152 عضو
همه چیز راجع به گوسفندان
گوسفند یکی از حیوانات حلال گوشتی می باشد که برای مصارف فراوانی توسط انسان ها پرورش داده می شود. این حیوان اساسآ در دسته ی حیوانات اهلی قرار می گیرد. دام داران زیادی در مناطق روستایی و نیز کوچ نشینان به پرورش این حیوان می پردازند. گوسفندان علاوه بر مصارف گوشتی که برای انسان دارند، می توانند در زمینه های دیگر از جمله شیر گوسفندان، پشم و پوست گوسفند برای انسان کارامد باشند و یک منبع اقتصادی برای کسب سرمایه محسوب شوند. این حیوان حتی در مراسمات مذهبی هم برای قربانی کردن مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو است که مراکز زیادی به فکر پرورش این حیوان افتاده اند. یکی از این مراکز خرید و فروش دام زنده در تهران به صورت آنلاین است. این مرکز عرضه کننده ی دام و گوسفند با قیمت روز گوساله ی زنده و نیز قیمت گوسفند زنده روز می باشد.
نقش گوسفند در زندگی انسانها
هم چنین فضولات این حیوان به عنوان کود حیوانی دارای خواص بسیاری برای باغ ها و زمین های زراعی می باشد. گوسفندان دارای سم هایی با دو انگشت هستند که بین انگشتان آن ها غددی قرار گرفته است. اغلب افراد گوسفندان نر را با شاخ های آنان می شناسند. در توضیح این باور باید گفت که گوسفندان دارای نژاد های مختلفی هستند که این نژاد ها دارای خصوصیات متفاوتی می باشند. گوسفندانی که از نژاد های مختلفی هستند دارای خصوصیات ظاهری متفاوتی می باشند و حتی خصوصیت های بدنی متفاوتی هم دارند. همه ی نژاد های گوسفندان دارای شاخ نیستند و بیشتر نژاد هایی از گوسفندانی که در مناطق کوهستانی زیست دارند دارای شاخ هایی به صورت خارج در بالای قسمت سر می باشند. در این میان نژاد های گوسفندی هم وجود دارند که فاقد شاخ هستند و ضایعه ی شاخ حتی در گوسفندان نر هم دیده نمی شود. این در حالی است که در برخی دیگر از نژاد ها حتی گوسفندان ماده هم دارای شاخ هستند.
انواع گوسفندها
گوسفندان اهلی
گوسفند اهلی
گوسفندان وحشی
گوسفند وحشی
شناختی کوتاه درباره گوسفندان وحشی:
در حالی که اکثر افراد گوسفندان را به حیوانات اهلی می شناسند که دارای رفتار آرامی هستند و خطری را برای انسان به وجود نخواهند آورد، باید گفت که هنوز هم نژاد هایی از گوسفندان وحشی در مناطق مختلف به خصوص مناطق کوهستانی به چشم می خورد. گوسفندان وحشی شباهت های زیادی به بز های وحشی کوهی دارند. یکی از معروف ترین نژاد های گوسفندان وحشی آرگالی می باشد که دارای قدی در حدود 4 فونت و شاخ هایی به هم پیچیده در اندازه ی 20 اینچ می باشد.
کاربرهای دیگر گوسفندان:
جالب است که بدانید
گوسفندان می توانند چربی ها و موادی را تولید کنند که به عنوان مواد خام بسیاری از صنعت ها هم چون لوازم های آرایشی و بهداشتی و حتی لوازم ورزشی استفاده می شود تا جایی که زه بسیاری از بدمینتون و تنیس های مرغوب و صابون ها و چسب ها و … از محصولات این به دست می آید.
چه نژادی برای پرورش مناسب تر است:
نژاد های متفاوت گوسفندان با توجه به توانایی ها و قابلیت های بدنی که دارند و قادر به هم زیستی با محیط زیست خود می باشند، در مناطق مختلفی پرورش داده می شوند. به طوری که برخی نژاد های گوسفندان را می توان در مناطق حتی خشک و گرمسیر که فاقد علوفه ی کافی و مراتع غنی هستند پرورش داد. برخی از گوسفندانی که در این گونه مناطق پرورش داده می شوند حتی قادر هستند که دمای بالا ی هوا تا حد چهل درجه و نیز سردی هوای ناشی از آب و هوای خشک را تا حد 30 درجه زیر صفر تحمل کنند.
گوسفندانی که در نژاد های متفاوت در مناطق مختلفی که دارای آب و هوا و زیست بوم متفاوتی هم هستند پرورش داده می شوند، در موارد خاصی می توانند برای انسان سود دهی داشته باشند. مثلآ برخی نژاد ها مانند مرینوس و یا رمبولین می توانند بیشترین میزان پشم و گوشت را نسبت به سایر نژاد ها تولید کنند و از این نظر می توانند بازدهی عالی برای انسان داشته باشند اما از نظر تولید شیر ضعیف هستند. پشم هایی که از چنین گوسفندانی به دست می آید به دلیل مرغوبیت بالا و نیز زیبایی زیادی که دارند در ساخت البسه ی گران قیمت و حتی بافت فرش های ارزشمند مورد استفاده قرار می گیرند. سایر نژاد های دیگر هم به همین ترتیب ممکن است در برخی از زمینه ها تولیدات عالی داشته و در دیگر زمینه ها ضعیف باشند.
دسته ها: شناخت بهتر گوسفندان
برچسب ها: پشم و پوست گوسفند، شیر گوسفندان، قیمت گوسفند زنده، میزان پشم و گوشت، نژاد های متفاوت گوسفندان، همه چیز راجع به گوسفندان
پریود در دوران شیردهی
اکثر مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند، تا سه ماه بعد از زایمان عادت ماهانه نمی شوند، ولی بعد از آن قاعده می شوند. البته مادران شیردهی هم وجود دارند که یک تا دو سال بعد از زایمان، عادت ماهیانه می شوند. طبق تحقیقات مشخص شده است که یک سری عوامل در شروع قاعدگی و پریود در دوران شیردهی موثرند.
