274 عضو
عدم تناسب سر با لگن مادر سفالوپلویک (CPD)
عدم تناسب سر جنین با لگن مادر یا CPD زمانی رخ می دهد که سر یا بدن جنین بسیار بزرگتر از حد طبیعی بوده و جنین نتواند از لگن مادر عبور کند. البته کارشناسان معتقدند CPD واقعی به ندرت اتفاق می افتد. در عین حال این عدم تناسب علت اصلی بسیاری از زایمان های طبیعی ناموفق است. با توجه به تشخیص دقیق پزشک مبنی بر وجود مشکل سفالوپلویک (CPD) انجام سزارین بهترین و کم خطر ترین روش برای حفظ سلامت مادر و جنین است.
ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"
زایمان پس از موعد یا دیررس چیست؟
اگر زایمان بعد از هفته 40 بارداری انجام شود، زایمان پس از موعد نام می گیرد. بطور معمول اکثر مادران در هفته 40 بارداری زایمان نمی کنند، به همین دلیل زایمان های بین هفته 37 تا 42 کاملاً عادی بشمار می آید.
چرا هنوز درد زایمان شروع نشده؟
از آنجا که هنوز محرک های اصلی شروع زایمان شناخته نشده اند، بدرستی نمی توان گفت که چرا برخی از نوزادان دیرتر متولد می شوند. اگر سابقه خانوادگی زایمان دیرهنگام داشته باشید یا اگر فرزند قبلی شما دیر متولد شده باشد و یا این اولین بارداری شما باشد، احتمال زایمان پس از موعد در شما بیشتر می شود. برخی بر این باورند که این امر در میان بانوانی که رژیم غذایی مطلوبی دارند، بیشتر شایع است و حتی بنابر شواهد، در فصل تابستان بارداری ها طولانی تر از فصل زمستان است. تاریخ زایمانی که از طریق سونوگرافی اوایل بارداری مشخص می شود، نسبت به تاریخ زایمانی که از طریق آخرین قاعدگی محاسبه می شود، دقیق تر است و با این تاریخ کمتر احتمال دارد در دسته زایمان دیررس ها قرار بگیرید.
ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"
ذخیره ی خون بند ناف (Cord blood banking)
از طریق ذخیره ی خون موجود در بند ناف و جفت فرزندتان می توانید یک بیمه ی سلامتی برای او و اعضای خانواده تهیه کنید و یا آن را اهدا کرده و زندگی فرد دیگری را دگرگون سازید.
خون بند ناف چیست:
خون بند ناف، خونی است که به دنبال زایمان در داخل بند ناف و جفت باقی می ماند. این خون معمولا دور انداخته می شود. بانک خون بند ناف امکانات و تسهیلات لازم برای ذخیره و نگه داری از خون بند ناف را فراهم کرده است. اگر شما تصمیم به ذخیره ی خون بند ناف فرزند خود دارید، می توانید از طریق یکی از مراکزی که این کار را انجام می دهد اقدام کنید.
ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست" />
تکنینک های نفس کشیدن مفید برای ساده کردن زایمان
ممکن است که شما چیز هایی را شنیده باشید در مورد این که نفس کشیدن در طی زایمان می تواند کمک کننده باشد و نیز ممکن است ویدیوهایی را دیده باشید که در آن یک ماما، یک بانو را برای کشیدن نفس های عمیق تشویق می کند. اگر برای اولین مرتبه مادر شده اید، زایمان می تواند ترسناک ترین بخش بارداری باشد. با کمی تمرین تکنیک های تنفسی در طی زایمان، می توانید این مساله را از بهترین راه مدیریت کنید. تنفس برای کاهش درد و ناراحتی که با زایمان همراه است ونیز حفظ آرامش در طول زایمان به شما کمک می کند. در ادامه مطالب و پیشنهاداتی درمورد تکنیک های تنفسی آورده شده است که به شما کمک خواهد کرد تا به آرامی زایمان کنید.
چگونه تنفس به زایمان کمک خواهد کرد؟
وقتی که شما عصبی یا مضطرب هستید، تنفس شما کم عمق و سریع می شود. از آن جا که تنفس مضطرب سبب کاهش مقدار اکسیژن هوای دمی می شود، می تواند موجب شود که شما احساس سرگیجه داشته و به راحتی خسته شوید. در طی زایمان، شما نیاز دارید که تا جای ممکن انرژی زیادی را ذخیره کنید و نیز باید اطمینان حاصل کنید که اکسیژن کافی را برای خود و فرزندتان به داخل می کشید. بعلاوه تنفس در طی زایمان به عنوان یک عامل موثر و تکنیک طبیعی کنترل درد، مطرح می شود.
ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"
تاخیر در بریدن بند ناف چیست ؟ مزایا و خطراتی
منظور از این کار، طولانی کردن زمان بین زایمان و کلامپ کردن یا همان قطع بند ناف است. این طولانی کردن زمان، چیزی بین 25 ثانیه تا 5 دقیقه بعد از زایمان می باشد. این کار سبب می شود تا خون بیشتری از جفت به نوزاد منتقل شود و گاهی حجم خون نوزاد را تا یک سوم برابر افزایش می دهد. بعلاوه ذخیره ی آهن خون نوزاد افزایش می یابد، که یک ماده ی ضروری برای تکامل مغز نوزاد است.
تأخیر در بریدن بند ناف (Delay cord clamping)، چه مزایا و خطراتی دارد؟
بیشتر از هر زمان دیگری، مادران به دنبال دریافت اطلاعات صحیح راجع به زمان مناسب بریدن بند ناف هستند. البته این افزایش درخواست برای دریافت اطلاعات مطابق با توصیه های سازمان بهداشت جهانی می باشد در خصوص این که بند ناف نباید زودتر از موعد لزوم بریده شود.
گرچه بحث های زیادی درمورد زمان بهینه ی کلامپ کردن (یا قطع کردن) بند ناف وجود دارد، سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که باید یک تا سه دقیقه پس از زایمان، بند ناف کلامپ شود، درصورتی که نظر اکثر ماماها بر این می باشد که باید تا اتمام پمپاژ خون از داخل جفت، از طریق بند ناف، به درون بدن نوزاد صبر کرد.
