The chronograph is started when the event is seen and stopped when it is heard. The chronograph seconds hand indicates the distance from the event on the telemetric scale. Telemeter: on account of most replica watches using a telemeter scale, best rolex replica Three different views from three different continents on the finalists in the Chronograph category at this years Grand Prix d . Audemars Piguet Replica Uk omegasphereco uk.

غذا کمکی غذاکودک من

282 عضو

‍ ❇️علت نگرفتن سینه در هنگام بیداری و شیرخوردن نوزاد تنها در زمان خواب
???بچم لج میکنه شیر نمیخوره
❓زمان مناسب شروع غذای کمکی در شیرخواران رفلاکسی
#تغذیه_شیرخوار_رفلاکسی
#رفلاکس_شیرخوار
نگرفتن سینه در اواخر ماه سوم و در ماه چهارم و امتناع کودک از شیرخوردن درطول بیداری و هوشیاری همراه با تشدید ابریزش از دهان و مکیدن انگشتان راه های دفاعی کودک در برابر افزایش اسید معده و درد ناشی از سوزش مری میباشند و لازم است کودک را در این امر یاری و کنترل نمود و شرایط ضد ریفلاکس را درماه چهارم بیش از پیش مورد توجه قرار داد و از شیردهی به اجبار و توصل به زور خودداری نمود.
لذا عدم وزن گیری مناسب در ماه چهارم و خوب شیر نخوردن آنها باعث نگرانی و شکایت والدین میگردد لذا در این موارد بهتر است با نظر پزشک معالج شروع تغذیه ی کمکی زودتر از ماه ششم مد نظر قرار گیرد و با شروع غذا خوردن علایم مربوط به ریفلاکس و شکایات ناشی از آن به طور محسوسی کاهش خواهد یافت

1399/11/27 23:01

‌ ‌ ⁉️آیا باید غذای کودک را میکس کرد؟
تا بحال غذای میکس شده به کودک داده اید و کودک غذای غیر میکس را نمیخورد، اوق میزند باید چکار کرد؟
#میکس_کردن_غذا

⭕️غذا را به هیچ عنوان میکس نکنید

✅در ابتدای شروع غذای کمکی (پایان #شش_ماهگی) برای روزهای اول سوپ که پخته اید تنها از آبش به کودک بدهید پس از چند روز باید همه محتویات داخل غذا را به کودک داد و هیچ چیزی را حذف نکرد. غذای کودک را با پشت قاشق یا گوشتکوب نرم کنید. بسته به توانایی بلع کودک غذا را آبکی درست کنید.
اگر بخواهید از میکسر استفاده کنید کودک به این غذای راحت الحلقوم عادت کرده، اگر زمانی یک پر جو یا دانه برنج در غذاش وجود داشته باشد نمیتواند مدیریت کند و عوق زده و در نهایت بالا می آورد و باعث میشود عمل جویدن و متناسب با آن بلعیدن را دیر یاد بگیرد.

❌برای کودکانی که تا کنون غذای میکس شده خوردن باید چکار کرد⁉️
✅باید کم کم شروع کنید به حذف میکسر و فقط از پشت قاشق یا گوشتکوب استفاده کنید.برای اینکار میتوانید هر بار یکی از اجزای سوپ را جدا و با پشت قاشق له کنید و به مابقی سوپ میکس شده اضافه کنید و تا چند روز به این شکل ادامه دهید و کمی که قدرت بلع و جویدن کودک بهتر شد کلا میکسر را حذف کنید.

1399/11/27 23:02

‌?علت نگرفتن سینه و شیر نخوردن شیرخوار:
#علت_شیر_نخوردن_نوزاد #شیردهی

◀️ بدوتولد??
?صدمات زایمانی و احساس درد ناشی از آن
?کاهش قدرت مکیدن نوزاد در اثر خواب آلودگی ناشی از داروهای تجویز شده برای مادر هنگام زایمان
? با خشونت جا به جا کردن و یا فشردن نوزاد به سینه ی مادر در تغذیه های اول و در نتیجه بیزاری او از سینه
? وضعیت نادرست بغل کردن و گرفتن سینه

◀️هفته یک تا چهارم??
? سردرگمی در گرفتن سینه ( به علت استفاده از بطری و پستانک)
? زخم نوک سینه ناشی از وضعیت نادرست شیردهی
?احتقان سینه ی مادر
? برفک دهان
? عفونت گوش نوزاد

◀️یک تا سه ماهگی??
شیرخوار از سن یک تا سه ماهگی ممکن است به علت دل دردهای قولنجی (کولیکی) در موقع شیر خوردن از گرفتن سینه امتناع کند و از سن سه ماهگی به بعد امتناع او می تواند به علل زیر باشد:
? کاهش تمایل به شیر خوردن در اثر مصرف زودتر از موعد غذاهای کمکی، آب میوه و یا آب
? مصرف بیش از حد معمول غذا در شیرخواران بزرگتر
?آشفتگی و بازیگوشی شیرخوار و توجه بیشتر او به محیط و اطراف
?دردناک بودن لثه ها به خاطر شروع رویش دندان ها
? برفک دهان
? عفونت گوش نوزاد

1399/11/27 23:03

?تهیه پوره سیب زمینی، غذای کمکی نوزاد

?مواد لازم:
سیب زمینی: 50گرم معادل یک عدد کوچک
شیر:20سی سی معادل 5 قاشق غذا خوری
کره : 5 گرم معادل 1 قاشق مرباخوری

?طرز تهیه: ابتدا سیب زمینی را شسته و با پوست داخل آب جوش ریخته و میگذاریم که کاملا پخته شود سپس پوست ان را گرفته و رنده کنید. بعد سیب زمینی رنده شده را با کره مخلوط کرده و کم کم به آن شیر اضافه کنید تا به نرمی و غلظت دلخواه برسد.

