114 عضو
لزوم درمان پرخاشگری و لجبازی در کودکان 5 - 6 - 7 ساله
در برخی از موقعیت ها، ابراز خشم به دلیل ناتوانی برای بیان احساسات بوده که میتواند ناامیدی یا تکانشگری را به دنبال داشته باشد. باید پذیرفت کودکان نمیدانند چگونه خشم و ناراحتی خود را با کلمات بیان کنند به طوری که ممکن است گاز گرفتن و کتک زدن را انتخاب کنند.
خانواده ها دوست ندارند که این رفتارها را شاهد باشند اما نه تنها بحث آداب معاشرت مطرح نیست بلکه اعتبار والدین در چشم کودک ممکن است خدشه دار شود.
برای کاهش پرخاش و لجبازی کودکان نیاز است، نکاتی را مد نظر گرفت. والدین به عنوان الگوی مقتدری برای فرزندشان محسوب میشوند، باید در زمان تظاهر نخستین رفتارها بیاموزند که راهکار های جایگزینی برای ابراز احساسات و درخواست ها وجود دارد.
خانواده ها نباید نسبت به ابراز دوست داشتن خود تعلل داشته باشند. اگر کودک شک کند که احساساتش پذیرفته شده نیست، می تواند آینده ترسناک را برای خود ترسیم کند اما برخی تنبیه بدنی را برای اثبات اقتدار تربیتی ترجیح می دهند. اما چنین رفتارهایی می تواند احساس طرد شدن کودک را دو چندان کند. برای بهبود رفتار، توجه و محبت و اطمینان می تواند تاثیرگذار باشد.
@donyayekoodak
بازی سیزدهم : بالا بردن
تحقیقات نشان داده است : در آغوش گرفتن و ابراز محبت کردن به کودک ،مغز او را تحریک می کند تا هورمون های مهمی را که به رشدش کمک می کند ازاد کند.
– موسیقی و حرکت ، به صورت همزمان ، نیمکره های مغز را تحریک می کنند.
نوع بازی :
* کودکتان را در آغوش بگیرید و دور اتاق بگردانید و همزمان شعر زیر را با لحن آهنگینی برایش بخوانید :
” دور یه باغ چارگوشه
گربه دوید دنبال موشه.
گربه می گه بازی چه خوبه
می پره بالا پیش نی نی جون.
(به جای ” نی نی جون ” می توانید اسم کودکتان را بگویید.)
* وقتی به کلمه ” بالا ” رسیدید کودکتان را به هوا بلند کنید و سپس او را پایین بیاورید و ببوسید.
@donyayekoodak
بازی چهاردهم : دستت بهش می رسه ؟
تحقیقات نشان می دهد : مغز کودکان اتصالات عصبی و ماهیچه ای لازم برای سینه خیز رفتن و بلند شدن را ایجاد می کند. البته سرعت شکل گیری این اتصالات در بچه های مختلف متفاوت است. هیچ راه فراری نیست ! کودک شما به زودی شروع به بالا رفتن از هر چیزی می کند که سر راهش باشد. پس چرا به کمکش نیایید و ماهیچه های حرکتی بزرگ او را تقویت نکنید !
نوع بازی :
* چند تا کوسن و بالش بردارید و ان ها را روی زمین روی هم بچینید.
* کودکتان را جلوی بالش ها بنشانید. مطمین باشید به او خیلی خوش خواهد گذشت چون طولی نمی کشد که سعی می کند از آن ها بالا برود!
* یکی از اسباب بازی های مورد علاقه اش را بردارید و آن را بالای بالش ها قرار دهید. این کار ، او را حتی بیشتر هم وسوسه می کند.
@donyayekoodak
بازی پانزدهم : کلید
تحقیقات نشان می دهد : انجام بازی هایی که ماهیچه های کوچک کودک را به کار می گیرد،باعث افزایش رشد مغز او می شود.
– این بازی روش بسیار خوبی برای تقویت مهارت های حرکتی کوچک در کودکان است.
کلید ها اسباب بازی محبوب کودکان هستند چون صدا می دهند و راحت می شود ان ها را در دست گرفت. در ضمن بچه ها دوست دارند انها را زمین بیندازند.
نوع بازی :
* کلید ها را در دست بگیرید و به کودکتان بگویید : ” با سه شماره کلیدا رو می اندازیم زمین. یک ،دو ، سه! “
* کلیدها را روی زمین بیندازید و مطمین شوید کودک افتادن انها را دیده است.