طی قاعدگی و پریود در دوران شیردهی، خانم ها به واسطه از دست دادن مقدار قابل توجهی خون، انرژی خود را از دست می دهند. حال اگر خانمی هم به نوزاد خود شیر دهد و هم عادت ماهیانه در زمان شیردهی داشته باشد، انرژی از دست رفته او چند برابر می شود. بنابراین عادت ماهیانه نشدن در دوران شیردهی، مزیتی تلقی می شود. همچنین شیردهی مداوم مادر به نوزاد خود، یکی از راه های جلوگیری از بارداری محسوب می شود، اما یک سری شروط دارد.
نکته ای که مادران شیرده باید بدانند شناخت عواملی است که در بازگشت تخمک گذاری و به تبع آن شروع قاعدگی تاثیر می گذارد. همچنین مادر باید بداند که چه عواملی در عقب انداختن چرخه قاعدگی موثر می باشد.هر فردی با فرد دیگر متفاوت است (تفاوت های فردی) و این تفاوت ها در شروع عادت ماهیانه و پریود در دوران شیردهی پس از زایمان هم وجود دارد. اگرچه اکثر مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند، تا سه ماه بعد از زایمان عادت ماهانه نمی شوند، ولی بعد از آن قاعده می شوند.
البته مادران شیردهی هم وجود دارند که یک تا دو سال بعد از زایمان، عادت ماهیانه می شوند. طبق تحقیقات مشخص شده است که یک سری عوامل در شروع قاعدگی موثرند.
تغذیه نوزاد فقط با شیر مادر طی شش ماه اول زندگی
اگر مادر طی شش ماه اول زندگی، به صورت مداوم و پی در پی به نوزاد خود شیر بدهد و هیچ گونه ماده غذایی دیگری به او ندهد، می تواند تا حدی مطمئن باشد که این کار، تخمک گذاری را سرکوب می کند و شروع قاعدگی را عقب می اندازد.
تحقیقات نشان داده است که اگر بین وعده های شیردهی، موادغذایی دیگری به نوزاد داده شود، جایگزین چند وعده شیردهی می شود و فاصله بین وعده های شیر دهی را افزایش می دهد. در نتیجه سبب می شود که هورمون پرولاکتین کمتر ترشح شود.
هورمون پرولاکتین که از غده هیپوفیز ترشح می شود سبب ترشح شیر از سینه مادر می شود و از طرف دیگر این هورمون مانع تخمک گذاری می گردد. لذا ترشح کم هورمون پرولاکتین، احتمال تخمک گذاری را افزایش می دهد.ولی بعد از شش ماهگی، باید موادغذایی دیگری غیر از شیر مادر به کودک داد.
مکیدن سینه مادر
شاید به نظر اکثر افراد، مکیدن شیر مادر توسط نوزاد، فقط برای تغذیه نوزاد است و هیچ تاثیری بر
بدن مادر نخواهد داشت. اما این گونه نیست.اگر نوزاد سینه مادر را بمکد، این مکش سبب تحریک ترشح هورمون پرولاکتین می شود که این هورمون، تخمک گذاری و قاعدگی را عقب می اندازد.بنابراین توصیه می شود که مادران از دادن پستانک و شیشه شیر به نوزاد تا حد ممکن خودداری کنند و اکثر مواقع، تغذیه با شیر مادر و از طریق سینه مادر انجام بگیرد.
تغذیه نوزاد با شیشه شیر، زمان مکیدن نوزاد از سینه مادر را کاهش می دهد و سبب کاهش ترشح پرولاکتین می شود و احتمال تخمک گذاری را افزایش می دهد.
مادران شیردهی که احتمال دارد خیلی زود عادت ماهیانه شوند، دارای خصوصیات زیر می باشند:
- فرزند شیرخواری دارند که بیش از چهار ساعت پشت سر هم در طی روز و یا شش ساعت پشت سر هم در طی شب می خوابند و شیر مادر خود را نمی خورند.
- کودکشان از پستانک و یا از شیشه شیر استفاده کند.
- نوزاد شیرخوار علاوه بر شیر مادر، غذا های کمکی مصرف کند نظیر شیر خشک و... .
- نوزاد شیرخوار ساعات زیادی از مادر دور است، مثل مادران شاغل.
تذکر
- اگر می خواهید طی چند ماه پس از تولد فرزندتان، به صورت طبیعی از بارداری جلوگیری کنید، باید نوزادتان را فقط با شیر خودتان تغذیه کنید.
- فواصل منظم شیردهی را رعایت کنید و سر ساعت به نوزاد خود شیر دهید.
- رعایت برنامه منظم شیردهی، یکی از عوامل مهم در جلوگیری از بارداری به روش طبیعی می باشد.
هنگامی که قاعدگی در طی شیردهی شروع می شود
مادرانی که در طی دوران شیردهی عادت ماهانه می شوند (منظور شش ماهه اول شیرخوارگی می باشد)، از بی قراری های فرزند خود شکایت دارند. شاید علت این بیقراری، به افت موقتی مقدار شیر در شروع عادت ماهیانه مربوط باشد.
علاوه بر این، مادران در اوایل دوران عادت ماهیانه حساس و تحریک پذیر می شوند و همین امر سبب می شود آستانه تحمل آنها برای بیقرای های کودکشان پایین بیاید. علاوه بر این، مدتی طول می کشد تا عادت ماهیانه پس از زایمان منظم شود و همین بی نظمی در عادت ماهیانه، دلیل دیگری بر حساس شدن مادران در این دوره می باشد.
