عفونت، بیماریها و عوارض بارداری

107 عضو

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

اگر قصد دارید بچه دار شوید، بیماری ام اس مانع بزرگی نیست و بارداری و سلامت فرزندتان را تهدید نمی کند. در این نوشتار با اقداماتی که افراد دارای بیماری ام اس باید پیش از بارداری، در طول بارداری و پس از زایمان انجام شود آشنا می شوید.
 
اقدامات پیش از بارداری برای بانوان مبتلا به ام اس

گفت و گو با پزشک:اگر بیماری تان تحت کنترل باشد، پزشک با بارداری تان مخالفت نخواهد کرد. مصرف برخی از داروهای کنترل کننده بیماری ام اس (glatiramer acetate، teriflunomide و interferons) در طول دوران بارداری ممنوع است. دست کم یک ماه پیش از باردار شدن باید مصرف داروهای کنترل کننده بیماری ام اس را متوقف کنید.

زمان مناسب بارداری برای زنان مبتلا به ام اس: مثل همه بانوان ، شما نیز بالافاصله باردار نخواهید شد. برای محدود کردن زمان توقف مصرف داروها، پنجره باروری (روزهایی که احتمال بارداری در آنها بیشتر است) را به کمک پزشک تان بیاموزید.

تشکیل گروه پشتیبان: طبخ غذا و نظافت خانه از اعضاء خانواده و دوستان کمک بگیرید تا انرژی تان حفظ شود. از کمک کردن اعضاء گروه پس از تولد فرزندتان مطمئن شوید.
لینک مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"

1396/11/15 11:40

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین
متاسفانه از هر 1000 نوزاد حدود 8 نوزاد با بیماری مادرزادی قلبی متولد می شوند. حدود 85 درصد از نوزادان مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی تا بزرگسالی به زندگی خود ادامه می دهند و براحتی نیز صاحب فرزند می شوند.

اگر شما با بیماری مادرزادی قلبی عروقی متولد شده اید و با موفقیت جراحی و درمان شده اید، بدین معنا نیست که بطور کامل بهبود یافته اید. زیرا ممکن است به دلیل بافت آسیب دیده قلب، بیشتر در معرض عفونت یا ضربان نامنظم قرار گیرید. از طرفی بارداری نیز قلب شما را تحت فشار قرار می دهد و می تواند موجب بروز اختلالاتی در قلب شما شود.

اگر بیماری قلبی دارید قبل از بارداری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید

بسیاری از افرادی که در کودکی تحت درمان مشکلات قلبی قرار گرفته اند، از اهمیت معاینه مکرر بی خبرند و ممکن است حتی چندین سال از آخرین چکاپ آنها گذشته باشد.

در حقیقت بارداری فشار دوچندانی به قلب شما وارد می کند، پس اگر دچار مشکلات قلبی هستید، از پزشک تان بخواهید تا شما را به یک متخصص قلب و عروق با تجربه در بیماری های قلبی دوران بارداری معرفی کند. البته بهتر است این کار را پیش از اقدام به باردار شدن و یا به محض اطلاع از بارداری انجام دهید.

ممکن است به بیمارستان منتقل شوید تا تیم پزشکی اقدامات لازم را انجام دهند و یا به کلینیک قلب و عروق ارجاع داده شوید. بهتر است جزییات این روند را از پزشک زنان خود بپرسید.
لینک مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"

1396/11/15 14:29

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

هفت نکته در مورد فیبرم رحم در بارداری
بسیاری از بانوان در سنین باروری به عوارضی مثل فیبروم رحمی مبتلا می ‌شوند. برای برخی از بانوان فیبروئید یا فیبروم رحمی بر زندگی روزانه‌، باروری یا بارداری آنان تاثیر چندانی ندارد، اما برای برخی دیگر مشکلاتی به همراه خواهد داشت. فیبروم ها یا فیبروئیدها (Uterine fibroids) نوعی غده‌ غیرسرطانی و خوش‌ خیم رحمی هستند که اغلب طی سال‌های باروری خانم ها بوجود می آیند. در حقیقت فیبروم، بافت عضلانی رحم است که به صورت غیرطبیعی رشد کرده و به توده ای تبدیل شده است. این توده ها می توانند در مکان‌های مختلفی از رحم (بین دیواره‌ی رحم یا در فرورفتگی رحمی) رشد کنند. رشد این توده ها بصورت تک ‌سلولی آغاز و مکرراً تقسیم می‌شوند و سرانجام توده‌ای از بافت محکم و سفید رنگ دایره‌ای شکلی را تشکیل می دهند. رشد فیبروم ها می تواند به صورت آهسته یا بسیار سریع باشد یا به همان اندازه باقی بمانند. برخی هم به خودی‌خود کوچک شوند. بسیاری از فیبروم هایی که در دوران بارداری تشخیص داده می شوند، پس از بارداری کوچک یا ناپدید می‌شوند. 