?توجه: پوره هویج، کدو حلوایی، عدس، نخود فرنگی و لوبیا سبز نیز به همین شکل تهیه می شود.

1399/11/30 22:29

?به نوزادم به زور غذا بدم؟

?سوال شما:​
پسرم7ماه و یک هفتشه وزن تولدش1کیلو700بود الان وزنش7کیلو.تمایلی ب خوردن غذای کمکی نداره ایا به زور بهش غذا بدم؟نگران وزنشم

⁣?⁣پاسخ ⁣دکتر محمد زنوزی راد، متخصص اطفال:​
مادر عزیز تا یکسالگی نباید هیچ غذایی را به زور به بچه داد، غذاها زیر یکسالگی کمکی هستند و غذای اصلی شیر است. اگر وزن گیری خوب نباشد معمولا میزان شیردهی را بیشتر میکنیم. با اصرار دادن باعث لجبازی بچه می شود. در این سن ارزش تغذیه ای ملاک نیست وزن گیری مناسب است برای غذا دادن به زور متوسل نشوید.

?اینجا را کلیک کنید و سوالتان را از متخصصان «مشاوره نی‌نی‌بان » بپرسید.

1399/11/30 22:31

⁣⁣? ⁣⁣⁣به نوزاد پنج ماهه چه غذایی بدهیم؟

❓ سوال شما: ⁣
⁣⁣با سلام و خسته نباشید. پسرم پنج ماه و سه روزش هست. چهارماهگی که بردم بهداشت گفتن چون شیرخشک میخوره فرنی رو شروع کن بهش بده. ولی پسرم اصلا علاقه ای به خوردن فرنی نداره. هرروز به روش های مختلف امتحان کردم ولی فایده ای نداشت. میخواستم ببینم غذای دیگه ای میتونم بهش بدم؟ میوه و سبزیجات چطور؟ وزنش 7 کیلو و پانصد هست. ممنون

⁣?‍⚕️⁣پاسخ دکتر ⁣آتوسا فولادگر، متخصص اطفال: ⁣
⁣مادر عزیز در حال حاضر توصیه پزشکان بر این است که از پایان شش ماهگی تغذیه تکمیلی کودک شروع شود. علاوه بر این توصیه پزشکان بر این است که میوه را دیرتر در برنامه غذایی کودک بگنجانید به همین دلیل توصیه می شود، مرکبات را در پایان یک سالگی به کودک بدهید. از هشت ماهگی هم می توان هر روز یک عدد زرده تخم مرغ به برنامه غذایی کودک اضافه کرد. در ضمن اصلا توصیه نمی شود که هر غذا یا میوه ای را که خودتان می خورید، به کودک بدهید. این رفتار تغذیه ای صحیح نیست و ذائقه کودک با طعم هایی آشنا می شود که ضرورتی ندارد و در نتیجه غذاهایی که مناسب سن خودش است را مصرف نمی کند. شما می توانید فرنی، سرلاک و حریره بادام را روزانه در حجم کم (یعنی دو قاشق مرباخوری) به عنوان غذای تکمیلی به کودک بدهید و به تدریج روزانه یک قاشق بر مقدار آن بیفزایید. در نهایت تعداد دفعات و حجم غذا باید روزانه به دو وعده و هر وعده 15 قاشق مرباخوری برسد. فرنی یا حریره بادام باید با شیر درست شود تا با توجه به کالری دریافتی، انرژی مورد نیاز بدن کودک تامین شود.البته غذاهای کمکی که تهیه می کنید، باید غلظت مناسبی داشته باشد. در ابتدا پیشنهاد می شود، غذای کمی مقداری غلیظ تر از شیر باشد و روزانه بر غلظت آن افزوده شود. بعد از این یک ماه یعنی از 6 و نیم ماهگی یا هفت ماهگی کودکتان هم می تواند سوپ بخورد. مقدار سوپ را از روزی دو تا سه قاشق مرباخوری شروع کنید و به تدریج بر مقدار آن بیفزایید.

1399/11/30 22:31

? ⁣نشانه‌های آمادگی برای شروع غذای کمکی نوزاد

کودک شما علائم روشنی به شما نشان می‌دهد که نمایانگر زمان مناسب برای شروع غذای کمکی نوزاد است. این نشانه‌ها عبارتند از:
- کنترل سر. کودک شما باید بتواند سر خود را راست و ثابت نگه دارد.
- توانایی نشستن وقتی که تکیه می‌دهد. کودک شما باید بتواند در صندلی غذای نوزاد به راحتی بنشیند و تکیه دهد.
- از دست دادن ریفلاکس اکستروژن. دهان و زبان کودک بایستی هماهنگ با سیستم گوارش او شود. برای شروع غذای کمکی نوزاد، او باید بتواند غذا را به پشت دهان خود ببرد و آن را ببلعد، به جای آنکه غذا را با زبان به بیرون پرت کند.
- افزایش وزن قابل توجه. اگر کودک وزن تولد خود را دو برابر کند، یا وزن او بیش از 6، 5 کیلوگرم شود و سنش بیش از 4 ماه باشد، آمادگی پذیرش غذای جامد را دارد.
- علاقه و کنجکاوی در مورد غذای شما. اگر یک قاشق غذا نزدیک او ببرید، دهانش را برای رسیدن غذا باز می‌کند و با هیجان به غذا خوردن شما نگاه می‌کند، آماده پذیرش غذای جامد است.