تذکر
مادران شیردهی که طی شش ماه اول بعد از زایمان، عادت ماهیانه می شوند، باید دقت لازم را در جلوگیری از بارداری داشته باشند.
- این افراد باید روش های جلوگیری از بارداری متناسب با شرایط خود را از پزشک بپرسند، زیرا بارداری در طی شش ماه پس از زایمان، صدمات جبران ناپذیری به سلامت مادر و جنین و نوزاد شیرخوار وارد می کند.
- از طرفی مادر هنوز توان از دست رفته خود در طی بارداری را بدست نیاورده است.
- از طرف دیگر نوزاد شیرخوار هم باید به محض باردار شدن مادر، از شیر او محروم
شود.
همچنین شرایط مناسب برای رشد جنین تازه نیز مهیا نمی باشد.
شروع زودهنگام عادت ماهیانه پس از زایمان، زمانی مضر می باشد که فواصل عادت ماهیانه منظم نیست و ممکن است مادر به گمان خود باردار نباشد و اصول جلوگیری از بارداری را رعایت نکند.
درخاستی☝
1397/11/10 15:06مصرف رازیانه در شیردهی، خواص و راههای مصرف
ممکن است شما هم جزو مادرانی باشید که شیر کمی دارید و خیلی ها رازیانه برای افزایش شیر مادر به شما پیشنهاد داده اند و حالا می خواهید اطلاعاتی در این زمینه به دست آورید.
شیر مادر دوره خاصی می باشد. همانطور که تغذیه دوران بارداری مهم می باشد، تغذیه دوران شیردهی هم از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. خیلی از مادرها از همان اول مشکلی با شیردهی خود ندارند، اما مادرانی هستند که به دلایل زیادی شیر آنها کم می باشد و این تجربه از مادی با مادر دیگر متفاوت می باشد. ممکن است شما هم جزو مادرانی باشید که شیر کمی دارید و خیلی ها رازیانه برای افزایش شیر مادر به شما پیشنهاد داده اند و حالا می خواهید اطلاعاتی در این زمینه به دست آورید. بله درست شنیدید رازیانه شیر مادر را افزایش میدهد. اما آیا عوارض جانبی هم دارد؟ اگر می خواهید هر گونه شک و تردیدی را در مورد مصرف رازیانه در دوران بارداری از خود دور کنید بهتر است مقاله امروز مارا تا آخر مطالعه کنید.

رازیانه چیست؟
رازیانه نوعی ادویه نسبتا معمول می باشد . اکثرا در پخت غذا مورد استفاده قرار می گیرد و دارای خواص درمانی بسیاری می باشد. این ادویه طعم شیرین همانند شیرین بیان دارد. یکی از اولیه ترین کاربردهای آن ، درمان اختلالات گوارشی بود. در رم ، رازیانه برای تقویت چشم و بینایی مورد استفاده قرار می گرفت.
چرا رازیانه شیر زنان شیرده را افزایش می دهد؟
قرن هاست رازیانه به عنوان روشی برای افزایش شیر زنان مورد استفاده قرار می گیرد. رازیانه دارای خواصی می باشد که مشابه استروژن عمل می کند. این هورمون به طور طبیعی به افزایش شیر مادر کمک می کند.
چگونه از رازیانه برای افزایش شیر مادر استفاده کنیم؟
روش سنتی استفاده از رازیانه
در اکثر شکل های کاربرد سنتی آن، دانه رازیانه داخل آب گرم گذاشته می شود و سپس به این آب کمی عسل اضافه می شود تا مزه شیرینی به دست اید و سپس مصرف می شود.
خشک شده یا به شکل کپسول
می توانید دانه های رازیانه را در خانه خشک کنید و به صورت خام بخورید. یا آنها را به شکل پودر درآورید و در یک لیوان آب گرم بریزید و بنوشید. می توانید شکل کپسول رازیانه را از داروخانه تهیه کنید.

به صورت یک گیاه استفاده کنید
می توانید قسمت هایی از این گیاه را به صورت خام یا پخته شده مصرف کنید. می توانید آن را به سوپ یا سالاد خود یا هر غذایی که دوست دارید اضافه کنید.
به صورت چای مصرف کنید
می توانید رازیانه را به صورت چای مصرف کنید. یک فنجان آب را بجوشانید و تقریبا یک تا سه قاشق غذاخوری دانه رازیانه له
شده را اضافه کنید. بگذارید بجوشد و ده دقیقه دم بکشد.
آیا رازیانه مزیت های دیگری هم دارد؟
علاوه بر زیاد کردن شیر مادر دارای دیگر خواص مفید نیز می باشد. رازیانه میل جنسی را هم افزایش می دهد. از هر گونه سوء هاضمه پیشگیری می کند.
عوارض جانبی رازیانه چیست؟
برخی از عوارض جانبی رازیانه به صورت زیر می باشد:
ممکن است موجب خواب آلودگی نوزاد شما شود
احتمالا متوجه شده اید که کودک شما خیلی زیاد می خوابد و همین موضوع شما را نگران کرده است. اگر احساس می کنید که کودک تان بیش از حد می خواهد برای مصرف رازیانه حتما با پزشک مشورت کنید.
می تواند سطوح قند خون را کاهش دهد
اگر مبتلا به دیابت هستید یا قبلا مبتلا به دیابت بوده اید، قبل از مصرف رازیانه حتما با پزشک خود مشورت کنید
درخاستی☝
1397/11/10 15:09چه چیزی موجب تپش قلب و تنگی نفس میشود؟
دریچه های قلب برای هدایت جریان خون در مسیر درست و جلوگیری از بازگشت آن اهمیت دارند. هنگامی که یک یا تعداد بیشتری از این دریچه ها دچار نقص می شوند، فشار بر عضله قلب افزایش می یابد.
