عوارض بی خوابی در بارداری
یافته های تازه نشان می دهند، خطر زایمان زودرس بانوان که در دوران بارداری با بی خوابی (اختلال خواب یا آپنه) دست و پنجه نرم می کنند را تهدید می کند.
پروفسور جنیفر فیلدر، استاد مدرسه روان پزشکی دانشگاه کالیفرنیا و همکاران اش از میان بیش از سه میلیون مادر ، دو هزار و 200 نفر که از بی خوابی در دوران بارداری رنج می بردند را شناسایی کردند
پروفسور فیلدر گفت:" ما پس از مطالعه بر روی شرکت کنندگان در این مطالعه دریافتیم ارتباط تنگاتنگی میان بی خوابی (اختلال خواب یا آپنه) و زایمان زودرس وجود دارد. "
بر اساس آمار سال 2015 مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا زایمان زودرس 10 درصد کل زایمان های این کشور را تشکیل می دهد.
پژوهشگران معتقدند، آگاه کردن بانوان از خطرات زایمان زودرس و ارائه روش های درمانی ممکن است از بروز آن جلوگیری کند. درمان بی خوابی (اختلال خواب یا آپنه) در دوران بارداری نیز به کاهش آمار زایمان زودرس کمک می کند.
یافته های محققان نشان می دهند، زایمان زودرس (زایمان کردن پیش از هفته 37 بارداری) در 14.6 درصد بانوان که در دوران بارداری با بی خوابی (اختلال خواب یا آپنه) دست و پنجه نرم می کردند بروز کرده است.
بنابراین، احتمال تولد زود هنگام (پیش از هفته 34 بارداری) فرزندان بانوان که در دوران بارداری با اختلال خواب دست و پنجه نرم می کنند دو برابر سایر بانوان است که خواب کامل و راحت دارند.
مطالعه بیشتر:
1- شایع ترین علل بی خوابی در دوران بارداری
2- خطر خوابیدن به پشت در سه ماهه سوم بارداری
3- خواب در سه ماهه های مختلف بارداری