روانشناسی کودک و خانواده

311 عضو

اگر کودک شما خجالتی است،
از خجالتی بودن او در جمع
حرفی به میان نیاورید.

کودکان خجالتی بیش از
قضاوت‌های منفی به
قضاوت‌های مثبت محتاج‌اند.
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/07 10:51

ده بازی برای کودکان خجالتی

این بازی‌ها را می‌توانید با توجه به سن و توانمندی‌های کودکان در فرصت‌هایی که تمایل به بازی کردن دارند، انجام دهید.

مسابقه گویندگی
مصاحبه تلویزیونی
نقل خاطره، داستان، شعر، معما و لطیفه
چه کسی می‌تواند دیگران را بخنداند
کامل کردن یک داستان
کامل کردن یک شعر
تکمیل جملات
پاسخ به پرسش‌ها
داستان سازی با تصاویر
معلم بودن
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/07 10:52

نکاتی درباره بهتر خوابیدن بچه‌ها

از یک ساعت مانده به وقت خواب کودکتان را هیجان زده‌ نکنید بازی و قلقلک دادن بچه‌ها حتما برای پدر و مادر شیرین است، اما این ساعت را به فعالیت‌های آرامش‌بخش اختصاص دهید. برای فرزندتان کتاب بخوانید، آهنگ ملایم بگذارید یا حتی خودتان برایش ترانه زمزمه کنید. او را آنقدر آرام کنید تا بتواند سر ساعت، با آرامش پا به دنیای رویاها بگذارد.
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/07 10:54

▫️خشم و عصبانیت در کودکان نوپا تا سن 3 سالگی رفتاری طبیعی است.

در این سنین که کودک از مهارت گفتاری برخوردار نیستد؛ برای بیان احساسات و اعتراض خود، به خشم و پرخاشگری متوسل می شوند.

هرچه سن کودک بیشتر شده و دایره واژگان او تکمیل می شود، رفتارهای پرخاشگرانه کمرنگ تر می شوند.

در این بین والدین نقشی مؤثر در اصلاح رفتار کودک پرخاشگر دارند.

معمولاً رفتارهای پرخاشگرانه با رسیدن کودک به سن مدرسه با رفتارهای مناسب تری جایگزین می شود، اما در بسیاری از موارد خشم و عصبانیت همچنان با کودک باقی می ماند.
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/09 15:24

[از نظر بالبی] «اگر کودکان به این نتیجه برسند که مادرشان آنها را دوست ندارد یا آن‌طور که باید از آنها مراقبت نمی‌کند، ممکن است این انتظار در آنها درونی شود که هیچ *** دیگری هم آنها را نمی‌خواهد. اما اگر نیازهایشان برآورده شود و به این جمع‌بندی برسند که والدینشان واقعا دوست‌شان دارند، آنگاه این انتظار در آنها شکل می‌گیرد که دیگران هم دوستشان دارند».

تصور می‌شود که این انتظاراتِ ارتباطی که حاصل نخستین تماس‌های ما با مراقبانمان در دوران کودکی هستند به بخشی از ضمیر ناهشیارمان بدل می‌شوند و بر روابط ما در دوران بزرگسالی به شدت تاثیر دارند.

رندی لارسن و دیوید باس
از کتاب روان‌شناسی شخصیت
ترجمه فرهاد جُمهری و همکاران
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/12 12:00

💕💕

اگه کودکتون از در و دیوار بالا میره مدام داره توی خونه میدوه در واقع مغزش داره بهش میگه تو برای اینکه عضلاتت خوب رشد کنه باید تحرک داشته باشی یه گوشه اتاقو خالی کن دوتا تشک بنداز دور شو بالش بچین و با هم شروع کنین بپر بپر تا هم حال خودتو بچه ات خوب بشه و هم عضلاتش قوی و پرزور بشه.