تپش قلب و تنگی نفس ممکن است در برخی از شرایط پزشکی به همراه هم رخ دهند. این شرایط به طور معمول نیازمند توجه پزشکی فوری هستند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "نیو هلث ادوایزر"، تپش قلب می تواند به عنوان ضربان قلب قابل توجه و مشهود تعریف شود. افراد اغلب در تعریف این شرایط می گویند که قلبم در حال بیرون آمدن از سینه است. این نشانه هشداردهنده می تواند بی ضرر باشد.
از سوی دیگر، تنگی نفس به واسطه شرایط پزشکی مختلفی شکل می گیرد. درمان تا حد زیادی به دلایل نشانه ها بستگی دارد. در ادامه چند دلیل که در پس این دو نشانه قرار دارند، ارائه شده اند.
هنگامی که تپش قلب و تنگی نفس به همراه هم رخ می دهند دلایل احتمالی چنین شرایطی محدود هستند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بیماری عروق کرونر
این بیماری زمانی شکل می گیرد که یک پلاک در شریان های تغذیه کننده قلب تشکیل شود.این شرایط محدود شدن جریان خون به قلب را موجب می شود و این به معنای دریافت اکسیژن و مواد مغذی کمتر توسط عضله قلب است. از دیگر علائم شایع بیماری عروق کرونر قلب می توان به درد قفسه سینه (آنژین)، ضربان قلب سریع، حالت تهوع، و تعریق اشاره کرد. درد قفسه سینه ممکن است با خوردن یک وعده غذایی بزرگ، تجربه هیجان یا استرس یا قرار گرفتن در معرض آب و هوای سرد شکل بگیرد.
آریتمی
قلبی سالم و عادی با یک ریتم خاص کار می کند. اگر در این ریتم اختلالاتی وجود داشته باشند، باید به پزشک مراجعه کنید. از دیگر نشانه های آریتمی قلبی می توان به سرگیجه، غش کردن، خستگی، و احساس ناراحتی در سینه اشاره کرد.
نارسایی قلبی
این شرایط پزشکی به عنوان ناکارآمدی عملکرد قلب تعریف می شود. خون با سرعتی آهسته تر در سراسر بدن پمپ می شود. این شرایط به عوارض دیگری در اندام هایی که به میزان کافی اکسیژن و مواد مغذی دریافت نمی کنند، منجر می شود. نارسایی قلبی می تواند در واکنش به یک حمله قلبی یا دیگر بیماری های زمینه ای که فشار مضاعفی را بر قلب وارد می کنند، مانند دیابت، بیماری کلیوی یا فشار خون بالا شکل بگیرد. افزون بر تپش قلب و تنگی نفس، از دیگر علائم نارسایی قلبی می توان به سرفه ای که موجب تولید خلط سفید رنگ می شود، سرگیجه، حالت تهوع، درد قفسه سینه، خستگی شدید و افزایش وزن ناگهانی اشاره کرد.
فیبریلاسیون
دهلیزی
این بیماری یک نوع آریتمی قلبی است. فیبریلاسیون دهلیزی می تواند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد. از دیگر علائم آن می توان به کمبود انرژی، ناراحتی در ناحیه سینه، و سبکی سر اشاره کرد.
بیماری دریچه قلب
دریچه های قلب برای هدایت جریان خون در مسیر درست و جلوگیری از بازگشت آن اهمیت دارند. هنگامی که یک یا تعداد بیشتری از این دریچه ها دچار نقص می شوند، فشار بر عضله قلب افزایش می یابد. از دیگر علائم بیماری دریچه قلب می توان به سرگیجه و احساس فشار در سینه اشاره کرد. اگر این شرایط به نارسایی قلبی منجر شود، فرد ممکن است افزایش وزن ناگهانی به همراه تورم در نواحی قوزک پاها یا شکم را تجربه کند.
دلایل غیر قلبی تپش قلب و تنگی نفس
حملات هراس
اگر تپش قلب به همراه احساس اضطراب و استرس شکل می گیرد، احتمال تجربه یک حمله هراس وجود دارد. از دیگر نشانه های این شرایط می توان به تعریق بیش از حد، حال تهوع، و لرزش بدن اشاره کرد. این حملات زندگی فرد را در معرض تهدید قرار نمی دهند و در برخی موارد دریافت کمک روانی به همراه دارو می تواند در غلبه بر حملات هراس به شما کمک کند.
داروها
تپش قلب می تواند عارضه جانبی مصرف برخی داروها باشد، که از آن جمله می توان به داروهای مورد استفاده برای درمان آسم و اختلالات تیروئید اشاره کرد.
دلایل مرتبط با شرایط زنان
بارداری، یائسگی و قاعدگی ممکن است به واسطه نوسانات هورمونی موجب تپش قلب شوند. تپش قلب به طور معمول کوتاه مدت بوده و با ایجاد تعادل در سطوح هورمون متوقف می شود.
عوامل سبک زندگی ناسالم
برخی افراد متوجه شده اند که سطوح بالای استرس، سطوح بیش از حد کافئین، سیگار کشیدن، مصرف الکل یا مواد مخدر ممکن است زمینه ساز تپش قلب و تنگی نفس شوند.
شرایط پزشکی دیگر
تب بالا، فشار خون پایین، کم خونی، سطوح پایین قند خون یا پرکاری تیروئید می توانند به تپش قلب منجر شوند.
