خانوم ها و مادران با انگیزه

10 عضو

بلاگ ساخته شد.

چگونه در خود انگیزه ایجاد کنیم؛ راه‌هایی که شما را به هدف می‌رساند
انگیزه مجموعه‌ای از خیلی چیزهاست. شاید نوعی ترس، شاید هم نوعی میل شدید باشد. هر چیزی که یک موجود زنده را وادار به حرکت کند، نامش را می‌توانید انگیزه بگذارید. اما انگیزه اولین عنصر تشکیل‌دهنده‌ی رفتار در ما آدم‌هاست، وقتی می‌پرسیم فلان شخص چرا فلان کار را انجام داد؟ دنبال انگیزه‌ی او از رفتارش هستیم. انگیزه وادارمان می‌کند کاری را که واقعا دوست داریم انجام دهیم یا به هدفی که واقعا داریم برسیم، انگار کسی توی سرمان روی یک صندلی ننویی شیک نشسته است پایش را روی پایش انداخته، مقتدرانه تاب می‌خورد و هی می‌گوید: «فکر می‌کنم می‌تونی..»، « حتما هنوز می‌تونی…»، « مطمئنم انجامش میدی…» اما این مهم است که بفهمیم چگونه در خود انگیزه ایجاد کنیم و به هدف برسیم.

در این نوشته می‌خواهیم درباره‌ی سه گام مهمِ تمرکز، رشد اعتماد به نفس و ثابت قدم بودن که در ایجاد انگیزه مؤثر هستند، با شما صحبت کنیم. همراه ما باشید تا ببینیم چگونه باید در خودمان انگیزه ایجاد کنیم.

حتما بخوانید:چطور برای رسیدن به هدف با انگیزه بمانیم؟گام اول: متمرکز باشید1. موقعی که ترسیده‌اید، فکر نکنید

به این مورد کاملا توجه کنید! همه‌ی ما می‌دانیم که افکار منفی بد هستند؛ اما اغلب اوقات حواس‌مان نیست که داریم به آنها پروبال می‌دهیم. همیشه فکرمان مشغول چیزهایی است که نمی‌خواهیم، این جمله برای‌تان آشنا نیست؟! بله اتفاقا این بدترین چیزی است که همیشه هم اتفاق می‌افتد؛ دقیقا روی چیزی متمرکزیم که نمی‌خواهیم. البته این مسأله کاملا طبیعی است! اما ذهن ما از کجا باید بداند که ما به چیزی فکر می‌کنیم که نمی‌خواهیمش؟ پس باز هم به کار خودش ادامه می‌دهد و همان‌ها را به سمت خود می‌کشد؛ حتی اگر نخواهیم‌شان! از طرفی کدام‌تان کسی را می‌شناسید که برای چیزی که نمی‌خواهد تلاش کند؟ وقتی چیزی را نمی‌خواهید آیا برای رسیدن به آن تصمیم می‌گیرید؟! در نهایت تمام اینها دست به دست هم می‌دهد تا شما هیچ کاری نکنید.

پس ترس به چند دلیل مضر است؛ اول اینکه شما را بی‌انگیزه می‌کند، هدف منفی چیزی نیست که شما برایش تلاش کنید. نکته‌ی بعدی این است که افکار منفی که از ترس می‌آیند، خسته‌کننده و طاقت‌فرسا هستند. «ترس» انرژی شما را کم می‌کند و در حالت نگرانی مداوم نگه‌تان می‌دارد و وقتی خسته و نگران باشید، بی‌انگیزه می‌شوید.

2. هدف خود را مشخص کنید و برایش برنامه بریزید

برنامه ریزی یکی از اصول فراموش‌نشدنی کار است. خوب فرض می‌کنیم

1400/02/13 11:23

که شما افکار مثبتی دارید. اما همان‌طور که گفتیم چون ذهن‌مان تشخیص
نمی‌دهد ما مثبت فکر می‌کنیم یا منفی و فقط کلمات و احساسات مربوط به آنها را دریافت می‌کند، باید بدانیم چگونه و درباره‌ی به چه موضوعاتی فکر کنیم. مثلا به جای آنکه فکر کنید «نمی‌خوام دربه‌در و فقیر باشم»، «نمی‌خوام تمام عمرم موجود بیچاره‌ای باشم» باید فکر کنید «می‌خوام امنیت مالی داشته باشم». ساده است؛ چون اولی پر از کلمات منفی است و دومی یک کلمه‌ی مثبت و مهم دارد. چه عالی! خوب حالا چه برنامه‌ای برای رسیدن به امنیت مالی دارید؟

البته این فقط یک مثال بود. نکته‌ی مهم این است که برای این هدف یا هر هدف دیگری باید چند نمونه برنامه‌ی کارامد داشته باشید. می‌دانم این یکی از سخت‌ترین کارهای دنیاست اما برای رسیدن به هدف‌تان باید بین تمام موارد هماهنگی ایجاد کنید و انجام‌شان دهید. اکر واقعا این هدف مد نظر شماست، باید اول ببینید دقیقا چه می‌خواهید و چه برنامه‌ای برای تحققش دارید، اگر واقعا بخواهید راهش را هم پیدا می‌کنید. مگر اینکه نخواهید هدفی داشته باشید که از آن انگیزه‌ای به وجود بیاید. من که فکر نمی‌کنم این را بخواهید!

3. یک هدف داشته باشید

شلوغش نکنید! به قول قدیمی‌ها پله‌ها را یکی‌یکی بالا بروید. اگر یک لیست بلندبالا از اهداف‌ داشته باشید، تنها اتفاقی که می‌افتد این است: استرس می‌گیرید، بی‌خیال همه‌شان می‌شوید، دچار رفتار اجتنابی می‌شوید و رسیدن به هدف را به بعد موکول می‌کنید. اما اگر قدم به قدم و یکی یکی به اهداف‌تان فکر کنید شدنی‌تر خواهند بود. می‌توانید روی یکی تمرکز کنید، به آن برسید و سراغ بعدی بروید. سود خود را کم کنید اما مطمئن باشید سوخت و سوزی در کار نخواهد بود.

اگر نتوانید روی یک هدف خاص تمرکز کنید، نمی‌توانید روی خودتان متمرکز شوید پس انگیزه‌ای در کار نخواهد بود. اهداف‌تان را به اهداف کوچک‌تر و کوتاه‌مدت تقسیم کنید تا امکان رسیدن به آنها بیشتر شود. سعی کنید یک برنامه بریزید و کم‌کم به هدف‌تان نزدیک شوید.

4. خودتان را سرگرم کنید

ممکن است شما خیلی وقت‌ها کارهایی انجام داده باشید و از انجام آنها ناراضی باشید. اشکالی ندارد، گذشته دیگر گذشته است. لزومی ندارد مدام خودتان را شماتت کنید. دست از سر خودتان بردارید. اگر موفق شوید این کار را بکنید، می‌توانید تجربیات بدتان را هم مثل افکار منفی رها کنید. سعی کنید برای خودتان سرگرمی‌های تازه به‌وجود بیاورید و به همه چیز با دید منطقی نگاه کنید، آن‌ وقت چیزهای بد هم مثل بقیه‌ی چیزها می‌گذرند و

1400/02/13 11:23

آن‌قدرها آزارتان نمی‌دهند.

خواستن توانستن است. از دویدن بدتان می‌آید؟
مشکلی نیست برای وزن کم کردن، کیک بوکسینگ را امتحان کنید؛ تازه هیجان‌انگیزتر هم هست. نویسنده‌ی بدی هستید؟ (این یکی را با خودم هستم) موضوع نوشتن‌تان را عوض کنید. نمی‌توانید با ذخیره کردن پول، ضریب امنیت مالی‌تان را بالا ببرید؟ نوع زندگی و محیط اطراف‌تان را تغییر دهید. اگر محیط اطراف‌ هر فرد آن‌قدر انعطاف‌پذیر است، پس انگیزه‌تان را هم می‌توانید تغییر دهید.
5. درباره‌ی انگیزه‌تان مطالعه کنید

شاید کمی احمقانه به نظر برسد! چطور می‌شود درباره‌ی انگیزه‌ و چیزی که در ذهن‌مان است، مطالعه کنیم؟ اما به هرحال این امر شدنی‌ است.