اگه کودک زیر یه سالتون مدام بهتون چسبیده و تا از کنارش تکون میخورین شروع میکنه به گریه کردن مشکل خاصی نیست اون اضطراب جدایی داره که بین 8 تا 20 ماهگی به وجود میاد باهاش دالی موشه بازی کن و مدام باهاش حرف بزن و کم کم با حرف زدن فاصله بگیر تا صداتو بشنوه و بدونه که تو همیشه کنارشی

nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/12 12:02

والدین ممکن است نگران دلبستگی بیش از حد کودکشان به عروسک خرسی یا هر وسیله آرامش‌بخش دیگری نظیر یک پتو باشند. آنها ممکن است کودک خود را تصور کنند که در زمان مدرسه آن را با خود می‌برد و به همین دلیل نگران اتکای بیش از حد کودک به آن اقلام هستند.

با این حال طبق پژوهش‌های انجام گرفته، پتوهای امنیتی (پتو یا هر شی دیگری که کودک در موقعیت‌های خاص یا زمان خواب به عنوان منبع آرامش‌دهنده نزد خود نگه می‌دارد) و خرس‌های عروسکی در روند حرکت از دلبستگی به استقلال سودمندند.

لیت، دریافت کودکانی که از پتوهای امنیتی یا عروسک خرسی استفاده می‌کردند، دارای استقلال و اعتماد به نفس بیشتری بودند. کودکان زمانی از این اشیا استفاده می‌کنند که احساس اضطراب یا ناراحتی کنند؛ بنابراین این اشیا وسایل مفیدی هستند.

علاوه بر این، پتوهای امنیتی و عروسک‌های خرسی در زمان جدایی کودک از والدین به آنها آرامش داده و در زمان خوابیدن، در به خواب رفتن و تسکینِ خود به کودک کمک می‌کنند. در واقع برخی از والدین تمایل دارند با قراردادن عروسک خرسی یا هر شی نرم دیگر در تختخواب فرزندشان، داشتن دلبستگی به اشیا آرامش‌دهنده را در او تشویق کنند.
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/16 09:04

وقتی به کودک‌مان هیچ مسئولیتی نمی‌دهیم و با او طوری برخورد می‌کنیم که گویی توانایی انجام کار درستی را ندارد، ناخواسته از اعتماد به نفس و عزت‌نفس کودک می‌کاهیم.
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/16 09:06

‌💕💕


بچه رو توی سر و صدا بخوابون عادت کنه!

چقدر این جمله براتون آشناست؟

بچه‌ها در سنین کم باید در آرامش و سکوت بخوابن.

سروصدای زیاد، قدرت شنوایی کودک رو کم میکنه. حتی این امکان وجود داره که آلودگی صوتی روی رشد کودک هم تاثیر منفی داشته باشه.

بچه‌ها برای یادگیری و تقویت مهارت‌هاشون، علاوه بر آموزش خوب، به یک محیط آروم برای زندگی هم احتیاج دارن.


پس این خیلی مهمه که کوچولوهاتون از سروصدای زیاد دور باشن و در آرامش رشد کنن و بزرگ بشن
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/19 10:56

در برابر هر آری، یک نه هست. تصمیم‌گیری درباره یک چیز همیشه به معنای چشم‌پوشی از چیزی دیگر است. درمانگری به بیمار مردد و بی‌تصمیمش گفت: «تصمیم‌ها خیلی گران‌قیمتند، همه‌ چیزهای دیگر را باید به پایشان بریزید.»

اروین یالوم، از کتاب روان‌درمانی اگزیستانسیال، ترجمه سپیده حبیب
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/23 10:03

▫️ بیخودی غُر نزنید!

خیلی وقت‌ها حواس والدین به چیزهایی که می‌گویند نیست. در حالی که بچه‌ها مثل یک اسفنج که آب را به خودش جذب می‌کند، حرف‌های مادر و پدرشان را جذب می‌کنند و توی ناخودآگاه‌شان قرار می‌دهند. 

اگر مادر یا پدری هستید که غر زدن بخشی از شخصیت شما شده است، لطفا جلوی بچه‌ها مراقب باشید. 

قرار نیست آن‌ها از شما یاد بگیرند که زل زدن به نیمه خالی لیوان کار خوبی است، بلکه قرار است کاملا خلاف آن را یاد بگیرند. 