26 علت شایع درد زیر دل در زنان+روش درمان
بسیاری از افراد در بعضی مواقع در زندگی دل درد را تجربه می کنند،اما درد زیر دل در زنان شایع تر است. دلایل این درد در افراد مختلف متفاوت است، بنابراین درمان نیز متفاوت است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بسیاری از افراد در بعضی مواقع در زندگی دل درد را تجربه می کنند، اما درد زیر دل در زنان شایع تر است. دلایل این درد در افراد مختلف متفاوت است، بنابراین درمان نیز متفاوت است.
شکم منطقه ای است که شامل اندام های گوارشی است و محدود به استخوان لگن و دیافراگم می باشد. دل درد، از جمله درد زیر دل، معمولا یک واژه برای توصیف دردی است که از اندام های داخل حفره شکم ناشی می شود. این اندام ها شامل معده، روده کوچک، روده بزرگ، کبد، کیسه صفرا، طحال و لوزالمعده هستند. در زنان، پایین ترین قسمت شکم در واقع لگن است و شامل رحم، لوله های فالوپی و تخمدان ها می باشد.
گاهی اوقات تشخیص این که درد در ناحیه شکم است یا لگن سخت است. درد زیر دل می تواند برای یک زن ترسناک باشد، زیرا فکر می کنند سیستم تولید مثل آن ها در خطر است، اما همیشه اینطور نیست. شایعترین علت درد زیر دل در زنان، قاعدگی است.
- گاهی اوقات زیر دل درد می گیرد اما درد مربوط به اندام های داخل حفره شکم است. به عنوان مثال، ممکن است ریه ها یا کلیه ها مشکل پیدا کنند که می تواند باعث دل درد شود.
درد زیر دل در خانم ها: علائم و نشانه ها
درد زیر دل در زنان می تواند نشانه ای از بیمار های مختلف باشد. در برخی موارد، درد به سرعت از بین می رود، در حالی که در موارد دیگر نیاز به درمانی ساده میباشد. البته، شرایطی وجود دارد که علت دل درد کمی پیچیده تر است و ممکن است درمان بیشتر طول بکشد. در ادامه لیستی از علائم و علل درد زیر دل عنوان شده است.
1- دیورتیکولیت
یکی از شایعترین علل دل درد در قسمت سمت چپ پایین دیورتیکولیت است. دیورتیکولیت زمانی رخ می دهد که کیسه های کوچک به نام دیورتیکولا، که توسط نقاط ضعف در روده بزرگ ایجاد شده اند، ملتهب می شوند. این کیسه ها می توانند پاره شوند، متورم شوند و باعث عفونت شوند. سایر علائم دیورتیکولیت عبارتند از تب، تهوع و استفراغ. موارد شدید بیماری ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد.
2- گاز
وجود گاز در دستگاه گوارش شما طبیعی است و به طور کلی نتیجه بلع و هضم است. گاز تولید شده در دستگاه گوارشی باعث گشاده شدن آن و ناراحتی و درد می شود. گاز می تواند ناشی از بلعیدن هوا بیشتر از حد معمول، پرخوری و خوردن غذاهای تولیدکننده گاز باشد. گاز بیش از حد معمولا توسط آروغ و یا
باد شکم خارج می شود.
3- سوء هاضمه
یک سناریو که پس از خوردن غذا اتفاق می افتد، تولید اسید بیشتر در هنگام واکنش معده به غذا می باشد. اسید معده می تواند مری، معده یا روده را تحریک کند. سوء هاضمه اغلب به عنوان ناراحتی، درد و یا احساس سوزش احساس می شود. علائم دیگر شامل سوزش سر دل، احساس نفخ و تهوع است.
4- فتق
بیماری که یک عضو داخلی یا بخش دیگری از بدن از طریق یک بخش ضعیف دیواره شکم ظاهر می شود فتق است. فتق به صورت یک توده یا برآمدگی، در شکم یا ناحیه کشاله ران ظاهر می شود. انواع مختلف فتق وجود دارد و برخی از آنها به مراقبت اورژانسی نیاز دارند.
5- سنگ کلیه
بزرگ شدن سنگ ها در دستگاه ادراری می تواند درد شدیدی در بغل و پشت ایجاد کند. درد در هنگام عبور سنگ از طریق سیستم ادراری بدتر می شود. وقتی سنگهای ادراری دارید( چگونگی دفع سنگ کلیه) ، ادرار شما صورتی، قهوه ای، مات و یا بدبو می باشد. همچنین ممکن است تب، تهوع، استفراغ و لرز را تجربه کنید.
6- شاگینل
این بیماری به وسیله ویروسی که باعث آبله مرغان ( آبله مرغان در کودکان زیر 2 سال) می شود، ایجاد می شود. شاگینل فعالیت مجدد ویروسی است که در حال خواب است و بعدا در زندگی شما ظاهر می شود. این بیماری زمانی دیده می شود که سیستم ایمنی شما به نحوی به خطر افتاده است. عفونت شاگینل می تواند یک بثورات دردناک باشد که تاول ها و نوارهایی است که در اطراف بدن شما ایجاد می شود. این بثورات بسیار مسری هستند و باید پوشانده شوند تا در معرض خطر قرار نگیرند. واکسن شاگینل می تواند شانس عفونت را کاهش می دهد.
7- گرفتگی عضلات در قاعدگی
این گرفتگی ها قبل از دوره قاعدگی اتفاق می افتد. هر زن در سال های باروری خود، حداقل یکبار در ماه با این درد مواجه می شود. درد ناشی از گرفتگی می تواند از یک ناراحتی جزئی تا شدید باشد و مانع از فعالیت های روزمره شود. اگرچه به طور کلی این گرفتگی عضلات جدی نیست، اما اگر درد شدید تجربه کردید به پزشک مراجعه کنید.