یکی از راه‌های مطالعه درباره‌ی انگیزه‌تان، شنیدن داستان‌های موفقیت دیگران است که مغز شما را وادار به تفکر می‌کند. البته ممکن است فکر کنید مثلا خواندن داستان کسی که موفق شده است 30 کیلو وزن کم کند، شما را مأیوس می‌کند و حس کنید آدم بی‌عرضه‌ای هستید که نتوانسته‌اید حتی 5 کیلو وزن کم کنید؛ اما اگر حتی فرض کنیم این حرف‌تان درست باشد، باید احساسات منفی را از خودتان دور کنید و عزم‌تان را جزم کنید. می‌توانید حتی از همین افراد کمک بگیرید. اتفاقا همین‌طور داستان‌ها می‌تواند برای پیشرفت ترغیب‌تان کند و از بی‌تفاوتی نجات‌تان دهند. پس هم‌کلاسی‌های دوره‌ی دبیرستان‌تان را در فیس‌بوک بی‌خیال شوید و به انجام امور مفید بپردازید.

6. به خودتان جایزه بدهید
بیایید صادق باشیم؛ اینکه سریع‌تر به نتیجه برسیم واقعا کافی نیست. سال‌ها طول می‌کشد تا از یک کسب‌وکار پول خوب به‌دست آورید. ماه‌ها طول می‌کشد تا به وزن دلخواه‌تان برسید و ممکن است خیلی طول بکشد تا واقعا به احساس خوشحالی در زندگی‌مان برسیم. اما چیزی که درباره‌اش حرف می‌زنیم، احساس رضایت و خشنودی فوری است. پس می‌توانیم این راهکار را استفاده کنیم: حالا که زندگی فورا چیزی را به ما نمی‌دهد تا خوشحال‌مان کند، پس خودمان به خودمان پاداش بدهیم.

حتما نباید فقط وقتی به هدف بزرگی می‌رسید به خودتان پاداش بدهید (حواس‌تان باشد جایزه مبهوت‌تان نکند، در هر صورت باید تا آخرش بروید) نقاط هدف تعیین کنید و به هرکدام که رسیدید به خودتان جایزه بدهید. 2 کیلو وزن کم کردید؟ عالیه! به خودتان یک جایزه بدهید، این به شما انگیزه می‌دهد چند کیلوی دیگر هم کم کنید. در امتحان بهترین رتبه را به‌دست آوردید؟ خیلی خوب است! خودتان را به یک شام عالی دعوت کنید. نیمه‌ی اول کتاب‌تان را تمام کرده‌اید؟ شگفت‌انگیز است!

1400/02/13 11:23

جایزه‌اش این است که بیرون بروید و خرید کنید.

گام دوم: اعتماد به نفس‌تان را بالا ببرید1. نیمه‌ی پر لیوان را ببینید
مهم‌ترین چیزی که باید در این بخش به آن توجه کنید این است: بدانید چه چیزی ندارید و می‌خواهید به‌دستش بیاورید. واقع‌بین باشد و نواقص یا نداشته‌هایتان را بپذیرید. آن‌وقت است که می‌دانید چه می‌خواهید و می‌توانید به‌ آنها فکر کنید. قبول دارم که این می‌تواند آغاز یک موج منفی باشد، خب بالاخره یاد نداشته‌هایتان می‌افتید! منم همین‌طور هستم! ممکن است شروع کنید به دلسوزی کردن برای خودتان، بی‌علاقه شوید، انگیزه‌تان را از دست بدهید و دیگر سمت چیزی نروید. اما چاره‌ای نیست البته راه‌حلی دارد که الان می‌گویم؛ درباره‌ی چیزی که می‌خواهید فکر کنید، و فکر کنید برای چه چیزی واقعا از خدا ممنون هستید؟ اگر این‌طوری به همه‌چیز نگاه کنید دلسرد نمی‌شوید و بهتر دست‌گیرتان می‌شود چه چیزی برای‌تان مناسب‌تر است یا باید داشته باشیدش.

10 مورد از داشته‌هایتان و آنچه که دارید و برای‌شان سپاسگزارید، لیست کنید. این کار را هر روز انجام دهید (تازه، هر چقدر بیشتر فکر کنید می‌فهمید چیزهای بیشتری دارید) روی آنچه که دارید تمرکز کنید، هرچیزی که ساخته‌اید و خودتان به‌دست آورده‌اید. همه‌ی اینها به افزایش اعتماد به نفس شما کمک ‌می‌کند. اگر نگرش‌تان مثبت باشد با خودتان می‌گویید «من می‌تونم انجامش بدم». اگر به دستاوردهای گذشته‌تان نگاه کنید می‌بینید که واقعا می‌توانید. بنابراین انگیزه پیدا می‌کنید و رسیدن به هدف‌تان آسان‌تر می‌شود.

2. راهش را پیدا کنید
فرض کنیم شما می‌خواهید بازیگر شوید. عالیه‌! اما از کجا باید شروع کنید؟ نمی‌دانم می‌دانید یا نه، اما اولین چیزی که درباره‌ی «چطور به هدف رسیدن» به ذهن‌تان می‌رسد می‌تواند خیلی تهدیدآمیز باشد؛ چون ممکن است باعث شود کلاً انگیزه‌تان را از دست بدهید و دست از هدف‌تان بردارید! به همین سادگی رویاهایتان به یکباره با خاک یکسان می‌شود. در صورتی‌ که اگر بدانید چه مسیری را باید طی کنید، خیلی راحت‌تر می‌توانید یک پله بالاتر بپرید.

هرچه منبع دم دست‌تان است، بررسی کنید. حالا که تکنولوژی در اختیار همه هست باید جهان زیر انگشتان‌تان باشد. به این ترتیب دیگر بهانه‌ای ندارید. از دوستان‌تان و آشنایان‌تان بپرسید، حتی می‌توانید از هرکسی که این راه را قبلا رفته، کمک بگیرید. اگر از تمام چیزی که می‌خواهید تا شما را به هدف‌تان برساند سر در بیاورید، می‌توانید به اندازه‌ی یک متخصص به خودتان

1400/02/13 11:23

مطمئن باشید. «دانش» ذهن شما را آرام می‌کند و نگرانی را از شما دور می‌کند. اگر بدانید مسیرتان چیست و چگونه باید آن را طی کنید، افکار منفی دور می‌شوند، اعتماد به نفس‌تان بالا می‌رود و نگرشی تازه پیدا خواهید کرد.
3. دور و ورتان را از چیزهای مثبت پُر کنید

جهان پر از چیزهایی است که ساز مخالف می‌زنند. ممکن است بلافاصله بعد از اینکه از ذهن‌تان بگذرد: «فردا یه نفس راحت می‌کشم»، یک نفر پیدا شود و سر 50 هزار تومان شرط ببندد که نمی‌توانید! پس بهتر است از چنین افرادی فاصله بگیرید. این افراد عموما اشخاص بیچاره‌ و درمانده‌ای هستند که سزاوار توجه نیستند. قبول دارم که این افراد ممکن است گاهی البته خیلی، خیلی، خیلی کم بتوانند مفید باشند. حالا به شما می‌گویم چطور؟! اگر فرضاً آن‌قدر تنها باشید که اجازه بدهید چنین فردی کنارتان بماند او سعی می‌کند شما را هم در آتش یأس یا حسادت خودش بسوزاند و چون فکر می‌کند شما نمی‌توانید او را رها کنید، به کارش ادامه می‌دهد. مقاومت او باعث می‌شود شما بخواهید توانایی‌تان را به طرف ثابت کنید. این میزان آدرنالین شما را بالا می‌برد و عزم و اراده‌ای که شما لازم دارید را به شما می‌دهد. و در هر صورت، خودتان را به خودتان و او ثابت می‌کنید. حالا می‌توانید حتی از او متشکر هم باشید. او سبب خیر شده است و ناخواسته به شما انگیزه داد و کمک‌تان کرد! دوستش داشته باشید!

4. از کم شروع کنید

هیچ راهی برای اینکه هدفی مثل «معروف شدن» یا «30 کیلو وزن کم کردن» یا حتی «مهارت در ساز زدن» به راحتی اتفاق بیفتد، وجود ندارد. قبول دارم که مثال‌های اغراق‌آمیزی زدم، اما می‌خواهم شما را متوجه چیزی کنم: داشتن هدفی که امکان تحققش کم است، فقط شما را متوقف می‌کند.

به جای معروف شدن، از دست دادن وزن زیاد و یادگرفتن یک ساز سخت، کمی کوتاه بیایید مثلا یک کانال موفق در یوتیوب برای خودتان بسازید. 5 کیلو وزن کم کنید و برای شروع فقط یاد بگیرید یک آهنگ با هر سازی که دوست دارید بنوازید. همه‌ی این کارها در جهت همان اهداف بزرگ شما هستند اما فرق‌شان این است که شدنی‌تر هستند.

اگر لیستی از اهداف یا کارها دارید به نفع‌تان است که از کوچک‌ترین‌شان شروع کنید وقتی آن را به نتیجه برسانید، انگیزه‌ی لازم برای کار بعدی خود به خود ایجاد شده است. دستاورد واقعی مثل این می‌ماند که نصف راه را رفته باشید.