بنابراین از حالا به بعد به جای اینکه در مورد سختی‌های کارتان غر بزنید، روی نکات مثبت تمرکز کنید، مثلا بگویید: روز خسته کننده‌ای داشتم ولی بالاخره کارم را تمام کردم.
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/23 10:05

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

صبح می‌خندد و ‌
باغ از نفس گرم بهار
می‌گشاید مژه و
می‌شکند مستیِ خواب

#هوشنگ_ابتهاج

صبح به خیر☕️
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/28 09:05

🌸با بهانه‌گیری‌های کودک در خرید عید چه کنیم؟


کودکان باهوش‌تر از آن چیزی هستند که شما فکر می‌کنید؛ آن‌ها می‌دانند که چطور و چگونه شما را راضی کنند تا موافق میل خود و برخلاف میل شما به خواسته‌هایشان برسند.

حتماً پیش آمده که در مرکز خرید کودکی را دیده باشید که معرکه به راه انداخته و با جیغ و گریه از والدینش می‌خواهد که برای او چیزی بخرند. آن‌ها در این شلوغه بازار شب عید هر چیزی را می‌بینند می‌خواهند و طاقت شنیدن نه را ندارند.

مادری را تصور کنید که همراه فرزند سه ساله‌اش برای خرید به بازار رفته است. کودک خیره به دستفروش‌ها و مغازه‌های اطرافش است و مادر با کشیدن دست کودک به راهش ادامه می‌دهد. وسط راه کودک دستفروسی را می‌بیند که بساط اسباب بازی به راه انداخته است:

-مامان تنفگ می خوام
- نمیشه
-تورو خدا خدا مامان
-نمیشه این همه اسباب بازی داری اینم مثل اونا چه فرقی داره!
- من اینو دوست دارم (گریه و جیغ و فریاد)
- بسه دیگه انقدر گریه نکن برات می‌خرم بچه بد ولی دیگه با خودم نمیارمت بیرون.

اما برخی مادران تسلیم گریه و جیغ کودکشان نمی‌شوند و به راه خودشان ادامه می‌دهند؛ در این مواقع ممکن است شما در دلتان بگویید عجب مادر بی رحمی است...

♦️قاطعیت به خرج دهید
وارد فروشگاه می‌شوید و کودک شما پاهایش را روی زمین می کوبد که من این شلوار را می‌خواهم؛ با هر بار نه گفتن‌شما، صدای جیغ و فریاد کودک بلندتر می‌شود. شما نمی‌دانید از ترس آبرویتان خواسته او را برآورده کنید یا قاطعیت به خرج دهید؟
یکی از بنیان‌های فرزندپروری، داشتن قاطعیت در تربیت کودک، وضع قوانین مناسب در خانه، تکرار دائم و مقید بودن به آن قوانین است؛ این قوانین منظور چیزهای وحشتناک و سخت گیرانه نیست بلکه قوانین خیلی ساده‌ای است که در موارد خاصی به کار گرفته می‌شود ولی در یکسری از مسائل باید دست بچه را باز بگذارید و اجازه دهید، آزادی عمل داشته باشد مثلاً رنگ لباسش را خودش انتخاب کند و خیلی در این زمینه‌ها سختگیری نکنید اما در خیلی از موارد می‌توانید قانون‌های مشخصی بگذارید. بچه‌ها از دو سالگی مفهوم قانون را متوجه می‌شوند. به شرط آنکه خیلی ساده، قوانین را برای آنها توضیح دهید، همیشه قوانین را رعایت کنید و خودتان قانون شکنی نکنید؛ اگر کودک خواست خارج از قانون عمل کند، بدون پرخاشگری و عصبانیت اما قاطعانه به او یادآوری کنید که امکانش وجود ندارد.
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/28 09:09

🚨🚨فحش دادن كودك
👈(پاسخ سوالات بسیاری از پدران و مادران)