بر اساس مطالعات انجام شده در این زمینه، بریدن زود هنگام بند ناف توصیه نمی شود، مگر این که نوزاد تازه متولد شده دچار خفگی شده و نیاز فوری به احیا داشته باشد. به هر حال باید ببینید که آیا مزایای تأخیر در بریدن بند ناف به معایب آن صرفه دارد یا خیر؟...
ادامه مطلب:
"لینک قابل نمایش نیست"
همه چیز در مورد تسکین درد زایمان با بی حسی اپیدورال
درد زایمان در افراد مختلف، متفاوت است و شدت درد به اینکه چه کسی پرقدرتتر است، ربطی ندارد. اگر استفاده از اپیدورال را در نظر دارید، در این نوشته به معمولترین سوال ها درباره چگونگی احتمال تاثیر اپیدورال بر شما و فرزندتان آشنا میشوید.
همه چیز در مورد تسکین درد زایمان با بی حسی اپیدورال
بی حسی اپیدورال برای تسکین درد ایمان چه تاثیری بر مادر و نوزاد دارد؟
برخی از بانوان برای رفع درد زایمان از اپیدورالها بهره میبرند. اما به رغم تائید عمومی و اثبات ایمنی اپیدورالها ، هنوز بسیاری از بانوان سردرگم هستند که آیا آنرا بپذیرند یا خیر. البته اکثر مادران با این دو نگرانی سرگردان هستند:
1- اینگونه تصور می کنند که اگر هنگام زایمان بیحسی را انتخاب کنند، مثل این است که ضعیف بودن را پذیرفته اند.
2- نکته دیگری که از اهمیت بیشتری برخوردار است، اینکه آنان از ایمنی خود و ایمنی فرزندشان هراس دارند.
اپیدورالها برای تسکین درد به این روش عمل میکنند که اعصابی که سیگنالهای درد را حمل می کنند، همگی در مسیر خود به مغز از میان فضای اپیدورال عبور میکند. تصور کنید که هر عصب از طریق چیزی شبیه یک آستین دولایه سفر میکند؛ فضای بین این دولایه فضای اپیدورال است. بنابراین، برای مسدود کردن سیگنالهای درد، داروی بیحسی در این ناحیه تزریق شده و از درد رهایی مییابید.
ادامه مطلب در لینک زیر:
"لینک قابل نمایش نیست"
انواع روش های اپیزیوتومی یا برش در ناحیه واژن
در ادامه به انواع روش های اپیزیوتومی یا برش در ناحیه واژن و همچنین پاسخ به این سوال که آیا اپیزیوتومی بهتر است یا پارگی های طبیعی پرداخته شده است.
انواع اپیزیوتومی برای برش در ناحیه واژن
برای تسهیل زایمان به کمک برش اپیزیوتومی از دو روش استفاده می شود:
اپیزیوتومی میانی (برش در خط میانی - midline)
اپیزیوتومی خط میانی طرفی (برش در خط میانیِ طرفی - mediolateral)
گرچه استفاده از برش در خط میانِ طرفی در اغلب نقاط دنیا کاربرد بیشتری دارد اما در کشور هایی از جمله کانادا و امریکا، بیشتر برش اپیزیوتومی به روش مدیولترال انجام می شود. هرکدام از این روش های ذکر شده مزایا و معایب خاص خودشان را دارند که پزشک بسته به شرایط و وضعیت پیشرفت روند زایمان یکی از آنها را انتخاب خواهد کرد.
مزایا و معایب اپیزیوتومی در خط میانی (Midline Episiotomy)
در این روش برش کوچکی در راستای یک خط عمود از مدخل واژن تا مدخل مقعد ایجاد می شود.
از مزایای استفاده از این روش ان است که ترمیم ان برای ماما و یا پزشک نسبت به روش دیگر بسیار راحت تر است و زمان کمتری نیز برای بهبود یافتن احتیاج دارد. در طی انجام این برش مادر خون کمتری را از دست می دهد و درد کمتری پس از از بین رفتن بی حسی احساس خواهد کرد. در شروع رابطه جنسی پس از یک ماه از زایمان، درد کمتری در ناحیه واژن و عضلات کف لگن حس می شود.
بزرگ ترین و شاید مهم ترین اشکال این روش افزایش شانس پارگی بیش از اندازه برش حین خروج سر و شانه های جنین، و رسیدن پارگی به عضلات و اسفنگترهای اطراف مقعد است که اصطلاحا به آن پارگی درجه 4 گفته می شود . ترمیم آن نیز نیاز به جراحی دارد. روند بهبود این نوع پارگی های ناخواسته برای بیمار بسیار دشوار بوده و ممکن است برای مدتی به مشکل عدم کنترل کافی و درست مدفوع مبتلا شود.
به دلیل وجود چنین خطر مهم و تهدید کننده ای، بسیاری از ماماها از ایجاد اپیزیوتومی در خط میانی امتناع می کنند.
مزایا و معایب اپیزیوتومی در خط میانی طرفی (Mediolateral Episiotomy)
در این روش، در ناحیه مدخل واژن و در محل ساعت هفت و نیم، یعنی حدودا در زاویه 45 درجه نسبت به خط افق، برشی به سمت عضلات باسن ایجاد می شود.
مهم ترین مزیت این روش کاهش ریسک پاره شدن عضلات و اسفنگتر های اطراف مقعد است. اما از سایر اثرات نامطلوب آن می توان به درد بیشتر پس از اتمام بی حسی، خون ریزی بیشتر، بهبود سخت تر و طولانی تر، ترمیم سخت تر برای ماما و درد بیشتر در هنگام رابطه جنسی در مرتبه های اول یک ماه بعد از زایمان اشاره کرد.
عدم نیاز به زایمان سزارین با تغذیه سالم و ورزش کردن
یافته های تازه نشان می دهند، ورزش و پیروی کردن از رژیم غذایی سالم در دوران بارداری تنها برای رشد جنین مفید نیستند.