5. تجسم کنید

هر روز چند دقیقه بنشینید و تجسم کنید که هدف‌تان را به‌دست آورده‌اید. تمام مراحل را تجسم کنید؛ اهداف‌تان، نحوه‌ی انجام دادن‌شان، دستیابی به آنها و هر چیز

1400/02/13 11:23

خوب دیگری که به آنها مربوط است. حسی که دارید شبیه چیست؟ بعد از چند دقیقه بلند شوید. چه حسی دارید؟

از تمام حواس‌تان کمک بگیرید. چه مزه‌ای و چه بویی حس می‌کنید؟ چه صدایی می‌شنوید؟ چه چیزهایی می‌بینید؟ چه چیز زندگی
را بعد از رسیدن به هدف‌تان دوست دارید؟ کدام صفت‌ها برای توصیف این زندگی مناسب هستند؟ کار کردن روی کدام موارد و جزئیات، هدف‌تان را شفاف‌تر و دست‌یافتنی‌تر می‌کند؟ کجا هستید؟ در چه مرحله‌ای؟ چه می‌کنید؟ چه لباسی تن‌تان است؟ چطور به نظر می‌رسید؟ چه کسی کنارتان است؟ تمام اینها را تصور کنید و در ذهن‌تان لمس‌شان کنید. حالا چه حسی دارید؟ انگیزه یعنی همین!

گام سوم: به راه‌تان ادامه بدهید1. هیجان‌تان را حفظ کنید

خیلی وقت‌ها قبل از اینکه به چیزی برسیم، جذابیت خودش را از دست می‌دهد. حتی اگر روی هدفی کار کردید و برایش وقت و انرژی گذاشتید، باز هم این ریسک وجود دارد که خیلی زود خسته شوید. پس نباید بگذارید چنین اتفاقی بیفتد. در همه‌حال باید به اندازه‌‌ی کافی برای هدف‌تان جذابیت ایجاد کنید.

با توجه به توانایی‌هایتان، مفاهیم تازه‌ای از اهداف‌تان را تجربه کنید. اگر هدف‌تان وزن کم کردن است، یک عادت غذایی سالم تازه انتخاب کنید و اگر می‌خواهید پول بیشتری به‌دست آورید، سعی کنید به دنبال یک استراتژی کسب‌وکار جدید و یک سیستم بودجه‌ی متفاوت باشید.

اطراف‌تان را از تصاویری که دوست دارید، پرکنید. اگر تصاویر جذابی از اهداف‌تان جلوی چشم‌تان باشد، انگیزه‌تان بالا می‌‌رود. تصویر پس‌زمینه‌ی لپ‌تاپ‌تان را همان چیزی که دوست دارید بگذارید تا به شما انگیزه بدهد. برای خودتان این‌طرف و آن‌طرف در جاهای غیرمنتظره یادداشت‌های کوچک بگذارید. به خودتان یادآوری کنید «آره من انجامش میدم.. من به‌دستش میارم». این تمام چیزی است که قطعا هیجان‌زده‌تان می‌کند.

2. مدام طرح خود را اصلاح کنید

شما برای شروع یک هدف دارید و می‌دانید چگونه به آن برسید. اما وقتی اجرای طرح‌تان را آغاز می‌کنید کمی که جلوتر بروید، ممکن است به مواردی برسید که عملا بی‌فایده هستند یا حداقل ارزش وقت گذاشتن ندارند. می‌توانید همین وقت را برای تجزیه و تحلیل بگذارید و طرحی ارائه کنید که با سرعت بیشتری جلو برود.

لیستی از تمام فعالیت‌هایی که باید انجام دهید، تهیه کنید. ببینید کدام‌شان در حال حاضر بازده‌ی بالاتری دارند؟ کدام‌یک واقعا مهم هستند و نمی‌توان حذف‌شان کرد؟ وقتی مشخص شد بهترین‌ها کدام هستند و کدام‌ها خیلی مهم نیستند، تمرکز، وقت و انرژی‌تان را روی کارهای

1400/02/13 11:23

سودمند‌تر می‌گذارید به این ترتیب وقت‌تان هدر نمی‌رود و بازده‌ی بیشتری هم خواهید داشت. حالا به جای اینکه استرس بگیرید، همه‌چیز تحت کنترل‌تان است و انگیزه دارید که ادامه بدهید.

3. جلوی چشم باشید

صبح دوشنبه است و
تصمیم گرفته‌اید قهوه خوردن را ترک کنید. فکر بدی نیست! شما ساعت 7:30 این تصمیم را می‌گیرید و باید ساعت 9 هم در دفترتان برای یک جلسه‌ی کاری حاضر شوید. قبل از جلسه، آبدارچی برای همه قهوه‌ی گرم و خوشمزه می‌آورد. اما کسی نمی‌داند که شما در حال ترک کافئین هستید. باید چه کار کنید؟ به همه‌ی همکاران‌تان بگویید!

اینکه به همه اعلام کنید: «آهای! من میخوام این کار رو انجام بدم»، باعث می‌شود به خاطر حفظ آبرو و غرور خودتان هم که شده، خودتان را ملزم به انجام تصمیم‌تان کنید. امیدوارم همیشه طوری رفتار نکرده باشید و چیزی فراتر از خودتان، برای دیگران نساخته باشید که شکست خوردن خیلی برای‌تان سخت‌تر شود. از طرفی اگر همکاران‌تان بدانند که قهوه را ترک کرده‌اید، حتما لیوان‌تان را جایی پنهان خواهند کرد؛ در هر صورت این هم یک نوع کمک است!

حتما شما هم زمان زیادی را با اینترنت می‌گذرانید و در فضای مجازی بیشتر با مردم ارتباط دارید تا در زندگی واقعی! ناراحت‌کننده است اما متأسفانه اکثر ما همین‌طور هستیم! تصمیمات‌تان را در فضای مجازی اعلام کنید شاید این بار شما الهام‌بخش شخص دیگری باشید و انگیزه ایجاد کنید.

4. از کاه، کوه نسازید

تا به‌حال چند بار به این جمله برخورده‌اید: «اجازه ندهید موانع شما را زمین بزنند»؟ موانع وجود دارند و نمی‌توان از آنها فرار کرد! حتی موفق‌ترین افراد هم به موانع زیادی برخورد کرده‌اند. چون موفقیت بدون موانع بی‌مفهوم است؛ آنها حتما از موانع بیشتری هم عبور کرده‌اند. ادیسون کم شکست خورد؟! به یاد بیاورید او 10000 راه پیدا کرد که هیچ کدام‌شان جواب نداد!

آسان‌ترین راه عقب‌نشینی و پاک کردن صورت مسئله است. خوب نمی‌توانید! زور که نیست! فقط یادتان باشد، وقتی عقب‌نشینی می‌کنید، اعتراف کرده‌اید که نمی‌توانید. پس 15 دقیقه به خودتان زمان بدهید و از کارکردن فاصله بگیرید. فردا هم روز خداست. شکست امروز هیچ ربطی به فردا ندارد، فردا روز دیگری است با تلاش‌ها و امیدها و انگیزه‌های دیگر.

5. دوستان همفکرتان را برای حمایت از خودتان مطلع کنید

باید اعتراف کنم کارهای کمی در این دنیا وجود دارد که آدم بتواند به تنهایی از پس آنها برآید. اگر از کسانی‌ که واقعا درک‌تان می‌کنند کمک بگیرید، بار بزرگی از روی دوش‌تان برداشته می‌شود.

به این

1400/02/13 11:23

نکته توجه کنید روی خودتان کار کنید و این سپر دفاعی «کمک نگرفتن از دیگران» را کنار بگذارید. باور کنید این نه نشانه‌ی ضعف شماست، نه نشانه‌ی حماقت‌تان. کمک دادن یا کمک گرفتن عین انسانیت است! یک گروه حمایت‌کننده‌ی
درجه‌ی یک برای خودتان دست و پا کنید، کم‌ترین کمک‌شان این است که به شما انرژی خوبی می‌دهند. وقتی احساس کنید شکست خورده‌اید، نمی‌گذارند به قهقرا بروید، با منابعی که در اختیار دارند و با ایده‌هایشان یاری‌تان خواهند کرد و البته انگیزه‌ی لازم را پیش روی‌تان قرار می‌دهند. دوستان خوب، گروه‌های آنلاین و خلاصه یک شبکه‌ی انگیزشی مؤثر برای خودتان تشکیل دهید.

