molfix-مولفیکس

7 مشکل پوستی در دوران بارداری

7 مشکل پوستی در دوران بارداری

پوست بانوان باردار نیز مانند سایر اعضای بدن شان تحت تأثیر تغییرات هورمونی قرار گرفته، تغییر کرده و مشکلات خاصی برای شان ایجاد می کند. جریان خون در پوست بانوان باردار افزایش می یابد که نتیجه اش گرم تر شدن و بروز رگه ‌های قرمز و ... است. در این نوشتار با 7 مشکل پوستی در دوران بارداری آشنا می شوید.  

7 مشکل شایع پوستی در دوران بارداری عبارتند از :

 

1- آکنه صورت در دوران بارداری 

با وجود این که پوست تان تمیز است، ممکن است جوش های سر سفید را روی نقاط مختلف صورت تان مشاهده کنید. شما می توانید هورمون های بارداری را در بروز آکنه صورت مقصر بدانید. برای درمان آکنه صورت در دوران بارداری صورت تان را هر روز بشویید و آکنه ها را نکنید. داروهای مختلفی برای درمان آکنه ابداع شده که مصرف برخی از آنها در دوران بارداری ممنوع است. پیش از مصرف داروهایی که برای درمان آکنه تولید شده اند با پزشک مشورت کنید.

 

2- کشیده شدن پوست در دوران بارداری

وقتی فرزندتان رشد می کند، خطوط قرمز رنگی روی شکم، سینه ها، دست ها، پشت و ران های تان نمایان می شوند. بروز آنها نشان دهنده تغییرات هورمونی و کشیده شدن پوست بدن تان است. خطوط قرمز رنگ در سه ماه سوم بارداری بر شکم، بازوها، ران ها، پشت و سینه های بیش از 90 درصد مادران نمایان می شود. کرم های حفاظت از پوست ممکن است به تسکین خارش کمک کنند، اما مانع بروزشان نمی شوند. خطوط قرمز رنگ در اکثر موارد به مرور زمان کم رنگ شده و از بین می روند.

 

3- ملاسما یا لکه های قهوهای رنگ پوست در دوران بارداری

ملاسما مشکلی است که با تغییر رنگ پوست شقیقه ها، گونه ها و لب بالایی توسط رنگدانه قهوه ای رنگ ملانین بروز می کند. در برخی از موارد رنگ پوست سایر نقاط بدن نیز تغییر می کند. این مشکل در پیشانی، بینی و گونه های بیش از 70 درصد زنان باردار بروز می کند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید این مشکل را تشدید می کند.

 

4- برجستگی های پوست در دوران بارداری

دلیل بروز این مشکل مشخص نیست اما بارداری احتمال بروز برجستگی های گوشتی روی پوست را افزایش می دهد. این برجستگی ها معمولا روی گردن، زیر بغل ها یا کشاله ران ها نمایان می شوند. معمولا این برجستگی ها بی خطر هستند و به درمان نیاز ندارند.

 

5- دانه های پلاک مانند قرمز  رنگ روی پوست (پسوریازیس) در دوران بارداری

این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که دستگاه ایمنی بدن سیگنال‌های اشتباهی می‌فرستد. این سیگنال‌ها باعث افزایش سرعت چرخه رشد سلول‌های پوست می‌شود؛ یعنی افزایش بیش از حد سلول‌های پوستی از میزان ریختن آن‌ها. بارداری عامل بروز مشکل پوستی پسوریازیس نیست اما آن را تشدید می کند. بارداری، در برخی از موارد این مشکل را تسکین می دهد. با پزشک تان درباره ایمن بودن داروهایی که برای کنترل این مشکل در دوران بارداری مصرف می کنید مشورت کنید.

 

6- خارش و قرمز شدن پوست (اگزما) در دوران بارداری

بارداری به خودی خود عامل بروز اگزما نیست، اما می تواند علائم و نشانه های آن (خارش، قرمز شدن پوست و ... ) را تشدید کند. ساده ترین راه پیشگیری از تشدید علائم و نشانه های اگزما استفاده نکردن از مواد شوینده قلیایی، قرار نگرفتن در معرض حیوانات خانگی، مصرف نکردن مواد غذایی حساسیت زا و استرس است. پیش از مصرف داروهای کنترل کننده (استروئیدها) اگزما با پزشک مشورت کنید.

 

7- واریس و ورید عنکبوتی در دوران بارداری

وجود مقادیر بالای خون و هورمون استروژن در بدن مادران باردار، بر رگ ها تاثیر می گذارد. رگ های خونی کوچک که ورید های عنکبوتی نامیده می شوند (بی خطر هستند و پس از تولد نوزاد باید از میان بروند) ممکن است در بازوها، گردن و صورت نمایان شوند. رحم ممکن است به رگ های خونی پایین تنه فشار وارد کرده و آنها را دردناک و واریسی کند. پزشکان برای کنترل و درمان واریس پوشیدن جوراب واریس را تجویز می کنند.

 

مراقبت کردن از پوست برای پیشگیری از مشکلات پوستی در دوران بارداری

بهترین راه حفظ سلامت پوست برای در امان ماندن از مشکلات پوستی در دوران بارداری رعایت کردن نکات زیر است:

  • نوشیدن فراوان آب
  • به چشم زدن عینک آفتابی
  • قرار نگرفتن در معرض نور آفتاب
  • آغشته کردن پوست به کرم ضد آفتاب
  • مراجعه کردن به پزشک بالافاصله پس از بروز لکه یا خال

 

مطالعه بیشتر:

1- از میان بردن ماسک بارداری با همکاری داروساز

2- راه های طبیعی مراقبت از پوست در بارداری

3- خط ناف؛ بازگو کننده حقایق

4- علت و درمان ماسک حاملگی یا ملاسما در بارداری

استدیو عکس فیلیک

منبع: webmd