حدود سه نفر از هر چهار خانم طی زندگی خود دچار فیبروم های رحمی می‌شوند که اغلب از آن اطلاع ندارند و معمولا در اولین سونوگرافی دوران بارداری به وجود آن پی می‌برند. اگر اولین سونوگرافی بارداری خود را انجام دادید و مشخص شده است که در رحمتان غیر از جنین، توده دیگری هم وجود دارد. تکلیف چیست؟ احتمالاً نگرانی اصلی شما تاثیر آن بر بارداری‌تان خواهد بود. آیا بارداری پرخطری را تجربه می‌کنید؟ آیا فیبروم رحمی بارداری شما را با خطرات جدی روبرو می کند؟ آیا فیبروم باعث سقط جنین می شود؟ درمان فیبروم رحمی چگونه است؟ با وجود فیبروم می توان زایمان طبیعی داشت؟ در این مقاله علائم و نشانه های فیبروم رحمی و درمان فیبروم را بررسی کرده ایم.
لینک مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"

1396/11/15 14:35

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

کوتاهی دهانه رحم در بارداری چه مشکلاتی ایجاد می کند

اگر دهانه رحم مادر باردار کوتاه تر از اندازه طبیعی باشد، خطر زایمان زودرس افزایش می یابد. اندازه گیری طول سرویکس یا همان دهانه رحم در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد. با مطالعه این مقاله می توانید دریابید که کوتاهی دهانه رحم در بارداری چه مشکلاتی ایجاد می کند.
کوتاهی دهانه رحم چیست؟

ناحیه استوانه شکلی که رحم را به واژن متصل می کند دهانه رحم یا گردن رحم نام دارد، نام پزشکی این ناحیه سرویکس (به انگلیسی: Cervix)است. در دوران بارداری، این دهانه کاملاً بسته است و هنگام زایمان، حدود 10 سانتیمتر باز می‌شود تا کودک بتواند متولد شود. اما طول دهانه رحم باید به اندازه ای باشد که جنین نتواند قبل از موعد زایمان براحتی از رحم خارج شود.

کوتاهی طول دهانه رحم به این معنا است که دهانه رحم یا گردن رحم، از حد معمول کوتاه تر باشد. این مشکل اهمیت زیادی دارد، زیرا می‌تواند باعث زایمان زودرس شود. اما پیش از نگرانی، راجع به این موضوع اطلاعات لازم را کسب نموده و پرسش‌های خود را مطرح نمایید.

ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"

1397/02/25 16:59

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

درمان عفونت لیستریا یا لیستریوز در بارداری
عفونت لیستریا (Listeria) از خوردن مواد غذایی شسته نشده و خام ایجاد می شود که در دوران بارداری می تواند خطرات بسیاری مانند زایمان زودرس، رشد ناقص جنین، بیمار شدن جنین و سقط جنین را به دنبال داشته باشد. در دوران بارداری باید به نظافت دست ها بعد از توالت، نظافت وسایل پخت و پز مانند کارد و تخته و همچنین نگهداری مواد غذایی بیشتر اهمیت دهید. در این مقاله به شما می گوییم که چه کنیم در بارداری دچار عفونت لیستریا (Listeria) نشویم.

عفونت لیستریا یا لیستریوز چیست؟
بيماري‌هايي وجود دارند كه ابتلا به آن‌ها در دوران بارداري، می تواند بر سلامت جنین تاثیرات نامطلوبی داشته باشد. یکی از این بیماری ها لیستریا یا لیستریوز نام دارد. عفونت لیستریا (لیستریوز)  بیماری است که از طریق خوردن غذای آلوده به باکتری ای به نام «لیستریا مونوسیتوژنز» ( به انگلیسی: Listeria monocytogenes) ایجاد می‌شود. این باکتری اگر به همراه مواد غذایی وارد بدن شود منجر به عفونت می شود. این باکتری از طریق مواد غذایی مانند شیر ، سبزیجات و گوشت آلوده به انسان منتقل می‌شود و اگر مادر باردار دچار لیستریا (لیستریوز) شود، این عفونت به جفت، جنین و سیستم عصبی او خواهد رسید و منجر به مننژيت اوليه می گردد.

ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست" />

1397/03/01 12:20

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

عوارض آسم بر مادر و جنین
مادرانی که پیش از بارداری به بیماری آسم مبتلا بوده اند، ممکن است در دوران بارداری با افزایش کاهش علائم مشکلات تنفسی مواجه شوند، اما در هر صورت درمان نکردن آسم در بارداری برای جنین و مادر خطرات بسیاری به دنبال دارد. 
آسم در  بارداری
ابتلا به آسم لزوماً به معنای داشتن یک بارداری پیچیده و دشوار نیست. اغلب بانوان مبتلا به آسم می توانند با مدیریت صحیح علائم و پیگیری مراقبت های لازم، بارداری نرمال و سالمی را در این دوران تجربه کنند.

آسم از شایع ترین بیماری های مزمن دوران بارداری است که می تواند منجر به بروز مشکلاتی در فرایند بارداری شود. برخی از بانوان از ابتلا خود به آسم مطلع نبوده و تنها در دوران بارداری به وجود این عارضه در خود پی می برند. سیر بیماری آسم در دوران بارداری با تغییرات مختلف زیر همراه است:

-در بیش از یک سوم از مادران علائم آسم ثابت مانده و هیچ تغیری در وضعیت بیماری ایجاد نمی شود.
-در بیش از یک سوم از مادران علائم آسم در طی دوران بارداری تشدید می شوند.
-در کمتر از یک سوم از مادران علائم آسم  در بارداری کاهش یافته و رو به بهبودی می روند.
-علائم آسم می تواند همراه با افزایش وزن دوران بارداری وخیم تر شوند.

ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست" />

1397/03/06 14:57

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

ترشحات بارداری خطرناک است؟
برخی از بانوان طی بارداری ترشحات بیشتر واژنی دارند و بعضی بطور کل از افزایش ترشحات برخوردار نیستند. برای حصول اطمینان از این‌که عفونتی وجود ندارد، باید درباره افزایشی ناگهانی تحقیق شود. شما باید درباره ترشح واژینالی، جلوگیری از ابتلا به برفک و درمان برفک اطلاعات کافی کسب کنید. در صورت افزایش مقدار ترشح در اواخر بارداری با پزشک یا ماما خود مشورت کنید. برای دریافتن اینکه آیا ترشحات بارداری خطرناک است یا خیر این مقاله را مطالعه کنید.

ترشحات واژن
همه بانوان از یک یا دو سال قبل از بلوغ تا پس از دوران یائسگی ترشحات واژینال دارند. میزان ترشح واژن در شرایط مختلف متفاوت است و معمولاً قبل از شروع عادت ماهیانه مقدار آن افزایش می یابد. برخی از ترشحات طبیعی هستند اما ترشحات گوناگون با رنگ ها و ویژگی های متفاوت می توانند علائم بیماری یا مشکل خاصی باشند. 

ادامه مطلب در لینک زیر:
"لینک قابل نمایش نیست" />

1397/04/13 16:38

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

سردردهای میگرنی در دوران بارداری...

سردردهای میگرنی که در زمره سردردهای عروقی قرار دارند که با سردردهای عصبی و استرسی متفاوت است. سردردهای میگرنیوقتی در دوران بارداری بروز می کنند مثل بخت آزمایی هستند. سردردهای میگرنی ممکن است در دوران بارداری تشدید یا تخفیف یابند. پزشکان باور دارند همبستگی اندکی میان سردردهای میگرنی و هورمون ها وجود دارد. 

علایم و نشانه های سردرد میگرنی

سردرد میگرنی دردی مبهم، پیش رونده و ضربان دار ایجاد می کند که تقریبا در اکثر موارد با تهوع، استفراغ، نابینایی موقت و ... همراه است.  

خطرات سردرد میگرنی برای مادران باردار

سردرد تنها زمانی مادران باردار را تهدید می کند که نشانه بیماری خاصی باشد. مادران باید بالافاصله پس از بروز علایم و نشانه های زیر به پزشک مراجعه کنند:

- سردرد همراه با تب

- سردرد طولانی مدت که متوقف نمی شود

- بروز اختلال بینایی

مادران باردار چگونه می توانند سردرد میگرن را تسکین دهند؟

دفترچه خاطرات سردرد: در این دفترچه زمان دقیق شروع، عامل بروز و مدت زمان سردرد باید یادداشت شود. مطالعه یادداشت ها به مرور زمان به افراد می آموزد از عوامل بروز سردرد اجتناب کرده و روش های تسکین را به خوبی بیاموزند.

متداول ترین عوامل تشدید سردردهای میگرنی عبارتند از:

- استرس

- شکلات

- پنیر

- قهوه

- آب و هوا

- هورمون ها

متداول ترین درمان های خانگی سردردهای میگرنی عبارتند از:

- قرار دادن کیسه آب سرد روی سر

- دوش گرفتن با سرد

- چرت زدن

- ورزش کردن

- بیوفیدبک

- تکنیک های آرامش بخش مثل تمدد اعصاب یا یوگا

گرم یا سرد کردن چشم ها، پس سر، گردن و ... یکی از بهترین روش های تسکین سردرد میگرن هستند.

داروهای تسکین دهنده سردردهای میگرنی

اکثر قریب به اتفاق پزشکان و متخصصان معتقدند " استامینوفن " بهترین دارو برای تسکین سردردهای میگرنی در دوران بارداریاست. اما توصیه می کنند پیش از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید. مادران باردار هرگز نباید بدون مشورت با پزشکایبوپروفن (Advil) را با هدف تسکین سردرد میگرن مصرف کنند. با پزشک تان درباره بهترین و ایمن ترین داروی تسکین سردرد میگرن مشورت کنید.

1398/08/19 09:39

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

در دوران بارداری چه چیزی در انتظار پوست تان است؟

پوست زنان باردار نیز مانند سایر اعضای بدن شان تحت تأثیرتغییرات هورمونی قرار گرفته، تغییر کرده و مشکلات خاصی برای شان ایجاد می کند. جریان خون در پوست بانوان باردار افزایش می یابد که نتیجه اش گرم تر شدن و بروز رگه ‌های قرمز و ... است. در این نوشتار با مشکلات پوستی که اکثر مادران باردار با آنها دست و پنجه نرم می کنند آشنا می شوید.  