6. نمودار پیشرفت خود را ترسیم کنید

انسان‌ها به طور طبیعی تمایل به عینی کردن همه‌چیز دارند. می‌دانید چند نفر از هنر انتزاعی متنفرند؟ فهمیدنش احتمالا باید سخت باشد! پس اگر شما در این مسیر بهترین هستید، به‌دست آوردن همه‌چیز خیلی ممکن‌تر به نظر می‌رسد. به راه‌تان ادامه‌ دهید! می‌توانید بنشینید و ببینید چگونه این کار بزرگ را انجام می‌دهید. خوب دیگر چه می‌خواهید؟ این هم انگیزه!

یک دفترچه مخصوص این موضوع داشته باشید. وظایف و کارهایی را که باید هر روز انجام دهید (یا کارهایی که باید تکمیل شوند)، یادداشت کنید و مدام خودتان را چک کنید تا اگر به اهداف میانی یا اهداف کوچک‌تر رسیدید قابل تشخیص باشند و هرجا می‌روید دفترچه‌تان همراه‌تان باشد؛ این خودش نوعی یادآوری انگیزه است!

زندگی کوتاه است. امروز را آن‌طور که هست درک کنید و کارهایی را که می‌خواهید، انجام دهید. بجنبید و تنبلی نکنید! فردا هم کارهای دیگری برای انجام دادن وجود دارد

1400/02/13 11:23

بعد، هنگامی که به اندازه‌ی قبل احساساتی نیستید دوباره به بررسی مشکل بپردازید.

1400/02/13 11:58

شاید خیلی از ما واقعا ندانیم با این همه مشکلاتی که در زندگی داریم، چگونه مثبت فکر کنیم و از زندگی لذت ببریم. برخلاف تصور اکثر مردم، مثبت‌اندیشی و لذت بردن از زندگی ارتباط چندانی با عوامل محیطی و مادیات ندارد. شما تنها زمانی خوشبختی را احساس می‌کنید و از زندگی خود لذت می‌برید که بتوانید در هر شرایطی با دید مثبت به مسائل نگاه کنید. نگرش شما فقط و فقط به خودتان بستگی دارد و هیچ عامل دیگری نمی‌تواند شما را وادار کند بدبین باشید. در این نوشته با 100 تمرین مثبت اندیشی آشنا می‌شوید که در هر شرایطی می‌توانند مفید باشند.

حتما بخوانید:10 روش رایگان برای اینکه همین الان احساس خوشحالی کنید

بعضی وقت‌ها حتی بهترین داروها و مراقبت‌ها هم سلامت جسم و روان را تضمین نمی‌کنند. تمرینات مثبت‌اندیشی می‌توانند در راستای مبارزه با بیماری‌ها یا کنار آمدن با تغییرات بزرگ در زندگی بسیار سودمند باشند. در این نوشته 100 مورد از تمرینات مؤثر را آورده‌ایم که به شما کمک می‌کند افکار مخرب و منفی را به افکار شاد، فعال و مثبت تبدیل کنید.

موارد کلی1. هنگام صحبت تنها از واژه‌های مثبت استفاده کنید

اگر مدام به خودتان بگویید «نمی‌توانم»، خودتان را متقاعد می‌کنید که واقعا ناتوان هستید. به خودتان بگویید به خوبی از عهده‌ی کارها برمی‌آیید یا دست‌کم همه‌ی تلاش‌تان را می‌کنید.

2. افکار منفی را دور کنید

هنگامی که روحیه‌تان ضعیف است اجازه ندهید افکار و احساسات منفی آزارتان بدهند. حتی تنها برای چند ساعت در روز افکار منفی را از خودتان دور کنید و فقط روی جوانب مثبت زندگی‌تان تمرکز کنید.

3. از واژه‌هایی استفاده کنید که احساس قدرت و موفقیت را در شما بیدار می‌کنند

سعی کنید افکارتان را با واژه‌هایی بیان کنید که باعث می‌شوند احساس قدرت و شادی داشته باشید و حس کنید زندگی‌تان تحت کنترل خودتان است. سعی کنید به جای واژه‌هایی که به شما احساس شکست یا بی‌کفایتی می‌دهند، روی واژه‌های مثبت تمرکز کنید.

4. از جملات الهام‌ بخش و عبارات تأکیدی مثبت استفاده کنید

یکی از محبوب‌ترین تمرینات مثبت‌اندیشی، تکرار جملات تأکیدی مثبت است. یعنی در فواصل زمانی منظم عبارت مثبتی مانند «من لایق خوشبختی هستم» یا «من ارزش عشق ‌ورزیدن را دارم» را با خودتان تکرار کنید. باور داشتن به صحت این عبارات و یادآوری آنها به خودتان باعث می‌شود دید مثبت‌تری نسبت به زندگی داشته باشید.

5. افکارتان را هدایت کنید

روان‌شناسان از این روش زیاد استفاده می‌کنند. هنگامی که احساس ضعف یا اضطراب دارید

1400/02/13 12:15

این
کار به شما کمک می‌کند کنترل افکار خود را به دست بگیرید. به یک رؤیای خوشحال‌کننده فکر کنید، یک تصویر ذهنی مثبت بسازید یا به عوامل خارجی واکنش‌های مثبت نشان بدهید تا احساسات بد را تحت کنترل در بیاورید.

6. شک نکنید خودباوری و موفقیت به هم وابسته‌اند

هیچ چیز به اندازه‌ی اینکه «خودتان را باور کنید» به موفقیت‌تان تحقق نمی‌بخشد. اگر قرار است به چیزی شک کنید به افکار منفی و ضعف‌هایتان شک کنید و باور کنید در رسیدن به همه‌ی اهداف‌تان موفق خواهید بود.

حتما بخوانید:مثبت‌اندیش‌ها چگونه انرژی منفی را از خود دور می‌کنند؟7. اشتباهات گذشته را تجزیه و تحلیل کنید

مثبت فکر کردن به معنای انکار اشتباهات‌تان نیست. به جای این کار، برای فکر کردن به مسائلی که شما را به موقعیت کنونی‌تان کشانده است به خودتان کمی زمان بدهید تا در آینده از اشتباهات مشابه پرهیز کنید و دید مثبت‌تری نسبت به آینده داشته باشید.

8. به خودتان اعتماد کنید

بیشتر وقت‌ها زمانی که احساس ناامیدی و ناراحتی می‌کنیم، به جای اینکه بابت کارهایی که تاکنون درست انجام داده‌ایم به خودمان اعتماد کنیم، تنها روی مسائل منفی و اشتباهاتی که مرتکب شده‌ایم تمرکز می‌کنیم. حتی اگر بعضی کارها را خراب کرده‌اید، برای کارهایی که تا حالا به خوبی انجام داده‌اید به خودتان اعتماد کنید.

برای تهیه مجموعه صوتی «مثبت‌اندیشی و شادی» کلیک کنید

9. خودتان را ببخشید

اینکه مدام خودتان را بابت اشتباهات گذشته‌تان سرزنش کنید چیزی را تغییر نمی‌دهد. به خودتان بگویید که اشتباهات‌تان را بخشیده‌اید و سپس آنها را رها کنید.

10. از گذشته درس بگیرید

شما گذشته را پشت سر گذاشته‌اید، هر چقدر هم بد پیش رفته باشد، نمی‌توانید آن را تغییر بدهید. هرگاه احساس کردید درباره‌ی گذشته افکار منفی به سراغ‌تان آمده‌اند، آنها را با افکار مثبت درباره‌ی آینده جایگزین کنید.

11. به یاد داشته باشید اوضاع می‌توانست بدتر باشد

هرچقدر هم اوضاع خراب است فراموش نکنید شرایط می‌توانست بدتر باشد. بابت همه‌ی چیزهای خوبی که در زندگی دارید شکرگزار باشید، حتی اگر فکر می‌کنید جوانب منفی زندگی‌تان از جوانب مثبت آن بیشتر است.

12. به وضعیت کنونی‌تان به عنوان یک فرصت نگاه کنید

گاهی اوقات حتی مسائلی که در زندگی‌مان منفی به نظر می‌رسند به ما فرصت‌هایی برای قوی‌تر شدن اعطا می‌کنند و اگر در آن شرایط قرار نمی‌گرفتیم در برابر فشارها مقاوم نمی‌شدیم. شاید از دست دادن کارتان فرصتی باشد تا کسب‌وکار خودتان را راه‌اندازی کنید یا ادامه

1400/02/13 12:15

تحصیل
بدهید.

حتما بخوانید:چطور طرز فکرمان را برای غلبه بر چالش‌های زندگی تغییر دهیم13. برای تبدیل افکار منفی به مثبت، ایده بدهید

هرگاه فکر اینکه باید فلان کار را به شیوه‌ی دیگری انجام می‌دادید ذهن‌تان را مشغول کرد، سعی کنید افکارتان را تغییر بدهید و به جای آن در مورد کاری که انجام داده‌اید به خودتان اعتماد کنید. به یاد داشته باشید شما کامل و بدون نقص نیستید، می‌توانید دفعه‌ی بعد بهتر عمل کنید.

