114 عضو
باید نوبتی بازی گردن رو بهش تو خونه آموزش بدی، جا بندازی براش گلم
1403/01/17 23:10اهان واقعا ممنونم این حرکت هارو انجام میدم💗
1403/01/18 00:50💖
1403/01/18 02:55 یکی از آرزویهای هر #پدر و #مادری اینه که بچههاشون شخصیتی متعادل داشته باشن و توی دورههای مختلف سنی، کمترین چالشها رو داشته باشن.💯
✅برای رسیدن به این هدف کارهای مختلفی میشه کرد...👇
⬅️ مثلا چالشهای متداول دورههای مختلف سنی رو بدنیم و یاد بگیریم در هر وضعیتی بهترین روش برخورد رو داشته باشیم.
❌ اما...
اما #شخصیت_متعادل در بچهها، یه ریشهی اساسی داره!
اگر پدر و #مادر در #خانواده عمیقا همدیگه رو دوست داشته باشن و در دید بچهها همراه و یاور هم باشن درصد زیادی از تربیت انجام شده.
✅پس #یادگیری روابط صحیح بین پدر و مادر یکی از مهمترین ریشههای #تربیت_صحیح بچههاست.
@donyayekoodak
#معرفی_کتاب
به کودکان کمک میکند احساسی مثل ترس را تشخیص دهند و بفهمند وقتیکه میترسند، باید چه رفتاری داشته باشند. یک بار داستان را با کودکتان بخوانید، سپس به عقب برگردید و دربارهی هر تجربهی مشترکی که کودکتان میتواند با نینی ببعی داشته باشد، با او گفتوگو کنید. با کودکان دربارهی احساساتشان صحبت کنید و بعد تشویقشان کنید همین کار را در رابطههای مورد اعتماد دیگر هم انجام دهند.
گروه سنی : 3+سال
📖📚📚
@donyayekoodak
🔻 اینو باید به بچه ها یاد بدیم دزد فقط مرد نیست. ممکنه یه زن خیلی مهربون و خوش تیپ باشه. اما ظاهر مهربون افراد بیانگر خوب و بد بودن اونها نیست! پس گول نخوریم!
🔻 راز دو نوعه. راز خوب و راز بد. رازهای خوب (مثلا خرید پنهانی هدیه) را میشه مخفی نگه داشت؛ اما رازهای بد مثلا کسی ما را اذیت میکنه را باید به آدم مورد اعتمادمون یعنی مامان یا بابا گفت.
🔻به هر کسی نباید کمک کرد. کمک خیلی خوبه؛ ولی اگه یه غریبه ازت کمک خواست بگو من زورم نمیرسه! چون اگه واقعا واقعا کمک میخواست از بزرگترها کمک میگرفت نه تو!
🔻کسی خواست بری تو یه کوچه خلوت باهاش نرو. هر جایی میری باید قبلش به مامان و بابا بگی. دست غریبه را نگیر؛ سوار ماشین و موتور و دوچرخه غریبه نشو حتی اگه به نظر خیلی مهربون میرسید.
🔻از غریبه نمیشه چیزی قبول کرد! نه شکلات نه کادو نه هیچ چیزی!!
🔻اگه چیزی مثل عروسک، شکلات و پول یا هرچیزی... دیدی روی زمین افتاده بهش دست نزن. چیزی که روی زمین افتاده مال تو نیس!!
🔻 بدنت و جاهای خصوصی بدنت را به کسی نشون نده مگه اینکه هم مامان و هم بابا در جریان باشن و خبر داشته باشن! حتی اگه همه همکلاسی هات و دوستات و فامیل، اینکارو میکنن.
🔻گوش وایسادن و دزدکی نگاه کردن کار بدیه. اگه چیزی رو قراره همه بدونن، توی جمع میگن.
🔻به بچه ها یاد بدیم کتک کاری نشون دهنده عقل نیس. زدن کار بدیه و قلدر بازی میتونه منجر به فاجعه بشه. ما آدمیم زبون داریم. میتونیم صحبت کنیم. خشممون را باید کنترل کنیم.
🔻در خونه را هرگز روی غریبه باز نکن (مرد یا زن فرقی نداره؛ غریبه غریبه اس) !! اگه کسی زوری گرفتت جیغ و فریاد کن و توجه همه را جلب کن. کاری که بزرگترها میکنن مناسب سن اونهاست. اگه کسی بهت سیگار یا چیزی تعارف کرد یا گفت بیا کاری بکنیم که بزرگترها میکنن سریع از اون آدم دور شو و به خودت افتخار کن که تونستی نه بگی!