آکنه

با وجود این که پوست تان تمیز است، ممکن است جوش های سر سفید را روی نفاط مختلف صورت تان مشاهده کنید. شما می توانید هورمون های بارداری را در بروز آکنه مقصر بدانید. صورت تان را هر روز بشویید و آکنه ها را نکنید. داروهای مختلفی برای درمان آکنه ابداع شده که مصرف برخی از آنها در دوران بارداری ممنوع است. پیش از مصرف داروهایی که برای درمان آکنه تولید شده اند با پزشک مشورت کنید.

علایم کشش

وقتی فرزندتان رشد می کند، خطوط قرمز رنگی روی شکم، سینه ها، دست ها، پشت و ران های تان نمایان می شوند. بروز آنها نشان دهنده تغییرات هورمونی و کشیده شدن پوست بدن تان است. خطوط قرمز رنگ در سه ماه سوم بارداری بر شکم، بازوها، ران ها، پشت و سینه های بیش از 90 درصد مادران نمایان می شود. کرم های حفاظت از پوست ممکن است به تسکین خارش کمک کنند، اما مانع بروزشان نمی شوند. خطوط قرمز رنگ در اکثر موارد به مرور زمان کم رنگ شده و از بین می روند.           

ملازما

ملازما یا کلوزما مشکلی است که با تغییر رنگ پوست شقیقه ها، گونه ها و لب بالایی توسط رنگدانه قهوه ای رنگ ملانین بروز می کند. در برخی از موارد رنگ پوست سایر نقاط بدن نیز تغییر می کند. این مشکل در پیشانی، بینی و گونه های بیش از 70 درصد زنان باردار بروز می کند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید این مشکل را تشدید می کند.

برجستگی های پوست

دلیل بروز این مشکل مشخص نیست اما بارداری احتمال بروزبرجستگی های گوشتی روی پوست را افزایش می دهد. این برجستگی ها معمولا روی گردن، زیر بغل ها یا کشاله ران ها نمایان می شوند. معمولا این برجستگی ها بی خطر هستند و به درمان نیاز ندارند.
ادامه در لینک زیر:
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 09:39

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

نور سیاه بهترین روش تشخیص ملاسمای بارداری است

یافته های تازه نشان می دهند، با استفاده از لامپی چوبی که نور سیاه و سفید تولید می کند بهتر از چشم غیر مسلح می توان ملاسما - یکی از بیماری های پوستی رایج دوران بارداری است که باعث ایجاد لکه های قهوه ای روی پیشانی، چانه، گونه ها، بالای لب و ... می شود - را در دوران بارداری تشخیص داد.

دکتر نیلام واشی، مدیر مرکز پوست دانشگاه بوستون و سرپرست این مطالعه گفت:" تشخیص زودهنگام نقش اساسی در درمان این بیماری ایفاء می کند. "

او افزود:" بدون استفاده از نور سیاه، تشخیص زودهنگام و درمان این بیماری بسیار دشوار است."

پژوهشگران با استفاده از لامپ چوبی و نور سیاه و سفید عمق رنگدانه ها و تغییرات درون شان که زمینه بروز اختلالات گوناگون را نشان می دهد را به سرعت تشخیص داده و درمان کردند.

مدیر مرکز پوست دانشگاه بوستون گفت:" در برخی از موارد، تشخیص ملاسما با استفاده از چشم غیر مسلح بسیار دشوار است، بنابراین پزشکان از نور سیاه استفاده می کنند. "

متخصصان برای درمان این بیماری کرم های موضعی، ضد آفتاب و ... تجویز می کنند.

1398/08/19 09:42

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

تغییرات بینایی در دوران بارداری

تهوع صبح گاهی، پشت درد، تورم مچ پا و ... از جمله تغییراتی هستند که بانوان در دوران بارداری تجریه می کنند، اما تعداد اندکی از بارداران نیز با اختلالات بینایی دست و پنجه نرم می کنند.

تغییرات جسمی و هورمونی ممکن است بر بینایی چشم ها تاثیر گذار باشند، اما در اکثر موارد، مشکلات جدی نیستند و بالافاصله پس از تولد نوزاد از میان می روند. مشکلات بینایی در دورانبارداری عبارتند از:

خشکی چشم ها

حساس و خشک شدن چشم ها و حس کردن جسم خارجی در صورت استفاده از لنز از جمله تغییرات بینایی در دوران بارداری هستند.

درمان: پیش از چکاندن اشک مصنوعی در چشم ها باید با متخصص زنان و زایمان و چشم پزشک مشورت کرد. از سالم بودن لنزهایی که استفاده می کنید مطمئن شوید.

تاری یا انحراف دید

بارداری می تواند عامل افزایش بیش از اندازه مایع و تغییر ضخامت قرنیه چشم شود که نتیجه اش تاری یا انحراف دید است. این مشکلات بالافاصله پس از تولد نوزاد یا در طول دوران شیردهی از میان می روند.

درمان: بهبود نیافتن علایم و نشانه های تاری و انحراف دید نگران کننده نیست، اما اگر تغییرات بینایی تشدید شود باید به پزشک اطلاع داد.

