311 عضو
مشکلات والدین باعث لجبازی کودکان میشود:
مادر افسرده ای که حوصله روبرو شدن با خودمحوری های بچه را ندارد، این بی حوصلگی را به او نشان می دهد و با واکنشش یا بچه را به لاک افسردگی فرو می برد یا باعث تشدید لجبازی ها و طولانی شدن دوره خودمحوری اش می شود.
از طرف دیگر، مادر وسواسی که وقتی پای کودکش از خط قرمزها عبور می کند، واکنش شدیدی به او نشان می دهد، فرزندی وسواسی یا کودکی که به لجبازی کردن عادت می کند را پرورش می دهد. در واقع می توان گفت مادرانی که دچار اختلالات روانی مختلف هستند، فرزندشان را به آن اختلال دچار می کنند یا باعث تشدید خودمحوری او می شوند.
🔵 🚨لجبازی بچّه ها چند عامل دارد که با برطرف کردن این عوامل لجبازی آنها نیز درمان میشود:
1⃣ بیکاری
یک بخش از لجبازی بچّه ها به بیکاری آنها بر میگردد. آنها وقتی بیکار می شوند، دوست دارند که دست به هر کاری بزنند و طبیعتاً خیلی از مواقع نیز اشتباه میکنند؛ اگر ما بخواهیم برای هر اشتباهی به بچّه امر و نهی کنیم، او لجباز میشود. لذا ما باید برای فرزندان خود برنامه ریزی داشته باشیم.
2⃣ محیط
ما باید لجبازی را یک معلول محیطی در نظر بگیریم؛ چرا که محیط، بچّه ها را لجباز می کند. یکی از عواملی که در محیط منجر به لجباز شدن بچّه میشود، امر و نهی والدین است. وقتی والدین به فرزند خود امر و نهی می کنند؛ او نیز بعد از مدّتی در برابر این امر و نهی از خود مقاومت نشان میدهد؛ لذا توصیه ی من به والدین این است که امر و نهی خود را نسبت به فرزندشان کم تر کنند.
3⃣ عدم فعّالیت
ما باید بستر فعّالیت های بدنی را برای بچّه های زیر هفت سال افزایش دهیم؛ چرا که وقتی آنها در روز فعالیّت داشته باشند، حالت های لجبازی در آنها کمتر میشود.
4⃣ تنبیه و تهدید
تنبیه و تهدید منجر به لجبازی بچّه ها میشود؛ لذا پدر و مادر نباید فرزندان را تنبیه و تهدید کنند. البته منظور ما از تنبیه، تنبیه های غیر تربیتی است؛ مانند: زدن.
💡یکی از علل لجبازی کودکان،عدم فعّالیت آنهاست والدین باید بستر فعّالیت بدنی را
برای آن ها افزایش دهند وقتی کودک در روز فعالیّت داشته باشد حالت لجبازی در او کمتر میشود.
nini.plus/cleverchildpsychology
#تربیتی
کودک را وارد مسائل اقتصادی نکنید!
نـداريم، نيست!
از پس مخارج بر نمیایم!
گــرون ميشه، پولا رو دزدیدن، اختلاس شد، سال بعد میخواد قحطی بیاد!
صحبت از "نـداری" كودك را نا امن می كند.
شاید باور نکنید امروزه دغدغه خيلی از بچه ها همينه كه "بالاخـره بابام پول داره يا نه؟"، "پول بابام تموم شده؟"
اگه تموم شه، چـه اتفاقی برامون می افته؟"
پدر و مـادر بايد تفكر "فــراوانی" را در خانه حاكم كنند.
کودک نباید درگیر مسائل اقتصادی ما، بی پولی و تحریم و... شود.
اولين نا امنی اقتصادی در خــانواده، ترويج تفكر "نداری" است.
تفكر "فراوانی"، به معنی خوش خيالی و گول زدن خودمان و فرزندمان نيست.
بلكه بــرای کودک ايجاد امنيت روانی است.
کودک توان حل مشکلات مالی ما و کشور ما را ندارد.
