طعنه و كنایه با آنها برخورد كنند.
🚩اما مسلما این شیوهای رضایتبخش نیست. بچهها باید یاد بگیرند ناراحت كردن دیگران برای تفریح و سرگرمی كار درستی نیست. از سوی دیگر، كودكی كه مورد تمسخر قرار میگیرد باید بیاموزد با شرایط كنار آمده و هر دفعه گریان به سمت پدر و مادرش ندود.
نكاتی برای برخورد با این شرایط:🔻🔻
👈🏼ـ به یاد داشته باشید كه مسخره كردن میان بچهها مسالهای كاملا طبیعی است. بنابراین سعی نكنید با خشونت و دعوا، این كار را متوقف كنید.
👈🏼ـ باید برای فرزندی كه در حال مسخره كردن است توضیح دهید كه این كار باعث ناراحتی دیگری میشود. از او بخواهید این كار را كنار گذاشته و سعی كند رفتارش را تغییر دهد.
👈🏼ـ اگر كودك شما از مسخره شدن توسط دوستانش ناراحت است، به او بگویید و بیاموزید با شرایط كنار بیاید. به او بگویید با واكنش نشان دادن و ناراحت شدن، تنها اوضاع را بدتر میكند. همچنین برایش به زبانی كودكانه توضیح دهید گریه كردن، مسخره كردن یا پناه بردن به پدر و مادر، فقط نشانه ضعف اوست. او باید بیاعتنا بوده و به راحتی از دوستانش جدا شود تا آنها متوجه كار اشتباهشان بشوند.
👈🏼ـ اما زمانی كه مسخره كردن با كلماتی نامناسب هم همراه شود، باید وارد عمل شده و آنها را متوقف كنید. باید به او توضیح دهید كه دیگر رفتارش قابل تحمل نیست و باید فكری برای این برخورد نادرست بشود.
👈🏼ـ هیچ وقت طرف یكی از بچهها را نگیرید، حتی كودكی كه مورد تمسخر واقع شده است.
👈🏼ـ وقتی آنها مشغول مسخره كردن هم هستند، كاری جدید مانند بازی و سرگرمی به آنها نشان دهید تا با آن مشغول شوند.
👈🏼ـ آنها را تشویق كنید تا به جای حس رقابت نسبت به هم حس همكاری داشته باشند.
👪فرزندپروری @donyayekoodak
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍂🌺🍂
🌺
#سن_کتابخوانی
در کتابخوانی محدودیت سنی وجود ندارد
👈📚شما میتوانید کتابخوانی برای کودک را از زمان #نوزادی آغاز کنید
تا مهارتهای یادگیری زبان را در او پرورش دهید. بنابراین برای شروع هیچ وقت زود نیست.
پرورش مهارتهای نوزدان و کودکان از طریق تجارب کتابخوانی میتواند زیربنای موفقیت آنها در زمینه سوادآموزی در سالهای آتی تحصیلیشان باشد.
#کتابخوانی برای کودکان تنها محدود به سالهای کودکی نیست ‼️
و همچنین مزایای آن پایهگذار یادگیری سوادآموزی و مهارتهای شناختی در فرزندان است.
🔸ما باید برای کودکان تا آنجا که ممکن است کتاب بخوانیم. هیچ سنی وجود ندارد که مطالعه و کتابخوانی در آن زمان بیفایده باشد.
👈 تحقیقات اخیر در بریتانیا نشان میدهد که کتابخوانی در نوجوانی میتواند مزایای قابل توجهی در درک مطالب کتابهای درسی در زمان مدرسه به همراه داشته باشد.
🔻 این فرصتی است برای دانشآموزان که از خواندن کتابهایی لذت ببرند که خواندنشان به تنهایی برای آنها بسیار سخت است.
👪#مثبت_باش 💞
@donyayekoodak
روانشناسی، بازی،خلاقیت،قصه کودکانه و.....
114 عضو
این بخش در حال طراحی می باشد