8- آندومتریوز
آندومتریوز بیماری که بافت پوشش رحم به خارج از رحم رشد کرده است. با توجه به ویژگی این بافت در تکثیر و حالت آوندی، دل درد ایجاد می شود که می تواند منجر به ناباروری شود. علائم این دل درد عبارتند از درد ناشی از گرفتگی عضلات قاعدگی که با گذشت زمان، درد در هنگام رابطه جنسی و خونریزی شدید قاعدگی بدتر می شود. علت اندومتریوز ناشناخته است.
9- کیست تخمدان
در این بیمار کیسه ای است که پر از مایع است در داخل یا بر روی تخمدان قرار دارد. از آن جایی که بیشتر کیست ها خوش خیم هستند و نشانه های قابل توجهی ندارند، کیست های بزرگ
باعث بیماری می شوند. کیست های بزرگتر می توانند بر روی مثانه فشار آورند و باعث افزایش ادرار می شوند. کیست تخمدان ممکن است پاره شود و درد شدید یا خونریزی داخلی ایجاد کند. توصیه می شود اگر درد ناگهانی و شدید، درد با تب و یا استفراغ یا نشانه های شوک مانند سردی پوست، سرگیجه و تنفس سریع دارید، بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید.
10- پیچ خوردگی تخمدان
بیماری که ناشی از تغییر در موقعیت تخمدان در بدن زن است. پیچ خوردگی دردناک تخمدان می تواند جریان خون را قطع کند و تخمدان را در خطر مرگ قرار دهد. پیچ خوردگی تخمدان بیشتر در طول بارداری یا در طول استفاده از هورمون ها برای پیشگیری از تخمک گذاری رخ می دهد. این بیماری شایع نیست اما معمولا در طول سال های باروری زن اتفاق می افتد.
11- بارداری خارج از رحم
بارداری خارج رحم این اتفاق زمانی می افتد که تخمک بارور در داخل لوله فالوپی به جای رحم کاشته می شود. این یک مشکل است، زیرا لوله فالوپی شرایط لازم برای رشد جنین را ندارد. این حالت یک وضعیت اورژانسی است زیرا لوله می تواند پاره شود و باعث دل درد شدید شود.
12- بیماری التهابی لگن (PID)
یک بیماری ناشی از عفونت درمان نشده بیماری مقاربتی مانند بیماری کلامیدیا یا سوزاک می باشد. زنان ممکن است علائم بیماری التهابی لگن را تجربه کنند یا نه، اما علائمی شامل دل درد، تب، ترشحات واژن، و درد یا خونریزی را در طول نزدیکی جنسی مشاهده می کنند.
13- اختلالات مفاصل خاصره ای خاجی
این مفصل بین استخوان خاجی و استخوان های حرقفی لگن واقع شده است. استخوان خاجی ستون فقرات را در انسان پشتیبانی می کند و به وضوح توسط استخوان های حرقفی لگن حمایت می شود. مفصل خاصره ای خاجی می تواند منبع درد پا، کشاله ران، باسن و کمر در زنان، بخصوص زنان باردار باشد.
14- افتادگی جفت
بیماری که جفت ناگهان از دیوار رحم جدا می شود. این یک عارضه خطرناک است، زیرا این اتصال جفت برای تامین اکسیژن و مواد مغذی به جنین لازم است. افتادگی جفت معمولا در سه ماهه سوم رخ می دهد و با درد شدید و مداوم همراه است و درد کم کم بدتر می شود. وقتی این اتفاق می افتد، سزارین اضطراری ضروری است.
15- سقط جنین
از دست دادن جنین قبل از هفته هشتم بارداری، سقط جنین نامیده می شود و می تواند درد در قسمت زیر دل ایجاد کند. علائم سقط جنین عبارتند از کمردرد، درد پشت، لکه بینی و خونریزی از واژن، و خروج مایع یا بافت از مهبل (واژن).
16- سندرم پلی کیستیک تخمدان
تنبلی تخمدان اختلال هورمونی در زنان در سنین باروری می باشد. علائم اغلب شامل درد لگن، پریودی های نامنظم ( زمان تخمک گذاری
در پریود نامنظم) ، پریودی های سنگین ( چه چیزی خونریزی قاعدگی را زیاد می کند؟ ) و رشد بیش از حد موی صورت و بدن است.
17- سالپینگیت
این یک بیماری جنسی است که می تواند موجب التهاب در لوله های فالوپ زن شود. این بیماری می تواند منجر به درد شدید زیر دل شود.
علل دیگر درد زیر دل
18- پانکراتیت (تورم پانکراس)
این بیماری التهاب لوزالمعده است که مسئول تولید هورمون ها و آنزیم های لازم برای هضم غذا است. هنگامی که این بیماری اتفاق می افتد، می تواند منجر به درد زیر دل شود.
19- سیاتیک
درد ناشی از تحریک ریشه یا ستون فقرات است که بر عصب سیاتیک تاثیر می گذارد.
20- درد پهلوها
این درد به ناراحتی یا درد احساس شده در قسمت بالایی شکم، پشت و یا پهلوها اشاره دارد. درد پهلوها معمولا موقت است، اما می تواند نشانه ای از بیماری جدی باشد.
21- آپاندیسیت
هنگامی که درد در سمت راست شکم رخ می دهد و به قسمت های دیگر شکم گسترش می یابد، می تواند التهاب آپاندیست (بخوانید: آپاندیس کدام سمت است؟) باشد. این وضعیتی است که طی چند ساعت می تواند بدتر شود.
22- سیستیت (اماس مثانه)
این عفونت مثانه است که منجر به علائم درد شکمی، فشار در شکم، احساس سوزش در هنگام ادرار و ادرار مکرر می شود.