1399/11/30 22:33

⁣ ⁣⁣⁣⁣?مدفوع زیاد نوزاد شش ماهه مشکلی دارد؟

❓سوال شما:
سلام نوزاد شش ماه و 10روزه ای دارم وزن فعلی 7400و موقع تولد هم 3200کیلوگرم بود روزی7 6 بار دفع میکنه که موقع دفع زور میزنه حتی شب از خواب بیدار میشه و مدفوع میکنه قبلا اینطوری نبود به نظرتون عفونت داره؟ 20روزی میشه که کمک غذا میدم فرنی و حریره بادام و یه هفته س سوپ هم میدم بهش.

?‍?⁣پاسخ دکتر علی اصغر حلیمی، متخصص اطفال:
جای نگرانی نیست چون غذای کمکی می خورد مدفوع مقداری سفت می شود که برای دفع نیاز به زور زدن دارد. بعد از غذا مقداری اب به او بدهید تا مدفوع سفت نشود، مدفوع 7 الی هشت بار در روز طبیعی است.

1399/11/30 22:34

⁣? ⁣⁣⁣شروع غذای کمکی، چه سنی؟

❓ سوال شما: ⁣⁣⁣⁣⁣سلام من دو قلو دارم که هر دو از شیر خشک تغذیه میکنند، چهار ماهشون تموم شده، بهترین زمان برای شروع غذای کمکی چه ماهی است واینکه از چه غذایی باید شروع کنم؟ممنون از پاسخگویی شما

?‍⚕️ ⁣پاسخ دکتر آتوسا فولادگر، متخصص اطفال: ⁣در گذشته که دانش پزشکی خانواده و اطلاعات مربوط به تغذیه کودک، کمتر بوده است از سه ماهگی به بعد والدین تغذیه کمکی را شروع می کردند اما در حال حاضر توصیه پزشکان بر این است که از پایان شش ماهگی تغذیه تکمیلی کودک شروع شود. علاوه بر این توصیه پزشکان بر این است که میوه را دیرتر در برنامه غذایی کودک بگنجانید به همین دلیل توصیه می شود، مرکبات را در پایان یک سالگی به کودک بدهید. از هشت ماهگی هم می توان هر روز یک عدد زرده تخم مرغ به برنامه غذایی کودک اضافه کرد. در ضمن اصلا توصیه نمی شود که هر غذا یا میوه ای را که خودتان می خورید، به کودک بدهید. این رفتار تغذیه ای صحیح نیست و ذائقه کودک با طعم هایی آشنا می شود که ضرورتی ندارد و در نتیجه غذاهایی که مناسب سن خودش است را مصرف نمی کند. شما می توانید فرنی، سرلاک و حریره بادام را روزانه در حجم کم (یعنی دو قاشق مرباخوری) به عنوان غذای تکمیلی به کودک بدهید و به تدریج روزانه یک قاشق بر مقدار آن بیفزایید. در نهایت تعداد دفعات و حجم غذا باید روزانه به دو وعده و هر وعده 15 قاشق مرباخوری برسد. فرنی یا حریره بادام باید با شیر درست شود تا با توجه به کالری دریافتی، انرژی مورد نیاز بدن کودک تامین شود.البته غذاهای کمکی که تهیه می کنید، باید غلظت مناسبی داشته باشد. در ابتدا پیشنهاد می شود، غذای کمی مقداری غلیظ تر از شیر باشد و روزانه بر غلظت آن افزوده شود. بعد از این یک ماه یعنی از 6 و نیم ماهگی یا هفت ماهگی کودکتان هم می تواند سوپ بخورد. مقدار سوپ را از روزی دو تا سه قاشق مرباخوری شروع کنید و به تدریج بر مقدار آن بیفزایید.

1399/11/30 22:35

?این 3 جمله ممنوعه را به کودکتان نگویید


?وقتی شما، برای آرامش کودک تان که آسیب دیده و زخمی شده است، دیوار یا اسباب بازی را سیلی می زنید و می گویید :«اینو دعواش کردن، دیگه گریه نکن» یا « الان می رم می زنمش!» به صورت غیرمستقیم «انتقام گیری» را به کودکتان می آموزید.


?اگر به کودک بی اشتهایتان بگویید:«اگر غذا نخوری، غذا را به فلانی می دهم!»، به این ترتیب «خساست» را به کودکتان آموزش می دهید.

?اگر کودکتان خواهرش را کتک زد، نگویید:«این را نکن!» بلکه دستش را بگیرید و بر سر خواهرش بکشید و بگویید با دستت می توانی کارهای بهتری هم انجام دهی.

1399/11/30 22:37

♨️♨️ فرنی موز ♨️♨️
7ماه
جودوسر یک خوراک عالی برای آغاز روز است، که سرشار از فیبر و آهن میباشد. موز هم طعم شیرین و بافت نرمی به فرنی میدهد و در عین حال منبع خوب پتاسیم نیز هست.
این دستور را با پوره میوه های دیگری مثل سیب یا هلو نیز میتوانید امتحان کنید. کمی دارچین نیز طعم دهنده خوبی برای این فرنی است.
?? مواد لازم
?2 قاشق غذا خوری جودوسر
?150 میلی لیتر شیر معمول کودک
?پوره موز (یا موز له شده برای کودکان بزرگتر)
?? طرز تهیه
1⃣ جودوسر را به همراه شیر بپزید تا نرم شود و غلظت آن مناسب شود (2تا3 دقیقه در ماکروفر و یا 30 تا 40 دقیقه روی شعله گاز).
پس از اینکه کمی خنک شد پوره میوه را اضافه نموده و برای کودک سرو کنید.
✏️✏️✏️نکته: اگر جودوسر را روی گاز میپزید حتما دائما آنرا هم بزنید که ته نگیرد.
????