👋موضوع فحش دادن برای والدین بسیار خجالت آوره و اگه کنترل نشه جزء ثابتی از شخصیت کودک میشه.
❌👈🏿فحش دادن بچه ها باعث میشه کل تربیت والدین زیر سوال بره.
❇️برای شروع باید بگم اکثر مواقع فحش دادن بچه ها یه کار تقلیدیه. یعنی بچه ها از پدر و مادر و یا اطرافیان یاد میگیرن و ممکنه همون موقع از فحش استفاده نکنن ولی به حافظه میسپارند و در جای دیگه ای به کار میبرن.
❎علاوه بر این فحش رو میتونن از همسن و سال ها تو کوچه، مدرسه و یا مهد کودک یاد بگیرند.
🔔توجه داشته باشید نحوه عکس العمل شما به فحش خیلی مهمه. بیشتر وقت ها واکنش اطرافیان به فحش خنده است و همین باعث میشه بچه تشویق بشه و به کارش ادامه بده.

راهکارهه چیه؟
✅ در سن دو تا سه سالگی واکنش به فحش دادن بچه باید بی اعتنایی و بی تفاوتی باشه در غیر این صورت میفهمه که میتونه با فحش شما رو کنترل کنه و یا خشمگین کنه و به کارش ادامه میده.
✅اگر ممکنه کودک رو از محیطی که فحش داده میشه دور کنید مثلا مهد و یا محیط دوستانش رو تغییر بدین.
✅از پنج سال به بالا کودک متوجه مفهوم فحش میشه و بی اعتنایی فایده ای نداره. باهاش صحبت کنید و قاطع باشید. در صورت ادامه رفتار از محروم سازی استفاده کنید. مثلا به مدت یک روز اجازه نداره از اسباب بازی مورد علاقه اش استفاده کنه.
✳️اگر کودک تو جمع فحش داد به یه اتاق دیگه ببرید و بگید که این رفتار را تموم کنه در غیر این صورت جمع رو ترک میکنید. البته این تهدید نیست اگر ادامه داد عملی کنید تا بفهمه جدی هستید.

✴️پی نوشت
⭐️اگر خودتون فحش میدین اول باید این رفتار رو در خودتون اصلاح کنید .
⭐️⭐️اگر کودک همراه با فحش دادن رفتارهای خشونت آمیز، پرتحرکی، لجبازی و نافرمانی هم داره باید بطور جدی بررسی بشه.
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/28 10:35

به پایان سال رسیده ایم...انتهای کوچه اسفند
بیایید برای هم دعا کنیم
دعا کنیم برای جاودانگی مهر مادر... همیشه سبز ماندن نگاه خسته ی پدر...
سلامتی همسر و خواهر و برادر و فرزند
برای دل دوستانمان دعای روشنی کنیم...
دعا کنیم برای قلب مهربان همسایه...
دعا کنیم برای تمام بیمارانی که چشم به خدای الشافی دوخته اند.
دعا کنیم برای تمام آنانی که سفره خالیشان را به حرمت مهربانی خدایشان شکر میگویند!
دعا کنیم برای دل کودکانی که جای خالی پدر گوشه سفره هفت سینشان به چشم میخورد اما لبخند میزنند برای دل مادر و به پاس شکر خدایشان.
دعا کنیم هیچ پدر و مادری در این شب عید شرمنده نگاه اشک آلود فرزندش نشود
و دعا کنیم برای تمام کسانی که این روزها زیر بار جنگ و بی عدالتی ها هنوز لبخند میزنند به امید لطف خدایشان
و بعد...
دعا کنیم برای دلمان تا همیشه آبی بماند و لبریز از عشق به دیگران!
یادمان نرود دنیا در گذر است جایی برای شستشوی دلمان از تمام غصه ها و کدروت ها پیدا کنیم... گاهی چه زود دیر میشود...

امیدوارم نوروزی که پیش رو دارید....آغاز روزهایی باشد که آرزو دارید :)
سالی پر از نشاط و سربلندی براتون ارزومندم.❤️
nini.plus/cleverchildpsychology

1402/12/29 10:06

دوستان گرامی
عرض تبریک وشاد باش به مناسبت سال جدید ،
سالی سرشار از برکت و معنویت را از درگاه خداوند متعال و سبحان برای شما عزیزان مسئلت دارم.
امید دارم بهترین لحظات رادر کنار خانواده محترمتان بگذرانید.🌹🌸
nini.plus/cleverchildpsychology

1403/01/02 11:09

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

به خاطر خوش آمدن دیگران، فرزندتان را برخلاف میلش به آغوش دیگران نفرستید.

