درمان سنتی عفونت ادراری در بارداری چگونه است؟
ابتلا به عفونت ادراری در بارداری چیزی نیست که بتوانید به راحتی از کنار آن عبور کنید. در دوران بارداری هرگونه عفونت مجاری ادرار ضرورتا باید درمان شود زیرا اینگونه عفونت ها به راحتی می تواند به عفونت واژینال منجر شده و خطر زایمان زودرس، وزن کم نوزاد به هنگام تولد و ... را برای شما ایجاد کند. بسیاری از مادران به جای مصرف آنتی بیوتیک همواره به دنبال درمان سنتی عفونت ادراری در بارداری هستند، برای کسب اطلاعات کامل این متن را مطالعه کنید.
درمان سنتی عفونت ادراری در بارداری
بیشک عفونت ادراری طی بارداری ناراحت کننده است و موضوعی است که اغلب مادران از آن حرفی نمیزنند، اما اکثر مادران این احساس را میشناسند – احساس سوزن هنگام ادرار کردن، حسی که مدام باید به دستشویی بروید، ادرار تیره، درد پایین شکم یا حتی مشاهدهی خون در ادرار. همهی اینها نشانهی عفونت مجاری ادرارند، باید در پی کمکهای پزشکی باشید، خصوصاً وقتی باردارید.
چرا وقتی باردارید، بیشتر دچار عفونت مجاری ادرار میشوید؟ بارداری به خودی خود باعث عفونتهای مجاری ادرار نمیشود، اما شما را بیشتر در خطر ابتلا به آن قرار میدهد، چون هورمونهای بارداری باعث تغییراتی در مجاری ادرار میشوند. به گفتهی دکتر جانا روسو، متخصص زنان و زایمان، هورمونهای بارداری از جمله پروژسترون به شُل شدن ماهیچهای مثانه و تاخیر در تخلیه میانجامد. در نتیجه، خطر ابتلا به این عارضه افزایش مییابد. رحم در حال رشد نیز روی مثانه فشار میآورد و از تخلیهی کامل آن پیشگیری میکند. در نتیجه، باعث تجمع ادرار و رشد باکتریها میشود.
نکاتی برای درمان عفونت ادراری در بارداری
عموماً وقتی باردار یا غیر باردارید، توصیهها مشابه است. روزانه با نوشیدن مایعات کافی باید آب بدن خود را حفظ کنید – این توصیه خصوصاً در دوران بارداری صادق است. توصیهی عمومی نوشیدن حداقل هشت لیوان آب در روز است – حدود یک و نیم لیتر. عصارهی قرهقاط تاثیر ضدالتهابی دارد و میتواند از عفونت مجاری ادرار پیشگیری کند – این ماده حاوی موادی است که از چسیبدن باکتریها به دیوارهی مثانه پیشگیری میکند – اما پیش از استفاده از مکملهای قرهقاط با پزشک مشورت کنید. البته گرچه این مورد درمان گیاهی عفونت ادراری در زنان باردار محسوب می شود اما برای درمان عفونتها، قرهقاط جایگزین آنتیبیوتیک نیست.
بانوان باردار بیش از گذشته به دستشویی نیاز دارند، آن را نگه ندارید. دفع مکرر ادرار چنان اهمیت دارد که باید وقت بگذارید و اطمینان یابید که مثانه کاملاً خالی شده است. نیازی به گفتن نیست که بهداشت عمومی ناحیهی اندام تناسلی نیز اهمیت زیادی دارد و همیشه باید خود را از جلو به عقب پاک کنید، لباس زیر نخی بپوشید و از شستوشوی داخلی پرهیز کنید. توصیههای دیگر عبارتند از تخلیهی مثانه پیش و پس از آمیزش جنسی و پرهیز از پوشیدن لباس تنگ.
اگر روش های درمان سنتی عفونت ادراری در بارداری موثر واقع نشد، مصرف آنتی بیوتیک ضرورت پیدا می کند. عفونت مجاری ادرار باید با آنتیبیوتیک درمان شود. خوشبختانه، بسیاری از آنتیبیوتیکهای معمول برای مصرف در دوران بارداری ایمناند و پزشک آنتیبیوتیک مناسب را تجویز می کند. به توصیهی دکتر روسو، اگر علایم عفونت ندارید ولی به این عارضه در شما تشخیص داده شد، مثلاً هنگام معاینهی معمول، احتمالاً آموکسیسیلین تجویز خواهد شد. اما اگر از قبل دچار نشانههای عفونت مجاری ادرار هستید، نمونهی ادرار شما در آزمایشگاه کشت خواهد شد تا ببینند که کدام میکروب وجود دارد و بر اساس نتایج آزمون، آنتیبیوتیک مصرفی مشخص میشود. گاه این دارو بر اساس رشد جنین در هر سه ماههی بارداری متفاوت است.
آیا عفونت ادراری به جنین آسیب وارد می کند؟
با مراقبت درست، عفونتهای مجاری ادرار به ندرت باعث عوارض جدی سلامتی میشوند. اما شاید عفونت مجاری ادرار پیچیده شود و به عفونت خون بینجامد. در نتیجه، باعث بروز تب میشود که احتمالاً مادر را ضعیف و وارد مراحل زایمان میکند. اگر این اتفاق قبل از دورهی کامل بیفتد، شاید به پیچیدگی چشمگیری بدل شود. پس اگر هنگام دفع ادرار احساس سوزش میکنید، باید نزد پزشک بروید. اگر عفونتهای ادراری زود تشخیص داده شود، درمان آن با استفاده از راهکار های درمان سنتی عفونت ادراری در بارداری و درصورت نیاز آنتی بیوتیک، ساده خواهد بود. پس معاینهی پزشک را به تعویق نیندازید و تمامی تجویزات پزشک را به دقت دنبال کنید تا عفونت کاملا درمان گردد.
بیشتر بدانید:
عفونت ادراری در بارداری ، علائم و روش های درمان و پیشگیری
عفونت و سوزش ادرار در بارداری، مصرف آنتی بیوتیک مشکل ساز است؟
ادرار تیره رنگ در بارداری،آیا احتمال عفونت ادراری وجود دارد؟