14. روی تخیل‌تان کار کنید

تجسم کردن کاری که می‌خواهید انجام بدهید یا شخصیتی که می‌خواهید داشته باشید برای رساندن شما به آن اهداف، محرک خوبی است و باعث می‌شود نسبت به مسیری که باید بپیمایید احساس مثبت‌تری داشته باشید.

15. به راه‌های عملی کردن رؤیاهایتان فکر کنید

طبیعتا قدم بعدی این است که فکر کنید چگونه می‌خواهید به جایگاهی که خودتان را در آن می‌بینید دست یابید. افکارتان صرفا با خیال‌پردازی به وقوع نمی‌پیوندند. پس برنامه‌ای بریزید تا با برداشتن قدم‌های کوچک در طول زمان به هدف‌تان برسید.

16. خودهیپنوتیزمی را تمرین کنید

خودهیپنوتیزمی حالتی از هوشیاری ایجاد می‌کند که ذهن در آن حالت تربیت‌پذیر است، یعنی در آن حالت پیشنهادهای مثبت را راحت‌تر می‌پذیرید. خودهیپنوتیزمی این امکان را برای شما فراهم می‌کند که در زندگی‌تان خوشحال‌تر، امیدوارتر و سالم‌تر باشید.

17. دلایلی را که نشان می‌دهند به خواسته‌هایتان می‌رسید، بنویسید

اگر به سختی باور می‌کنید ترفیعی را که مد نظر دارید خواهید گرفت یا کتاب‌تان منتشر خواهد شد، به جای تمرکز روی دلایلی که بدگمانی‌تان را تقویت می‌کنند، بنشینید و فهرستی از دلایلی را که نشان می‌دهند به خواسته‌تان خواهید رسید، تهیه کنید.

حتما بخوانید:14 کاری که افراد مثبت‌ اندیش انجام نمی‌دهنددر محل کار

محل کار معمولا محیط استرس‌زایی است، برای مقابله با استرس در محل کار، این ایده‌ها و روش‌ها را پیاده کنید تا بیشتر روی نیمه‌ی پر لیوان متمرکز شوید.

18. صحیح و مفید از خودتان انتقاد کنید

اینکه بی‌جا و ظالمانه از خودتان انتقاد کنید نه تنها ذره‌ای به پیشرفت‌تان کمک نمی‌کند بلکه روحیه‌تان را هم خراب می‌کند. برای یادگیری و پیشرفت به نحو مفید از خودتان انتقاد کنید.

19. موفقیت‌ را مجسم کنید

گاهی اوقات وقتی مجسم می‌کنید پروژه‌ای را با موفقیت به پایان رسانده‌اید یا ترفیعی را که می‌خواستید گرفته‌اید، تشویق می‌شوید و احساس بهتری نسبت به موقعیت فعلی‌تان خواهید داشت.

20. صاف بنشینید

مچاله شدن در صندلی‌

1400/02/13 12:15

باعث
نمی‌شود درباره‌ی مسئله‌ای که آزارتان می‌دهد احساس بهتری داشته باشید. اگر صاف روی صندلی بنشینید متوجه می‌شوید که بهتر می‌توانید فکر کنید.

21. تصاویر مثبت را در معرض دید قرار بدهید

میزتان را به مکان شادی‌بخش شخصی‌تان تبدیل کنید. با قرار دادن تصاویری که خوشحال‌تان می‌کنند یا اهداف‌تان را به شما یادآوری می‌کنند روی میزتان محیطی مثبت و آرام‌بخش بسازید.

22. آرامش‌تان را حفظ کنید و مانع اتفاقات نشوید

گاهی اوقات بهترین روش کنار آمدن با مشکلات این است که آرامش‌تان را حفظ کنید و اجازه بدهید اتفاقات مسیرشان را طی کنند. به یاد داشته باشید بیشتر وقت‌ها مشکلات بزرگ‌تر از اندازه‌ی واقعی‌شان به نظر می‌رسند، پس آرامش‌تان را حفظ کنید و زیاد استرس نداشته باشید.

حتما بخوانید:چگونه در مواجهه با مشکلات آرامش خود را حفظ کنیم23. از زاویه‌ی دیگری به مسائل نگاه کنید

سعی کنید با تغییر زاویه‌ی دیدتان الگوی تفکرتان را عوض کنید. این کار به شما کمک می‌کند در مواجهه با همکاران، رئیس‌ و افراد دیگر، اشتباهات‌تان را ببینید و علت ناراحتی دیگران را درک کنید.

24. افکارتان را ردیابی کنید

هر زمان متوجه شدید افکار منفی به ذهن‌تان راه یافته‌اند سعی کنید فورا به عقب برگردید. شاید الگویی بیابید و روش‌هایی پیدا کنید تا دیدگاه‌تان را نسبت به خودتان و شرایط منفی دگرگون کنید.

25. درجا نزنید

شاید در گذشته اشتباهی کرده باشید؛ اشتباه برای همه پیش می‌آید. روی اشتباهات‌تان درجا نزنید. با خودتان آشتی کنید و روی اهداف جدید تمرکز کنید.

26. بدترین منتقد خودتان نباشید

هیچ‌کس مثل شما نمی‌تواند احساسات آزاردهنده‌تان را بیدار کند. انتقادهای خشن را متوقف کنید و هنگامی که احساس می‌کنید در بدترین حالت‌تان هستید، درباره‌ی توانایی‌هایتان فکر کنید.

27. عاقلانه به مشکلات‌تان نگاه کنید

اینکه بعد از یک اشتباه کوچک در محل کار، خودتان را ببازید آسان است. سعی کنید قدمی به عقب برگردید و دوباره به موقعیت نگاه کنید. احتمالا متوجه می‌شوید آنچه که فکر می‌کردید مسئله‌ی بزرگی است، در واقع آن‌قدرها هم اهمیت نداشته باشد.

حتما بخوانید:چگونه مشکلات را حل کنیم28. خودتان را باور کنید

ترفیع می‌خواهید؟ حساب بانکی پر می‌خواهید؟ خودباوری کمک می‌کند به آنها برسید تا باورتان به وقوع بپیوندد.

29. از هم‌صحبتی با همکاران منفی‌نگر و غرغرو بپرهیزید

هیچ چیز به اندازه‌ی همکارانی که به همه چیز دید منفی دارند و از همه چیز شاکی هستند، روحیه‌ی مثبت را تخریب نمی‌کند. از صحبت کردن

1400/02/13 12:15

با
کسانی که می‌دانید تنها باعث می‌شوند احساس بدتری داشته باشید پرهیز کنید.

حتما بخوانید:با کسی که مدام غر می‌زند چگونه برخورد کنیم؟30. عمیقا باور کنید در کارتان بهترین هستید

اگر ترش‌رو هستید و مدام در کارتان دنبال شکست‌ها می‌گردید احتمال اینکه با این نگرش عملا عملکردتان را تضعیف کنید زیاد است. وقتی فکر می‌کنید در کارتان خوب هستید احتمال اینکه تلاش‌تان را به کار بگیرید و عملکرد خوبی نشان بدهید بسیار بیشتر است.

حتما بخوانید:چگونه بهترین باشیم؛ 17 کاری که شما را از معمولی بودن نجات می‌دهد31. دنبال فرصتی برای جبران شکست‌‌هایتان باشید

در هر شکست فرصتی برای بهبودی نهفته است. زمانی را برای فکر کردن به راه‌های تبدیل موانع پیش رویتان به مسیری برای پیشرفت در آینده‌ی کاری‌تان اختصاص بدهید.

حتما بخوانید:چطور شکست را به پیروزی تبدیل کنیم؟زندگی شخصی و خانوادگی

اگر می‌خواهید در برابر خودتان یا معضلات خانوادگی برخوردهای مثبت‌تان را حفظ کنید این شیوه‌های تفکر مثبت را امتحان کنید.

32. با افراد مثبت‌اندیش معاشرت کنید

 

مثبت‌اندیشی مسری است، پس اطراف‌تان را با دوستان و آشنایانی پر کنید که نیمه‌ی پر لیوان را می‌بینند.

حتما بخوانید:مثبت‌اندیش‌ها چگونه انرژی منفی را از خود دور می‌کنند؟33. از اینکه زندگی‌تان کسل‌کننده نیست، خوشحال باشید

اگر هیچ اتفاق خوب یا بدی برای‌تان نمی‌افتاد، زندگی‌تان کسل‌کننده می‌شد. هر پیشامدی را یک چالش در نظر بگیرید و راهی برای سرگرمی و علاقه‌مند کردن خودتان به زندگی پیدا کنید.