* حالا دوباره کلیدها را از روی زمین بردارید و آنها را در دست او بگذارید و جمله را تکرار کنید.
* انگشت هایش را باز کنید تا کلیدها از دستش رها شوند و روی زمین بیفتند.
* بعد از چند بار ، کودک شما بازی را یاد می گیرد و مطمینا از آن خوشش می آید.
@donyayekoodak
👶برای کاهش لجبازی کودک چه باید کرد؟
لجبازی کودک می تواند شرایط زندگی را برای اعضای خانواده نیز سخت و طاقتفرسا کند. استفاده از راهکارهای ساده نه تنها منجر به استقلال طلبی درست کودک شده بلکه فرصت تخلیه انرژی در فضای مناسب را نیز فراهم می کند.
خنداندن و پرت کردن حواس: کودکان اغلب توجه و تمرکز طولانی مدتی نداشته و محرک های محیطی به راحتی میتوانند توجه او را به شرایط دیگری جلب کنند. ممکن است فرزندتان برای خوردن غذایی خاص و یا انجام فعالیت روزمره مانند حمام کردن، لجبازی کند، مطمئنا تنبیه و سرزنش تاثیر گذار نیست. داشتن رابطه دوستانه، فرصتی فراهم می کند تا اطمینان یابد، او را دوست دارید و می توانید نیاز توجه را برطرف کنید. شکلک درآوردن و یا چیدن میز دونفره پیشنهاد میشود.
💥تعریف داستان و خاطره: کودکان همواره مایلند با والدین خود، رابطه دوستانه داشته باشند. بیان داستان، بسیار ارزشمند است تا فاصله ها و شکاف های ناگهانی نیز کاهش یابد. بیان داستان های ساده که شخصیت های مختلفی دارند، پیشنهاد میشود. همچنین تغییر لحن صدا نیز می تواند به مشارکت دوچندان کمک کند.
تشویق و حمایت روحی از کودک: برای همراهی مشتاقانه باید تاکید بر رفتارهای مثبت وجود داشته باشد علاوه بر آنکه زمینه لجبازی نیز از بین برود. به طور مثال می توانید برای تشویق به مسواک زدن بگویید که "خوشبختانه انقدر خوب مسواک زدی که میتوانی شکلات مورد علاقت را هم بخوری، چون مراقبت از مروارید های سفید را عالی یاد گرفتی
"
💥بیان راز و رمزها: داشتن ارتباط کلامی به صورت خلاقانه میتواند به همراهی کودک در فعالیت هایی که علاقه ندارد نیز منجر شود. به طور مثال باید از غریزه کنجکاوی کودک به طور هوشمندانه بهره گرفت. مثلا بگویید می خواهم با تو، رازی را در میان بگذارم. کودکان، ذاتا کنجکاو هستند و هرگونه جزئیات میتواند برای آنها بسیار جذاب و مهیج باشد. سپس در موقعیت هایی که علاقمند است، ساده درباره موضوعات مورد علاقه، جزئیات را بیان کرد.
دادن حق انتخاب و بیان گزینه های بیشتر: کودکان برای بیان حس استقلال و خودکفایی، ممکن است رفتار های لجبازانه صورت دهند. پیشنهاد می شود چند گزینه انتخابی را در نظر گرفت تا بتواند احساس بهتری داشته باشد. مطمئناً اعتدال، اهمیت بسیاری دارد به طور مثال می توانید در صورت پافشاری به پوشیدن لباس های خاص، چند ست را در نظر بگیرید تا یکی را انتخاب کند.
@donyayekoodak
💥پرهیز از عجله و شتاب برای اتمام امور: کودکان اگر چه به نظر می رسد چندان درکی از محیط ندارند اما هرگونه اجبار و
شتاب را عمیقا احساس میکنند و ممکن است منجر به واکنش های لجبازانه شود. بنابراین باید فرصت انتخاب و جستجو فراهم باشد تا تصمیم گیری درست را صورت دهد. از دیگر نکاتی که میتواند تقابل با لجبازی کودک را به صورت دوستانه ممکن کند، کاهش تنش های کلامی است، مطمئناً احترام و ارتباط دوستانه نیز صورت میگیرد. خشونت و رفتار متقابل می تواند از نظر روحی، تبعاتی را به دنبال داشته باشد. همچنین امنیت فکری و روحی کاهش یافته و همراهی برای اجرای قوانین ساده نیز از بین میرود. لحن کلام دوستانه و بیان توضیحات ساده در حد فهم و درک کودک، زمینه سازش و درک مساله را فراهم می کند.