پری اکلامپسی

ایجاد تغییرات بینایی در دوران بارداری ممکن است از جمله علایم و نشانه های پری اکلامپسی - مسمومیت بارداری - باشد.مسمومیت بارداری در سه تا پنج درصد بارداری ها بروز می کند. با این وجود، این مشکل به صورت بلقوه می تواند مشکلات جدی برای زنان باردار ایجاد کند. علایم و نشانه های بروز پریاکلامپسی عبارتند از افزایش فشار خون و وجود پروتئین در ادرار

مشکلات بینایی عبارتند از: از میان رفتن موقت قدرت بینایی، کاهش شدید حساسیت به نور، تاری دید و ...

درمان: مراجعه به پزشک بالافاصله پس از بروز علایم و نشانه های فوق ضروری است. درمان نشدن پری اکلامپسی می تواندسلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد.

دیابت بارداری

دیابت بارداری، نوع موقت این بیماری است که بر بانوان باردارتاثیر می گذارد. از جمله علایم و نشانه های آن، افزایش خطر آسیب دیدن چشم ها است. افزایش میزان قند خون بر رگ های خونی درون چشم تاثیر گذاشته و باعث تار شدن دید می شود.

درمان: پزشک متخصص زنان و زایمان، ماما یا متخصص غدد باید میزان قند و فشار خون بانوان باردار را به کرات کنترل کنند. تغییر رژیم غذایی و ورزش کردن بهترین روش های کنترل دیابت بارداری هستند، اما در برخی از موارد به دارو درمانی نیاز

1398/08/19 09:44

ارسال شده از

است.

1398/08/19 09:44

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

بو می دهم؟

از میان رفتن تعادل هورمونی بدن در دوران بارداری تبعات گسترده ای به همراه دارد. یکی از آنها تغییر بوی دهان، بدن و ناحیه تناسلی است که همسر، اقوام و دوستان را آزار داده و اعتماد به نفس مادر را کاهش می دهد.

دکتر ماریا گرین، استادیار مدرسه پزشکی دانشگاه هاوایی و سرپرست کلنیک درمانی این دانشگاه گفت:" متاسفانه بدن بانوان در دوران بارداری از طرق مختلف بوی بد ساطع می کنند. "

او افزود:" با افزایش سوخت و ساز و گردش خون در زیر بغل ها،واژن و ... تعرق تشدید شده و بوی ناخوشایند به مشام می رسد. "

در این نوشتار با روش های کنترل و از میان بردن بوی ناخوشایند بدن در دوران بارداری آشنا می شوید.

بوی بدن

دکتر گرین گفت:" تشدید فعالیت غدد تعریق باعث می شود زیر بغل های تان بوی ناخوشایندی بدهند. راه حل این مشکل، شست و شوی زیر بغل ها با آب و صابون و استفاده از اسپری های ضد تعریق است. "

بوی دهان

بوی ناخوشایند دهان ممکن است نشانه وجود بیماری لثه باشد که با افزایش خطر زایمان زودرس مرتبط است. در این شرایط باید به دندان پزشک مراجعه کنید. دکتر گرین گفت:" افزایش ترشح هورمون پروژسترون زاویه مری و معده را تغییر داده و ترشح شیره بد بوی معده را افزایش می دهد. " راه حل این مشکل استفاده از خمیر دندان ویژه دندان های حساس و جویدن آدامس است.

بوی واژن

دکتر ماریا گرین گفت:" افزایش جریان خون، تعادل pH واژن را تغییر داده و ترشحات این ناحیه را چسبناک و بد بو می کند. این ناحیه را پس از شست و شو با آب گرم، خشک کنید. "

او افزود:" اگر بوی بد همراه با قرمز شدن پوست، خارش و سوزش واژن باشد به احتمال زیاد به عفونت قارچی مبتلا هستید. اگر از واژن تان بوی آمونیاک یا ماهی فاسد بر می خیزد از عفونت باکتریایی رنج می برید که خطر زایمان زودرس را به شدت افزایش می دهد. برای کنترل و درمان عفونت و از میان بردن بوی ناخوشایند باید بالافاصله به پزشک مراجعه کنید. "

1398/08/19 09:46

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

بارداری، چه مشکلاتی دارد؟

مدت کوتاهی پس از باردار شدن، با برنامه ریزی صحیح می توانید به استقبال تغییرات جسمی و روحی دوران بارداری بروید.

کارشناسان آکادمی پزشکان خانواده آمریکا معتقدند بانوان باردارباید با برنامه ریزی دقیق با تغییرات و مشکلات زیر دست و پنجه نرم کنند:

- احساس خستگی

- حالت تهوع ( حالت تهوع صبحگاهی )

- سرگیجه

- تکرر ادرار

- تغییرات جسمی مانند افزایش وزن، تپش قلب، تغییر اندازه سینه ها، خارش پوست، یبوست و ...

- تغییرات روحی روانی مانند تغییر خلق و خو، عدم تمرکز،افسردگی، دلشوره و ...

- خونریزی ( بالافاصله پس از مشاهده خونریزی به پزشک تان اطلاع دهید. )

1398/08/19 09:46

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

تعریق شبانه؛ مشکل متداول زنان در دوران بارداری!