34. دید وسیعی داشته باشید

هزینه‌ی پارکینگ فکرتان را آزار می‌دهد؟ آیا هفته‌ی آینده باز هم این مسئله آزارتان می‌دهد؟ ماه آینده چطور؟ بیاموزید از مسائلی که واقعا اهمیت ندارند بگذرید.

35. گذشته و خاطرات بدتان را رها کنید

گذشته آینده را پیشگویی نمی‌کند پس چرا روی آن تمرکز کنیم؟ اگر احساس کردید در حال نشخوار کردن گذشته هستید آگاهانه تلاش کنید افکارتان را به مسیر دیگری هدایت کنید.

حتما بخوانید:چطور یک خاطره‌ بد را برای همیشه از ذهن‌ خود پاک کنیم؟36. از رفتارهای خوب دیگران انرژی بگیرید

آیا دوستی دارید که همیشه برای‌تان نقش ژلوفن داشته باشد و با رفتارهایش به شما آرامش خاصی بدهد؟ از آن دسته اطرافیان‌تان که رفتارهای مثبت دارند و می‌توانند کاری کنند تا نسبت به همه چیز در زندگی‌تان احساس بهتری داشته باشید دلگرمی بگیرید.

37. ذکر بگویید

مهم نیست چه ذکری را انتخاب می‌کنید. ذکرهایی را که دوست دارید با آنها زندگی کنید

1400/02/13 12:15

انتخاب
کنید و هر روز آنها را تکرار کنید. این کار هر روز به شما یادآوری می‌کند مثبت باشید و هر آنچه زندگی پیش رویتان قرار می‌دهد بپذیرید.

38. کسی را برای درددل کردن پیدا کنید

همین که بدانید تنها نیستید، التیام‌بخش است. احساسات منفی‌تان را با یک دوست، عضوی از خانواده یا حتی یک روانکاو حرفه‌ای در میان بگذارید. وقتی کسی را داشته باشید که بتوانید آزادانه با او صحبت کنید و بار حرف‌های ناگفته را از دوش‌تان بردارید، احساس بهتری خواهید داشت.

حتما بخوانید:با جالب‌ترین فواید دوستی برای سلامتی آشنا شوید39. محبت کنید

اگر می‌خواهید احساس بهتری داشته باشید برای کسی که به او اهمیت می‌دهید کار خوبی انجام بدهید. به این ترتیب به پاس خوب بودن‌تان احساس خوبی خواهید داشت و علاوه بر آن، روز فرد دیگری را هم می‌سازید.

40. از خودتان دلجویی کنید

یکی از راه‌هایی که می‌توانید مزایای زندگی کردن را به خودتان یادآوری کنید این است که از خودتان دلجویی کنید. با یک جعبه شکلات، یک متن یا یک بازی ویدئویی جدید به خودتان فرصتی برای استراحت بدهید.

41. نعمت‌هایی را که دارید، به خودتان یادآوری کنید

اگر خانواده‌ی خوب، دوستان خوب یا حتی فقط غذایی برای خوردن دارید، هر روز اینها را به خودتان یادآوری کنید، حتی اگر احساس می‌کنید نعمت‌های ناچیزی هستند.

42. شکرگزار باشید

باید برای نعمت‌های زیادی که به ما اعطا شده، شکرگزار باشیم. بابت آنچه زندگی‌تان را بهتر و شادتر ساخته است شکرگزار باشید تا انرژی مثبت بگیرید.

43. ویژگی‌های مثبت کسانی را که دوست‌شان دارید به آنها یادآوری کنید

اینکه باعث شوید فرد دیگری احساس خوبی نسبت به خودش داشته باشد، روابط‌تان را تقویت می‌کند و به شما بهانه‌ای می‌دهد تا به جای چیزهای منفی، روی افکار مثبت تمرکز کنید.

44. سرزنشگر نباشید

قبض آب پرداخت نشده است، حال می‌توانید عصبانی شوید و با همسر یا هم‌خانه‌تان دعوا کنید یا گذشت داشته باشید، برای حل مسئله قدمی بردارید و با یکدیگر کار کنید تا معضل را برطرف کنید.

45. بازیگوش باشید

هیچ چیز به اندازه‌ی بازیگوشی و بیرون کشیدن کودک درون‌تان روحیه‌ و افکارتان را تغییر نمی‌دهد.

حتما بخوانید:آیا برای موفقیت باید لذت زندگی کردن را فراموش کنیم؟آرامش و سرگرمی

وقت آزادتان را صرف احساسات منفی و اتفاقاتی که در گذشته افتاده‌اند نکنید. با کمک این نکته‌های کاربردی افکارتان را از منفی به مثبت تغییر بدهید.

46. کتاب الهام‌‌بخش بخوانید

اگر نمی‌توانید در زندگی خودتان انگیزه‌ای بیابید همین حالا سعی

1400/02/13 12:15

کنید با
خواندن کتاب، از زندگی شخص دیگری انگیزه بگیرید و روحیه‌تان را بالا ببرید.

حتما بخوانید:5 کتاب سترگ که به کور شدن بعد از خواندنشان می‌ارزند ـ قسمت اول47. فیلم کمدی مورد علاقه‌تان را ببینید

تماشای فیلم یا سکانس مورد علاقه‌تان برای تقویت روحیه‌، محرکی قوی و فوری است. پس از تماشای آن می‌خندید و هر آنچه حال‌تان را خراب کرده بود، فراموش می‌کنید.

48. لازم نیست همیشه در جریان اخبار باشید

اخبار معمولا پر از اطلاعات ناراحت‌کننده است. اگر حال خوبی ندارید امشب دنبال اخبار نباشید و به جای آن کار لذت‌بخشی انجام بدهید.

49. فعالیت فیزیکی داشته باشید

از فواید ورزش غافل نشوید. ورزش کردن هورمون‌هایی آزاد می‌کند که روحیه‌تان را تقویت می‌کنند. بدوید، بازی کنید یا فقط اطراف محله‌تان قدم بزنید تا نگرش‌تان بهتر شود.

50. موسیقی شاد گوش کنید

موسیقی روی روحیه تأثیر زیادی دارد. چه وقتی که در ماشین در حال رانندگی هستید و چه وقت‌هایی که در خانه هستید، با صدای بلند به موزیکی که با شنیدنش احساس خوشحالی می‌کنید گوش کنید.

حتما بخوانید:چگونه شاد زندگی کنیم؟51. رشته‌ی افکارتان را نظاره کنید

آیا هنگامی که می‌نشینید و فکر می‌کنید افکار منفی از ذهن‌تان رد می‌شوند؟ هنگامی که در حال استراحت هستید کاوش‌های ذهنی‌تان را مشاهده کنید و یاد بگیرید افکارتان را به سوی خاطرات شادتر سوق بدهید.

52. فعالیت‌هایی داشته باشید که با اهداف‌تان هم‌سو هستند

اگر در فکر کاهش وزن هستید آخر هفته را صرف پختن کلوچه نکنید، این کار شما را وسوسه می‌کند رژیم غذایی کم کالری‌تان را زیر پا بگذارید. در عوض پیاده‌روی کنید، با دوست‌تان تنیس بازی کنید، فعال باشید و انرژی‌تان را تخلیه کنید.

53. روی نفس کشیدن تمرکز کنید

هر گاه احساس کردید مشکلات‌تان بسیار سنگین هستند و نمی‌توانید با آنها کنار بیایید، سعی کنید تنها روی نفس کشیدن‌ خود تمرکز کنید. این کار شما را آرام می‌کند، برخی از نگرانی‌هایتان را برطرف می‌کند و این امکان را فراهم می‌کند تا عوامل مثبت زندگی‌تان را برجسته‌تر ببینید.

حتما بخوانید:6 تمرین تنفس برای آرامش در کمتر از 10 دقیقه54. به سرگرمی‌هایی که در زندگی دارید توجه کنید

شاید 40 ساعت در هفته را با نشستن پشت میز و کار سخت سپری کنید اما در عین حال حتما چیزهایی هم در زندگی‌تان دارید که سرگرم‌کننده و لذت‌بخش باشند، به آنها توجه کنید. هنگامی که روحیه‌ی خوبی ندارید زمانی را با فکر کردن به سرگرمی‌های تازه و هیجان‌انگیز بگذرانید.

حتما بخوانید:16 سرگرمی

1400/02/13 12:15

برای زندگی
باکیفیت‌تر55. دنیای اطراف‌تان را کاوش کنید

برای اینکه حواس‌تان از احساسات منفی پرت شود به طبع ماجراجویتان فرصت ابراز بدهید. به قسمت‌هایی از شهر بروید که تاکنون نرفته‌اید، گردشی یک‌روزه در کارخانه‌ی نزدیک محل سکونت‌تان داشته باشید یا با بازدید از مکان‌هایی که در آنها خاطره دارید، زمانی را برای زنده کردن خاطرات خوش صرف کنید.