خودش را ضعیف و ناتوان میبیند و گاه حتی فکر میکند خودش عــامل این بدبختی و شرایط است.
nini.plus/cleverchildpsychology
🍎 استفاده از روروئک مفید است یا مضر؟
🔹 خیلی از پدر و مادرها اولین هدیه ی زیبایی که برای فرزندشان میخرند، یک روروئک زیبا است؛ چون دوست دارند زودتر راه رفتن بچهی خود را ببینند. با توجه به تجملات و رنگهای زیبایی که در ساخت روروئک بهکار می برند، حتی بزرگترها هم دوست دارند با این وسیله بازی کنند، چه برسد به کودک.
⚠️ اما نباید فراموش کرد که استفاده از روروئک چه آسیبی به فرزند دلبندتان میتواند بزند.
⚠️ خداوند اعضای بدن نوزاد را به گونهای آفریده است که بهطور طبیعی مرحله به مرحله رشد کنند تا او بتواند راه برود؛ کودک در ابتدا سرش را بلند میکند، برای بلند شدن به خودش فشار میآورد، مینشیند، سینه خیز میرود، چهار دست و پا میرود، به کمک وسایل یا دیوار سعی میکند بلند شود و در نهایت گامهای اولیهاش را بر میدارد و شروع به راه رفتن میکند. بنابراین برای انجام هر یک از این مراحل، به مرور ماهیچهها و مغز نوزاد رشد میکند و برای مرحلهی بعدی آماده میشوند.
⚠️ اما قرار دادن نوزاد در روروئک، باعث میشود مراحل رشد بدنی او دچار اختلال شود و زمانی که هنوز ماهیچهها و ذهنش برای گام برداشتن آماده نیستند، مجبور به انجام این کار میشود.
⚠️خیلی از وقتها نوزاد مجبور است بر روی نوک انگشتان پاهایش راه برود که میتواند منجر به کوتاه شدن عضلهی ساقهای پای او شود. همچنین عدم طی شدن این مراحل رشد میتواند در آینده باعث آسیبهای حرکتی زیادی برای نوزاد شود.
⚠️ افزون بر این، استفاده از روروئک میتواند باعث مصدوم شدن نوزاد به علت برخورد به اشیاء، پرت شدن از آن و غیره شود.
⚠️ دولت کانادا در سال 2004 قانونی تصویب کرده است که هر گونه خرید و فروش و تبلیغات روروئک را ممنوع کرده است.
⚠️ به والدین گرامی توصیه میکنم از روروئک استفاده نکنند و اجازه دهند مراحل رشد نوزاد به طور طبیعی سپری شود و به جای پول خرج کردن برای خرید این وسیله، کودک را تا آنجا که امکان دارد در کف زمین قرار دهند، اطرافش اسباببازی قرار دهند و از طی شدن مراحل رشد طبیعی کودک خود لذت ببرند.
"به فکر آینده ی فرزندان خود باشیم"
nini.plus/cleverchildpsychology
🏄
🎾بچه ها تا قبل از سه سالگی دوست ندارن با بچه های دیگه بازی کنن بهتره در پارک بچه رو وادار نکنین با بقیه بچه ها رابطه برقرار کنه بلکه بازیهای انفرادی براشون تدارک ببینین
♻️اسکوتر ، دوچرخه سواری ، اسکیت و سایر بازیهای تعادلی از سن دو سالگی برای بچه ها مفیدن که هم هیجان بالایی دارن و هم بچه ها می تونن سرعت و تعادل رو هماهنگ کنن.
nini.plus/cleverchildpsychology
🍰🍰🍫🍫🍫🍦🍦🍦
👈👈👈کودک شما تمایل زیادی به خوردن شیرینی دارد و دست برنمیدارد؟ اصرار دارد برای صبحانه برشتوک شیرین بخورد. وقتی درب ظرف غذایتان را باز میکنید، میبینید تمام کلوچهها را خورده و چیزی برای شما باقی نگذاشته است. زمان شام، التماس میکند که بلافاصله به او دسر بدهید.