1399/12/04 22:24

♨️پوره مرغ ♨️
(از هشت ماهگی)
??مواد لازم :
?مرغ : 1 عدد
?جعفری : 1 شاخه
?سیب زمینی : 1 عدد
?پیاز خرد شده : 1 قاشق سوپ خوری
?کرفس خرد شده : 1 ساقه
?هویج خرد شده : 3 عدد
??طرز تهیه :
✅ابتدا مرغ، پیاز، کرفس و نمک را در قابلمه بریزید و 3 فنجان آب اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 40 دقیقه بجوشد. بعد از این مدت هویج و سیب زمینی را اضافه کنید و اجازه دهید برای 40 دقیقه دیگر بجوشد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. گوشت مرغ را از استخوان جدا کنید و به قطعات کوچک ببرید. حالا 125 گرم مرغ و نیم فنجان آب را در مخلوط کن بریزید تا پوره شود. مابقی مواد را هم به این صورت آماده کنید. پوره مرغ آماده سرو است.
✅این غذا برای 6 وعده کودک می باشد . می توانید در ظرف بریزید و در فریزر منجمد کنید.
می توانید به جای مرغ از بوقلمون استفاده کنید.
????

1399/12/04 22:25

?حلیم حبوبات

✖️عدس 15 گرم ( 1 قاشق غذاخوری)
✖️ماش 15 گرم ( 1 قاشق غذاخوری)
✖️نخود و لوبیا 15 گرم ( هر کدام نصف قاشق غذاخوری)
✖️برنج 25 گرم ( 2 قاشق غذاخوری)
✖️سیب زمینی 1 عدد متوسط(50 گرم)
✖️هویج 1 عدد متوسط ( 20 گرم)
✖️کره 1 قاشق مرباخوری پر یا دو قاشق مرباخوری روغن مایع

??حبوبات را 24 ساعت خیسانده و پس از دور ریختن آب آن با برنجی که از قبل خیساندیم همراه با 2 لیوان آب میپزیم.سپس سیب زمینی،هویج و کره را اضافه کرده تا 10 دقیقه دیگر هم بپیزد.مخلوط پخته شده را با گوشت کوب له کرده و پس از عبور از توری سیمی تمیز، برای مصرف آماده است.می توان با افزودن ماست یا مقدار کمی آب لیمو یا نارنج به کودک داد?

??با بالا رفتن سن می توان حلیم فوق را با افزودن 30-40 گرم گوشت چرخ کرده گوسفند(5/1 – 2 قاشق غذا خوری) غنی تر نمود?

1399/12/04 22:31

?

قبل از اینکه بریم سراغ طرز تهیه غذای نی نی لازمه که چندتا نکته کوچولو رو بگم :

1) سن شروع غذای کمکی برای نی نی ، پایان 6ماه است ولی بعضی از نی نی ها ممکنه که زودتر هم شروع بشه که (بستگی به تشخیص دکتر) وزن وقد نی نی داره که دکترتشخیص میده که کی باید غذای نی نی رو شروع کنیم که برای بعضی از ی نی ها هم ممکنه از پایان 4ماهگی غذای نی نی رو شروع کنن.

2) بهتره که قبل از غدا دادن به نی نی بهش شیر بدید . پس اول شیر (حتی اگر شیر خشک میخوره) بعد غذای کمکی .

3)در کنار غذا دادن به نینی ، اب جوشیده ی سرد رو فراموش نکنید چون نی نی تشنه و بی قرار میشه .

4)در دستور تهیه انواع غذا ها هر جا که استفاده از روغن حیوانی و یا هر روغن خوارکی دیگری که دسترسه استفاده کنید .

**یک قاشق مرباخوری کره معادل دو قاشق مرباخوری روغن مایع است .

5)قبل از یکسالگی از اضافه کردن شکر ، نمک ، ادویه به غذاهای کودک پرهیز کنید، چون ذائقه کودک در این زمان شکل می گیره و به غذای شور یا شیرین عادت میکنه و براش خوب نیست (به جز غذاهایی مثل فرنی که تو دستور تهیه اش شکر یا نبات وجود داره). برای طعم دار کردن سوپ نی نی فقط میشه از چند قطره اب لیموی تازه استفاده کرد .

6)بین اضافه کردن مواد غذائی مختلف به غذای کودک 5تا 7روز فاصله بزارید تا اگر ناسازگاری (حساسیت) به یک ماده ی غذائی وجود داره شناخته بشه.

7)دقت کنید که شروع غذای کمکی جدید به معنی قطع غذاهای کمکی قبلی نیست بلکه برای متنوع ساختن تغذیه کودک می تونید 2تا3نوع از غذاهای کمکی که قبلا به کودک می دادید رو تهیه کنید و در طول روز به نینی بدید.

8)بهتره که غذای نی نی رو با گوشت کوب دستی یا پشت قاشق له کنید و از گوشت کوب برقیوغذاساز برای له کردنش استفاده نکنید چون اگه غذا با این وسایل میکس بشه غذا خیلی له میشه و نی نی جویدن رو یاد نمیگیره

1399/12/04 22:32

سوپ کاهو:
( مناسب برای +4 یا +6 ماه به بالا)