مشاوره: متخصصان افرادی هستند که با تکیه بر دانش و تجربه خود می توانند نکاتی موثر در زمینه شناخت روحیه و خصوصیات کودکان بیان کنند بنابراین در این زمینه، مشاوره را فراموش نکنید. لجبازی کودکان، تجربه مشترک بسیاری از خانوادهها است که سبب شده، ندانند چگونه برخورد کنند.
💥نقش بیماریهای جسمی در لجبازی کودکان
جالب آنکه متخصصان معتقد هستند، نباید تأثیر عوامل فیزیولوژیکی را بر بروز لجبازی کودکان بی تاثیر دانست. ژنتیک و ارث، مشکلات روحی و روانی، نافرمانی، مقابله یا بیش فعالی و همچنین درگیری با بیماریهای جسمی موجب این اتفاق در برخی از کودکان شده است.
اگر فرزندتان علیرغم استفاده از راهکارهای ذکر شده همچنان با پرخاش و پافشاری غیرمنطقی شما را آزار میدهد، بهتر است که نظر متخصصان را جویا شوید تا بتواند علت را شناسایی کند، متناسب با خدمات درمانی مدنظر، برنامه را تنظیم کند.
خوشبختانه حال مشاوره تخصصی کودک توانسته به افراد بسیاری کمک کند تا بدون استرس و تنش از این خصیصه اخلاقی رها شوند.
💥غذا خوردن کودکان لجباز
یکی از چالش های والدین کودکان لجباز، ایراد نگرفتن و میل وعده های غذایی بدون بهانه است. این گروه، علاقهای به برخی غذا ها نشان نمی دهند و دیگران را کلافه میکنند.
استفاده از شیوه های خلاقانه و تزیین غذا میتواند اشتهای کودک را تحریک کند، پیشنهاد می شود، برای آماده کردن میز و حتی جمع کردن وسایل، وظایفی را به کودک محول نمود تا بتواند مشارکت داشته باشد. پاداش های کوچک مانند انتخاب دسر مورد علاقه نیز می تواند نوعی شیوه غیر مستقیم اما تاثیر گذار باشد.
💥لباس عوض کردن کودکان لجباز
کودکان، اگر چه درکی از مد و انتخاب لباس ندارند اما ممکن است با پافشاری غیرمنطقی نسبت به پوشیدن لباس هایی که مناسب به آب و هوای فصل نیستند، والدین را عصبانی کنند. برای همراهی و کاهش تنش، بهتر است تنها لباسهای
مناسب فصل را درون کمد قرار داد.
همچنین بیان گزینه های چندتایی می تواند به تصمیم گیری درست منجر شده که از پافشاری غیر منطقی کودک نیز رها کند.
@donyayekoodak
💥نکات مثبت لجبازی کودکان
اگرچه لجبازی میتواند روابط اعضای خانواده را نیز تحت تاثیر قرار دهد، به طوری که تربیت این گروه را در مسیری طاقتفرسا تحریف کند باید نکات مثبت لجبازی کودکان را نیز اشاره کرد تا موفقیت های تحصیلی، زمینه پیشرفت و استقلال فردی را فراهم کند.
تسلیم شدن در برابر فشار همسالان معمولاً در این گروه کمتر به چشم می خورد. در صورت انتخاب هدف خاصی تلاش مضاعفی برای دستیابی نشان میدهند.
پیگیری امور و داشتن نظم و انضباط عبور از موانع مختلف را سریعتر ممکن می کند بنابراین میتوان انتظار بزرگسالانی مسئولیت پذیر و با اراده مستحکم را در آینده داشت.
بازی شانزدهم : شعر خواندن
تحقیقات نشان می دهد : آواز خواندن ، بچه ها را با الگوهای گفتاری و مهارت های حسی – حرکتی آشنا می کند.
– هر چه کودک شما کلمه های بیشتری بشنود، بخش های گفتاری مغزش بیشتر رشد می کند.
” گفتگوهای ” آهنگین ، شالوده یادگیری زبان در کودکان هستند.
نوع بازی :
* درباره کارهایی که در طول آن روز انجام داده اید با زبان شعر برای کودکتان حرف بزنید.
* مثلا درباره از خواب بیدار شدن، لباس پوشیدن، صبحانه خوردن ، رانندگی کردن و چیزهای دیگر صحبت کنید.
* همچنین می توانید درباره افراد دیگری که در زندگی کودک شما هستند،با او حرف بزنید.