راهحل: 🍬هر چیزی به اعتدال🍬
این موارد راهنماییهایی برای کودک شیرینیخور شما است:
- میان وعدههایی به او بدهید که به طور طبیعی شیرین باشند (ماست کم چرب، میوه، موز منجمد یا انگور، برشهای سیب با کره بادام زمینی).
- در خانه زیاد شیرینی نگه ندارید. اگر در خانه نباشد، ممکن نیست که کودک وسوسه شود ( و همچنین شما هم وسوسه نمیشوید).
- از شیرینی به عنوان رشوه یا جایزه استفاده نکنید. شیرینی را بخش کوچکی از رژیم غذایی معتدل کودک قرار دهید و نه جایزهای بزرگ برای زمانی که تمام غذای درون بشقابش را خورد.
nini.plus/cleverchildpsychology
♦️داد زدن، فرزندتان را منظم، خوش خوراك، حرف گوش كن يا درس خوان نميكند، اما قابل تضمين است كه فرزندتان را لجباز، مضطرب و خشمگين يا دچار احساس بيچارگي خواهد كرد.
👈در نتيجه هر بار مجبوريد بلندتر داد بزنيد، هر بار از شدت خشم و عصبانيت به خود و فرزندتان آسيب ميزنيد، هر شب عذاب وجدان ميگيريد، و روز بعد مجبوريد بلندتر فرياد بزنيد.
▪مراقب باشيد در اين چرخه بي انتها نيافتيد. اعتياد به داد زدن مانند زلزله، فقط ويران كننده خوبيهاست.
nini.plus/cleverchildpsychology
🌸آموزش مالكيت شخصي به کودک
🔸از سن 7 سالگي كودك همه چيز را متعلق به خودش ميداند!
🔸اگر وسايل ديگران را برداشت او را تنبيه نكنيد و هرگز لحن پرخاشگرانه نداشته باشيد. صبور باشيد و با متانت مالكيت صحيح را به او آموزش دهيد.
🔸با گفتن جملاتي مانند اين كفش توست و اين كفش مامان!
اين وسيله، مال توست و اون يكي براي داداش و... به تدريج اين ذهنيت را در كودك شكل مي دهيد كه همه چيز متعلق به او نيست و بدون اجازه گرفتن از ديگران نمي تواند از وسايلشان استفاده كند.
🔸قبل از هر چيز حس مالكيت كودك را به رسميت بشناسيد و خودتان در هنگام استفاده از وسايلش از او اجازه بگيريد.
و هرگز او را مجبورنكنيد اسباب بازي هايش را به ديگري بدهد و از كودك ميهمان نيز بخواهيد براي استفاده از اسباب بازي هاي كودكتان اجازه بگيرد.
🔸با شيوه هاي رفتاري صحيح والدين و مراقبين، از شدت اين خصيصه در اين مرحله ي رشدي كودك كاسته شده و از 6/4 سالگي به تدريج، او به اشتراك گذاشتن و تبادل را خواهد آموخت.
nini.plus/cleverchildpsychology
#تربیتی
🌸يكي از راههاي ساده و در عين حال بسيار مهم در شكل گيري اعتماد به نفس كودك، تماشاي بازي او است.
سعی کنید روزانه چند دقيقه را به تماشاي بازي يا ساير فعاليت هاي كودك خود اختصاص دهيد.