23- فیبروئید
رشد غیر سرطانی در رحم یعنی فیبروم رحم می تواند شامل علائم درد و فشار در لگن، پریودی های سنگین، ادرار مکرر، یبوست و همچنین درد در پشت و پاها باشد.
24- سرطان
وقتی قسمت پایین شکم رشد سرطانی داشته باشد، می تواند منجر به درد زیر دل شود.
25- ورم کیسه صفرا
این التهاب و تورم کیسه صفرا است و باعث درد در زیر دل می شود.
26- انسداد روده
این اتفاق زمانی می افتد که محتویات روده که از پایین روده می گذرند باعث انسداد می شوند. این مسئله به درد زیر دل منجر می شود.
درمان درد زیر دل در زنان
شایع ترین درمان درد زیر دل در زنان یک پد حرارتی و داروهای مسکن است – این درمان برای PMS یا گرفتگی قاعدگی مناسب است. در مواردی که درد شدید باشد، پزشک دارویی تجویز می کند که هورمون ها را کنترل می کند، احتمال التهاب کاهش و درد در ماه های بعد کاهش می یابد. وقتی یک زن درد و گرفتگی شدید لگن را تجربه می کند، به خصوص آنهایی که در یک طرف احساس می شوند، ممکن است حاملگی خارج از رحم باشد. این مسئله بسیار خطرناک است و نیاز به مراقبت اورژانسی دارد. بیماری التهابی لگن همچنین به مراقبت های پزشکی نیاز دارد و موارد پیشرفته این بیماری به جراحی نیاز دارد.
برای زنان با تخمدان پلی کیستیک و یا فیبروئیدهای غیر معمول نیست. در حالی که اکثریت بی ضرر هستند، دیگران می توانند ناراحتی
زیادی ایجاد کنند و به جراحی نیاز دارند. در همین حال، سندرم پلی کیستیک تخمدان اغلب با قرص های ضد بارداری خوراکی برای تنظیم چرخه زن استفاده می شود. با این وجود، عمل جراحی همچنان یک گزینه درمان است.
1397/11/11 11:11کمردرد (به انگلیسی: Low Back Pain) مشکل و شکایت شایعی است که بسیاری از افراد در طول زندگی با آن روبرو میشوند. آمار نشان میدهد که 80٪ از افراد در دوران زندگی خود حداقل یک مرتبه به علت کمردرد به پزشک مراجعه کردهاند.[1] اگرچه علت کمردرد در بسیاری از بیماران از طریق شکایت بیمار، آزمونهای بالینی و آزمایشگاهی و همچنین بخش تصویر برداری پزشکی قابل شناسایی است، ولی به دلیل شایع بودن دردهای ناحیه کمر و عوامل مختلفی که در ایجاد آن نقش دارند، تشخیص علت اصلی به وجود آورنده کمردرد مشکل است.
1397/11/11 11:12انواع کمردرد و روشهای درمان آن/تفاوت دیسک کمر با دردهای سیاتیک
کمردرد یکی از شایعترین علل مراجعه به پزشک در دنیاست؛ به طوری که 85 درصد افراد در طول زندگی دچار کمر درد میشوند. کمردردها موجب از دست رفتن بیشترین ساعات کار و زندگی فعال انسانها میشود و علت مصرف بسیاری از مسکنها هستند.
هرچه جوامع متمدنتر میشوند، میزان بروز کمر درد نیز افزایش مییابد؛ چراکه زندگی ماشینی، بیتحرکی، ورزش نکردن، نشستن طولانی مدت پشت میز یا رانندگی کردن طولانی مدت و... از عوامل افزایش بروز کمردرد هستند.
در همین راستا دکتر سید مسعود هاشمی - رییس انجمن درد ایران با بیان اینکه کمردردها علل مختلفی دارند، به ایسنا میگوید: اختلالات ستون فقرات، بیماری دیسک بین مهرهای، تاندونها و عضلات از علل ایجاد درد در کمر هستند. همچنین ممکن است کمردرد منشاء عصبی و درگیری اعصاب کانال نخاع داشته باشد. در بین علل کمردردها، دیسک بین مهرهای از شایعترین علل آن است.
هاشمی با بیان اینکه ستون فقرات چند بخش دارد، میگوید: ستون فقرات از ابتدا دارای هفت مهره گردنی، در ادامه 12 مهره پشتی و نهایتا پنج مهره کمری و استخوان خاجی و دنبالچه است. ستون فقرات در هر بخش دارای انحناست. این قوس یا انحنا به فعالیت طبیعی بدن کمک میکند که اگر دچار اختلالاتی در این انحناها شویم، شاهد بروز کمردرد خواهیم بود. تغییر شکل ستون فقرات یا بر اثر بروز بیماری است یا وجود درد موجب این تغییر میشود. برای مثال به مرور زمان با بروز آرتروز، انحنای ستون فقرات دچار تغییر شکل میشوند.
چرا دیسک کمر میگیریم؟
رییس انجمن درد ایران درباره چگونگی بروز بیماری دیسک میگوید: دیسکهای بین مهرهای نیز با از دست دادن آب خود یا در اثر وارد شدن یک فشار( طولانی مدت نشستن )، کیفیت طبیعی عملکرد خود را از دست میدهند. با وارد کردن فشار، دیسک سیاه شده و خاصیت نرم و ضربهگیری خود را از دست میدهد. در این حالت با کوچکترین ضربه وارد شده، پاره میشود. زمانیکه دیسک دچار پارگی شود، درصدد بیدرونزدگی قرار میگیرد که معروف به بیماری دیسک است. این بیرونزدگی میتواند در ناحیه گردن یا کمر رخ دهد. بیماری دیسک در بعضی از مهرهها شایعتر است. برای مثال در انتهاییترین مهرهها (مهرههای چهار و پنج) در کمر شایعترین جایی است که دیسک دچار بیرونزدگی میشود.
