سرطان سینه و بارداری!
ابتلاء به سرطان در دوران بارداری متداول نیست اما برخی از مادران با توده های سرطانی در پستان های شان دست و پنجه نرم می کنند.
باردار شدن عامل بروز سرطان نیست، اما تغییر هورمون های بدن در این دوران، زمینه بروز سریع تر علایم و نشانه های این بیماری را فراهم می کند.
پستان ها در دوران بارداری حجیم تر شده و زمینه ایجاد و رشد توده های کوچک و بزرگ سرطانی را فراهم می کنند. هم از این رو، پزشکان به بانوان باردار توصیه می کنند معاینات دوره ای را جدی بگیرند.
تشخیص سرطان
بهترین روش برای تشخیص سرطان سینه، مراجعه به پزشک است. آموختن روش معاینه پستان ها در خانه مفید است. پزشک پس از بررسی نتیجه ماموگرافی و در صورت مشاهده توده مشکوک نمونه برداری ( بیوپسی ) کرده و به آزمایشگاه ارسال می کند.
پس از تشخیص سرطان سینه فرزندم چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟
پایان دادن به بارداری تاثیر مثبتی بر کنترل علایم و نشانه های سرطان نمی گذارد. همچنین، سرطان شناسان و پزشکان متخصص زنان و زایمان نشانه ای دال بر تاثیر منفی سرطان سینه بر سلامت جنین و نوزاد نیافته اند. جراحی در کل دوره بارداری ایمن است. اگر سرطان در مراحل اولیه است، پزشک تان به احتمال بسیار زیاد توده های سرطانی را نابود (لامپکتومی) یا کل پستان را بر خواهد داشت (ماستکتومی).
اگر در سه ماهه دوم بارداری هستید، پزشک تان برداشتن کل سینه را توصیه خواهد کرد. نابود کردن توده های سرطانی (لامپکتومی) معمولا برای بانوانی که در سه ماهه سوم بارداری هستند به کار می رود. رادیوتراپی نیز به علت به خطر افتادن سلامت جنین تا متولد شدن نوزاد تجویز نمی شود.
جراح در طول جراحی، برای اطمینان یافتن از متاستاز نکردن سلول های سرطانی، غدد لنفاوی را بررسی خواهد کرد. پزشک، شیمی درمانی را تا سه ماهه دوم بارداری با هدف کاهش احتمال آسیب دیدن نوزاد اغاز نخواهد کرد.
برای کنترل و درمان سرطان پیشرفته سینه، پزشک شیمی درمانی و جراحی را انجام خواهد داد، اما احتمال به خطر افتادن سلامتی جنین به شدت افزایش می یابد.
تغذیه نوزاد با شیر مادر سرطانی مجاز است؟
پزشکان متخصص زنان و زایمان و سرطان شناسان معتقدند تغذیه نوزاد با شیر مادر سرطانی مجاز است، اما پیش از این کار باید با پزشک مشورت کرد. تغذیه نوزاد با شیر مادر سرطانی ممنوع و خطرناک است.