nini.plus/cleverchildpsychology
👨👩👧👦 شادی پدر و مادر تاثیر زیادی در روحیات کودک دارد.گفتن نگرانی ها، قرض ها، بیماری ها، مشکلات، بی پولی، خستگی ، جنگ و سیاست جلوی کودک ممنوع!!!! کودک نباید نگران این باشد که هر لحظه ممکن است پدر یا مادرش را از دست بدهد یا نگران قحطی و بی پولی باشد. کودک قدرت درک و تحمل معنای جنگ و بازی های سیاسی و اعتراضات خیابانی را ندارد و فقط دچار ترس و اضطراب مبهم می شود. لطفا مشکلات را جلوی کودک مطرح نکنید و به کودک اطمینان دهید دنیا جای امنی است و همیشه همه چیز در دنیا به فراوانی وجود دارد. بر حسب سن کودک به او توضیح دهید نه شادی در دنیا ماندگار است و نه غم . مشکلات و ناراحتی ها روزی تمام می شوند و جای خود را به شادی و آرامش می دهند. گاها فیلمها و عکسهایی که از خاطرات خوشتان گرفته اید با هم تماشا کنید و درباره آن لحظات خوش حرف بزنید و خاطرات را مرور کنید و بخندید. بگذارید کودک یاد بگیرد دنیا فقط تلخی و سیاهی نیست و روزهای خوش و شیرین اینقدر زیاد هستند که می توانند روی سیاهی ها را بپوشانند. البته منکر نباید شویم که زندگی ها پر از چالش و سختی شده است و خواه ناخواه هر کدام از ما به نوعی با این مشکلات درگیر هستیم ولی حتی تظاهر به خوشحالی و امیدواری به شما نیرویی می دهد تا بهتر بتوانید با مشکلات مقابله کرده و شکست نخورید.🙏
nini.plus/cleverchildpsychology
#تلنگر
از خانومی پرسیدن که چه طور بچتو قانع کردی که به جای بازی با گوشی های هوشمند کتاب بخونه؟!
جواب داد که بچه ها به ما گوش نمیدن، اونا ازمون تقلید میکنن.
nini.plus/cleverchildpsychology
🌸هرگز رفتار و گفتاري نداشته باشيد كه كودك را مجبور به انتخاب بين پدر و مادر كنيد.
( به كي رفته؟ كي رو بيشتر دوست داري و جملاتي نظير آن براي كودك بسيار استرسزا و مخرب است).
از اينكه كودك به يكي از شما وابستگي و توجه بيشتري نشان ميدهد، ناراحت نشويد. اين يك روند و ويژگي طبيعي كودك تا 6-5 سالگي است .
در حضور فرزندتان به يكديگر ابراز علاقه و محبت و احترام كنيد و قدردان و سپاسگزار يكديگر باشيد تا الگوی مناسبی برای آنها باشید.
nini.plus/cleverchildpsychology
وقتی کودک آسیب می بیند والدین چطور رفتار کنند؟
کودکان اغلب می افتند، کبودی ها و خراش هایی روی پوست شان ایجاد می شود و این هیچ چیز جدیدی نیست ولی مسئله مهم تر رفتار والدین در این شرایط است که چطور باید با عکس العمل خود کودک را برای چنین شرایطی تربیت کنند؛
💎واکنش پرخاشگرانه نشان ندهید:
مهم ترین توصیه این است، اگر یاد نگیرید خونسردی خود را حفظ کنید، کودک همیشه هشدار شما را در حافظه اش می سپارد . او می تواند با بی دقتی از درخت بالا برود، از تپه های بالا غلت بزند و یا به سرعت دوچرخه سواری کند اما رفتار شما که پر از وحشت است او را بدتر می ترساند، اعتماد به نفسش را از بین خواهد برد و به سقوط بزرگی که از آن می ترسید منجر خواهد شد .
وقتی کودکی زانوی خود را روی آسفالت می کشد صورت وحشت زده شما فورا به او خواهد گفت خطرناک و بنابراین دردناک است. این بدان معنا نیست که رد این شرایط لبخند بزنید بلکه به یادداشته باشید که لبخند نزنید و شعار ندهید که نشان دهید همه چیز خوب است حتی یک کودک هم سخن دروغ را متوجه می شود ؛ در عوض سعی کنید هیجان را نشان ندهید، حتی اگر درون شما بشکند. به سرعت به کودک نزدیک شوید و چند جمله آرامش بخش بگویید واو را در آغوش بگیرید. در آغوش پدر و مادر، او بلافاصله احساس امنیت می کند.
nini.plus/cleverchildpsychology
#گزیده_کتاب
عزیزِ من !
خوشبختی، نامهای نیست که یکروز، نامه رسانی، زنگ در خانهات را بزند و آن را به دستهای منتظر تو بسپارد !
خوشبختی، ساختن عروسک کوچکی است از یک تکه خمیر نرم شکل پذیر ... به همین سادگی، به خدا به همین سادگی؛ اما یادت باشد که جنس آن خمیر باید از عشق و ایمان باشد نه هیچ چیز دیگر ...
