molfix-مولفیکس

ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد چگونه است؟

ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد چگونه است؟

اگر به فرزند خود شیر می دهید تا بخوابد و یا شیر دادن از سینه ها برای تامین آسایش فرزندتان، راهکاری است که برای شما و خانواده تان کار می کند، این همه آن چیزی است که واقعاً مهم است! شیر دادن از سینه ها، صرفا برای تغذیه فرزند نوزاد شما نیست، بلکه عاملی برای پرورش او است. به علاوه پستان های شما فقط یک منبع تغذیه به شمار نمی روند، بلکه مکانی شگفت انگیز برای تامین راحتی و امنیت فرزند شما نیز هستند. اما ممکن است به فکر ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد و بپرسید که آیا اصلا نیازی به ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد هست یا نه؟ در ادامه این مطلب همه چیز را درمورد ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد برای شما شرح خواهیم داد.

ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد

 اگرچه زمانی که برای شیردهی از سینه ها به فرزندتان سپری می شود، یک دوره کوتاه در کل زندگی او است، اما خاطرات عشق و محبت شما و در دسترس بودنتان یک عمر برای او ماندگار خواهد بود. باور داشته باشید که فرزند شما به موقع خودش به خواب می رود و در مدتی که طول می‌کشد از هر لحظه ای که او خواب است، لذت ببرید.

ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد، بعد از اینکه او را از شیر گرفتم، فرزندم چگونه می تواند بخوابد؟

بسیاری از مادران نگران چگونه خوابیدن فرزندشان هنگام گذاشتن او در مهد کودک و یا در زمان از شیر گرفتن او هستند و احساس می کنند قبل از این زمان باید به او یاد دهند که به طور مستقل بخوابد. این کار واقعاً ضروری نیست و می تواند استرس زیادی را به فرآیندی (مثل گذاشتن فرزندتان در مهدکودک) اضافه کند که در حال حاضر خود به تنهایی مرحله گذار بزرگی برای فرزند شما به حساب می آید. بچه ها بسیار سازگار هستند و وقتی مادرشان آنجا در کنارشان نیست، راه های جدیدی برای خوابیدن پیدا می کنند. فرزند شما و سایر مراقبین او کارها را به خوبی انجام خواهند داد و روش های جدیدی برای کسب آرامش پیدا می کنند که برای هر دوی آن ها بسیار مفید است. وقتی فرزندتان را از شیر می گیرید نیز همین اتفاق خواهد افتاد.

روش ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد

اگر به دنبال ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد باشید، احتمالا می خواهید بدانید چگونه می توانم فرزندم را به آرامی تشویق کنم تا بدون شیر خوردن از سینه ها (و بدون گریه کردن) به خواب برود؟

در ابتدا لازم است به یاد داشته باشید که اگر شیر دادن از سینه ها برای خوابیدن شیرخوار مشکلی را برای شما ایجاد نمی کند، نیازی به نگرانی نیست و فرزندتان به مرور و با گذشت زمان می تواند بدون کمک شما این کار را به تنهایی متوقف کند. اما اگر هنوز هم با وجود دانستن این نکته می خواهید به روند کار سرعت ببخشید، ادامه مطلب را بخوانید.

برای ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد، سعی کنید فرآیند انتقال را امتحان کنید. در ابتدا تا زمانی که فرزندتان کاملاً به خواب برود، از سینه های خود به او شیر بدهید، سپس تا موقعی به او از سینه ها شیر بدهید که تا حدی به خواب رفته باشد و بعد از آن فقط تا زمانی که آرام بگیرد، شیردهی از سینه ها را ادامه دهید و سرانجام به مرحله ای برسید که فرزندتان بدون شیر خوردن از سینه ها به خواب برود. این روند ممکن است طولانی شود و یا ممکن است اصلا طول نکشد. اگر تا جایی که می‌توانید به تدریج این کار را انجام دهید، احتمالاً نتیجه بهتری خواهد داشت و مانع از بروز مشکلات و ناراحتی های احتمالی هم برای شما و هم برای فرزندتان خواهد شد.

