مزیت خواب پیوسته شبانه برای نوزاد

احتمالاً تمامی نیاز های فرزندتان را فراهم می‌آورید، از شیردهی پستانی کامل گرفته تا بهترین وسایل خریدنی. اما امکان دارد جنبه مهمی از آنرا نادیده بگیرید. در ادامه متوجه خواهید شد که چرا خواب پیوسته و خوب، یکی از ضروریات  اصلی رشد فرزندتان است.

 

دلایل نیاز نوزاد به خواب پیوسته شبانه

در حقیقت خواب پیوسته شبانه، برای رشد سالم نوزادی شاد، ضروری است. البته دلایل مختلفی نیز وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد:

 

4 مزیت بسیار مهم خواب پیوسته شبانه برای نوزاد

1- رشد شناختی

نوزادان روزانه بیش از 16-20 ساعت می‌خوابند، نوزاد مدتی از زمان خواب خود را در حالت خواب فعال می گذراند و از این زمان برای جذب، ذخیره و فهم تمامی مناظر،‌ صداها و حرکات جدیدی که سراسر روز در حال تجربه آنهاست، استفاده می‌کند. زمانی‌که فرزندتان به حدود شش ماهگی می‌رسد، مدت خوابش کاهش یافته و در طولانی ترین خوابش 9 تا 12 ساعت می‌خوابد. می‌دانیم که خواب به رشد شناختی و یادگیری چیزهای جدید کودکان کمک می‌کند، یعنی اگر یادگیری در پی خواب باشد، بچه‌ها آنرا بهتر به خاطر می‌سپارند. خواب همچنین به رفتار یادگیری و توانایی خردسالان برای پذیرش احساسات، درک و استدال کمک می‌کند.

2- رشد احساسی

خوابی خوب و باکیفیت باعث داشتن احساس بهتری می شود و به مادر و فرزند کمک می کند تا طی روز پیوندی مثبت و عاشقانه ای بین آنان و بقیه خانواده بوجود آید. همچنین کسب خواب کافی برای رشد خاطرات احساسی خردسالان یاری رسان است.

3- رشد اجتماعی

پیوند احساسی نوزاد، هنگام شب شکوفا می‌شود، زیرا در این زمان مغز آنان تعاملات روزانه خود را دوباره مرور کرده و از آنها درس می‌گیرند، بنابراین آنان می‌توانند با افراد پیرامونشان بهتر در گیر شوند. رفتار اجتماعی خردسالان نیز مثل دیگر فنون، باید گسترش یابند. پس از خواب با کیفیت شبانه، آنان هوشیارتر و قادرند تا از نظر اجتماعی تعامل بیشتری را با اطرافیان داشته باشند.

4- رشد فیزیکی

برخی از متخصصین معتقدند که خواب ضعیف یا محرومیت از خواب، می‌تواند سیستم ایمنی نوزاد را تضعیف کند و نونهالان را در برابر بیماری‌ها آسیب‌پذیرتر سازد. بنابراین خوابی آرام، برای توانبخشی به سیستم ایمنی در حال رشد خردسالان، کاهش خطر بیماری‌ها و بهبود میزان بازسازی بدنی اهمیت ویژه‌ای دارد. خواب خوب شبانه همچنین می‌تواند خطر آسیب‌دیدگی نوزاد را کاهش دهد، چراکه پس از خوابی کامل، آنان طی روز هوشیارترند و کمتر خود را به مخاطره می‌اندازند.

 

راه های مقابله با انواع بازدارنده های خواب پیوسته شبانه نوزاد

 

مطالعه بیشتر:

1- خواب بد و آشفته دیدن در بارداری به چه معنی است؟

2- کم خوابی عامل ابتلا کودکان به دیابت نوع دو

3- آزمون برای سنجش اطلاعات خود درباره خواب فرزندان

4- آموزش خوابیدن به نوزاد

5- آموزش نکات ایمنی برای خواب نوزاد

6- بهترین حالت خواباندن نوزاد برای پیشگیری از سندرم مرگ ناگهانی

 

نویسنده : تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

دانلود اپلیکیشن نی نی پلاس صفحه اینستاگرام نی نی پلاس