خوشبختی را در چنان هالهای از رمز و راز، لوازم و شرایط، اصول و قوانین پیچیده ادراک ناپذیر فرو نبریم که خود نیز درمانده در شناختنش شویم ...!
خوشبختی، همین عطر محو و مختصر تفاهم است که در سرای تو پیچیده است ...
👤 #نادر_ابراهیمی
📙چهل نامه کوتاه به همسرم
nini.plus/cleverchildpsychology
🍼🥛 دادن آب قند به شیرخوار می تواند موجب کندی رشد شود. به پاره ای از کودکان به دلایل واهی و یا بر اساس باورهای غلط و از جمله برای کاهش زردی آنان آب یا آب قند داده می شود که اقدام کاملا نادرستی است. به دلیل اینکه حجم معده شیرخوار بسیار محدود و کوچک است، خوراندن هر ماده ای به او، وی را برای مدتی سیر نگه داشته تمایلش را به مکیدن شیر مادر کاهش می دهد. این امر هم موجب کاهش حجم شیر مادر می گردد و هم افزایش وزن نوزاد را دچار اختلال می کند و چون زردی نوزادان از نوعی است که اصولا وارد ادرار آنان نمی شود، لذا خوراندن آب اضافی به کاهش آن کمک نمی کند. جدا از بحث زردی و کاهش اشتها، آب قند سیری موقت داده ولی موجب تشکیل گاز در معده می شود؛ برخی والدین به اشتباه برای تسکین دل درد های کودک به او آب قند می دهند غافل از اینکه این تسکین موقت بوده و بخاطر گاز ایجاد شده در معده، هم کولیک افزایش پیدا می کند، هم باعث رفلاکس می شود و هم مدفوع اسیدی می شود و ایجاد سوزش در ناحیه پوشک بچه می کند. اگر هم عمدا یا سهوا مرتکب این خطا می شوند از پزشک متخصص پنهان می کنند و با دیدن عوارض نامبرده ، مستاصل شده و از پزشک انتظار معجزه دارند.
nini.plus/cleverchildpsychology
✅ آموزش مهارت حل مساله به کودک
1- مشکل کودک روی کاغذ نوشته شود
2- کودک احساس خود را در مورد مشکلش بیان کند
3- درجهی ناراحتی خود را از یک تا ده بیان کند
4- کودک خواستهاش را در قبال آن مشکل بیان کند
5- راه حل های مختلف برای رسیدن به خواسته اش از طریق بارش فکری کودک در نظر گرفته شود
6- به چالش کشیدن راه حل های مختلف
7- بهترین راه حل که با انجام آن، درجهی ناراحتی کودک کمتر میشود توسط کودک انتخاب شود.
nini.plus/cleverchildpsychology
🔴بازی سیستم ایمنی، رشد و هوش
کودکان را تقویت میکند‼️
شغل و حرفه ی اصلی کودک بازی است.حداقل زمان بازی کودک برای ارضا شدن از این نیاز 2ساعت است. موقع بردن کودک به مراکز تفریحی،حداقل 2 ساعت زمان بگذارید. بازی تاثیر مستقیمی روی ترشح هورمون رشد کودکان دارد. سیستم ایمنی کودکانی که بازی میکنند، در مقابل بیماریها قویتر از کودکانی هستند که بی تحرکند. زیرا کودکان در حین بازی لمس میکنند، بو میکنند، کشف میکنند و با انواع میکروبها سر وکله میزنند. اینکار باعث تقویت مغز و رشد هوش کودک و تقویت سیستم ایمنی کودکان خواهد شد. عدم تحرک کودکان، موجب ضعف عمومی سیستم دفاعی بدن میشود. بازی کار بیهوده ای نیست، بازی تنها شانس کودک برای رشد است که در فرهنگ ما به اشتباه جا افتاده که بازی کار بیهوده ای است. کودکی که بازی نمیکند افسرده است و کودکی که فقط در تنهایی بازی میکند، اعتماد به نفس ندارد.