تعریق شبانه مشکلی است که بیش از آن چیزی که فکرش را می‌ کنید، در دوران بارداری اتفاق می افتد.

درست زمانی‌ که فکر می‌کنید، حالت تهوع و نیاز پی در پی به دستشوئی رفتن، مشکلات اصلی شما در سه ماهه اول بارداریهستند، هنگام برخواستن از بستر، خود را غرق در عرق سرد شبانه می‌بینید. قبل از این‌ که نگران و وحشت‌ زده شوید، باید بدانید که این مسئله هنگام بارداری کاملا متداول است. تعرق شبانه که با نام nocturnal hyperhydrosis شناخته می‌شود، در سه ماهه اول بارداری بسیار معمول است و گاهی بسیار ناراحت‌ کننده و مزاحم است، اما جایی برای نگرانی وجود ندارد.

چرا دچار این مشکل می‌شوید؟ 
در سه ماهه اول بارداری، به دلیل دگرگونی‌ های سریع هورمون‌ ها که به واسطه لقاح جنین اتفاق می افتند، تعرق شبانه به سراغ شما می آید. یعنی بلافاصله پس از ملاقات اسپرم با تخمک، میزان استروژن در بدن شروع به بالا و پایین آمدن های ناگهانی می‌ کند.
ادامه در لینک زیر:

"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 09:46

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

همه چیز درباره اختلال چشایی در دوران بارداری!

همه می‌دانیم که در دوران بارداری بدن دچار دگرگونی های بسیاری می شود و تمامی بدن شما تحت تاثیر این دگرگونی‌ها قرار می‌گیرند. یکی از این دگرگونی‌ها که بانوان باردار را با مشکل مواجه می کند؛ تغییرات در حس چشایی است.

اکثر بانوان باردار درباره تهوع صبحگاهی و کمر درد مطالب زیادی شنیده اند، اما تعداد کمی از بانوان درباره "اختلال چشایی" یا dysgeusia اطلاعات دارند. این مشکل احتمالا به دلیل تاثیر هورمون‌های بارداری بروز می کند و می‌تواند باعث تغییر طعم‌ها یا کلا بی مزه بودن مواد غذایی شود. در چنین مواقعی اکثر مواد غذایی طعم و مزه فلز دارند یا در دهان احساس تلخی می کنید.

مشکل طعم بد یا دسوژا نامی علمی برای اختلال در حس چشایی است. فرضیه‌های بسیاری پیرامون علت‌ این که چرا برخی از بانوان طی بارداری مزه ناخوشایندی را تجربه می‌کنند، وجود دارد. اکثر شواهد به افزایش میزان هورمون استروژن اشاره دارد که تفسیر بدن از مزه و بو را تغییر می‌دهد. برخی از پژوهش‌ها به این نتیجه رسیده اند که جوانه‌های چشایی روی زبان در دوران بارداری بزرگ‌تر می‌شوند و باعث بروز اختلال چشایی می‌شوند.

چگونه می‌توانید با این مشکل مبارزه کنید

- به مواد غذاییِ ترش روی آورید. گوشت خوابانده شده در سرکه، سس سویا یا آب‌میوه مرکبات. غذاهای ترش جوانه‌های چشایی شما را تحریک کرده و باعث افزایش آب دهان شما می شود. 
ایده‌های دیگر: آب لیمو به آب اضافه کنید. آب لیمو، شربت آب لیمو یا مرکبات میل کنید.

- استفاده از ظروف پلاستیک بجای ظروف فلزی نیز می‌تواند یاری رسان باشد.

- اگر به خواکی های شیرین حساس هستید، کمی نمک به آنها اضافه کنید. برای خوردن خوراکی‌هایی مثل کمپوت  میوه یا مربا کمی نمک به آن اضافه کنید. علاوه بر این، میان‌ وعده‌های ترش را انتخاب کنید، مثل پنیر، بادام‌زمینی یا زیتون‌.

نوع ویتامین مصرفی تان را تغییر دهید از مراقب پزشکی خود درخواست کنید ویتامین‌های جویدنی بارداری را جایگزین ویتامین های قبلی کند، زیرا خوردن آن راحت‌تر است.

- مسواک بزنید. دندان‌ها و زبان تان را مسواک بزنید و با محلول جوش‌ شیرین (یک چهارم قاشق چای‌خوری جوش شیرین در یک فنجان آب) بشویید که با خنثی کردن میزان pH دهان‌ تان، حس چشایی را بهبود می‌بخشد.
ادامه در لینک زیر:
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 09:47

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

از میان بردن ماسک بارداری با همکاری داروساز!

سوخت و ساز و میزان هورمون های بدن مادر در طول دوران بارداری تغییر می کند و بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر باردار هستید و متوجه تغییرات و دگرگونی‌ هایی بر روی پوست تان - قرمزی و برافروختگی صورت و شکم تان - شده اید نگران نشوید، زیرا در دوران بارداری بروز دگرگونی‌های پوستی متداول است. بنابراین اگر احساس کردید صورت ‌تان با ماسکی پوشیده شده است، نگران نباشید این " ملاسما " یا " ماسک بارداری " است.