پس از تجزیه و تحلیل 36 مطالعه که بر روی رفتارهای بیش از 12 هزار و پانصد مادر انجام گرفته دریافتند ورزش و پیروی کردن آنها از رژیم غذایی سالم علاوه بر حفظ روند طبیعی رشد جنین احتمال استفاده از سزارین برایزایمان را کاهش داده است.
دکتر شکیلا تنگراتینان، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه کوئین مری لندن و سرپرست این مطالعه گفت:" در مجموع، عادات سالم خطر نیاز پیدا کردن به سزارین را تا 10 درصد کاهش می دهد. "
پژوهشگران دریافتند، پیروی کردن از روش زندگی سالم همچنین می تواند خطر ابتلا بانوان باردار به دیابت بارداری را 24 درصد کم می کند. تعجب آور نیست که داشتن عادات سالم به حفظ وزن بارداران در حد طبیعی کمک می کند.
دکتر تنگراتینان افزود:" پیروی کردن از رژیم غذایی سالم و داشتن فعالیت بدنی متوسط در دوران بارداری از افزایش وزن بیش از اندازه جلوگیری می کند. اما، تعریف دقیق ورزش و پیروی کردن از رژیم غذایی سالم در دوران بارداری دشوار است. "
استاد مدرسه پزشکی دانشگاه کوئین مری لندن ادامه داد:" افزودن فیبر، ماهی، روغن زیتون به رژیم غذایی، متوقف کردن نوشیدن نوشیدنی های شیرین، دوچرخه سواری و شنا کردن و رقصیدن فواید بیشماری برایبانوان باردار دارد. همچنین، داشتن دست کم 150 دقیقه فعالیت بدنی در هفته - ایروبیک و ... - الزامی است. "
زایمان کردن به کمک فورسپس و وکیوم خطرناک است
یافته های تازه نشان می دهند، زایمان با کمک فورسپس و دستگاه وکیوم در مقایسه با سزارین آسیب بیشتری بهنوزاد می زنند.
دکتر گلوریا موروکو، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه مک گیل و سرپرست این مطالعه گفت:" زایمان کردن با استفاده از روش های تهاجمی - سزارین، فورسپس ووکیوم - خطرات زیادی دارد و معمولا از هر پنج زن یک نفر آن را تجربه می کند. "
او افزود:" بانوان که با استفاده از فورسپس یا وکیوم زایمان کرده اند باید بدانند در مقایسه با زایمان سزارینخطرات بیشتری تهدیدشان می کند. "
وارد کردن فورسپس یا دستگاه وکیوم به داخل رحم از طریق واژن با هدف بیرون کشیدن جنین سه درصد کل زایمان های کانادا را تشکیل می دهد.
محققان پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات پزشکی بیش از صد و هشتاد و هفت هزار زنی که بین سال های 2003 تا 2013 در کانادا زایمان کرده بودند دریافتند، نوزادانی که با استفاده از فورسپس و وکیوم متولد شده اند 80 درصد بیش از کودکانی که با روش سزارین به دنیا آمده اند با مشکلات پزشکی دست و پنجه نرم می کنند. همچنین، 12 و 19 درصد مادرانی که با استفاده از وکیوم و فورسپسزایمان کرده بودند نیز مدت ها با عوارض پارگی حاد پرینه- ناحیه ای بین واژن و مقعد - دست و پنجه نرم می کردند.
آمارهای وزارت بهداشت کانادا که در سال 2013 منتشر شده نشان می دهد، نوزادانی که با استفاده از فورسپس و وکیوم متولد شده اند پنج تا 10 برابر بیشتر از کودکانی که با استفاده از سزارین به دنیا آمده اند با آسیب های جسمی دست و پنجه نرم می کنند.
دکتر موروکو گفت:" نتایج مطالعه ما نشان داد، آموزش استفاده از فورسپس و وکیوم برای زایمان باید دگرگون شود تا از بروز آسیب های جسمی شدید به مادر و نوزادپیشگیری شود. "
با سوالات مطرح شده درباره زایمان آشنا شوید
در این نوشتار با برخی از سوالاتی که بانوان باردار باید از پزشک متخصص زنان و زایمان یا ماما درباره زایمان بپرسند آشنا خواهید شد:
1- چه زمانی به بیمارستان یا مرکز درمانی مراجعه کنم؟
2- چه مدتی پس از مراجعه به بیمارستان پزشک متخصص زنان و زایمان یا ماما می رسند؟
3- پزشک متخصص زنان و زایمان یا ماما چه مدت پس از بروز درد زایمان کنارم حضور خواهند داشت؟
4- برنامه زایمانی که نوشته ام قابل اجرا است؟
5- عملکرد واژن چند بار در طول پروسه زایمان کنترل می شود؟
6- دوش گرفتن و حمام کردن در طول پروسه زایمان بلامانع است؟
7- این بیمارستان خدمات زایمان در آب را ارائه می دهد؟
8- چند نفر می توانند در طول پروسه زایمان طبیعی یاسزارین در کنارم باشند؟
9- غذا خوردن و نوشیدن نوشیدنی در طول پروسهزایمان مجاز است؟
10- بهترین وضعیت زایمان چیست؟
11- تصویر برداری از پروسه زایمان مجاز است؟
12- همسرم می تواند بند ناف را ببرد؟
13- چه مدت باید در بیمارستان بستری شوم؟ می توانم زودتر از موعد مقرر مرخص شوم؟
14- نوزاد چه مدت در بیمارستان نگهداری می شود؟
برخی از سوالاتی که بانوان باردار باید پیش از مراجعه به بیمارستان و آغاز پروسه زایمان بررسی کنند:
1- فردی وجود دارد که به بیمارستان منتقل تان کند؟
2- فردی وجود دارد که هنگام مراجعه تان ه بیمارستان از فرزندان مراقبت کند؟
3- با رئیس تان درباره استفاده از مرخصی زایمان گفت و گو کرده اید؟
با روش های زایمان و تسکین درد آشنا شوید
زایمان، اوج دوران بارداری است که یک یا چند نوزاد از رحم خارج می شوند. در این نوشتار با انواع زایمان و روش های تسهیل کننده درد آشنا می شوید.