? *حتما نکات خوانده شود

برای درست کردن سوپ کاهو برای کودک 4 ماهه، ابتدا ﻫﻮﯾﺞ را ﭘﻮﺳﺖ ﮐﻨﺪه،ﺑﺸﻮﯾﯿﺪ و آن را ﺑﻪ ﻗﻄﻌﺎت داﯾﺮه اي ﺷﮑﻞ ﺑﺒﺮﯾﺪ. ﺑﺮگﻫﺎي یک ﮐﺎﻫﻮ را ﺟﺪا ﮐﺮده و ﺧﻮب ﺑﺸﻮﯾﯿﺪ و کمی خرد کنید. 2 یا 3 شاخه جعفری را هم شسته و خرد کنید. همه ﺳﺒﺰیجات را داﺧﻞ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ اي ﮐﻪ در آن ﯾﮏ ﻟﯿﺘﺮ آب گرم رﯾﺨﺘﻪ اﯾﺪ، ﺑﮕﺬارﯾﺪ و روي آﺗﺶ ﺣﺮارت دﻫﯿﺪ. ﭘﺲ از ﺟﻮﺷﯿﺪن آب، ﺑﮕﺬارﯾﺪ ﺗﺎ دو ﺳﺎﻋﺖ ﺑﺎ ﺣﺮارت ﻣﻼﯾﻢ ﺑﺠﻮﺷﻨﺪ. آب ﺣﺎﺻﻠﻪ را داﺧﻞ ﺷﯿﺸﻪ ﺷﯿﺮ و یا کاسه کوچکی ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ و ﺑﺎ دﻣﺎﯾﯽ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﻪ ﮐﻮدك ﺑﺪﻫﯿﺪ.
وﻗﺘﯽ ﮐﻮدك 4 ماهه ﺑﺰرﮔﺘﺮ ﺷﺪ و به سن 6 ماهگی رسید، همین سوپ را به شیوه دیگری باید بپزید تا قوت بیشتری داشته باشد! بدین ترتیب که ابتدا ﻫﻮﯾﺞ را ﭘﻮﺳﺖ ﮐﻨﺪه، ﺑﺸﻮﯾﯿﺪ. اصلا خرد نکنید. برگ های یک ﮐﺎﻫﻮ را ﺟﺪا ﮐﺮده و ﺧﻮب ﺑﺸﻮﯾﯿد و درسته و بدون خرد کردن داخل قابلمه بریزید و سپس دو یا سه شاخه جعفری را با ساقه شسته و خرد نکرده داخل قابلمه بریزید. روی سبزیجات 1 لیتر آب گرم بریزید و یک ساعت بگذارید تا مواد خوب بپزد. در انتها نصف قاشق چایخوری کره به مواد اضافه کنید. ﺳﻮپ را ﺑﺎ ﻣﺨﻠﻮط ﮐﻦ ﮐﺎﻣﻼ ﻣﺨﻠﻮط و ﻧﺮم ﮐﺮده، ﺑﻪ ﺻﻮرت ﭘﻮره درآورید (برای کودک 5 و 4 ماهه مصرف کره ممنوع است). خواندن نکات را بیاد داشته باشید.

? *نكته ها:
1⃣ هر چه سبزیجات ریزتر خرد شود، موقع پخت ویتامینشان بیشتر در آب حل خواهد شد. در سوپ کودک 6 ماهه سبزیجات را به صورت پوره در می آوریم و خود سبزیجاتِ داخل ِسوپ مصرف می شود و نه آب سوپ . پس بهتر است سبزیجات خرد نشده باشد تا ویتامین C سبزیجات داخل سبزیجات حفظ شود.
2⃣ در کشور ما کودکان از 6 ماهگی شروع به مصرف غذای کمکی می کنند مگر اینکه به صلاح دید پزشک با توجه به وزن و قد کودک، پزشک شروع غذا را از 4 ماهگی الزام کند. مهم: این غذا برای‌ کودکانی نوشته شده که از 4 ماهگی به غذا بیافتد. دقت کنید کودکی که از 6 ماهگی به غذا میافتد اول آبِ سوپ و بعد پوره سوپ را باید مصرف کند.
3⃣ هویج از مواد ضروری مورد نیاز بدن کودک است اما از سبزیجاتی اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻘﺎﯾﺎي ﺣﺸﺮه ﮐﺶ و ﻧﯿﺘﺮات ﻫﺎي ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده درﮐﺸﺎورزي را در ﺧﻮد ذﺧﯿﺮه می کند.برای از بین رفتن سموم و آفت کش ها، هویج به پخت طولانی تری احتیاج دارد. هویج را طولانی بپزید.

1399/12/04 22:33

?? طرز تهیه فرنی اولین غذای کودک

?مواد لازم :
1⃣#شیر_پاستوریزه
(میتونین برای شروع بجاش #شیر_مادر ریخته شه یا #شیر_خشک بریزین)

2⃣#آرد_برنج(شب قبل برنج و بشورین خشک کنید و صبحش آرد کنید تا خاصیتش باقی بمونه)

3⃣#نبات بمقدار خیلی خیلی کم

4⃣#آب_جوش

??طرز تهیه:

آرد برنج شش قاشق نصف لیوان آب و یک عدد نبات بسیار کوچک رو بزارین بپزه جوری که برنج کاملا پخته شده باشه .آبش که کامل کشیده شد شیر پاستوریزه جوشیده شده یا شیر خودتون رو توش بریزید (مادر و کودکی عزیز شیر مادر میتونین هنگام سرو داخلش بریزین و اگه شیر خشک میریزید زمانی که به دمای محیط رسید اضافه کنید)حالا غذا آمادست

نکته :غلظتش به اندازه ماست باید باشد

نکته:شیر پاستوریزه زیر یکسال ممنوعه اما در حد غذای کودک اونم جوشیدش مورد تایید همست

نکته:حتما داغی غذاتون چک شه تا دهن بچه نسوزه

نکته'با قاشق غذا بدید نه شیشه شیر
نوش جون کوچولو
????

