قرص پیشگیری از بارداری ال دی و عوارض قرص جلوگیری از بارداری

یک بارداری ناخواسته می تواند تمامی برنامه های زندگی شما را بر هم زده و زندگی مشترکتان را وارد یک چالش بزرگ کند. به همین دلیل پزشکان قرص پیشگیری از بارداری و یا هر روش دیگری را برای جلوگیری از بروز این واقعه به افرادی که قصد ندارند تا مدتی بچه دار شوند، توصیه می کنند. در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی قرص جلوگیری از بارداری، درمورد فواید قرص ال دی، عوارض قرص ال دی و این که چه زمانی مجاز به استفاده از این روش نیستید و سایر مطالب مرتبط با شما صحبت کنیم.

قرص جلوگیری از بارداری ال دی چیست؟

قرص های ضد بارداری که به آن قرص ضدبارداری خوراکی نیز گفته می شود نوعی روش پیشگیری از بارداری ویژه بانوان است که تاثیر به سزایی در جلوگیری از وقوع بارداری دارد. این قرص ها که با نام "قرصهای ترکیبی ضد بارداری خوراکی" معروف هستند، در اندازه های کوچک و انواع متفاوت عرضه می شوند و اغلب از دو نوع هورمون مصنوعی به نام استروژن و پروژستین تشکیل شده اند. این هورمونها عملکردی شبیه به استروژن و پروژسترون هستند که بطور معمول توسط تخمدان ها ساخته می شوند.

هورمون های موجود در قرص های بارداری با مهار عملکرد غده هیپوفیز و در پی آن با توقف فرایند تخمک گذاری یعنی رشد و آزادسازی تخمک در تخمدان، از بارداری جلوگیری می کنند. 

نوع دیگر قرص فقط از یک هورمون (پروژستین) تشکیل شده است لذا به آن "قرص پروژستین" یا "مینی پیل" (قرص های ضد بارداری حاوی پروژسترون) می گویند. این قرص با توقف تخمک گذاری و جلوگیری از رسیدن اسپرم به تخمک عمل می کند.

استفاده از قرص چه فوایدی دارد؟

به محض اینکه مصرف قرص را قطع کنید، باروری به سرعت به حالت عادی باز می گردد.

آیا قرص های ضد بارداری ال دی عوارض جانبی دارد؟

عوارض قرص های ضد بارداری ال دی، تنها در عده کمی از افراد بروز می کند، این عوارض عبارتند از:

آیا قرص می تواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند؟

این قرص خطر ترومبوز ورید عمقی (به معنای تشکیل لخته خونی در دیواره داخلی یک سیاهرگ عمقی است)، حمله قلبی یا سکته مغزی را در حد بسیار کم افزایش می دهد. همچنین ممکن است منجر به افزایش خطر سرطان پستان شود. شاید بتوان گفت قرص جلوگیری از بارداری بدون عوارض وجود ندارد و مصرف هر قرصی با وارد کردن هورمون به بدن شما بدون شک با عوارضی همراه خواهد بود.

چه موقع قرص را نمی توان مصرف کرد؟

در صورت وجود شرایط زیر، قرص راه خوبی برای جلوگیری از بارداری نیست.

اگر حین مصرف قرص بارداری رخ دهد، چه خواهد شد؟

این قرص به بارداری آسیب نمی رساند، اما به محض اطلاع از بارداری باید مصرف آن را قطع کنید.

آیا می توانم بعد از بچه دار شدن، قرص پیشگیری از بارداری مصرف کنم؟

در دوران شیردهی بهتر است تا شش هفتگی نوزاد این کار را نکنید چرا که مصرف قرص باعث کاهش ذخیره شیر شده و خطر ابتلا به ترومبوز را افزایش می دهد. بعد از هفته ششم، استفاده از قرص شیردهی مانعی ندارد اما سایر روشهای جلوگیری از بارداری بهتر هستند، در این باره از افراد آگاه کمک بگیرید.

اگر شیر نمی دهید، می توانید مصرف قرص را از سه تا شش هفته بعد از زایمان آغاز کنید.

در صورت تمایل به بارداری، حین مصرف قرص پیشگیری از بارداری چه باید کرد؟

بعد از پایان یک دوره مصرف قرص پیشگیری از بارداری می توانید مصرف قرص را قطع کنید، توان باروری بعد از گذشت دو تا سه ماه دوباره باز می گردد.

 

 منبع: betterhealth

بیشتر بدانید:

1- بهترین روش پیشگیری از بارداری در دوران شیردهی به نوزاد

2- آیا قرص اورژانسی باعث بارداری خارج از رحم می شود؟

3- آیا مصرف قرصهای ضد بارداری در بارداری خطری برای جنین دارد؟

4- بارداری بعد از مصرف قرص ضد بارداری

نویسنده : تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

دانلود اپلیکیشن نی نی پلاس صفحه اینستاگرام نی نی پلاس