@donyayekoodak
#معرفی_کتاب
هر بچهای مامان خودش را دارد و هر مامانی قوانین مخصوص به خودش را! اتفاقاً بسیاری از این قوانین شبیه به قوانین مامانهای دیگر است! البته شاید هم مامانها یک انجمن مخفی و اسرارآمیز دارند که خیلی یواشکی و دور از چشم بچههایشان قانونها را در آنجا مینویسند و خوب حفظشان میکنند؛ بعد هم از بچههایشان میخواهند آن را دقیق و عالی اجرا کنند.
گروه سنی : 3+سال
📚📖
@donyayekoodak
🔻#نکات_تربیت_فرزند
🚾عوارض تنبیه کردن بچه تون بخاطر دستشویی نرفتن❗️
⚠️ اگه بچه تون رو بخاطر عدم کنترل دستشویی تحقیر یا تنبیه کنید باعث میشه شرم و تردید تو وجود بچه نهادینه بشه و تا آخر عمرش یه آدم خجالتی به بار بیاد و برای انجام کار هاش همیشه شک و تردید داشته باشه و نتونه درست تصمیم بگیره برای زندگیش😔
@donyayekoodak
🔻یه نکته طلایی و مهم هست که یقین دارم خیلی از پدر مادر ها تا الان حواسشون نبوده👇🏻
⚪️کلمه (بله) روجانشین کلمه (نه) کنید
👈🏻مثلا وقتی بچه شما میگه می تونیم بریم بازی؟
❌به جای نه تو هنوز ناهار نخوردی
✅بگید بله البته کمی بعد از اینکه نهار خوردی
بچه ها بخاطر سن کمشون و میزان درکشون اگه همش نه بشنون لجباز میشن یا فکر میکنن شما دوستشون ندارید و تأثیر خوبی روشون نداره پس نکات ریز اما مهم رو تو تربیت نادیده نگیرید❗️
@donyayekoodak
🟨هیچوقت به بچه هاتون نگید حرف بزرگترتو گوش کن و هیچوقتم بخاطر انجام ندادن این کار باهاش بد اخلاقی نکن❗️
⚠️همه متجاوزین بزرگترن😞
⚪️بچه تون باید بدونه بزرگتر ها هم کار بد میکنن به جاش بهش کار های خوب و بد رو یاد بدید تربیت درست یعنی این✔️
@donyayekoodak
زمان مناسب از پوشک گرفتن کودک
اگرچه 18 تا 24 ماهگی بهترین زمان و سن از پوشک گفتن کودک است اما این مطمئناً در مورد همه بچه ها صدق نمی کند. بعضی از کودکان تا 4 سالگی آمادگی گرفتن از پوشک را ندارند. لازم به ذکر است که بدانید کودکان دختر سریعتر از کودکان پسر تمایل به جدا کردن پوشک از خود نشان میدهند. بنابراین اگر پسر دارید باید پوشک را مدت بیشتری تحمل کنید.
@donyayekoodak
زمان از پوشک گرفتن بچه بستگی به این دارد که آموزش دستشویی رفتن را چه زمانی شروع کرده باشید. هرچند زمان مناسب برای تمام کودکان یکسان نیست، به طور متوسط میتوان گفت که دو تا سه سال بازه سنی مناسبی برای آموزش دستشویی رفتن است. بنابراین اگر آموزش دستشویی رفتن به خوبی پیش رفته است، میتوانید هر از گاه پوشک نبندید تا در نهایت بتوانید برای همیشه با پوشک خداحافظی کنید. چنانچه کودک برای گرفته شدن از پوشک و آموزش رفتن به دستشویی آمادگی نداشته باشد، حتی بهترین روشهای از پوشک گرفتن نیز مؤثر واقع نمیشوند.@donyayekoodak
1403/01/19 15:51نشانه های فرا رسیدن زمان مناسب از پوشک گرفتن کودکان
کودک کمتر از قبل ادرار میکند. کودکان تا حدود 20 ماهگی به طور مداوم ادرار میکنند؛ ولی پس از مدتی قادر به کنترل مثانه خود هستند و از لحاظ جسمانی آماده گرفتن از پوشک اند.
دفع مدفوع کودک منظمتر میشود. در نتیجه آموزش دادن به کودک جهت رفتن به دستشویی سادهتر میشود.