فقر فرهنگی یعنی به جای اینکه کمک کنیم بچه ها بازی کنند، تحرک داشته باشند و بچگی کنند یه تلبت بدیم دستشون و به حال خودشون رهاشون کنیم! این یعنی فاجعه فرهنگی!
nini.plus/cleverchildpsychology
✳️ چگونه به نوزادم برای شروع گفتار کمک کنم؟
👈 ارتباط چشمی خود را با نوزادتان زیاد کنید، به خصوص وقتی که با او حرف می زنید.
👈 او را تشویق کنید تا در مکالمات شرکت کند وقتی که با او حرف میزنید، به او فرصتی بدهید تا به حرفهایتان واکنش نشان دهد.
👈 تا جایی که ممکن است با او حرف بزنید.
👈 حرکات و فعالیت هایتان را به او توضیح دهید و به او کمک کنید تا با اشیای پیرامونش بیشتر آشنا شود.
👈 از تلویزیون و رادیو و موبایل کمتر استقاده کنید تا با توجه کامل باهم ارتباط برقرار کنید و هیچ صدایی مزاحم شما نشود.
👈 بعضی چیزها را تا می توانید برایش تکرار کنید. نوزادان تکرار کردن را بسیار دوست دارند که یک کلمه را بارها و بارها بشنوند؛ حتی قبل از آنکه معنی آن را بفهمند.
nini.plus/cleverchildpsychology
#تربیتی
تقويت هوش هيجاني کودکان
1⃣ به کودکان اجازه دهيد هیجانات منفي خود را بروز دهند. ترس، عصبانيت، نگراني، تنفر و اندوه هیجاناتی طبيعي است و نبايد آن ها را سرکوب کرد بلکه باید شیوه صحیح ابراز آن را آموخت کودکاني که مي توانند به موقع احساسات منفي و مثبت خودرا به روش «سازگارانه» بروز دهند اغلب مشکلات رفتاري کمتري دارند.
2⃣ به آن ها کمک کنيد احساسات خود را نامگذاري کنند. به طور مثال وقتي کودک از کاري سرخورده شده به او بگوييد به نظر مي رسد "نااميد" شده اي يا اين که فکر کنم "خسته" شده اي.
3⃣ از او بخواهيد احساسات خودش را نقاشي کند. به او بگوييد فکر مي کني وقتي عصباني هستي چه شکلي مي شوي؟!
4⃣فراموش نکنيد شما بزرگ ترين الگوي رفتاري و هيجاني فرزندان هستيد.
nini.plus/cleverchildpsychology
زردی: قابل ذکر است از هر سه نوزاد متولد شده، دو نوزاد دچار درجاتی از زردی می شوند که اکثر موارد زردی های مذکور، فیزیولوژیک بوده و خود به خود رفع می شوند ؛ ولی مواردی از زردی ها ناشی از مسائل آنزیمی، هماتولوژیک و ...زردی های خطرناکی بوده و در صورت عدم اقدام سریع و به موقع تشخیصی و درمانی می تواند منجر به عوارض شنوایی، مغزی، بینایی و ... در نوزاد شود. به همین دلیل تمامی نوزادان طی 48 ساعت پس از ترخیص باید مورد معاینه توسط پزشک قرار گیرند که یکی از آیتم های مهم معاینه، بررسی وجود زردی است. تاکید می شود از خوددرمانی برای زردی، به کار بردن داروهای خوراکی گیاهی و شیمیایی، درمان با لامپ در منزل، توصیه های غذایی به مادر برای درمان زردی و درمانهای سنتی و خطرناکی همچون حجامت و ... اکیدا خودداری شود. و قبل از اینکه عوارض زردی متوجه سلامت نوزاد شده و کار از کار بگذرد، نوزاد زرد سریعا برای معاینه و معالجه به پزشک ارجاع شود.
nini.plus/cleverchildpsychology
سحر شریفی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی(تخصص کودک و نوجوان) درمان استرس، اضطراب، افسردگی آموزش فرزندپروری و مهارت زندگی مشاوره آنلاین جهت هماهنگی مشاوره تلفنی⬅️PV
311 عضو
این بخش در حال طراحی می باشد