عفونت کلیه در بارداری چگونه درمان می شود؟
توجه کافی به عفونت ادراری در بارداری و پیگیری دقیق درمان آن تا زمان بهبودی کامل اهمیت بسیار زیادی دارد. منظور از بهبودی کامل زمانی است که نتیجه آزمایش ادرار شما وجود باکتری در آزمایش کشت ادرار را نشان نمی دهد. علت تاکید بر این موضوع آن است که عدم درمان این عارضه به راحتی می تواند منجر به عفونت کلیه در بارداری شود که شرایط به شدت مخاطره آمیزی برای مادر و جنین را ایجاد خواهد کرد.
عفونت کلیه در بارداری
وقتی در بارداری دچار عفونت ادراری می شوید، ممکن است باکتری ها از مثانه به سمت بالا حرکت کرده و از طریق میزنای وارد کلیه ها شوند و یک یا هر دو کلیه را دچار عفونت کنند. عفونت کلیه ( پیلونفریت در بارداری) از شایع ترین مشکلات پزشکی خطرناک در دوران بارداری است. این امکان وجود دارد که عفونت به جریان خون منتقل شده و زندگی شما را در معرض خطر قرار دهد.
همچنین ممکن است پیلونفریت بارداری عواقب خطرناکی برای جنین به همراه داشته باشد و سلامت او را در معرض خطر قرار دهد. زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم، افزایش احتمال خطر مرگ جنین یا مرگ نوزاد پس از تولد از پیامدهای عفونت کلیه بشمار می آیند.
علائم عفونت کلیه در بارداری چیست؟
در صورت وجود علائم عفونت کلیه باید بلافاصله برای درمان پزشکی اقدام کنید. معمولا علائم به صورت ناگهانی به سراغ شما می آیند. برخی از این علائم عبارتند از:
- تب بالا که از مهمترین علایم عفونت کلیه در بارداری محسوب می شود (اغلب اوقات تب همراه با لرز بوده و عرق می کنید.)
- درد در قسمت پایین کمر، پهلوها دقیقا زیر یک طرف یا دو طرف دنده ها و گاهی اوقات در قسمت شکم
- حالت تهوع و استفراغ
ممکن است در ادرار خون مشاهده کنید یا علائم عفونت مثانه را هم داشته باشید.
درمان عفونت کلیه در بارداری چیست؟
در صورت ابتلا به عفونت کلیه در دوران بارداری باید در بیمارستان بستری می شوید تا آنتی بوتیک و مایعات از طریق تزریق داخل وریدی به بدن شما برسند. همچنین شما و جنین با دقت بیشتری تحت نظر قرار بگیرید. پزشک موارد زیادی مانند دمای بدن، فشار خون، ضربان قلب، تنفس، توانایی تولید ادرار توسط کلیه ها، ضربان قلب جنین و علائم زایمان زودرس را مورد ارزیابی قرار می دهد. درمان عفونت کلیه در دوران بارداری موردی نیست که با روش های خانگی انجام پذیر باشد و بستری در بیمارستان و دریافت آنتی بیوتیک ضروت خواهد داشت.
مدت زمان بستری شدن شما در بیمارستان برای درمان عفونت کلیه بسته به شرایط شما متفاوت است. در صورت تشخیص عفونت در 12 تا 24 ساعت اول، عفونت خفیف است و بدن شما به خوبی به درمان پاسخ می دهد و جای نگرانی برای زایمان زودرس وجود ندارد. بنابراین ممکن است پزشک تصمیم بگیرد شما را از بیمارستان مرخص کرده و برای ادامه درمان آنتی بیوتیک خوراکی تجویز کند.
به عبارت دیگر اگر عفونت شما حاد و شدید است باید مدت زمان بیشتری در بیمارستان بستری شوید. همچنین 24 تا 48 ساعت پس از برگشت دمای بدن به حد طبیعی و عدم وجود علائم از بیمارستان مرخص می شوید. پس از تکمیل عفونت کلیه در بارداری برای جلوگیری از ابتلا به نوع دیگر عفونت در دوران بارداری و کمک به حفظ سلامت بارداری باید کمی آنتی بیوتیک مصرف کنید. در صورت عدم مصرف آنتی بیوتیک همچنین عدم توجه به درمان های روزانه، احتمال ابتلا به نوع دیگری از عفونت کلیه افزایش خواهد یافت.
بیشتر بدانید:
عفونت ادراری در بارداری ، علائم و روش های درمان و پیشگیری
مشکل تکرر ادرار در بارداری چه زمانی غیر طبیعی محسوب می شود؟