56. هیجان‌زده باشید

حتی اگر شنبه باید یک میلیون کار آزاردهنده انجام بدهید، سعی کنید بهانه‌ای برای هیجان داشتن پیدا کنید. حتی یک بهانه‌ی کوچک می‌تواند تأثیر بزرگی روی احساس‌تان و شیوه‌ی گذراندن روزتان داشته باشد.

حتما بخوانید:جملات انگیزشی؛ 25 جمله‌ای که خواندن‌شان یک روز پرانرژی را برایتان رقم می‌زند57. بهانه‌ای برای خندیدن بیابید

اگر در طول روز مسئله‌ای برای خندیدن پیش نیامده است، به خاطره‌ای فکر کنید که همیشه شما را به خنده می‌اندازد. هنگامی که در حال خندیدن هستید منفی فکر کردن دشوار است.

58. در هنگام خشم و ناراحتی، بشمرید تا کاملا آرام شوید

برای همه‌ی ما پیش آمده است که به اندازه‌ای خشمگین، ناراحت و ناامید باشیم که احساس کنیم می‌خواهیم منفجر شویم. برای اینکه آسان‌تر آرام شوید سعی کنید با شمردن هر عدد، یکی از اجزای بدن‌تان را از خشم رها کنید. در آخر کاملا آرام می‌شوید و می‌توانید منطقی فکر کنید.

حتما بخوانید:راه‌هایی برای کنترل خشم؛ چطور نگذاریم خشم ما را کنترل کند59. زمانی را به مدیتیشن اختصاص بدهید

فواید مدیتیشن بسیار است، تقویت مثبت‌اندیشی یکی از آنهاست. مدیتیشن با پاک کردن ذهن‌تان و آرام کردن‌تان انبوهی از انرژی‌های منفی دردسرساز را خارج می‌کند.

60. به 100 کاری که از انجام دادن‌شان لذت می‌برید فکر کنید

احساس می‌کنید زندگی‌تان یک منجلاب بزرگ است؟ بنشینید و فهرستی از کارهایی که انجام‌دادن‌شان برای‌تان لذت‌بخش است تهیه کنید. حتی ممکن است با فکر کردن به لذت کارهای کوچکی مثل گرفتن دوش آب گرم یا قدم‌زدن در برف متوجه شوید زندگی‌تان روی هم رفته خیلی هم بد نیست.

61. چیزی خلق کنید

حالات منفی بیشتر اوقات احساس تمایل شدید به تخریب ایجاد می‌کنند. یکی از راه‌های مقابله با این احساس مخرب این است که به جای خراب کردن، خلق کنید. نقاشی یا طراحی کنید، پرده‌های جدید بدوزید، ماکت بسازید یا حتی پازل سر هم کنید.

62. خودتان را در یک محل شاد تصور کنید

تجسم ابزار قدرتمندی است که می‌توانید از آن استفاده کنید تا خودتان را از موقعیت‌هایی که در آنها احساس ناراحتی می‌کنید

1400/02/13 12:15

برهانید و لبخند
بزنید. تنها کافی است چشمان‌تان را ببندید و هر چیزی که بهترین احساس را به شما می‌دهد، تصور کنید.

مواجهه با چالش‌ها

همه مجبورند در زندگی‌شان هر از گاهی با چالش‌هایی مواجه شوند. این چالش‌ها ممکن است اهداف شخصیِ بزرگ یا اتفاقات پیش‌بینی نشده باشند. این نکته‌ها به شما کمک می‌کنند با لبخندی بر لب از پس چالش‌ها برآیید.

63. وانمود کنید به اهداف‌تان رسیده‌اید تا همین اتفاق بیفتد

یک راه کنار آمدن با چالش این است که در خودتان حس اعتمادبه‌نفس و خوشبختی به وجود بیاورید. این احساس در ابتدا ممکن است واقعی نباشد اما با گذر زمان واقعا احساس خوشبختی خواهید کرد و حتی شاید به هدف‌تان نزدیک‌تر شوید.

64. باور کنید که به زودی بهبود می‌یابید

کسانی که دچار بیماری می‌شوند ممکن است بترسند و ناامید شوند. داشتن این احساسات به بهبود شرایط کمکی نمی‌کند. روی بهبودی تمرکز کنید و هر لحظه را طوری زندگی کنید که انگار به زودی درمان می‌شوید.

65. بدانید موانع می‌خواهند شما را به چالش بکشند

در مسیر موفقیت گاهی با موانعی مواجه می‌شوید ولی باید درک کنید این موانع ضرورتا نباید موجب شوند از آنچه می‌خواهید انجام بدهید دست بکشید، شاید تنها به این خاطر وجود دارند که از چیزی که می‌خواهید مطمئن شوید.

66. خودتان را با وزنی که می‌خواهید داشته باشید تصور کنید

وزن کم کردن حتی برای مصمم‌ترین افراد چالش بزرگی است. خودتان را با وزن دلخواه‌تان تصور کنید. این کار برای نگه داشتن شما در مسیر موفقیت محرک خیلی خوبی است.

حتما بخوانید:کاهش وزن با 3 گام ساده اما معجزه‌آسا67. با قدم‌های کوچک شروع کنید

یک‌باره کار کردن روی یک هدف بزرگ ممکن است آزار دهنده و گاهی ناامید کننده باشد. برای هر کاری قدم به قدم پیش بروید و هدف نهایی‌تان را به قسمت‌های کوچک تقسیم کنید تا به آن دست یابید.

68.تسلیم نشوید

تسلیم شدن معمولا انتخاب راهی آسان برای خلاص شدن از یک موقعیت دشوار است. هر چقدر هم احساس‌تان منفی بود هرگز از دنبال کردن چیزی که واقعا می‌خواهید، دست نکشید. اگر الان تسلیم نشوید در آینده از خودتان تشکر خواهید کرد.

69. توقع نداشته باشید تغییر کردن آسان باشد

هیچ‌کس تاکنون نگفته است ایجاد تغییری بزرگ در زندگی‌تان آسان خواهد بود یا غلبه کردن بر موانع مثل آب خوردن است، اصلا قرار نیست این‌طور باشد. اجازه ندهید ناسازگاری‌ها باعث شوند اعتمادبه‌نفس‌تان را از دست بدهید و به راهکارهای منفی رو بیاورید.

70. نیمه‌ی پر لیوان را ببینید

در ناامیدی بسی امید است پس در هر موقعیتی

1400/02/13 12:15

امیدوار باشید.
هنگامی که غمگین و در محاصره‌ی مشکلات هستید، سعی کنید نیمه‌ی پر لیوان را بیابید و روی آن تمرکز کنید تا از آشفتگی خارج شوید.

حتما بخوانید:روش‌های درمان بدبینی؛ چطور عینک بدبینی خود را برداریم71. یادتان باشد هیچ شرایطی دائمی نیست

حتی اگر در حال کنار آمدن با اندوه از دست دادن یکی از عزیزان‌تان هستید، به یاد داشته باشید که با گذر زمان احساس بهتری خواهید داشت. شاید همیشه بابت این فقدان غمگین شوید اما با گذر زمان تحمل آن آسان‌تر خواهد شد. هر روز به خودتان یادآوری کنید شرایط بد زودگذر است.

72. عمیقا باور داشته باشید موفق خواهید شد

اگر برای موفقیت محرک بیشتری می‌خواهید ایمان داشته باشید که موفق خواهید بود. این طرز فکر اعتمادبه‌نفس و اطمینان خاطری را که برای ایجاد تغییر نیاز دارید به شما می‌دهد.

حتما بخوانید:9 نشانه‌‌ که می‌گویند شما آدم موفقی هستید، حتی اگر خودتان باور ندارید73. با تغییر روبه‌رو شوید

دنیا همواره در حال تغییر است بنابراین شما و اطرافیان‌تان هم به همان اندازه تغییر می‌کنید. با این تغییرات آشتی کنید و درک کنید تغییرات همیشه پایان خوشبختی نیستند، بلکه صرفا رویداد متفاوتی هستند.

74. برای پیشرفت، به یک اراده قوی نیاز دارید

چالش‌های زندگی هم می‌توانند شما را در هم بشکنند و باعث شوند به دنیا با عینک بدبینی بنگرید، هم می‌توانند قدرتی را که هیچ‌‌وقت از وجودش آگاه نبودید از درون‌تان بیرون بکشند و موجب رشدتان شوند. گزینه‌ی دوم را انتخاب کنید، هیچ‌وقت دیر نیست.