ممکن است ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد را با دراز کشیدن کنار او در رختخواب یا هرجای دیگری که برای چرت زدن در آن می خوابد، شروع کنید. اگر فرزندتان نمی خواهد در گهواره بخوابد، به انجام این کار اصرار نکنید. هدف شما در این مرحله این است که به اندازه کافی احساس راحتی و امنیت را برای فرزندتان فراهم کنید تا بتواند خودش به تنهایی بخوابد. قطعا شما نمی خواهید که این کار برای فرزندتان به دلیل ترس از تنها ماندن در تختخواب دشوارتر شود.بعد از اینکه او مشکلی با شیر خوردن و به خواب رفتن با این روش پیدا نکرد و با آن سازگار شد، می توانید به او تا زمانی که حددوا به خواب رفته باشد شیر بدهید. در این حالت چشم هایش بسته است و تنفس عمیق دارد اما کاملاً به خواب نرفته است. سپس به شیر دادن فقط تا زمانی که فرزندتان آرام بگیرد و از تمام فعالیت های خود فارغ شود، ادامه دهید. سپس وقتی فرزندتان به خوبی از عهده این مراحل برآمد، می توانید سعی کنید او را به این سمت سوق دهید که به تنهایی خودش به طور کامل و بدون شیر خوردن از سینه ها بخوابد.

ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد، چیکار کنم بچم تنهایی بخوابه؟

برای اینکه فرزندتان به تنهایی بخوابد، ممکن است یک اسباب بازی، کتاب و یا سایر موارد مورد علاقه اش را به او پیشنهاد دهید، او را به یک بوسه و بغل مهمان کنید و با روشی مثبت و دلپذیر به او شب بخیر بگویید. سعی کنید هر روز طبق روالی ثابت، در یک ساعت و در یک زمان مشخص زمان چرت زدن و خوابیدن شبانه فرزندتان را تنظیم کنید تا او بتواند آن را تشخیص داده و زمانش را پیش بینی کند. به عنوان مثال، هر روز بعد از ناهار برنامه چرت زدن داشته باشید یا هر شب بعد از میان وعده یا وقت حمام، ساعت خواب او را تنظیم کنید. به این ترتیب او می داند چه انتظاری داشته باشد. حتی ممکن است به فرزندتان یادآوری کنید که ساعت خواب یا زمان چرت زدن او فرا رسیده است و با هیجان درباره آن صحبت کنید. در مورد کودکان بزرگتر یا فرزندان نوپا، می توانید از آن ها بپرسید که دوست دارند چه چیزی را با خود به رختخوابشان ببرند. در مورد مکانی که در آن خواهد خوابید و اینکه چقدر آنجا خوب است و غیره با فرزندتان صحبت کنید. به او اجازه دهید در صورت تمایل چراغ را روشن کند یا در را باز بگذارد یا هر اسباب بازی که می خواهد با خود به تختخوابش ببرد. در مورد این چیزهای کوچک با او مبارزه و دعوا نکنید.باز هم در این مرحله، هدف شما این است که برای فرزندتان مکانی مناسب و راحت فراهم کنید تا به اندازه کافی احساس اطمینان پیدا کند و بدون شیر خوردن از سینه ها و یا مراقبت، به تنهایی به خواب برود.

ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد، فرزندم تمام شب سینمو تو دهنش نگه می داره، چیکار کنم؟

این واقعاً غیرمعمول نیست که بچه ها بخواهند هنگام چرت زدن، به آن ها از سینه هایتان شیر بدهید. آن ها در نهایت این عادت را رها می کنند. چند راهکار وجود دارد که می توانند به شما  در ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد کمک کنند تا از انجام دادن این کار فرار کنید.

بسته به سن و بزرگ بودن فرزندتان، ممکن است به او اجازه دهید به خوابیدن ادامه دهد، اما همزمان او را در یک کریر (آغوشی و ...) در نزدیکی خود نگه دارید تا بتوانید از جای خود بلند شوید و کارهایتان را تا زمانی که فرزندتان از خواب بیدار می شود، انجام دهید.