لاماز (Lamaze)
لاماز یکی از متداول ترین روش های زایمان است. در این روش، شما با استفاده از تکنیک های تنفسی درد و اضطراب زایمان را به حداقل می رسانید.
لاماز: فراتر از تنفس
لاماز شما را در حین زایمان به حرکت کردن تشویق می کند تا درد و انقباضات را کنترل کنید. همچنین به جنین نیز کمک می کند تا در موقعیت مناسب قرار بگیرد.
لاماز تلاشی گروهی است
بخشی از لاماز شرکت کردن در کلاس های آموزشی همراه با دوست یا همسر است. آنها روش های حمایت و ارتباط برقرار کردن با شما را هنگام زایمان می آموزند.
روش بردلی (Bradley)
روش بردلی را روش هدایت همسر نیز می نامند. در این روش، همسرتان راه های کمک کردن به شما را هنگامزایمان می آموزد.
بردلی و زایمان طبیعی
پرهیز کردن از اپیزیوتومی ( شکافتن ناحیه میان مقعد و واژن )، سزارین و استفاده کردن از داروها در این روش زایمان را به شما و همراهان تان می آموزند.
تکنیک الکساندر
این تکنیک نه تنها در زایمان بلکه برای تسکین دادن دردهای مزمن استفاده می شود. اجرای این تکنیک به شما کمک می کند تا در دوران بارداری، درد زایمان و تولد نوزاد راحت باشید. شما می آموزید به بدن تان توجه کنید تا حس و شرایط ناخوشایند را تغییر دهید. هدف از آموختن و اجرای این تکنیک آرام کردن ذهن تان است تازایمان راحتی را تجربه کنید. در کلاس های آموزشتکنیک الکساندر روش های نشستن و چمباتمه زدن راحت را می آموزید.
هیپنوتراپی
از زایمان می ترسید؟ در کلاس های آموزش هیپنوتراپیبه شما و همراهان تان می آموزند تا ترس و وحشت از زایمان را از ذهن تان بیرون کنید.
زایمان در آب
شما می توانید بخشی از پروسه زایمان را در استخری که 0.45 متر عمق دارد پشت سر بگذارید. در هر مرحله از درد زایمان می توانید آب را تا جایی که دوست دارید گرم کنید. این کار ممکن است علاوه بر تسکین درد، آرام تان کند. متخصصان باور دارند، پشت سر گذاشتن بخشی از پروسه درد زایمان در استخر می تواند پروسه زایمان وتولد نوزاد را کوتاه تر کند.
سزارین
سزارین روشی است که جراح با شکافتن شکم مادر نوزاد را خارج می کند. کارشناسان بهداشت و پزشکان متخصص زنان و زایمان زمانی از این روش استفاده می کنند که زایمان طبیعی خطرناک باشد.
پنج نکته درباره زایمان که پزشکان نمی گویند
انتخاب کردن پزشک متخصص زنان و زایمان یا ماما در طول دوران بارداری اهمیت بسیار زیادی دارد. یافته های مرکز مطالعات پیش از بارداری آمریکا نشان می دهند، 89 درصد بانوان ، احترام گذاشتن به ارزش های انسانی را عامل اصلی انتخاب پزشک متخصص زنان و زایمان یا ماما می دانند. علی رغم این که آنها تلاش خواهند کرد تابارداری و زایمان سالم و راحتی داشته باشید اما برخی از نکات را به شما نخواهند گفت. در این نوشتار با برخی از این نکات آشنا می شوید.
1- فرزندتان بزرگ است
اگر پزشک متخصص زنان و زایمان یا ماما به شما گفت فرزندتان بزرگ است، باید بدانید که تعیین اندازه و وزن نوزاد تقریبی است. دکتر جین فالکنر، پزشک متخصص زنان و زایمان بیمارستان ایالتی ویرجینیا گفت:" تعیین وزن و اندازه نوزاد توسط سونوگرافی تقریبی است و دقیق نیست. "
برخی از پزشکان به بانوان توصیه می کنند به دلیل بزرگ بودن فرزندشان باید سزارین کنند، اما در اکثر موارد وزن واندازه نوزاد طبیعی است. اگر بارداری تان سالم بوده، دلیلی وجود ندارد با استفاده از روش سزارین زایمانکنید.
2- اپیلاسیون کردن
دکتر کلی کاسپر، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه ایندیاناپلیس گفت:" پیش از مراجعه کردن به بیمارستان و بستری شدن به آرایشگاه می روید و مانیکور، پدیکور واپیلاسیون می کنید، اما واقعیت این است که پزشکان حتی به حمام رفتن تان نیز اهمیت نمی دهند. "
3- شما می توانید در حین زایمان غذا بخورید
در حین انقباضات عضلانی غذا خوردن بی معناست، اما اگر گرسنه هستید، باید این کار را انجام دهید. دکتر فالکنر گفت:" عملکرد بدن در صورتی که به خوبی تغذیه و هیدراته شود، به شدت بهبود خواهد یافت. "
با این وجود، اگر در بیمارستان بستری شوید، اجازه نخواهید داشت نوشیدنی بنوشید و غذا بخورید.
4- استفراغ و مدفوع خواهید کرد
علی رغم این که استفراغ و مدفوع کردن در طول پروسه زایمان یکی از ترس های بانوان باردار است، اما واقعیت این است که برخی از بانوان هنگام زور زدن چنین می کنند. این کارها خوشایند نیست اما برای پزشک متخصص زنان و زایمان، ماما و پرستان مهم نیست.
5- مهمان دعوت نکنید
پیش از آن که تعداد زیادی از اقوام و دوستان را به بیمارستان یا خانه دعوت کنید باید درباره شرایط جسمی و روحی تان پس از زایمان و تولد فرزند فکر کنید.
دکتر فالکنر گفت:" زایمان کردن تجربه ای بسیار شخصی است که به آرامش و خلوت کردن با نوزاد نیاز دارد.