درباره پدر بزرگ و مادربزرگش برایش بخوانید. مثلا بگویید :” مامان بزرگ یک دنیا دوستت دارد ،اون لپای خوشگلتو بوس می کنه “.
درباره خواهرها و برادرهایش حرف بزنید : ” خواهرت (اسم خواهرش را بگویید) دوستت دارد،دوستت داره،دوستت داره.”
راجع به حیوانات خانگی تان حرف بزنید.
@donyayekoodak
بازی هفدهم : صدا از کجا می اید ؟
تحقیقات نشان می دهد : شنیدن مداوم موسیقی قدرت استدلال کودک را در آینده بالا می برد،به خصوص در زمینه مفاهیم مکانی و زمانی.
– انجام بازی هایی که قدرت شنیدن و درک صداها را در کودک شما بالا می برد ، باعث افزایش اتصالات مغزی او می شود. این درک و اگاهی چیزی است که با گذر زمان و کسب تجربه های مختلف به دست می آید.
نوع بازی :
* یک اسباب بازی کوکی را که آهنگ می زند بردارید و جایی دور از چشم کودکتان بگذارید.
* سپس آن را کوک کنید و از کودکتان بپرسید : ” صدا از کجا می آید؟”
* وقتی که کودکتان رویش را به جهت صدا برمی گرداند،او را حسابی تشویق کنید.
* این بازی را در نقاط مختلف اتاق تکرار کنید.
* اگر کودکتان سینه خیز می رود می توانید اسباب بازیی را زیر بالش یا جای دیگری پنهان کنید تا او با شنیدن صدا خودش را به آن برساند.
@donyayekoodak
بازی هجدهم : کوچولوی من چه کار می کنه ؟
تحقیقات نشان می دهد : صحبت کردن با کودکان از سن خیلی کم به انها کمک می کند سریع تر شروع به حرف زدن کنند.
– تمام بازی های فکری که تا حالا انجام داده ایم در این شعر یکجا جمع شده است .
نوع بازی :
* جمله های زیر را برای کودکتان بخوانید و حرکت های گفته شده را انجام دهید :
” کوچولوی من چه کار می کنه؟
کوچولو خودشو تکون می ده.(کودکتان را تکان بدهید.)
کوچولوی من چه کار می کنه ؟
کوچولو توی تختش می خوابه.(کودکتان را به پشت بخوابانید.)
کوچولوی من چه کار می کنه؟
واسه ی بابا لبخند می زنه.(صورت تان را به صورت کودکتان نزدیک کنید و به او لبخند بزنید.)
کوچولوی من چه کار می کنه ؟
کوچولو سرشو تکون می ده.(سر کودکتان را بگیرید و به آرامی به این طرف و آن طرف تکان بدهید.)
کوچولوی من چه کار می کنه ؟
قایم باشک بازی می کنه.( دست هایتان را روی چشم هایتان بگذارید.)
کوچولو ،حالا چه کار کنیم؟
کوچولو بیا نگاه کنیم.(دست هایتان را از روی چشم هایتان بردارید.)
کوچولو،بگو چی می بینی؟
کوچولو، بگو کی می بینی؟ (صورتتان را نزدیک صورت کودکتان بیاورید.)
من برگشتم پیش کوچولو
آره بابا جون،آره بابا جون. (کودکتان را با محبت در اغوش بگیرید.)
منبع : کتاب بازی معجزه می کند
@donyayekoodak
#معرفی_کتاب
شب است و وقت خواب آرشیبالد رسیده. مامان کتاب میخواند، بابا قصه میگوید. اما آرشی سرگرم بازی است. مامان و بابا و مامانی توی آشپزخانه جلسهی بحران برپا میکنند. بالاخره آرشیبالد میخوابد؟
گروه سنی :3+سال
موضوع: مشکل خواب کودکان
@donyayekoodak
#معرفی_کتاب
بروس دوست داشت تنهایی زندگی کند، یک چیز دیگر هم دوست داشت: خوردن تخممرغ! یک روز، تخمغازهایی که گذاشته بود بپزد تبدیل میشوند به جوجه غازهای واقعی! بروس کلاً اشتهایش کور شد! بدتر از آن اینکه این جوجهغازها فکر میکردند بروس مادرشان است! بروس سعی میکند غازها را به جنوب بفرستد، اما انگار نمیتواند از دستشان خلاص شود! این خرس عصبانی باید با این جوجهغازها چکار کند؟!!