ماسک حاملگی، ملاسما یا لکه پوستی بارداری در بیش از هفتاد درصد بانوان باردار و معمولا در نیمه دوم دوران بارداری به وجود می ‌آید. ممکن است این لکه ‌های پوستی را روی پیشانی، گونه‌ ها و بینی تان مشاهده کنید. می‌دانیم که نوسانات هورمونی علت اصلی بروز این مشکل است، اما ماسک حاملگی هنوز هم مشکلی عجیب به شمار می ‌آید. نتایج پژوهش‌ها نشان داده اند که هورمون‌های بارداری، تولید سلول ‌های رنگ‌ دانه‌ای را بیشتر می‌کنند و باعث تغییر رنگ پوست می‌شوند.
ادامه در لینک زیر:
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 09:48

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

آیا ترشحات واژن در دوران بارداری طبیعی است؟
افزایش مقدار ترشح در طول دوران بارداری امری طبیعی است ولی همیشه باید مراقب باشید و هر گونه تغییر در آن را با ماما یا پزشک خود در میان بگذارید. میزان ترشح واژن اکثر بانوان در دوران بارداری بیشتر می شود. این امر کاملاً طبیعی است. دلیل مهمی برای ترشح واژن وجود ندارد. در طول دوران بارداری، دهانه رحم و دیواره های واژن نازک تر می شوند، پس برای جلوگیری از انتقال هرگونه عفونت از طریق واژن به رحم، ترشحات واژینالی افزایش می یابد. بطور مثال اگر ترشحات با بوی بد، رنگ زرد، قرمز و یا غلظت زیاد و یا آبکی همراه بود باید به پزشک مراجعه کنید.
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 09:50

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

بی خوابی در باداری


اختلالات خواب از مشکلات شایع دوران بارداری است. این مشکلات معمولاً بلافاصله پس از باردار شدن خود را نشان می دهند و خانم های باردار از اختلال در خواب شبانه و خستگی در طول روز شکایت دارند. آمار نشان می دهند، بیش از 75 درصد مادران باردار برخی از اختلالات و مشکلات خواب را تجربه می کنند. حدود 25 درصد گزارش ها، از وجود مشکلات حاد و قابل توجه در خواب مادر در سه ماهه اول بارداری خبر می دهند.
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 09:50

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

انواع سردرد حاملگی


حدود 15 درصد از بانوانی که هرگز گرفتار میگرن نشده‌اند، در سه‌ ماهه اول حاملگی ناگهان دچار سر درد خواهند شد. در طول دوازده هفته اول حاملگی، مقدار هورمون استروژن(Estrogen) به میزان زیادی افزایش می‌یابد و باعث بی‌ثبات شدن گیرنده‌ها در مغز شده و علائم درد را به مغز شما ارسال می‌کنند. سردردهای سینوسی یا میگرنی و سردرد های تنشی یا عصبی از انواع سردرد دوران حاملگی هستند.

وقتی‌که از سه‌ماهه اول حاملگی گذشتید، مقدار هورمون‌ها شروع به متعادل‌شدن می‌کنند، اما با این حال ممکن است گاهی اوقات سردرد دوباره به سراغ شما بیاید. به دلایل زیادی "سردردهای تنشی" در تمامی دوره‌ بارداری و دو ماه بعد از زایمان میان مادران شایع است.
برای مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید.
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 09:50

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

1آیا سر درد در بارداری طبیعی است؟

سر درد یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است که در اوایل بارداری به خصوص در سه ماهه اول بارداری شیوع بیشتری دارد. چنانچه پیش از بارداری تان سابقه ابتلا به سر درد های مکرر داشته اید، احتمالاً باردار شدن موجب تشدید این عارضه خواهد شد. 

سر درد اوایل بارداری

محققان نیز هنوز به درستی به عامل اصلی بروز سر دردهای دوران بارداریپی نبرده اند. ولی با این حال تغییرات گسترده هورمونی بدن و همچنین نوسانات گردش خون در ایجاد عارضه سر درد در اوایل بارداری و تمامی دوره بارداری بی تاثیر نبوده و احتمالاً سهم عمده ای در بروز آن بر عهده دارند.

"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 09:50

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

پیشگیری و درمان واریس در بارداری

واریس از جمله بیماری‌هایی است که علاوه بر ظاهر ناخوشایندی که به پوست شما می دهد گاهی می تواند آزار دهنده و دردناک نیز باشد. این مشکل برای مادران در دوران بارداری شیوع بیشتری دارد. دلیل بروز آن‌هم تغییرات هورمونی است که روی قطر دیواره رگ‌ها تاثیر گذاشته و سبب نازکی آنها می‌شود. به طور کلی 2/1 بانوان از مشکلات عروقی رنج می‌برند و این مسئله با علائمی نظیر سنگینی پاها، تورم و حتی واریس همراه است. مصرف داروهای جلوگیری از بارداری، ناباروری و یائسگی همگی خطر بروز مشکلات عروقی را بیشتر می‌کنند. البته سبک زندگی نیز در این میان بی‌تاثیر نیست. ایستادن‌های طولانی مدت یا نشستن‌های مداوم در بروز واریس نقش مهمی دارند.