بنابراین از شلوغ کردن اطراف تان به شدت بپرهیزید. "
1398/08/19 10:08زایمان در خانه خطرناک است
یافته های تازه نشان می دهند، با وجود این که برخی از زنان تمایل دارند در خانه زایمان کنند، اما این کار خطرات زیادی به همراه دارد.
برخی از بانوان با مشکلات و بیماری هایی دست و پنجه نرم می کنند که بارداری شان را تهدید می کند اما کماکان به زایمان کردن در خانه علاقه دارند.
محققان معتقدند باردار شدن پس از 35 سالگی، افزایش وزن، زایمان طبیعی پس از پشت سر گذاشتن زایمان سزارین و ... از جمله عواملی هستند که بارداری را تهدید می کنند.
آنها باور دارند، زایمان کردن در خانه توسط بانوانی که عوامل خطر زا را دارند خطر مرگ را هشت تا 10 برابر افزایش می دهد.
دکتر ملیسا چینی، مامای بیمارستان دانشگاه ممفیس گفت:" خانواده ها باید با توجه به اطلاعاتی که پزشک در اختیارشان گذاشته درباره مکان زایمان تصمیم گیری کنند. اما برخی از بانوان باردار خطر مرگ را به جان می خرند تا در خانه زایمان کنند. "
دکتر هال لاورنس، قائم مقام انجمن پزشکان متخصص زنان و زایمان آمریکا نیز گفت:" زایمان کردن در خانه کاری خطرناک است که خطر مرگ و بروز آسیب های دائمی را به شدت افزایش می دهد. "
سه توصیه تعجب آور برای تسهیل زایمان
استخدام پرستار و بستن ساک بخش بی اهمیت فرآیندزایمان است، اما حفظ آمادگی جسمی و روحی برای مقابله با دشواری های تولد نوزاد بخش اصلی و مهم زایمان را تشکیل می دهد. هم از این رو، در این نوشتار با عوامل شگفت آوری که زایمان را تسهیل می کنند، آشنا خواهید شد.
مصرف خرما
یافته های محققان کالج سلطنتی لندن نشان می دهند، بانوانی که در دوران بارداری خرما می خورند کمتر از بانوانی که چنین نکرده اند برای آغاز پروسه زایمان به دارو نیاز دارند.
پروفسور ملیندا جانسون، قائم مقام آکادمی تغذیه دانشگاه بریستول گفت:" به نظر می رسد خرما حاوی ترکیبی مشابه هورمون آکسی توسین است که پروسه زایمان را هفت ساعت کاهش می دهد. بانوان باردار با مصرف روزانه شش عدد خرما می توانند پروسه زایمان را تسریع کنند. "
خواب بیشتر
محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا اعلام کردند، بانوانی که در ماه انتهایی بارداری کمتر از شش ساعت در شبانه روز می خوابند، فرآیند زایمان شان 11 ساعت زمان خواهد برد و احتمال این که پزشکان مجبور شوند از روش سزارین استفاده کنند بیش از بانوانی است که در ماه انتهایی بارداری بیش از هفت ساعت خوابیده اند.
دکتر جودی میندل، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه آلاباما و نویسنده کتاب " خواب و بارداری " گفت:" بانوان باردار برای خوابیدن در سه ماهه انتهایی بارداری باید از بالشت های ویژه بارداری استفاده کنند. "
تقویت پاها
یافته های محققان مدرسه پزشکی دانشگاه آدلاید نشان می دهند، تقویت عضلات پا و لگن نقش اساسی در تسریع پروسه زایمان ایفاء می کنند.
دکتر اریک اوبراین، پزشک متخصص زنان و زایمان بیمارستان دانشگاه آدلاید گفت:" ورزش و تقویت کردن عضلات پاها و لگن عوامل موثر در آسان تر شدن زایمانطبیعی است. "
او افزود:" چمباتمه زدن در حالی که یک توپ بین دیوار و کمر قرار دارد و چرخاندن انگشتان پاها به سوی شانه هابهترین ورزش برای تقویت عضلات پاها و لگن است. "
با شکایت های زنان از زایمان اپیدورال آشنا شوید
علی رغم این که به ستون فقرات 61 درصد بانوان باردار، هنگام زایمان، با هدف تسهیل پروسه تولد نوزاد داروی بی حسی تزریق می شود اما برخی از بانوان با وجود دریافت داروی بی حسی با مشکلات زیر دست و پنجه نرم می کنند که پروفسور ژوزفین راس، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه برکلی و مدیر مرکز مطالعات طب بیهوشی آمریکا به آنها پاسخ می دهد:
1- " درد زیادی داشتم اما پرستار پس از گذشت یک ساعت داروی بی حسی تزریق کرد. "
2- " از پرستار خواستم داروی بی حسی قوی تزریق کند، اما پس از تزریق دارو پاهایم بی حس شدند و حرکت نمی کردند."
3- " نمی خواستم چیزی احساس کنم، اما فشار و بیرون آمدن نوزاد را به خوبی حس می کردم. "
4- " فکر می کردم بتوانم از تخت پایین آمده و راه بروم، اما پس از تزریق داروی بی حس کننده این کار دشوار شد. "
5- " هیچ *** نگفته بود سوزن سرنگی که داروی بی حس کننده با آن تزریق می شود بزرگ است. پرستاران و پزشکان باید از سوزن های کوچک تر استفاده می کردند. "
پاسخ ها
- من با همه مادرانی که در چنین شرایطی قرار گرفته اند همدردی می کنم.
- بی حس شدن پاها و حرکت نکردن آنها پس از تزریق داروی بی حسی به ندرت بروز می کند که باید بررسی شود.
- پس از تزریق داروی بی حسی، درد احساس نشده و پروسه زایمان به سهولت انجام می شود، اما نمی توان حس فشار را از میان برد.
- تزریق داروی بی حسی، برخی اوقات به روشی کور تبدیل می شود. پزشکان متخصص بیهوشی معتقدندداروی بی حسی در بدن هر یک از بانوان تاثیر متفاوتی می گذارد. هم از این رو، برخی از بانوان به راحتی می توانند از تخت پایین آمده و راه بروند، اما برخی از بانوان نیز نمی توانند چنین کنند.