1399/12/04 22:35

?شروع غذای کمکی و سؤالات شما

?شیر مادر تا چه سنی همه نیازهای تغذیه‌ای کودک را تامین می‌کند؟

غذای مناسب شیرخوار در 6 ماه نخست بارداری فقط شیرمادر (بدون نیاز به آب) است و در 6 ماهه دوم تولد 65 تا 70 درصد از نیاز شیرخوار از شیر مادر و 30 تا 50 درصد آن از تغذیه تكمیلی تامین می‌شود. همچنین 40 نیاز درصد شیرخوار در 11 ماهگی از تغذیه تكمیلی و 60 درصد از شیر مادر تامین می‌شود و این نسبت در 12 ماهگی به ترتیب 45 و 55 درصد است. بعد از شش ماهگی نیازهای غذایی شیر خوار به تنهایی با شیر مادر بر آورده نمی‌شود بنابراین علاوه بر شیر مادر، تغذیه کودک با غذاهای نیمه جامد هم باید آغاز شود.


?خیلی‌ها می‌گویند شروع غذای کمکی باید با سوپ باشد. همین طور است؟

بهتر است غذای کمکی با فرنی شروع شود و سپس با غذاهای مناسبی مثل حریره بادام و پوره سیب زمینی و سوپ ادامه می‌یابد. برای تنوع بخشی به غذای کودک باید هر چند روز یکبار مواد تشکیل دهنده سوپ را با موادی مثل جو، بلغور، گندم و رشته فرنگی تغییر داد. اضافه کردن یک قاشق مرباخوری کره به سوپ کودک هم باعث افزایش اشتهای او خواهد شد. در 9 ماهگی هم می‌توان حبوبات شامل عدس و ماش را که هضم آسان‌تری دارند به سوپ کودک اضافه کرد. آب میوه نیز باید از اواخر 10ماهگی در برنامه غذایی کودک قرار بگیرد.

?چطور ذایقه کودک را کنترل کنیم تا کودک تا پایان 2سالگی علاوه بر غذای کمکی شیر مادر هم بخورد؟

با شروع غذای کمکی باید دفعات تغذیه با شیر مادر را افزایش داد تا حتی المقدور از کاهش حجم شیر جلوگیری شود. تا یک سالگی کودک هم وعده‌های غذای کمکی باید پس از تغذیه با شیر مادر به او داده شود. از طرفی هر 3 تا 5 روز یکبار می‌توان ماده جدیدی را به غذای کودک اضافه کرد که این فاصله زمانی برای ارزیابی سازگاری غذا و اطمینان یافتن از عدم وجود آلرژی و حساسیت در کودک است. ضمن اینکه می‌توان کودک را به طور معقول برای غذا خوردن تشویق کرد ولی هرگز نباید به زور به او غذا داد.

?بچه‌هابا شروع غذای تکمیلی باید ویتامین هم بخورند؟

بله با شروع تغذیه تکمیلی علاوه بر قطره مولتی ویتامین باید روزانه 15 قطره از قطره آهن یا 5/1 میلی لیتر از شربت آهن به کودک داده شود. از زمان شروع غذای کمکی هم باید به کودک به میزان کافی (از روزی یک قاشق تا یک لیوان) آب جوشیده داد.

?کودک همیشه قبل از غذای کمکی باید شیر مادر بخورد؟

تا قبل از دو سالگی بله اما از سال دوم زندگی کودک ابتدا باید به او غذا بدهید و بعد او شیر مادر بخورد. البته غذا دادن به کودک باید از مقدار کم (یک قاشق مربا خوری) شروع شده و به تدریج بر

1399/12/04 22:37

مقدار و تنوع آن افزوده شود. در عین حال، در شروع تغذیه تکمیلی غذا باید رقیق و سپس به تدریج غلظت آن افزایش یابد. با افزایش تدریجی غلظت غذا شیرخوار کم کم خوردن غذای غلیظ و حتی جویدن را یاد می‌گیرد.

?در سال اول زندگی کودک از چه نوع مواد غذایی نباید استفاده شود؟

سفیده تخم مرغ، شیر گاو، انواع توت، گیلاس ، آلبالو، کیوی، خربزه و بادام زمینی به علت احتمال ایجاد حساسیت و اسفناج به علت وجود نیتریت از جمله مواد غذایی هستند که در سال اول نباید به کودک داد. گروه دوم مواد غذایی هستند که نیاز به جویدن بیشتری دارند ( مانند: آجیل ، کشمش ، ذرت و تکه‌های سفت سبزی‌های خام مانند هویج ). عسل غیر پاستوریزه، قهوه ، شکلات، چای پررنگ و نوشابه نیز مواد غذایی هستند که برای کودک خطرناکند. البته باید به خاطر داشت که یکی از اهداف مهم تغذیه تکمیلی ایجاد رفتار صحیح و مناسب در امر تغذیه کودک است و نه پر کردن شکم وی .

?وعده‌های غذای کمکی با توجه به سن شیر خوار تعیین می‌شود؟

دقیقا. وعده‌های غذای کمکی در سن 6 تا 7 ماهگی باید 3 تا 4 وعده در روز، 8 تا 9 ماهگی 4 تا 5 وعده در روز و از10 ماهگی به بعد 5 وعده در روز باشد و کودک از پایان 12 ماهگی باید به تدریج از غذای سفره خانواده تغذیه کند.

?بچه‌ها از چه سنی می‌توانند خودشان بدون کمک والدین غذا بخورند؟

معمولا بچه‌ها معمولا بین 9 تا 12 ماهگی می‌توانند از دو انگشت سبابه و شست خود برای برداشت قطعات کوچک غذا استفاده کنند. بنابراین توصیه می‌شود در این سن تکه‌های کوچک مواد غذایی در دسترس کودک قرار گیرد تا خودش غذا بخورد. به این ترتیب رغبت بیشتری به غذا خوردن نشان می‌دهد.