گروه سنی : 3+ سال
موضوع: کنترل خشم
📚
@donyayekoodak
کودکانی که فیلم های خشن را تماشا می کنند نسبت به کودکان دیگر در بازی هایشان از خشونت بیشتری استفاده می کنند.
تفکر و استدلال در کودکان زیر 8 سال رشد نکرده و در این سنین بچهها هر چیزی را واقعی تصور میکنند و تصور وجود کارگردان، فیلمنامه ، هنرپیشه که نقش بازی میکند سخت است. هنگامی که کودکان تصاویر ترسناک و یا صحنههایی از تیراندازی را در فیلمها مشاهده میکنند، برخی از آنها در پی انجام موارد مشابه آنها در بازیهای کودکانه خود برمیآیند، در حالی که گروهی دیگر از دیدن چنین صحنههایی نگران، ناراحت و وحشتزده میشوند.
طبق تحقیقات انجام شده، کودکان قادر به درک این موضوع نیستند که در برنامه های تلویزیونی وقتی شخصی به شخص دیگر حمله می کند حمله او واقعی نیست.
مراقب محتوای برنامه هایی كه بچه ها نگاه می كنند باشيد.
@donyayekoodak
سلام کردن برای بسیاری از کودکان یک کار سخت و ترسناک است.
کودکی که به زور بغل شده، به زور بوسیده شده و اعتمادی به بزرگسالان اطراف ندارد
هنگام حضور در جمع به شدت مضطرب و خجالت زده خواهد شد.
اگر اطرافیان به کودک فشار بیاورند که «سلامت کو؟ گربه زبونتو خورده؟ وای خجالت میکشه، سلام کن .
بیا اینجا ببینم بی ادب»
تنها اعتماد کودک را از بین خواهند برد.
اگر همیشه شما به فرزندتان سلام کنید یا از او تشکر کنید و با بازی به او سلام کردن را بیاموزید فرزندتان اجتماعی خواهد شد در غیر این صورت فرزندتان بیشتر و بیشتر تلاش برای فرار از روابط اجتماعی خواهد داشت.
@donyayekoodak
وای اره منکه بیشتر خودم باصدای رسا سلام میکنم که یاد بگیره که گرفت خداروشکر
1402/12/29 22:54 #عیدی_کودکان
🔰یکی از خاطرات زیبای افراد، گرفتن عیدی است. بویژه بچهها عیدی گرفتن را بسیار دوست دارند و از آن لذت می برند.
برای عیدی دادن بهتراست برای نوجوانان مقدار کمی پول و برای کودکان اسباب بازی در نظر گرفته شود؛ برای بچههای کوچکتر کمتر و برای بچههای بزرگتر بیشتر؛ در این شرایط کودکان می توانند حق انتخاب داشته باشند و خودشان چیزی بخرند یا پولهایشان را جمع کنند.
🔴عیدی کودکان را از آنها نگیرید:
آنها را از لذت عیدی داشتن و خرید کردن محروم نکنید، بایستی عیدی بچهها را به خود آنها بدهیم و اگر نمیدانند به آنها یاد دهیم که چطور پولهایشان را جمع و نگهداری کنند، اگرهم سن آنها کم است و هنوز نمی دانند که با آن پولها چه کنند، بهتر است پدر و مادر آنها را به مغازه ببرند و ضمن توضیح درباره این پول، از آنها بخواهند که اسباببازی یا چیز دیگری را انتخاب کنند.
🔴پول یا هدیهای که دیگران به کودک میدهند مورد تمسخر قرار ندهید:
️ از وظایف والدین این است که به کودکانشان آموزش دهند انسانهایی قدردان باشند، این به سلامت روان کوکان کمک می کند.
🔴احترام گذاشتن به بزرگترها، و تشکر کردن را به کودکان بیاموزید:
️به کودکان آموزش دهیم که در ایام نوروز حتماً با دیدن بزرگترها، عید را به آنها تبریک بگویند و در صورت دریافت عیدی تشکر کنند.
🔴به رقابت و چشم و هم چشمی میدان ندهیم:
به کودکان بیاموزیم که دادن عیدی از طرف بزرگترها جزو واجبات نیست؛ و اگر بزرگتری عیدی می دهد لطف می کند. از طرفی، عیدی دادن نبایستی جنبهِ رقابت به خود بگیرد و مبلغ زیادی باشد بلکه همان میزان کم عیدی از ارزش معنوی برخوردار است و لذت را برای کودکان به ارمغان میآورد.