کودک بیش از قبل احساس رفتن به دستشویی را ابراز میکند. در صورتی که کودک احساس رفتن به دستشویی را از طریق صداهای مختلف و یا حالات صورت خود ابراز میکند، زمان مناسب برای گرفتن کودک از پوشک فرا رسیده است.
کودک متوجه کثیف شدن پوشک شده و در نتیجه احساس نارضایتی میکند. امکان دارد پس از مدتی کودک تمایلی به ماندن در پوشک کثیف نداشته باشد. در این زمان مادران میتوانند رفتن به دستشویی را به کودک آموزش دهند.
کودک توانایی پیروی از دستورالعمل های ساده را دارد.
کودک پوشکش را تا دوساعت خشک نگه داشته است.
به استفاده از توالت فرنگی علاقه نشان میدهد.
کودک توانایی نشستن روی صندلی توالت فرنگی را دارد.
کودک درخواست تعویض پوشک میدهد و یا به پوشیدن لباس زیر علاقه نشان میدهد.
از پوشک گرفتن کودک
طبق نظر پزشکان برای آنکه کودک توالت رفتن را بیاموزد ابتدا باید مغز او تکامل یابد و سیستم عصبی مرکزی بتواند مثانه او را کنترل کند. وقتی هنوز مغز کامل نیست، کودک بدون اختیار ادرار می کند یعنی مثانه یا روده ها به محض پرشدن، خالی می شوند. به طور کلی از 28 ماهگی به بعد، مغز تکامل پیدا می کند و می توانند ادرارشان را کنترل کنند. اینکه کودک به پوشک دسترسی دارد یا خیر می تواند در مدت زمان لازم برای قطع استفاده از پوشک و شروع به استفاده از توالت تأثیر بگذارد. صرف نظر از سن کودک، نگه داشتن پوشک در اطراف کودک می تواند به شما نشان دهد که شما آنقدر جدی در مورد آموزش استفاده از توالت نیستید و واقعاً انتظار ندارید که او از توالت استفاده کند. تا زمانی که پوشک هنوز در دسترس او باشد، فرزند شما می داند که گزینه استفاده مداوم از آنها را دارد. از آنجا که آنها با استفاده از پوشک راحت هستند و با توالت آشنا نیست، بچه ها اغلب این مسیر را انتخاب می کنند.
اگر کودک شما بخواهد از پوشک خود استفاده کند، مشکل حتی بدتر می شود، زیرا در این صورت شما به عنوان والدین باید تصمیم بگیرید که این درخواست را برآورده کنید یا خیر. تسلیم نشدن می تواند منجر به ایجاد خشم شود، اما تحویل گرفتن پوشک می تواند باعث تاخیر بیشتر در آموزش شود. قرار دادن پوشک دور از چشم فرزندتان می تواند رفع این مسئله را رفع کند. اگر
فکر می کنید کودک شما واقعاً آماده است که پوشک را کنار بگذارد، آنها را در جایی ذخیره کنید که کودک شما نمی تواند آنها را ببیند یا به آنها دسترسی پیدا کند.
@donyayekoodak
» آموزش دفاع از خود به کودک
والدین از اینکه فرزندشان از دیگر بچه ها کتک بخورد و به اصطلاح بی دست و پا باشد، خوشحال نمی شوند. بلکه دوست دارند علاوه بر داشتن فرزند مودب، او بتواند از خودش نیز دفاع کند. آموزش دفاع از خود به کودک می تواند موجب آرامش خاطر والدین در زمان دوری از فرزند شود.
کدام کودکان نمی توانند از خودشان دفاع کنند؟
هم بازی شدن با بچه هایی که بزرگ تر از آنها هستند (بیشتر از 3 سال)
رقابت و حسادت زیاد بین خواهر و برادرها (یکی از آنها ضعیف تر می شود)
والدینی که به فرزندشان اجازه استقلال فردی نمی دهند
آموزش غلط رفتاری (با او بازی نکن، پیش من بشین)
وجود خشونت خانگی و آزار دیدن یکی از والدین به خصوص مادر
کودکی که تحقیر می شود
خشونت راه حلی برای آموزش دفاع از خود به کودک است؟
برخی از والدین در این مواقع، تصمیم می گیرند به فرزندشان بگویند که در واکنش به قلدری بقیه بچه ها آنها را کتک بزنند.
با این کار خشونت طلبی را به فرزندتان یاد می دهید و او را در آینده دچار مشکل می کنید. کودکی که دیگران را کتک می زند، حتی با هدف دفاع از خود، دچار آسیب روانی و تجمع احساسات منفی می شود. آموزش خشونت به عنوان راهی برای جبران مواجهه با قلدری باعث می شود که به فرزندتان کینه توزی و خشم را آموزش دهید.
فرزندتان باید روش های گفتمان را به جای خشونت یاد بگیرد.
به فرزندتان یاد بدهید که در مقابله با یک زورگو، در چشم او نگاه کنند و به او بگویند که حق نداری به من زور بگویی. دعوا کردن کار بدی است.
@donyayekoodak
مثلا به کودک بگویید به کسی که تو را زد محکم بگو: «تو دیگر دوست من نیستی و من دیگر با تو بازی نمی کنم.»
به فرزندتان یاد بدهید که اگر کسی می خواهد پرخاشگری کند، از او دور شوند و یک بزرگ تر را خبر کنند.
@donyayekoodak
:
قلدری را برای فرزندتان تعریف کنید:
بسیاری از کودکان اصلا نمی دانند چه حقوقی دارند، چه رفتارهایی درست و کدام رفتارها نادرست است. به همین دلیل، وقتی با تمسخر یا خشونت از سوی هم سالان خود رو به رو می شوند، به جای دفاع از حق خود، گریه می کنند یا در گوشه ای پنهان می شوند.
از واژه قلدری و رفتارهای نادرست استفاده کنید. به فرزندتان توضیح دهید که قلدری رفتاری است که به دفعات، از عمد و با هدف آزار دیگران انجام می شود. این رفتار پذیرفته نیست و هیچ *** نباید آن را انجام دهد.
برایش توضیح دهید که قلدری فقط شامل کتک زدن/خوردن نیست. بلکه رفتارهایی مانند گرفتن وسایل دیگران به زور، مسخره کردن، توهین و پرخاشگری نیز شامل آن می شود و در مواجهه با این رفتارها باید از خودش دفاع کند.
از جمع جدا نشود:
قلدرها معمولا منتظر می مانند تا قربانی از جمع دوستانش دور شود. ماندن در جمع دوستان به خصوص در مکان هایی مانند مدرسه یکی از روش های تضمین شده آموزش دفاع از خود به کودک است. اگر فرزندتان دوستی ندارد، به او دوست یابی را آموزش دهد. داشتن دوستان متعدد سدی بر سر راه قربانی قلدری شدن است.
تمرین صحبت کردن کنید:
قاطعانه حرف زدن یکی از راه های دفاع کودک از خود است. در بسیاری از مواقع، قلدرها به دنبال اهداف ضعیف و ترسو هستند. با فرزندتان در خانه تمرین کنید که صدایی قاطع و محکم داشته باشد و در مواقع لزوم قاطعانه تذکر دهد که این رفتار باید تمام شود.
روش های دفاع کودک از خود را به صورت بازی درآورید:
از او بخواهید نقش کودک قربانی را بازی کند و شما نقش کودک زورگو را داشته باشید. با یکدیگر بازی زل زدن به چشم های یکدیگر و نترسیدن، قیافه مغرور داشتن، فرار از دست یک قلدر و خبر دادن به یک بزرگ تر را تمرین کنید.
ثابت شده است که قلدرها قربانی های خود را از بین کودکانی انتخاب می کنند که نمی توانند ارتباط چشمی برقرار کنند. بازی های فوق می تواند به فرزندتان اعتماد به نفس بیشتری بدهد.
به او یاد بدهید که در مواجهه با تمسخر دیگران، قاطعانه و خونسرد پاسخ بدهد «خودتی» و از موقعیت دور شود.
@donyayekoodak
ببخشید اینجایی که نوشته والدبنی به فرزندشان اجازه استقال فردی رانمیدهنو ینی چی
1403/01/20 03:19منظور مستقل شدن کودک هست عزیزم
1403/01/20 10:41چرا کودکان باید مستقل بودن را بیاموزند؟
زیرا تربیت کودک مستقل مزایای زیادی برای رشد عاطفی کودکان دارد. در ادامه چند نمونه از ویژگیهای شخصیتی فرزند مستقل را بیان میکنیم:
پر از شور زندگی، رضایتمندی و هدفمندی هستند.
آنچنان شخصیتی قدرتمند دارند که شکستهای تحصیلی و دیگر موارد را بهراحتی تحمل و مدیریت میکنند.
در تمام زمینههای اجتماعی، شخصی و تحصیلی مسئولیتپذیر و پخته رفتار میکنند.
بهراحتی از دیگران مشورت و کمک میگیرند.
وقتی تصمیمی بگیرند، به آن پایبند میمانند.
@donyayekoodak
تشخیص تمایز جسمانی و روانی (9-5 ماهگی)
آنها چهره مادر را تشخیص میدهند و قادر به فهم تمایز بین خودشان و او هستند. بهدلیل تشخیص مادر از جهان خارج و دیگران، اضطراب غریبهها نیز شروع میشود. نگاههای پیگیرانه او نسبت به رفتوآمد مادر در این بازه سنی کاملا مشهود است و نشاندهنده آگاهی اولیه از درک جدایی جسمانی و روانی است.
تمرین جدایی (15-9 ماهگی)
با توانایی نوزاد برای سینهخیزرفتن آغاز میشود. او تا حدی از مادر جدا میشود، محیط را بررسی میکند و سپس دوباره بهپیش مادر برمیگردد. در این مرحله رفتار شما خیلی مهم است و نباید با ترساندن کودک اشتیاق او برای جستوجوی دنیای پیرامون را خاموش کنید. با خاموششدن کنجکاوی و میل به دانستن، هدفمندی و استقلالطلبی او نیز فروکش میکند. البته باید خطرات محیط را از قبل شناسایی کنید و اقدامات ضروری ایمن سازی خانه برای کودک را انجام دهید
@donyayekoodak
شک و تردید بین نزدیکخواهی یا جداییطلبی (24-15ماهگی)
بهانهگیریها و شکوتردید افزایش پیدا میکند. کودک نوپایی که در حال ماجراجویی بود، انگار یکدفعه جا خورده است و با خود میگوید: «عه، مامان کجاست؟ من که تنهایی نمیتونم از خودم مراقبت کنم؛ من خیلی به اون نیاز دارم!!!» گویا در حال درک دنیای واقعی و قدرت آسیبزای آن است و اینکه خودش «موجودی کوچک و نسبتا درمانده است.»
او بین نیاز وابستگی کودک به مادر و رفتن بهسوی دنیای جذاب و البته خطرناک، شک کردهاست. در این بازه سنی، آنها از «بازیِ گرفتن و رهاکردن» خیلی خوششان میآید، زیرا انگار دوگانگی جدایی و نزدیکی را تاحدودی حل میکند. در این بازی، لحظهای کودک رها و خودمختار است و لحظهای دیگر در آغوش پدر و مادر قرار دارد. در این مرحله، در دسترسبودن مادر یا مراقبتکننده اصلی بسیار مهم است
@donyayekoodak
تثبیت فردیت (کودکان پیش دبستانی)
کودک بالاخره توان جدایی جسمانی و روانی کامل را بهدست میآورد. با افزایش قدرت تخیل و نمادسازی (و البته مراقبتهای پیگیرانه والدین و ایجاد احساس اعتماد)، او به تصویری درونی و پایدار از مادر دست پیدا میکند. در این سن، او کمکم توان تحمل غیبت مادر را دارد، زیرا مادر در درون او وجود دارد. حالا و باوجود مادر درونی و آرامشبخش، پایههای محکمی برای استقلال و مسئولیت پذیری در کودکان شکل گرفتهاست.
البته فرزندان کاملا هم با گشادهرویی برای تثبیت فردیتشان اقدام نمیکنند: آنها گاهی به رفتارهای ناسازگارانهای مانند لجبازی، نافرمانی، زیادهخواهی، حسادت و خبرچینی کودکان متوسل میشوند! احتمالا در حدود 3 سالگی در جواب هر حرف شما از کلمه قدرتمند «نه» استفاده کنند. اما همه اینها فقط تمرین جداییطلبی است وگرنه آنها عاشق شما هستند. در این سن آنها به دنبال کسب استقلال در مواردی مانند:
دستشوییرفتن (خود را در رفتارهایی مانند نگه داشتن مدفوع در کودکان و نقطهی مقابل آن یعنی بی اختیاری مدفوع در کودکان نشان میدهد)
و غذاخوردن (خود را در رفتارهایی مانند بی اشتهایی کودک) هستند.
@donyayekoodak
مثلا لباس پوشیدن خودش ،باز و بسته کردن دکمه های لباسش
باز بسته کردن چسب یا بند کفش
غذا خوردن
انتخاب لباس
انجام دادن کارهای خودش
اهان اینارو باید بلد باشه
1403/01/20 15:42روانشناسی، بازی،خلاقیت،قصه کودکانه و.....
114 عضو
این بخش در حال طراحی می باشد