کم وزن گرفتن در بارداری به چه علت است و عوارض آن چیست؟

افزایش وزن در دوران بارداری برای تمامی بانوان باردار مساله ای طبیعی تلقی شده و در حقیقت از ملزومات بارداری محسوب می شود. در این میان مادرانی را می بینیم که می گویند من باردارم ولی وزن اضافه نکردم، این افراد معمولا برای سلامتی جنین خود به شدت نگران می شوند. به همین سبب برای کاهش نگرانی و تشویش های این افراد قصد داریم در این مقاله علت کم وزن گرفتن در بارداری را برایتان شرح دهیم و بگوییم که چه زمانی زنگ خطر به صدا در آمده است. بنابراین اگر می خواهید همه چیز را درمورد علت وزن نگرفتن زن باردار بدانید، ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید.

کم وزن گرفتن در بارداری

وزن گیری مناسب طی دوران بارداری موضوعی بسیار مهم است. در این مقاله به این مسئله‌‌ می‌پردازیم که چطور باید در طول بارداری به وزن متناسب رسید و نیازهای جنین را برآورده کرد. برای بسیاری از خانم‌ها بارداری فرصت خوبی است تا بتوانند تکه‌ای کیک یا بستنی بخورند و پاکت چیپسی به دست بگیرند اما برای برخی دیگر وزن گیری کار ساده‌ای نیست. در برخی خانم‌‌ها علایم حاملگی از جمله تهوع صبحگاهی، نفخ و سوزش معده به قدری شدید است که اشتها را از بین‌‌ می‌برد. گاهی نیز متابولیسم به قدری بالاست که هر چه برای وزن گیری تلاش‌‌ می‌کنند به جایی نمی‌رسند و در نهایت در برخی خانم‌‌ها تصویر منفی بدنی یا اختلالات تغذیه‌ای دلیل وزن نگرفتن زن باردار در دوران بارداری‌‌ محسوب می‌شود.

علت کم وزن گرفتن مادر در بارداری

بنابراین علت کم وزن گرفتن مادر در بارداری مواردی از قبیل تهوع شدید و استفراغ بیش از حد، بیماری های گوارشی که منجر به اختلال در جذب مواد غذایی می شوند، افزایش بیش از حد سرعت متابولیسم، تغذیه نامناسب (سوء تغذیه) و ... است.

عوارض اضافه نکردن وزن در بارداری

اگرنمی‌دانید وزن گیری درستی در بارداری دارید یا خیر بهتر است با متخصص تغذیه مشورت کنید. برای خانمی که در وزن متعادل قرار دارد 9 تا 13 کیلو وزن گیری در بارداری مناسب است و به نسبت هر چه وزن خانمی از حد طبیعی بالاتر باشد وزن گیری باید کمتر شود. اگر در سه ماهه نخست هستید و وزن گیری نداشته‌اید نگران نباشید زیرا با اتمام این دوره وزن گیری آغاز‌‌ می‌شود. در سه ماهه نخست به دلیل علایم بارداری بسیاری از خانم‌‌ها نه تنها وزن اضافه نمی‌کنند بلکه وزن هم از دست‌‌ می‌دهند. در سه ماهه دوم اما موضوع متفاوت است و عدم وزن گیری درست و به اندازه‌‌ می‌تواند سبب عدم وزن گیری جنین و اختلالات رشدی و حتی زایمان زودرس یا دیگر عوارض زایمانی شود.

افزایش وزن سالم در دوران بارداری

بعد از تشریح علل و عوارض مربوط به کم وزن گرفتن در بارداری، باید به شما بگوییم که برای افزایش وزن لازم است به برخی نکات توجه بیشتری داشته باشید:

منبع: everydayhealth

 

مطالعه بیشتر:

1- کنترل وزن و رژیم لاغری در دوران بارداری

2- راههای جلوگیری از افزایش وزن در بارداری

3- چگونه اضافه وزن دوران بارداری را کنترل کنیم؟

4- راهنمای تغذیه سالم در دوران بارداری!

 

نویسنده : تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

دانلود اپلیکیشن نی نی پلاس صفحه اینستاگرام نی نی پلاس