molfix-مولفیکس

تغییرات مادر و جنین از سه ماهه اول تا سه ماهه دوم بارداری

تغییرات مادر و جنین از سه ماهه اول تا سه ماهه دوم بارداری

پس از لقاح جنین و در همان روزهای اولیه، بدن فعالیت شدیدی را برای شکل گیری و رشد جنین آغاز می‌کند. در 14 روز اولیه، تخمک بارورشده با سرعت زیادی شروع به تقسیم شدن می‌کند، یعنی تقسیم به دو، از دو به چهار و... می‌شود و در انتهای اولین هفته، به توپی توخالی متشکل از چند صد سلول تبدیل می‌شود. طی پنجمین یا ششمین روز این هفته، جنین در دیواره رحم لانه گزینی می‌کند. طی هفته چهارم (شش هفته پس از آخرین عادت ماهیانه)، اعضا بدنی شروع به شکل‌گیری می‌کنند و تنها در حدود 22 روز بعد، قلب جنین شروع به فرستادن خون به بالا و پائین می‌کند و در روزِ 25، ضربان منظم می‌گردد. طی این هفته، سلول‌های جنسی جنین به محل صحیح خودشان حرکت کرده و براساس این‌که آیا جنین دختر یا پسر است، تخم‌ها یا تخمدان‌ها پیرامون آن شکل می‌گیرند. 

طی ماه دوم باردرای، جنین به ظاهر انسانی شباهت بیشتری پیدا می‌کند و در انتهای این ماه (هفته 8) نام انگلیسی او از embryo (رویان) به fetus یعنی «جوانه انسان» تبدیل می‌گردد. در هفته پنجم، اندازه جنین دو برابر می‌شود (از چهار میلی متر به هشت میلی‌متر). صورت او بیشتر قابل تشخیص می‌شود و بنیان ساختاری مغز نیز به سرعت در حال رشد است. 

به سه ماهه دوم بارداری خوش‌ آمدید

 

وضعیت بهتر می‌شود از افزایش انرژی خود بهره ببرید

با وجود تمامی این رخدادها در درون بدن شما، تعجبی نیست که تاثیرات رشد سریع او را حس ‌کنید. در حقیقت جنین برای بقای خود از بدن شما مالیات گرفته و به آن یورش برده و به هر طریقی از آن استفاده می‌کند. به همین دلیل، دو یا سه ماه اولیه، مهمترین زمان 9 ماهه بارداری است. زمانی‌که این موجود زنده کوچک که به اندازه یک دانه گندم است، شروع به رشد می‌کند، باعث شورشی همه جانبه در بدن شما می‌شود. معجزه بارداری، بدن شما را وارد کشمکشی تازه می‌کند. بی حالی و خستگی شدید می‌تواند شما را از پای در آورد و استراحت را نیز مشکل سازد. ممکن است، بدترین حالت تهوع و گرسنگی را تجربه کنید که در پی یکدیگر ظاهر می‌شوند و گاهی همزمانی آنها باعث تردد شما بین یخچال و توالت ‌شود.  

همان‌طوری‌که به اواخر سه ماهه اول بارداری نزدیک می‌شوید، مشکلات شروع به کاهش می‌کنند. فرزندتان کاملا شکل‌گرفته، اما بالغ نشده است. اکنون زمان بلوغ او رسیده، بزرگتر شده و به وزنش اضافه می‌شود و حواس او به تدریج شروع به کار می‌کنند. در این دوره که رشد جنین در مرحله بسیار حساسی قرار دارد، باید کاملا مراقب باشید تا کارهای خطرناکی که در آن‌ها احتمال آسیب دیدگی وجود دارد را انجام ندهید. مراقب خوراکی‌های نامرغوب و ناسالم باشید، زیرا که ممکن است حیات فرزندتان را با خطر روبرو کنند. کارخانه درون شما هنوز در حال کار است، ولی تنش‌های قبلی کم‌کم به پایان می‌رسند.

 

نکاتی برای پیشگیری از نفخ و گاز معده در دوران بارداری

  •  منظم باشید (روزانه هشت لیوان آب بنوشید، صبحانه‌ای کامل میل کنید و در حد امکان سبوس گندم (پوست گندم یا غلات کامل) بخورید تا از یبوست پیشگیری شود.)
  •  کم‌ بخورید، از پرخوری دوری کنید (وعده‌ای بزرگ و خوردن سریع، فقط احساس تورم را افزایش می‌دهد. به جای سه وعده حجیم، طی روز پنج وعده کوچک را مزه‌مزه کنید.)
  •  آرام غذا بخورید (سریع غذا خوردن یا سرعت در نوشیدن مایعات باعث می‌شود تا به همان اندازه، هوای بیشتری به درون بدنتان بفرستید. این هوا باید از بدن خارج شود.)
  •  با آرامش غذا بخورید (تنش و اضطراب، به ویژه هنگام خوردن، باعث بلعیدن بیشتر هوا می‌شود. درصورتی‌که حتی کمی استرس دارید، پیش از خوردن غذا، چند نفس عمیق بکشید.)
  •  از خوردن خوراکی‌های نَفاخ پرهیز کنید (خود شکمتان درباره این خوراکی‌ها چیزهایی به شما می‌گوید، بنابراین بهتر است از خوردن آنها صرف‌نظر کنید. حبوبات،‌ پیاز، کلم، خوراک سرخ‌شده و نوشابه‌های گازدار جز مواد غذایی نفاخ هستند.)
  • برای مبارزه با نفخ، قرص نخورید، در عوض، چای بابونه یا آب گرم با لیمو بنوشید.   

 

 

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی پلاس