بعد از به خواب رفتن فرزندتان، می توانید روی دزدکی دررفتن هم کار کنید. قبل از اینکه این مورد را امتحان کنید مطمئن شوید که او عمیقاً خوابیده است و دیگر شیر قورت نمی دهد (ممکن است مجبور شوید مدتی صبر کنید). سپس او کاری را انجام خواهد داد که ما گاهی اوقات آن را "مکیدن لرزان" یا مکیدن راحت، یعنی یک مکیدن بسیار ملایم می نامیم. هنگامی که فرزند شما سبک خوابیده و به خوابی عمیق نرفته باشد، حرکات صورت، مشت های نیمه گره خورده، کشیدگی عضلات، پلک زدن و حالت کلی تنش عضلانی را در او مشاهده خواهید کرد. خواب عمیق را می توانید با صورت تقریباً بی تحرک، تنفس منظم، پلک های ثابت و به خصوص شل و ول بودن اندام ها تشخیص دهید یعنی حالتی که در آن بازوها گویی بدون وزن در پهلوهای شیرخوار آویزان هستند، دست ها باز و عضلات شل هستند.

برای ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد، هنگامی که فرزندتان به خواب عمیق فرو رفت، سعی کنید بسیار آهسته و آرام از او دور شوید. چیزی که گاهی اوقات کمک می کند این است که انگشت خود را در نوک پستان قرار دهید، سپس نوک سینه را از دهان شیرخوار بیرون بیاورید، بنابراین او فقط انگشت شما را می مکد. سپس می توانید انگشت خود را نیز به آرامی از دهان او خارج کنید. این مساله به شما کمک می کند تا هنگام انجام این کار کمی به لب پایین کودک فشار بیاورید. با این کار اغلب می توانید مانع این شوید که فرزندتان از خواب بیدار شود. قرار دادن چیزی درست در کنار فرزندتان که رایحه مادر را دارد (تی شرت، بالش یا حتی حیوانی که با او می خوابد) نیز به موفقیت در این کار کمک می کند.

به نظر می رسد که بچه ها معمولاً هنگامی که ما آن ها را ترک می کنیم و از جای خود بلند می شویم، از دست دادن تماس بدنی و گرما را تشخیص می دهند. بنابراین من طبق تجربه خودم، همین که از جایم بلند می شوم، برای چند لحظه دست هایم را بر روی فرزندم نگه می دارم، سپس به تدریج دست هایم را برمی دارم تا فرآیند دور شدنم آنچنان ناگهانی نباشد. معمولاً وقتی از جایم بلند می شوم فرزندم تکان می خورد، اما اگر دستانم را روی او نگه دارم تا زمانی که دوباره آرام شود، اغلب به خواب برمی گردد. اگر کودک شما بزرگتر است، قرار دادن یک بالش سفت (ترجیحاً یک بالش گرم که نزدیک آن خوابیده اید) درست در کنار او و در همان نقطه ای که خوابیده بودید نیز مفید خواهد بود تا در صورت چرخیدن، فضای خالی را احساس نکند. اگر فرزندم پاهایش را روی من قرار داده باشد، گاهی اوقات یک بالش را زیر پایش قرار می دهم تا متوجه نبودن من نشود. در مورد کودکان بزرگتر و یا بچه های نوپا، اگر سعی داشته باشم که او را بر روی تخت بگذارم، او را بالای بالش خود به صورت درازکش قرار می دهم (به خاطر داشته باشید که استفاده از بالش برای شیرخواران با سن کم به دلیل خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد یا همان SIDS ایمن نیست).

هنگامی که هر دو دراز کشیده اید، دزدکی رفتن از کنار فرزندتان بسیار آسان تر است. اگر به حالت نشسته به فرزند خود از سینه هایتان شیر می دهید و قصد ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد را دارید، تلاش برای تغییر وضعیت ممکن است باعث بیدار شدن او شود. همچنین می توانید بالشی را بر روی دامان خود قرار داده، فرزندتان را روی آن بگذارید و سپس شیردهی از سینه ها را امتحان کنید تا بدون اینکه شیرخوار خیلی جا به جا شود، راحت تر بتوانید او را به تخت یا بر روی زمین منتقل کنید (دوباره بچه های کوچک تر همان طور که کمی قبل تر گفتیم، نباید روی بالش یا نزدیک آن بخوابید). اگر وقتی که فرزندتان را به جای خواب مخصوص خودش می برید، از خواب بیدار می شود، می توانید سعی کنید او را به جای تختخوابش در یک تخت خواب امن برای بچه ها یا تشک و یا حتی بر روی زمین قرار دهید. گاهی برخلاف تصور ممکن است فرزندتان در جای دیگری بهتر چرت بزند. در انتها باید بگوییم که ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد کار دشواری نیست و با کمی صبر و حوصله بدون شک موفق خواهید شد.