- متاسفانه سوزن سرنگ بزرگ است و جایگزینی برای آن وجود ندارد.
با مشاهیر زایمان در آب آشنا شوید
مشاهیر ممکن است زندگی پر زرق و برقی داشته باشند و عکس شان در صفحه نخست روزنامه ها منتشر شود اما مثل افراد عادی به باردار شدن و زایمان کردن فکر کرده و برخی از آنها زایمان در آب را انتخاب می کنند.
دکتر ادوین هیانگ، رئیس بخش زنان و زایمان بیمارستان Mount Auburn در ایالت ماساچوست آمریکا می گوید:" زایمان در آب طرفداران بلقوه ای دارد و امیدوارم با گرایش ستارگاه هالیوود به این نوع زایمان، سایر بانوان نیز از این روش زایمان استفاده کنند. "
برخی از ستارگان هالیوود پس از مشاهده عکس هایزایمان در آب ریکی لیک هنرپیشه و مجری سابق تلویزیون استرالیا از او پیروی کرده و در آب زایمان کردند. در این نوشتار با آنها آشنا می شوید.
جنیفر کانلی
جنیفر کانلی، هنرپیشه برجسته هالیوود و همسر پل بتانی که در فیلم های یک ذهن زیبا، الماس خونین، شهر تاریک و ... نقش آفرینی کرده، در سال 2011 دخترش را در آب به دنیا آورد. او به مجله US Weekly گفت:" یکی از شروطم در همکاری با یونیسف ترویج زایمان در آب در میان بانوانی بود که در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند. زایمان در آب خطر مرگ مادر و نوزاد را کم می کند. "
گیزل بونچن
گیزل بونچن، هنرپیشه و مدل مشهور آمریکایی از جمله ستارگانی است که در آب زایمان کرده است. او پس از مشاهده عکس های زایمان ریکی لیک در آب و تحقیقات گسترده، فرزندش را در استخر ویژه زایمان بیمارستان لندن به دنیا آورد. او به روزنامه دیلی میل گفت:" پس از مشورت کردن با پزشکم زایمان در آب را انتخاب کردم تا علاوه بر تزریق نشدن دارو به بدنم پروسه تولد فرزندم را ببینم. "
ریکی لیک
ریکی لیک، هنرپیشه و مجری سابق تلویزیون پس از انتشار ویدئوی زایمانش در آب به چهره ای جهانی در زمینه ترویج این نوع زایمان تبدیل کرد. او مستندی پر فروش و تاثیر گذار در این زمینه ساخت که میلیون ها دلار فروش کرد. او به روزنامه هافینگتون پست گفت:"زایمان در آب، یکی از بهترین تجربیات زندگی ام است که پس از مشورت کردن با پزشک متخصص زنان و زایمان و ماما انتخاب کردم. "
لوسی لالس
لوسی لالس، شاهزاده جنگجوی مجموعه تلویزیونی زینا در سال 2002 در آب زایمان کرد. او به روزنامه هرارد سان چاپ ملبورن گفت:" دوست داشتم زایمانی طبیعی داشته باشم و چیزی طبیعی تر از آب پیدا نکردم. فرزندم نیز که 9 ماه در آب شناور بود به بهترین شکل ممکن به دنیا آمد. "
توصیه تندرستی: آمادگی پدر برای زایمان
مسئولیت های زنان در دوران بارداری و پس از تولد فرزند افزایش می یابد، اما این بدان معنی نیست که مردان به عنوان پدر هیچ مسئولیتی در قبال فرزندشان ندارند.
محققان آکادمی متخصصان اطفال و زنان و زایمان آمریکا به پدران توصیه می کنند تا اقدامات زیر را انجام دهند:
- با همسرتان درباره این که قصد دارید بند ناف فرزندتان را ببرید مشورت کنید.
- به همسرتان در کنترل و کاهش درد زایمان کمک کنید. به تصمیم اش احترام بگذارید و آگاه باشید که ممکن است در طول پروسه زایمان نظرش را عوض کند.
- اگر قصد دارید همراه همسرتان در بیمارستان بمانید، از فرد مطمئنی بخواهید در خانه از فرزند و والدین تان مراقبت کند.
- هنگام انتقال همسرتان به بیمارستان، کمربند ایمنی اش را ببندید و با سرعت مطمئنه رانندگی کنید.
- خودروی تان را یکی دو هفته پیش از زایمان آماده نگه دارید تا در شرایط اضطراری قابل استفاده باشد.
- هنگام بروز درد زایمان، همسرتان را به سرعت به بیمارستان یا مرکز درمانی منتقل کنید.
سه روش طبیعی کنترل درد زایمان
اگر هفته های آخر بارداری را پشت سر می گذارید و تحمل کردن درد زایمان برای تان دشوار است، با مطالعه و اجرای تکنیک های زیر می توانید درد را کنترل و کم کنید.
1- تنفس
یکی از بهترین روش های کنترل درد زايمان، استفاده از تکنیک های تنفس است. دکتر برندلی استوارت، عصب شناس بیمارستان نیویورک معتقد است:" با استفاده از تکنیک های تنفس عمیق و آرامش ذهن و بدن می توان انقباض های رحم و درد ناشی از آن را کنترل کرد.
2- آب درمانی
آب درمانی با کاهش تنش عضلانی، درد و اضطراب زایمان را کم می کند. دکتر ناتاشا فورد، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه می سی سی پی باور دارد:" نشستن زن باردار در وان یا جکوزی، انبساط عضلات رحم و واژن را تسریع کرده و درد زایمان را کم می کند. "
3- ماساژ
ماساژ، روشی ایده آل برای کاهش تنش و انقباض است. ماساژورهای حرفه ای و آموزش دیده بیمارستان در فواصل 10 دقیقه ای اندام های تحتانی بدن زن را ماساژ داده و آرام می کنند.