دردهای سیاتیکی
وی میافزاید: درد پارگی دیسک با بیرونزدگی آن متفاوت است. افرادی که دچار پارگی دیسک شدهاند، کمردردی مبهم دارند که با هیچ مسکنی درد
آنها ساکت نمیشود. در بیرون زدگی دیسک (هرنی دیسک)، اگر بیرونزدگی در وسط کمر باشد، درد آن روی کانال و ریشههای نخاع فشار میآورد و میتواند در هر دو پا انتشار یابد. همچنین این بیرونزدگی میتواند یکطرفه باشد و روی سمت چپ یا راست کمر فشار وارد کند و ورودی اعصاب را تحریک کند. این نوع دردها معمولا به دردهای سیاتیک معروف هستند. در این حالت بیمار درد را در پاهای خود حس میکند و شکایتی از کمردرد ندارد. این درد میتواند با گزگز و خوابرفتگی نیز همراه باشد. در مراحل پیشرفتهتر ضعف عضلانی پاها و لنگش آنها را مشاهده میکنیم.
هاشمی بیان میکند: یکی دیگر از علل کمر دردها، آرتروپاتیها (التهاب مفاصل بین مهرهای به جز دیسک)، هستند. مفاصلی در ستون فقرات و کمر به نام فاست داریم که این مفاصل پروانهای شکل هستند که موجب حرکتهایی مانند خم شدن و چرخیدن میشوند. زمانیکه مفاصل فاست دچار ضربه، آرتروز یا التهاب شوند موجب بروز کمردردهایی میشوند که با امآرآی نیز تشخیص داده نمیشوند. دردهای آرتروپاتی در کمر یا گردن به شانهها، رانها و پهلوها فشار میآورند اما با گزگز و سری همراه نیست. افرادی که دچار دردهای آرتروپاتی هستند، معمولا هنگام بیدار شدن از خواب با خشکی و درد مواجهند. با کمی فعالیت کردن و گرم شدن بدن، از شدت درد کاسته میشود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی یکی دیگر از علل کمردردها را تنگی کانال معرفی میکند و درباره آن میگوید: تنگی کانال میتواند ناشی از دیسک، مادرزادی و یا رشد آرتروزی سایر بخشهای استخوانی به داخل کانال باشد. علائم تنگی کانال معمولا به صورت کمردردها و دردهای اندام تحتانی است که موجب وقفه در راه رفتن میشود. بیمار در این حالت باید به جلو خم شود تا بتواند مجددا راه رود.
همه چیز درباره کمر درد
کمردرد مشکلی شایع است. اغلب مردم آمریکا حداقل یک بار در عمرشان کمردرد خفیف را تجربه کرده اند. کمردرد یکی از شایع ترین دلایلی است که مردم به پزشک مراجعه کرده یا کارشان را از دست می دهند.
اگر خوشبینانه به قضیه نگاه کنیم، با انجام برخی از اقدامات می توان از اغلب کمردردها پیشگیری نموده یا شدت آنها را کاهش داد. در صورتی که این اقدامات پیشگیرانه موثر واقع نشود، درمان های خانگی ساده و فعالیت های بدنی مناسب اغلب طی چند هفته کمردرد شما را بهبود بخشیده و تا مدت طولانی تاثیر آن باقی خواهد ماند. جراحی به ندرت کمردرد را درمان می کند.
نشانه ها
علائم کمردرد عبارتست از:
• درد عضلانی
بسیاری از کمردردها به تدریج با درمان های خانگی و مراقبت های فردی بهبود می یابد. اگرچه ممکن است برطرف شدن کامل درد چند هفته به طول بیانجامد، اما طی 72 ساعت پس از انجام مراقبت های فردی نشانه های بهبودی ظاهر خواهد شد. در غیر این صورت، به پزشک مراجعه نمایید.
در موارد نادر، کمردرد ممکن است نشانه مشکلات پزشکی حاد باشد. در صورتی که کمردرد به یکی از مشکلات زیر منجر شود به پزشک مراجعه نمایید:
• بروز مشکلات جدید در روده یا مثانه
• اگر موجب بروز درد یا ضربان در شکم یا تب شود
• پس از افتادن، ضربه خوردن به کمر یا آسیب دیدگی های دیگر
در صورتی که کمردرد دارای یکی از مشخصات زیر باشد باید به پزشک مراجعه نمایید:
• مداوم یا شدید باشد، بویژه در شب یا وقتی که دراز می کشید
• درد به یک یا هر دو پا منتقل می شود، به ویژه اگر تا زیر زانو ادامه یابد
• موجب ضعف، بی حسی یا سوزن سوزن شدن یک یا هر دو پا شود
• همراه با کاهش وزن بدون علت باشد
• با التهاب یا قرمز شدن کمر همراه باشد
همچنین، اگر اولین کمردرد پس از 50 سالگی اتفاق بیفتد یا اگر دارای سابقه سرطان، پوکی استخوان، مصرف استروئید، یا سوء مصرف مواد یا الکل هستید، به پزشک مراجعه نمایید.
درد تیز یا ناگهانی
• دردی که به پاها منتقل می شود
• انعطاف پذیری یا حرکت محدود کمر
• در صورتی که فرد نتواند صاف بایستد
علت
در هرموردی داریم ♥️شوهر داری💏 زناشویی 👙بچه داری👨👩👧 😍بیماری هااز هرنوع🤧😷🤒🤕 و نازایی 😊👻
152 عضو
این بخش در حال طراحی می باشد