احساس عجز و خشمی که کودک احساس می کند تاثیرات جدی و گاهی ماندگار بر او خواهد گذاشت.

بزرگترین دلیل کتک زدن، گاز گرفتن، مو کشیدن کودکان نوپا این است که این راه تنها راهیست که می توانند به بزرگسالان نشان دهند که از رفتار انها خشمگین و عصبانی هستند.

اثر منفی دیگر آن خجالتی شدن، سلام ندادن، ترس از بزرگسالان، عدم تمایل به رفتن به مهمانی یا سلام نکردن به بزرگسالان است زیرا کودک اعتماد خود را به انها از دست داده است .
nini.plus/cleverchildpsychology

1403/01/02 11:14

🔔📃 در 4 دقیقه به آرامش برسید

✍️ ظرف غذا از دست تان سر خورده و در وسط آشپزخانه ریخته است؟ تلفن میز کارتان مرتب زنگ می خورد ودست تان بند است؟ چای روی شلوارتان ریخته، آن را کثیف کرده و جلسه تان 89 دقیقه دیگر شروع می شود و شما هنوز تایپ گزارش تان را هم تمام نکرده اید؟ همه خانه تان به هم ریخته است و مهمان ها تا 89 دقیقه دیگر می رسند؟ اشتباه نکنید حالا وقت آن است که آرامش پیدا کنید!

🏕 سفر به یک جزیره خوش آب و هوا، پیاده روی در جنگل یا لب ساحل در یک آخر هفته رویایی راه حل ایده آلی برای خداحافظی با نگرانی ها و استرس هاست ولی خیلی وقت ها ما فقط 4 دقیقه یا کمتر وقت داریم تا خودمان را پیدا کنیم و به آرامش برسیم. راهش را بلد نیستید؟ نگران نباشید ما 1 روش را برای رسیدن به آرامش برای تان پیدا کرده ایم.

1️⃣ تمرکز
نیازی نیست به سراغ دشت و کوه بروید! 4 دقیقه سکوت و آرامش می تواند به شما در انجام بقیه کارهای تان کمک زیادی کند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد اختصاص دادن یک زمان کوتاه برای آرامش و سکوت در طول روز می تواند افسردگی و استرس را در افراد کاهش دهد. روی تنفس تان، تمرکز و احساس کنید همه اضطراب ها از وجودتان خارج می شود.

2️⃣ شمارش معکوس
وقتی نگرانی های تان بیش از حد شد، سعی کنید از یک تا 89 بشمارید و سپس شروع به شمارش معکوس کنید. وقتی مشغول شمردن و تمرکز روی اعداد هستید، فکر مصاحبه های کاری و مشغله های دیگر خانه تان کمرنگ تر می شود.

3️⃣ بستن چشم ها
کافی است در شلوغی و هیاهوی روزمره چند دقیقه پلک های تان را روی هم بگذارید. این کار یکی از روش های بسیار آسان برای به دست آوردن آرامش و تمرکز است.

4️⃣ نفس عمیق کشیدن
نفس های آرام، شمرده و عمیق به کاهش فشارخون و ضربان قلب کمک می کند. سعی کنید روش های مختلفی را برای عمیق نفس کشیدن امتحان کنید. همچنین شما می توانید سراغ آب خنک هم بروید. وقتی استرس و اضطراب سراغ تان آمد، مقداری آب خنک روی مچ دست تان بریزید و کمی هم به پشت لاله گوش‌تان بزنید. این کار کمک می کند در تمام بدنتان احساس آرامش کنید.

5️⃣ تنهایی
بعضی افراد فقط به 4 دقیقه زمان برای تنها ماندن نیاز دارند تا بتوانند افکارشان را مرتب و آرامش پیدا کنند. یک جای خلوت پیدا کنید و به یک برنامه ریزی مناسب برای انجام کارهای تان فکر کنید.