انقباظات رحمی را با نشانگان زایمان اشتباه نگیرید
همه روزهایی که برای رسیدن لحظه زایمان لحظه شماری می کنید ممکن است نشانه هایی شبیه علایم زایمان بروز کنند که تنها نشان دهنده آمادگی بدن برای مواجه شدن با این اتفاق بزرگ است. اگر با سه نشانه زیر مواجه شدید بهتر است بدانید باید برای رسیدن به لحظه زایمان صبر کنید.
1- اگر ترشحاتی داشتید که خون نیست و قهوه ای رنگ است
معاینه واژینال یا برقراری رابطه جنسی می تواند باعث بروز ترشحات قهوه ای رنگ شوند که نشانه جدا شدن بخشی از مخاط دهانه رحم است. این مخاط در ابتدای بارداری در دهانه رحم شکل می گیرد تا از ورود عفونت به رحم جلوگیری کند.
2- اگر تشک تختخواب تان خیس شد، نشانه پارگی کیسه آب نیست
اگر مایعی که تشک تان را خیس کرده بوی تندی دارد، ادرار است. در اواخر دوران بارداری، از دست دادن کنترل ادرار به ویژه در خواب طبیعی است. اگر کیسه آب پاره شود، نمی توان از خارج شدن ترشحات جلوگیری کرد. همچنین، مایع آمنیوتیک بی بو است.
3- اگر انقباضات ناممنظم رحمی داشتید
این انقباضات می توانند فریب تان بدهند. اگر یک هفته از روز زایمان تان گذشته باشد، انقباضات نامنظم رحمی نشانه زایمان نیستند. این انقباضات ویژگیهایی دارند که می توانید بین آنها و انقباضات زایمان تفاوت قائل شوید. این انقباضات:
- نامنظم هستند و در فواصل یکسان نمایان نمی شوند.
- تشدید شونده نیستند و با گذشت زمان دردناکتر نمی شوند.
- بیشتر در زیر دل احساس می شوند تا در انتهای پشت و کمر.
- همراه حرکات جنین نمایان می شوند.
زمانی که نمی توانید بین انقباضات تفاوت قائل شوید باید به پزشک تان مراجعه کنید تا معاینات دقیق انجام گیرد.
قابل توجه بارداران؛ اگر زایمان تان نزدیک است بخوانید!
هنگام رزرو کردن اتاق زایمان در بیمارستان با چه چیزهایی مواجه میشویم. چه برای سزارین و چه زایمان طبیعی، هنگام ورود به بخش زایمان باید در انتظار چه چیزهایی باشیم.
زایمان سزارین
اگر میدانید که سزارین خواهید شد، پزشک دستوراتی به شما خواهد داد که باید بیست و چهار ساعت پیش از پذیرش در بیمارستان آنها را در منزل انجام دهید. احتمالا به شما گفته میشود؛ اگر در ساعات اولیه صبح زایمان دارید، شب قبل از ساعت ده تا دوازده از خوردن و نوشیدن پرهیز داشته باشید.
اما اگر قرار است که بعد از ظهر زایمان کنید، میتوانید صبح روز زایمان بین ساعت شش و هشت صبح، نان تست و چای میل کنید. اکثر بیمارستانها فهرستی به شما میدهند که در آن وسایل لازم برای خود و فرزندتان درآن نوشته شده است.
برخی ترجیح میدهند که پیش از پذیرش در بیمارستان، خودشان موهای زاید را از بین ببرند. اما کارکنان پزشکی نیز موظف به انجام این کار هستند. مثل همیشه، کاغذ بازیهای زیادی را انتظار داشته باشید. هنگام پذیرش، پروندهای برای تان تشکیل خواهد شد. باید جزئیات بیمه درمانی (اگر بیمه درمانی دارید) و مدارک شناسایی خود را همراه داشته باشید.
درباره تاریخچه پزشکی، آلرژیها، ناخوشیها و غیره ... از شما سوال میشود. باید فُرمهایی را پر کنید که شامل رضایتنامه برای جراحی و تسکین ستونفقراتی/ اپیدورال میشود. برچسب نام بچه نیز نوشته میشود ( لطفا بررسی کنید که نام و شمارهی روی برچسب، مشابه برچسب شما باشد).
لباسهای خود را با لباسهای مخصوص بیمارستان تعویض میکنید.
ضربان قلب بچه بررسی میشود و به شما سِرم وصل خواهد شد. پس از آن، احتمالا متخصص بیهوشی میآید و خود را به شما معرفی میکند و وقتی وارد اتاق عمل شدید، روند کار را برای تان تشریح میکند.
وقتی کاغذ بازیها کامل شد و لباس اتاق جراحی را به تن کردید، با صندلی چرخ دار به اتاق عمل برده خواهید شد و به کارکنان اتاق عمل تحویل داده میشوید. پس از حضور در اتاق عمل، از بستری نرم به بستر سفتی منتقل خواهید شد.
احتمال دارد به شما اجازه فیلمبرداری داده شود، لطفا پیش از روز زایمان، دربارهاش با پزشک مشورت کنید. پیش از رفتن به اتاق عمل تمامی جواهرات خود را در بیاورید. هنوز میتوانید از عینک یا لنز استفاده کنید. به شما تسکین ستون فقراتی/ اپیدورال داده میشود و سپس لولهای وارد مثانه تان میکنند. پس از انجام دادن
نظافت، پردهای جلوی شما کشیده خواهد شد.
1398/08/19 10:09لگنم چه جوریه، زایمانم چه طوریه!
آیا نگران این هستید لگن تان کوچک تر از آن باشد که بتوانید فرزندتان را به صورت طبیعی زایمان کنید. در واقع گنجایش واقعی لگن فقط طی زایمان مشخص می گردد، زیرا این ناحیه انعطافپذیر است و در طول زایمان تغییر شکل می دهد.
لگن ناحیهای استخوانی است که از طریق آن وزن بدن به نواحی انتهایی پخش میگردد. لگن خانمها از پیش برای عبور بچه طراحی شده است. این عضو از چهار استخوان ساخته شده است که به یکدیگر میپیوندند، تا مجرایی را شکل بخشند که تولد بچه را مجاز میسازد.