حتما بخوانید:تقویت اراده با 10 راهکار ساده اما سرسختانه75. با افکار منفی روبه‌رو شوید

گاهی اوقات بهترین راه برای کنار آمدن با مسائل منفی زندگی‌، این است که با آنها روبه‌رو شوید. رسیدن به یک نتیجه یا دست‌کم تلاش برای رسیدن به آن باعث می‌شود نسبت به هر موقعیتی احساس بهتری داشته باشید.

76. روی یافتن راه‌حل تمرکز کنید

در مشکلات غوطه‌ور نشوید. در عوض سعی کنید راه‌حلی برای مشکل پیدا کنید. در این صورت احساس خواهید کرد فعال هستید و زندگی‌تان را تحت کنترل دارید.

77. اجازه ندهید کمبودها شما را متوقف کنند

در مسیر رسیدن به هر هدفی با محدودیت‌هایی مواجه خواهید شد که شما را مجبور به عقب‌نشینی می‌کنند. اجازه ندهید این محدودیت‌ها شما را از رسیدن به هدف نهایی‌تان بازدارند.

78. خودتان را در مسیر درست نگه دارید

شاید در حال حاضر آسان باشد که ضعیف باشید و از مسیر رسیدن به هدفی که در پیش دارید خارج شوید. اجازه ندهید این ضعف بهترین موقعیت‌هایتان را از

1400/02/13 12:15

شما بگیرد زیرا در
غیر این صورت حتما پشیمان خواهید شد. برای خودتان یادآورهایی تنظیم کنید تا ذهنیت مثبت‌تان را حفظ کنید و طبق برنامه پیش بروید.

رویکردهای روزمره

اگر واقعا می‌خواهید دیدگاه‌تان را نسبت به زندگی تغییر بدهید سعی کنید این روش‌ها را پیاده کنید تا جهان‌بینی و نحوه‌ی کنار آمدن‌تان با مشکلات تغییر کند.

79. زیبایی‌ها را ببینید

وقت گذاشتن برای تماشای زیبایی‌هایی که شما را دربر گرفته‌اند، حتی هنگامی که در بدترین حالت روحی هستید فورا شما را از درون متحول می‌کند و روحیه‌تان را بالا می‌برد.

80. بدانید افکارتان رئیس شما نیستند

حواس‌تان باشد این شما هستید که تعیین می‌کنید به چه چیزی فکر کنید. با آگاهی از این واقعیت هرگاه افکار منفی به ذهن‌تان راه یافتند آنها را متوقف کنید.

حتما بخوانید:چطور بر افکار خود مسلط شویم؟81. زمانی را برای یافتن چیزی که واقعا می‌خواهید صرف کنید

هر گاه حس کردید بابت کارهایی که انجام نداده‌اید احساسات منفی دارید، زمانی را برای فکر کردن به اینکه واقعا چقدر آنها را می‌خواستید اختصاص بدهید. یافتن چیزی که واقعا به آن علاقه دارید، در تشخیص احساس‌های منفی و بی‌مورد از خواسته‌ی حقیقی‌تان به شما کمک می‌کند.

82. خوبی‌ها را ببینید

گاهی اوقات به قدری با بدی‌هایی که در مسیرمان قرار می‌گیرند درگیر می‌شویم که فراموش می‌کنیم بابت چیزهای خوب سپاسگزار باشیم. دقیقه‌ای بنشینید و درباره‌ی همه‌ی اتفاقات مثبتی که در طول روز برای‌تان افتاده است فکر کنید، حتی اتفاقات کوچک را هم از قلم نیندازید.

83. برای همه‌ی احتمالات هیجان داشته باشید

فردا هر اتفاقی ممکن است رخ بدهد. حتی میان بدترینِ آنها هم چیزهای بسیاری وجود دارند که به رشد و شکوفایی شما کمک می‌کنند. پس از آینده نترسید و برای اتفاقاتی که در انتظارتان است، هیجان داشته باشید.

84. ایمان داشته باشید که دنیا جای خوبی است

اگر هنگامی که به دنیا نگاه می‌کنید تنها تیرگی و بدشانسی ببینید، فایده‌ای نخواهد داشت. ایمان داشته باشید دنیا جای خوبی است تا خوبی‌ها راه‌شان را به زندگی‌تان پیدا کنند.

85. بهانه‌تراشی را متوقف کنید

هر *** همیشه میلیون‌ها بهانه برای انجام ندادن هر کار دارد، حتی اگر انجام آن کار او را خوشبخت‌تر کند. در مسیر خوشبختی‌تان مانع ایجاد نکنید و بهانه‌های فلج‌کننده را دور بیندازید.

86. نقش قربانی را بازی نکنید

اتفاقات بد هر از گاهی برای همه پیش می‌آیند. اینکه به خودتان ترحم کنید و بخواهید دلسوزی دیگران را جلب کنید، شرایط را بهتر

1400/02/13 12:15

نمی‌کند. خودتان را
جمع‌وجور کنید و برای داشتن آینده‌ای روشن‌تر تلاش کنید.

87. آینده‌تان را در دستان فرد دیگری قرار ندهید

تنها شما هستید که باید آینده‌تان را شکل بدهید، این را به یاد داشته باشید و کنترل رویدادهای زندگی‌تان را به دست بگیرید.

88. دقت کنید اهداف‌تان واقع‌بینانه باشند

طبیعتا اگر اهداف‌تان به اندازه‌ای بزرگ باشند که هر چقدر سخت کار کنید نتوانید به آنها برسید، ناامید خواهید شد. اهداف‌ کوچک‌تر یا واقع‌بینانه‌تر انتخاب کنید تا به جای اینکه هر روز احساس شکست داشته باشید، بتوانید پیروزی را تجربه کنید.

89. خوشبختی را انتخاب کنید

هر روز هنگامی که بیدار می‌شوید دو انتخاب دارید: خوشبخت یا بدبخت باشید. خوشبختی را انتخاب کنید تا زندگی بسیار لذت‌بخش‌تری داشته باشید.

90. باور کنید می‌توانید تغییر کنید

همه‌ی آدم‌ها برخی از ویژگی‌هایشان را نمی‌پسندند و این مسئله گاهی باعث می‌شود احساس بدی نسبت به خودشان داشته باشند. به محض اینکه باور کنید می‌توانید این ویژگی‌ها را تغییر بدهید راه‌هایی برای تغییر دادن‌شان خواهید یافت.

حتما بخوانید:تغییر شخصیت با 14 توصیه کمتر شنیده شده91. زودتر شروع کنید

می‌خواهید تغییر مثبتی در زندگی‌تان ایجاد کنید؟ همین حالا شروع کنید. پشت‌ گوش انداختن هر کار فرصت کافی برای بهانه آوردن در اختیارتان قرار می‌دهد پس در اولین فرصت ممکن شروع کنید.

92. باور کنید لیاقت چیزهای خوب را دارید

به شانس اعتقاد دارید؟ به نظرتان آیا شانس واقعا وجود دارد؟ اگر واقعا باور نداشته باشید در زندگی لیاقت چیزهای خوب را دارید، چیزهای خوب زیاد سر راه‌تان قرار نمی‌گیرند. باور کنید ارزش خوش‌شانسی را دارید تا خوش‌شانس باشید.

حتما بخوانید:چطور خوش‌شانس باشیم93. اجازه ندهید افکار منفی شما را کنترل کنند

منفی‌نگری مزاحم و آزاردهنده است، تا حدی که می‌تواند باعث شود کنترل همه‌ی جوانب زندگی‌تان را از دست بدهید و احساس خوشبختی نکنید. افکار منفی را متوقف کنید و کنترل احساسات‌تان را در دست بگیرید.

94. لبخند بزنید

گاهی اوقات تمام چیزی که برای داشتن حس خوب نیاز دارید یک لبخند است. تمرین کنید حتی زمانی که احساس خاصی ندارید صورت‌تان حالتی شاد داشته باشد.

95. کنترل تصمیمات‌تان را در دست بگیرید

حتی زمانی که احساس می‌کنید حق انتخاب ندارید شما هستید که تصمیم می‌گیرید زندگی‌تان چگونه پیش برود. کنترل تصمیمات‌تان را در دست بگیرید و تصمیم بگیرید خوشحال‌تر و مثبت‌تر باشید.

96. انرژی مثبت انتقال بدهید

بعضی از مردم عقیده

1400/02/13 12:15

❤من در رقابت با کسی نیستم
من مایل نیستم در بازی
برتر بودن از کسی شرکت کنم.
من فقط در تلاشم از کسی که دیروز بودم،بهتر باشم❤

1400/02/13 12:36

جنگجو ی موفق یک مرد متوسط است که تمرکز بالایی مانند یک اشعه لیزر دارد. “بروس لی”

1400/02/13 12:37

 پول در آوردن اغلب هزینه های زیادی دارد. “رالف والدو امرسون”

1400/02/13 12:37