6️⃣ تماشای منظره بیرون
قرار نیست به کوچه یا خیابان بروید تا حال تان را متحول کنید. وقتی اوضاع کمی پیچیده شد، کار را فقط برای 4 دقیقه رها کنید و از پنجره منزل یا محل کار نگاهی به بیرون بیندازید. نگاه کردن به مناظر طبیعی مانند درخت ها، پارک

1403/01/02 11:19

های عمومی و رفت و آمد مردم خیلی بیشتر از نگاه کردن به تلویزیون می تواند فکر شما را آرام کند و اضطرابتان را کاهش دهد.

7️⃣ بخندید
«من؟استرس؟چی می گی؟! ها ها ها» خنده یکی از راه های عالی برای مبارزه با استرس است. یک کتاب پر از لطیفه های خنده دار کنار دست تان داشته باشید یا حتی سری به سایت هایی که کلیپ های خنده دار دارند، بزنید.

8️⃣ بو کنید
حتما شما هم موافقید که عصبانی بودن آن هم وقتی مشغول بو کردن گلی هستید، کار خیلی سخت و دشواری است! یک گلدان پر از گل های محبوب تان را نزدیک میز کار قرار دهید و هرگاه احساس خستگی کردید سراغ آن ها بروید و بویشان کنید.
nini.plus/cleverchildpsychology

1403/01/02 11:19

پدر و مادر گرامى :

از فرصت هاى ايجاد شده در رفت و آمدهاى نوروزى در جهت آشنايى فرزند خود با آداب و رسوم و مهارت هاى اجتماعى شدن مثل:
سلام و احوال پرسى، خوش آمدگويى، خداحافظى و ... استفاده كنيد.

🔔 همچنين دقت كنيد در پذيرايى از مهمان، به فرزندان خود " نقش " دهيد.
nini.plus/cleverchildpsychology

1403/01/04 16:45

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

🗯کودکان دودی

نتایج برخی تحقیقات صورت گرفته نشان میدهند که در شهر تهران، 23 درصد از دختران سیگاری، کشیدن سیگار را قبل از 11 سالگی تجربه کرده اند،
و 9 درصد دختران نیز قبل از رفتن به مدرسه!، یعنی قبل 6 سالگی مصرف سیگار را تجربه کرده اند که اغلب آنها اذعان کرده اند هنگام خرید سیگار برای والدین، آن را تجربه کرده اند.

بله، متاسفانه به دلیل عدم آگاهی کافی والدین و عدم توجه به نقش رفتارهای نسنجیده آنها بر رشد رفتاری و عاطفی کودکان، تعداد و نرخ رشد مصرف سیگار در بین کودکان و نوجوانان، بشدت افزایش یافته است، هر چند که نمیتوان نقش عوامل دیگری همچون تعارضات والدینی، طلاق، فقر اقتصادی و بیکاری والدین و ..... در گرایش کودکان به مصرف سیگار نادیده گرفت، اما در کنار این عوامل، میتوان به رفتارهای نسنجیده والدین نیز اشاره کرد.

والدین گرامی، اگر سیگار میکشید خودتان آن را بخرید و کودکان خود را برای خرید سیگار به فروشگاهها نفرستید،
والدین گرامی، اگر سیگاری هستید لطفا خودتان پا شید و از روی تاقچه یا جیب کت خود، سیگار را بردارید، این مسئولیت را به کودکان خود نسپارید.

nini.plus/cleverchildpsychology

1403/01/04 16:46

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

حسِ تنهایِ درونم می‌گوید :
تو خدا را داری و خدا اول و آخر با توست
و خداوند عشق است ...