در دوران بارداری تحت تاثیر هورمون ریلکسن بافت پیوندهای لگنی تا حدودی نرم و کشیده میشوند. این عمل باعث نرمی و ایجاد کمی فاصله در استخوانهای جلویی لگن میشود و در نتیجه عبور سر بچه از میانه لگن را مجاز میسازد. در بخش انتهایی بارداری فشار بسیار زیادی بر پیوندهای مفاصل خاجی- خاصرهای وارد میشود که معمولاً به شکل درد پائین پشت ظاهر میشود.
در زایمان طبیعی سر بچه اولین بخشی است که وارد مجرای لگنی میشود، سپس از میان بخشی از لگن به نام حفره یا لگن میانی حرکت خود را ادامه میدهد و سرانجام از بخش خروجی به بیرون رهسپار میگردد.
شکل لگن
لگن بر اساس شکل ورودیاش به چهار دسته تقسیم بندی میشود.
لگن زنانه(gynecoid) که حدوداً در 41% از بانوان دیده میشود و بهترین لگن برای زایمان طبیعی میباشد.
لگن مردانه(android) که حدوداً در 33% بانوان سفیدپوست و 16% سیاهپوستان دیده میشود. لگن مردانه قیفی شکل است و خروجی تنگی دارد و احتمالاً بچه را مجبور میکند که در وضعیت پشت به پشت مادر وارد لگن شود.
لگن میمونی( anthropoid) که حدودا در 24% بانوان سفید پوست و 41% سیاه پوستان دیده میشود. این لگن دراز، باریک و بیضی شکل است. در این نوع لگن نیز احتمالا بچه مجبور میشود که در وضعیت پشت به پشت مادر وارد لگن شود. این وضعیتهای جنینی معمولا به زایمانی طولانی تر و تولدی منجر میگردد که احتمالا مستلزم مداخلات یا حتی سزارین باشد.
لگن پهن(platypelloid) که فقط در 2% بانوان دیده میشود.
بنابراین اندازه و شکل لگنتان مهم است، زیرا شکل لگن در مدت زمان زایمان و احتمال استفاده از ابزارهای کمکی زایمان و امکان عبور بچه از کانال زایمان تاثیر بسزایی خواهد داشت. اگر مادر از گذشته در ناحیه لگنی مشکلی داشته باشد یا بچه درشت اندام باشد، زایمان طبیعی با مشکل مواجه خواهد شد، در غیر این صورت معمولاً مورد دیگری وجود ندارد که زایمان واژنی
را غیر ممکن کند.
1398/08/19 10:09پزشکان: کلید موفقیت در زایمان حفظ آمادگی است!
چگونه برای زایمان، تولد نوزاد و مادر شدن آماده شویم. کلید معما کسب آمادگی بیشتر است.
زایمان میتواند در هر زمانی پس از هفته 37 بارداری رخ دهد. نوزاد به دنیا آمده پیش از هفته 37 نارس نامیده میشود و زایمان پس از هفته چهلم، از موعد گذشته نامیده می شود.
احتمالاً تا هشت ماهگی نوبت ملاقاتهای شما با پزشکتان هر دو تا سه هفته یک مرتبه خواهد بود. ولی پس از 8 ماهگی برای پرهیز از بروز مشکلاتی که معمولاً با سرعت بروز می کنند مثل، پرهاکلامپسی، هر هفته پزشکان را ملاقات خواهید کرد.
در هفته های انتهایی بارداری و به جهت آمادهسازی بدن برای زایمان و شیردهی معمولا فعالیت هورمونها با تغییراتی همراه خواهد بود. فرزندتان کاملا رشد کرده و اعضاء حیاتی بدن اش در حال گسترش و بلوغ است. گرچه فرزندتان تنفس نمیکند، ولی ششهای او حرکات تنفسی را تقلید میکند.
فرزندتان درون مایع آمنیوتیک به زندگی خود ادامه میدهد، این مایع را مینوشد و آن را از طریق ادرار دفع میکند. مغز او از سه ماهگی درحال گسترش است. وقتی نوزاد متولد شد، مغز به اکثر اعصاب مهم مجهز است.
در شش ماهگی
هفتههای 24-28
احتمالا تا این زمان دیگر بارداری شما از بزرگی شکم تان قابل تشخیص است و غریبهها نیز متوجه بارداری شما خواهند شد. شاید توجه دیگران به بارداری تان ناراحت کننده باشد، اما بارداری و زایمان رویدادی ویژه است که اکثر مردم میخواهند به نوعی در آن مشارکت کنند. بنابراین از توجه آنها لذت برید، اینها برای همیشه ادامه نمییابد.
امکان دارد متوجه شوید که:
- پستانهایتان سنگین و کمی ناراحت کننده شدهاند. اگر در حمام با دستانی صابونی آنها را ماساژ دهید و به آرامی ناحیه تیره رنگ دور نوک پستان را فشار دهید، احتمالا چند قطره کلستروم (اولین شیر بچه) زرد روشن را مشاهده خواهید کرد.
-سوزش سردل و تهوع صبحگاهی دوباره باز گردد.
-میزان انرژی شما به آهستگی کم شود و زودتر عصبی شوید.
-در تمامی بدنتان درد و ناراحتیهای غریبی احساس میکنید، به ویژه در ناحیه شکم و پشتتان.
-گاهی انقباضهایی احساس میکنید. اینها انقباضها، “براکستون هیکز” نامیده میشوند.
-شاید ضروری باشد که از پَد بهداشتی استفاده کنید، زیرا احتمالاً در تمامی اوقات ترشحاتی خواهید داشت.
-در برابر عفونتهای مثانه و برفک (نوعی قارچ) آسیبپذیرترید.
در این بلاگ با تمامی موارد مربوط به زایمان از جمله روش های کنترل درد زایمان، مسکن های زایمان و همچنین درد زایمان کاذب و بسیاری مطالب مفید آشنا خواهید شد. امیدواریم زایمان راحت و خوشایندی را تجربه کنید. 🌹
274 عضو
این بخش در حال طراحی می باشد