1399/12/04 22:37

راهنمای وزن گیری نوزاد در 6 ماه اول تولد

✍ کمک پیوسته به نوزاد برای وزن گیری در سال اول زندگی او می تواند کمی سخت به نظر برسد. در این مقاله می توانید همه اطلاعات لازم را درباره وزن گیری نوزاد به دست بیاورید و اطمینان حاصل کنید که نوزاد در هر ماه به میزان لازم غذا می خورد و وزن کافی کسب می کند، علاوه بر این یاد می گیرید که چگونه این کار را با حفظ سلامت و رضایت انجام دهید. در بخش اول این مطلب به 6 ماه اول تولد نوزاد خواهیم پرداخت و در بخش پایانی وزن گیری در 6 ماهه دوم زندگی نوزاد را بررسی خواهیم کرد.

1 ماهگی

نوزاد از زمان تولد تا 6 ماهگی تقریبا 2.54 سانتی متر در ماه رشد می کند و 141 تا 198 گرم در هر هفته به وزن او اضافه می شود. اگر تغذیه نوزاد مناسب باشد، او به تدریج و پیوسته وزن خواهد گرفت.

تغذیه مناسب: شیر مادر یا شیرخشک. زمان هر وعده شیردهی دقیق نیست و تعیین مقدار شیری که نوزادان باید در هر وعده شیردهی بنوشند، تقریبا غیر ممکن است. نوزادان در این سن باید 8 تا 12 بار در روز و ای هر دو تا سه ساعت یک بار تغذیه شوند.

2 ماهگی

نوزاد باید در هر هفته به تدریج و پیوسته وزن بگیرد. اگر نگران هستید، بهتر است با دقت بیشتری مقدار شیر مادری که نوزاد در هر وعده شیردهی می نوشد را با دوشیدن آن زیر نظر بگیرید. در بعضی موارد، ممکن است نوزادان نتوانند عمل مکیدن را به خوبی انجام دهند و یا شاید شما به میزان لازم به او شیر نمی دهید. اگر با وجود تغییر در روش شیردهی باز هم مشکل ادامه پیدا کرد، بهتر است با یک ماما یا پزشک مشورت کنید تا راهکارهایی برای تغذیه بهتر نوزاد به شما ارائه دهند.

تغذیه مناسب: شیر مادر یا شیرخشک. برای تغذیه نوزاد با غذای تک غله یا غذای کمکی تا 4 ماهگی صبر کنید. دادن این غذاها قبل از 4 ماهگی می تواند منجر به مشکلات هضم در کودکان شود.

3 ماهگی

در این مرحله، وزن گیری نوزاد از وضعیت 170 گرم در هفته به کمی کمتر از 113 گرم در هفته کاهش پیدا می کند که به این معنی است که نوزاد به طوروضعیت به این معنی است که در حدود 2 پاوند در این ماه و ماه های بعدی به وزن او اضافه خواهد شد. این روند تا 7 ماهگی ادامه خواهد داشت.

تغذیه مناسب: شیر مادر یا شیرخشک. این ماه آخرین ماهی است که نوزاد تنها از شیر مادر یا شیرخشک به عنوان منبع اولیه غذایی استفاده می کند چون از حدود 4 تا 6 ماهگی می توانید غذای کمکی را شروع کنید.

4 ماهگی

در حدود 4 ماهگی نوزاد نشانه هایی مبنی بر آمادگی خود برای خوردن غذای کمکی را نشان می دهد. بعضی از این نشانه ها عبارتند از: می تواند سرش را بلند کند، می تواند با کمک شما بنشیند و به غذای

1399/12/04 22:40

شما علاقه نشان می دهد. انتقال از غذای مایع به غذای جامد مرحله ای بسیار حساس است، بنابراین اگر نوزاد برای شروع غذای جامد آمادگی کافی ندارد، او را مجبور به خوردن نکنید. ترشح بزاق نوزاد در این مرحله به معنی بی میلی او به غلات نیست و این حالت در 4 تا 7 ماهگی به اوج خود می رسد.

تغذیه مناسب: شیرمادر یا شیرخشک به علاوه میوه جات و بعد سبزیجات. نوزادانی که از طعم میوه لذت می برند، معمولا به سبزیجات هم علاقه نشان می دهند. علاوه بر این غذای کمکی مخصوص نوزادان را شروع کنید که شامل غذاهای تک غله ای است و آماده باشید تا از غذاهای جدیدتر و ضخیم تر در زمان دندان درآوردن کودک که معمولا در حدود 6 ماهگی شروع می شود، استفاده کنید. در ابتدا، دو دندان جلویی بالا و پایین کودک رشد می کنند.

5 ماهگی

بین 5 تا 6 ماهگی، وزن نوزاد باید دو برابر شده باشد. 6 ماهگی زمانی است که باید نوزاد را برای کنترل وضعیت سلامتی نزد پزشک ببرید و از او درباره وزن کودک سوال کنید تا در صورت وجود مشکل به وزن گیری او کمک کنید.

تغذیه مناسب: شیر مادر یا شیرخشک به اضافه میوه و سبزیجات (در صورتی که کودک با اشتها غلات مخصوص کودکان را می خورد، به او میوه و سبزیجات بدهید). نوزادانی که میوه دوست دارند معمولا از خوردن سبزیجات هم لذت می برند، البته مطمئنا اگر یک تکه موز به کودک بدهید امکان دارد سرش را برای خوردن هویج برنگرداند!

6 ماهگی

در 6 ماهگی، نوزاد شروع به رشدی در حدود 1.27 سانتی متر در ماه و وزن گیری 85 تا 141 گرم در هفته می کند.