#سهراب_سپهری
nini.plus/cleverchildpsychology

1403/01/05 14:32

🌸عیدی دادن به کودکان

♦️نباید هدیه‌ بسیار گرانقیمت‌ یا مبلغ‌ عیدی‌ بسیار زیاد باشد.
زیرا در این‌ صورت‌ همه‌ ی فامیل از عهده‌ چنین‌ کاری‌ برنمی‌‌آیند.
♦️توصیه‌ می‌‌کنیم‌ مقدار کمی‌ پول‌ با توجه‌ به‌ سن‌ و سال‌ بچه‌ها برای‌ عیدی‌ در نظر گرفته‌ شود
♦️عیدی‌ کودکان‌ را از آنها نگیرید.
بعضی‌ از والدین‌ پول‌های‌ عیدی‌ کودکان‌ را از آنها می‌‌گیرند.
حال‌ یا به‌ بهانه‌ این‌که‌ می‌خواهند برایشان‌ نگه‌ دارند و یا به‌ بهانه‌های‌ دیگر؛ به‌ هر حال‌ آنها را از لذت‌ عیدی‌ داشتن‌ و خرید کردن‌ محروم‌ می‌‌کنند و این‌ کار درستی‌ نیست. بایستی‌ عیدی‌ بچه‌ها را به‌ خود آنها بدهیم و اگر سن‌ آنها کم‌ است‌ و هنوز نمی‌‌دانند که‌ با آن‌ پول‌ها چه‌ کنند، بهتر است‌ پدر و مادر آنها را به‌ مغازه‌ ببرند و ضمن‌ توضیحی‌ که‌ برایشان‌ می‌‌دهند از آنها بخواهند که‌ اسباب‌بازی‌ یا چیز دیگری‌ را انتخاب‌ کنند.

♦️پول‌ یا هدیه‌ای‌ که‌ دیگران‌ به‌ کودک‌ می‌دهند مورد تمسخر قرار ندهید.
به‌ کودکان‌ آموزش‌ دهید انسان‌هایی‌ قدردان‌ باشند و بعد از گرفتن عیدی تشکر کنند.
nini.plus/cleverchildpsychology

1403/01/05 14:32

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

هیچ شبی پایان زندگی نیست
از ورای هر شب
دوباره خورشید طلوع میکند
و بشارت صبحی دیگر می‌دهد
این یعنی امید هرگز نمی‌میرد...

روزتان زیبا🌸
nini.plus/cleverchildpsychology

1403/01/12 12:12

‍ حسادت فرزند اول به فرزند دوم را درک کنید!

✅فرزند اول را با رفتار خود مطمئن کنید، یعنی والدین فرزند اول را با رفتار خود مطمئن کنند که “تو برای ما همانقدر عزیزی که بودی“.

✅مادر در حین بارداری باید به فرزند اول نسبت به فرزند دوم حس مسئولیت بدهد، یعنی به کودک بگوید من و تو در قبال خواهر یا بردارت مسئولیتهایی داریم که با هم انجام می‌دهیم. مثلا برای عوض کردن لباس یا خوراکی از تو کمک میگیریم

✅ فرزند اول نسبت به فرزند دوم محبت جسمانی دارد،اما گاهی والدین، کودکان اول را از دوم دور میکنند چون می‌ترسند که به نوزاد آسیب برساند و این کار، نتیجه برعکس دارد و فرزند اول را به این فکر میاندازد که باید یک فرصتی پیدا کنند تا به کودک دوم آسیب بزند

✅فرزند اول را در برخورد با فرزند دوم قرنطینه نکنید، والدین بگویند که نوزاد چه ویژگی‌هایی دارد و بدن او چقدر آسیب پذیر است.

✅ زمانی که فرزند جدید به دنیا می‌آید توجهات فامیل به سمت او می‌رود. بنابراین از فامیل و بویژه پدر بزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها بخواهید که توجهشان به فرزند اول کم نشود.

🔺متاسفانه والدین با بکار بردن برخی جملات مانند اینکه برادرت یا خواهرت از تو کوچکتر است و باید مراقب باشیم و یا اینکه این خوراکی را به او بده چون کوچکتره از کودک اولشان توقع نادرستی دارند!
از کودک اول نخواهیم که این موضوع را درک کند که فرزند دوم چون نوزاد و کوچکتر است نیاز به رسیدگی بیشتری دارد. این جملات برای کودکان زیر 10 سال اصلا جواب نمی‌دهد
nini.plus/cleverchildpsychology

1403/01/12 12:20