 مطالعه بیشتر:

1- بهترین وضعیت های خواباندن نوزاد

2- آیا باید نوزاد را برای شیر خوردن بیدار کرد ?

3- به خواب رفتن نوزاد هنگام شیردهی به چه علت است؟

4- در شب چند بار باید به نوزاد شیر داد وچندبار باید بیدار شوید؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد

بعد از اینکه او را از شیر گرفتم، فرزندم چگونه می تواند بخوابد؟

بسیاری از مادران نگران چگونه خوابیدن فرزندشان هنگام گذاشتن او در مهد کودک و یا در زمان از شیر گرفتن او هستند و احساس می کنند قبل از این زمان باید به او یاد دهند که به طور مستقل بخوابد. این کار واقعاً ضروری نیست و می تواند استرس زیادی را به فرآیندی (مثل گذاشتن فرزندتان در مهدکودک) اضافه کند که در حال حاضر خود به تنهایی مرحله گذار بزرگی برای فرزند شما به حساب می آید. بچه ها بسیار سازگار هستند و وقتی مادرشان آنجا در کنارشان نیست، راه های جدیدی برای خوابیدن پیدا می کنند. فرزند شما و سایر مراقبین او کارها را به خوبی انجام خواهند داد و روش های جدیدی برای کسب آرامش پیدا می کنند که برای هر دوی آن ها بسیار مفید است. وقتی فرزندتان را از شیر می گیرید نیز همین اتفاق خواهد افتاد.

آیا ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد ضروری است؟

در ابتدا لازم است به یاد داشته باشید که اگر شیر دادن از سینه ها برای خوابیدن شیرخوار مشکلی را برای شما ایجاد نمی کند، نیازی به نگرانی نیست و فرزندتان به مرور و با گذشت زمان می تواند بدون کمک شما این کار را به تنهایی متوقف کند

برای ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد چه کنیم؟

برای ترک عادت زیر سینه خوابیدن نوزاد، سعی کنید فرآیند انتقال را امتحان کنید. در ابتدا تا زمانی که فرزندتان کاملاً به خواب برود، از سینه های خود به او شیر بدهید، سپس تا موقعی به او از سینه ها شیر بدهید که تا حدی به خواب رفته باشد. و بعد از آن فقط تا زمانی که آرام بگیرد، شیردهی از سینه ها را ادامه دهید. و سرانجام به مرحله ای برسید که فرزندتان بدون شیر خوردن از سینه ها به خواب برود. این روند ممکن است طولانی شود و یا ممکن است اصلا طول نکشد. اگر تا جایی که می‌توانید به تدریج این کار را انجام دهید، احتمالاً نتیجه بهتری خواهد داشت و مانع از بروز مشکلات و ناراحتی های احتمالی هم برای شما و هم برای فرزندتان خواهد شد.

چیکار کنم بچم تنهایی بخوابه؟

برای اینکه فرزندتان به تنهایی بخوابد، ممکن است یک اسباب بازی، کتاب و یا سایر موارد مورد علاقه اش را به او پیشنهاد دهید، او را به یک بوسه و بغل مهمان کنید و با روشی مثبت و دلپذیر به او شب بخیر بگویید. سعی کنید هر روز طبق روالی ثابت، در یک ساعت و در یک زمان مشخص زمان چرت زدن و خوابیدن شبانه فرزندتان را تنظیم کنید تا او بتواند آن را تشخیص داده و زمانش را پیش بینی کند. به عنوان مثال، هر روز بعد از ناهار برنامه چرت زدن داشته باشید یا هر شب بعد از میان وعده یا وقت حمام، ساعت خواب او را تنظیم کنید. به این ترتیب او می داند چه انتظاری داشته باشد. حتی ممکن است به فرزندتان یادآوری کنید که ساعت خواب یا زمان چرت زدن او فرا رسیده است و با هیجان درباره آن صحبت کنی

منبع: kellymom