تغذیه مناسب: سبزیجات، میوه و بعد گوشت پوره شده. اسهال و یا التهاب پوست نشانه های حساسیت به غذا هستند. (حتما این نکته را مدنظر داشته باشید برای تشویق کودک به چشیدن غذاها باید بیشتر از 7 بار آن را ببیند. بهتر است شیر مادر یا شیرخشک را هم ادامه دهید.
?

1399/12/04 22:40

 ?برای تهیه غذای کودک از مواد غذایی تازه و باکیفیت استفاده کنید.

? دست‌های خود و کودک را قبل از غذا بشویید و از ظروف تمیز استفاده کنید.

? از دادن تکه‌های سبزیجات پخته نشده و میوه‌جاتی که ممکن است باعث خفگی کودک شود، اجتناب کنید.

? در صورت استفاده از حبوبات کنسرو شده، آب‌نمک آن‌ها را جدا و قبل از پوره یا آسیاب کردن با آب تمیز آبکشی کنید.

?بعد از پخت گوشت‌ها، استخوان، پوست و چربی آن‌ها را جدا کنید و پس از پوره کردن با مخلوط‌کن، در صورت نیاز مقداری آب استریل یا آب‌گوشت به آن اضافه کنید.

?برای حفظ بیشتر ویتامین‌ها و مواد مغذی، بهتر است سبزی و میوه‌جات را بخارپز کنید

?غذاهای تازه پخته شده را می‌توانید به مدت دو روز و غذاهای گوشتی را به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید. غذاهای پخته شده گوشتی و تخم‌مرغ را که بیش از 2 ساعت در دمای اتاق نگهداری شده و همچنین نیم‌خورده غذای کودک را دور بریزید. غذاهای پخته شده را می‌توانید به مدت یک ماه در فریزر قرار دهید و پس از خارج کردن از فریزر، حداکثر تا 48 ساعت در یخچال نگهداری کنید. همچنین غذاهای پخته شده کودک را جدا از مرغ، گوشت و ماهی خام و به گونه‌ای در یخچال قرار دهید که غذاهای نپخته در زیر غذاهای پخته قرار نگیرند تا ریختن قطراتی احتمالی از آن‌ها، موجب آلودگی غذای کودک نشود، همچنین مراقب انتشار آلودگی از غذاهای خام به پخته از طریق ظروف نیز باشید.

? برای حفظ بیشتر ویتامین‌ها و مواد مغذی، بهتر است سبزی و میوه‌جات را بخارپز کنید.

?از دادن غذای زیاد به کودک خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث افزایش گاز معده و درد آن و حتی استفراغ شود.

?با شروع تغذیه با غذاهای جامد، پس از خوردن شیر مادر یا شیر خشک، برای کودک مقداری آب جوشیده سرد شده (60 تا 120 سی سی در روز و نه بیشتر) بدهید.

?

1399/12/04 22:41

نصب اپلیکیشن نی نی پلاس

?نشانه های دندان در آوردن

?تورم لثه
?تلاش کودک برای جویدن و مکیدن هرچیزی که در دست دارد
?سرازیرشدن آب دهان
?کج خلقی
?مالیدن صورت
?بدخوابی
?امتناع از غذا خوردن
?مالیدن گوش ها

1399/12/04 22:42

?در موقعیت درازکش(خوابیده)به کودک غذا ندهید
زمانی که کودک قادر به نشستن است او را بنشانید و غذا بدهید و اگر هنوز نمی تواند کاملا" بنشیند او را در بغل بگیرید . هیچوقت در حالی که دراز کشیده است به او غذا ندهید علاوه بر خطر آسپیره کردن(ورود ناگهانی غذا به مسیر هوایی)عادت غذایی غلط است باعث میشود کودک از غذا خوردن هیچ لذتی نبرد و جلوی حس استقلال طلبی او را میگیرد

?

1399/12/04 22:45

?‍ آب میوه دادن به نوزاد

?متخصصان کودک معمولا توصیه می کنند زمانی که کودک توانایی نوشیدن از لیوان را پیدا کرد دادن آبمیوه را آغاز کنید(حداقل 8_6ماهگی)

زیاده روی در دادن آبمیوه به نوزاد،با اشغال حجم معده او،می تواند باعث کاهش مصرف شیر نوزاد و یا غذای جامد او شود

آبمیوه به میزان اندک در لیوان نوزاد به او داده شود نه شیشه
دادن شیشه آبمیوه به نوزاد،و تماس طولانی دندان ها با قند موجود در میوه ها،میتواند موجب پوسیدگی دندان های او شود
?در مجموع افراط در دادن آبمیوه به نوزاد موجب چاق شدن یا سوء تغذیه آن شود

1399/12/04 23:10

‍ دندان شیری

راههایی برای جبران کاهش وزن کودک هنگام دندان در آوردن??

?مصرف آب کافي
با از دست دادن اشتها، کودک دچار کمبود آب مي شود. بنابراين تا حد امکان ميزان مصرف آب را به کودک افزايش دهيد.

?نوشيدني هايي با کالري بالا
خوراندن نوشيدني ها و غذاهاي داراي کالري زياد به مقدار کم به نوزاد بي قرار باعث مي شود تا او گرسنه نماند.

?غذاي سرد
ماست يا ميوه سرد، مي تواند ناراحتي دندان درآوردن را کاهش دهد. ماست يا ميوه را در يخچال قرار دهيد تا خنک شود.

?غذاي نرم
غذاهاي نرم را که به راحتي جويده مي شود به کودک بدهيد و قبل از اين که به او غذا بدهيد، پلاستيک مخصوص دندان درآوردن به او بدهيد تا با فشردن آن از درد دندان خود بکاهد
????????

1399/12/04 23:17