"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 09:51

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

6 نکته در مورد پستان ها در دوران بارداری

هنگام بارداری بدن‌تان دگرگونی‌های فراوانی را تجربه می‌کند. قفسه سینه گسترش می‌یابد، شکم‌تان کشیده می‌شود و اعضاء بدنی شما برای ساختن مکانی برای رحم در حال رشدتان، جابجا می‌شود. پستان‌های‌تان نیز شاهد دگرگونی‌های بسیاری است، چراکه برای پرورش و تغذیه فرزندتان آماده می‌گردد. بنابراین باید در انتظار چه تغییراتی در پستان‌ها باشیم؟ در ادامه به 6 نکته در مورد پستان ها در دوران بارداری اشاره می کنیم.

در دوران بارداری چه اتفاقی برای پستان ها می افتد؟

1. حساس و دردناک شدن پستان ها

متاسفانه بسیاری از بانوان در سراسر دوران بارداری خود از درد و حساس بودن پستان‌های خود شکایت دارند. این حالت اغلب به عنوان پستان حساس نامیده می‌شود. البته ممکن است برخی از بانوان چنین افزایش حساسیتی را تجربه نکنند و برای برخی دیگر حتی برخورد تصادفی و تماس نیز بسیار ناراحت کننده باشد.

ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 09:52

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

تنگی نفس در بارداری Shortness of breath in pregnancy

تنگی نفس حالتی گفته می شودکه در آن مادر به راحتی نمی­تواند نفس بکشد، اگر چنین وضعیتی پیش آمد، نگران نشوید و آرامش خود را حفظ کنید، اغلب مادران به ویژه در سه­ماهۀ دوم این وضعیت را تجربه می­کنند. تنگی نفس در دوران بارداری به گونه­ای است که مادر با راه رفتن در اتاق چنان به نفس نفس می­افتد که گویی در ماراتن شرکت کرده است.
دلایل تنگی نفس در بارداری

تنگی نفس مادران در دوران بارداری دو دلیل دارد، این اتفاق در هر مقطع از بارداری ممکن است رخ دهد ولی در سه ماهه دوم بیشتر است. وقتی تنگی نفس در اوایل بارداری بروز می­کند بیش از سایر مواقع موجب نگرانی مادر می­شود. توضیح ساده اینکه مادران باردار به اکسیژن بیشتری احتیاج دارند، همین امر موجب بروز تنگی نفس یا نیاز به تنفس بیشتر می شود. هورمون­ های بارداری نیز بی­ تاثیر نیستند وسطوح بالاتر پروژسترون، ریه­ ها و مرکز تنفسی مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. به طور معمول هورمون های بارداری در سه ماهه دوم تنگی نفس ایجاد می­کنند.

ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 10:00

ارسال شده از
نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

علت، پیشگیری و درمان سرگیجه در بارداری
در دوران بارداری هورمون پروژسترون سبب افزایش جریان خون به سمت جنین می شود. در نتیجه فشار خون کاهش یافته و جریان خون در مغز مادر نیز کاهش پیدا می کند. این مساله علت سرگیجه در باردار می باشد. در طول دوره ی بارداری، عدم تعادل یا سرگیجه، ممکن است باعث شود که مادران باردار احساس ضعف و بی حالی کنند، یا حتی گاهی زمین بخورند. اما نگران نباشید، این مشکل یکی از علایم نسبتاً شایع بارداری است که با رعایت چند نکته می توان آن را درمان و در مواردی از وقوع آن پیشگیری کرد.
علت سرگیجه در بارداری
احساس سبکی سر در اوایل بارداری احتمالاً به این علت است که بدن مادر هنوز حجم خون خود را برای تامین گردش خون بیشتر در بارداری افزایش نداده است. بدن هم اکنون باید نیازهای دو نفر را بر طرف کند، هم مادر و هم جنین. به همین دلیل در حدود هفته 12 بارداری یا در سه ماهه دوم بارداری، رحم در حال رشد می تواند به عروق خونی بدن مادر فشار وارد کند و علت سرگیجه در بارداری باشد به خصوص هنگامی که مادر به پشت بخوابد.

سطح بالای پروژسترون نیز می تواند سبب شل و باز شدن عروق خونی شود، که در نتیجه گردش خون به سمت جنین افزایش یافته اما در بدن مادر باردار کاهش می یابد و سبب کاهش فشار خون می گردد. این مساله باعث می شود خون کمتری به مغز برسد و در نتیجه احساس سرگیجه ایجاد شود. از دیگر علت سرگیجه در بارداری، افت قند خون یا از دست دادن آب بدن است. یکی دیگر از احتمالات احساس ضعف در دوران بارداری این است که بدن در این دوران به علت نیاز جنین، گرم و پر حرارت و در حال صرف انرژی بیشتری است. بنابراین اگر زمان طولانی در اتاق بیش از اندازه گرم و گرفته سپری کنید، و علاوه بر آن لباس های تنگ و خیلی گرم نیز پوشیده باشید، ممکن است احساس سبکی در سر و سرگیجه ایجاد گردد.

ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"

1398/08/19 10:00