@donyayekoodak
سلام هدیه خانوم...سال نو مبارکتون باشه وسال پراز خوشی براتون آرزو مندم...میخواستم ازتون بپرسم که دخترم یه ماه دیگه 3سالشو کامل میکنه...بعدبعضی شبا بیدار میشه گریه میکنه ممکنه خواب بد دیده باشه؟
1403/01/02 05:50سلام عزیزم
عید شما هم مبارک باشه و سال خوبی براتون باشه
بله ممکنه
▫️برای کاهش لجبازی کودکتان، به او حق انتخاب دهيد.
"الان حمام ميري يا قبل از خواب؟" "بشقابتو توي سينك ميذاري يابه روي كابينت؟" به او حق انتخاب دهيد تا بتواند قسمتي از تصميگيري شما باشد.
ميتوانيد از او بپرسيد كي ميخواهد درس بخواند؟ چند ساعت تكاليفش طول ميكشد؟ اگر به مرحله نوجواني رسيده اند از آنها بخواييد برنامه ريزي كند و بعد به شما اطلاع دهد.
@donyayekoodak
اینم یه جمله خطاب به باباها: ✨
پدرانی که از کودکی با دخترانشان رفیق هستند دخترانی جسور فوق العاده شاد و مستقل تربیت
می کنند و احتمال انتخاب اشتباه شریک زندگی
در آنها نسبت به سایرین بسیار پایین تر است ...
@donyayekoodak
بعضی شبا اینجوریه
1403/01/03 01:41تو بغلت بگیرش ،کنارش بشین،باهاش صحبت کن ،علت رو پیدا کن گلم
1403/01/03 15:32بله اما خب هرشب هرشب اینجورس نیس که نگران کننده باشه...فقط اونشب گریع کرد ترسیدم
1403/01/04 02:09✳️ یکی از مهم ترین علت های پر حرفی در کودکان، حس کنجکاوی و تمایل به دانستن همه چیز است.
✳️ یکی دیگر از علت های پرحرفی در کودکان، نیاز به جلب توجه است.
✳️ گاهی ترس کودکان نیز به زیاد صحبت کردن آنها منجر میشود.
🔅 اگر والدین به فرزندشان به اندازه کافی توجه کنند و برایش به طور اختصاصی وقت بگذارند، اما باز هم فرزندشان به طور غیرعادی صحبت کند، باید به دنبال ریشههای روانی قضیه بگردند.
❌ نباید فراموش کرد که گاهی نیز کم حرف زدن کودکان میتواند نشانهای از بروز افسردگی در آنها باشد.
@donyayekoodak
ﺑﺮخی اوﻗﺎت ﻛﻮدﻛﺎن اﺣﺴﺎﺳﺎت ﺧﻮد را از ﻃﺮﻳﻖ رﻓﺘﺎرﺷﺎن اﺑﺮاز می ﻛﻨﻨﺪ، زﻳﺮا اﻳﻦ ﺗﻨﻬﺎ روشی اﺳﺖ ﻛﻪ آن ها می داﻧﻨﺪ ﻛﻪ از ﻃﺮﻳﻖ آن می ﺗﻮاﻧﻨـﺪ آﻧﭽـﻪ را ﻛـﻪ اﺣﺴﺎس می ﻛﻨﻨﺪ ﺑﻴﺎن ﻛﻨﻨﺪ.
ﺣﺲ ﺧﺸﻢ، ﺳﺮﺧﻮردگی و ﺑﻼﺗﻜﻠﻴفی درﺑﺎره ﭼﻴﺰی، ﻳﺎ اﺣﺴﺎس ﮔﻨﺎه و ﻳﺎ ﺷﺮم، می ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺎﻋﺚ اﺷﺒﺎع اﺣﺴﺎﺳﺎت ﻓﺮزﻧﺪﺗﺎن ﺷﻮد و ﻳـﺎ ﺑـﻪ ﺧﺴـﺘگی و ﻧﺎ ﺧﻮشی ﻓﻴﺰیکی آن ها ﻣﻨﺠﺮ ﺷﻮد؛ ﻳﺎ اﻳﻨﻜﻪ می ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﻪ ﻃﻐﻴﺎن اﺣﺴﺎسی ﻳﺎ رﻓﺘﺎری آن ها بیاﻧﺠﺎﻣﺪ.
@donyayekoodak
روانشناسی، بازی،خلاقیت،قصه کودکانه و.....
114 عضو
این بخش در حال طراحی می باشد