molfix-مولفیکس

تا چه زمانی حالت تهوع در بارداری ادامه دارد؟

تا چه زمانی حالت تهوع در بارداری ادامه دارد؟

حالت تهوع و استفراغ حدود 50 تا 90 درصد از بانوان باردار را در سه ماهه اول بارداری‌ شان آزار می دهد. حالت تهوع در بارداری در اکثر موارد در هفته 17 بارداری از میان می رود و تاثیر منفی بر مادر و جنین نمی گذارد. پزشکان معتقدند، بانوان باید از مواد غذایی که باعث تشدید حالت تهوع می ‌شود، بپرهیزند و از رایحه ‌هایی که آغازگر حالت تهوع است دوری جویند. عوامل دیگر آغاز گر حالت تهوع عبارتند از: حرکت، صدا، نور های شَدید و شرایط آب و هوایی نامساعد. در ادامه به این موضوع می پردازیم که، تا چه زمانی حالت تهوع در بارداری ادامه دارد و برای رفع آن چه کارهایی باید انجام دهید.

 حالت تهوع دوران بارداری کی تموم میشه؟

علم پزشکی تاکنون علت دقیق بروز این حالت را شناسایی نکرده است. برخی از پزشکان باور دارند بروز تهوع صبحگاهی در سه ماهه اول بارداری تحت تاثیر افزایش هورمون پروژسترون پدیدار می ‌شود. اگر موضوع از این قرار باشد، هر چه حالت تهوع شدید تر باشد، بارداری پایدار‌تری خواهید داشت، چرا که هورمون پروژسترون ضخامت و سلامت لایه ‌های رحمی را حفظ می ‌کند. گر چه چنین موضوعی به این معنا نیست که اگر دچار تهوع صبگاهی نمی ‌شوید، بارداری ناپایداری را تجربه خواهید کرد. زیرا بسیاری از بانوان خوشبختی که به ‌طور کل دچار حالت تهوع نمی ‌شوند نیز بدون مشکل این دوران را سپری می ‌کنند. متخصصین حدس می ‌زنند حالت تهوع تا زمانی ادامه می ‌یابد که جفت مسئولیت ساخت پروژسترون را به عهده گیرد که تقریبا تا انتهای سه ماهه اول است.

در گذشته ریشه گیاه زنجبیل برای درمان حالت تهوع ایجاد شده به وسیله حرکت پیاپی، استفاده می‌ شد. امروزه نیز پژوهش‌های متعدد تاثیر زنجبیل در درمان حالت تهوع بارداری را تایید می‌ کند. استفاده از بیسکویت‌های کراکر خشک نیز برای مدیریت حالت تهوع، پیشنهاد می ‌شود، ولی آنان ارزش تغذیه ‌ای ویژه‌ای ندارند. ویتامین ب 6 نیز موارد ملایم نشانه‌ ها را بهبود می ‌بخشد. معلوم شده است که بوییدن لیموی تازه نیز حالت تهوع ناشی از رایحه ‌های نامطبوع را کاهش می ‌دهد.

درمان ‌های دیگری که به شما کمک می‌ کند، عبارتند از: مچ بند الکترونیک، آب ‌نبات‌های چوبی مخصوص حالت تهوع، مکمل ‌های ویتامین ب 6، اسید فولیک، شربت زنجبیل، کاهش سر و صدا، طب سوزنی و هیپنوتیزم.

در گذشته و به شیوه سنتی، تهوع صبحگاهی با خوردن غذایی کم و بدون ادویه و حاوی کربوهیدرات ساده مدیریت می‌ شد. اما برخی معتقدند خوراکی ‌های پروتئینی برای تنظیم حالت تهوع آنان بیشتر از کربوهیدرات‌ها کارآمد است. اگر فقط از کربوهیدرات‌ها (و غلات تصفیه شده یا بدون سبوس) استفاده شود، امکان دارد تولید انسولین بدن کاهش یافته که به افت سریع قند خون منجر ‌گردد. این عمل می‌ تواند قند خون‌ تان را دچار نوسانات شدید کند که نتیجه اش بروز احساس تهوع ناشی از حرکت است. خوردن وعده‌ های غذایی متوازن که ترکیبی از خوراکی ‌های متنوع است، قند خون ‌تان را ثابت نگه می ‌دارد.

 

تهوع بارداری چه زمانی خطرناک است؟

اگر در انتهای هفته 17 بارداری هنوز با حالت تهوع مبارزه می‌کنید، احتمالاً مشکلات خطرناک‌تری وجود دارد. نوع شدیدتر تهوع صبحگاهی که به خودی خود ناپدید نمی‌شود، با نام (hyperemesis gravidarum) تهوع شدید بارداری شناخته می‌شود. این مشکل فقط در دو درصد از بارداری‌ها مشاهده می‌گردد و با افزایش هورمون تیروئید در ارتباط است. این مشکل می‌تواند به از دست دادن وزن، کمبود مواد مغذی بدن، از دست دادن آب بدنی، اختلالات در الکترولیت‌ها (مواد معدنی در بدن) و اختلال در توازن اسیدی پایه منجر شود که در نتیجه می‌تواند تاثیرات مضری برای سلامت جنین به همراه داشته باشد. بانوانی که دچار این مشکل می‌شوند، اغلب به منظور دریافت مایعات از طریق سِرُم و حتی در برخی از مواقع تغذیه از راه سرم به پذیرش در بیمارستان نیاز دارند.

 

5 راه حل برای کاهش حالت تهوع در بارداری

1. وعده‌های کوچک غذایی را به دفعات بخورید.

حالت تهوع اغلب به علت کاهش قند خون و به دلیل از دست دادن میل به غذا خوردن ایجاد می‌شود. البته در خوردن نیز زیاده‌روی نکنید، خصوصا غذاهای چرب و پر ادویه. و از قرار گرفتن در معرض غذاهایی که بوی شَدیدی دارند پرهیز کنید.

2. به وعده‌های روزانه تان ترکیبی از کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها اضافه کنید.

صبحانه: کاسه‌ای کوچک از پودر غلات با تکه‌های موز.

نهار: سیب‌زمینی تنوری با پنیر کم چرب، آواکادو، خیار و گوجه فرنگی خرد شده.

شام: مرغ پخته سرد و خرد شده با برنج قهوه‌ای و فلفل دلمه‌ای، هویج رنده شده و نخود سبز مخلوط شده با روغن زیتون و عصاره لیمو.

3. غذاهای کمی ترش میل کنید.

معده تان این نوع خوراکی‌ها را نسبت به غذاهای بسیار شیرین بهتر تحمل می‌کند. انبه و آناناس نوش جان کنید.

4. برای  مصرف مکمل‌ های حاوی ماده معدنی آهن با پزشک‌تان مشورت کنید

در ابتدا با پزشک‌تان مشورت کنید. اگر او موافقت کرد، آنها را برای دوره سه ماهه اول از لیست مصرفی خارج کنید و وقتی حالت تهوع کاهش یافت، آنرا دوباره مصرف کنید اگر احساس کمبود انرژی می‌کنید، احتمالاً یک ویتامین B-complex ساده موثر باشد.

5. آب بدن خود را به خوبی حفظ کنید.

اگر طعم آب ساده را دوست ندارید، با مخلوط کردن قطراتی از عصاره لیموی تازه، تکه‌ ای از میوه تازه یا نعناع ، آن را مزه‌ دار کنید.

 

 

مطالعه بیشتر:

1- 4 روش کاهش حالت تهوع در دوران بارداری

2- انواع حالت تهوع بارداری : تهوع خفیف و تهوع شدید

 

 

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی+