راههایی وجود دارد که به رشد و تقویت حافظه کودک از همان دوران نوزادی کمک میکند. راه های تقویت حافظه و هوش کودکان:
تازه نگه داشتن:
هر تجربه تازه و نو یک راه برای رشد حافظه کودک است(این امر باعث میشود تا کودک باهوش تر نیز بشود). لمس کردن شکم او بوسیله یک پر، نشان دادن اینکه چگونه اسباب بازیهای حمام را در وان آب فشار دهد و بازی کردن و غلتیدن در چمنها همه تجربیات ناب و جدیدند.
تکرار، تکرار، تکرار:
نوزادان در اثر تکرار، حافظه ای قوی تر و عمیق تر پرورش میدهند. از تجربه چیزهای نو غافل نشوبد اما چیزها را بارها و بارها تکرار کنید. مانند خواندن یک آهنگ، انجام دادن بازی مورد علاقه او قبل چرت کوتاه روزانه یا رفتن به پیاده روری بعد از نهار.
از کلمات استفاده کنید:
کودکانی که والدین آنها بیشتر با آنها صحبت میکنند دامنه لغات بزرگتری دارند و زودتر صحبت میکنند، حافظه قوی تر و بهتری دارند. زمانیکه کودک بین 4 تا 6 ماهگی گفتن صداها و کلمات نامفهوم را آغاز میکند، با لبخند، ارتباط چشمی، تکرار صداهایی که او تولید میکند به او بپیوندید و صبر کنید او پاسخ شما را بدهد. این راه به کودک شما کمک میکند تا در بین مکالمه نوبت را رعایت کند، بشنود، به خاطر بسپارد و در یک زمان صداهای کمی را تکرار کند.
برای او کتاب بخوانید:
کتاب خواندن معنای کلمات را به او می آموزد. به عنوان مثال، کتابهای شعر حیوانات که دارای صداهای حیوانات و تکرار آنها هستند یکی از راههای متفاوت است. تصاویر کتابها حافظه کودک را تیز میکند. حتی فعالیتهای روزانه خود را برای کودک خود توضیح دهید.
لحن تلفظ:
هنگامیکه اطلاعات با یک ملودی خارج میشوند کودک آن را راحت تر می آموزد. به همین دلیلست آنها ترانه ها و ادای حیوان یا شی خاص را تقلید میکنند. برای آنها ترانه سازی کنید. مثلا تصویر مادربزرگ و پدربزرگ را به او نشان دهید و با شعر و ریتم به آنها بگویید که مادربزرگ مهربون/ شما رو خیلی دوست داره! یا ترانه یک روز یه آقا خرگوشه را با آهنگ و ادا برای او اجرا کنید.
لبخند بزنید:
کودک تجربیاتی را به خاطر میاورد که با احساس مثبت همراه است.مطالعات نشان میدهد، کودکانی که اشکال هندسی را به همراه یک چهره خندان و صدای مهربان دیدند، تصاویر این اشکال بهتر در ذهن آنها باقی ماند تا کودکانی که همان اشکال را به همراه یک چهره عصبانی و صدای خشمگین دیدند. بنابراین زمانیکه با کودک خود بازی می کنید، یا با او قدم می زنید لبخند بزنید تا به فهم بهتر و درک او در دستیابی به اطلاعات
1397/11/20 20:27